|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II
Cytat:
Kamisha no nie wiem czy ten wątek jest bardziej grupą wsparcia czy nakręca tylko frustrację i histerię poza tym jakbym ja miała problem z Tż, z którym jestem długo a który nie kwapi się do zaręczyn to bym tą sytuację rozwiązała z nim a nie szukała pomocy (?) w internecie no ale tak jak już pisałam KAŻDEMU WEDLE POTRZEB |
|
|
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy z bawełny satynowej - super jest!
aktualnie posiadamy DWA komplety, a do dlatego, że zmieniliśmy kołdrę na duuuuuuuuuużą (z dwóch małych) i jeszcze się większej ilości nie dorobiliśmy ![]() z kory już nigdy nie kupię
|
|
#1623 |
|
Konto usunięte
|
świetne są pościele firmy Kronborg ale niestety nie najtańsze
czasem można trafić w dobrej cenie na promocji w Jysk noo ja też kory już nie kupię, bawełna satynowa zdecydowanie rządzi Ijaa dwa komplety to akurat, jeden do prania a drugi na zmianę
|
|
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
Kash - ja tam uwazam i moze tym i tym ale to zalezy od osoby oczywiscie. Ja nie mam frustracji no ale jestem z Tz nie dlugo ale kazdy facet jest inny ja nie potrzebowalam pierscionka zeby rozmawiac o slubie. No tak zgadzam sie z tym ze lepiej porozmawiac z partnerem. Ale z drugiej strony ciesze sie jak ktoras z nich dostanie pierscionek
ten wymarzony. Ja tam zagladam bo lubie, w dyskusuje na temat placzu i lamentu sie nie wypowiadam. Kazdy ma swoj rozum ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Ej a ja nie wiem z czego mam ale nie z kory musze kupic bo mamy wieksze wyro a nie mamy duzej koldry...Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
A ja bym nie mogła kapselkiem od tymbarka, nie chciałabym żeby wydał na pierścionek tyle co na grę na konsoli
Niech chłop trochę pocierpi Poza tym zaręczyny to żaden sukces, nie gwarantują że po nich się coś zadzieje w temacie ślubuMy mamy aż 6 kompletów pościeli ale używamy tylko 3, 2 są nierozpakowane z wesela a ten jeden komplet kupiłam jako pierwszy rok temu po wymianie rozmiaru kołdry i jest badziewny a mi głupio wyrzucać
Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2014-10-18 o 23:54 |
|
|
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam podejscie takie ze od zareczyb dwa lata do slubu hehe. Nosz u nas nie trafilam bo bez zareczyn ale slub za rok takie z nas cwaniaki hehe
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1627 |
|
Konto usunięte
|
no właśnie Kamisha ja myślałam, że Ty jesteś już zaręczona bo pamiętam że wspomniałaś o Waszych planach typu ślub, dzieci itd
|
|
|
|
#1628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale spoko, już 'puściliśmy' w świat info o nowym rozmiarze kołdry, więc wiesz.. może mikołaj, albo inny czarodziej coś przyniesie. ![]() na ślub dostaliśmy też jedna standardową (160 cm) ale póki co zostawiliśmy, bo mamy też te mniejsze kołdry, jakby jacyś goście, nie wiem.. z Poznania albo innych miast do nas przybyli. ![]() Cytat:
jeśli się wie, że to to (z obu stron) to takie tematy się pojawiają. My z TŻ rozmawialiśmy o rodzinie, ślubie na dłuuuugo przed zaręczynami. Ja (a TŻ kiedyś nawet wcześniej powiedział, że TŻ), że niedługo po tym jak się poznaliśmy wiedziałam, że to będzie mój Mąż - po prostu wiedzieliśmy oboje i nie było potrzebne czekanie na zaręczyny czy 'wymuszanie' czegokolwiek. Wyszło to naturalnie i w odpowiednim czasie.
|
|
|
#1629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A i co to za cierpienie? Dla mnie żadne i obstawiam, że dla TZ również - a wręcz przeciwnie.
|
|
|
#1631 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
co to znaczy pocierpieć? pierścionek jest symbolem, jakby Twój Tż mało zarabiał to też byś chciała żeby cierpiał, jadł chleb smarowany nożem ale na pierścionek nazbierał bo taniego byś nie przyjęła? nie powiem jak to zabrzmiało, ale mało fajnie ![]() serio? to po co w takim razie te zaręczyny? kurde nie wiem czy mój facet jest jakimś wyjątkiem ale jak mi się oświadczał to spytał czy zostanę jego żoną więc chyba zrobił to po to żeby się ze mną ożenić?
|
|
|
|
|
#1632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to nie zrozumiałe, uważam, że kolejność powinna być odwrotna, ale.. jak już Kash pisała - każdemu wedle potrzeb.
|
|
|
#1633 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
chętnie przetestuję tą pościel ![]() my też rozmawialiśmy może nie o samym ślubie, ale o rodzinie i kredycie na mieszkanie zanim Tż mi się oświadczył |
|
|
|
|
#1634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ijaa - ja wiedzialam ze to ten i mowilismy o slubie itp. Ale dopiero teraz stwierdzil ze tak nie ma na co czekac bo chcemy byc razem
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Cytat:
![]() No coz jestesmy po prostu inni hehe ![]() Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Ja uwazam ze kazdy ma swoj rozum i wie czego chce. Taki świat jest zbudowany ze ilu ludzi tyle zdań. ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1635 | ||
|
Zakorzenienie
|
no ja myślę!
![]() Cytat:
Cytat:
amen!
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2014-10-19 o 00:25 |
||
|
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju ale się czepiacie słówka pocierpiec... nie rozumiem rozdrażnienia. Zresztą znam dziewczynę która czekała po zaręczynach pięć lat na ślub. A co do sugerowania ze ktoś chce droższy pierscionek to by taniego nie przyjął jest słabe... zresztą po co komu zaglądać w portfel ? Nie lubię takiego oceniania ludzi po zarobkach
|
|
|
|
#1637 |
|
Konto usunięte
|
Ilsa my się czepiamy słówek? to chyba Ty piszesz bez zastanowienia
|
|
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
Bo pisać z zastanowieniem to tylko tak jak Ty uważasz ? Nie zamierzam się wstydzić za to ze mąż kupił mi coś pięknego, na co musiał się wysilić, mam ambitnego zdolnego do poświęceń męża
Aha i nie wiem jak można ze zdania że się chce pierścionka o większej wartości niż gra na konsolę wywnioskować ze tańszy bym odrzuciła. Skąd w ogóle tak dalekie wnioski, skąd zaglądanie ludziom do portfela, jestem zszokowana i zniesmaczona. Kashmirka ja się staram nad sobą panować i być grzeczną osobą ale powiesz taki tekst innej kobiecie i zostaniesz brzydko osądzona wśród znajomych czy współpracowników, nie wolno tak wyolbrzymiac! Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2014-10-19 o 09:48 |
|
|
|
#1639 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to ponizej mojej godności. Uważam, że do zaręczyn muszą dojrzeć DWIE osoby: facet, który się oświadcza i kobieta, która te oświadczyny przyjmuje. Tu tego nie było. Z moich obserwacji wynika, ze wymuszone zaręczyny rzadko kiedy kończą się ślubem, a jak juz, to nie sa to szczesliwe zwiazki.ALE chciałam zwrócić uwagę na jedną rzecz: całej histerii by nie było, gdyby facet bez sensu nie palnął, że jej się oświadczy do końca jej wakacji. Skoro nie miał takiego zamiaru, to po cholerę tak mówić? Cytat:
![]() Cytat:
![]() I my tez mamy 2 komplety i uważam to za wystarczającą ilość, po prostu jak jedną zakładam jako czystą, to drugą od razu wrzucam do pralki i nie ma problemu z kolejną zmianą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wiem jaki sens mają takie zaręczyny. Moja koleżanka zaręczyła się bodajże 3 m-ce przed ślubem: kiedy wszystko było już pozałatwiane, zaklepane i gotowe. Generalnie wiadomo, że w takiej sytuacji prawdopodobienstwo, ze kobieta odmówi jest praktycznie żadne... My po imprezie, TŻ umiera Ja umyłam już górę garów i posprzątałam po niektórych gościach ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Przepis na paluszki w podpisie
|
|||||
|
|
|
#1640 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ilsa nie wiem o co Ci chodzi, napisalam tylko ze uwazam za glupote napisana bez zastanowienia to, ze nie przyjelabys kapselka od tymbarku bo facet musi pocierpiec a Ty mi tu wyskakujesz ze zagladam Wam do portfela? prosze Cie Mi chodzilo tylko o zdanie o cierpieniu, nie wiem co Cie tu zniesmacza i szokuje
Edytowane przez 201604250957 Czas edycji: 2014-10-19 o 10:51 |
|
|
|
|
#1641 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kash - co ja wlasnie przeczytalam I co jej po takich oswiadczynach Nie rozumiem ludzi ![]() hehe, a ja chce drogi (czyt trwaly) pierscionek Tz wie, ze tego wymagam, bo to dla mnie wazny symbol. Zna mnie na tyle, zeby wiedziec, ze nie jestem rozrzutna i nie kupuje drogiej bizuterii na inne okazje i nie chce, zeby mi ja kupowal... ale pierscionek zareczynowy chcalabym nosic cala reszte zycia i dobrze by bylo, gdyby mi sie podobal i byl trwaly. Zreszta i tak pewnie bedzie kupiony za nasze wspolne pieniadze, bo mamy wspolne konto Nie klocic sie laski
|
|
|
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
Ijaa - bo chce dostac pierscionek jak kazda, niezaleznie od tego ze date mam. No dla ciebie racji bytu miec nie musi, to tylko twoje zdanie, ja mam swoje . I tyle jak dla mnie w temacie
|
|
|
#1643 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wiadomo,ze nie taka kompletna bo Tz mowil mi wczesniej ze chce sie ze mna ozenic i mialam.swiadomosc, ze to kiedys nastapi ale jednak nie wiedzialam ze to bedzie akurat teraz i tu
|
|
|
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w ogole nie widze sensu rozkminiania watkow na ktorych sie nie udzielam
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1645 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
rozumiem Twoj argument o trwalosci, tez mam nadzieje ze bede nosic swoj pierscionek do konca zycia moze zle zrozumialam.intencje Ilsy ale argument o tymze facet musi pocierpiec wprawil mnie w konsternacje ![]() Swoja droga mam takich znajomych gdzie facet by miec na pierscionek zareczynowy zrezygnowal na 3 miesiace z akademika i mieszkal cala jesien w domku letniskowym, jego narzeczona jak sie o tym dowiedzialato sie poplakala, to bylo prawdziwe poswiecenie z jego strony
|
|
|
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() my pościel mamy z bawełny satynowej. Co do pierścionków, to ja takowego nie posiadam Z tż rozmawiamy sobie czasem o własnym mieszkanku czy o ślubie, co byśmy chcieli a co nie, ale na razie zaręczyn nie było i w sumie nie mam na to parcia, bo jestem szczęśliwa, że jesteśmy razem i mieszkamy sobie razem. A zaręczyny pewnie będą w odpowiednim momencie
|
#1647 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak bywa, mowie no kazdy swoj rozum ma ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1649 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a zareczyny nastapily po 3 latach od tego momentu ja akurat jestem fanka mieszkania ze soba przed slubem bo nic tak dobrze nie weryfikuje partnera i zwiazku
|
|
|
|
|
#1650 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

poza tym jakbym ja miała problem z Tż, z którym jestem długo a który nie kwapi się do zaręczyn to bym tą sytuację rozwiązała z nim a nie szukała pomocy (?) w internecie no ale tak jak już pisałam KAŻDEMU WEDLE POTRZEB 

ten wymarzony. Ja tam zagladam bo lubie, w dyskusuje na temat placzu i lamentu sie nie wypowiadam. Kazdy ma swoj rozum
13.03.2008

Dla mnie to ponizej mojej godności. Uważam, że do zaręczyn muszą dojrzeć DWIE osoby: facet, który się oświadcza i kobieta, która te oświadczyny przyjmuje. Tu tego nie było. Z moich obserwacji wynika, ze wymuszone zaręczyny rzadko kiedy kończą się ślubem, a jak juz, to nie sa to szczesliwe zwiazki.