![]() |
#1111 | |
Konto usunięte
|
Dot.: karmienie piersią w miejscach publicznych - opinie
natala84 no to co że są ludzie? jest ich jakieś 150 razy mniej niż na środku alejki w galerii.
Cytat:
siedzisz przy stole na osiemnastce kuzynki. rozbierasz się i karmisz dziecko przy stole? no nie. wychodzisz do drugiego pokoju. żeby zjeść swoją kanapkę wyszłabyś? no nie, bo to co innego. nie karmisz dziecka na kiblu gdzie ludzie załatwiają swoje potrzeby tylko na kanapie w pomieszczeniu z umywalkami. poza tym trochę bajka że dziecko dostaje histerii w pomieszczeniu galerii handlowej - to chyba musisz mieć problem w obcych mieszkaniach gdzie łazienka potrafi być 4 razy mniejsza ![]() kumam że ktoś nie chce karmić na kiblu ale bez jaj z tekstem "żeby zjeść swoją kanapkę nie schodzisz ludziom z oczu to dlaczego dziecko ma schodzić". nie wiem jak można to porównywać, lol, spoko. niektóre galerie są małe i takich pomieszczeń ustronnych nie ma, inne są duże i takie pomieszczenia są, no nie wiem nad czym my tu filozofujemy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jelita po porcji mm wracają "do siebie" przez kilka tygodni więc.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale generalnie zgadzam się z Tobą, że po prostu kulturalnie jest poszukać miejsca jak najmniej na widoku, tyle że nie zawsze się uda znaleźć takie całkowicie bez "publiki"... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1114 |
Zakorzenienie
|
Kurna czy my żyjemy w jakiejś Arabii Saudyjskiej, ze kobieta nie może sobie swobodnie zdecydować, ze nie chce dawać noworodki butli i chce sobie spokojnie karmić piersią gdzie jej się podoba? Co to komu przeszkadza? Kuźwa czy my musimy zyc w kraju, w ktorym dosłownie wszystko osobom postronnym musi przeszkadzać? To jakis spadek z czasow komuny, ze wszyscy maja być tacy sami? Czy wszystko trzeba skomentować (oczywiście najlepiej w sposób obrazajacy innych ludzi, używając zwrotów typu "obrzydliwe") i jeszcze iść w zaparte? Nic dziwnego, ze jak takie podejście jest popularne w naszym kraju, to tak jest kiepsko i ludzie nie szanują sie nawzajem. Przeciez to nie jest normalne podejscie, żeby w każdym mozliwym wątku jechac po kobietach kp a juz o zgrozo publicznie. Sobotni wieczór kobieta karmiaca dziecko z wyboru mm spędza na wypisywaniu po raz tysięczny w swojej karierze na forum jakichs dyrdymałow na temat karmienia piersią, takie rzeczy możliwe tylko w naszym nadwiślańskim kraju...
Ile jest kobiet w sposób powiedzmy nietaktowny karmiących piersią? Jakies kompletne jednostki, mieszkam w stolicy tego kraju i jakos sie masowo nie natykam, rozdmuchany problem z dupy wzięty. Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2014-10-18 o 21:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1115 |
Konto usunięte
|
no wiem że nie zawsze bo nie da się być niewidzialnym, ale nie kumam tych pań z reportażu tvnu które były oburzone i zniesmaczone - tyle że te panie karmiły na środku centrum bądź w kawiarni nie racząc się zasłonić i jeszcze były zdegustowane że starsza osoba zwróciła im uwagę aby zachowały dyskrecję.
ech ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- vixen ja akurat myślę że dyskusje pt 'jestem rozważniejszą/bardziej eko/lepsiejszą/wyedukowańszą mamą niż ty' dzieją się w każdym miejscu świata i o każdej porze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
możesz sobie poużywać, po takiej ilość komentarzy jakie tu czytałam nie robi to juz na mnie wrażenia ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- _vixen_ tak jak napisałam ja tylko komentuje, coś mnie obrzydza, i to na forum internetowym, ale oczywiście źle bo ktoś się czuje obrażony. Za to w naszym kraju są osoby które realnie utrudniaja dostep kobietom do mm, i w realu robią wykłady na temat kp. I to wg mnie jest nienormalne, a nie zwykły komentarz. To że sobie spokojnie mm nie można karmić.
![]() |
![]() |
#1117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1118 |
Zakorzenienie
|
zgadzam się że rozdmuchany problem z d.upy, wymyślony przez zakompleksione laski którym wszystko przeszkadza a gorszy je nawet widok gołego kolana (o fuuuu kolaaano)
![]() dlatego niniejszym znikam z tego wątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1120 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie mam problemu, bo nie ma szans, żeby łazienka była 4 razy mniejsza od tamtego pomieszczenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście, że nie lepiej. Nie maja żadnego prawa utrudniać dostępu do mm. Może jeszcze mam zaświadczenie ze skarbowego przynieść do spzitala, czy jak bedą oceniać stan mojego konta, po butach w ktorych przyszlam do porodu. Ale w sumie już tu na wizaz bardziej dziwne pomysly terrorostek laktacyjnych czytałam. I to jest ta twoja Polska z brakiem wtrącania się w cudze zycie? rozumiem że nalezy się ona tylko tym co kp? A tym co nie kp to nawet stan portfela mozna komentowac.
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2014-10-18 o 22:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1122 |
Zakorzenienie
|
Z tego co pamietam to w szpitalu nie mialaa tyle jaj,zeby powiedziec ,ze kp absolutnie nie bedziesz.Gdybys to zrobila nikt by Ci dziecka nie zaglidzil. A ze nie postawilas sprawy jasno to polozne staraly Ci sie pomoc jak mogly w kp,ktorego nie chcialas.Bylo miec jaja na odziale i powiedziec ,ze nie bedzies tej obrzydliwej czynnosci wykonywac i zazadac mm.
![]() |
#1123 |
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem zwrotu "terrorystka laktacyjna", ktorym sie z takim zamilowaniem poslugujesz. Nie widziałam, żeby stokrotka, linka i inne kp obrazaly kiedykolwiek matki karmiące mm. Iizabela weź Ty sie nad sobą zastanów po co po raz kolejny brniesz w te dyskusje i nie rob z siebie szlachetnej obrończyni uciśnionych i zgnębionych matek karmiących mm, bo takiego masowego zjawiska tez nie ma. A jak masz traumę po swoim pobycie na noworodkach z corka i wciskaniem kp, to juz lepiej nie lecz jej na podobnych wątkach, bo jak widac nic to nie daje, wręcz sie pogarsza:/
Chyba ze to działa na zasadzie mam stres w robocie/poklocilam sie z chłopem, idę się wyżyć na wątku o kp... Bo normalne to nie jest, jak kogoś cos denerwuje (jak Ciebie rzekomy terror laktacyjny, kp i wszystko co z tym zwiazane) to normalny człowiek unika takich tematów dla własnego zdrowia psychicznego, a nie z uporem maniaka w nie brnie. I to w sobotę wieczór, kiedy tylko nieudacznicy siedza na forach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1124 |
Zadomowienie
|
końcówkę tylko przeczytałam - bo temat rzeka - i w kółko to samo.
ja już pomijam kwestię estetyki (widziałam w życiu pierdyliard mniej estetycznych rzeczy, niż karmienie dziecka piersią) - ale ludzie... trochę więcej szacunku dla samych niemowlaków. Bo obleśnemu drabowi, mlaskającemu, plującemu pestki na chodnik i rzucającemu puszki po piwie gdzie popadnie - to jakoś tak chyba trudniej zwrócić uwagę, co? ![]() Za to mały, niewinny człowiek - zupełnie nieświadomy tego, że jest elementem "obrzydliwego" rytuału - powinien zaspokajać głód w ciemnych kątach - jak złoczyńca - jeśli już w ogóle będzie miał czelność wyjść z domu ![]() ![]() Sama osobiście mam gdzieś piersi innych kobiet - a jeszcze bardziej święte oburzenie święcie oburzonych ![]() ![]() ![]() ![]() dobranoc ![]()
Miłość jest jak wędlina: jest salami i jest mortadela... ![]() Carlos Ruiz Zafón Edytowane przez kurczak Wolf Czas edycji: 2014-10-18 o 22:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1125 |
Konto usunięte
|
Mi w ogole latwo przychodzi zwracanie uwagie. Czy to debil ktory kopnal psa czy zul co sie kreci po parkingu smieca. Czy jak ostatnio ktos kto zlal sprzatanie po psie :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahahha objetnie ile elaboratów w stylu powyższego napiszesz, i tak będę pisać co myślę o tej czynności, mam do tego prawo, tak samo jak ty Nie martw się o moją sobotę, jestem w domu bo się pakuję, dzisiejsza imprezę przez tydzień będę sobie odbijać ![]() Pudło, u mnie super ostatnio wszystko ![]()
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2014-10-18 o 22:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1127 |
Zakorzenienie
|
Obsesje sie leczy,to znacznie ulatwia funkcjonowanie.Chyba,ze ktos ma mentalnosc Macierewicza ,wtedy nie ma ratunku.
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. ![]() ![]() Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2014-10-18 o 22:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1128 |
Zakorzenienie
|
Chyba nie wiesz co to obsesja, ja absolutnie nie uważam swoich przekonań za niedorzeczne, ani tym bardziej nie chce ich się pozbyć.
A jesli chodzi o potoczne uzycie, to smiech, bo akurat ty masz na tym punkcie obsesje, bo nie wystarczyło ci pisanie na wizazu, masz zmaiar to wcielać w zycie na codzien. Nie wystracza ci zaśmiecanie kazdego watku o nie-kp.
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2014-10-18 o 22:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz z tego wyrastam i Tobie tez z dobrego serca radzę. Ale skoro lubisz proponuje założenie własnego wątku ze swoimi swiatlymi przemyśleniami na temat kp, ku pokrzepieniu serc wszystkich kobiet umęczonych przez terrorystki laktacyjne. Co piec postów obrazisz stokrotke, żeby trzymać staly poziom i będzie dobrze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale cóż zrobić nie każdy jest idealny. Wyrastasz, czyli tez jeszcze do konca nie porzuciłaś temat ![]() To nie mam sensu zakladac nowego watku, sa już takie, ona wchodzi na każdy, nawet ten co ma w temacie "nie kp".
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2014-10-18 o 23:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Izabela,serio,taka obsesyjna odraza do czynności wpisanej w nasz gatunek nie jest ani normalna ani zdrowa.Masz prawo nie chcieć kp,nie chcieć oglądać cudzych piersi,ale Tobie przeszkadza sam fakt,że ktoś w ogóle śmie karmić. Jak już lecimy gównianymi porównaniami ,to karmienie mm z wyboru można porównać do zrobienia sobie stomii na życzenie. Bo ktoś uważa,że pupa będąca obiektem seksualnym nie może służyć do wydalania. No fuj,jak to taką seksowną pupą kupę robić. Cywilizowani ludzie pakują odpadki w woreczki,a nie wydalają jelitem. Ktoś chce,ok,dziwaczne to ale jego sprawa. Natomiast jesli swoje (błedne dodajmy) przekonania przenosi na innych,to zaczyna być paranoją. Kp to fizjologia.Coś najzwyklejszego,najnormal niejszego na świecie. Tak jak seks.Kogoś może brzydzić,ok. Niech żyje w celibacie. Ale wmawianie reszcie świata,że uprawianie seksu jest nienormalne i obrzydliwe zakrawa o chorobę. Serio w Twoim otoczeniu ani jedna kobieta nie kp? Jesli tak,to chyba zyjesz w jakimś getcie mm,bo jednak zdecydowana większość kobiet kp,chociaż kilka miesięcy.
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. ![]() ![]() Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2014-10-18 o 23:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1132 |
Zakorzenienie
|
Nie no, zaloz taki watek, jak się z chłopem pokloce czy stres w pracy będę miała, to będzie gdzie uderzyć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1133 | |
Zakorzenienie
|
Daruj sobie, juz po tej wypowiedzi wyraźnie widać, że jesteś typem, który daje kazania. Nawet nie trzeba przypominać namolnego wchodzenie na watki o nie kp.
A porównanie mega nie trafione, bo karmienie mm nie wiąże się z żadna ingerencja w ciało kobiety. A kp nie jest czynnościa która trzeba wykonywać żeby zyć. Juz widze jakich prównań uzywasz w kazaniach. biedne kobiety ![]() ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Cytat:
Haha ale to by nie miało sensu, jak ja się z chłopem nie kłócę, a stres mam w pracy non stop, to moja codzienność. ![]() Tak, i od jutra dokładnie to będę robić i słowa o kp nie napiszę ![]()
![]() |
![]() |
#1134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kp jest konieczne,żeby dziecko przeżyło.Ale można podać mm. Wydalanie też jest konieczne,żeby przeżyć. Ale nie trzeba tego robić tradycyjną drogą. Każdy ma swoje dziwactwa i luz,gorzej,jesli ktoś próbuje wmówić innym,że to co normalne jest nienormalne,lub przekonywać,że czarne jest białe. Kurcze nie lubię VW ,chociaż wiem,że to ponoć porządne auta.Mi jednak jakoś nie leżą. I nie rozumiem jak można kupić takie nudne,bez wyrazu auto.Ale jakoś nie wciskam wszystkim,że VW jest do dupy i lepiej jeździc maluchem.
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. ![]() ![]() Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2014-10-18 o 23:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1135 | |
Zakorzenienie
|
Trzeba przyznać Izabela, ze miewasz inteligentne riposty, można sie z tych bzdetów wypisywanych w sumie bez większego sensu na forum na wyrost zwanym "Mama z klasa" pośmiać
![]() ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a myślisz że babsztyle ze szpitala w którym rodziłam wiedzą ze ktoś sie skarzy ![]() ja nikomu nic nie probuj wmowic, pisze tylko swoje zdanie, i nawet przez mysl mi nie przeszło że wmówię je komuś, i to tutaj, w miejscu pelnym terrorystek, nie mam takich ambicji ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- Pomódl się najpierw o kochanka, proszę ![]() No tak tylko biorąc pod uwagę twoje układy z Bogiem to nic atrakcyjnego mi nie wymodlisz. ![]()
![]() |
![]() |
#1137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daleka jestem od tego,żeby nie uszanować wyboru pacjentki,czy żeby ją piętnować za to,że wybrała nie po mojej myśli.Tyle,że szacunek obowiązuje w dwie strony. Ktoś nie chce pomocy -mówi prosto z mostu 'daj spokój kobieto'. Szanuje czas i pracę połoznej czy doradcy. Są kobiety,które nawet nie przystawiają dziecka. Z powodu choroby np. Albo mastektomii.Albo z innych przyczyn. I mówią to od razu.Nikt nad nimi nie wisi,bo wiadomo,że i tak kp nie będą.Lepiej poświęcić czas i energię na pomoc osobie,której się to przyda. Swoje zdanie można wyrażać w kulturalny ,nie obrażający nikogo sposób. Jednak jakimś dziwnym trafem to mamy karmiące mm (szczególnie z wyboru) są takimi mimozami,a na mamy kp można naskakiwać do woli.Cyce,dojne krowy,obrzydliwe.
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. ![]() ![]() Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2014-10-18 o 23:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Błąd. ja po porstu mowię glośna "VW mnie obrzydza, nic bvardziej mnie nie obrzydza", i tyle. A to że ktos to odbiera jak wciskanie to już jego problem. mam prawo swoje zdanie wyrazić. Nikomu siła maluchów nocami do garażu nie podrzucam. ![]()
![]() |
![]() |
#1139 |
Zakorzenienie
|
To wyobraź sobie,że kolezanka chce Ci się pochwalić nowym autem i to VW.I walisz jej tekstem o obrzydzaniu. Jak się czuje?
![]() |
#1140 |
Zakorzenienie
|
obrzydliwe to normalne słowo, nie jest wulgarne
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.