Karmienie piersią w miejscach publicznych - opinie. - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-18, 21:43   #1111
201604181004
Konto usunięte

Dot.: karmienie piersią w miejscach publicznych - opinie

natala84 no to co że są ludzie? jest ich jakieś 150 razy mniej niż na środku alejki w galerii.

Cytat:
Napisane przez persephone
No to dlaczego niemowlę ma tam zjeść swoje mleko? Nie kumam. Poza tym to, co Ty opisujesz to czasami standard, a czasami nie. Ja już pisałam, w jednym CH w którym byłam, pokój matki z dzieckiem przylega ściśle do toalet, więc zapachy się mieszają, poza tym jest tak paskudne i klaustrofobiczne, że moje dziecko dostało tam histerii, czemu ja się wcale nie dziwię.
uważam że to tak zwane "znoszenie jajka na złość światu" jest totalnie bez sensu.

siedzisz przy stole na osiemnastce kuzynki. rozbierasz się i karmisz dziecko przy stole? no nie. wychodzisz do drugiego pokoju. żeby zjeść swoją kanapkę wyszłabyś? no nie, bo to co innego. nie karmisz dziecka na kiblu gdzie ludzie załatwiają swoje potrzeby tylko na kanapie w pomieszczeniu z umywalkami.
poza tym trochę bajka że dziecko dostaje histerii w pomieszczeniu galerii handlowej - to chyba musisz mieć problem w obcych mieszkaniach gdzie łazienka potrafi być 4 razy mniejsza

kumam że ktoś nie chce karmić na kiblu ale bez jaj z tekstem "żeby zjeść swoją kanapkę nie schodzisz ludziom z oczu to dlaczego dziecko ma schodzić". nie wiem jak można to porównywać, lol, spoko.

niektóre galerie są małe i takich pomieszczeń ustronnych nie ma, inne są duże i takie pomieszczenia są, no nie wiem nad czym my tu filozofujemy
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-18, 21:44   #1112
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
a co to ma mojego postu, twój ma rok z tego co kojarzę,
a ja tam napisałam od samego poczatku

i nie uwierzę ze sa takie co nie akceptuja od poczatku bo to by znaczylo ze sa noworodki ktore sa w stanie zglodzic sie na śmierć, a tak nie jest
ale niby dlaczego mialabym szkodzić dziecku podając mu (jeszcze od początku o zgrozo) mm? pokarm z proszku? nie wiem moze Ty jesz jedzenie z proszku, ja nie i wcale nie mam ochoty :p

jelita po porcji mm wracają "do siebie" przez kilka tygodni więc..
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-18, 21:46   #1113
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
natala84 no to co że są ludzie? jest ich jakieś 150 razy mniej niż na środku alejki w galerii.
no to, ze to nadal jest miejsce publiczne i zawsze taka np Izabela może na taki obrazek natrafić....
ale generalnie zgadzam się z Tobą, że po prostu kulturalnie jest poszukać miejsca jak najmniej na widoku, tyle że nie zawsze się uda znaleźć takie całkowicie bez "publiki"...

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-18, 21:48   #1114
_vixen_
Zakorzenienie

Kurna czy my żyjemy w jakiejś Arabii Saudyjskiej, ze kobieta nie może sobie swobodnie zdecydować, ze nie chce dawać noworodki butli i chce sobie spokojnie karmić piersią gdzie jej się podoba? Co to komu przeszkadza? Kuźwa czy my musimy zyc w kraju, w ktorym dosłownie wszystko osobom postronnym musi przeszkadzać? To jakis spadek z czasow komuny, ze wszyscy maja być tacy sami? Czy wszystko trzeba skomentować (oczywiście najlepiej w sposób obrazajacy innych ludzi, używając zwrotów typu "obrzydliwe") i jeszcze iść w zaparte? Nic dziwnego, ze jak takie podejście jest popularne w naszym kraju, to tak jest kiepsko i ludzie nie szanują sie nawzajem. Przeciez to nie jest normalne podejscie, żeby w każdym mozliwym wątku jechac po kobietach kp a juz o zgrozo publicznie. Sobotni wieczór kobieta karmiaca dziecko z wyboru mm spędza na wypisywaniu po raz tysięczny w swojej karierze na forum jakichs dyrdymałow na temat karmienia piersią, takie rzeczy możliwe tylko w naszym nadwiślańskim kraju...

Ile jest kobiet w sposób powiedzmy nietaktowny karmiących piersią? Jakies kompletne jednostki, mieszkam w stolicy tego kraju i jakos sie masowo nie natykam, rozdmuchany problem z dupy wzięty.

Edytowane przez _vixen_
Czas edycji: 2014-10-18 o 21:50
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-18, 21:50   #1115
201604181004
Konto usunięte

no wiem że nie zawsze bo nie da się być niewidzialnym, ale nie kumam tych pań z reportażu tvnu które były oburzone i zniesmaczone - tyle że te panie karmiły na środku centrum bądź w kawiarni nie racząc się zasłonić i jeszcze były zdegustowane że starsza osoba zwróciła im uwagę aby zachowały dyskrecję.

ech tego to dopiero nie kumam.

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

vixen ja akurat myślę że dyskusje pt 'jestem rozważniejszą/bardziej eko/lepsiejszą/wyedukowańszą mamą niż ty' dzieją się w każdym miejscu świata i o każdej porze
Stary 2014-10-18, 21:55   #1116
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
ale niby dlaczego mialabym szkodzić dziecku podając mu (jeszcze od początku o zgrozo) mm? pokarm z proszku? nie wiem moze Ty jesz jedzenie z proszku, ja nie i wcale nie mam ochoty :p

jelita po porcji mm wracają "do siebie" przez kilka tygodni więc..

możesz sobie poużywać,
po takiej ilość komentarzy jakie tu czytałam nie robi to juz na mnie wrażenia

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

_vixen_ tak jak napisałam ja tylko komentuje, coś mnie obrzydza, i to na forum internetowym, ale oczywiście źle bo ktoś się czuje obrażony.
Za to w naszym kraju są osoby które realnie utrudniaja dostep kobietom do mm, i w realu robią wykłady na temat kp.

I to wg mnie jest nienormalne, a nie zwykły komentarz. To że sobie spokojnie mm nie można karmić.
Stary 2014-10-18, 21:57   #1117
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
no wiem że nie zawsze bo nie da się być niewidzialnym, ale nie kumam tych pań z reportażu tvnu które były oburzone i zniesmaczone - tyle że te panie karmiły na środku centrum bądź w kawiarni nie racząc się zasłonić i jeszcze były zdegustowane że starsza osoba zwróciła im uwagę aby zachowały dyskrecję.

ech tego to dopiero nie kumam.

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

vixen ja akurat myślę że dyskusje pt 'jestem rozważniejszą/bardziej eko/lepsiejszą/wyedukowańszą mamą niż ty' dzieją się w każdym miejscu świata i o każdej porze
Buractwa jest wszędzie pełno, tez jestem za zachowaniem intymnosci i dyskrecji przede wszystkim dla siebie i dziecka, tylko czemu ludzie tak lubią sie czepiać kobiet, a jakos masowo nie zwraca sie uwagi na typków szczajacych na mury czy klnących publicznie. Tylko wieczny pojazd na kobiety z dziecmi, po najsłabszych najlepiej jechac. Nie lepiej miec na to publiczne karmienie za przeproszeniem wy☠☠☠...? Zwłaszcza ze tak naprawde nikomu to nie szkodzi.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-18, 21:59   #1118
Linka25
Zakorzenienie

zgadzam się że rozdmuchany problem z d.upy, wymyślony przez zakompleksione laski którym wszystko przeszkadza a gorszy je nawet widok gołego kolana (o fuuuu kolaaano)

dlatego niniejszym znikam z tego wątku
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-18, 22:03   #1119
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
możesz sobie poużywać,
po takiej ilość komentarzy jakie tu czytałam nie robi to juz na mnie wrażenia

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

_vixen_ tak jak napisałam ja tylko komentuje, coś mnie obrzydza, i to na forum internetowym, ale oczywiście źle bo ktoś się czuje obrażony.
Za to w naszym kraju są osoby które realnie utrudniaja dostep kobietom do mm, i w realu robią wykłady na temat kp.

I to wg mnie jest nienormalne, a nie zwykły komentarz. To że sobie spokojnie mm nie można karmić.
Tak, mm jest na polce w kazdym rossmannie i Biedronce, faktycznie trudno dostepny towar. Ja się cieszę, ze w szpitalach promuje sie kp, choćby dlatego ze według mnie wielu osób zwyczajnie na mm nie stac, bo jak ktos ma dochód rzędu 2-3 tysięcy na rodzinę, a takich rodzin jest wiele, to jak dla mnie na mm go nie stać. To chyba lepiej, ze w szpitalu od razu z butla nie wyjeżdżają tylko starają się, żeby kobiety karmiły piersią?
Stary 2014-10-18, 22:04   #1120
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:

uważam że to tak zwane "znoszenie jajka na złość światu" jest totalnie bez sensu.

siedzisz przy stole na osiemnastce kuzynki. rozbierasz się i karmisz dziecko przy stole? no nie. wychodzisz do drugiego pokoju. żeby zjeść swoją kanapkę wyszłabyś? no nie, bo to co innego. nie karmisz dziecka na kiblu gdzie ludzie załatwiają swoje potrzeby tylko na kanapie w pomieszczeniu z umywalkami.
poza tym trochę bajka że dziecko dostaje histerii w pomieszczeniu galerii handlowej - to chyba musisz mieć problem w obcych mieszkaniach gdzie łazienka potrafi być 4 razy mniejsza

kumam że ktoś nie chce karmić na kiblu ale bez jaj z tekstem "żeby zjeść swoją kanapkę nie schodzisz ludziom z oczu to dlaczego dziecko ma schodzić". nie wiem jak można to porównywać, lol, spoko.

niektóre galerie są małe i takich pomieszczeń ustronnych nie ma, inne są duże i takie pomieszczenia są, no nie wiem nad czym my tu filozofujemy

Nie mam problemu, bo nie ma szans, żeby łazienka była 4 razy mniejsza od tamtego pomieszczenia Było wąskie, krótkie i całe w takie drobne szaro-czarne kafelki. Idealne pomieszczenie dla dziecka. No chyba, że faktycznie zaprojektowane tylko dla mam max. 3 miesięcznych dzieci, które najbardziej lubią kolory biały i czarny, długość przewijaka na to wskazywała. Tyle, że czasami karmione piersią są i starsze dzieci. Ale ja tylko przewijałam tam dziecko.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-18, 22:10   #1121
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
To chyba lepiej, ze w szpitalu od razu z butla nie wyjeżdżają tylko starają się, żeby kobiety karmiły piersią?

Oczywiście, że nie lepiej. Nie maja żadnego prawa utrudniać dostępu do mm.
Może jeszcze mam zaświadczenie ze skarbowego przynieść do spzitala, czy jak bedą oceniać stan mojego konta, po butach w ktorych przyszlam do porodu.

Ale w sumie już tu na wizaz bardziej dziwne pomysly terrorostek laktacyjnych czytałam.

I to jest ta twoja Polska z brakiem wtrącania się w cudze zycie? rozumiem że nalezy się ona tylko tym co kp? A tym co nie kp to nawet stan portfela mozna komentowac.

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2014-10-18 o 22:11
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-18, 22:23   #1122
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Z tego co pamietam to w szpitalu nie mialaa tyle jaj,zeby powiedziec ,ze kp absolutnie nie bedziesz.Gdybys to zrobila nikt by Ci dziecka nie zaglidzil. A ze nie postawilas sprawy jasno to polozne staraly Ci sie pomoc jak mogly w kp,ktorego nie chcialas.Bylo miec jaja na odziale i powiedziec ,ze nie bedzies tej obrzydliwej czynnosci wykonywac i zazadac mm.

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-18, 22:24   #1123
_vixen_
Zakorzenienie

Nie rozumiem zwrotu "terrorystka laktacyjna", ktorym sie z takim zamilowaniem poslugujesz. Nie widziałam, żeby stokrotka, linka i inne kp obrazaly kiedykolwiek matki karmiące mm. Iizabela weź Ty sie nad sobą zastanów po co po raz kolejny brniesz w te dyskusje i nie rob z siebie szlachetnej obrończyni uciśnionych i zgnębionych matek karmiących mm, bo takiego masowego zjawiska tez nie ma. A jak masz traumę po swoim pobycie na noworodkach z corka i wciskaniem kp, to juz lepiej nie lecz jej na podobnych wątkach, bo jak widac nic to nie daje, wręcz sie pogarsza:/

Chyba ze to działa na zasadzie mam stres w robocie/poklocilam sie z chłopem, idę się wyżyć na wątku o kp... Bo normalne to nie jest, jak kogoś cos denerwuje (jak Ciebie rzekomy terror laktacyjny, kp i wszystko co z tym zwiazane) to normalny człowiek unika takich tematów dla własnego zdrowia psychicznego, a nie z uporem maniaka w nie brnie. I to w sobotę wieczór, kiedy tylko nieudacznicy siedza na forach
Stary 2014-10-18, 22:24   #1124
kurczak Wolf
Zadomowienie

końcówkę tylko przeczytałam - bo temat rzeka - i w kółko to samo.
ja już pomijam kwestię estetyki (widziałam w życiu pierdyliard mniej estetycznych rzeczy, niż karmienie dziecka piersią) - ale ludzie... trochę więcej szacunku dla samych niemowlaków. Bo obleśnemu drabowi, mlaskającemu, plującemu pestki na chodnik i rzucającemu puszki po piwie gdzie popadnie - to jakoś tak chyba trudniej zwrócić uwagę, co?
Za to mały, niewinny człowiek - zupełnie nieświadomy tego, że jest elementem "obrzydliwego" rytuału - powinien zaspokajać głód w ciemnych kątach - jak złoczyńca - jeśli już w ogóle będzie miał czelność wyjść z domu ponieważ... ZUA Matka Natura spieprzyła sprawę i pojechała po estetyce
Sama osobiście mam gdzieś piersi innych kobiet - a jeszcze bardziej święte oburzenie święcie oburzonych . Wszak lizać loda także można w sposób jakże intymny "wywalając jęzor" (sorry - nie mogłam się powstrzymać ). Natomiast trzeba mieć wyjątkowo mało empatii (albo doświadczenia z małymi dziećmi ), żeby w całej tej dyskusji ignorować fakt, że mały człowiek jest zwyczajnie głodny! I każda normalna matka ten głód zaspokoi. (I nie - nie musi się z tym obnosić - ale jakoś nie widzę hordy takich rodzicielek - więc - jak już ktoś tu pięknie podsumował - problem wyjęty z )
dobranoc

Carlos Ruiz Zafón

Edytowane przez kurczak Wolf
Czas edycji: 2014-10-18 o 22:26
kurczak Wolf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-18, 22:29   #1125
201604181004
Konto usunięte

Mi w ogole latwo przychodzi zwracanie uwagie. Czy to debil ktory kopnal psa czy zul co sie kreci po parkingu smieca. Czy jak ostatnio ktos kto zlal sprzatanie po psie :P
Stary 2014-10-18, 22:32   #1126
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie rozumiem zwrotu "terrorystka laktacyjna", ktorym sie z takim zamilowaniem poslugujesz. Nie widziałam, żeby stokrotka, linka i inne kp obrazaly kiedykolwiek matki karmiące mm. Iizabela weź Ty sie nad sobą zastanów po co po raz kolejny brniesz w te dyskusje i nie rob z siebie szlachetnej obrończyni uciśnionych i zgnębionych matek karmiących mm, bo takiego masowego zjawiska tez nie ma. A jak masz traumę po swoim pobycie na noworodkach z corka i wciskaniem kp, to juz lepiej nie lecz jej na podobnych wątkach, bo jak widac nic to nie daje, wręcz sie pogarsza:/

Chyba ze to działa na zasadzie mam stres w robocie/poklocilam sie z chłopem, idę się wyżyć na wątku o kp... Bo normalne to nie jest, jak kogoś cos denerwuje (jak Ciebie rzekomy terror laktacyjny, kp i wszystko co z tym zwiazane) to normalny człowiek unika takich tematów dla własnego zdrowia psychicznego, a nie z uporem maniaka w nie brnie. I to w sobotę wieczór, kiedy tylko nieudacznicy siedza na forach

hahahha objetnie ile elaboratów w stylu powyższego napiszesz, i tak będę pisać co myślę o tej czynności, mam do tego prawo, tak samo jak ty

Nie martw się o moją sobotę, jestem w domu bo się pakuję, dzisiejsza imprezę przez tydzień będę sobie odbijać
Pudło, u mnie super ostatnio wszystko

Czas edycji: 2014-10-18 o 22:33
Stary 2014-10-18, 22:40   #1127
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Obsesje sie leczy,to znacznie ulatwia funkcjonowanie.Chyba,ze ktos ma mentalnosc Macierewicza ,wtedy nie ma ratunku.

Edytowane przez stokrotka_to_ja
Czas edycji: 2014-10-18 o 22:47
Stary 2014-10-18, 22:46   #1128
iizabelaa
Zakorzenienie

Chyba nie wiesz co to obsesja, ja absolutnie nie uważam swoich przekonań za niedorzeczne, ani tym bardziej nie chce ich się pozbyć.

A jesli chodzi o potoczne uzycie, to smiech,
bo akurat ty masz na tym punkcie obsesje, bo nie wystarczyło ci pisanie na wizazu, masz zmaiar to wcielać w zycie na codzien. Nie wystracza ci zaśmiecanie kazdego watku o nie-kp.

Czas edycji: 2014-10-18 o 22:53
Stary 2014-10-18, 22:53   #1129
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
hahahha objetnie ile elaboratów w stylu powyższego napiszesz, i tak będę pisać co myślę o tej czynności, mam do tego prawo, tak samo jak ty

Nie martw się o moją sobotę, jestem w domu bo się pakuję, dzisiejsza imprezę przez tydzień będę sobie odbijać
Pudło, u mnie super ostatnio wszystko
Jak Cie kreci pisanie po raz tysięczny tego samego i nie masz w zyciu bardziej kreatywnych zajęć, to pisz ile wlezie. To jedt tak samo jakbym ja co chwile wchodzila na watek o kosciele katolickim i nadawala, jak mnie irytuje ta oszukancza i zaklamana instytucja, po co sie niezdrowo nakrecac?
Ja juz z tego wyrastam i Tobie tez z dobrego serca radzę.

Ale skoro lubisz proponuje założenie własnego wątku ze swoimi swiatlymi przemyśleniami na temat kp, ku pokrzepieniu serc wszystkich kobiet umęczonych przez terrorystki laktacyjne. Co piec postów obrazisz stokrotke, żeby trzymać staly poziom i będzie dobrze.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-18, 22:58   #1130
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak Cie kreci pisanie po raz tysięczny tego samego i nie masz w zyciu bardziej kreatywnych zajęć, to pisz ile wlezie. To jedt tak samo jakbym ja co chwile wchodzila na watek o kosciele katolickim i nadawala, jak mnie irytuje ta oszukancza i zaklamana instytucja, po co sie niezdrowo nakrecac?
Ja juz z tego wyrastam i Tobie tez z dobrego serca radzę.

Ale skoro lubisz proponuje założenie własnego wątku ze swoimi swiatlymi przemyśleniami na temat kp, ku pokrzepieniu serc wszystkich kobiet umęczonych przez terrorystki laktacyjne. Co piec postów obrazisz stokrotke, żeby trzymać staly poziom i będzie dobrze.
Tak wiem wiem o co chodzi.
Ale cóż zrobić nie każdy jest idealny. Wyrastasz, czyli tez jeszcze do konca nie porzuciłaś temat Poza ja na codzinnien nie ma zadnego kontaktu z takim tematami, jak na wizazu, więc nawet jak pisze to samo po raz setny (jak każda "stara" wizazanka) to jest to pewien przerywnik.

To nie mam sensu zakladac nowego watku, sa już takie, ona wchodzi na każdy, nawet ten co ma w temacie "nie kp".

Czas edycji: 2014-10-18 o 23:00
Stary 2014-10-18, 23:04   #1131
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Chyba nie wiesz co to obsesja, ja absolutnie nie uważam swoich przekonań za niedorzeczne, ani tym bardziej nie chce ich się pozbyć.

A jesli chodzi o potoczne uzycie, to smiech,
bo akurat ty masz na tym punkcie obsesje, bo nie wystarczyło ci pisanie na wizazu, masz zmaiar to wcielać w zycie na codzien. Nie wystracza ci zaśmiecanie kazdego watku o nie-kp.
Nie,ja nie mam obsesji nie zdarzyło mi się matce,która jasno mówi 'nie bede kp i nie zawracaj mi głowy' 'prawić kazań' jak to nazywasz,czy naciskać na kp.Nie chce to nie,jej brocha. Natomiast jest taki denerwujący typ matki,która kp nie chce,ale na żywo również nie chce się do tego otwarcie przyznać. I taka lawiruje,kombinuje,marnuj e czas,a potem jeszcze ma pretensje.

Izabela,serio,taka obsesyjna odraza do czynności wpisanej w nasz gatunek nie jest ani normalna ani zdrowa.Masz prawo nie chcieć kp,nie chcieć oglądać cudzych piersi,ale Tobie przeszkadza sam fakt,że ktoś w ogóle śmie karmić.

Jak już lecimy gównianymi porównaniami ,to karmienie mm z wyboru można porównać do zrobienia sobie stomii na życzenie. Bo ktoś uważa,że pupa będąca obiektem seksualnym nie może służyć do wydalania. No fuj,jak to taką seksowną pupą kupę robić. Cywilizowani ludzie pakują odpadki w woreczki,a nie wydalają jelitem. Ktoś chce,ok,dziwaczne to ale jego sprawa. Natomiast jesli swoje (błedne dodajmy) przekonania przenosi na innych,to zaczyna być paranoją.
Kp to fizjologia.Coś najzwyklejszego,najnormal niejszego na świecie. Tak jak seks.Kogoś może brzydzić,ok. Niech żyje w celibacie. Ale wmawianie reszcie świata,że uprawianie seksu jest nienormalne i obrzydliwe zakrawa o chorobę.

Serio w Twoim otoczeniu ani jedna kobieta nie kp? Jesli tak,to chyba zyjesz w jakimś getcie mm,bo jednak zdecydowana większość kobiet kp,chociaż kilka miesięcy.

Czas edycji: 2014-10-18 o 23:07
Stary 2014-10-18, 23:07   #1132
_vixen_
Zakorzenienie

Nie no, zaloz taki watek, jak się z chłopem pokloce czy stres w pracy będę miała, to będzie gdzie uderzyć jak w dym. Bo nie wierze, ze kobiety o satysfakcjonującym zyciu rodzinnym, zawodowym i seksualnym siedza o północy w sobotę na forum i wypisują po raz tysięczny do znudzenia to samo. Jakbyś w SPA z przystojnym kochankiem tylek moczyla, to gdzies byś miała gdzie i jak kto karmi piersią.
Stary 2014-10-18, 23:15   #1133
iizabelaa
Zakorzenienie

Daruj sobie, juz po tej wypowiedzi wyraźnie widać, że jesteś typem, który daje kazania. Nawet nie trzeba przypominać namolnego wchodzenie na watki o nie kp.

A porównanie mega nie trafione, bo karmienie mm nie wiąże się z żadna ingerencja w ciało kobiety. A kp nie jest czynnościa która trzeba wykonywać żeby zyć.
Juz widze jakich prównań uzywasz w kazaniach. biedne kobiety

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

Cytat:
Nie no, zaloz taki watek, jak się z chłopem pokloce czy stres w pracy będę miała, to będzie gdzie uderzyć jak w dym. Bo nie wierze, ze kobiety o satysfakcjonującym zyciu rodzinnym, zawodowym i seksualnym siedza o północy w sobotę na forum i wypisują po raz tysięczny do znudzenia to samo. Jakbyś w SPA z przystojnym kochankiem tylek moczyla, to gdzies byś miała gdzie i jak kto karmi piersią.

Haha ale to by nie miało sensu, jak ja się z chłopem nie kłócę, a stres mam w pracy non stop, to moja codzienność.

Tak, i od jutra dokładnie to będę robić i słowa o kp nie napiszę
Stary 2014-10-18, 23:16   #1134
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Daruj sobie, juz po tej wypowiedzi wyraźnie widać, że jesteś typem, który daje kazania. Nawet nie trzeba przypominać namolnego wchodzenie na watki o nie kp.

A porównanie mega nie trafione, bo karmienie mm nie wiąże się z żadna ingerencja w ciało kobiety. A kp nie jest czynnościa która trzeba wykonywać żeby zyć.
A wiesz,nie skarżą się uczę się dopiero.

Kp jest konieczne,żeby dziecko przeżyło.Ale można podać mm.
Wydalanie też jest konieczne,żeby przeżyć. Ale nie trzeba tego robić tradycyjną drogą.

Każdy ma swoje dziwactwa i luz,gorzej,jesli ktoś próbuje wmówić innym,że to co normalne jest nienormalne,lub przekonywać,że czarne jest białe.

Kurcze nie lubię VW ,chociaż wiem,że to ponoć porządne auta.Mi jednak jakoś nie leżą. I nie rozumiem jak można kupić takie nudne,bez wyrazu auto.Ale jakoś nie wciskam wszystkim,że VW jest do dupy i lepiej jeździc maluchem.

Czas edycji: 2014-10-18 o 23:19
Stary 2014-10-18, 23:21   #1135
_vixen_
Zakorzenienie

Trzeba przyznać Izabela, ze miewasz inteligentne riposty, można sie z tych bzdetów wypisywanych w sumie bez większego sensu na forum na wyrost zwanym "Mama z klasa" pośmiać

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

Haha ale to by nie miało sensu, jak ja się z chłopem nie kłócę, a stres mam w pracy non stop, to moja codzienność.

Tak, i od jutra dokładnie to będę robić i słowa o kp nie napiszę
pomodlę żeby Cie ten kochanek nie zostawił.
Stary 2014-10-18, 23:28   #1136
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
A wiesz,nie skarżą się uczę się dopiero.

Każdy ma swoje dziwactwa i luz,gorzej,jesli ktoś próbuje wmówić innym,że to co normalne jest nienormalne,lub przekonywać,że czarne jest białe.

a myślisz że babsztyle ze szpitala w którym rodziłam wiedzą ze ktoś sie skarzy

ja nikomu nic nie probuj wmowic, pisze tylko swoje zdanie, i nawet przez mysl mi nie przeszło że wmówię je komuś, i to tutaj, w miejscu pelnym terrorystek, nie mam takich ambicji

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ----------

Cytat:

pomodlę żeby Cie ten kochanek nie zostawił.

Pomódl się najpierw o kochanka, proszę

No tak tylko biorąc pod uwagę twoje układy z Bogiem to nic atrakcyjnego mi nie wymodlisz.
Stary 2014-10-18, 23:28   #1137
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
a myślisz że babsztyle ze szpitala w którym rodziłam wiedzą ze ktoś sie skarzy

ja nikomu nic nie probuj wmowic, pisze tylko swoje zdanie, i nawet przez mysl mi nie przeszło że wmówię je komuś, i to tutaj, w miejscu pelnym terrorystek, nie mam takich ambicji
Powinny wiedzieć. Jeśli ktoś ma jakieś ale to należy to komunikować wprost,a nie wylewać gorzkie żale na internetach.W taki sposób nigdy nie uzyska się oczekiwanych standardów.

Daleka jestem od tego,żeby nie uszanować wyboru pacjentki,czy żeby ją piętnować za to,że wybrała nie po mojej myśli.Tyle,że szacunek obowiązuje w dwie strony. Ktoś nie chce pomocy -mówi prosto z mostu 'daj spokój kobieto'. Szanuje czas i pracę połoznej czy doradcy.
Są kobiety,które nawet nie przystawiają dziecka. Z powodu choroby np. Albo mastektomii.Albo z innych przyczyn. I mówią to od razu.Nikt nad nimi nie wisi,bo wiadomo,że i tak kp nie będą.Lepiej poświęcić czas i energię na pomoc osobie,której się to przyda.

Swoje zdanie można wyrażać w kulturalny ,nie obrażający nikogo sposób. Jednak jakimś dziwnym trafem to mamy karmiące mm (szczególnie z wyboru) są takimi mimozami,a na mamy kp można naskakiwać do woli.Cyce,dojne krowy,obrzydliwe.

Czas edycji: 2014-10-18 o 23:33
Stary 2014-10-18, 23:31   #1138
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

Kurcze nie lubię VW ,chociaż wiem,że to ponoć porządne auta.Mi jednak jakoś nie leżą. I nie rozumiem jak można kupić takie nudne,bez wyrazu auto.Ale jakoś nie wciskam wszystkim,że VW jest do dupy i lepiej jeździc maluchem.

Błąd. ja po porstu mowię glośna "VW mnie obrzydza, nic bvardziej mnie nie obrzydza", i tyle. A to że ktos to odbiera jak wciskanie to już jego problem. mam prawo swoje zdanie wyrazić.
Nikomu siła maluchów nocami do garażu nie podrzucam.
Stary 2014-10-18, 23:36   #1139
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Błąd. ja po porstu mowię glośna "VW mnie obrzydza, nic bvardziej mnie nie obrzydza", i tyle. A to że ktos to odbiera jak wciskanie to już jego problem. mam prawo swoje zdanie wyrazić.
Nikomu siła maluchów nocami do garażu nie podrzucam.
To wyobraź sobie,że kolezanka chce Ci się pochwalić nowym autem i to VW.I walisz jej tekstem o obrzydzaniu. Jak się czuje?

Stary 2014-10-18, 23:36   #1140
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Swoje zdanie można wyrażać w kulturalny ,nie obrażający nikogo sposób. Jednak jakimś dziwnym trafem to mamy karmiące mm (szczególnie z wyboru) są takimi mimozami,a na mamy kp można naskakiwać do woli.Cyce,dojne krowy,obrzydliwe.
obrzydliwe to normalne słowo, nie jest wulgarne

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości