|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 3
A u nas mężul robi półki wnękowe w ścianie gdzie geberit w drugiej łazience
Dodatkowo pomalował naszą brzozową komodę, która stanie u dzieciaczka koło przewijaka. Wieczorem druga warstwa. Jednak ten Flugger to najlepsza farba. Pięknie kryje Będzie super efekt , a i nie trzeba dodatkowej komody kupować ![]() A ja siedziałam i przekładałam bejbikowe rzeczy, akcesoria ,które mam, jej te ciuszki tak mi się podobają i te kolorowe tetry <3 Sama słodycz ![]() No , a z wieści ciążowych to po raz kolejny zauważyłam na piżamce plamkę mokrą na wysokości sutka.. tylko , że tym razem to już sporaaaaaaaa sprawa, więc produkcja w moich suciszczach rozpoczęta. Dlatego tak bolały przez ostatnie dni... ałaaaa
|
|
#362 |
|
Raczkowanie
|
melisa1 cześć! czytałam troszkę o tym baloniku epino, fajna sprawa, tylko trochę drogie...
ja mam nadzieję, że mi wystarczy masaż który zacznę po 30 tyg i ćwiczenia mięśni które wykonywałam dotychczas....Maciejka super te baseny, zwłaszcza ten z daszkiem. Będzie w sam raz na upaly. 1141655 rozpoczęta już napewno mnie choć sutki nie bolą, już całkiem sprawnie pracują....niestety zostawiając plamki na biustonoszu a przy lekkim ucisku to już wogóle....
27/40 Edytowane przez karolcia8828 Czas edycji: 2014-10-18 o 17:06 |
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, a ja tylko raz miałam mała plamke i od tego czasu nic zupełnie... Z cora to tak mi sie lalo momentami naprawde budzilam sie z zalana piżamka... Ciekawe czy ma to pozniej jakiś związek z ilością pokarmu czy nie.
Dziewczyny nie wiecie jak to jest... Jak dostaje sie epidural w znieczuleniu przy porodzie to potem można wstać czy to jest tak jak przy cesarce, ze zanim sie wstanie to trzeba odczekać po znieczuleniu...
|
#364 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej. Wybaczcie, przez czas jakiś mnie nie będzie. Jadę w poniedziałek na amniopunkcję. Nie jest dobrze. Mam tylko nadzeję, że się okaże, że da się wyleczyć, albo że to jakaś pomyłka. Trzymajcie się.
|
|
|
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymaj sie..
|
|
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wracaj jak tylko będziesz mogła, będziemy się modlić o dobre wieści. Jesteśmy z Tobą
|
|
#368 |
|
Zadomowienie
|
Alunia... bedzie dobrze, musi byc
![]() zastanawiam się co by tu pochłonąć na kolację ![]() Aga |
|
|
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sam raz na kolację Poza tym zgodnie z tym, czego się dowiedzieliśmy na warsztatach, kupiłam dziś 15 litrów soku tłoczonego ( tego w foli) podobno najlepszy. Akurat promocja była w kaufie Bo nie będę oszukiwać, że do tych zdrowych soków to mnie cena zniechęca ..
|
|
#370 |
|
Wtajemniczenie
|
O matko! Ala co się stało? Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze! Trzymaj się
|
|
|
|
#371 |
|
Raczkowanie
|
Alunia trzymamy kciuki. Zdrowia - dla Ciebie i Dzieciątka
![]() Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
ala
|
|
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
Alunia, tylko nie dopuszczaj do siebie, że będzie źle. Trzymaj się
|
|
|
|
#374 |
|
Zadomowienie
|
Dlugo się nie odzywalam, ale czytam Was codziennie, ale wiadomość Aluni mnie wywołała...
Jak możesz napisz nam coś więcej co się dzieje bo bedziemy sie martwic z Toba dwa razy badziej po takim niedomówieniu ![]() U nas ogolnie ok, mała ta mała starsza ,nie brzuchowa troche podziebiona tzn. ma katar i z racji ze nie spi w dzien i z tym katarem wymeczona to wieczory mamy trudne, budzi sie też w nocy. Ale wszytko do przeżycia, chociaz czasem sie zastanawiam jak ogarne taka trudna nocke z dwiema jak maz do pracy pojdzie. Jutro wyjeżdza moja siostra,ktora mieszka w niemczech i bardzo rzadko przyjezdza,ale moze zjawi sie w przyszłym roku na chrzciny. W ogole zamiast sciecia wlosow namowilam ja na kreatynowe prostowanie i włosy dzis po zabiegu ma boskie jak z reklamy, ciekawe ile efekt sie utrzyma. Mala bejbinka kopie tak jak starsza kopała przewaznie po lewej stronie na dole, ciekawe czy sie do porodu obroci czy tez nie... |
|
|
|
#375 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie powinno się mierzyć ciśnienia na dominującej ręce. Czyli jeśli się jest praworęcznym, to mierzymy na lewej i odwrotnie. W przypadku nadciśnienia, mierzymy 3 razy w odstępie 5 minutowym i wyciągamy średnią. Duże różnice w pomiarach na obu rękach są charakterystyczne dla choroby nadciśnieniowej. Zaufajcie Practice Nurse Kurczę, strasznie mi się wzmógł zespół cieśni nadgarstka. Czytałam, że zdarza się to w ciąży dość często. Cały czas mi ręce drętwieją, w nocy obie, w dzień lewa. Jutro z mężem jedziemy na protest Kurdów przeciwko ISIS w Kurdystanie. 2 godziny ma trwać. Mam nadzieję, że ubikacja jest w pobliżu, bo nie ręczę :P |
|
|
|
|
#376 | |||
|
Zakorzenienie
|
maladT milej rocznicy
![]() Cytat:
ewek szalona,ale nie mow ze pol nocy ten szalik robilas ![]() maciejka fajne te baseniki,na pewno sie przydadza ![]() Cytat:
nie no,sen niezly :P melisa1 witaj,tez co nieco slyszalam o tym sprzecie do cwiczen miesni,juz przed pierwszym porodem,ale nie znam nikogo kto by stosowal Ollllciaaa mi juz duzo osob mowilo o tym koktajlu z pietruszki,z dowolnym owocem jeszcze,moze sproboje ale boje sie ze nie przelkne Kasiulka ja nie wiem,nie pomoge ![]() Cytat:
![]() nie wiem co sie stalo,trzymaj sie dzielnie,mam nadzieje ze nic powaznego u was sie nie dzieje iskra_boza podziwiam za zaangazowanie i wspieranie meza ![]() jak nie bedzie toalety,to moze chociaz krzaczki
|
|||
|
|
|
#377 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny przepraszam was bardzo, ale mam taki metlik w głowie, że nie jestem w stanie robić nic innego prócz płaczu. Mała ma powiększone miedniczki nerkowe, torbiel w główce w której się zbiera płyn mózgowo-rdzeniowy i dochodzi do tego podwyższona przezierność karkowa. Nie wiem co jeszcze wam mogę powiedzieć. W głowie mam istny burdel. Zkonsultowałam wyniki z drugim lekarzem i on uważa że wszystko jest na granicy normy. Nie wiem co myśleć. Jadę na tą amniopunkcję bo muszę mieć pewność, albo w jedną albo w drugą stronę. Boję się jak diabli i mam mieszane uczucia. Po raz kolejny żyję nadzieją.
|
|
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
Alunia ale mnie zmroziło.... jestem z Wami myslami kochana i trzymam mocno zacisniete kciuki
Pomyłka na pewno. My dopiero wrocilismy do domu, jestem mega zmeczona bylismy w Ikei, Obi, lazenia kilka godz... masakra potem poszlam do HM obczaic zimowe kurtki i sie zalamalam ewidentnie one NIE SĄ zimowe http://www.hm.com/pl/product/29385?article=29385-A taaaa wyglada niezle, ale jest cienka :/ jak moja dotychczasowa parka :/ mierzylam rozm M, bo chce by do lutego starczyla i spoko, teraz jest wieeeeeeeeelka, duuuuuuzo miejsca na brzuch naprawde ale bedzie w niej zimno na pewno http://www.hm.com/pl/product/29386?article=29386-A ta na zywo jest brzydka jak kwadrat, i tez cienka jak nie wiem :/ w tej wygladalam brzydko, srednio sie ukladala jestem zalamana w C&A na ciazowym zadnej kurtki :/
|
|
#379 |
|
Zadomowienie
|
Ala ty wiesz co ja myśłę trzymaj się
moje kciuki są mocno zaciśnięteZdjęcia szalika pokaże ale jakoś tak po wekendzie, bo dzisaj po tej imprezie padam na pysk, ogólnie prezenty siępodobały a szalik zrobił furorę, normalnie rozkręcam biznes tyle dostałam zamówień, ciekawe tylko jak tam moje ręce z tym dadzą ręce, Iskara moje ręce już tak maja od 3 miesięcy i jest coraz gorzej, w nocy ból obu rąk nie daje mi spać, w ciągu dnia bywa różnie ale czasami nawet szklanki nie mogę utrzymac w ręku Edytowane przez ewek000 Czas edycji: 2014-10-18 o 23:16 |
|
|
|
#380 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Protest na głównej ulicy Leeds pod biblioteką. Ale jest centrum handlowe nieopodal, tam jest toaleta. Będę latać. Byle nie lało.Cytat:
Cytat:
Jutro chyba Pampersa muszę założyć--------------------------------------------------------------------- Z innej beczki. Mnie tutaj w UK nikt nie sprawdza, czy moja szyjka jest otwarta, czy zamknięta, żeby w razie nie daj Boże czego, jakieś szwy zakładać. W środę mam wizytę u położnej, to jej zapytam z ciekawości. |
|||
|
|
|
#381 |
|
Konto usunięte
|
Alunia trzymaj się
Iskra też sobie myślałam o uk że nawet bym nie widziała że coś jest nie tak Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#382 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Olcia ja to o wysypianiu już nawet nie piszę. Chyba jestem jedną z najbardziej tu nie wyspanych. 5 pobudek na wc to dla mnie normalka. M chrapie, Zuzka kaszle (tak nadal kaszle) w kaloryferach woda się przelewa, nie da się spać Te strony to w cały świat piszą o trymestrach. A ja liczę sobie po swojemu. Mam termin na 23 i od 24 będę miała III i już Mało zostało ![]() Melisa pierwzy raz się z czymś takim spotkałam, ja bym nie wgłębiała sie w komentarze tylko porozmawiała z gin. Niki a dlaczego siostra przyjeżdza tak rzadko? Odzywaj się częściej ![]() Iskra ja miałam okropne problemu z cieśnią z Zuzką. Teraz mam spokuj, nieprzyjemne jest to drętwienie w nocy ![]() Ewa a nie jest tak z cieśnią że trzeba ręce oszczędzać? przed ciążą miałaś już problemy, pewnie pisałaś ale mi wyleciało z głowy. ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Mlebi a Ty jak się czujesz?
Zuzanna Magdalena Edytowane przez MaamaaZuzi Czas edycji: 2014-10-19 o 08:06 |
|
|
|
|
#383 |
|
Konto usunięte
|
Leże i czekam żeby już było po. Pewno rano mi zrobia skoro gadaja że to takie pilne. Plecy mnie już bolą od tego łóżka. W domu tz zamontował wifi to będę sobie leżeć i oglądać programy na komp. Byle do jutra
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#384 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
Alunia aż nie wiem co powiedzieć... Trzymaj się i nie trać nadzieii, jesteśmy z Tobą i trzymamy kciuki
Melbi dokładnie, byle do jutra i będziesz mogła odetchnąć Iskra Boża generalnie to się zgadza, Magda pisała, żeby mierzyć z lewej A powiedz, nie boisz się iść tak na protest w ciąży? Nie napadną tam Was ani nie będą brutalnie rozpędzać? Naoglądałam się w tv jak wyglądają masowe protesty i aż się przestraszyłam o Ciebie Buu spróbuj tego koktajlu z natki, jest dobry
|
|
#386 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez iskra_boza Czas edycji: 2014-10-19 o 10:40 |
|
|
|
|
#387 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ewek też czekam na zdjęcia szaliczka ![]() Maciejka baseniki super.. ja też bym w takim popływała tylko bym się pewnie nie zmieściła Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam różnice i nie mam nadciśnienia. Choć co prawda może będę szla w tym kierunku. Ale też znam takie inne osoby. Moim zdaniem i tak jak ktoś ma różnice to powinien mierzyć za każdym razem na dwóch, ja tak robię, to i tak dużo czasu nie zajmuje a sobie wszystko zaspisuje i u lekarzy mam jasne wyniki. Jeśli chodzi o cieśń to najlepiej starać się też "nie nadużywać rąk" w ciągu dnia, choć to strasznie trudne. Wszystko i tak idzie w miarę przeżyć póki to naprawdę nie przeradza się aż w ból i póki przedmioty idzie w ręce utrzymać i nie wypadają. ![]() Co do protestów - podziwiam Cytat:
jesteśmy z Tobą! ![]() Cytat:
![]() Wy się już zdecydowaliście na kolor wózka? ![]() Cytat:
ale wszystko będzie dobrze ... trzymaj się
|
|
#388 |
|
Rozeznanie
|
Alunia jesteśmy z Tobą i mam nadzieję, że to nic poważnego.
|
|
|
|
#389 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś jest troszkę lepiej psychicznie. Nie daję się, choć nie jest to łatwe. Wszystko byłoby dobrze, nie przejmowałabym się tak bardzo gdyby lekarz nie zaproponował amniopunkcji i nie wspomniał o przerywaniu ciąży. Nie powiem wam nic dokładnie, bo cała reszta brzmiała dla mnie jak bełkot. Dziękuję za słowa wsparcia.
Ewcia wiem kochana.Ja też mam nadzieję, że amnio wykluczy choroby. Iskra podziwiam Cię. Miłej niedzieli dziewczyny. |
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ja mam nadzieję, że mi wystarczy masaż który zacznę po 30 tyg i ćwiczenia mięśni które wykonywałam dotychczas....

wracaj jak tylko będziesz mogła, będziemy się modlić o dobre wieści. Jesteśmy z Tobą