Mamusie Kwietniowe 2015! cz.III - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-19, 10:33   #1591
gossip_girl21
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.III

Hej piękne mam pytanie bo któraś pisała o wózkach tako znalazłam dwa w swojej okolicy ale nie znam sie na tej firmie nie wiem co powinien taki zestaw zawierać.. jak któraś się zna proszę zerknijcie na nie
http://olx.pl/oferta/wozek-tako-3-w-...tml#27b05d7567

http://olx.pl/oferta/3w1-wozek-tako-...tml#62b3e3bafd

Ogólnie sama jestem za xlanderem albo maxi cosi ale ceny lekko za duże. Co wiecie o tako?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 10:42   #1592
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Hej piękne mam pytanie bo któraś pisała o wózkach tako znalazłam dwa w swojej okolicy ale nie znam sie na tej firmie nie wiem co powinien taki zestaw zawierać.. jak któraś się zna proszę zerknijcie na nie
http://olx.pl/oferta/wozek-tako-3-w-...tml#27b05d7567

http://olx.pl/oferta/3w1-wozek-tako-...tml#62b3e3bafd

Ogólnie sama jestem za xlanderem albo maxi cosi ale ceny lekko za duże. Co wiecie o tako?
znalazlam takie cos i troche sie tym sugerowalam, zerknj
ogolnie przy wyborze wozka:

1, koła - duże i pompowane (lepiej amortyzują wstrząsy na naszych chodnikach lecz są cięższe od plastikowych - więc zależy po jakim terenie będziesz jeździć i na które piętro trzeba przetransportować wózek)
2. stelaż ma być aluminiowy bo lżejszy
3. przednie koła powinny być skrętne z możliwością blokady
4. rączka powinna być regulowana jeśli Ty i tatuś sporo różnicie się wzrostem, może też być przekładana
5. ciekawym rozwiązaniem jest możliwość montowania spacerówki przodem i tyłem do kierunku jazdy
6. regulowane oparcie spacerówki
7. regulowany podnóżek
8. regulowane pasy bezpieczeństwa
9. spory kosz na zakupy
10. cicho składana budka, najlepiej z moskitierą na lato
11. możliwość zamontowania fotelika samochodowego(jesli nie jest w zestawie)

aa i tak ode mnie- ja bym raczej nie kupila uzywanego fotelika samochodowegom chyba ze od kogos zaufanego.

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 10:47   #1593
agolandia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
ja zamówiłam wczoraj Olimp Gold DHA
Po rozmowie z lekarze tylko utwierdziłam się w przekonaniu, że nie mam brać żadnych witamin
Gin poiwedział, że powinno się przyjmować jak najmniej syntetycznych witamin. Nie żyjemy w kraju trzeciego świata gdzie cierpi się na niedobory żywności, więc najlepsze witamminy to te, które przyjmiemy z posiłkami

Poza tym jeśli matka zażywała syntetyczne witaminy - coraz częsciej obserwuje się, że takie noworodki mają większą (często aż nadto dużą) wagę urodzeniową.
Mój lekarz też jest zdania, że pełen pakiet witamin nie jest do końca potrzebny.
Biorę kwas foliowy, jod- bo mam problemy z tarczycą, magnez- bo twardnieje mi brzuch, omega- bo brałam od zeszłej zimy; a resztę staram się dostarczać w pożywieniu.
Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Soniuska za dużo o tym myślisz myśl o przyjemnych rzeczach
Koperco systemy I.T alarmy kamery komputery ha to się rozumiemy :P ja już mam w mieszkaniu alarm zalozony :P w mieszkaniu no kurcze
Ja dziś wstałam z bólem lekkim brzucha i leże cały czas koszmary miałam dziś :/ czy ktoś słyszał o tym że smazenie na maśle jest trujące? Dostałam opr od Tż że zrobiłam sobie omlet po hiszpańsku na maśle ;(

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Jak dostanę kompa od Tż bo obecnie coś tam robi to dołączam się do makao
tłuszcze mają różne temperatury spalania; olej rzepakowy, kokosowy ma jedną z wyższych- to znaczy, że podczas smażenia temperatura może być bardzo wysoka, nim dojdzie do wytrącania różnych szkodliwych substancji.
I masło ma temp. dymienia ok. 150-170, a smażenie na patelni osiąga ok. 200 stopni, więc występuje spalanie i wytrącanie substancji rakotwórczych. Do chwilowej obróbki może nadać specyficzny smak, ale przy dłuższym podgrzewaniu osiągnie się już tę temperaturę spalania.Masło klarowane ma wyższą temperaturę.
agolandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 10:50   #1594
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
znalazlam takie cos i troche sie tym sugerowalam, zerknj
ogolnie przy wyborze wozka:

1, koła - duże i pompowane (lepiej amortyzują wstrząsy na naszych chodnikach lecz są cięższe od plastikowych - więc zależy po jakim terenie będziesz jeździć i na które piętro trzeba przetransportować wózek)
2. stelaż ma być aluminiowy bo lżejszy
3. przednie koła powinny być skrętne z możliwością blokady
4. rączka powinna być regulowana jeśli Ty i tatuś sporo różnicie się wzrostem, może też być przekładana
5. ciekawym rozwiązaniem jest możliwość montowania spacerówki przodem i tyłem do kierunku jazdy
6. regulowane oparcie spacerówki
7. regulowany podnóżek
8. regulowane pasy bezpieczeństwa
9. spory kosz na zakupy
10. cicho składana budka, najlepiej z moskitierą na lato
11. możliwość zamontowania fotelika samochodowego(jesli nie jest w zestawie)

aa i tak ode mnie- ja bym raczej nie kupila uzywanego fotelika samochodowegom chyba ze od kogos zaufanego.
O widzisz ja w więszości bd w mieście się przemieszczać
koła akurat mi różnicy nie zrobia wielkiej bo mam windę w bloku
Mnie tam fotelik różnicy nie robi jak widzę że jest nie zniszczony zadbany to dlaczego by nie brać? a dlaczego Ty bys używanego nie brała? bo może o czyms nie wiem a powinnam zwrócić na to uwagę ?

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2014-10-19, 10:53   #1595
agolandia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Agolandia - przejrzyj sobie Olx i ogłoszenia w swojej okolicy,ja mam parę ogłoszeń już zapisanych że spodniami z hm np. Za 40zl a nie 150 nowki...
Ale cały czas zwlekam z kupnem mimo tego że za parę dni zaczynam 5 miesiąc,bo jeszcze spokojnie mieszcze się w swoje spodnie przedciazowe

Aaaaa,no i mój gin też bierze 150zl,także nie jesteś sama
olx- dobry pomysł, dzięki Nati ja sporo schudłam jeszcze przed ciążą, a potem w ogóle nie przybierałam. Na razie waga jest ta sama, co przed ciążą, nic się nie zmienia, brzuch nie odstaje i wchodzę w swoje ubrania
Ale myślę, że prędzej, czy później urosnę chyba poczekam w takim razie, aż brzuch się pojawi wyraźniej i wtedy poszukam.

Eh przy moich wizytach co tydzień na początku to już lekarz podał mi placówki, gdzie przyjmuje na nfz, żebym z torbami nie poszła

A wy kupujecie nowe wózki, czy używane? Bo widzę, że gossip wrzucałaś ogłoszenia olx i wyglądają przyzwoicie.
Stary 2014-10-19, 10:53   #1596
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie tam fotelik różnicy nie robi jak widzę że jest nie zniszczony zadbany to dlaczego by nie brać? a dlaczego Ty bys używanego nie brała? bo może o czyms nie wiem a powinnam zwrócić na to uwagę ?
nie powinno się kupować używanego, ponieważ nie wiesz czy był bezwypadkowy.

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 10:53   #1597
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Hej!

Ale poszalałam na All ;P Miałam kupić coś sobie a dla dzidzi kupiłam chyba milion rzeczy ( ofc nic z listy ;P) Dobrze, ze wypłata niedługo hehe

A Wy kupujecie jakie rozmiary? 52 może nie ryzykować, jak myślicie?:
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-19, 10:54   #1598
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agolandia Pokaż wiadomość
olx- dobry pomysł, dzięki Nati ja sporo schudłam jeszcze przed ciążą, a potem w ogóle nie przybierałam. Na razie waga jest ta sama, co przed ciążą, nic się nie zmienia, brzuch nie odstaje i wchodzę w swoje ubrania
Ale myślę, że prędzej, czy później urosnę chyba poczekam w takim razie, aż brzuch się pojawi wyraźniej i wtedy poszukam.

Eh przy moich wizytach co tydzień na początku to już lekarz podał mi placówki, gdzie przyjmuje na nfz, żebym z torbami nie poszła

A wy kupujecie nowe wózki, czy używane? Bo widzę, że gossip wrzucałaś ogłoszenia olx i wyglądają przyzwoicie.
my będziemy raczej nowy kupować
ale się zobaczy - może trafi się jakaś okazja

Stary 2014-10-19, 10:57   #1599
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
dlatego ze nie masz pewnosci ze jets on bezwypadkowy a to wlasnie on musi twoje dziecie chronic podczas podrozy

JAŚ

Stary 2014-10-19, 10:59   #1600
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
nie powinno się kupować używanego, ponieważ nie wiesz czy był bezwypadkowy.

A nie da się tego jakoś sprawdzić? przecież normalnie coś by było widać pękniętego w obudowie czy coś w tym stylu?

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2014-10-19, 11:01   #1601
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

ja bym chciala nowy

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Hej!

Ale poszalałam na All ;P Miałam kupić coś sobie a dla dzidzi kupiłam chyba milion rzeczy ( ofc nic z listy ;P) Dobrze, ze wypłata niedługo hehe

A Wy kupujecie jakie rozmiary? 52 może nie ryzykować, jak myślicie?:
52? 56 albo 62
ja bralam na 62, ale to dlatego ze na 56 dostane sporo. napewno kupie cos wyprawkowoego nowego do szpitala na 56 i tyle ale planuje od 62 w gore no i chciala bym jakis kombinezonik na wyjscie ze szpitala i tu wlasnie nie wiem jaki rozmiar dobrac...

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
A nie da się tego jakoś sprawdzić? przecież normalnie coś by było widać pękniętego w obudowie czy coś w tym stylu?
nie wiem, nie znam sie na tym, wiec ci nie pomoge w tej kwestii

JAŚ

Edytowane przez MaŁa_Sylwia
Czas edycji: 2014-10-19 o 11:02

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-19, 11:02   #1602
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Pytałam o niego w 3sklepach i wszędzie powiedzieli, że nie ma szans bo to jest wózek produkowany na rynek czeski i ukraiński i nie polecają go.
Ale to już każdy sam decyduje

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Witam sie i ja

byłam wczoraj u koleżanki zobaczyć jej córeczkę, ma 1,5 miesiąca, takie maleństwo najpierw sobie słodko spała, potem zaczęła popłakiwać i na rączkach mamy leżała i nawet zjadła ze dwa razy, potem marudziła, ehhh słodziak mały ale bałabym się, że nie będę mogła odgadnąć jej potrzeb i się źle zaopiekuję ale podobno jak się ma już swoje to jakoś się podświadomie wie co i jak
Kuzynka jakoś w czerwcu zostawiła z nami 2 miesieczna malude to stwierdziła, że jeśli płacze to chce jeść, ma kolki albo mokro i za dużego wyboru nie mamy z tym co dolega :p

Cytat:
Ojej... no to konkretne malenstwo.

Teraz mowie do tz ze musze zrobić jakiś zeszyt i zapisywać co trzeba kupić, jakiej firmy, co nam się podoba itd. To usłyszałam od eksperta że butelki kupujemy tylko z tommy teepe, bo oni w pracy ostatnio rozmawiali i wielu tatusiow je polecalo...
Zatkalo mnie że oni na takie tematy rozmawiają
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 11:04   #1603
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym chciala nowy

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

52? 56 albo 62
ja bralam na 62, ale to dlatego ze na 56 dostane sporo. napewno kupie cos wyprawkowoego nowego do szpitala na 56 i tyle ale planuje od 62 w gore no i chciala bym jakis kombinezonik na wyjscie ze szpitala i tu wlasnie nie wiem jaki rozmiar dobrac...

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

nie wiem, nie znam sie na tym, wiec ci nie pomoge w tej kwestii
Większość rzeczy też kupiłam na 62 ale były takie słodkie spodenki na 56 :p Najwyżej komuś oddam..

Co do wózka ja chcę nowy, TŻet nie ma nic przeciwko ale przebąkuje ostatnio, że znajomi kupili używany i też jest ok. i mnie denerwuje Albo dlaczego nie możemy kupić za 500 zł na allegro przevcież są...
Stary 2014-10-19, 11:08   #1604
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Pytałam o niego w 3sklepach i wszędzie powiedzieli, że nie ma szans bo to jest wózek produkowany na rynek czeski i ukraiński i nie polecają go.
Ale to już każdy sam decyduje

czytalalam opinie o wozkach TAKO jak kazde maja swoje wady i zalety, ale ocena 4/5 to dobra ocena i uwazam ze producent wart jest polecenia. ale to juz kazdyy sam decyduje.

JAŚ

Stary 2014-10-19, 11:09   #1605
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
dzien dobry z rana wcinami kanapki ktore poprawimy kabanosem i mandarynkami, no i bierzemy sie niedlygo za rosolek. pogoda nam dzis pieknie zza okna wyglada, taka jesien to ja lubie pozdrawiam brzuszki
hehe mandarynki!
nie kus;p

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Aaaa ja chce z wami grac uwielbiam!!!!

Czytam was jeszcze jestem dopiero na 50 str. , a teraz musze znikac do skleepu.

w szkole bylo super!!!
kochana ja juz wbijam na kurnik
Cytat:
4,5 kg naturalnie.
zemdlalam... :/
no masakra jakas!
choc moja tesciowa mojej postury urodzila 4200;p
Cytat:
Soniuska za dużo o tym myślisz myśl o przyjemnych rzeczach
Koperco systemy I.T alarmy kamery komputery ha to się rozumiemy :P ja już mam w mieszkaniu alarm zalozony :P w mieszkaniu no kurcze
Ja dziś wstałam z bólem lekkim brzucha i leże cały czas koszmary miałam dziś :/ czy ktoś słyszał o tym że smazenie na maśle jest trujące? Dostałam opr od Tż że zrobiłam sobie omlet po hiszpańsku na maśle ;(

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Jak dostanę kompa od Tż bo obecnie coś tam robi to dołączam się do makao
ja gram wlasnie wbijam
Cytat:
Czy ktoś gra w makao :P
ja wlasnie wbijam.

a co do witamin- to robcie jak chcecie, ja musze brac bo choruje i przy lekach ktore biore moje wyniki sa w dolnej granicy,a co dopiero jeszcze fakt ze wszystko dzidzia mi zabiera.

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

makao - helenowo stol 209
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 11:16   #1606
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość

Teraz mowie do tz ze musze zrobić jakiś zeszyt i zapisywać co trzeba kupić, jakiej firmy, co nam się podoba itd. To usłyszałam od eksperta że butelki kupujemy tylko z tommy teepe, bo oni w pracy ostatnio rozmawiali i wielu tatusiow je polecalo...
Zatkalo mnie że oni na takie tematy rozmawiają
masz ekspreta w domu brawo!

tez sie juz coraz czesciej zastanawiam nad robieniem list tego co potrzebuje.. tylko caly czas czekam na ta wizyte z usg, jakby plec miala zmienic to ile czego bedziemy potrzebowacc

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość

a co do witamin- to robcie jak chcecie, ja musze brac bo choruje i przy lekach ktore biore moje wyniki sa w dolnej granicy,a co dopiero jeszcze fakt ze wszystko dzidzia mi zabiera.

ano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

a witaminy u mnie to moj swiadomy wybor, wiem ze moja dieta nie jest zbyt bogata w zestaw witamin, wiec chce to nadrobic. nawet jesli jest to bardziej sztuczne to przynajmniej jest.

JAŚ

Stary 2014-10-19, 11:16   #1607
agolandia
Raczkowanie

Soniuska- każda z nas to inny przypadek i inne podejście lekarza, myślę, że każda chcę jak najlepiej dla siebie i dziecka, bo świadomie krzywdy nie chciałaby zrobić.
Mała Sylwia- i tak jak piszesz, każda z nas wie, co je, co dostarcza, jakie ma wyniki badań. T świadomy wybór

Edytowane przez agolandia
Czas edycji: 2014-10-19 o 11:18
Stary 2014-10-19, 11:18   #1608
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
niestety nie ma prostego sposobu na tego typu weryfikację
może być bowiem uszkodzona konstrukcja - tego nie sprawdzisz.
Cytat:

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

makao - helenowo stol 209
nie musisz się przecież tłumaczyć - każda robi jak uważa

Stary 2014-10-19, 11:20   #1609
agolandia
Raczkowanie

Soniuska, a może są jakieś inne kapsułki/ tabletki, które będą ci odpowiadać?
Ja nie lubię dużych, bo mi w gardle zawsze stają jak coś kupuję w aptece, to zawsze proszę o pokazanie blistra, żeby ocenić: połknę, czy nie połknę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-19, 11:21   #1610
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
masz ekspreta w domu brawo!

tez sie juz coraz czesciej zastanawiam nad robieniem list tego co potrzebuje.. tylko caly czas czekam na ta wizyte z usg, jakby plec miala zmienic to ile czego bedziemy potrzebowacc

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

a witaminy u mnie to moj swiadomy wybor, wiem ze moja dieta nie jest zbyt bogata w zestaw witamin, wiec chce to nadrobic. nawet jesli jest to bardziej sztuczne to przynajmniej jest.

Cytat:
Soniuska- każda z nas to inny przypadek i inne podejście lekarza, myślę, że każda chcę jak najlepiej dla siebie i dziecka, bo świadomie krzywdy nie chciałaby zrobić.
Mała Sylwia- i tak jak piszesz, każda z nas wie, co je, co dostarcza, jakie ma wyniki badań. T świadomy wybór
Cytat:
niestety nie ma prostego sposobu na tego typu weryfikację
może być bowiem uszkodzona konstrukcja - tego nie sprawdzisz.

nie musisz się przecież tłumaczyć - każda robi jak uważa
dokladnie tak jak Agolandia napisala

dziewczyny bez Was ta ciaza bylaby smutna;*
Stary 2014-10-19, 11:24   #1611
madzixx88
Zakorzenienie

BIRD-moj lekarz tez jest tego zdania co Twoj ja mam wyniki super poki co jeszcze nie podjelam decyzji co do dodatkowej suplementacji ale mam na to czas do jutra bo chcialam tez dha kupic i nie wiem czy samo czy w komplecie z reszta

SUNNY-hehe nie ma to jak meskie rozmowy moj tez ostatnio sie wypowiadal na temat przewijaka, ze rozmawial z kolega i tamten mu polecal taki na lozeczko

Co fotelika to my na pewno bierzemy nowy, juz wolalabym wozek uzywany ale fotelik musi byc pewny na 100%

Zjadlam II sniadanie i ogarniam sie na spacer, pogoda jest mega i nie chce kisnac w domu

Aaa odnosnie ubranek na 56 to mi kolezanka wczoraj mowila, ze jej w kolo mowili, ze na 56 to tylko kilka szt bo zaraz beda male, ale taka dzidzia jest przebierana ok 5-6razy dziennie to lepiej miec parenascie niz nie wyrabiac z praniem i suszeniem
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 11:24   #1612
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie lubię dużych, bo mi w gardle zawsze stają jak coś kupuję w aptece, to zawsze proszę o pokazanie blistra, żeby ocenić: połknę, czy nie połknę
wlasnie kochana musze poprosic o inne next time;p
Stary 2014-10-19, 11:27   #1613
agolandia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
BIRD-moj lekarz tez jest tego zdania co Twoj ja mam wyniki super poki co jeszcze nie podjelam decyzji co do dodatkowej suplementacji ale mam na to czas do jutra bo chcialam tez dha kupic i nie wiem czy samo czy w komplecie z reszta

SUNNY-hehe nie ma to jak meskie rozmowy moj tez ostatnio sie wypowiadal na temat przewijaka, ze rozmawial z kolega i tamten mu polecal taki na lozeczko

Co fotelika to my na pewno bierzemy nowy, juz wolalabym wozek uzywany ale fotelik musi byc pewny na 100%

Zjadlam II sniadanie i ogarniam sie na spacer, pogoda jest mega i nie chce kisnac w domu

Aaa odnosnie ubranek na 56 to mi kolezanka wczoraj mowila, ze jej w kolo mowili, ze na 56 to tylko kilka szt bo zaraz beda male, ale taka dzidzia jest przebierana ok 5-6razy dziennie to lepiej miec parenascie niz nie wyrabiac z praniem i suszeniem
fotelik też biorę pod uwagę tylko nowy, a wózek to sama nie wiem. Jest taki wybór tych wszystkich kółek, amortyzatorów, materiałów, że nie wiem, co wybrać.
Stary 2014-10-19, 11:28   #1614
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

A z witaminami mnie zawsze pyta, czy biorę, bo ja mam za mało wapnia i czegoś tam jeszcze :P już nie pamiętam i raczej muszę brać, do tego z uwagi na alergię mam nieco ograniczoną dietę ( no i na lenistwo nie oszukujmy się

Do tego dostałam jakiegoś warzywo-wstrętu ostatnio, nie mam pojęcia skąd...
Stary 2014-10-19, 11:28   #1615
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
moja Mama miala ze mna utrapienie jak bylam mala. nic nie polykalam. wszystkie tabletki mi rozdziabywala na mniejsze. i to tej pory mam tak, ze jak tabletka wieksza to podchodze do niej trzy razy. Tran mam teraz w miare duzy ale sa sliskie wiec jakos to idzie.

JAŚ

Stary 2014-10-19, 11:30   #1616
soniuska
Zakorzenienie

my bylismy dzis juz w kosciele i na spacerze,jeszcze lody nas po obiedzie czekaja

chyba obiore azielone jablko znow;p

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
moja Mama miala ze mna utrapienie jak bylam mala. nic nie polykalam. wszystkie tabletki mi rozdziabywala na mniejsze. i to tej pory mam tak, ze jak tabletka wieksza to podchodze do niej trzy razy. Tran mam teraz w miare duzy ale sa sliskie wiec jakos to idzie.
jak bylam mala to wit c kroilam na 3-4 czesci i sie uczylam polykac tabletki, pozniej na pol..i w koncu cala sie nauczylam.
a nienawidze takich kapsulek, one sa duze i takie lekkie i zawsze mi sie cofaja;/
no tragedia.
wole juz takie jak od tranu,bo sa sliskie i maja taki oplywowy ksztalt
znow podobizna Sylwia
Stary 2014-10-19, 11:33   #1617
Majka232
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Ale jestem senna. Jubilat zrobił nam pobudkę przed 7
Już mam posprzątane (Tż umył podłogę i ogarnął wc), zapiekanka czeka na pieczenie, sałatka zrobiona. Muszę obrus odprasować i czekamy na gości

Próbowałam podbijać X-landera koleżanki i jest super (pompowane koła). Mój ma piankowe koła dzieki czemu jest lżejszy, ale na piasku słabo sobie radzi. Jednak włożenie takiego w miarę lekkiego stelaża do bagażnika auta to i tak niezły wysiłek jak dla mnie

Czy któraś Mamusia może polecić dobry laktator elektryczny?

Wiecie co Wam powiem - mdli mnie ostatnio, zgaga męczy, a wczoraj bolały plecy ale każdego dnia myślę o tym, jakie to szczęście, że jestem w ciąży

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-19, 11:34   #1618
agolandia
Raczkowanie

Cytat:
nie wszystkie tabletki można rozdziabać, więc połykałam z rozgryzionym bananem, wtedy jakoś dało radę
eh.
moje kwasy omega też są spore, ale właśnie śliskie, więc nie mam z nimi problemu

Cytat:
my bylismy dzis juz w kosciele i na spacerze,jeszcze lody nas po obiedzie czekaja

chyba obiore azielone jablko znow;p

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

jak bylam mala to wit c kroilam na 3-4 czesci i sie uczylam polykac tabletki, pozniej na pol..i w koncu cala sie nauczylam.
a nienawidze takich kapsulek, one sa duze i takie lekkie i zawsze mi sie cofaja;/
no tragedia.
wole juz takie jak od tranu,bo sa sliskie i maja taki oplywowy ksztalt
znow podobizna Sylwia
Ja już też po Kościele, chodzę na 7:30, bo wtedy są wolne miejsca

A jabłka wcinam cały czas Właśnie zjadłam jedno, a wcześniej dwa banany
Stary 2014-10-19, 11:35   #1619
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
nie wszystkie tabletki można rozdziabać, więc połykałam z rozgryzionym bananem, wtedy jakoś dało radę
eh.
moje kwasy omega też są spore, ale właśnie śliskie, więc nie mam z nimi problemu

Ja już też po Kościele, chodzę na 7:30, bo wtedy są wolne miejsca

A jabłka wcinam cały czas Właśnie zjadłam jedno, a wcześniej dwa banany
ja na 12 lubie,ale dzis 10;30 bylismy.
matko o 7;30 to ja bym nie dala rady;p

a co do jablek to ja tez mam mega zajawke ale na zielone, kwaskowo slodkie;p
Stary 2014-10-19, 11:37   #1620
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
tez bym chciala wyciagnac tzta na lody do mc po poludniu, nie mamy daleko ale napisal mi ze dzis bardzo ciezko w pracy wiec nie wiem czy chce go jeszcze meczyc, tym bardziej ze wraca dopiero po 16.00.

JAŚ

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości