Wszystko o Avonie - cz.36 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-18, 18:46   #2611
Haylee
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz.36

dzięki
Stary 2014-10-18, 18:57   #2612
Hosenka*
Zakorzenienie

Niedawno ktoś pytał, czy ten nowy cukrowy peeling do ciała PS to ten sam co kiedyś z brązowym cukrem w buteleczce. Jak dla mnie tak.
Na opakowaniu jest napisane że jest z masłem shea i brązowym cukrem (jak tamten), pachnie identycznie (nie czekoladą jak strona zapachowa), działani też ma identyczne.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 19:36   #2613
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Niedawno ktoś pytał, czy ten nowy cukrowy peeling do ciała PS to ten sam co kiedyś z brązowym cukrem w buteleczce. Jak dla mnie tak.
Na opakowaniu jest napisane że jest z masłem shea i brązowym cukrem (jak tamten), pachnie identycznie (nie czekoladą jak strona zapachowa), działani też ma identyczne.
Hmm, to dziwne, że nazywa się czekoladowy.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 19:51   #2614
Kairra
Spiritus Movens

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Szkoda, bo wygląda najciekawiej ze wszystkich.
W podobnym tonie jest paletka Mocha Latte, 2 delikatne i 2 mocniejsze brązy. Bardzo ją lubię.
Kairra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 19:59   #2615
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez Kairra Pokaż wiadomość
W podobnym tonie jest paletka Mocha Latte, 2 delikatne i 2 mocniejsze brązy. Bardzo ją lubię.
OK, dziękuję za info Ta Mocha chyba najbardziej mi się podoba oprócz Stone.

A czy ktoś używał tego musu do ciała czekoladowego PS? Lub musu do twarzy? Ładnie pachnie, nawilża? Bo kawowy moim zdaniem strasznie śmierdział.
Stary 2014-10-18, 20:06   #2616
carla252
Rozeznanie

Cytat:
OK, dziękuję za info Ta Mocha chyba najbardziej mi się podoba oprócz Stone.

A czy ktoś używał tego musu do ciała czekoladowego PS? Lub musu do twarzy? Ładnie pachnie, nawilża? Bo kawowy moim zdaniem strasznie śmierdział.

mus do ciala z maslem shea wyrzucilam na smietnik smrod taki ze nie dalam rady wytrzymac, mus do twarzy rez wyrzucilam bo jakies to badziewie jest woda misie zebrala w tym musie jakis plyn do tego nie nawilzal, buzia byla rano sucha a nie nawilzona.

Wysłane z mojego iPad 4 Apple Retina przez Tapatalk
carla252 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 20:11   #2617
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez carla252 Pokaż wiadomość
mus do ciala z maslem shea wyrzucilam na smietnik smrod taki ze nie dalam rady wytrzymac, mus do twarzy rez wyrzucilam bo jakies to badziewie jest woda misie zebrala w tym musie jakis plyn do tego nie nawilzal, buzia byla rano sucha a nie nawilzona.

O kurcze, czyli tylko peeling jest ok? Mogłaś wykorzystać do stóp
Stary 2014-10-18, 20:13   #2618
carla252
Rozeznanie

Cytat:
O kurcze, czyli tylko peeling jest ok? Mogłaś wykorzystać do stóp

jesli chodzi o spa to tylko jagody goi mi podpasowaly sliczny zapach,,fajny ten olejek do ciala, krem do rak, piling do ciala,maseczka itp

Stary 2014-10-18, 20:19   #2619
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
jesli chodzi o spa to tylko jagody goi mi podpasowaly sliczny zapach,,fajny ten olejek do ciala, krem do rak, piling do ciala,maseczka itp

Chodziło mi o ten peeling czekoladowy-shea, bo Hosenka przed chwilą o nim pisała. No i myślałam o wzięciu zestawu, ale skoro mus do ciała zły to nie chcę.

A jagody goi są jeszcze w katalogach? Mi się pomyliło z acai, nie znam goi.

Edytowane przez Fenris
Czas edycji: 2014-10-18 o 20:21
Stary 2014-10-18, 20:24   #2620
carla252
Rozeznanie

Cytat:
Acai mam całą serię Chodziło mi o ten peeling czekoladowy-shea, bo Hosenka przed chwilą o nim pisała. No i myślałam o wzięciu zestawu, ale skoro mus do ciała zły to nie chcę.

no dla mnie smierdzial niemilosiernie ....ja nie wiem ten avon takie tandetne ma zapachy balsamow czy zeli , idiotyczne polaczenia no truskawka z guawa przeciez to smierdzi, albo truskawka z czekolada czy inne , firma joanna jak zrobila kosmetyki owocowe to u nich gruszka pachnie pieknie gruszką, porzeczka porzeczką a w avonie to smierdzace to wszystko, z naturalsa to mi sie podobal balsam ktory wycofali biala czekolada z truskawka pachnial tak jogurtowo ciekawie . ten jagoda z orchidea fajny nawet szkoda tylko ze wszystkie takie slodkie..

Stary 2014-10-18, 20:32   #2621
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
no dla mnie smierdzial niemilosiernie ....ja nie wiem ten avon takie tandetne ma zapachy balsamow czy zeli , idiotyczne polaczenia no truskawka z guawa przeciez to smierdzi, albo truskawka z czekolada czy inne , firma joanna jak zrobila kosmetyki owocowe to u nich gruszka pachnie pieknie gruszką, porzeczka porzeczką a w avonie to smierdzace to wszystko, z naturalsa to mi sie podobal balsam ktory wycofali biala czekolada z truskawka pachnial tak jogurtowo ciekawie . ten jagoda z orchidea fajny nawet szkoda tylko ze wszystkie takie slodkie..

Naturals ogólnie nie używam, ale podoba mi się zapach balsamu dwufazowego owoce leśne, a z Planet Spa pięknie pachnie seria śródziemnomorska i indyjska. No i acai też jest ok.

Najbardziej żałuję, że wycofali pomadki nawilżające - kiedyś, wiele lat temu były takie pomadki w jasnozielonym opakowaniu, pięknie pachnące i dające jedynie delikatny kolor. To były najlepsze jakich używałam.
O, znalazłam na KWC - to jednak odżywcza, a nie nawilżająca.

Edytowane przez Fenris
Czas edycji: 2014-10-18 o 20:35

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-18, 20:35   #2622
carla252
Rozeznanie

Wszystko o Avonie - cz.36

Cytat:
Naturals ogólnie nie używam, ale podoba mi się zapach balsamu dwufazowego owoce leśne, a z Planet Spa pięknie pachnie seria śródziemnomorska i indyjska. No i acai też jest ok.

Najbardziej żałuję, że wycofali pomadki nawilżające - kiedyś, wiele lat temu były takie pomadki w jasnozielonym opakowaniu, pięknie pachnące i dające jedynie delikatny kolor. To były najlepsze jakich używałam.

nie pamietam tych pomadek..., a dwufazowy zamowilam wanilie ale jeszcze nie wachalam , owoce lesne musze zamowic skoro polecaciesrodziemnomorska seria nie dla mnie, maseczka tylko ok, a indyjski jeszcze nie wachalam...

Stary 2014-10-18, 20:49   #2623
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
nie pamietam tych pomadek..., a dwufazowy zamowilam wanilie ale jeszcze nie wachalam , owoce lesne musze zamowic skoro polecaciesrodziemnomorska seria nie dla mnie, maseczka tylko ok, a indyjski jeszcze nie wachalam...

Dodałam link do tej pomadki w poprzednim poście.
Indyjski pachnie ładnie na skórze, w opakowaniu gorzej

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Mogliby wprowadzić do naszej oferty też taki rozświetlacz-bronzer. Na pewno byłoby dużo chętnych, np. ja
Stary 2014-10-18, 20:51   #2624
carla252
Rozeznanie

Cytat:
Dodałam link do tej pomadki w poprzednim poście.
Indyjski pachnie ładnie na skórze, w opakowaniu gorzej

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Mogliby wprowadzić do naszej oferty też taki rozświetlacz-bronzer. Na pewno byłoby dużo chętnych, np. ja

teraz pamietam te pomadke fajny zapach miala nom, a ten rozswietlacz mam we wloszech w avonie, tylko ja tu nie zamawiam bo strasznie drogo wole w Polsce sobie zamawiac .

Stary 2014-10-18, 20:59   #2625
tworazka
Zakorzenienie

pomadki nie kojarze, ale w ogole nie rozumiem idei wielokolorowych bronzero rozswietlaczy. Przeciez nimi najlatwiej o nierownomierne plamy. Nie wierze, ze da sie dwa razy symetrycznie nalozyc na pedzel a potem na policzek...

W temacie bronzerow, juz 2 raz zostal skrytykowany rozswietlacz z tego duo prasowanego z bronzerem. I to jeszcze przez mezczyzn. Nakladalam malo tylko na szczyty kosci policzkowych, a oni pytali, czy sie zlota farba w spreju wypsikalam. Eee... Chyba zostawie go do dekoltu.

Przy bialych perelkach nigdy tego nie mialam, czy rozowych
Stary 2014-10-18, 21:24   #2626
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm, to dziwne, że nazywa się czekoladowy.
Nie nazwya się czekoladowy.
W katalogu piszą, że to "pielęgnacja o zapachu czekolady", ale peeling czekoladą nie pachnie w ogóle.Nie pachnie też jak strona zapachowa

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 21:28   #2627
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez tworazka Pokaż wiadomość
pomadki nie kojarze, ale w ogole nie rozumiem idei wielokolorowych bronzero rozswietlaczy. Przeciez nimi najlatwiej o nierownomierne plamy. Nie wierze, ze da sie dwa razy symetrycznie nalozyc na pedzel a potem na policzek...
Hmm, Ty nie rozumiesz, a ja uwielbiam wszelkie bronzero-rozświetlacze Mój ulubiony składa się z wielu kolorów, po prostu trzeba pędzlem przejechać przez wszystkie i samo się wymiesza Pooglądaj jakieś filmiki, może źle nakładasz, może za dużo?

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Nie nazwya się czekoladowy.
W katalogu piszą, że to "pielęgnacja o zapachu czekolady", ale peeling czekoladą nie pachnie w ogóle.Nie pachnie też jak strona zapachowa
Dla mnie o zapachu czekolady = czekoladowy. W katalogu 16 piszą, że z ekstraktem kakao, także też może być kakaowy
Stary 2014-10-18, 21:36   #2628
Higurashi
Czarna owca

W katalogu tak ładnie to wszystko pachniało czekoladą... Miałam ochotę zamówić, a tu się okazuje, że klops
Higurashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 21:38   #2629
tworazka
Zakorzenienie

To jak w efekcie samo sie miesza, to nie lepiej zrobic jednokolorowy dysk, z efektem koncowym mieszania?

Przejezdzajac pedzlem przez wszystkie, na dole pedzla bedzie najciemniejsze, a na gorze najjasniejsze, chyba, ze jakos wiercic kolka, czego efektu nie da sie przewidziec.
Co kto lubi
Stary 2014-10-18, 21:53   #2630
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
ja wzięłam ten zestaw za 39,99, peeling cukrowy, luksusowy mus do twarzy i jedwabisty mus do ciała i jestem naprawdę zadowolona, peeling dobrze drapie, mus do twarzy robi mi idealny mat i nawilża, a mus do ciała też super nawilża, po 24h skóra nadal jak po posmarowaniu, a do musów jestem uprzedzona po tajskim ten do ciała ma zapach czekolady/kakao coś w tym stylu, do twarzy pachnie inaczej
Stary 2014-10-18, 22:32   #2631
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:

Ja wyrzuciłam maseczke do włosów z masłem shea, nie dobrze mi było od niej
Stary 2014-10-19, 00:00   #2632
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez tworazka Pokaż wiadomość
To jak w efekcie samo sie miesza, to nie lepiej zrobic jednokolorowy dysk, z efektem koncowym mieszania?

Przejezdzajac pedzlem przez wszystkie, na dole pedzla bedzie najciemniejsze, a na gorze najjasniejsze, chyba, ze jakos wiercic kolka, czego efektu nie da sie przewidziec.
Co kto lubi
No właśnie, co kto lubi Dla mnie bardziej atrakcyjne są te wielokolorowe. Może jakbyś miała styczność z brickiem Bobbiego Browna to byś zmieniła zdanie
Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
ja wzięłam ten zestaw za 39,99, peeling cukrowy, luksusowy mus do twarzy i jedwabisty mus do ciała i jestem naprawdę zadowolona, peeling dobrze drapie, mus do twarzy robi mi idealny mat i nawilża, a mus do ciała też super nawilża, po 24h skóra nadal jak po posmarowaniu, a do musów jestem uprzedzona po tajskim ten do ciała ma zapach czekolady/kakao coś w tym stylu, do twarzy pachnie inaczej
Mi zależało głównie na tym musie do ciała (i peelingu), ale już sama nie wiem w takim razie jak pachnie. Najwyżej wezmę w k16 śródziemnomorskie masło w słoiku.
Stary 2014-10-19, 06:30   #2633
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez HoneyIlove Pokaż wiadomość
torbę przysłali ci w pacce czy kurierem osobno? bo ciągle zastanawiam się jak będą wysyłać te telefony - co jestem na strefie to zapominam im napisać wiadomość
Była osobno przysłana kurierem.

Ciekawe jak będą wysyłać perełki za punkty KR czy w paczce czy osobno jakoś i portfele witchen za sprzedaż tuszy.

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 09:35   #2634
manio
Zakorzenienie

dziewczyny polecacie mgielki zapachaowe, te z serii naturals ? warto je kupić, dobre jakościowo ? i jak zapachy, które najlepsze ?
manio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 09:38   #2635
carla252
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez manio Pokaż wiadomość
dziewczyny polecacie mgielki zapachaowe, te z serii naturals ? warto je kupić, dobre jakościowo ? i jak zapachy, które najlepsze ?

to zalezy jaki zapach lubisz jesli slodkawe to fajna jest jagoda i orchidea, jesli kwiatowe to sympatyczna jest fiolek i liczi, ja osobiscie ich uzywam jako odswiezacze powietrza w sypialni...

Stary 2014-10-19, 10:03   #2636
manio
Zakorzenienie

Cytat:
to zalezy jaki zapach lubisz jesli slodkawe to fajna jest jagoda i orchidea, jesli kwiatowe to sympatyczna jest fiolek i liczi, ja osobiscie ich uzywam jako odswiezacze powietrza w sypialni...

dziękuję
lubię i słodkie i kwiatowe
chciałam używać ich na ciało ale teraz się obawiam bo skoro używasz ich jako odświeżacz powietrza to zwątpiłam.
Stary 2014-10-19, 10:05   #2637
carla252
Rozeznanie

Wszystko o Avonie - cz.36

Cytat:
Napisane przez manio Pokaż wiadomość
dziękuję
lubię i słodkie i kwiatowe
chciałam używać ich na ciało ale teraz się obawiam bo skoro używasz ich jako odświeżacz powietrza to zwątpiłam.

ja uzywam do ciala tylko i wylacznie sensuelle woda perfumowana i nie chce pachniec owocami czy innymi kwiatami, dlatego mgielki kupuje i uzywam jako odswiezaczy do sypialni.
nie mowie ze sa zle poprostu nie chce pachniec niczym innym niz sensuele to wszystko, a polecam ci te mgielke jagoda i orchidea oraz fiolek iliczi tylko spiesz sie bo chyba jagode i orchidee chca wycofac z katalogu zobacz w k 15 czy jest

Edytowane przez carla252
Czas edycji: 2014-10-19 o 10:06
Stary 2014-10-19, 10:07   #2638
manio
Zakorzenienie

Cytat:
ja uzywam do ciala tylko i wylacznie sensuelle woda perfumowana i nie chce pachniec owocami czy innymi kwiatami, dlatego mgielki kupuje i uzywam jako odswiezaczy do sypialni.
nie mowie ze sa zle poprostu nie chce pachniec niczym innym niz sensuele to wszystko, a polecam ci te mgielke jagoda i orchidea oraz fiolek iliczi tylko spiesz sie bo chyba jagode i orchidee chca wycofac z katalogu zobacz w k 15 czy jest

aha
w takim razie zamówię bo są w fajnej cenie kupię pozycje, które wymieniłaś i jeszcze zastanowię się na figą mam obecnie k15
Stary 2014-10-19, 10:52   #2639
Fenris
Czekam na Ragnarok

Też uważam, że mgiełka jagoda orchidea bardzo ładnie pachnie, ale do ciała używam perfum. Mgiełkami psikam w pokoju
Podobała mi się jeszcze śliwkowa, a figowa kusi.
Stary 2014-10-19, 11:12   #2640
Higurashi
Czarna owca

Śliwka z wanilią jest cudowna, kocham ją ale jest baardzo słodka.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Higurashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości