|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak dojść do wielkich pieniędzy??
Ale nie kosztowalo 70 000. I o to tu chodzi.
|
|
#92 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Drabina, ja sobie wypraszam, może Einsteinem nie jestem, ale od razu zrozumiałam co miałaś na myśli .
|
|
|
|
#93 |
|
Zadomowienie
|
Nadal się nie zgodzę, ale to może być kwestia np. regionu. Nie wyobrażam sobie że ktoś ma możliwość znalezienia lepszej pracy, ale nie chce.
|
|
|
|
|
#94 |
|
Zadomowienie
|
Ja mieszkam w takim regionie, gdzie średnia krajowa to rarytas. Oczywiście jak komuś zależy to może się przeprowadzić. Ja zmieniać miejsca zamieszkania póki co nie zamierzam, w moim wymarzonym zawodzie zarobię góra 2500zł po paru latach + do tego mam kasę z korepetycji i taki stan rzeczy mnie naprawdę satysfakcjonuje. A czasami czytam, że 2000-3000zł na rekę to bieda, ale może naprawdę zalezy to od regionu.
|
|
|
|
|
#95 |
|
Konto usunięte
|
Ja biore grosz od mamuni jak mnie na cos nie stac, nie mam bentleya. Ale to jest traktowane jako pewien dlug, który splace jak rodzice beda starzy. Mam nadzieje, ze bede w stanie zajac sie nimi tak, aby nie musieli dorabiac na emeryturze.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#96 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#97 |
|
Konto usunięte
|
to się cieszę że ktoś się ze mną zgadza
![]() nie rozumiem mówienie tutaj o małych regionach polski - mijanou jest z trójmiasta:P |
|
|
|
|
#98 |
|
Konto usunięte
|
Ja też wciąż jestem na garnuszku u rodziców, gdzie oni już dawno widzieliby mnie na wynajmowanym. Ale nie mam pracy, nie mam już ani złotówki, dosłownie. Nie mam wyboru i póki co biorę od rodziców, tzn. grzecznie proszę i obiecuję, że oddam. I źle się z tym czuję bo według tego co na wizażu czasami dziewczyny wypisują, już dawno powinnam się spakować i zacząć samodzielne życie albo dokładać do rachunków. Tylko ja zawsze wtedy siebie pytam, za co?
Ja to bym chciała mieszkanko od rodziców
Edytowane przez 201607111004 Czas edycji: 2014-10-19 o 12:45 |
|
|
|
|
#99 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez MsLizard Czas edycji: 2014-10-19 o 12:48 |
|
|
|
|
|
#101 |
|
Konto usunięte
|
MsLizard,
Powiedz to moim rodzicom <3 Utrzymują mnie, bo jednak nie mają wyboru, umarłabym obecnie pod mostem. Ale nie raz słyszę, że mam się wyprowadzić bo mam już tyle lat, mam dokładać się do rachunków (za co, jak nie mam pracy a jak już jakąś mam to za psie pieniądze, ledwo starczy mi na mnie samą) w ogóle to nic tylko pracować. Ciężko im czasami zrozumieć, że słabo z pracą. Mnie nawet do głupiego sklepu coś nie chcą. Chyba za wysokie wykształcenie i doświadczenie (mam na koncie jedną dobrą i odpowiedzialną pracę ale niestety to było tylko kilka miesięcy i też za słabą stawkę ).
|
|
|
|
|
#102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zresztą tak czy siak w tym wieku można bez problemu zmienić miejsce zamieszkaniaja zaraz po liceum znalazłam pracę w dwa dni i to na umowę o pracę - kokosów nie zarabiałam, ale pracę miałam, chwilę później wyprowadziłam się od rodziców, wynajęłam coś wspólnie z koleżanką więc jak ktoś mi pisze, że po studiach nie może znaleźć pracy to jest to po prostu kłamstwo i tyle, lenistwo i typowe żerowanie na rodzicach i jeszcze nawet nie dołożysz się do rachunków, no bo jak to "za co, jak nie mam pracy a jak już jakąś mam to za psie pieniądze, ledwo starczy mi na mnie samą" no tak, grunt to odpowiednie priorytety
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
Konto usunięte
|
Nie żyjesz w mojej skórze to masz prawo nie wiedzieć, że tak bywa, ale nie wmawiaj mi, że to bzdury. I tak, gdy mam pracę rodzice nic mi nie kupują, w sumie nawet teraz nic oprócz dachu nad głową i jedzenia i ostatnuio antybiotyków. Więc gdy już coś znajdę sama muszę sobie kupić ciuch (noszę aż mi się rozwali na kawałki), kosmetyk (a bynajmniej nie marnuję kasy na kolorówkę, chodzi mi o pielęgnację), leki, waciki i inne,. I wierz mi, po takich zakupach bywa, że zostaję z niczym. Więc mi kurde nie wmawiaj swoich racji i że jestem beznadziejną córką bo mam ujowe priorytety. I ciekawe czy wyprowadziłabyś się tak łatwo mając wypłatę 500 -700 zł na miesiąc. No ciekawe.
Edytowane przez 201607111004 Czas edycji: 2014-10-19 o 13:25 |
|
|
|
|
#106 |
|
Zadomowienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4858559 8]dla mnie to są totalne bzdury, o ile nie mieszkasz w jakiejś wiosce i nie masz jak dojeżdżać do większego miasta
zresztą tak czy siak w tym wieku można bez problemu zmienić miejsce zamieszkaniaja zaraz po liceum znalazłam pracę w dwa dni i to na umowę o pracę - kokosów nie zarabiałam, ale pracę miałam, chwilę później wyprowadziłam się od rodziców, wynajęłam coś wspólnie z koleżanką więc jak ktoś mi pisze, że po studiach nie może znaleźć pracy to jest to po prostu kłamstwo i tyle, lenistwo i typowe żerowanie na rodzicach i jeszcze nawet nie dołożysz się do rachunków, no bo jak to "za co, jak nie mam pracy a jak już jakąś mam to za psie pieniądze, ledwo starczy mi na mnie samą" no tak, grunt to odpowiednie priorytety [/QUOTE]Jakie priorytety? Ja to zrozumiałam tak że jak ma pracę za grosze to nie dołoży rodzicom bo kupi sobie bilet miesięczny, zapłaci za telefon, kupi jakieś podstawowe rzeczy i kasy nie ma - gdyby oddała tę kase rodzicom to na wspommniane bilety itd musiałaby od nich wziąć. Mnie dla odmiany drażnią poglądy takie jak Twój. Sama po studiach przez pół roku szukałam pracy (i to w dużym mieście) i nie mogłam znaleźć bo własnie nie miałam już statusu studenta i nie chcieli mnie w sklepach itd, a na lepszą pracę wtedy nie miałam szansy. To że Tobie udało się znaleźć pracę w dwa dni nie znaczy że jest to regułą. |
|
|
|
|
#107 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#109 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#110 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No ale ja przecież jestem do dupy, pracy nie szukam bo jestem leniem, żeruję na rodzicach. I dlatego do tej pory się tutaj nie otwierałam, bo wiedziałam, że znajdą się mądrzejsze. Edytowane przez 201607111004 Czas edycji: 2014-10-19 o 13:30 |
|
|
|
|
|
#111 |
|
Zadomowienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4858559 8]dla mnie to są totalne bzdury, o ile nie mieszkasz w jakiejś wiosce i nie masz jak dojeżdżać do większego miasta
zresztą tak czy siak w tym wieku można bez problemu zmienić miejsce zamieszkaniaja zaraz po liceum znalazłam pracę w dwa dni i to na umowę o pracę - kokosów nie zarabiałam, ale pracę miałam, chwilę później wyprowadziłam się od rodziców, wynajęłam coś wspólnie z koleżanką więc jak ktoś mi pisze, że po studiach nie może znaleźć pracy to jest to po prostu kłamstwo i tyle, lenistwo i typowe żerowanie na rodzicach i jeszcze nawet nie dołożysz się do rachunków, no bo jak to "za co, jak nie mam pracy a jak już jakąś mam to za psie pieniądze, ledwo starczy mi na mnie samą" no tak, grunt to odpowiednie priorytety [/QUOTE]To jest zwykła matematyka. Mamy tylu absolwentów uczelni wyzszych, że rynek wszystkich nie wchłonie, nie ma szans. Do tego mało miejsc pracy w ogólności. |
|
|
|
|
#112 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#114 |
|
Konto usunięte
|
Smieszny watek.
"Mi rodzice nic nie pomagaja, dali mi TYLKO mieszkanie" Faktycznie, taka slaba pomoc od rodzicow. ![]() Albo: rodzice daja mi TYLKO dach nad glowa i jedzenie. Szczegol, ze to wieksza czesc kosztow zycia. Ubrania, kosmetyki, to jakis nikły, marny procent wydatkow. |
|
|
|
|
#115 |
|
Konto usunięte
|
mijanou nie tłumacz się bo co druga osoba w tym wątku zdążyła wyśmiać ciebie i twoje "nie biorę od rodziców"
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;48586019]Smieszny watek.
"Mi rodzice nic nie pomagaja, dali mi TYLKO mieszkanie" Faktycznie, taka slaba pomoc od rodzicow. ![]() Albo: rodzice daja mi TYLKO dach nad glowa i jedzenie. Szczegol, ze to wieksza czesc kosztow zycia. Ubrania, kosmetyki, to jakis nikły, marny procent wydatkow.[/QUOTE] Chyba raczej AŻ mieszkanie. ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
Nie pojmuję, co ostatnio dzieje się na wizazu. Odnoszę wrażenie, że niektorzy naprawdę wchodzą tutaj, by przeczytać, zrozumieć po swojemu a potem zrobić niezły flejm . Teraz śmiej się dalej, jako wola.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-10-19 o 14:10 |
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#120 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A wiecie, że rodzicom oprócz pomocy finansowej o którą tak się plujecie co poniektóre, można udzielić też pomoc fizyczną? Nie siedzę na kanapie całe dnie i nie domagam się jedzenia (które sama często gotuję, taki jestem leń i nieudacznik!). Pomagam sprzątać dom, gotuję obiady, pomagam też w innych sprawach. No ale ja przecież żeruję na rodzicach! Edytowane przez 201607111004 Czas edycji: 2014-10-19 o 14:16 Powód: literówki jak zawsze |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

.

Ja to bym chciała mieszkanko od rodziców
).

no tak, grunt to odpowiednie priorytety