|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
Cytat:
zawsze wkurzalo mnie kp w miejscu publicznym. Dla mnie to po prostu niesmaczne. Powinno być wyznaczone miejsce do karmienia. Nie powinno być tak że kobiety wystawiaja cycka wszędzie bo trzeba nakarmić. Z reszta można osiągnąć i raz podać z butli.
|
|
#1202 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
dziewczyny, moj maly dostal katar... i pokasluje troszke. Temp. 37 (wiec w normie?)
chyba zarazil sie ode mnie... niestety... czuje sie zle z tym ale z drugiej strony nie da sie odizolowac 100% matki z dzieckiem. No bo co? z domu mialam sie wyprowadzic? Teraz tylko mam wyrzuty sumienia i boje sie by ten katar w nic gorszego sie nie zamienil. Nie wiem czy juz gnac do lekarza czy czekac.
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
|
|
|
#1203 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam takie zdanie jak Ania... Jeśli jest do tego przeznaczony pokój to po coś on jest... Nie jestem za wystawianiem cycka w galeriach handlowych. Ja np. korzystałam z takich pokoi kilka razy już a jeśli byliśmy w miejscu gdzie nie było czegoś takiego to karmiłam w aucie. U znajomych czy teściów karmię w drugim pokoju... Ale ja sie poprostu wstydzę i nigdy bym komuś nie wystawiła piersi tym bardziej że może ktoś sobie tego nie życzy...
Ale zakaz to moim zdaniem przesada bo jeśli nie ma miejsc wyznaczonych to gdzie kobieta ma karmić gdy dziecko krzyczy? Moja kuzynka raz karmiła na cmentarzu za choinką bo co miała zrobić jak do domu kawał drogi...
|
#1204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla chcącego nic trudnego ![]() Cytat:
Ja tam też wstydziłam się karmić przy kimś... Kurcze nie wiem to chyba zależy od kobiety ale dla mnie to taka intymna strefa tak samo jak to co pod majtkami zresztą ja taka wstydnisia,że rzadko kiedy pokażę jakąś nagą część ciała,np. głębokie dekolty to nie dla mnie w miejscu publicznym,po prostu nie lubię. Przy Tż to inna sprawa,bo przy nim to chore się wstydzić ale inne osoby to jednak nie są ze mną tak blisko
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||
|
|
|
#1205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u siebie jestem, także jak komuś to przeszkadza zawsze może wyjść tymbardziej że wszyscy już mają dzieci i każda karmiła cycem także luz ![]() Mi to całkowicie nie przeszkadza ![]() Zawsze można się spytać czy w danym miejscu można kp czy to na mieście czy u kogoś ![]() Marika śpi u tż a ja nam chwilę dla siebie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1206 | |
|
Konto usunięte
|
To jest to
Świetne! ![]() Cytat:
![]() Mój cycek jest tylko dla mojej Zosi i nikt nie musi go oglądać. Osobiście też nie jara mnie oglądanie cyców innych kobiet ![]() Dzień dobry mamuśki ![]() Nadrobiłam i mała już się wierci, hehe Nocka taka sobie, mała ma zaparcia, nie wiem po czym, ale ma normalnie twarde kupki. Czasem, właśnie głównie w nocy, rano już strzeliła fajną. Wiecie może jak mogłabym jej pomóc rozrzedzić te kupki? Już i tak uważam na to co jem, ale może jest jakiś produkt który by jej pomógł? Rano wcinałam jabłka i jogurt naturalny z płatkami kukurydzianymi Nie wiem Używacie może pasa poporodowego? Ja dostałam i się wcisnęłam jakimś cudem w rozm M ale jak tak troche pochodzę to wsio mnie w nim boli I się zastanawiam, czy długo można w nim chodzić?Co do bolących piersi też tak mam. Podobno pomagają okłady z kapusty. Mi pomaga prysznic. Zamówiłam sobie też w Gemini taki kremik: http://www.aptekagemini.pl/dax-perfe...stu-125ml.html Szwagierka używała i polecała. Trochę zmniejsza obrzęk piersi i dodatkowo podobno zapobiega powstawaniu rozstępów. Ale wiecie jak to jest z rozstępami
|
|
|
|
|
#1207 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja jestem 4 tygodnie po cc i w piątek na kontroli ginka mi powiedziała, że już mogę normalnie ćwiczyć. fitness siłownia co tam sobie chcę. ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
|
|
#1208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Mam nadzieję że w końcu się uda. Dziś mąż karmi, on cycków nie ma 😆
|
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
Tez nie lubie jak kobieta karmi oatentacyjnie w miejscu publicznym ale jak robi to dyskretnie to nie razi mnie to. Jesli jest miejsce specjalnie wyznaczone do tego to tam powinna karmic moim zdaniem. Ale jak nie ma to przeciez nie bedzie przeciez glodzic dziecka. Zakaz kp w miejscu publicznym to zly pomysl. Niech sie wezma za tych co rzucaja papierki na chodnik.
Moja kocha wanienke,trzymam ja pod glowa a ona sobie dryfuje w wodzie,jeszcze ani razu nie zaplakala ![]() No dobra,zmykam pochodzic z mloda. Starsza dzis z dziadkiem karmic kaczki poszla ![]() DorissiriD, tez czytalam ze marsz lepszy od biegania,nie obciaza tak. Dzis na sniadanie owsianka teraz mala przekaska i ide z wozkiem. Maz zapowiedzial ze mnie bedzie wspierac,teraz idzie razem z nami
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U nas wszystko dobrze, ale jakoś nie mam weny na pisanie... Poza tym starałam się jak najwięcej czasu z Tż spędzieć. Powiedzcie mi ile teraz tygodniowo wasze maluchy tyją? Bo moja na początku 300-400, teraz 150 mniej więcej. teściowo mi mówi, że powinno miesięcznie kilogram tyć i jak nie to mm wprowadzić, jasne, póki co nie zamierzam Bo przecież jakby cyc nie wystarczył, płakałaby i nie spała w nocy 3 godziny, prawda? Powiedzcie, ze tak ![]() Z tym karmieniem to paranoja... Niech się debile wezmą za tych pedofilii i ćpunów porządnie! Ja tam nie raz np. w ch widziałam jak kobieta karmi, zasłoniła się pieluszką i co komu do tego? My naprawdę żyjemy w chorym kraju, z dnia na dzień się o tym przekonuje coraz bardziej. Schudłam od proodu 12 kg, wchodzę praktycznie w każde spodnie przed ciążą, tylko mała oponka została, która wypływa Obrzydza mnie jak nie wiem...
|
|
#1211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziecko jak jest głodne to płacze,to nie tak jak u nas,że da się stłumić głód więc jakby było za mało to by Ci mała dała znać najważniejsze,że przybiera. Ja też oponkę mam ale powoli robię się laska,nie licząc oponki i spodni nie musiałam kupować nowych
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||
|
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, najważniejsze, że tyje.. Położna zachwycona tym, jak mała rośnie, o mm nawet nie wspomina.
Nie wiem Mała dzisiaj okropnie marudzi, śpi 30minut i płacz
|
|
#1213 |
|
Wtajemniczenie
|
elffirka źle zrozumialas tzta,kazdy ma prawo byc zmeczony
![]() Aneta no wlasnie ciekawe jak to bedzie u mnie z butlą... na SR mowili ze jak dziecko bedzie glodne to z butli zje,ale nie od mamy,najlepiej od np taty ale jak to w praktyce jest,nie wiem... frezyjka85 mi dziecko dzis tez dlugo przespalo,6h az sie przestraszylam,wywalilam szybko cyca zebby mi z glodu nie padloSimran86 moj maluszek nigdy nie plakal przy kąpieli. Ale jak dziecko placze to trzeba moze sprobowac zmienic temp wody Latte88 ja chce taką koszulke ![]() ![]() jenny moj tez ma katar,u lekarza nie bylam bo niby co poradzi? kontroluje tylko czy nie ma gorączki,wpuszczam sol fizjologiczna,odciagam fridą i smaruje mascia majerankowa. A kasłać może przez łykanie gili u nas tak wlasnie jest.Asia19x z tego co wiem to tylko na początku są takie spore przyrosty,potem juz nie ja tam malego nie waze wiec nie wiem.Siku i kupe robi.Malo placze,ja mleko mam i nie zamierzam sie stresowac![]() Co do karmienia w miejsciu publicznym to jak sa takie miejsca to fajnie,mozna z nich skorzystac i super ale jak nie ma to co? no ja nie bede specjalnie odciagala mleka do butli czy cos...bez przesady,paranoja dla mnie...najlepiej niech matki karmiące nie wychodza z domu!potem sie dziwic ze kobiety nie chcą karmic piersią... Moje dziecie przespalo w nocy 6h a ja sie tak wyspalam ze nie moglam potem w ogole zasnac![]() Dziewczyny dbacie o higiene jamy ustnej maluchow? kiedy za to się zabrać i jak?wie ktoś?
13.09.2014 Szymonek jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-10-19 o 13:23 |
|
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o karmienie piersią to ja mam identyczne zdanie w tym temacie jak Mecia
|
|
|
|
|
#1215 |
|
Zadomowienie
|
Hej matki wariatki
![]() Nie cytuje bo z telefonu jak to robie to mnie trafia ![]() Widzialam dyskusje o kp w miejscu publicznym. Dla mnie to oczywiste, ze dziecko jesc musi, nie wazne gdzie! Tzn wazne, na pewno nie w kiblu... Ci co odsylaja matki zeby poszly karmic do kibla niech sami tam zjedza obiad:/ Wiadomo, ja tez nie jestem za wywalaniem cyca, zakryc pielucha i po klopocie ASIA, nie sluchaj tesciowej! Jak mala zjada, nie marudzi z glodu, ladnie spi to bym nie dawala mm. Bo po co skoro masz mleko??? ![]() Na poczatku maluchy tyja wiecej, tez mam takie wrazenie ![]() My dzis spalismy u moich rodzicow, tata z moim S wypili wczoraj litr whiskacza :O Ale wlasnie poszli z Antosia na spacer, a ja ide sie dopiero myc, bo o 12 wstalismy. Mala nam wlasnie tak spi po kapieli zasypia tak ok 20:30-21:00, no i spi do ok 8, pokreci sie z godzine poltorej i pozniej znow kima do ok 10 alno 12 no, ale dlatego pewnie w dzien mniej spi, no i krocej.Ide sie myc i smigne do apteki, skonczyly mi sie wkladki do cyckow... DZIEWCZYNY, jakich wkladek uzywacie? Ile ich zuzywacue? Ja w nich nawet spie, kupuje 60 sztuk lansinoh i ida jak woda.... |
|
|
|
#1216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
Pediatra mi mowila ze dziecko tygodniowo powinno przybierac min. 150g. Takze kg na miesiac nie musi. No ale pewnie tesciowa madrzejsza od lekarza;-)
|
#1218 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawiasem mówiąc ja z tak małym dzieckiem nie wybierałabym się do galerii handlowej - za dużo bodźców - dziecko byłoby przeciazone wg mnie (później sa jakieś ADHD i tym podobne... ) Ale w parku na ławce zdarzyło mi się karmić pierwszą córkę. Teraz to butla wchodzi pięknie. Ale poza domem nie musiałam jeszcze karmić. jakbym nie musiała to też wolę dyskrecję w zaciszu domowym ![]() Cytat:
Od porodu wagę mam na stałym poziomie. No to teraz pora by spadała w dól.Ala się obudziła. Zaraz będzie mleczko i wychodzimy całą rodzinką bo słoneczko ładne. No i weźmiemy dwie córki na dwa wózki i dużo pospacerujemy. Może nawet dojdziemy do miejsca gdzie odbywa się festiwal motoryzacyjny lub podpatrzymy maratończyków co dziś u nas w mieście biegają. Dziś się dzieje w Rzeszowie. Albo pójdziemy w drugą stronę - na wieś w pola
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
|
|
#1220 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wczoraj mieliśmy gości. Bawiliśmy się do północy, dobrze że mały w nocy spał to teraz jestem wyspana Dzisiaj byliśmy kibicować w półmaratonie biegł mój mąż i teść i kilku znajomych. Super impreza. Po biegu poszliśmy na obiad do kaszy naszej. Dziewczyny jestem zaskoczona jak piszecie o tym, że dzieci Was biją albo robią na złość. Przecież to są maleństwa, które jeszcze takich rzeczy nie ogarniają. Cytat:
Teraz piersi z racji kp są spore wiec moje biustonosze sportowe są za małe. I teraz chyba muszę kupić nowy - koszt ok 200 zł, a niestety nie posłuży na długo. |
|
|
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
My po spacerze, pięknie dzisiaj!
Maluchy to niezłe cwaniaki i wymuszacze Ale nie sądzę, by świadomie uderzyło, w życiu Moja czasami macha rączkami jak jest głodna i oberwę w nos, ale ona nie ma pojęcia, że tak robi przecież ![]() Jak mamy kp - jecie wszystko? Ja obżeram się pasztetem z królika teściowej i jabłecznikiem, wreszcie coś porządnego a nie tylko wędlinka, bo serka nie mogę oczywiście
|
|
#1222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do biustonosza to masakra bo mam 3 z hm, specjelnie do karmienia, ale moim zdaniem one nie da dobre. A dobry stanior to tak jak mowisz nawet ponad 200 zl.
|
|
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
co do ćwiczeń, mi się marzą ćwiczenia na brzuszek by zszedł ładnie, ale jak na wizycie u gina będzie wszystko okej, zacznę coś działać
|
|
#1224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze wyda sie wam to glupie, ale ... jak karmie to znaczy, ze bede jeszcze chudla? Boje sie, ze zaraz zaczna mi wypadac wlosy, psuc sie zeby itd... Biore witaminy dla mam karmiacych, ale czy to wystarczy? |
|
|
|
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się przyzaznam, że nie biorę żadnych witamin, a powinnam Brałam, zapominałam,a teraz już w ogóle. Jakie bierzesz? Idę we wt do gina to zajdę do apteki.A słuchajcie, zamierza któraś brać tabletki anty.? Bo ja chciałabym, ale nie wiem jak się to ma do kp.
|
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Asia ja jem wszystko
![]() A w chwili obecnej krówki ![]() Cytat:
![]() Właśnie wczoraj wczoraj oglądalam biustonosze sportowe - 239 zł. |
|
|
|
|
#1227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1228 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() O krowkaaaaa!!!!!! Slinotok! |
||
|
|
|
#1229 |
|
Wtajemniczenie
|
czy któras z Was ma aspirator do noska KATAREK (ten podłączany pod odkurzacz)?
Jak to sie sprawdza? Ja mam gruszke i nose frida. Chciałabym jaknajlepiej ulżyć synkowi w katarze.
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
|
|
|
#1230 |
|
Zadomowienie
|
My używamy katarek. Ten kto to wymyślił powinien nobla dostać. Szybko sprawnie i bez nerwów. Wyciąga 10 razy więcej niż frida. Ja polecam
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.

i nie nudzę się podczas chodzenia jak kiedyś. Więc coś z tego będzie.
dla chcącego nic trudnego 

Nie wiem 

Bo przecież jakby cyc nie wystarczył, płakałaby i nie spała w nocy 3 godziny, prawda? Powiedzcie, ze tak 

a ja sie tak wyspalam ze nie moglam potem w ogole zasnac