|
|
#1021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015 :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#1022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aa i odrzuciło mnie od słodkiego, ja fanka ciast, tortów itp nie mogę na sam widok ![]() Cytat:
ja bez wcześniejszych problemów, ale tez bardzo się boje, że coś będzie nie tak, każdy silniejszy ból brzucha sprawdzam w łazience
|
|
#1023 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1025 |
|
Konto usunięte
|
Mnie po kawie muliło - więc przestałam pić. Po słodkim niby też, ale teraz przynajmniej bezkarnie mogę sobie na to pozwolić, więc trochę podjadam
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Teraz piję cappuccino ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja byłam na urodzinach bratanicy tżta, jego bratowa wniosła tort, ja poczułam zapach i normalnie aż mnie cofnęło zjadłam pół kawałka i myślałam, że :rzyga:nie wiedziałam, jeszcze że jestem w ciąży, czekałam na @ ![]() ale to mnie pchnęło żeby zrobić test
|
|
#1028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1029 |
|
Raczkowanie
|
Cześć laski
![]() u mnie zaczęły się a do tego ciągłe mdłości i ból żołądka.. istny stan błogosławiony ![]() alkamor prezentów się już chyba rzeczowych nie daje, a w kopertę to 500 zł minimum. Więc jeśli nie macie akurat kasy, to ja na waszym miejscu bym odmówiła... |
|
|
|
#1030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wesele chyba nie jest dla kasy. Ja fostalam od dwóch par wspólnie ekspres do kawy warty 300zl A od jednej koleżanki prezent wart 40zl I nieziemsko się cieszę ze byli na moim weselu, ze dobrze się bawilismy razem. Prezenty to drugoplanowy problem. Jednym z fajnych prezentów jaki dostalam była walizka ze sztuccami i chochelkami Można zrobić tez cos wlasnorecznie- koc patchwork, cos na drutach Tez jakiś pamiątkowy gadżet
|
|
|
#1031 |
|
Konto usunięte
|
Ja też nie rozumiem czemu odmawiać... U siebie w mieście widziałam bardzo ładny, haftowany komplet ręczników. Jest pełno pomysłów. Pamiętam jak sama szłam na ślub i wesele mojej przyjaciółki, która później była moją świadkową. Nie miałam wtedy kasy, TŻ nie pracował, ja pracowałam na pół etatu i dodatkowo studiowałam. Dałam jej 200 zł, ale zapakowane w ozdobną szkatułkę drewnianą, po 10 zł, zakopane w ozdobnych kamykach. Przyjaciółka była zachwycona i do dzisiaj twierdzi, że to był najlepszy prezent. Sama dla mnie zrobiła coś podobnego (większą kwotę), zapakowała po 10 zł do pudełek po zapałkach, zawinęła każde pudełko w różowy papier i obwiązała wstążka i wrzuciła to do szklanej kuli
także wystarczy pomysł. I uważam tak jak Tassia, że wesela nie robi się dla prezentów i kasy.Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1032 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nieraz słyszałam niezadowolone koleżanki, które dostały puste koperty (!), czy duperele nieprzydatne w domu. Niestety jest masa ludzi, którzy mimo że ich nie stać idą się nażreć, nachlać jak świnie bez żadnych skrupułów. A trzeba pamiętać, że para młoda za to płaci niemałą kasę. Takie zachowania są bezczelne i nie wierzę, że obecność jakichś pociotków raduje serca młodej pary. I ŻEBY NIE BYŁO NIE UWAŻAM, ŻE TAK JEST Z ALKAMOR!!!!!!! jeżeli to Twoi prawdziwi przyjaciele, to na pewno dla nich będzie ważna obecność ![]() chociaż ja ostatnio od koleżanki, która ma w przyszłym roku wesele już usłyszałam, że mamy zbierać kasę powiedziane niby w żartach...
|
|
|
|
|
#1033 |
|
Konto usunięte
|
InFlagranti tylko jest jeszcze inna kwestia - ja na swoje wesele zaprosiłam tylko te osoby, na których mi zależało. I nawet jeśli nie dostałabym od nich nic, to nie miałabym pretensji, bo zależało mi na ich obecności.
Mamuśki czy Wam też tak wypadają włosy teraz? Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
dobra dobra już......to nie są nasi znajomi czy przyjaciele tylko męża taki bliski brat cioteczny.... mam dylemat bo on chciałby żebyśmy byli i pewnie gdybym nie była aktualnie w ciąży to coś bym wykombinowała ale powiem szczerze, że prezent+ubrania dadzą niezłą sumę a w obecnej sytuacji wiadomo, że pieniądze trzeba gromadzić
![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48589435] Mamuśki czy Wam też tak wypadają włosy teraz? [/QUOTE] mnie tak idę po męża... |
|
|
|
#1035 |
|
Zakorzenienie
|
Inflagranti chyba mamy totalnie różne pojmowanie świata albo totalnie różnych znajomych w okół siebie.
Poza tym młodzi chyba nie płacą za to żeby się zwróciło tylko po to żeby zorganizować sobie imprezę i uczcić dzień swoich zaślubin. Nie wiem. Ale chyba o to chodzi żeby każdy mógł się napić i najesc za moje pieniędzy bo ja organizuje imprezę dla świętowania a nie imprezę komercyjna .
|
|
#1036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś się z tym nie zgadzam. Na swoje wesele zaprosiłam rodzinę i najbliższych przyjaciół. Nie liczyłam na jakiekolwiek pieniądze. Cieszyłam się, że spotykamy się razem i bawimy. Ale widzę, że niektórzy mają inne priorytety wyprawiając weselicho. Kasa nie jest najważniejsza...
|
|
|
#1037 |
|
Raczkowanie
|
Podsumowując, ja nie uwierzę, że młoda para nie liczy na zwrot kosztów imprezy!
nie wie-rzę! ![]() a Ty alkamor mam nadzieję, że nie Cię nie obraziłam, pisząc co ja bym na Twoim miejscu zrobiła
|
|
|
|
#1038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym nie znam nikogo komu by się wesele zwróciło. To z gory impreza skazana na bilans ujemny
|
|
|
#1039 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja takiej osoby jeszcze nie poznałam, naprawdę ![]() Ja nie chciałam wesela, bo nie lubię zrobiłam imprezy dla rodziny, a potem dla znajomych
|
|
|
|
|
#1040 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja robilam impreze bo zalezalo mi zeby rodzina i przyjaciele dobrze sie bawili i chcialam zeby ten dzien przezywali wraz ze mna. Absolutnie nie liczylam na jakikolwiek zwrot pieniedzy ktory wydalismy na wesele... |
||
|
|
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
No laski, nie było mnie kilka godzin a Wy naskrobalyscie tyle, że pół godziny czytałam
My też w okolicach nowego roku będziemy się przenosić do naszego nowego, swiezutkiego mieszkania :-D Już się nie mogę doczekać. Także trzymam kciuki za wszystkie przeprowadzki. Dzisiaj miałam super dzień. Trochę śpiąca, zmęczona, ale ogólnie super. No i żołądek trochę jeszcze dokucza. Powiedzieliśmy rodzinie Męża było kupę śmiechu, trochę łez. Teściowa krzyczała przez 5 min "będziemy mieli dzidziusia!!" :-D Jest dobrze ![]() Witam serdecznie nowa mamę. P. S. Moje włosy są w świetnej kondycji teraz. Miałam chwilowy problem z pryszczolami, ale już przeszło. Edytowane przez Słodkaaa Czas edycji: 2014-10-19 o 20:35 |
|
|
|
#1043 |
|
Raczkowanie
|
Muszka !!!! Co z Toba bo sie martwie?
|
|
|
|
#1044 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za miłe przyjęcie i kciuki. Ja też staram się być dobrej myśli i wierzę, że wszystko jest OK.
Co do objawów ciążowych i jedzenia, to mogę jeść kilogramami brokuły ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48589435]InFlagranti tylko jest jeszcze inna kwestia - ja na swoje wesele zaprosiłam tylko te osoby, na których mi zależało. I nawet jeśli nie dostałabym od nich nic, to nie miałabym pretensji, bo zależało mi na ich obecności. Mamuśki czy Wam też tak wypadają włosy teraz? Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]No i mi też wypadają włosy, ale też tak było na początku pierwszej ciąży, a potem bardzo mi się włosy poprawiły i ładnie szybko rosły, wzmocniły się i w ogóle nie przetłuszczały. Za to po porodzie wyłaziły garściami... |
|
|
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie włosy tez od dłuższego czasu strasznie wypadają, troszkę pogorszyła się cera ale widzę ze powoli się poprawia
|
|
|
|
#1046 |
|
Konto usunięte
|
O cerze to nawet nie mówię. Pełno niespodzianek
![]() Dzień dobry zaraz do pracy, spakować wszystko co mamy w oddziale - ulotki, materiały biurowe, szklanki... Wszystko zabieramy, a od 12 listopada będziemy z powrotem układać ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48592862]O cerze to nawet nie mówię. Pełno niespodzianek
![]() Dzień dobry zaraz do pracy, spakować wszystko co mamy w oddziale - ulotki, materiały biurowe, szklanki... Wszystko zabieramy, a od 12 listopada będziemy z powrotem układać ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Ale będziecie mieć za to ladnie
|
|
|
|
#1048 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1049 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj ani razu nie wstawalam w nocy
|
|
|
|
#1050 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

sałata, ogórki, rzodkiewka etc....dzisiaj chyba też sobie wszamię na kolację

a do tego ciągłe mdłości i ból żołądka.. istny stan błogosławiony 

powiedziane niby w żartach...
Jakoś się z tym nie zgadzam. Na swoje wesele zaprosiłam rodzinę i najbliższych przyjaciół. Nie liczyłam na jakiekolwiek pieniądze. Cieszyłam się, że spotykamy się razem i bawimy. Ale widzę, że niektórzy mają inne priorytety wyprawiając weselicho. Kasa nie jest najważniejsza...