|
|
#2131 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VI :-)
czekoladka zapomnialam wczesniej,
dla Tz, pewnie dumna jestes, co?martha ja zartowalam z tymi pierogami poprostu ja tak bardzo je lubie, ze ciezko mi uwierzyc, ze ktos moze ich nie lubic![]() moja mamam jak dla mnie robi najlepsze pierogi na swiecie, ale nieskromnie piszac, chyba talent do nich odziedziczylam po niej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Beige zdrowka dla A. ![]() Lola, Indra sliczne kaciki dla maluszkow ![]() ja tez na poczatku mialam plan, zeby mala od urodzenia spala w swoim pokoju, ale poczytalam, pogadalam z polozna i stwierdzilam, ze do ok 6 miesiaca zycia bedzie spala z nami w pokoju ale w swoim lozeczku/lezaczku. nie chce, zeby mala spala z nami w tym samym lozku, bo czytalam, ze nie jest to ani zdrowe ani bezpieczne dla dziecka, ale spanie w osobnym pokoju tez nie bardzo mnie do siebie przekonuje, jakos tak dziwnie malutkie dziecko samo w takim wielkim pokoju. Kiara super, ze u was sytuacja sie troche ustabilizowala, trzymaj sie Frau swietny pomysl z tym dziennikiem dla M., chyba ukradne pomysl ![]() moja siostra prowadzi (prowadzila) bloga dla swoich maluchow, fajnie tak pozniej sobie powspominac ![]() Zanet jeszcze raz gratuluje, ciesze sie bardzo, ze porod byl z tych lzejszych i ze super sobie radzicie dzielan mama jestes czekam na zdjecia Nadii![]() a z tym "kazde kolejen dziecko jest spokojniejsze" nie jest troche tak, ze rodzice poprostu maja wiecej cierpliwosci juz, sa mniej przewrazliwieni i bardziej przymykaja oko? tak tylko zgaduje ![]() benetta starsznie mi przykro z powodu tego, co spotkalo cie ze strony meza dziewczyny maja racje, musisz szybko zareagowac, bo inaczej to bedzie sie powtarzac. ja mam takie a nie inne doswiadczenia i po takiej akcji spakowalabym swoje rzeczy i sie wyprowadzila, zreszta tak wlasnie zrobilam jakies 5 lat temu zostawiajac mez (tak, tak meza!jestem rozwodka ) i skladajac pozew o rozwod nastepnego dnia, tylkoze ja tak mam, nikt ale to absolutnie nikt nie ma prawa podniesc na mnie glosu!!!Bron Boze Cie nie namawiam ani do wyprowadzki ani tym bardziej do rozwodu, ale zdecydowanie powinnas porozmawiac z meze i wytlumaczyc, ze takie zachwoanie jeste niedpouszczalne trzymaj sie fiorella i jak wyniki krwi? Kasia ja jednego dnia mam wrazenie, ze Clara jest maluska, drugiego dnia, ze duza nie wiem, od czego to zalezyagatus ale sliczna jest Twoja coreczka zycze szybkiego odnalezienia sie w nowej sytuacji ![]() Cytat:
![]() BeataMarcina trzymam kciuki za szybki i jak najmniej bolesny porod!powodzenia ![]() Olya daj znac, jak sie cos rozkreci u mnie kolejna noc masakra, dobrze, ze te wszystkie atrakcje poczekaly do mojego wolnego, bo nie wiem, jak bym w pracy funkcjonowala po takich nocach. wczoraj meczyla mnie mega zgaga, ale taka o jakiej jeszcze nie slyszalam nigdy (wczesniej to moze ze dwa razy mnie przelyk piekl i to wszystko), lacznie z cofaniem sie tresci zoladka do przelyku (przepraszam za nadmiar informacji), paleniem w calej klatce piersiowej, masakra
Edytowane przez Rosalie01 Czas edycji: 2014-10-19 o 17:16 |
|||
|
|
|
#2132 |
|
Rozeznanie
|
Anuszka coś czuje,że to nie aktualne:-(wczoraj mijł termin z OM a 25.10 miałam isć na wywolanie ale mojemu ginowi cos się odmieniło i w czwartek mm podjechac do szpitla na ktg i dokładne usg i on się dopiero zastnowi co ma zrobić z moim ciężkim przypadkiem.tk więc nie łudze się ze jeszcze w tym tyg zobacze synvsia:-(
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
No to jestem i się witam
![]() To ja Nadia ![]() Pierwsze zdjęcie jeszcze ze szpitala, dwa kolejne już mojego domku
|
|
|
|
#2134 |
|
Raczkowanie
|
Zanet ale Nadia sliczna jest
|
|
#2135 |
|
Rozeznanie
|
Zanet cudowna córeczka
jakie włoski
|
#2136 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekujemy
Ja nic nie zrobilam, to mala tak sie na swiat pchala ![]() Jutro ma przyjsc do nas polozna pierwszy raz jeszcze w ciazy zastanawialam sie o co ja bede pytac....zaledwie po kilku dniach 1,5 strony pytan heh glownie dot. KarmieniaWidzialam ze jakies akcje porodowe dzisiaj sie rozkrecily. Trzymam bardzo mocno kciuki ![]() Przepraszam ze nie odnosze sie do wszystkiego, ale tyle do nadrobienia...mam nadzieje ze za kilka dni jak juz sobie zorganizujemy nasze nowe zycie, to dam rade czesciej byc z Wami
Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-10-19 o 17:40 |
|
|
|
#2138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zanet - sliczna Nadia Ale jestem dzisiaj padnieta, pogoda cudna a ja przelezalam pol dnia z bolem glowy Zaczynam dzisiaj 39 tc...jutro mam wizyte u gina..ciakawe jak moje plytki krwi.... Objawow porodu brak
|
||
|
|
|
#2139 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
Wojtuś i Nadia to prawdziwe gwiazdy naszego watku
ŚlicznościAle dziś u nas była piękna pogoda, można było z powodzeniem chodzić w krótkim rękawku. Ciekawe jak długo się taka dobra aura utrzyma, ale jak dla mnie to może tak być do końca listopada
|
|
|
|
#2141 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
o proszę
szkoda, że ten sen nie sprawdzi się w najbliższych dniach ![]() Cytat:
Moja w czwartek i piątek była mega aktywna, aż jej nie poznałam, no w czw to cały dzień się wierciła ale o dziwo tętno na usg wyszło w porządku, natomiast wczoraj prawie wcale się nie ruszała, przynajmniej ja nie czułam, dzisiaj coś tam delikatnie się wypięła... posłucham dziś wieczorem serduszka... może to znak zbliżającego się porodu... ![]() Cytat:
kolejna z terminu tego co ja ![]() Cytat:
![]() co do podkreślonego to brak k***a słów! Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla Ciebie, że tak dobrze sobie radzisz a mały przekochany Cytat:
widzisz mleko jednak nie takie złe ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do golenia seniority bożeny używam po prostu kremu do depilacji i tej szpachtułki. Maszynka powoduje u mnie wysyp i podrażnienie, a na słowa depilator w tamtych strefach dostaje apopleksji.
|
|
|
|
#2143 |
|
Rozeznanie
|
Jejku jakie kochane Maluszki
Ja tez chce juz moja
|
|
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
Gonia już bliżej niż dalej
Jeszcze trochę i będziesz się nią cieszyć. Mi też już się dłuży, w dodatku mam wrażenie, że wbrew wszystkiemu przenoszę
|
|
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
Aleaa super, że tak dobrze sobie radzisz w roli mamy. No i nic dziwnego, że wszyscy zakochani w Wojtusiu
![]() Zanet jaki słodziak z twojej córci Zmieniając pościel wrzuciłam dziś podkład pod prześcieradło. Na nic się u mnie nie zanosi ale lepiej być przygotowaną. |
|
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
Zanet! Nadia jest boska! Dolaczam sie do biziakow od wizazowych ciotek! I dla Wojtusia! Aleaa! I dla Agatus!
A u mnie jakies dziwne klucia w brzuchu.. raz po lewej, cisza, raz po prawej i cisza. Tak jakby pod zebrami, silny bol, ktory trwa minute, dwie, trzy... to jakby klucie, kolka? Co to? Mala sie rozpycha ale to inny rodzaj bolu...
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
Ja gole sie zazwyczaj maszynka jednorazowa. Ostatnio golarka, ale pieklo mnie potem, choc efekt byl lepszy.
Aleaa super, ze sobie radzisz a maly jest przeslodki Esti Zanet ale slodka ta Twoja corcia Ale macie fajnie, ze juz z dzieciaczkami ![]() Mam pytanie jak to jest z zapisaniem dziecka do przychodni jesli chce inna niz gdzie ja naleze? Bylam sie dowiadywac i w przychodni mi powiedzieli, ze to po porodzie w szpitalu podaje. A kolezanka mi mowi, ze szybciej musze zapisac...i teraz zglupialam
|
#2148 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
głębokie bikini golarką, reszta kremem do depilacji Cytat:
|
|||
|
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak to jest jesli ja chce zapisac dziecko tam gdzie my jestesmy zapisani ale to jest w innym miescie... Tzn. mieszkamy w miko a chodzimy do lekarza w katowicach bo tak nam wygodniej i sa fajni lekarze, ale skad mi przyjdzie polozna? Czy ona wogole musi przyjsc?? Bo z katowic raczej nie przyjedzie.. |
|
|
|
|
#2150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostałam do niej numer w ośrodku jak byłam pytać się o zapisanie do przychodni, zadzowniłam i umówiłam się na podpisanie deklaracji.
Edytowane przez Monian Czas edycji: 2014-10-19 o 19:11 |
|
|
|
|
#2151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A teraz się poskarżę... ![]() Któregoś pięknego dnia rodzina mojego męża doprowadzi mnie do ostateczności. W piątek zadzwoniła do mnie jego babcia, coby zaprosić na imieniny - wiedziała, na którą godzinę będziemy, więc jak zwykle złośliwie na tę samą zaprosiła swoją córkę, z którą się nie odzywamy, odkąd przyjechała obczaić nas pod USC i ostatecznie nie weszła na ślub [ale to jeszcze nic, nie to stanowi problem]. Oprócz tego obecny był też tej jej córki siedmioletni syn - nasz chrześniak. No i tak: dzieciak z ciężkim kaszlem leczonym od paru tygodni, jego matka tak chora, że nie może mówić i babka na podwójnym antybiotyku Na dzień dziecka jak tam byliśmy [generalnie naszego chrześniaka wychowuje właśnie babka] było dokładnie to samo, a ja potem przez ponad miesiąc chorowałam A! W ramach PS komentarz teściowej: 'Ciebie zarażą? No ciebie jak ciebie, ale co będzie, jak ja zachoruję?' ![]() --- Wytoczyłam ciężkie działa - popijam herbatę z cytryną, imbirem i miodem, szykuję sobie syrop z cebuli i mleko z czosnkiem, mając nadzieję, że nic mnie nie dopadnie. I tutaj następuje pocieszająca sytuacja, którą mogę się pochwalić - zakupy w Biedronce Stoimy w kolejce do jedynej wolnej kasy, przed nami z 10 osób, a w połowie tej kolejki stoi gościu po trzydziestce i mnie lustruje. Po chwili woła: 'pani w tej ciąży, to by może do przodu poszła'. Na co ja, cała już bordowa na twarzy, widząc, że cała kolejka na mnie patrzy: 'no tak, chciałabym, ale to zawsze źle się kończy, bo nie wszystkim to pasuje'. No to on: 'nie ma się co przejmować, ma pani takie prawo'. Kasjerka poprosiła nas do przodu, jakaś młodzież zaczęła skandować: 'trzeba walczyć o swoje prawa' , ja jeszcze bardziej bordowa podziękowałam i wyszłam cała rozradowana. Bardzo to budujące Choć generalnie w oczach takiego gościa z pewnością mój TŻ na dupę wołową wychodzi, no bo jeśli się ma kobietę w ciąży, to trzeba by o nią odpowiednio zadbać
Edytowane przez Futbolowa Czas edycji: 2014-10-19 o 19:21 |
||
|
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam z córka na placu zabaw,potem teściowa wpadła z wnuczkami,przed chwila pojechały.....
A mnie boli w szyjce i jakby jakiś ucisk w odbycie AZ boli ![]() Alea dajesz rade mamuskaZanet taka kluseczka na zdjeciu
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
Moj kolezanka podala w szpitalu gdzie chce dziecko zapisac, w innej niz ona, a po powrocie do domu miala zadzwonic do tej przychodni i tam pokierowali ja co do poloznej ...takze tyle wiem...
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
Futbolowa fakt babka niefajnie zrobiła, przecież też była w ciąży to powinna trochę rozumu wykazać. Ale tekst Twojej teściowej jak zwykle fenomenalny
|
|
|
|
#2155 |
|
Wtajemniczenie
|
Futbolowa a przystojny chociaż był?
) no miło, miło mnie to nikt nie przepuszcza ;( trzymam kciuki zebys sie jednak nie zaraziła... no niestety niektórzy nie myślą wcale... Moje chłopaki pojechali na basen, jeszcze ich nie ma... dopakowałam torbe dla siebie i dla małej, uszykowałam ubrania na wyjscie ze szpitala dla małej, muszę mężowi tylko pokazać gdzie będą żeby w dniu wypisu zabrał... Jutro przyjeżdża położna- stresuję się ... a we wtorek wizyta... Dobrze, ze meza mam dzisiaj w domu, polozymy dzieci i chcemy jakis film obejrzec... Ciekawe jak tam Beata, może jeszcze rodzi...
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
Futbolowa babka jak babka mogła zapomnieć ale komentarz teściowej to zostawie bez komentarza
![]() Wykoncza cie psychicznie
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
Taaa teściowa Futbolowej to kobieta z nieograniczoną ilością taktu, nie ma to tamto
|
|
|
|
#2158 |
|
Wtajemniczenie
|
Zanet Nadia jest boska!
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
Futbolowa rodzina twojego tż nie przestaje zaskakiwać. Ja nie wiem jak on na normalnego człowieka wyrósł skoro takie indywidua go chowały.
|
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, nawet nawet
Ale nie przyjrzałam się bardzo, bo strasznie mnie to skrępowało ![]() Wiecie, babka TŻta widuje nas regularnie, dopiero co widzieliśmy się na roczku, powinna skumać, że i mnie powinna była wspomnieć, że choruje i bratu TŻta, bo minęliśmy się z nimi na klatce i jak usłyszeli, że właśnie niosą roczne dziecko do tego siedliska bakterii też się wkurzyli... No, ale to starsza osoba jest, można zrozumieć, że nie zawsze pomyśli. Do teściowej jednak już przywykłam, wcale mnie to nie zaskoczyło ![]() A mój Mar to rzeczywiście odmieniec w tej rodzinie - kompletnie nie pasuje do tego towarzystwa
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:10.

dla Tz, pewnie dumna jestes, co?
poprostu ja tak bardzo je lubie, ze ciezko mi uwierzyc, ze ktos moze ich nie lubic
i czekoladę teeeż
nie wiem, od czego to zalezy

23.06.2011