|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Moczenie się podczas snu u dwulatka.
Witam,
Potrzebuję porady. Mój syn w lipcu tego roku skońćzył 2 lata. W styczniu mając 1,5 roku został całkiem odpieluchowany. Ani w dzień ani w nocy nie używaliśmy pampersów. Zdarzały się wpadki ale wiadomo to tylko maluch jeszcze. Od 3 tygodni, sika do łóżka, w nocy staram się go wysadzić klka razy a i tak czasem nie trafię bo już jest posikany. Co najlepsze wcale go to nie budzi. Zdarza się że i podczas drzemki w dzień się posika, tak jakby wcale tego nie konrolował. Sama nie wiem skąd to i czy z tym walczyć a może przeczekać. Co sądzicie? Kojarze że pierwsze takie siku zrobił jak z nami zaczął spać (zawsze spał w swoim łóżku ale z powodu remontu musiał spać z nami 2 tyg) myślałam że tak dobrze mu się z nami spało... ale powatarzało się do 2 tyg a teraz tydzień jest w swoim łóżku i dalej to samo.
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moczenie się podczas snu u dwulatka.
Nie mecz siebie, a przede wszystkim dziecka i wloz mu pieluchę. Dziecko w tym wieku ma święte prawo sikać w nocy, to wynika z niedojrzałości układu moczowego, hormonu odpowiedzialnego za zagęszczanie moczu. Moja starsza nieco corka jeszcze nosi, często pielucha jest sucha, a często leje w nią równo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Ba, do 5rż ma prawo moczyć się w nocy i traktuje się to jako normę (wiadomo, nie co noc).
2latek ma prawo w ogóle nie być odpieluchowany, jak też mają prawo zdarzać się regresy w tym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
uwazam tak jak poprzedniczki
dwuletnie dziecko jest na tyle male ze ma prawo jeszcze moczyc sie w nocy jesli jednak cos Cie niepokoi,mozesz dla swietego spokoju zrobic badanie moczu co by sprawdzic czy sie jakies zakazenie nie przyplatalo,skoro tych wpadek jest wiecej i sa tez w dzien a nie tylko w nocy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja oczywiście wiem że nie musi być odpieluchowany bo wiele jego rówieśników jeszcze nie jest ale on już pół roku nie miał wpadek i martwiło mnie skąd one nagle się pojawiły.
Nie męcze dziecka... szukam przyczyny.
![]() |
#6 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpowiedź masz tutaj: Cytat:
Może być też tak, że i w dzień zacznie sikać w majtki. Nie ma sensu szukać przyczyny u takiego małego dziecka. U starszego - owszem. Moja ma 2,5. Postanowiłam zdjąć jej pieluchę na noc (odpieluchowana od ponad pól roku). Dwa tygodnie super. Po tym czasie nastąpił regres i zesikane było wszystko, i tak przez kilka dni. Powiedziała, że to dlatego, bo chciała spać ze mną i z mężem w drugim pokoju ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.