|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Celebrinfea zaloguj sie na chusty.info i popros ktoras o pomoc by sie spotkac i skorygowac, albo mozesz tez zrobic zdjecia i Ci dziewczyny powiedza czy jest ok
![]() Zdrowka dla chorowitkow ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- A ile kosztuje takie spotkanie w Warszawie? Bo Ty z Warszawy? |
|
|
|
#2612 |
|
Wtajemniczenie
|
Może nawet na środowe spotkanie uda mi się dotrzeć. Jedyne co się boję (to moj mega strach) że u wczesniakow cos inaczej sie uklada czegos nie powinno sie stosowac i jej krzywde zrobie. Taka moja fobia... Ale pochwale sie ze juz 6kg wazymy
|
|
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ale tu spokój, pewnie wszyscy korzystają z pięknej pogody ![]() U nas dziś piknik żużlowy, faceci na meczu, a ja z córą odpoczywamy mam jeszcze kuchnię do ogarnięcia, ale mi się nie chce i wcnam deser - mus z pieczonych bananów i gorzkiej czekoladyCo do chusty, to ja się uczyłam wg zdjęć/filmików i chyba jest ok. W zeszłym tygodniu były u nas bezpłatne warsztaty, ale przegapiłam. Za konsultację ponoć 40 zł się płaci, może w listopadzie pójdę jak będą.
|
#2614 |
|
Wtajemniczenie
|
no u nas jakis bunt jestem spiaca ale bede marudzic... Teraz tż z nią chodzi.
|
|
|
|
#2615 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny mało się udzielam przepraszam ale regularnie czytam na tel. Co do idealnych dzieci... Swego czasu szlag mnie trafiał jak od koleżanek słyszałam! Teksty "ja nie miałam z tym problemu moje dzieci to.... Spały sraly i kolek nie miały....." a w tym czasie moja lilli właśnie zwijala się z bólu i @okrutnego płaczu wcale ni te teksty nie pomagały wręcz przeciwnie czułam się gorsza i wydawało mi się ze z lilli jest cis nie tak bambusek zgadzam się w 100%
---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Aha dziewczyny myślicie że 9 miesięczne niemowle której waży 13 kg trzeba odchudzać?
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! |
|
|
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po weekendzie... wesele było super, mimo zmęczenia bawiliśmy się do samego końca. Miałam się wyspać i jak wróciliśmy z sali do pokoju to myślałam że zasne od 5 i będę spać do 12... niestety nie posłałam - wstałam o 9
|
|
|
|
#2617 |
|
Raczkowanie
|
Problem wanienki na wyjazd rozwiązał się sam
Okazało się, że teściowa jest jeszcze bardziej przejęta niż ja i już takową nabyła Ma też w planach zakup łóżeczka i wózka. Jak te maleństwa potrafią zawrócić dziadkom w głowie |
|
|
|
#2618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, uważam, ze nie ma czegoś takiego jak odchudzanie tak małych Dzieci. iPhone
|
|
|
#2619 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Absolutnie się pod tym podpisuję. Moje Dziecko urodziło się jako wcześniak z wagą 3470 g, w związku z czym tez zupełnie inaczej sie na Niego patrzy. Kazdy pediatra, u którego jestem puka sie w głowę, kiedy pytam czy przypadkiem nie wazy za duzo. iPhone
|
|
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
zgodzę się z tym co pisały dziewczyny - już raz wysmarowałam posta, w którym pisałam że w pewnych przypadkach uważam że należałoby zadbać o "lepsze" dalsze przybieranie, ale to tylko wtedy jeśli taka waga jest nieprawidłowa - bardzo nieproporcjonalna centylowo waga do wzrostu i do tego dziecko być może jest przekarmiane...
mam dwa przykłady przekarmienia "z zycia wziete" - pierwszego nie jestem pewna, bo może się myle i dziecko jednak tyle potrzebowalo, ale dziecko było grubiutkie... dziecko ulewało... mama karmiła piersią, ale dziecku było za mało więc dokarmiała... część pełnej butli mm dziecko ulewało, więc mama miała gotową nową butlę, którą dokarmiała po ulaniu... niby możliwe że to 8miesięczne dziecko ulewało z powodu refluksu, ale jakoś do mnie nie przemawia podawanie nowej butli z mlekiem dziecku, które właśnie zwróciło... a drugi przypadek to jeśli ktoś daje dziecku słodycze... raz na spacerze spotkalam pania, której 8miesieczny syn jadl to co oni (oprócz grochówki jak podsumowala ta pani), no i na tym spacerze weszla do kiosku żeby mu kupic wafelka (w tym kiosku na pewno nie mieli ryzowych czy kukurydzianych
preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=31714111&p ostcount=316 Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2014-10-20 o 00:00 |
|
|
|
#2622 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny czy jakieś preparaty na dziasła polecacie? Mieliśmy koszmar z ulicy wiazow wieczorem...
|
|
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
hej - wczoraj wieczorem marudziłam o niewyspaniu - to mi córka dała prezent i jak zasneła po 22 to śpi do teraz
tak w ogóle 8h spania nie marzyło mi się szybko
|
|
|
|
#2624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy Dentinox. iPhone
|
|
|
#2625 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2626 |
|
Raczkowanie
|
A widzisz w koncu sie udalo. Moze teraz czesciej Oliwia bedzie miala takie noce ;-)
|
|
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
Nie liczę na to hehe ale wystarczy mi to na co najmniej miesiąc.
|
|
|
|
#2628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja wstałam z Jeremkiem, ale Basia się budziła na karmienie, co ciekawe w tym samym momencie co Jeremi na siku
|
|
#2629 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
i brawa dla córeczki za prezent dla mamy. My się dziś wybieramy na ważenie. Jestem bardzo ciekawa ile mój robal przybrał przez ostatnie 4 tygodnie. |
||
|
|
|
#2630 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki posprawdzam co mamy w aptece dostepne.
|
|
|
|
#2631 |
|
Rozeznanie
|
Celebrinfea może być dentinox, calgel, generalnie najlepiej coś co ma lidokainę w składzie.
Lillian to zależy od wzrostu dziecka, ale jeśli jest grubiutkie, to może być przejadane. My z Andrzejem też mieliśmy ten problem i musieliśmy kontrolować wagę i odżywianie, wg naszego pediatry jadł za dużo, miał rozciągnięty żołądek i groziła mu otyłość w późniejszym wieku. Także może nie od razu odchudzać, ale na pewno nie ignorować. Mieliśmy wczoraj koszmarne zakończenie wieczoru. Wracaliśmy z dzieciakami z knajpy po spotkaniu z moją koleżanką i już w pobliżu domu na środku ulicy siedział zakrwawiony kotek . Najgorsze jest to że ten kto go potrącił najwyraźniej się nim nie zainteresował, a inne auta go po prostu omijały Dzieciaki zaczynały się robić głodne i zmęczone, a musieliśmy zasuwać szybko do lecznicy całodobowej 30 min autem od nas. Biedny kot ledwo oddychał i momentami strasznie wył. W lecznicy dali mu 30% na przeżycie bo miał krew w płucach i obrzęk mózgu. Wygląda dziś na to że kotek przeżyje no i koło tygodnia hospitalizacji go czeka. Jestem szczęśliwa że kot ma duże szanse, ale jednocześnie załamana kosztami i tym czy znajdziemy właściciela, a jak nie to co zrobimy z kotem? My już mamy 2 koty i 3 psy i ledwo wyrabiamy Jestem po prostu załamana.
|
|
|
|
#2632 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() --------------- Cześć ![]() U nas nocka z pobudką o 2 i 6:30 ![]() A potem synek do babci, a ja na badanie krwi, bo mam kontrolę pociążową u endokrynologa. Oby już nic nie byłó ![]() A zaraz jak cora uśnie wstawiam pranie i trzeba by w końcu powyciągać ciepłe ciuchy, bo coraz zimniej ma byc :/ Dobrze, że dzieci mam zaopatrzone w ciepłe rzeczy ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- No i jutro przychodzi koleżanka w ciąży, to naszykuję je ciuszki do wybrania. Jeszcze ciążowe na nią czekają W sobotę oglądałam kawałek perfekcyjnej pani domu i uczestniczka wywaliła kilkanascie worków ciuchów... mi by wystarczyły 2-3, ale oczywiscie chomikuję bez sensu
|
|
#2633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisz do mnie na priv. Zajmuje sie adopcjami zwierząt, mam znajomych z fundacjach zwierzęcych. Potrzebuje tylko zdjecia kocia i jakiś opis od Ciebie. Na pewno kociambr znajdzie cudowny dom ![]() iPhone
|
|
|
#2634 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie nosze dziabaga w chuście z golarka meza.... Innowacyjny sposob usypiania przy zabkowaniu... Wystarczy ze wylacze i jest wrzask....
|
|
|
|
#2635 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ta lecznica ma fundację i tam obiecali wrzucić fotki kota na fb, jak tylko je będę mieć i będę coś wiedzieć więcej to od razu napiszę.---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- A pamiętam tylko że jest biały z szarymi łatami, może czarnymi, rany nie jestem pewna, był w tak złym stanie że aż mną telepało jak go przenosiłam. |
|
|
|
|
#2636 |
|
Raczkowanie
|
No i Julka po ważeniu. 7.19kg na 3.5 miesiąca. Spadła z 98 na 91 centyl. Ale to dobrze bo wróciła na swój urodzeniowy.
|
|
|
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie poniedzialkowo zaraz wybywamy na spacer szukac klonowych lisci mamy dynie chce malemu zrobic jesienne zdjecia.
mamy nowy nabytek skarpeciany potwot maly go uwielbia zaciesza do niego naz jest pomaranczowo zolto niebieski taki oczo☠☠☠ny carmel dobra z ciebie kobieta oby kocisko przezylo |
|
|
|
#2638 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
uśmiałam się, dobry patent. Słyszałam że odkurzacz i suszarka też działają.
|
||
|
|
|
#2639 |
|
Raczkowanie
|
Caramel85 my dwa lata temu w lesie jak chodzilismy grzyby zbierac znalezlismy trzy szczeniaczki. Wzielismy je ze soba bo same by nie przezyly. Jednego dalismy moim rodzicom a dwa zostaly z nami.
My siedzimy na dworze. Laura spi. Szkoda, ze ten wiatr jest. Mam pytanie w jakim rozmiarze zamierzacie kupic swoim dzieciakom kombinezon na zime? A teraz w co ubieracie swoje dzieciaki? Mozecie cos polecic |
|
|
|
#2640 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
podbijam pytanie cinilli88 i nie wiem czy na zimę kombinezon czy kurtkę? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:40.

Ma też w planach zakup łóżeczka i wózka. Jak te maleństwa potrafią zawrócić dziadkom w głowie 

tak w ogóle 8h spania nie marzyło mi się szybko
. Najgorsze jest to że ten kto go potrącił najwyraźniej się nim nie zainteresował, a inne auta go po prostu omijały
Dzieciaki zaczynały się robić głodne i zmęczone, a musieliśmy zasuwać szybko do lecznicy całodobowej 30 min autem od nas. Biedny kot ledwo oddychał i momentami strasznie wył. W lecznicy dali mu 30% na przeżycie bo miał krew w płucach i obrzęk mózgu. Wygląda dziś na to że kotek przeżyje