|
|
#1651 |
|
Raczkowanie
|
potzebuje waszej pomocy!
Dziewczyny,wklejam fotkę mojej sukni(zdjęcie jest małe ale nie znalazłam większego)Który z tych bukietów najlepiej do niej pasuje?A może macie inne propozycje?
Nie potrafię się zdecydować i chyba zaraz oszaleję
|
|
|
|
#1652 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Bukiety ślubne
Cytat:
Oryginalna, ekstrawagancka, elegancka. Ja mam inne z nią skojarzenia (bała bym się zastosować niebieski obojętnie w jakim nasyceniu). 2 bukiet oczywiście w kolorze ciemnego kremu. |
|
|
|
|
#1653 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: potzebuje waszej pomocy!
Cytat:
|
|
|
|
|
#1654 |
|
Rozeznanie
|
Może i mnie doradzicie?
do tej sukni (będzie biała) będę miała długi welon i rękawiczki za łokieć, do kompletu brakuje jeszcze bukietu ![]() myślałam o takim w kształcie kuli, zależy mi jednak na tym aby kwiaty nie były zbyt mocno "upakowane" obok siebie. podaję fotki tych które wpadły mi w oko- jak myślicie, czy będą pasować? będę wdzięczna za wszelkie dalsze sugestie
|
#1655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1656 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze troszkę goździków
|
|
|
|
#1657 |
|
Rozeznanie
|
Ewaleno!! Proszę o pomoc, oglądam te bukiety, które wlejane są w wątku i nadal dojść nie mogę do ładu, który byłby odpowiedni dla mnie. Proszę, pomóż mi wybrać kształt, gabaryty, kolor i kwiaty do bukietu ślubnego, bo już sie tak pogubiłam, że nie wiem co pasuje a co nie.
Suknię wklejam w załączniku. Jest to model Sincerity 3079. Mój będzie koloru ecri. Jest to suknia z satyny, na którą w większej części nałożona jest koronka udekorowana kryształkami Swarowskiego. Część satynowa jest również zdobiona licznymi haftami. Do sukni tej mam zamiar mieć welon, prawdopodobnie zdecyduję sie na osłonięcie nim również twarzy, bo o tym zawsze marzyłam. Fryzura będzie prosta, najprawdopodobniej elegancki kok w stylu banan lub jakieś misterne wysokie, gładkie upięcie. Mam 170 cm wzrostu i jestem osobą dość okrągłą. Suknia ma rozmiar 42. Jestem blondynką z brązowymi oczami i ciemną oprawą (Może takie informacje pomogą). Myślałam o bukiecie złożonym z jasnych róż - białych lub kremowych. Nie podobają mi sie bukiety wydłużone, opadające. Chciałabym w miarę zwarty. Bukiet musi być dość prosty i elegacki ponieważ suknia jest już sama w sobie bardzo zdobna, tak mi sie przynajmniej wydaje. Pomóż kto może!! Pozdrawiam. P.S. Mam jeszcze jedno pytanie. Kiedy muszę zamówić bukiet? Ślub mam 15.sierpnia, a nie mam nawet jeszcze upatrzonej kwiaciarni. Edytowane przez Gosia_Szymonek Czas edycji: 2007-07-25 o 00:02 |
|
|
|
#1658 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje ewalena.
zdecydowalam sie na ten 1 ponizej. wklejam tez propozycje ktore znalazlam i przypadly mi do gustu |
|
|
|
#1659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1660 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1661 |
|
Przyczajenie
|
PILNE!!!
może któraś z Was będzie mogła mi pomóc: poszukuję Magazynu "Ślub Wydanie Specjalne" 1/2006 a konkretnie chodzi mi o bukiet ze str. 43 Jesli któraś z Was ma tę gazetę i mogłaby zrobić zdjęcie, To byłabym bardzo wdzięczna ![]() To mój wymarzony bukiet a Pani w kwiaciarni chce za niego bajońską kwotę. |
|
|
|
#1662 |
|
kosmitka
|
Mój śub jest we wrześniu, marzą mi się kalie, tylko mam kłopot z kolorem. No i nie wiem czy do takiego nietypowego aczej fasonu sukni będą pasowały? Raczej ne podobają mi się takie bukiety w kształcie kuli i chyba do takiej sukni nie bardzo pasują. Kolor sukni to taka śmietankowa biel. Czy więc kalie ecru będą pasowały czy racze "zginą"?
Myślę, że dodatkami będą perły, makijaż jakiś złoto-brązowy, również brązowy (ciemna czekolada) będzie garnitur młodego (o ile to wszystko ma jakieś znaczenie). Doradzicie mi również?
|
|
#1663 |
|
Rozeznanie
|
Ewaleno, dzięki za pomoc!
![]() zdradź jeszcze proszę, jak nazywają się drobne białe kwiaty w bukiecie na zdjęciu nr 5 spośród tych, które dla mnie wybrałaś.
|
#1664 |
|
Zadomowienie
|
Rozumiem że między pomarańczowymi różami - jest to storczyk dendrobium biały dobrze rozwinięty na dole zielone wystające to jego pąki
|
|
|
|
#1665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Znakomicie będą pasowały także w odcieniu pomarańczy wykończenia łodyg w tym kolorze byle nie udawało to pomarańczowych pereł, a przewiązanie atłasową wstążką w kolorze kwiatu. |
|
|
|
|
#1666 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Dziękuję za pomoc.
|
|
|
#1667 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ja wybralam biala i welon rowny z trenem. Bukietu nadal nie mam, ale mysle ze kwiaciarka cos mi wymysli, wiem tylko ze chce elementy bialo bordowo zielone i koniecznie bluszcz. Korzystajac z okazji zycze wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia
|
|
|
|
|
#1668 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za pomoc
Loise - gratuluję wyboru |
|
|
|
#1669 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli bukiet będzie omotany wstążką lub tkaniną w środku to rozbije jego długość, przy tym fasonie sukni zawsze postać będzie wyciągnięta w górę lub w dół (wiązanka wisząca) , a bukiet okrągły wyglądał by jak piłka którą niesie Panna Młoda. Pozdrawiam jestem pewna że będziesz wyglądała wspaniale.
|
|
|
|
#1670 |
|
Przyczajenie
|
Jakie kwiaty proponujecie do białej sukienki na załączonych zdjęciach? Ja chciałam takie różowe kalie plus dodatek kryształków ale pani w kwiaciarni odmówiła zrobienia bukietu mówiła że te kwiaty ciężko dostać... Mam ciemne włosy (taka gorzka czekolada
dosyć ciemną karnację ciemne oczy. Marzyłam o tych kaliach no ale może inne właśnie w kolorze maliny...różowe róże w rożnym odcieniu w takiej kuleczce(nie podoba mi się kształt bukietu łezka).. no nie wiem albo dobrać coś w stylu tego kwiatuszka przy sukni? Może ktoś ma pomysły? A i jeszcze zapomniałam dodać na sukience są naszyte kryształki.
|
|
|
|
#1671 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przedstawiam bukiet mojej roboty z tych kwiatów. Jakość zdjęć kiepska bo robione zwykłą"małpką" |
|
|
|
|
#1672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Malinowe kalie naprawdę trudno dostać, ale jeśli podoba Ci się ten bukiet z prawie czarnymi różami (niestety ten jest z jedwabiu) to mam propozycję - o takim kolorze są kalie, wymieszała bym je z różami o podobnych kolorach jak na zdjęciu. Efekt będzie znakomity i oryginalny!!! |
|
|
|
|
#1673 |
|
Przyczajenie
|
No ze mną jest tak że jak wchodzę do sklepu to w oko wpadają mi rzeczy extremalnie drogie albo nie ma już mojego rozmiaru tak tez jest z bukiecikiem z różowych kalii: ( Jeżeli chodzi o bukiecik kulkę z róż to chodziło mi o troszkę inne odcienie zaraz wstawię o jaki kolor mi chodzi W oko wpadła mi ta malinowa kulka z róż jak myślicie pasuje???? Już wymiękam... a ten z mieszanych kwiatuszków może by nawiązywał do tego kwiatka na sukience, a ten drugi?. Pomysł z prawie czarnymi kaliami mi się podoba ale obawiam się ze moja kwiaciarka może również odmówić...Tu A&A zalogowało mnie na konto znajomej: P
Edytowane przez didiula Czas edycji: 2007-07-26 o 09:03 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1674 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam zdjęcie jeszcze takiego:
|
|
|
|
#1675 |
|
Raczkowanie
|
Droga Ewaleno
![]() Kompletnie nie znam się na kwiatach, a chciałabym się dowiedzieć z jakich kwiatów są zrobione bukiety, które załączyłam i czy te kwiaty mają jeszcze jakieś inne kolory i co najważniejsze czy są dostępne we wrześniu??? ![]() Załączam też moją suknię, która będzie biała. Jak byś mogła powiedzieć czy któryś z tych bukietów będzie do niej pasował, to byłabym bardzo wdzięczna ![]() Dodam, że ja jestem brunetką o brązowych oczach i mam 160 cm wzrostu i będę miała dwie druhny, które będą ubrane w załączone sukienki (kolor jest trochę bardziej intensywny i żywszy niż na załączonych zdjęciach). ![]() A może miałabyś jakieś inne propozycje dla mnie??? Za wszystkie porady i wskazówki wielkie dzięki
26.06.2007 - obrona pracy magisterskiej - od teraz Pani mgr inż. ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200109082441.png Nasze zaręczyny http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200402030926.png 15.09.2007 - żoncia to ja http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070915060114.png |
|
|
|
#1676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2/to kwiat gloriozy zebrany w pęczek - na początku września powinien być ( kolor czerwony lub amarantowy z brzegiem kremowo-żółtym) 3/ szlachetny storczyk phlenopsis i drobny storczyk dendrobium zwany tajlandzkim we wrześniu napewno są i ten bukiet będzie świetny choć wybrała bym dla ciebie wersję białą ze środkami fioletowo-amarantowymi, a dla dziewczyn małe bukiety w kolorze różowo -fioletowym z jednego lub dwu kwiatów ( na giełdzie Warszawskiej jest jeden dostawca u którego te storczyki można zamówić są stosunkowo drogie - jeden kwiat na gałązce kosztuje od 3-, do 5-, w zależności od wielkości kwiatka. Kwiaciarnia doda na pewno 100%) |
|
|
|
|
#1678 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Teraz się będę musiała zastanowić, do września jeszcze trochę czasu mi zostało
26.06.2007 - obrona pracy magisterskiej - od teraz Pani mgr inż. ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200109082441.png Nasze zaręczyny http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200402030926.png 15.09.2007 - żoncia to ja http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070915060114.png |
|
|
|
|
#1679 |
|
Zadomowienie
|
Wrzucę swój bukiet. Zresztą zainspirowany którymś ze zdjęć z tego właśnie wątku. Chciałam bukiet mały, koniecznie w kolorze ecru. Jako że jedną z ozdób sukienki była róża, bukiet zrobiony był z japońskich i zwykłych róż
![]() Panie z kwiaciarni dodały do bukietu zieleni, aby nie zlewał się tak bardzo z kiecką
|
|
|
|
#1680 |
|
Raczkowanie
|
Koleżanki, wy tak świetnie potraficie doradzić, pomóżcie mi wybrać bukiet do mojej sukni. Suknia będzie pozbawiona tego roztrzepanego kwiatka - zostanie sam wachlarz materiału, odpowiednio ułozony.
Myślałam o różach bordo z liliami ecru (jeśli takie są Ten bukiet w bordo chyba bardzo by mi się podobal, ale same oceńcie.
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.