Bukiety ślubne - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-23, 21:38   #1651
Tameka
Raczkowanie

potzebuje waszej pomocy!

Dziewczyny,wklejam fotkę mojej sukni(zdjęcie jest małe ale nie znalazłam większego)Który z tych bukietów najlepiej do niej pasuje?A może macie inne propozycje?
Nie potrafię się zdecydować i chyba zaraz oszaleję
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 641.jpg (15,6 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (63,1 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 012_primary1.jpg (40,2 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bukier%20%281740%29.jpg (45,5 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1222b.jpg (38,1 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg s_wiazanka_roz_1.jpg (73,6 KB, 38 załadowań)
Tameka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-23, 23:10   #1652
ewalena
Zadomowienie

Dot.: Bukiety ślubne

Cytat:
Napisane przez pieczara Pokaż wiadomość
Witam
proszę o pomoc i przykłady wiązanek do mojej sukienki. Jest ona w kolorze niebieskim powiedziałbym ,że to kolor stalowy lub gołębi. Pas w kolorze ciemnym ecri i naszyta koronka w kolorze złotym w górej części sukienki. Będę wdzięczna za każde podpowiedzi
No cudo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
Oryginalna, ekstrawagancka, elegancka.
Ja mam inne z nią skojarzenia (bała bym się zastosować niebieski obojętnie w jakim nasyceniu).
2 bukiet oczywiście w kolorze ciemnego kremu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1019b.jpg (34,9 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (29,9 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wydluzone_02.jpg (38,4 KB, 58 załadowań)
ewalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-23, 23:28   #1653
ewalena
Zadomowienie

Dot.: potzebuje waszej pomocy!

Cytat:
Napisane przez Tameka Pokaż wiadomość
Dziewczyny,wklejam fotkę mojej sukni(zdjęcie jest małe ale nie znalazłam większego)Który z tych bukietów najlepiej do niej pasuje?A może macie inne propozycje?
Nie potrafię się zdecydować i chyba zaraz oszaleję

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bukier (1025).jpg (28,7 KB, 48 załadowań)
Stary 2007-07-24, 08:36   #1654
Fioletto
Rozeznanie

Może i mnie doradzicie?

do tej sukni (będzie biała) będę miała długi welon i rękawiczki za łokieć, do kompletu brakuje jeszcze bukietu

myślałam o takim w kształcie kuli, zależy mi jednak na tym aby kwiaty nie były zbyt mocno "upakowane" obok siebie.
podaję fotki tych które wpadły mi w oko- jak myślicie, czy będą pasować?

będę wdzięczna za wszelkie dalsze sugestie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wiktoria.jpg (29,3 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet (2).jpg (31,3 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet (8).jpg (47,0 KB, 58 załadowań)

.... Das also war des Pudels Kern!

Fioletto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 22:51   #1655
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fioletto Pokaż wiadomość
Może i mnie doradzicie?

do tej sukni (będzie biała) będę miała długi welon i rękawiczki za łokieć, do kompletu brakuje jeszcze bukietu

myślałam o takim w kształcie kuli, zależy mi jednak na tym aby kwiaty nie były zbyt mocno "upakowane" obok siebie.
podaję fotki tych które wpadły mi w oko- jak myślicie, czy będą pasować?

będę wdzięczna za wszelkie dalsze sugestie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 000130.jpg (66,5 KB, 83 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 00086.jpg (54,4 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg abc.JPG (120,0 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 19a.jpg (112,5 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 24a.jpg (80,6 KB, 43 załadowań)
Stary 2007-07-24, 22:56   #1656
ewalena
Zadomowienie

Jeszcze troszkę goździków:ehe m::ehem :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 000141.jpg (35,6 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 00042.jpg (78,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 00087.jpg (47,1 KB, 53 załadowań)
Stary 2007-07-24, 23:41   #1657
Gosia_Szymonek
Rozeznanie

Ewaleno!! Proszę o pomoc, oglądam te bukiety, które wlejane są w wątku i nadal dojść nie mogę do ładu, który byłby odpowiedni dla mnie. Proszę, pomóż mi wybrać kształt, gabaryty, kolor i kwiaty do bukietu ślubnego, bo już sie tak pogubiłam, że nie wiem co pasuje a co nie.
Suknię wklejam w załączniku. Jest to model Sincerity 3079. Mój będzie koloru ecri. Jest to suknia z satyny, na którą w większej części nałożona jest koronka udekorowana kryształkami Swarowskiego. Część satynowa jest również zdobiona licznymi haftami. Do sukni tej mam zamiar mieć welon, prawdopodobnie zdecyduję sie na osłonięcie nim również twarzy, bo o tym zawsze marzyłam. Fryzura będzie prosta, najprawdopodobniej elegancki kok w stylu banan lub jakieś misterne wysokie, gładkie upięcie.
Mam 170 cm wzrostu i jestem osobą dość okrągłą. Suknia ma rozmiar 42. Jestem blondynką z brązowymi oczami i ciemną oprawą (Może takie informacje pomogą). Myślałam o bukiecie złożonym z jasnych róż - białych lub kremowych. Nie podobają mi sie bukiety wydłużone, opadające. Chciałabym w miarę zwarty. Bukiet musi być dość prosty i elegacki ponieważ suknia jest już sama w sobie bardzo zdobna, tak mi sie przynajmniej wydaje.
Pomóż kto może!!
Pozdrawiam.

P.S. Mam jeszcze jedno pytanie. Kiedy muszę zamówić bukiet? Ślub mam 15.sierpnia, a nie mam nawet jeszcze upatrzonej kwiaciarni.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6787.jpg (72,2 KB, 62 załadowań)

Edytowane przez Gosia_Szymonek
Czas edycji: 2007-07-25 o 00:02
Gosia_Szymonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-25, 08:56   #1658
julies
Raczkowanie

Dziekuje ewalena.

zdecydowalam sie na ten 1 ponizej. wklejam tez propozycje ktore znalazlam i przypadly mi do gustu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg s07.jpg (16,5 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2k0d725e3e33.jpg (41,0 KB, 91 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 37158312.jpg (14,4 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg barbella_large.jpg (35,2 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg af6f877d125ccf5emed.jpg (16,3 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (53,1 KB, 44 załadowań)
julies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-25, 09:16   #1659
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gosia_Szymonek Pokaż wiadomość
Ewaleno!! Proszę o pomoc, oglądam te bukiety, które wlejane są w wątku i nadal dojść nie mogę do ładu, który byłby odpowiedni dla mnie. Proszę, pomóż mi wybrać kształt, gabaryty, kolor i kwiaty do bukietu ślubnego, bo już sie tak pogubiłam, że nie wiem co pasuje a co nie.
Suknię wklejam w załączniku. Jest to model Sincerity 3079. Mój będzie koloru ecri. Jest to suknia z satyny, na którą w większej części nałożona jest koronka udekorowana kryształkami Swarowskiego. Część satynowa jest również zdobiona licznymi haftami. Do sukni tej mam zamiar mieć welon, prawdopodobnie zdecyduję sie na osłonięcie nim również twarzy, bo o tym zawsze marzyłam. Fryzura będzie prosta, najprawdopodobniej elegancki kok w stylu banan lub jakieś misterne wysokie, gładkie upięcie.
Mam 170 cm wzrostu i jestem osobą dość okrągłą. Suknia ma rozmiar 42. Jestem blondynką z brązowymi oczami i ciemną oprawą (Może takie informacje pomogą). Myślałam o bukiecie złożonym z jasnych róż - białych lub kremowych. Nie podobają mi sie bukiety wydłużone, opadające. Chciałabym w miarę zwarty. Bukiet musi być dość prosty i elegacki ponieważ suknia jest już sama w sobie bardzo zdobna, tak mi sie przynajmniej wydaje.
Pomóż kto może!!
Pozdrawiam.

P.S. Mam jeszcze jedno pytanie. Kiedy muszę zamówić bukiet? Ślub mam 15.sierpnia, a nie mam nawet jeszcze upatrzonej kwiaciarni.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bukier (1504).jpg (53,1 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dscn3083.jpg (2,7 KB, 846 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg s36.jpg (5,1 KB, 844 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Pastel (9).jpg (21,1 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Pastel (23).jpg (96,6 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Pastel (99).jpg (21,1 KB, 38 załadowań)
Stary 2007-07-25, 09:25   #1660
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez julies Pokaż wiadomość
Dziekuje ewalena.

zdecydowalam sie na ten 1 ponizej. wklejam tez propozycje ktore znalazlam i przypadly mi do gustu
Bardzo piękny i na jego bazie można robić wariacje kolorystyczne.
Stary 2007-07-25, 10:14   #1661
Thea1982
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Bukiety ślubne

PILNE!!!
może któraś z Was będzie mogła mi pomóc:
poszukuję Magazynu "Ślub Wydanie Specjalne" 1/2006
a konkretnie chodzi mi o bukiet ze str. 43
Jesli któraś z Was ma tę gazetę i mogłaby zrobić zdjęcie, To byłabym bardzo wdzięczna
To mój wymarzony bukiet a Pani w kwiaciarni chce za niego bajońską kwotę.
Thea1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-25, 10:18   #1662
anciaahk
kosmitka

Mój śub jest we wrześniu, marzą mi się kalie, tylko mam kłopot z kolorem. No i nie wiem czy do takiego nietypowego aczej fasonu sukni będą pasowały? Raczej ne podobają mi się takie bukiety w kształcie kuli i chyba do takiej sukni nie bardzo pasują. Kolor sukni to taka śmietankowa biel. Czy więc kalie ecru będą pasowały czy racze "zginą"?
Myślę, że dodatkami będą perły, makijaż jakiś złoto-brązowy, również brązowy (ciemna czekolada) będzie garnitur młodego (o ile to wszystko ma jakieś znaczenie). Doradzicie mi również?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Suknia1.JPG (3,5 KB, 835 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sala_1.jpg (1,9 KB, 841 załadowań)

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-25, 10:39   #1663
Fioletto
Rozeznanie

Ewaleno, dzięki za pomoc!

zdradź jeszcze proszę, jak nazywają się drobne białe kwiaty w bukiecie na zdjęciu nr 5 spośród tych, które dla mnie wybrałaś.

.... Das also war des Pudels Kern!

Fioletto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-25, 11:41   #1664
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fioletto Pokaż wiadomość
Ewaleno, dzięki za pomoc!

zdradź jeszcze proszę, jak nazywają się drobne białe kwiaty w bukiecie na zdjęciu nr 5 spośród tych, które dla mnie wybrałaś.
Rozumiem że między pomarańczowymi różami - jest to storczyk dendrobium biały dobrze rozwinięty na dole zielone wystające to jego pąki
Stary 2007-07-25, 12:03   #1665
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Mój śub jest we wrześniu, marzą mi się kalie, tylko mam kłopot z kolorem. No i nie wiem czy do takiego nietypowego aczej fasonu sukni będą pasowały? Raczej ne podobają mi się takie bukiety w kształcie kuli i chyba do takiej sukni nie bardzo pasują. Kolor sukni to taka śmietankowa biel. Czy więc kalie ecru będą pasowały czy racze "zginą"?
Myślę, że dodatkami będą perły, makijaż jakiś złoto-brązowy, również brązowy (ciemna czekolada) będzie garnitur młodego (o ile to wszystko ma jakieś znaczenie). Doradzicie mi również?
Bęą wyśmienite długie lekko wygięte trzymane na przedramieniu gówkami do góry - jeśli kalia biała trzeba ją dobrze wykończyć a więć w łodygach perełki, przewiązany zieloną organzą i ozdobiony perełkami tak aby utworzyły coś w rodzaju klamry-broszy.
Znakomicie będą pasowały także w odcieniu pomarańczy wykończenia łodyg w tym kolorze byle nie udawało to pomarańczowych pereł, a przewiązanie atłasową wstążką w kolorze kwiatu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a1.jpg (118,9 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a8.jpg (21,2 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a12.jpg (14,4 KB, 826 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b7.jpg (41,1 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bestBouquetsmbm1003_19.jpg (31,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet_slubny8.jpg (8,8 KB, 31 załadowań)
Stary 2007-07-25, 12:50   #1666
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez ewalena Pokaż wiadomość
Bęą wyśmienite długie lekko wygięte trzymane na przedramieniu gówkami do góry - jeśli kalia biała trzeba ją dobrze wykończyć a więć w łodygach perełki, przewiązany zieloną organzą i ozdobiony perełkami tak aby utworzyły coś w rodzaju klamry-broszy.
Znakomicie będą pasowały także w odcieniu pomarańczy wykończenia łodyg w tym kolorze byle nie udawało to pomarańczowych pereł, a przewiązanie atłasową wstążką w kolorze kwiatu.
Muszę Ci powiedzieć, że bardzo mi się takie podobają, tylko byłam przekonana że nie będą pasować, ze względu na to, że suknia jest w kształcie takiej ryby, a ja też jestem wysoka i bałam się, że da to efekt takiego mocnego wydłużenia całej sylwetki.
Dziękuję za pomoc.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-25, 13:22   #1667
Loise
Przyczajenie

Cytat:
Pomóż kto może!!
Pozdrawiam.

Gosia, mam dokladnie taka sama sukienke a slub mam 25 sierpnia
Ja wybralam biala i welon rowny z trenem. Bukietu nadal nie mam, ale mysle ze kwiaciarka cos mi wymysli, wiem tylko ze chce elementy bialo bordowo zielone i koniecznie bluszcz.

Korzystajac z okazji zycze wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia
Loise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-25, 21:20   #1668
Gosia_Szymonek
Rozeznanie

Dziękuję za pomoc A mam jeszcze pytanie - jakie inne kwiaty dobrze by pasowały do mojego stroju? i jakiego koloru?

Loise - gratuluję wyboru Ja również życzę Tobie i wszystkim zainteresowanym w tym wątku wszystkiego najlepszego!!!!!
Gosia_Szymonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-25, 22:13   #1669
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Muszę Ci powiedzieć, że bardzo mi się takie podobają, tylko byłam przekonana że nie będą pasować, ze względu na to, że suknia jest w kształcie takiej ryby, a ja też jestem wysoka i bałam się, że da to efekt takiego mocnego wydłużenia całej sylwetki.
Dziękuję za pomoc.
Jeśli bukiet będzie omotany wstążką lub tkaniną w środku to rozbije jego długość, przy tym fasonie sukni zawsze postać będzie wyciągnięta w górę lub w dół (wiązanka wisząca) , a bukiet okrągły wyglądał by jak piłka którą niesie Panna Młoda. Pozdrawiam jestem pewna że będziesz wyglądała wspaniale.
Stary 2007-07-25, 22:25   #1670
A&A
Przyczajenie

Jakie kwiaty proponujecie do białej sukienki na załączonych zdjęciach? Ja chciałam takie różowe kalie plus dodatek kryształków ale pani w kwiaciarni odmówiła zrobienia bukietu mówiła że te kwiaty ciężko dostać... Mam ciemne włosy (taka gorzka czekolada dosyć ciemną karnację ciemne oczy. Marzyłam o tych kaliach no ale może inne właśnie w kolorze maliny...różowe róże w rożnym odcieniu w takiej kuleczce(nie podoba mi się kształt bukietu łezka).. no nie wiem albo dobrać coś w stylu tego kwiatuszka przy sukni? Może ktoś ma pomysły? A i jeszcze zapomniałam dodać na sukience są naszyte kryształki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienka.jpg (4,8 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kalie.jpg (14,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (51,4 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0733.jpg (56,8 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1443.jpg (15,9 KB, 15 załadowań)
A&A jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-25, 22:41   #1671
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję za pomoc A mam jeszcze pytanie - jakie inne kwiaty dobrze by pasowały do mojego stroju? i jakiego koloru?

Loise - gratuluję wyboru Ja również życzę Tobie i wszystkim zainteresowanym w tym wątku wszystkiego najlepszego!!!!!
Jeśli chcesz zwarty bukiet to polecam oprócz róż, goździki i eustomę. Mieszanka tych kwiatów także wygląda bardzo dobrze.
Przedstawiam bukiet mojej roboty z tych kwiatów. Jakość zdjęć kiepska bo robione zwykłą"małpką"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg karolina.jpg (88,7 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg karolina1.jpg (84,6 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg karolina2.jpg (83,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg karolina3.jpg (95,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg karolina4.jpg (87,0 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg karolina5.jpg (94,4 KB, 8 załadowań)
Stary 2007-07-25, 23:09   #1672
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez A&A Pokaż wiadomość
Jakie kwiaty proponujecie do białej sukienki na załączonych zdjęciach? Ja chciałam takie różowe kalie plus dodatek kryształków ale pani w kwiaciarni odmówiła zrobienia bukietu mówiła że te kwiaty ciężko dostać... Mam ciemne włosy (taka gorzka czekolada dosyć ciemną karnację ciemne oczy. Marzyłam o tych kaliach no ale może inne właśnie w kolorze maliny...różowe róże w rożnym odcieniu w takiej kuleczce(nie podoba mi się kształt bukietu łezka).. no nie wiem albo dobrać coś w stylu tego kwiatuszka przy sukni? Może ktoś ma pomysły? A i jeszcze zapomniałam dodać na sukience są naszyte kryształki.

Malinowe kalie naprawdę trudno dostać, ale jeśli podoba Ci się ten bukiet z prawie czarnymi różami (niestety ten jest z jedwabiu) to mam propozycję - o takim kolorze są kalie, wymieszała bym je z różami o podobnych kolorach jak na zdjęciu.
Efekt będzie znakomity i oryginalny!!!
Stary 2007-07-26, 00:22   #1673
didiula
Przyczajenie

No ze mną jest tak że jak wchodzę do sklepu to w oko wpadają mi rzeczy extremalnie drogie albo nie ma już mojego rozmiaru tak tez jest z bukiecikiem z różowych kalii: ( Jeżeli chodzi o bukiecik kulkę z róż to chodziło mi o troszkę inne odcienie zaraz wstawię o jaki kolor mi chodzi W oko wpadła mi ta malinowa kulka z róż jak myślicie pasuje???? Już wymiękam... a ten z mieszanych kwiatuszków może by nawiązywał do tego kwiatka na sukience, a ten drugi?. Pomysł z prawie czarnymi kaliami mi się podoba ale obawiam się ze moja kwiaciarka może również odmówić...Tu A&A zalogowało mnie na konto znajomej: P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1_d.jpg (59,5 KB, 117 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hu9v1520vq5.jpg (42,1 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 22430629cb6.jpg (29,5 KB, 64 załadowań)

Edytowane przez didiula
Czas edycji: 2007-07-26 o 09:03
didiula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-07-26, 11:30   #1674
bezsenność
Zadomowienie

Ja mam zdjęcie jeszcze takiego:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 30.06.2007-(23)-135.jpg (119,6 KB, 36 załadowań)
Stary 2007-07-26, 11:44   #1675
Meg9
Raczkowanie

Droga Ewaleno
Kompletnie nie znam się na kwiatach, a chciałabym się dowiedzieć z jakich kwiatów są zrobione bukiety, które załączyłam i czy te kwiaty mają jeszcze jakieś inne kolory i co najważniejsze czy są dostępne we wrześniu???
Załączam też moją suknię, która będzie biała. Jak byś mogła powiedzieć czy któryś z tych bukietów będzie do niej pasował, to byłabym bardzo wdzięczna
Dodam, że ja jestem brunetką o brązowych oczach i mam 160 cm wzrostu i będę miała dwie druhny, które będą ubrane w załączone sukienki (kolor jest trochę bardziej intensywny i żywszy niż na załączonych zdjęciach).
A może miałabyś jakieś inne propozycje dla mnie???
Za wszystkie porady i wskazówki wielkie dzięki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 29[1].jpg (41,1 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bouquets17.jpg (19,0 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bouquet gallery image (41).JPG (26,1 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg !!!MOJA!!!.jpg (19,5 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Resize of Zdjęcie024.jpg (80,3 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Resize of Zdjęcie025.jpg (74,5 KB, 6 załadowań)

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200109082441.png

Nasze zaręczyny
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200402030926.png

15.09.2007 - żoncia to ja
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070915060114.png
Meg9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-26, 11:56   #1676
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez didiula Pokaż wiadomość
No ze mną jest tak że jak wchodzę do sklepu to w oko wpadają mi rzeczy extremalnie drogie albo nie ma już mojego rozmiaru tak tez jest z bukiecikiem z różowych kalii: ( Jeżeli chodzi o bukiecik kulkę z róż to chodziło mi o troszkę inne odcienie zaraz wstawię o jaki kolor mi chodzi W oko wpadła mi ta malinowa kulka z róż jak myślicie pasuje???? Już wymiękam... a ten z mieszanych kwiatuszków może by nawiązywał do tego kwiatka na sukience, a ten drugi?. Pomysł z prawie czarnymi kaliami mi się podoba ale obawiam się ze moja kwiaciarka może również odmówić...Tu A&A zalogowało mnie na konto znajomej: P
Proponuję gładki okrągły bez zieleni malinowy najlepiej z róży Ravel między kwiaty dodaj jedynie elementy koloru biżuterii rączka także malinowa.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ravel malinowa.jpg (19,3 KB, 6 załadowań)
Stary 2007-07-26, 12:22   #1677
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Meg9 Pokaż wiadomość
Droga Ewaleno
Kompletnie nie znam się na kwiatach, a chciałabym się dowiedzieć z jakich kwiatów są zrobione bukiety, które załączyłam i czy te kwiaty mają jeszcze jakieś inne kolory i co najważniejsze czy są dostępne we wrześniu???
Załączam też moją suknię, która będzie biała. Jak byś mogła powiedzieć czy któryś z tych bukietów będzie do niej pasował, to byłabym bardzo wdzięczna
Dodam, że ja jestem brunetką o brązowych oczach i mam 160 cm wzrostu i będę miała dwie druhny, które będą ubrane w załączone sukienki (kolor jest trochę bardziej intensywny i żywszy niż na załączonych zdjęciach).
A może miałabyś jakieś inne propozycje dla mnie???
Za wszystkie porady i wskazówki wielkie dzięki
1/ to wiązanka kameliow układana z pojedyńczych płatków kwiatów tak aby uzyskać kształt danego gatunku ale nadnaturalne rozmiary - trudna do wykonania i stosunkowo mało trwała (kolory różne)
2/to kwiat gloriozy zebrany w pęczek - na początku września powinien być ( kolor czerwony lub amarantowy z brzegiem kremowo-żółtym)
3/ szlachetny storczyk phlenopsis i drobny storczyk dendrobium zwany tajlandzkim we wrześniu napewno są i ten bukiet będzie świetny choć wybrała bym dla ciebie wersję białą ze środkami fioletowo-amarantowymi, a dla dziewczyn małe bukiety w kolorze różowo -fioletowym z jednego lub dwu kwiatów ( na giełdzie Warszawskiej jest jeden dostawca u którego te storczyki można zamówić są stosunkowo drogie - jeden kwiat na gałązce kosztuje od 3-, do 5-, w zależności od wielkości kwiatka. Kwiaciarnia doda na pewno 100%)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bukier (1464).jpg (19,3 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 042.jpg (19,1 KB, 57 załadowań)
Stary 2007-07-26, 12:55   #1678
Meg9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewalena Pokaż wiadomość
1/ to wiązanka kameliow układana z pojedyńczych płatków kwiatów tak aby uzyskać kształt danego gatunku ale nadnaturalne rozmiary - trudna do wykonania i stosunkowo mało trwała (kolory różne)
2/to kwiat gloriozy zebrany w pęczek - na początku września powinien być ( kolor czerwony lub amarantowy z brzegiem kremowo-żółtym)
3/ szlachetny storczyk phlenopsis i drobny storczyk dendrobium zwany tajlandzkim we wrześniu napewno są i ten bukiet będzie świetny choć wybrała bym dla ciebie wersję białą ze środkami fioletowo-amarantowymi, a dla dziewczyn małe bukiety w kolorze różowo -fioletowym z jednego lub dwu kwiatów ( na giełdzie Warszawskiej jest jeden dostawca u którego te storczyki można zamówić są stosunkowo drogie - jeden kwiat na gałązce kosztuje od 3-, do 5-, w zależności od wielkości kwiatka. Kwiaciarnia doda na pewno 100%)
Wielkie dzięki za szybką odpowiedź i cenne rady
Teraz się będę musiała zastanowić, do września jeszcze trochę czasu mi zostało

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200109082441.png

Nasze zaręczyny
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200402030926.png

15.09.2007 - żoncia to ja
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070915060114.png
Meg9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-26, 13:07   #1679
freshona
Zadomowienie

Wrzucę swój bukiet. Zresztą zainspirowany którymś ze zdjęć z tego właśnie wątku. Chciałam bukiet mały, koniecznie w kolorze ecru. Jako że jedną z ozdób sukienki była róża, bukiet zrobiony był z japońskich i zwykłych róż
Panie z kwiaciarni dodały do bukietu zieleni, aby nie zlewał się tak bardzo z kiecką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg slub- (43).jpg (59,5 KB, 86 załadowań)
freshona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-26, 15:11   #1680
sreberko
Raczkowanie

Koleżanki, wy tak świetnie potraficie doradzić, pomóżcie mi wybrać bukiet do mojej sukni. Suknia będzie pozbawiona tego roztrzepanego kwiatka - zostanie sam wachlarz materiału, odpowiednio ułozony.
Myślałam o różach bordo z liliami ecru (jeśli takie są Ten bukiet w bordo chyba bardzo by mi się podobal, ale same oceńcie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg moja ecru1.jpg (100,7 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg moja ecru2.jpg (103,5 KB, 88 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gimbla1.jpg (33,7 KB, 57 załadowań)

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości