|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Październikowa już kończy się porodówka, zaraz się rozpakuje ostatnia ciążówka.
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Hej wszystkim przy wieczorku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czytając Poczwarki niekrótką wizytę w szpitalu, strasznie boje się tego czwartku ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#212 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Październikowa już kończy się porodówka, zaraz się rozpakuje ostatnia ciążówka.
Cytat:
Mi dziś TŻ powiedział, że ja śpię jak zawodowy żołnierz ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#213 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#214 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny
![]() wybaczcie, ze nic nie pisze, ale nie mam sily ani czasu.Mateusz mocno odreagowywuje pojawienie się brata, glosno sie zachowuje, az uszy pekaja, dokucza i przejawia inne formy zazdrosci, dlugo by pisac, wiem, ze to minie, ale jest ciezko. Piotrus ma kolki, najintensywniej od 4-5 do 10 wtedy nie spie , bo on steka, prezy sie, jednym slowem czekam na lepsze czasy ![]() a ja mam hustawke nastrojow, wkurza mnie moj brzuch, moje cycki,czuje sie rozdarta, szkoda mi Mateuszka,no i chce mi sie czekolady ![]()
![]() |
#215 |
Raczkowanie
|
Słońce zaszło Miłuś śpi jak ta lala
![]() purblanuś trzeba być dobrej myśli ![]() Ja też założyłam ze we wtorek pojedziemy juz do domu z małym, oby się udało ![]() Skowronku a propo twoich drzemek przypomniało mi się jak podczas porodu w pewnym momencie zasypialam miedzy każdym skurczem :P organizm potrzebował wykorzystać wszystkie możliwe chwile na regeneracje ![]() Tynko hej ![]() Widzę ze ładny sajgon u Ciebie... Nie zazdroszczę, kazda z nas gdzieś z czymś się boryka... Będzie dobrze!! O czekoladzie mówiłam dzis mężowi ze bym zjadła mniammmmmm... Wrócił ze sklepu z maszynka do golenia dla mnie i snickersem, wreda jedna :P
Edytowane przez kasiamagda23 Czas edycji: 2014-10-19 o 18:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Wtajemniczenie
|
Tynka !
![]() Biedny Mateuszek, to duża zmiana dla niego, do tej pory był zupełnie sam z Wami...Na pewno się przyzwyczai ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kasiamagda, tż próbował dziś mi uświadomić coś o pozytywnym myśleniu, ględził jak najęty, aż mnie wkurzał. Ale to nie on będzie rodził, nie jego będzie bolało, nie on będzie cięty....Uh ![]() I co rusz jak widział szary wózek, to krzyczał "o ! nasz". Taa bo wszyscy mają szare tutki ![]()
![]() |
#217 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz mieszkamy w jego mieście rodzinnym, już poznałam tu parę osób, tylko tyle,że tu nie ma pracy
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 |
Raczkowanie
|
Purblanko a zobaczysz co bedzie na porodówce, każdy w około bedzie wolal spokojnie, przyj, oddychaj, teraz, oddychaj, oddychaj, dasz rade, mocno, teraz, myślałam ze jak urodzę to ich pozabijam.
Uspokajalo mnie jedynie trzymanie ręki męża :P U Ciebie to ciecie juz pewne?
![]() |
![]() |
#219 |
Rozeznanie
|
Spoko dziewczyny, nie jest u mnie tak zle. Oksytocyna nie dziala na mnie wiec sie tez nie mecze za specjalnie na niej
![]() Straaasznie mi sie dluzy pobyt w szpitalu tylko. Oslabia mnie jak mysle ze jeszcze bede tu co najmniej do piatku... A jak nie daj boze maly bedzie mial zoltaczke albo zrobia cc to moze i do kolejnego poniedzialku?! Tesknie za domem po prostu. Warunki w szpitalu naprawde w porzadku, nawet jedzenie dobre, ale jednak nie ma to jak wlasne lozko ![]() A dzisiaj jak chodzilam z oksytocyna to malo nie padlam ze smiechu. Moj maz mi uswiadomil ze od dzis jestem w 10 miesiacu ciazy i "teraz to juz nie ma zartow" ![]() Wysyłane z mojego GT-I9070P za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie to jest tak. Muszę podjąć decyzję, albo czekam, aż Mały sam będzie chciał wyjść, ale tp mam dopiero na 28 no i mogę przechodzić, bo na razie na prawdę wszystko się cofnęło ![]() Ale lekarz mi zaproponował- ze wzg na wyjazd tżta na wywołanie przed tp- w czwartek mam się zjawić na oddziale i podadzą mi oksytocynę. Jak nie pomoże to cc. Ale powiedział, że on obstaje u mnie przy cc, bo jestem niska a w brzuszku tłuścioszek. A położna mi powiedziała, że jej zdaniem, ze względu na moją padaczkę, powinien mi od razu zrobić cc. Bo, pomimo, że jest nieaktywna, przy silnych skurczach może się uaktywnić. Więc muszę we wtorek zadzwonić do lekarza czy widzimy się na oddziale w czwartek. Bardzo się waham ![]()
![]() |
![]() |
#221 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Purblanus Ty chociaz wiesz ze w czwartek tak czy siak cos beda/robic. A w czwartek moj t.p. i co jak nic nie ruszy. Kolejny tydz. I wywolanie ehhh.
Tynka kciuki by kazdy dzien byl lepszy. Kregoslup mi szczelo chyba dzis od tego chodzenia. ![]() Wszamalam dzis w macu mcflery ze snikersem. Ahhh pycha, az mnoe mulnelo od slodkosci. ![]()
![]() |
#223 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czytam Was ciagle, ale czasami ciezko mi sie zebrac do pisania. Dzis wybralam sie z Tz na basen, nie zeby plywac, ale zeby ruszyc sie z domu, bo to deprechy.idzie dostac... ciemno caly dzien i leje... bylismy tylko w basenie dla dzieci i smiesznie, kazdy z dziecmi i my 2 (wlasciwie 3 hehe). Takie slodkie male bobaski byly, ze az.widzialam po Tz, ze chcialby byc z Emily tam ![]() Bylismy ponad godzinke i nawet nie plywalam, po prostu bylam w wodzie i wychodzac... poczulam sie jak slon!! Poczulam jakie moje cialo jest ciezkie!! Nagle woda nie utrzymywala... ale dziwne uczucie. Jestem tak padnieta jak kiedys po godzinie szybkiego plywania na sportowym basenie ![]() Poczwarka jestem w szoku, ze oxy na Ciebie nie dziala. Podaja i podaja... I jak tak czytam o krwiaku na piersi, albo plesniawkach to az dreszcze lekko przechodza... dobrze ze w razie czego.wszystko mam: laktator, butelki i nakladki na.sutki w razie czego.
![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
Ever hihi przepraszam
![]() ![]() Dzis mielismy z Tz serduchowac ale po intensywnym chodzeniu sil brak ![]()
![]() |
#225 | |
Zadomowienie
|
Tak sie czasami dolowalam przez Tz, ze nie ma litosci i... nagle sie cos zmienia, uff... ma wiecej czasu i ja juz nie robie wyrzutow zadnych tylko z usmiechem na twarzy pytam czy by mi pomogl i dziala! Faceci serio sa malo domyslni... a jak.sie fatalnie czulam to sam z myciem naczyn wyskoczyl- az ja zaniemowilam (szok, chyba nigdy nie widzialam, jak to.robi) i.chcialo.mi sie az.smiac, ale.sie powstrzymalam
![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
Szczypali? ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- I tak jak wrzucacie fotki malenstw, ogladam je dopiero na kompie, na smartfonie cos nie moge ![]() <3 I kurde ja sie nadal tocze,.porodu nie widac, a Wasze Malenstw to tydzien koncza, to 2. Szok jak czas leci!!! Ale we wtorek mam wizyte u poloznej, zobacze wiec co powie na cisnienie i czy bedzie wywolywanie przed tp czy nie... i jestem ciekawa wagi ![]()
![]() |
![]() |
#226 | |||
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Mój ssaczek śpi, więc mam chwilkę, żeby coś do Was skrobnąć. Po bezproblemowej ciąży i szybkim porodzie dopadła nas karma ![]() ![]() ![]() Jestem niewyspana, ale szczęśliwa; czasem się na chwilkę podłamię, ale ogólnie deprecha mnie nie dopada - pewnie dlatego, że mam tyle osób do pomocy. Mąż się garnie do małej niesamowicie, na początku bał się przewijania i ubierania, ale już zaczyna sobie radzić. Dzisiaj musieliśmy iśc i kupić jakieś ubranka, bo nam się ona robabruje cała z 56 - wszystko za duże. Znaleźliśmy jakieś małe w Kapphal (teoretycznie 44, ale są w sam raz, nawet trochę luzu mają). Jutro pierwszy spacer ![]() Z karmieniem coraz mniej problemów, za to teraz wisiałaby na cycu cały czas ![]() Skończyłam dla Was opis porodu, mam nadzieję, że ładuje się z bloga, jak nie to wkleję też w poście: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=16981 Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja małpka się budzi....ehhh 46 min pospała ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
A ja we wtorek ktg... Nie nastawiam sie juz chyba, ze beda jakies/skurcze...
Wqrzam sie juz/powoli... Ehhh
![]() |
#228 |
Zadomowienie
|
Cześć wieczornie!
Mój ssaczek śpi.. na kolanach u męża ![]() U mnie dziś niemal letnia pogoda, na spacerze byłam w krótkim rękawku ![]() ![]() PurBlanka ja bym się chyba na cc zdecydowała, skoro położna tak radzi. Bała bym się poprostu o swoje zdrowie. Ever dobrze, że Tż oprzytomniał. Może nas podczytał? ![]() Daszna ja niestety nie wiem co Ci doradzić, ale może zapytaj na wątku o kp? Wszystkim niecierpliwym ![]() Lecę się kąpać i spać, póki mogę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#230 |
Rozeznanie
|
Hej!
Daję znać, że urodziłam Alę siłami natury w piątek o 15.30. Indukcja trwała ponad 7 h, samo parcie jakieś 30 minut. Oxy działała ostro, skurcze były bardzo mocne, ale ze wsparciem męża udało się i dziś cieszymy się naszą córeczką. Waga 3670 g, długa na 56 cm. Mimo, że miałam parę kryzysowych momentów, to dziś zupełnie o tym bólu nie pamiętam, liczy się tylko, że cała i zdrowa córeczka jest już z nami. Póki co karmimy się piersią i odpoczywamy, na szczęście dziś już pierwsza noc w domu. Pozdrawiam i dzięki za pamięć o nas
II kreski - 14.02 ![]() pierwsze USG - 5.03 ![]() Alicja jest już z nami - 17.10.2014 15:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#232 |
Raczkowanie
|
sweatdream90 gratulacje! !!
![]() |
#233 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Serdecznie gratuluję i witam Alicję? Szybciutko Was wypuścili! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Wtajemniczenie
|
Witam się nocnie,Wodaqua widzę,że sama nie jestem
![]() Obudziło mnie siku.doszły do tego te ruchy motylkowe w brzuchu no i natłok myśli. magsik ciężka macie sytuacje. Ale na razie zostaje chyba zacisnąć zęby i jakoś to przecierpieć,co ? Masz wsparcie w mężu,on powinien trochę zapanować nad rodzicami... ![]() Ever Fajnie się czyta o zmianach Twojego tzta. Oby nie były krótkotrwałe, i żebyś dostała jak najwięcej wparcia teraz i po porodzie ![]() ![]() Coffe przeczytałam caaaly Twój opis ![]() ![]() sweet!! Ogromne gratulacje. Indukcja udana,super...Witamy na świecie Alicjo ![]() A co do mojej decyzji nie wiem dziewczyny,chyba zostawię ją w rękach lekarza.Wydaje mi się,że on wie najlepiej co ma robić. .. Zadzwonię do niego jutro i potwierdzę czwartkowe przybycie :tak:
![]() |
#235 | ||||
Raczkowanie
|
Widzę ze nie tylko ja nie śpię ;-)
Cytat:
Tymka a czytałam moje sposoby ma kolkę pare postów wyżej? Nie chce sie wymądrzać bo Ty jesteś mama po raz drugi i pewnie wiesz lepiej, ale moze jest tam sposób którego nie próbowałaś? Moj ma kolki bo jest wcześniakiem i musze mu uzupełniać żelazo. Ja Ciebie podziwiam za wytrwałość przy dwójce dzieci, wiec nie łam sie. A z ta czekolada to nie jesz no moze dzidzie wysypać, czy jest inny powód? Ja Wan powiem ze prawie codziennie jem lody z polewa czekoladowa i małego nie wysypalo ![]() Cytat:
Ciężki wybór, ja bym sie zdała na zdanie lekarza, ale wolałabym tz- ta miec przy sobie... Cytat:
Z tym spaniem to jak u mnie ![]() ![]() Cytat:
Brawo!!! Szybka akcja. Strasznie nas tu mało, ale mamuśki odsypiaja pewnie każda wolna chwile... Ciekawe co u Nich. Wlasnie próbuje małego odbeknac i nic z tego narazie :-( jak ja nie lubie tej czynności...
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Wtajemniczenie
|
Babol się wdał- powtórka
![]()
Mój największy Sukces. Oli- 23.10.14 ![]() Edytowane przez PurBlanka Czas edycji: 2014-10-20 o 07:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny witam się z Wami ze szpitala. Miałam się zgłosić o 7 rano ale od 1 męczą mnie skurcze i przyjechalam szybciej. Męża odprawilam do domu żeby pospal trochę. Rozwarcie mam na razie na palec, czop mi odchodzi i lekarz mówi że dzisiaj powinnam urodzić
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#239 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Coffee - super że masz pomocników i warty ![]() A mój mały Ssaczek najedzona zamiast spać to mnie obserwuje i popiskuje ![]()
![]() |
![]() |
#240 | |
Raczkowanie
|
My znow sie karmimy...
Cytat:
Trzymamy kciuki i życzymy szybkiego porodu ![]()
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:09.