|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Czy będę szalona jak kupię sobie sukienkę na po-ciąży ?
|
#782 |
|
Zadomowienie
|
Karo dlaczego od razu szalona? przecież wtedy podobno też jest zycie
Skrzatek ja jutro zaczynam 33tydz a znajoma która ma syna od 2tyg na mnie krzyczy że powinnam być już spakowana...jutro piorę koszule, szlafrok i też się pakuje... zrobię sobie liste co mam a co potrzebuję dokupić i będę uzupełniać... zawsze to minimalne przygotowanie |
|
|
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo okazję do ubrania na pewno znajdę
|
|
#784 |
|
Zadomowienie
|
kup taki sam jak przed ciążą... będzie motywacja żeby trzymać linię:P
|
|
|
|
#785 |
|
Rozeznanie
|
Hasiap ja też 5.11. mam wizytę
mnie nie przerażasz tym podpisem bo ja planowo mam jeszcze 2,5 miesiąca jeśli Gabi się nie będzie spieszyć i dopiero zaczynam kompletować wyprawkę zazdraszczam trochę że wszystko zaplanowane masz a ja nie znam dnia ani godziny :POgólnie to pojeździliśmy po rodzinie i jestem przeszczęśliwa bo mi dziewczyny ciuszki pakują powoli. Nie wiem co z nich się będzie nadawało ale może coś wybiorę i będę prać już niedługo za to mam już 5 kompletów pościeli...nie wiem po co mi tyle i gdzie to będę trzymać...Odnośnie tego przeciwgorączkowego środka...ktoś polecał Pedicetamol. Kupić i podać dziecku w razie gorączki? Można takiemu maleństwu bez konsultacji z lekarzem podawać jakieś leki?
|
#786 |
|
Rozeznanie
|
Czytałam sobie porody październikowych mam... fajnie zrobiły, bo na pierwszej stronie, przy urodzonym dziecku jest link do posta z opisem porodu
|
#787 |
|
Wtajemniczenie
|
Maczuma to poszukaj sobie wątku sierpniowek tytuł był chyba "sierpniowe maluchy opuszczają brzuchu" tam tez jest link do opisu porodu i zdjęcia malenstwa
strasznie fajnie mi się je czytalo
|
#788 |
|
Zadomowienie
|
ale zwróccie uwagę że bobaski październikowe to głównie 3-3,5kg.... jest jeden 4,5.... no ciekawe jak to będzie u nas...
|
|
|
|
#789 |
|
Zadomowienie
|
Super pomysl z tymi linkami do opisu porodu. Tak mowicie o tym pakowaniu, w czwartek 32 tydzien minie i chyba ja tez musze o tym pomyslec, ale caly czas wydaje mi sie, ze tyle jeszcze mam na to czasu... Dzisiaj nie mam weny na nic i lenia jak nie wiem. W srode mam usg III trymestru i juz nie moge sie doczekac. Mam nadzieje, ze dzidzia sie pokaze ladnie i bede miala potwierdzona plec. Bylam dzisiaj w tkmaxx i byly takie sliczne sukienki... Juz wiem co kupie dzidzi na wesele, jesli nadal pozostanie wersja dziewczynki.
|
#790 |
|
Zadomowienie
|
a przy oikazji....bo rozmawiałyśmy o koszulach do karmienia ok... ale na sam czas porodu...co planujecie? żeby było wygodnie pod prysznic wejść tyłkiem nie świecić i skóra do skóry żeby było szybko?
w szpitalu w którym planuje rodzić najpierw jest skóra do skóry a potem dopiero odcinają pępowine i po 2h zabierają dziecko do mierzenia i ubierania... |
|
|
|
#791 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#792 |
|
Zadomowienie
|
Hasiap tam gdzie ja pracowałam przy cesarkach to dziewczyna była w koszuli szpitalnej. sala operacyjna rządzi się troche innymi prawami i teoretycznie nie powinnaś być w swoim ubraniu
|
|
|
|
#793 |
|
Rozeznanie
|
Ja jutro zaczynam 34tc, a nie mam wciąż łóżeczka, nie wyprałam jeszcze ubranek, mam 1 koszule do szpitala i juz sama nie pamietam co tam dalej
![]() Wczoraj zrobiłam postęp i kupiłam 1 paczkę pampków AZ 23szt (więcej dokupi moj tz po porodzie, zobaczymy czy te będą ok), a dzisiaj dokupiłam drugi ręcznik z tym kapturkiem na głowe- trafiłam na promocje w Mamas&Papas i był za 11e z 24 ![]() Może jutro wezmę się za to pranie. Baska ja dokupię koszule rozpinaną na guziki od góry do dołu, ale nie wiem jaką założę ostatecznie do porodu właście to muszę dokupić chyba jeszcze 2
|
|
|
|
#794 |
|
Wtajemniczenie
|
Na maila wrzucilam twórczość dzisiejszego dnia
Co do porodu to sąsiadka mojej mamy powiedziała ze może mi w swojej aptece zamówić koszule jednorazową... I w sumie brzmi to dla mnie rozsądnie mimo ze pewnie gorzej wygląda
|
#795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja tam się nie przejmuję, nie pakuję na razie torby, ani nie składam mebli. Myślę, że mam mnóstwo czasu. Nic nie wskazuję na to, żeby poród odbył się przed czasem...spakuję się na 2 tyg. przed terminem. |
|
|
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
Na forum biedronkowym pisza ze od jutra w biedronkach wyprzedazowych moga sie pojawic 2 x dady chusteczki za 5 zl lub 4 paki za 10 zl
|
|
#797 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
tam gdzie ja chce cc ( choc terminu dalej nie mam ) to wiem ze dziewczyny dostawaly koszule szpitalne na cc a na naturalny mogly wybrac czy chca swoja czy szpitalna.
|
|
#799 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#800 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę się pomierzyć jak teraz to wygląda i podejmę decyzję. Cytat:
teraz też tak zrobię, bo po porodzie nie da się wstać, żeby przebrać etc, a dziecko do piersi przystawiało się jakoś zaraz po porodzie już na poporodowej sali. a wiadomo, na "świeżaka" po szyciu ciężko się poruszać z ranami by podciagać koszulę, zresztą z taką odchylaną na piersiach łatwiej też z dyskrecją, bo różne są poporodowe. ja miałam dziewczynę z tego samego dnia co rodziła tylko kilka godzin wcześniej, no i ja późno przyjechałam na salę, to nikogo nie było z odwiedzających, więc nie trzeba było się "kryć" jakoś bardzo.
|
|
#801 |
|
Raczkowanie
|
może Was zainteresują pieluszki http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1786029
stawiam szampana mam już w domu bugaboo
|
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
Witam. Zasnelam o 2 wstalam o 6 jade zawiesc tz do pracy i do biedronki moze cos dorwe na tej cichej wyprzedazy, zobaczymy.
|
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i firmy tańszej---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Alekaz spać nie możesz? Mi coś źle się spalo dzisiaj brzuch mi.twardnieje i w ogóle jakoś nie.wygodnie
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie nie moge. Wrocilam i chyba zaraz sie poloze.
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
To się kladz i chociaż polez :-*
Aa na czas porodu ja założe już taką do karmienia koszule ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Ja tak.liczyłam ile tych koszul faktycznie mi potrzeba i stwierdziłam że będę w szpitalu min 3 dni i na dzień inna na noc inna bo wiadomo po prysznicu trzeba świeża. No i czas schniecia jakby mi Tz wyprał czyli min 4 koszule potrzebuje. U mnie jest jeszcze to w szpitalu ze jak pojadę za wcześnie a to nie będzie poród to i tak przyjmują bo zawsze przyjmują na 3 doby min każdą ciężarna ktore przyjedzie i wtedy mogę siedzieć z tydzień plus poród jak koleżanka.. ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Faktycznie fajnie mają październikowki możemy zrobić tak samo z opisami
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pamiętam, że szpital też dał mi koszulę - oczywiście ledwo tyłek zasłaniała bo szłam na porodówkę, a że skończyło się cc to w tej koszuli zostałam. Później dali na zmianę jakąś.
Szkoda kupować mi koszuli za 50 czy 60 zł i wybrudzić ją krwią np. zaraz po porodzie więc nie wiem czy nie kupię jakiejś zwykłej po prostu ![]() Dzięki dziewczyny za odpowiedzi dotyczące cc. W pt mam wizytę u gin i jak nic nie uda mi się załatwić żeby dostać skierowanie to chyba się poddam. Bardzo zależy mi żeby rodzić w tym szpitalu i w razie cc były by na to szanse prawie 100% a tak to też nie wiem jak z miejscem. alekaz no i co było coś ciekawego w biedronce?
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w szpitalu raczej koszuli nie dają no chyba za do cc to może wtedy.
Czytam te opisy porodów sn i takie piękne! Chciałabym bardzo sn a co będzie to sie okaże, oby tylko nie za wcześnie
|
#808 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie w 34tc
Wiec jeszcze tylko 2 tygodnie lezenia przedemna ![]() Dzisiaj popiore sobie wszystko do szpitala i w tym tygodniu spakuje torbe Ja mam strasznie mieszane uczucia,z jednej strony tak strasznie chce urodzic sn Z drugiej strasznie sie boje ... Nie tyle porodu,co boje sie ze mnie porozrywa
|
#809 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczęta
![]() Ale się u mnie ciemno zrobiło... Ja też nie wiem co do porodu. Fajnie by było.jakbym dostala szpitalna koszule bo mojej mi szkoda. Na pewno nie będzie to zwykła koszulka bo tyłkiem nie chce świecić a i potem z karmieniem ciężko. Poszukam.jakiejś zwykłej bardzo taniej żeby rozpinana od góry była. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#810 |
|
Rozeznanie
|
skrzatek- czemu idziesz do szpitala?bo masz pulsowanie w glowie? kurde ja co chwile tak mam albo dzwoni w uszach non stop, to mnie nastraszylas teraz
Daj znac co ci tam wyszło i 3maj sie.oliwka- mamy ta sama sytuacje, ja tez rodzilam sn a po 12h cc. Boje sie ze teraz przy porodzie macica mi peknie, bo ktora tu o tm kiedys wspominala i od tej pory tzrese portkami i boje sie ze maly utknie w kanale rodnym i tu juz prosta droga do komplikacji Widzisz, mi lekarz mowil ze da skierowanie na cc na ktorym napisze ze pierwszy porod skonczyl sie brakiem postepu porodowego, ale ze i tak w szpitalu zdecyduja czy bede miec te cc takze juz nie wiem...chyba pierwsze cc to jednak nie wskazanie do drugej cc i chyba nie mamy na co liczyc A twoj lekarz mowi ci na wizycie jak zachowuje sie twoja blizna na macicy teraz?czy jets z nia ok?moj nic nie mowi...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.

za to mam już 5 kompletów pościeli...nie wiem po co mi tyle i gdzie to będę trzymać...

Z drugiej strasznie sie boje ... Nie tyle porodu,co boje sie ze mnie porozrywa
Daj znac co ci tam wyszło i 3maj sie.
i boje sie ze maly utknie w kanale rodnym i tu juz prosta droga do komplikacji
Widzisz, mi lekarz mowil ze da skierowanie na cc na ktorym napisze ze pierwszy porod skonczyl sie brakiem postepu porodowego, ale ze i tak w szpitalu zdecyduja czy bede miec te cc
takze juz nie wiem...chyba pierwsze cc to jednak nie wskazanie do drugej cc i chyba nie mamy na co liczyc