Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-20, 06:38   #151
aneczka2238
Zakorzenienie

Dot.: Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI

Dzien dobry

Koliberku, ja będę rodzila bez znieczulenia. U mnie w szpitalu takiej opcji nie ma, więc nie mam wyboru, ale chyba i tak bym się nie zdecydowała, boję się wkłucia w kręgosłup . Podczas pierwszego porodu dowiedziałam się o nim mając 8cm rozwarcia i wtedy było już za późno, zresztą, jak zaczęło boleć to by nie zdążyli mnie do znieczulenia oporządzić a już byl Oskar na świecie
Choć przyznam że poród bez bólu brzmi zachęcająco

Annasar Toś nas teraz zaskoczyła Chociaż ja też myślę że podczas usg widać lepiej, a na zdjeciu się może gdzieś pępowina przyplątała w te okolice Ja dla pewności napewno poszłabym do innego gina, tylko na sprawdzenie płci, bo nie da Ci to spokoju...
Olkowi już jedno jąderko zeszło więc nie ma mowy o pomyłce

Oluś

31.12.2014

Wymianka
aneczka2238 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 06:44   #152
kocuro88
Zakorzenienie

Dot.: Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI

Witam Was Kochanie

Aniu no to będziesz miała niespodzianke w dniu porodu
najlepiej weź idź skontrolu to do innego gin

Franka a gdyby jednak w pudełku był pierścionek i by Ci się oświadczył - zgodziłabys się?
Moje zdanie znasz kochana co do Twojego TŻ

Dorotko no brzuszek już niziutko jest

u mnie @ powoli sie kończy
Stary 2014-10-20, 06:47   #153
izasalamon
Wtajemniczenie

india - ooo faktycznie szybko masz te pęcherzyki. Ja w 8 dc nie miałam żadnego dominującego. I u mnie po CLO jak widać też wcale jakoś ich produkcja się nie nasiliła.

kocuro88 - jakoś nie czuję, żeby test wyszedł, chociaż wczorajszy i dzisiejszy kapselek były obiecujące: "Marzenia się spełniają" i " No nareszcie!" Poczekam do środy i wtedy to teoretycznie nawet bez testu wiedzieć będę.

Franka - to się TŻ postarał... Oby już mu tak zostało

larara123 - my kiedyś też kupiliśmy takie wiele puzzle, ale nigdy się nie zmobilizowaliśmy, żeby ułożyć całe.

annasar - a może to tylko pomyłeczka i będzie dziewczynka?

My wczoraj byliśmy na koncercie Kuby Badacha (wiecie kto to?). Baaaardzo nam się podobało, ale nie ma to jak muzyka na żywo I jeszcze on taki sympatyczny i kontaktowy z publicznością. Fajnie
izasalamon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 06:53   #154
Meliska86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ANNASAR Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem w szoku byłam dzisiaj z młodym na ur u jego kolegi i była tam mama innego dziecka [nie znam jej] ,ktora jest ginekologiemi i tak sie coś zgadałyśmy i pokazałam jej moje zdjęcia z usg i wiecie co ona powiedziała,ze jej to wygląda na chłopca
masakra jakaś to Ci niezłą zagadkę sprezentowała ja też bym skonsultowała bo bym chyba nie wytrzymała
Cytat:
Napisane przez Franka321 Pokaż wiadomość
bardzo ładny wisiorek

Dorotka no może mały się już układa powolutku

Witam wszystkie i dla wszystkich całus
ja już w pracy skończyło się dobre
zdjęcie dodane
Córcia

Edytowane przez Meliska86
Czas edycji: 2014-10-20 o 06:56
Meliska86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 07:10   #155
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Bylismy na uwiezieni w labiryncie czy jakos tak. Fajny film a przed wyjazdem dostalam lancuszek z apartu. zrobie zdjecie
Franiu, prezent śliczny szkoda tylko że zachowanie względem solenizantki już gorsze

Annasar - ale jaja ale też mi się wydaje tak jak dziewczyny mówią, że w trakcie usg dokładniej widać... Ale w sumie jakbyś miała okazję iść do innego gin jeszcze skonsultować płeć to czemu nie chyba że wolicie niespodziankę

U mnie też już foto dodane wydaje mi się, że u mnie do góry poszedł, bo w pępku też podskoczyliśmy wymiarami

Idę oglądać Wasze fotki

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 07:12   #156
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocuro88 Pokaż wiadomość

u mnie @ powoli sie kończy
No to do się szykuj na konkretne działaniacc

Cytat:
Napisane przez izasalamon Pokaż wiadomość
india - ooo faktycznie szybko masz te pęcherzyki. Ja w 8 dc nie miałam żadnego dominującego. I u mnie po CLO jak widać też wcale jakoś ich produkcja się nie nasiliła.

kocuro88 - jakoś nie czuję, żeby test wyszedł, chociaż wczorajszy i dzisiejszy kapselek były obiecujące: "Marzenia się spełniają" i " No nareszcie!" Poczekam do środy i wtedy to teoretycznie nawet bez testu wiedzieć będę.

Franka - to się TŻ postarał... Oby już mu tak zostało

larara123 - my kiedyś też kupiliśmy takie wiele puzzle, ale nigdy się nie zmobilizowaliśmy, żeby ułożyć całe.

annasar - a może to tylko pomyłeczka i będzie dziewczynka?

My wczoraj byliśmy na koncercie Kuby Badacha (wiecie kto to?). Baaaardzo nam się podobało, ale nie ma to jak muzyka na żywo I jeszcze on taki sympatyczny i kontaktowy z publicznością. Fajnie
Nie znam

Kiepsko się czuję, jest mi niedobrze i brzuch mnie boli
Stary 2014-10-20, 07:18   #157
7koliberek7
Zadomowienie

moj maz wczoraj ogladal program o porodach i stwierdzil ze on jednak nie chce byc przy porodzie (wczesniej ja nie chcialam zeby byl bo za dobrze go znam i siebie tez jak mnie cos boli wole byc sama) bo jakby zobaczyl jak cierpie to moglby lekarza uszkodziic ... a dzisiaj zanim wyszedl do pracy mnie rozczulil bo akurat wstalam siku a on mnie zatrzymal, przytulil sie i powiedzial zebym zawsze byla przy nim bo on mnie tak bardzo potrzebuje i ppotrzebuje mojej bliskosci i boli go to ze mamy tak malo czasu dla siebie...

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

aaaa i czsami sie pyta czy jak sie maly urodzi czy bede go dalej kochac jak mowie ze tak to on ze malego pewnie bardziej no to mu odpowiadam ze teraz bede miec 2 dzieci tylko jedno sporo wieksze od drugiego a dzieci bede kochac tak samo ... mam wrazenie ze przezywa to dosc bardzo ze zostanie ojcem i obawia sie tego ze maly zajmie moja cala uwage a on zostanie gdzies z boku
nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki.
To ich krew, życie, to ich własne dziecię,
co im nad wszystko droższe jest na świecie...

SZYMONEK 09.12.2014
7koliberek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 07:32   #158
kocuro88
Zakorzenienie

Melisko, Natalko brzuszki Wam pieknie rosną
jeszcze chwile i będą takie już fajne okrąglutkie

Koliberku ale Twój maz się zrobił milusiński
fajnie - a wiadomo że sie boi, bo to dla niego nowość

India narazie to Ty działaj ostro
Stary 2014-10-20, 07:52   #159
Guerka
Wtajemniczenie

Stary 2014-10-20, 08:01   #160
ANNASAR
Zakorzenienie

Witam się i ja w ten deszczowy dzień.Nocka okropna a to wszystko przez pieroga ,ktorego zjadłam przed snem

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Napisane przez dorotape1987 Pokaż wiadomość
hehe annasar ale jaja beda jajka jak cos ale to po porodzie na zywo moze faktycznie przejdz sie do innego i popros o sprawdzenie
koliberek ja tez tak mam a kazdej wizycie '' napewno chlopiec''
tak wogole to dzien dobry
frania zaraz zobacze twoj prezencik wiadomo lepsze dobre relacje i okazanie uczucia niz rzeczy materialne no ale zawsze cos
zaraz dodam foto jak dla mnie to brzuch poszedl w dol wczoraj to maly tak nisko kopal ze myslalam ze bogne rozwali

---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ----------

fraaania no bajer niech to serce zacznie okazwac w codziennym zyciu a bedzie pieknie
ja mam tak samo .Wydaje mi się,że sie obniżył,bo centymetry się zmniejszyły

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Macie racje wybiore sie do innego lekarza jeszcze teraz w czwartek mam wizyte u swojej zobaczymy co powie a puźniej przejdę się sprawdzić

LIA
18.12.2014
ANNASAR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 08:03   #161
mikusha
Raczkowanie

Witam sie i ja w nowym watku
Wracam na dobre
Mandy gratuluje II!!!! Swietna wiadomosc
Franka wszystkiego najlepszego!
Stary 2014-10-20, 08:19   #162
mandy27
Raczkowanie

Dzień dobry dziewczyny U mnie synek wstał z chrypa i zakaslal takim kaszlem od krtani więc został w domu i się nudzi bo bardzo był zawiedziony że został w domu U mnie plamienie ustąpiło rozmawiałam też że swoim lekarzem i w środę nam podjechac po receptę a dokładniejsz wizyta ma być dopiero 7listopada Mąż zaś pojechał z córka do łodzi z tym złamanym zebem. Życzę Wam miłego dnia

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Napisane przez mikusha Pokaż wiadomość
Witam sie i ja w nowym watku
Wracam na dobre
Mandy gratuluje II!!!! Swietna wiadomosc
Franka wszystkiego najlepszego!
Bardzo cię cieszymy że będziesz częściej z nami i trzymamy kciuki za szybkie 2kreseczki a ją dziękuje

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Guerka Pokaż wiadomość
witaj
Stary 2014-10-20, 08:22   #163
kordelka85
BAN stały

Cytat:
kordelka do karmienia lepiej juz miec bede spokojniejsza ja do tej pory chodze z tych z przed ciazy bo mi nic nie uroslo
Nie martw sie mi w pierwstzej nic nie uroslo tez.Zazdroscilam jak laski pisaly<ze maja takie wielkie cyce ze musza namioty kupowac.

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Dziewczyny jestem w szoku byłam dzisiaj z młodym na ur u jego kolegi i była tam mama innego dziecka [nie znam jej] ,ktora jest ginekologiemi i tak sie coś zgadałyśmy i pokazałam jej moje zdjęcia z usg i wiecie co ona powiedziała,ze jej to wygląda na chłopca
No to bhy byly jaja heheh.
Wydaje mi sie zew na USG chyba lepiej widac. A kiedy masz nastepne.Moze zapytaj czy nadal dziewczynka.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 08:25   #164
aneczka2238
Zakorzenienie

Marzenko, to wysyłać? Bo jak dojdzie to jutro/w środę a widzę że w środę już będziesz swoje miała. Jak chcesz to nie ma problemu

Oluś

31.12.2014

Wymianka
aneczka2238 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 08:33   #165
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aneczka2238 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Koliberku, ja będę rodzila bez znieczulenia. U mnie w szpitalu takiej opcji nie ma, więc nie mam wyboru, ale chyba i tak bym się nie zdecydowała, boję się wkłucia w kręgosłup . Podczas pierwszego porodu dowiedziałam się o nim mając 8cm rozwarcia i wtedy było już za późno, zresztą, jak zaczęło boleć to by nie zdążyli mnie do znieczulenia oporządzić a już byl Oskar na świecie
Choć przyznam że poród bez bólu brzmi zachęcająco

D
Ja nie czulam tej igly wogole, poza tym to juz mi mogli wbijac gdzie tylko chcieli.
Bez bolu to calkiem nie bedzie, misi byc 4 cm rozwarcia co najmniej wiec do tej pory boli. Ja dostalam na 5ciu i zajelo mi to 6 godzin.

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez 7koliberek7 Pokaż wiadomość
moj maz wczoraj ogladal program o porodach i stwierdzil ze on jednak nie chce byc przy porodzie (wczesniej ja nie chcialam zeby byl bo za dobrze go znam i siebie tez jak mnie cos boli wole byc sama) bo jakby zobaczyl jak cierpie to moglby lekarza uszkodziic ... a dzisiaj zanim wyszedl do pracy mnie rozczulil bo akurat wstalam siku a on mnie zatrzymal, przytulil sie i powiedzial zebym zawsze byla przy nim bo on mnie tak bardzo potrzebuje i ppotrzebuje mojej bliskosci i boli go to ze mamy tak malo czasu dla siebie...

aaaa i czsami sie pyta czy jak sie maly urodzi czy bede go dalej kochac jak mowie ze tak to on ze malego pewnie bardziej no to mu odpowiadam ze teraz bede miec 2 dzieci tylko jedno sporo wieksze od drugiego a dzieci bede kochac tak samo ... mam wrazenie ze przezywa to dosc bardzo ze zostanie ojcem i obawia sie tego ze maly zajmie moja cala uwage a on zostanie gdzies z boku
Jejku moj tez mial takie rozterki. Ale pociesze cie, ze jak sie dziecko urodzilo to przeszly.

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Annasar ogladam twoje zdjecie z tym co ma dzidzia miedzy nozkami i moj synek w takim ujeciu inaczej wygladal. Widac, ze mu cos tam dyndalo. Wiec jak na moje bardzo laickie oko jednak laska.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-20, 08:33   #166
mikusha
Raczkowanie

Dzieki, oby jak najszybciej bo czasami zaczyna mnie to juz dolowac ze nic nie wychodzi.
Stary 2014-10-20, 08:44   #167
kordelka85
BAN stały

Ale ja mam ochote na sledzia, mowilam mezowi, zeby kupil, a on ze sledz w domu jest, no i zjadlam wczoraj a dzisiaj nie mam
Stary 2014-10-20, 09:09   #168
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Cytat:
A jakbyś przy rejestracji powiedziała że to pilne i tylko po recepte?
W razie jakbyś się nie dostała to ja mam jeszcze Duphaston, moglabym Ci przesłać

Ja nie miałam sily po porodzie i oddawałam pielęgniarkom żeby się wyspać, wiem wyrodna matka Ale u nas był taki zwyczaj, wszystkie oddawałyśmy. Ewunia napewno to dokładnie objaśni jak to jest
Ja spałam z małą w szpitalu razem w łóżku bo jak ją raz wzięłam to ona nie chciała juz potem spać w tym pojemniku. Głupia prawie 3 doby nie spałam,a teraz to chętnie bym zrobiła jak Aneczka zeby oddać na noc i sie wyspać tylko ze pewnie nie dałabym rady, przy drugim tez pewnie zamiast spać bede jak debil sie wpatrywać zakochanymi oczami w dziecko jak śpi
Ewunia_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 09:20   #169
larara123
Wtajemniczenie

Cytat:
Podoba mi sie... choc mialam nadzieje na cos kompletnie innego jak zobaczylam pudelko apart.ale pomijajac ten fakt to mi sie podoba
Bardzo łądny oby drugim prezentem byla poprawa Twojego tz

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
lo no to zes nas teraz zaskoczyla... bedziesz szla do innego gin potwierdzic czy czekasz do porodu?

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
hehe annasar ale jaja beda jajka jak cos ale to po porodzie na zywo moze faktycznie przejdz sie do innego i popros o sprawdzenie
koliberek ja tez tak mam a kazdej wizycie '' napewno chlopiec''
tak wogole to dzien dobry
frania zaraz zobacze twoj prezencik wiadomo lepsze dobre relacje i okazanie uczucia niz rzeczy materialne no ale zawsze cos
zaraz dodam foto jak dla mnie to brzuch poszedl w dol wczoraj to maly tak nisko kopal ze myslalam ze bogne rozwali

---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ----------

fraaania no bajer niech to serce zacznie okazwac w codziennym zyciu a bedzie pieknie
no poszedl w dol co nie zmienia faktu ze dalej jest mega piekny

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Meliska86 Pokaż wiadomość
masakra jakaś to Ci niezłą zagadkę sprezentowała ja też bym skonsultowała bo bym chyba nie wytrzymała

bardzo ładny wisiorek

Dorotka no może mały się już układa powolutku

Witam wszystkie i dla wszystkich całus
ja już w pracy skończyło się dobre
zdjęcie dodane
co tydzien to bardziej okragly ktory to juz tydzien?

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Franiu, prezent śliczny szkoda tylko że zachowanie względem solenizantki już gorsze

Annasar - ale jaja ale też mi się wydaje tak jak dziewczyny mówią, że w trakcie usg dokładniej widać... Ale w sumie jakbyś miała okazję iść do innego gin jeszcze skonsultować płeć to czemu nie chyba że wolicie niespodziankę

U mnie też już foto dodane wydaje mi się, że u mnie do góry poszedł, bo w pępku też podskoczyliśmy wymiarami

Idę oglądać Wasze fotki

07.11.2010 jesteśmy razem
14.08.2013 zaręczyny
07.06.2014 ślub
12.10.2014 II kreseczki
19.06.2015 urodził się mój skarb Michaś
larara123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-20, 09:34   #170
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Ale napisałyście przez niedziele
My wczoraj mieliśmy super dzień pojechaliśmy do Inowrocławia na tą sesję, chodziliśmy po ładnym parku, calowalismy sie i przytulaliśmy bo było trzeba, dużo sie posmialismy, mała też się nalatała tylko jej bedzie mało na zdjęciach bo zeby ją złapać to cud
Dzisiaj byliśmy rano na pobraniu krwi, męża w końcu zaciągnęłam. Kupę kasy zapłaciliśmy ale chociaz badania bedą zrobione, bo juz dluuuuugo nie robił zadnych.
Dzięki Natalka za pomoc

Franka czyżby tż zmądrzał troche? wszystkiego najlepszego kochana, przepraszam ze dziś dopiero

Annasar tez myśle ze na usg to widać zupełnie inaczej niż na zdjęciu wiec spokojnie w pierwszej ciazy bym zaraz leciała sprawdzić u innego gina, teraz nie zreszta przy pierwszej ciazy tez bym nie wytrzymała tyle co teraz w niewiedzy a w tej ciazy jestem bardziej opanowana tylko ze u ciebie to juz mało do porodu byliście na tym usg 3d/4d?

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

U mnie małe sie przekręciło i juz tak nie czuje często i wyraźnie ruchów, delikatniejsze są i rzadziej, ostatnio aż sie martwiłam czy wszystko ok bo taka była cisza większość dnia
Stary 2014-10-20, 09:46   #171
dorotape1987
Wtajemniczenie

ja obskoczylam szybko miasto dokupilam resztki te biustonisze hihi lepiej miec wzielam b i c
malemu czapeczke zimowa,gruszke do noska i tantum rosa wiec mam chyba juz wszystko popatrze jeszczevna wasze propozycje wyprawkowe i gotowe odrazu mi lzej ide ogladac brzuszki
Stary 2014-10-20, 10:08   #172
kordelka85
BAN stały

Atak wogole to witam w piatym miesiacu.
Stary 2014-10-20, 10:12   #173
kocuro88
Zakorzenienie

Iza nie żebym cie namawiała ale już sie nie moge doczekac Twojego testu

Martusia gratuluje 5 miesiąca
ale że to już ??!!
Stary 2014-10-20, 10:16   #174
Guerka
Wtajemniczenie

Ale ten czas zapiernicza Wam juz kolejne miesiące ciąży lecą, a ja mam wrażenie ze mi czas ucieka i zaczynam panikować
Stary 2014-10-20, 10:18   #175
izasalamon
Wtajemniczenie

Ewunia - a wstawisz chociaż jedno zdjęcie z sesji tutaj? Może być nawet bez twarzy

dorotka - za zakupy:

kocuro88 - a mnie jakoś wyjątkowo się nie spieszy i nie mam ciśnienia. Ja raczej nie będę testować. Na razie to mnie kłuje w boku, a silny okresowy ból brzucha miałam w piątkową noc - myślałam, że się skręcę

guerka - czasami też odnoszę takie wrażenie, że miesiąc za miesiącem mija szybko, a tu nic

mandy - jak się czujesz? kiedy idziesz do lekarza w końcu?

Edytowane przez izasalamon
Czas edycji: 2014-10-20 o 10:24
izasalamon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 10:23   #176
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kocuro88 Pokaż wiadomość
Iza nie żebym cie namawiała ale już sie nie moge doczekac Twojego testu

Martusia gratuluje 5 miesiąca
ale że to już ??!!
Tak, 18 tydzien leci(17 tygodni skonczone), a wiec piaty miesiac.
Stary 2014-10-20, 10:26   #177
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Atak wogole to witam w piatym miesiacu.
A przypadkiem nie liczy sie 5 msc od skończonego 18 tc a nie zaczętego? Bo Ty pisałas ze wg tyg liczysz?

Prawidłowo powinno się przyjmować poniższe wytyczne.

1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiąc - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.

Z innej strony:

Podział ciąży na tygodnie i miesiące przedstawia się następująco:
1 miesiąc ciąży trwa od 0 do 4 tygodnia ciąży,
2 miesiąc ciąży trwa od 5 do 9 tygodnia ciąży,
3 miesiąc ciąży trwa od 10 do 13 tygodnia ciąży,
4 miesiąc ciąży trwa od 14 do 18 tygodnia ciąży,
5 miesiąc ciąży trwa od 19 do 22 tygodnia ciąży,
6 miesiąc ciąży trwa od 23 do 26 tygodnia ciąży,
7 miesiąc ciąży trwa od 27 do 31 tygodnia ciąży,
8 miesiąc ciąży trwa od 32 do 36 tygodnia ciąży,
9 miesiąc ciąży trwa od 37 do 40 tygodnia ciąży.

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Ja tam na łatwiznę idę i do 14 każdego miesiąca liczę, bo sie nie bede zastanawiać

Iza cos moze wstawie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-20, 10:27   #178
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ewunia_01 Pokaż wiadomość
A przypadkiem nie liczy sie 5 msc od skończonego 18 tc a nie zaczętego? Bo Ty pisałas ze wg tyg liczysz?

Prawidłowo powinno się przyjmować poniższe wytyczne.

1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiąc - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.

Z innej strony:

Podział ciąży na tygodnie i miesiące przedstawia się następująco:
1 miesiąc ciąży trwa od 0 do 4 tygodnia ciąży,
2 miesiąc ciąży trwa od 5 do 9 tygodnia ciąży,
3 miesiąc ciąży trwa od 10 do 13 tygodnia ciąży,
4 miesiąc ciąży trwa od 14 do 18 tygodnia ciąży,
5 miesiąc ciąży trwa od 19 do 22 tygodnia ciąży,
6 miesiąc ciąży trwa od 23 do 26 tygodnia ciąży,
7 miesiąc ciąży trwa od 27 do 31 tygodnia ciąży,
8 miesiąc ciąży trwa od 32 do 36 tygodnia ciąży,
9 miesiąc ciąży trwa od 37 do 40 tygodnia ciąży.
mam w belly best friend
Jesteś w 18 tygodniu ciąży
(17 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 5
Trymestr: 2

Ostatnio9 znalam taki przelicznik
I TRYMESTR
1 miesiąc ciąży w przybliżeniu trwa od 1 do 4 tygodnia. (1t 1d - 3t 6d)
2 miesiąc ciąży w przybliżeniu trwa od 5 do 8 tygodnia. (4t 1d - 7t 6d)
3 miesiąc ciąży w przybliżeniu trwa od 9 do 13 tygodnia. (8t 1d - 12t 6d)

II TRYMESTR
4 miesiąc ciąży w przybliżeniu trwa od 14 do 17 tygodnia. (13t 1d - 16t 6d)
5 miesiąc ciąży w przybliżeniu trwa od 18 do 22 tygodnia. (17t 1d - 21t 6d)
6 miesiąc ciąży w przybliżeniu trwa od 23 do 27 tygodnia.(22t 1d - 26t 6d)

III TRYMESTR
7 miesiąc ciąży w przybliżeniu trwa od 28 do 31 tygodnia. (27t 1d - 30t 6d)
8 miesiąc ciąży w przybliżeniu trwa od 32 do 35 tygodnia. (31t 1d - 34t 6d)
9 miesiąc ciąży w przybliżeniu trwa od 36 do 40 tygodnia. (35t 1d - 39t 6d)

Wiec widze ze jest kiloka wersji.
Stary 2014-10-20, 10:27   #179
mandy27
Raczkowanie

Cytat:
Marzenko, to wysyłać? Bo jak dojdzie to jutro/w środę a widzę że w środę już będziesz swoje miała. Jak chcesz to nie ma problemu
Aniu nie chce robić ci kłopotu zamiast lecieć na pocztę odpocznij
Stary 2014-10-20, 10:28   #180
Nati_kk
Zakorzenienie

Martusia, gratuluję 5 miesiąca

My zaczynamy w środę, a kalendarzowo w sobotę, nie wiem kiedy to przeleciało... Też mi łatwiej liczyć tak jak Ewunia mówi, co miesiąc od ostatniej OM czyli każdego 25-tego

Ewunia - super, że dotarliście na badania, choć po Twojej liście wierzę, że wyszliście z tamtąd sporo biedniejsi

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Edytowane przez Nati_kk
Czas edycji: 2014-10-20 o 10:30
Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości