Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.20 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-19, 22:37   #3751
siarka40
Szef ds. Wymianek

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.20

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
To samo pomyslalam.
I pojdzie krok dalej i nie bedzie uzywac farb
Wiesz, już przy obecnej prezentacji nie trzeba było marnować czerwonej farby, tylko poczekać na właściwy, nomen omen, okres.
Stary 2014-10-19, 22:38   #3752
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
kocia wyspa <3 europejczycy powinni jeździć tam leczyć się z depresji <3

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

ja wam powiem że u fryzjera ostatni raz bylam 1,5 roku temu, tzn jakoś w lutym 2013, płakałam potem, oj jak ja płakałam po tej wizycie. teraz farbuję sama, włosy zapuszczam. ale są teraz w tak bezpłciowej postaci że już od 2 tygodni powtarzam sobie że idę, będę miała grzywką.

tak judith, grzywkę.

masz ostatnią chwilę by mnie powstrzyamać
A pamiętam, to to co próbowałaś zejść z koloru? Wrzucałaś zdjęcia chyba.

Ja noszę uparcie ombre, ale moje fryzjerka wyjechała, inna stwierdziła, że oczywiście zna się na ombre, zrobiła mi mega wyraźny odrost na pół głowy i się kłóciła, że na tym polega ta technika. Kładziesz farbę ciemną i rozjaśniacz przy sobie bez żadnego stopniowania, zaczesywania grzebykiem, tapirowania, czegokolwiek... Znalezienie pozniej osoby, ktora faktycznie umiala to zrobic zajelo mi rozpaczliwych kilka godzin i dwa dni czekania.

Ale ci dwaj z ostrego cięcia też prezentuja podejście, którego nienawidzę. Czyli - wchodzi klientka do salonu, chciałabym coś w sobie zmienić. Jaaasne - uciąć na krótko. I zostawić jakieś durne awantgardowe pasmo. Asymetryczna zapałka. Mało komu w tym dobrze, trzeba mieć piękną twarz a la Kate Blanchet, nikomu innemu to za bardzo nie służy. Na pewno nie osobom z potrójnym podbródkiem. Masz piękne długie włosy - utnę na boba! W całych 4 sezonach pamietam ze dwie dziewczyny, którym nie ucięli na krótko długich włosów.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 22:38   #3753
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Drabinko nie ma sie czym chwalic, gdybys widziala kobiete bez waginy, to owszem, dziwo, ale z wagina, to normalka
Stary 2014-10-19, 22:41   #3754
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez luba
Drabinko nie ma sie czym chwalic, gdybys widziala kobiete bez waginy, to owszem, dziwo, ale z wagina, to normalka
dopiero teraz zrozumiałam że mój post nie miał sensu
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 22:41   #3755
aer
O RLY?

Dziwi mnie wątek o tajemnicach przed TŻ.

Nie chcesz to nie mów - ale po co się tym chwalić w necie

Living zagranico juz 30 months. I zapomniec polski language
aer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 22:43   #3756
201604250941
Konto usunięte

Hehe ja wolę

Tata nie wie, że jestem w ciąży, ale wiedza już w Rozmowach w Toku.
Stary 2014-10-19, 22:56   #3757
201609102148
Konto usunięte

Witam zmartwychwstałe
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 22:56   #3758
coffee
and cigarettes

Czy jeśli facet w monopolu komentuje moje zakupy słowami "o, dziś więcej", to powinnam się dziwić zachowaniem sprzedawcy czy zastanowić się nad galopującym alkoholizmem?
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 22:57   #3759
farfala
Rozeznanie

Muszę wrócić do tematu, bo inaczej nie zasnę dziś.
Nie jestem może jakąś mocno aktywną użytkowniczką forum, na tym wątku też udzielałam się może z raz czy dwa, ale Drabineczkę znam, bo to taka postać, że trudno jej nie znać będąc na Wizażu.
I choć nie zawsze się z nią zgadzam, to za każdym razem nadziwić się nie mogę jej pierdylionowemu banowi za totalną głupotę.

A że najbardziej nie lubię, jak się z ludzi debila robi, to zrozumieć nie mogę, jak ktoś, kto ma ogromny problem z byciem obiektywnym, może być moderatorem jednego z najprężniej działających tutaj podforów.

Sublime, gila mnie w tym momencie czy dostanę za to punkta, bana czy co tam jeszcze masz w repertuarze, ale na bogów nie wmawiaj ludziom, że nie kierujesz się subiektywnymi sympatiami i antypatiami, bo to jedna z większych możliwych bzdur.

Twoja niechęć do Drabiny osiągnęła jakieś kuriozum i przyznawane jej bany za każdym kolejnym razem są bardziej bezsensowne.

I żeby nie było, nie atakuję Cię. Poddaję tylko w wątpliwość zasadność podejmowanych przez Ciebie decyzji, a to wolno mi czynić, bo na szczęście nie jesteś jeszcze Kim Dzong Unem.

I żeby było w temacie wątku: DZIWI MNIE, że ktoś, kto powinien z zasady czuwać nad porządkiem w tym miejscu, w zamian za to rozpętuje personalne wojenki, udając przy tym, że wszystko jest ok.
Stary 2014-10-19, 23:00   #3760
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez aer Pokaż wiadomość
baj de łej czy tylko mnie irytują przypowiastki w stylu:
"Mamo czy mnie słyszysz ? Mamusiu idziemy na spacer?Oj jak bardzo sie cieszę. Ubierasz mnie jak codzień Ja też się bardzo spieszę. Będziemy razem spacerować w mrożny zimowy dzień Znajome ruchy wózka znów ukołysza mnie . Nareszcie idziemy mamo.Jesteś gotowa ja też Musimy wziąc mój wózek więc tato też się spiesz. Już jesteśmy na dole.Kochana mamusiu dziekuję. Zawsze o mnie pamiętasz z troską mile i czule.(...)"

czy

"Mamusiu, co się dzieje. Mamusiu! Obcięli mi lewą rączkę. Czy słyszysz mamusiu?(...)"
Nie, to jest po prostu obrzydliwe.
A w tym wątku ktoś napisał coś takiego jak ten pierwszy cytat?

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 23:01   #3761
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
W jakim wątku takie smaczki? Trąci mi propagandą antyaborcyjną.
Stary 2014-10-19, 23:04   #3762
aer
O RLY?

Cytat:
Wątek o Madzi z Sosnowca (skopiowałam więc błędy nie moje)

"Mamo czy mnie słyszysz ? Mamusiu idziemy na spacer?Oj jak bardzo sie cieszę. Ubierasz mnie jak codzień Ja też się bardzo spieszę. Będziemy razem spacerować w mrożny zimowy dzień Znajome ruchy wózka znów ukołysza mnie . Nareszcie idziemy mamo.Jesteś gotowa ja też Musimy wziąc mój wózek więc tato też się spiesz. Już jesteśmy na dole.Kochana mamusiu dziekuję. Zawsze o mnie pamiętasz z troską mile i czule. A tatuś gdzie idzie?Nie z nami? Wiem ma wazne sprawy wiec pójdziemy sami. Czemu się wracasz mamo już wózek mnie kołysze. A ja znów twe kroki na klatce schodowej słyszę. Acha my tylko na chwile i zaraz wychodzimy Mój wózek został na dole więc szybko chodz schodzimy. Ała mamuniu ratuj główka boli mnie. Ten ból przeszył me ciałko mamusiu proszę Cię. Biegnij szybko co sił pan doktor nam pomoże. Ale co ty robisz mamuniu zostawiasz mnie na dworze. Mamuniu nie odchodz proszę i nie zostawiaj mnie Choc oczka mam zamkniete ja Zyję słyszę Cię. Lecz nie mam siły płakać wszystko jak we śnie . Bardzo jest tu ciemno okropnie boję sie. Krzyku z siebie nie wydam swiat jest jak za mgłą Wiec proszę Cie mamusiu podaj mi swoją dłoń. Ja wiem ty zaraz przyjdziesz i stąd zabierzesz Mnie Pobiegłaś tylko po pomoc czuje to we snie. Mamuniu już długo nie wracasz me ciałko juz nie boli. Czuje ,że moja duszyczka uchodzi z niego powoli. Mróz ścina moją krew,zabiera ze mnie Zycie A ja mimo wszystko mamo kocham za Tobą krzyczę. Odeszłam w bólu i ciszy czekając na Ciebie mamo. Mróz zabrał mi myśli i duszę zostawił tu tylko ciało. Myślałam ,że kochasz mnie dla Ciebie zniosłabym cierpienia. Ale mnie porzuciłaś niszcząc Moje marzenia."

przeczytałam jeszcze raz - boshe te rymy...

Living zagranico juz 30 months. I zapomniec polski language

Edytowane przez aer
Czas edycji: 2014-10-19 o 23:06
aer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 23:04   #3763
201604250941
Konto usunięte

Nie lubię jak się stosuje określenie 'matka' 'mamusia' itd w stosunku do kobiet celowo w takiej propagandzie, żeby im wytknąć, że przestały być kobietami, teraz są mamusiami i mają się zachowywać jak mamusie. To taka socjotechnika dla ubogich.
Stary 2014-10-19, 23:09   #3764
Luba
Zakorzenienie

To jest mega infantylne.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Farfala, rozumiem Cie, czasem czlowiek musi powiedziec to co ma do powiedzenia

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 23:18   #3765
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
candycotton - to samo mnie zastanawia z tym ucinaniem.
ja się przyznaje bez bicia, że włosy od połowy w dół to śmieć. tak, śmieć, bo te włosy przeszły już dwie dekoloryzacje, rozjaśnianie, pięciokrotną zmianę kolorów.
ale przy myciu włosów na skalp i grzywkę nakładam odżywkę normalną, a od połowy w dół na końce np kerastase oleo, albo loreal prof repair. potem muszę na okrągłej szczotce wyczesać i wyglądam po prostu... normalnie. są lśniące, ułożone.
ale jakbym poszła do byle fryzjerki to najchętniej by mnie na łyso obcięła.

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

no długo, wiem, długo. ale ja po prostu wiem że nigdy nie wyrosną do równej długości. teraz od 1,5 roku zapuszczam, ale... ale one niestety na koncach się kruszą, wyszarpują - żeby zapuścić do równej długości musiałabym obciąć połowę i czekać 6 lat zeby były tak samo długie chyba . to wolę już wystylizować to co mam, bo wyglądam jak kelly family z każdym kosmykiem innym
Jak ja Cię rozumiem dobrze. Boże, toć to praktycznie historia moich włosów, tylko u mnie było ciągle rozjaśniania i nie zamierzam grzywki robić, tylko przeczekać i zapuścić długaśne włosy do tyłka, a potem znów rozjaśnić.

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Boże, pamiętam jak parę miesięcy temu poszłam podciąć sobie włosy, a że zapuszczam grzywkę, chciałam, żeby fryzjerka podcięła mi ją jakoś na ukos, tak żeby mi się układała, a nie leciała do oczu. A ta durna baba wyrównała i włosy i zrobiła mi grzywkę na równo. I całe zapuszczanie od nowa.

mikia, lol, Ty masz bloga!

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Czy jeśli facet w monopolu komentuje moje zakupy słowami "o, dziś więcej", to powinnam się dziwić zachowaniem sprzedawcy czy zastanowić się nad galopującym alkoholizmem?

Zmartwiłabym się.

Stary 2014-10-19, 23:21   #3766
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:

"Mamo czy mnie słyszysz ? Mamusiu idziemy na spacer?Oj jak bardzo sie cieszę. Ubierasz mnie jak codzień Ja też się bardzo spieszę. Będziemy razem spacerować w mrożny zimowy dzień Znajome ruchy wózka znów ukołysza mnie . Nareszcie idziemy mamo.Jesteś gotowa ja też Musimy wziąc mój wózek więc tato też się spiesz. Już jesteśmy na dole.Kochana mamusiu dziekuję. Zawsze o mnie pamiętasz z troską mile i czule. A tatuś gdzie idzie?Nie z nami? Wiem ma wazne sprawy wiec pójdziemy sami. Czemu się wracasz mamo już wózek mnie kołysze. A ja znów twe kroki na klatce schodowej słyszę. Acha my tylko na chwile i zaraz wychodzimy Mój wózek został na dole więc szybko chodz schodzimy. Ała mamuniu ratuj główka boli mnie. Ten ból przeszył me ciałko mamusiu proszę Cię. Biegnij szybko co sił pan doktor nam pomoże. Ale co ty robisz mamuniu zostawiasz mnie na dworze. Mamuniu nie odchodz proszę i nie zostawiaj mnie Choc oczka mam zamkniete ja Zyję słyszę Cię. Lecz nie mam siły płakać wszystko jak we śnie . Bardzo jest tu ciemno okropnie boję sie. Krzyku z siebie nie wydam swiat jest jak za mgłą Wiec proszę Cie mamusiu podaj mi swoją dłoń. Ja wiem ty zaraz przyjdziesz i stąd zabierzesz Mnie Pobiegłaś tylko po pomoc czuje to we snie. Mamuniu już długo nie wracasz me ciałko juz nie boli. Czuje ,że moja duszyczka uchodzi z niego powoli. Mróz ścina moją krew,zabiera ze mnie Zycie A ja mimo wszystko mamo kocham za Tobą krzyczę. Odeszłam w bólu i ciszy czekając na Ciebie mamo. Mróz zabrał mi myśli i duszę zostawił tu tylko ciało. Myślałam ,że kochasz mnie dla Ciebie zniosłabym cierpienia. Ale mnie porzuciłaś niszcząc Moje marzenia."

przeczytałam jeszcze raz - boshe te rymy...
Bardzo, ale bardzo mnie to zdziwiło!
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 23:26   #3767
Luba
Zakorzenienie

Ja tez wlasnie bylam na blogu mikia
Fajnie sie zapowiada, czekam na wiecej zdjec

Stary 2014-10-19, 23:26   #3768
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:

Jakbym powiedziała, co sądzę o autorkach takich wierszyków to bym punkty dostała i byłyby nawet słuszne.

Stary 2014-10-19, 23:27   #3769
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:
(...)

mikia, lol, Ty masz bloga
(...)

To najbardziej przez ten wątek, zawsze było że emigrantka jestem a bez bloga :P

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
Ja tez wlasnie bylam na blogu mikia
Fajnie sie zapowiada, czekam na wiecej zdjec
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 23:28   #3770
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez farfala Pokaż wiadomość
Muszę wrócić do tematu, bo inaczej nie zasnę dziś.
Nie jestem może jakąś mocno aktywną użytkowniczką forum, na tym wątku też udzielałam się może z raz czy dwa, ale Drabineczkę znam, bo to taka postać, że trudno jej nie znać będąc na Wizażu.
I choć nie zawsze się z nią zgadzam, to za każdym razem nadziwić się nie mogę jej pierdylionowemu banowi za totalną głupotę.

A że najbardziej nie lubię, jak się z ludzi debila robi, to zrozumieć nie mogę, jak ktoś, kto ma ogromny problem z byciem obiektywnym, może być moderatorem jednego z najprężniej działających tutaj podforów.

Sublime, gila mnie w tym momencie czy dostanę za to punkta, bana czy co tam jeszcze masz w repertuarze, ale na bogów nie wmawiaj ludziom, że nie kierujesz się subiektywnymi sympatiami i antypatiami, bo to jedna z większych możliwych bzdur.

Twoja niechęć do Drabiny osiągnęła jakieś kuriozum i przyznawane jej bany za każdym kolejnym razem są bardziej bezsensowne.

I żeby nie było, nie atakuję Cię. Poddaję tylko w wątpliwość zasadność podejmowanych przez Ciebie decyzji, a to wolno mi czynić, bo na szczęście nie jesteś jeszcze Kim Dzong Unem.

I żeby było w temacie wątku: DZIWI MNIE, że ktoś, kto powinien z zasady czuwać nad porządkiem w tym miejscu, w zamian za to rozpętuje personalne wojenki, udając przy tym, że wszystko jest ok.
Ja rozumiem, że wiele emocji dziś krąży i w ogóle, ale jednak prosiłabym o zgłaszanie swoich uwag NA PW DO ANIOŁKA, ew. do mnie (aczkolwiek lepiej do aniołka ). Nie na forum. Takie dyskusje w tej chwili do niczego nie prowadzą, całej aferze Aniołek się przyjrzy, przekopie się też przez PW.
A najlepiej byłoby po prostu poczekać na rozwój sytuacji i zachować spokój, zamiast nakręcać aferę. Nie ma to żadnego sensu i nie prowadzi do niczego dobrego.
Nie pozwolimy też na nagonkę na któregokolwiek z modów, bo choć można coś skrytykować (merytorycznie), można swoje zdanie mieć, to nie można urządzać polowania na czarownice i urządzać zbiorowych ataków na moderatora, który TEŻ jest użytkownikiem forum.

Takie posty jak powyższy nie są mile widziane na forum - w razie uwag bezpośrednio do danego moda można napisać do niego na priv. Można też pisać do niebieskich. To są działania, które mają sens. To co cytuję powyżej głównie nakręca burzę.

Dlatego bardzo proszę o wstrzymanie się z podobnymi wiadomościami, a ewentualne uwagi proszę kierować w odpowiednie miejsca.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 23:32   #3771
Mitsukki
Naczelny Hipster

Dziwię się, że za dziwienie się dostaje się ostrzeżenia. Aż się dziwię, że się boję zdziwić.

Żeby nie było, to wyżej napisałam zanim widziałam posta lexie, bo miałam zostawione okno w przeglądarce

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.

Edytowane przez Mitsukki
Czas edycji: 2014-10-19 o 23:34
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 23:33   #3772
Luba
Zakorzenienie

Ogladam sobie koncert Budki Suflera.
No, lza sie w oku kreci
ze tak kombatancko westchne

Stary 2014-10-19, 23:46   #3773
201604250941
Konto usunięte

Ja sie wlasnie ciezko poryczalam nad Martyną w Tanzanii.
Stary 2014-10-20, 02:30   #3774
201604191001
Konto usunięte

Lexie, ja tez jestem za poczekaniem i sobie czekam na luzie. Ale piszac o zbiorowych atakach nie pomozesz w uspokojeniu tego wszystkiego.

Dziwi mnie, ze Ojciec Chrzestny potrafi zrobic taki apetyt na spaghetti. Dziwi mnie tez, ze siedzimy i ogladamy go jak nam tvn laskawie pusci o pierwszej w nocy i meczymy sie z reklamami zamiast wlaczyc sobie o dowolnej porze nasze Ojciec Chrzestny DVD Ultra Delux Edition Super Special.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 08:00   #3775
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Dziwi mnie, że ktoś myśli, że ryby to nie mięso.
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 08:03   #3776
201609102148
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, że ktoś myśli, że ryby to nie mięso.

No religia traktuje je inaczej.

Ja z resztą też
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 08:21   #3777
Luba
Zakorzenienie

Wlasnie zobaczylam cos co mnie zwalilo z nog
http://www.youtube.com/watch?v=bvLaTupw-hk

Stary 2014-10-20, 08:21   #3778
201604190934
Konto usunięte

Cytat:

jestes fryzjerka? Zazdraszczam. Zaluje, ze sama nia nie zostalam.

Ale sama mam fryzjerke idealna, szkoda tylko, ze w Polsce
Tu gdzie mieszkam fryzjerstwo lezy, kwiczy i placze krwawymi lzami
niestety nie jestem, potrafię tylko tyle, żeby zdać egzamin, ale nie ma w tym kunsztu, polotu
uczę fryzjerstwa, ale teorii, po podyplomówce -sama żałuję, że w "moich czasach" nie było techników fryzjerskich
201604190934 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 08:38   #3779
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez Farmakopea Pokaż wiadomość
No religia traktuje je inaczej.

Ja z resztą też
Ale skoro nie sa miesem to czym sa? Warzywem? Zrywasz je z krzaczka?
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 08:48   #3780
chwast
Zakorzenienie

ryba to ryba a grzyb to grzyb hahaha

nie no rybcia to mięso oczywiście ;d bardziej niż kebab aka mielonka antybiotykowa
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości