|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 3
Aga Ty jutro idziesz na warsztaty ?
|
#452 |
|
Zakorzenienie
|
teraz bola a co jak za chwile beda poranione
![]() pamietam jak Michal zasysal i On strasznie mocno to robil tak ze nie moglam ich wyleczyc i pojawiala sie krew a pozniej az ropa leciala... niestety tak jest na poczatku dopoki sie piersi nie przyzwyczaja do malego ssaczka
|
|
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
witam wieczornie
Mlebi pol dnia was oczywiscie nadrabiam na raty,wiec dopiero teraz moge pisac,ale poniedzialek juz tuz tuz,jestes pod dobra opieka,trzymam kciuki za was ![]() emdzik z lozeczkiem nie doradze,my bralismy to najprostsze z ikei,ale wtedy bylo tansze,nie ma szuflady,nie ma wyjmowanych szczebli o boku nie wspomne,ale dalo rade a mysle ze cena idzie z jakoscia,wiec te drozsze lozeczka powinny byc porzadniej wykonanemadzik witaj ![]() co do imion-my dajemy dwa,bo oboje mamy po 2 i w naszych rodzinach wszyscy maja dwa i tak sie jakos daje,dla mnie to taka norma norma wiec nawet nie myslalam o tym ![]() a szczerze to nie wiem co moze byc uciazliwego w dwoch imieniach,po prostu sa dwa i sie w dokumentach dwa podaje ale wiadomo ze czasem niektorzy wola jedna,albo nie maja pomyslu na jedno a co dopiero drugiea co do karmienia-no nie moge sie zgodzic tylko w kwestii porianionych brodawek,bo takie to przykre ze sie uznaje te wszystkie rany sutkow za normy-nie zawsze tak jest,tak sie dzieje ale nie zawsze,po prostu mam w glowie caly czas to co mowila nam polozna,i sama corke wykarmilam bez zadnych ran -tak ze wiem ze sie da ![]() lui to faktycznie mialas przejscia,ale dobrze ze spodnie zakupione ![]() Aga kciuki za wizyte ![]() iskra_boza no kochana poszalalas,bo ja ma godzine wytrzymam,nie wiem czy to powod do smiechu czy placzu maciejka ladne to lozeczko bardzo ![]() akcja z sufitem niezla hehe mi tam jeszcze nic samo nie leci,ale w pierwszej ciazy tez tak mialam,dopiero pod koniec jakies kropelki,ale za to po nacisnieciu juz tak,wtedy leci wy sie nad lozeczkami zastanawiacie,a ja sie zastanawiam czy by nam do salonu biale meble pasowaly,bo wypatrzylismy jedne ktore nam sie podobaja i teraz nie wiem czy pasuja ![]() Alunia kochana ![]() nie wiem co wiecej moge napisac niz juz zostalo powiedziane,jestem myslami z Toba,trzymam kciuki za jutro i za wyniki-oby byly dobre Chciala bym Ci zyczyc zebys jak najmniej sie stresowala,choc pewnie to w takiej sytuacji nie latwe ale badz dobrej mysli,mysle ze hope wszystko pieknie napisala
|
|
|
|
#454 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak idę
A Ty ? tzn na dzien dzisiejszy idę, chyba,ze cos sie jutro wydarzy,ale nie przewiduje heheheCytat:
Ale tak jak Buu pisze- nie jest powiedziane,ze rany beda, wiec tego sie trzymam ![]() Masakra spedzilam z maszynka 30 min pod prysznicem nie ,ze taki busz ale ,ze nic nie widze masakra na slepaka sie golic... musze zapytac gina czy mozna krem do depilacji normalnie, wtedy rach ciach,ale to taka chemia w sumie te zele do golenia tez..ale niby sie krocej je ma na ciele :/
|
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no ja piszę z własnego doświadczenia i z tego co wiem od znajonych które karmily. Oczywiście nie wszystkie mamy tak mają
|
|
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
Aga no ja na te jedne warsztaty mam zamiar sie pofatygowac hehe
Co do ogarniecia bozeny to tez mi to idzie coraz dluzej i czeka mnie to w czwartek ![]() A co do karmienia to nie nastawiam sie zle, bedzie bolalo to mam nadzieje ze to jakos zniose. Bo bardzo chce karmic piersia.
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
oooooooooooo a sama idziesz czy z tż ?
Kurcze ,moze uda nam sie zobaczyc ???
|
|
#458 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nadrobiłam picie potem, po wszystkim wylądowaliśmy w restauracji na szawarmie, coli i faloodzie, mniam mniam. maciejka świetne jest to łóżeczko, właśnie takie oglądałam w UK w Ikei i najpewniej też je kupimy Fajne mają też stoliki do przewijania dziecka, też białe.
|
|
|
|
|
#459 |
|
Zadomowienie
|
Ta godzina a ja oczy jak 5 zł.... wykoncze się ta bezsennoscia
|
|
|
|
#460 |
|
Wtajemniczenie
|
Alunia pół nocy nie spałam myślałam o Tobie. Widzę że po mimo tej całej sytuacji dobrze się trzymasz, i bardzo dobrze
Chciałam tylko napisać że mam koleżankę której powiedzieli że syn ma zespół downa, mówili o dalszych badaniach i o przerwaniu ciąży. Nie zgodzili się i chłopczyk jest zdrowy. Dobrze że tak szybko będziesz miała wyniki amnio, wierzę że się skończy to szczęśliwie dla Was ![]() ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Mlebi z Tobą też jestem myślami Dobrze że to już dzisiaj.---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Dzień dobry, Dopada mnie powoli "strach" przed porodem, karmieniem piersią, opieką. Czuje że to wszystko zbliża się wielkimi krokami Myślałam wczoraj o prezentach, nie mam pomysłu co kupić sis i szwagrowi. |
|
|
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez pomimo swojego polowkowego- jestem dzis myslami z Ala
![]() ja juz susze wlosy, meczy mnie taaakie wzdecie ze umieram, jelita dzis chyba beda na 1wszym planie, a nie maly
|
|
#462 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga trzymam kciuki
|
#463 |
|
Zadomowienie
|
Aga
![]() Ala będzie dobrze ale mnie TZ wkurzył! wczoraj pół dnia prasowałam mu koszule, a dzisiaj stwierdził, że nie wyglądają wogóle na wyprasowane. Zrobiło mi się tak przykro, że aż się popłakałam. I foch będzie na najbliższy tydzień! O! |
|
|
|
#464 |
|
Wtajemniczenie
|
Lui ah te chłopy no
![]() Mój M w sobote mi nagadał że nic mi nie robi a ja się marze (płacze) zamknął mi drzwi i powiedział że na żadne urodziny nie pójdę A ja powiedziałam że świetnie ja nie pójdę na urodziny a M przestanie chodzić na treningi. Szybko zmiękł Oczywiście na urodzinach byłam Było fajnie tylko na koniec byłam już zmęczona siedzeniem, reszta była podpita gadała głupoty a my z drugą brzuchatką tylko się śmiałyśmy Zaplanowałam dalszy ciąg dokładnych porządków i chyba tylko wc wysprzątam bo mi sie nie chce nic robić, pogoda nie zachęca do niczego.
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś tak, bede z tz bo nie mialabym z kim isc a samej to tak nie bardzo :p
Trzymam za polowkowe ![]() Ala i Mlebi o Was rowniez mysle i trzymam Kochane Ja sie dzisiaj obudzilam z mysla ze juz mam 25t+0d
|
#466 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny wpadłam się tylko przywitać
Przede mną pracowity dzień... mycie okien. ![]() Trzymam mocno kciuki za Alunie, Mlebi i Agę
|
#467 |
|
Konto usunięte
|
Cały czas czekam. Robili mi cukier. Chyba jakby był zły to by mi powiedzieli i dali dietę więc pewno mam dobry.
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#468 |
|
Zadomowienie
|
Witam się poniedziałkowo
Paulina pytałaś sie mnie o ręce, nie przed ciążą nie mialam problemów, ten zespół stwierdzono u mnie dopiero od 3 miesiąca ciąży, mój gin i reumatolog twierdzi ze po ciąży powinno wszytko ustąpić. A robienie na szydełku pomaga mi troszkę rozruszać ręce. No chyba ze ból w nocy jest nie do zniesienia i rankiem nie można nawet palcami ruszać, tak jak dzisiaj karolcia8828- tak ja też walczę z remontem domu, teraz mam moment kupowania glazury i terakoty wybieania farb, jak juz poustalamy co i jak tp pokażę na razie kupiliśmy płytki do kotłowni i terakotę na przedpokoje i kuchnię Melbi- Aga twoje sny mnie rozwalają ![]() madzik2221- witaj Alunia, mam nadzieję że już wszystko ok Ja na temat badań i chorób genetycznych nie będę się wypowiadać, ty znasz moją historię, każdy podejmie taką decyzję jaką uważa za słuszną, hope pięknie to napisała, aczkolwiek życie czasami pisze inne scenariusze. Ale jeśli chodzi o ciebie to wiem że wszytko skończy sie dobrze , amniopunkcja rozwieje wszytkie twoje obawy, bo jest to jednak bardzo wiarygodne badanie, i pozwoli ci zaznać spokoju a nie serwować sobie nerwówke do końca ciąży. Cały czas o tobię myślę, trzymaj się
|
|
|
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
Aga za 5 min wchodzi! Kciuki
![]() Co do mleka, to mi nic z sutków nie leci, trochę się martwię, bo co jak nie będzie w ogóle wcale leciało po porodzie ![]() A jeśli chodzi o poranione sutki to słyszałam o takich nakładkach silikonowych i dziecko elegancko sobie pije, nie raniąc piersi
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
Melbi i Alunia od soboty gdy wiem o Waszych problemach myslami jestem z Wami. Nawet z mężem rozmawiałam na Wasz temat...
Trzymam tez kciuki za dzisiejsze wizyty Ja w sobote ogarnełam wszystkie okna, firany poprasowałam i zawiesiłam i w dodatku zaszalałam i 3/4 prania wyprasowałam zaległego. Na dzis został mi mały stos do ogarniecia. Wczoraj za to ciagle lezałam i jedyne co to wieczorem ok.19 mnie energia naszła i posprzatałam troche w kuchni i wczesniej obiad zrobiłam.' Dzis czekam na listonosza. Zrobiłam juz porzadek w portfelu i mysle co by tu robic. Prasowac mi sie jeszcze nie chce. Obiadu chyba nie zrobie (coś tam dla kazdego by było do zjedzenia wiec zjemy pozostałosci z wczorajszego obiadu-mąż i albo frytki albo pierogi z truskawkami- ja i córka). Myslałam tez by łazienke ogarnac ale nadal kusza mnie 2 komody do złozenia. Mąż niestety zrobił tylko szafke na buty i szafe przesuwna. Ale wczoraj zdjał mi z pawlacza worek z wielkimi kurtkami i na szczescie mam 2 cieplejsze. Nie wiem tylko czy uda nam sie do porodu w nich wytrwac. Jedna na zamek jest taka na 3 tygodnie moze mniej, a płaszcz jak przeszyje guziki to moze do końca grudnia starczy. Nie wiem kurcze ile jeszcze mi ten brzuch do przodu pójdzie
|
#471 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga
za wizytę ![]() Mlebi mam nadzieję, że wszystko będzie ok i zaraz Cię wypuszczą do domu ![]() Ala cały czas o Tobie myślę. Mam nadzieję, że to jakaś pomyłka. Trzymaj się kochana
|
|
|
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
MaladT Ty się tak nie przemęczaj
ciągle coś robisz.. skąd Ty tyle energii masz..
|
#473 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewa to ja miałam dokładnie tak z Zuzką. Teraz jest luzik, ale w pracy jak się napracowałam i nadwyrężałam dłonie to noce były nieprzespane, dobrze że teraz mam spokój. Moja mama jest po operacji cieśni obu rąk
Mała ale szalejesz z porządkami. Ja chciała bym sobie posprzątać tak na lux i żeby tak zostało już do stycznia ale tak się nie da niestety dobrze że zakamarki się tak nie brudzą
|
#474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alunia jesteśmy z Tobą i Melbi ![]() Babeczki... miałam już nie kupować ciuszków, ale jak trafiłam na tą aukcję musiałam. Zaszalałam konkretnie ale cóż... chwalę się ![]() http://allegro.pl/sliczny-synek-0-3-...694490602.html I teraz naprawdę już nie kupuję ciuchów!
|
|
#475 |
|
Zadomowienie
|
kupiłam takie spodenki , jest do tego i czapka ale stwierdziłam ze czapki nie wykorzystam, wziełam żółte i niebieskie
![]() http://allegro.pl/bawelniane-spodenk...713117587.html |
|
|
|
#476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#477 |
|
Zadomowienie
|
Kasia wow ciuszki boskie ale cena faktycznie zaszalałaś
|
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia faktycznie zaszalałaś
ale ciuszki świetneEwcia słodkie spodenki
|
#479 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia piękne te ubranka
|
#480 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak nie docenial gotowania, to byl ban na gotowanie, jak prasowania, to na prasowanie. Jak bardzo bardzo przegial, to byl ban na wszystkie moje laski no I szybko zaczal doceniac naprawde, w sumie dawno juz nie mialam z nim problemu pod tym wzgledem dobra metoda, ty odpoczniesz, on doceni, heheh ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Kasiilka ciuszki naprawde przesliczne!!! Kiedys juz pokazywalas rownie piekna aukcje, tylko czy ty to wszystko zdazysz mu zalozyc? Heheh naprawde piekne. Juz nie licytuj pieronie chyba ze na roczek, heheh
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

a mysle ze cena idzie z jakoscia,wiec te drozsze lozeczka powinny byc porzadniej wykonane

ale badz dobrej mysli,mysle ze hope wszystko pieknie napisala

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Nadrobiłam picie potem, po wszystkim wylądowaliśmy w restauracji na szawarmie, coli i faloodzie, mniam mniam.