|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI
Dzien dobry
![]() Koliberku, ja będę rodzila bez znieczulenia. U mnie w szpitalu takiej opcji nie ma, więc nie mam wyboru, ale chyba i tak bym się nie zdecydowała, boję się wkłucia w kręgosłup ![]() ![]() Choć przyznam że poród bez bólu brzmi zachęcająco ![]() Annasar ![]() ![]() ![]() Olkowi już jedno jąderko zeszło więc nie ma mowy o pomyłce ![]()
#152 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI
Witam Was Kochanie
![]() Aniu no to będziesz miała niespodzianke w dniu porodu ![]() najlepiej weź idź skontrolu to do innego gin ![]() Franka a gdyby jednak w pudełku był pierścionek i by Ci się oświadczył - zgodziłabys się? Moje zdanie znasz kochana co do Twojego TŻ ![]() Dorotko no brzuszek już niziutko jest ![]() ![]() u mnie @ powoli sie kończy ![]()
#153 |
Wtajemniczenie
|
india - ooo faktycznie szybko masz te pęcherzyki. Ja w 8 dc nie miałam żadnego dominującego. I u mnie po CLO jak widać też wcale jakoś ich produkcja się nie nasiliła.
kocuro88 - jakoś nie czuję, żeby test wyszedł, chociaż wczorajszy i dzisiejszy kapselek były obiecujące: "Marzenia się spełniają" i " No nareszcie!" ![]() Franka - to się TŻ postarał... Oby już mu tak zostało ![]() larara123 - my kiedyś też kupiliśmy takie wiele puzzle, ale nigdy się nie zmobilizowaliśmy, żeby ułożyć całe. annasar - a może to tylko pomyłeczka i będzie dziewczynka? ![]() My wczoraj byliśmy na koncercie Kuby Badacha (wiecie kto to?). Baaaardzo nam się podobało, ale nie ma to jak muzyka na żywo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() bardzo ładny wisiorek ![]() Dorotka no może mały się już układa powolutku ![]() Witam wszystkie i dla wszystkich całus ![]() ja już w pracy ![]() ![]() zdjęcie dodane ![]() Edytowane przez Meliska86 Czas edycji: 2014-10-20 o 06:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Annasar - ale jaja ![]() ![]() ![]() U mnie też już foto dodane ![]() ![]() Idę oglądać Wasze fotki ![]()
![]() |
#156 | |
Zakorzenienie
|
No to do się szykuj na konkretne działaniacc
Cytat:
![]() Kiepsko się czuję, jest mi niedobrze i brzuch mnie boli ![]()
![]() |
#157 |
Zadomowienie
|
moj maz wczoraj ogladal program o porodach i stwierdzil ze on jednak nie chce byc przy porodzie (wczesniej ja nie chcialam zeby byl bo za dobrze go znam i siebie tez jak mnie cos boli wole byc sama) bo jakby zobaczyl jak cierpie to moglby lekarza uszkodziic
![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- aaaa i czsami sie pyta czy jak sie maly urodzi czy bede go dalej kochac jak mowie ze tak to on ze malego pewnie bardziej no to mu odpowiadam ze teraz bede miec 2 dzieci tylko jedno sporo wieksze od drugiego a dzieci bede kochac tak samo ... mam wrazenie ze przezywa to dosc bardzo ze zostanie ojcem i obawia sie tego ze maly zajmie moja cala uwage a on zostanie gdzies z boku
. Największe szczęście dla ojca i matki, nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki. To ich krew, życie, to ich własne dziecię, co im nad wszystko droższe jest na świecie... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
Melisko, Natalko brzuszki Wam pieknie rosną
![]() jeszcze chwile i będą takie już fajne okrąglutkie ![]() Koliberku ale Twój maz się zrobił milusiński ![]() fajnie - a wiadomo że sie boi, bo to dla niego nowość ![]() India narazie to Ty działaj ostro ![]()
#159 |
Wtajemniczenie
|
![]()
#160 | |
Zakorzenienie
|
Witam się i ja w ten deszczowy dzień.Nocka okropna
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Macie racje wybiore sie do innego lekarza jeszcze ![]() ![]()
![]() |
#161 |
Raczkowanie
|
Witam sie i ja w nowym watku
![]() Wracam na dobre ![]() Mandy gratuluje II!!!! Swietna wiadomosc Franka wszystkiego najlepszego! ![]()
![]() |
#162 | |
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- witaj ![]()
![]() |
#163 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
Wydaje mi sie zew na USG chyba lepiej widac. A kiedy masz nastepne.Moze zapytaj czy nadal dziewczynka. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
Marzenko, to wysyłać? Bo jak dojdzie to jutro/w środę a widzę że w środę już będziesz swoje miała. Jak chcesz to nie ma problemu
![]()
#165 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Bez bolu to calkiem nie bedzie, misi byc 4 cm rozwarcia co najmniej wiec do tej pory boli. Ja dostalam na 5ciu i zajelo mi to 6 godzin. ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Annasar ogladam twoje zdjecie z tym co ma dzidzia miedzy nozkami i moj synek w takim ujeciu inaczej wygladal. Widac, ze mu cos tam dyndalo. Wiec jak na moje bardzo laickie oko jednak laska. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Raczkowanie
|
Dzieki, oby jak najszybciej bo czasami zaczyna mnie to juz dolowac ze nic nie wychodzi.
#167 |
BAN stały
|
Ale ja mam ochote na sledzia, mowilam mezowi, zeby kupil, a on ze sledz w domu jest, no i zjadlam wczoraj a dzisiaj nie mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#170 |
Wtajemniczenie
|
Ale napisałyście przez niedziele
![]() My wczoraj mieliśmy super dzień ![]() ![]() ![]() Dzisiaj byliśmy rano na pobraniu krwi, męża w końcu zaciągnęłam. Kupę kasy zapłaciliśmy ale chociaz badania bedą zrobione, bo juz dluuuuugo nie robił zadnych. Dzięki Natalka za pomoc ![]() Franka czyżby tż zmądrzał troche? ![]() ![]() Annasar tez myśle ze na usg to widać zupełnie inaczej niż na zdjęciu wiec spokojnie ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- U mnie małe sie przekręciło i juz tak nie czuje często i wyraźnie ruchów, delikatniejsze są i rzadziej, ostatnio aż sie martwiłam czy wszystko ok bo taka była cisza większość dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Wtajemniczenie
|
ja obskoczylam szybko miasto dokupilam resztki te biustonisze hihi lepiej miec wzielam b i c
![]() malemu czapeczke zimowa,gruszke do noska i tantum rosa ![]() ![]() ![]() ![]()
#172 |
BAN stały
|
Atak wogole to witam w piatym miesiacu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Iza nie żebym cie namawiała ale już sie nie moge doczekac Twojego testu
![]() Martusia gratuluje 5 miesiąca ![]() ale że to już ??!! ![]()
#174 |
Wtajemniczenie
|
Ale ten czas zapiernicza
![]() ![]()
#175 |
Wtajemniczenie
|
Ewunia - a wstawisz chociaż jedno zdjęcie z sesji tutaj?
![]() ![]() dorotka - ![]() kocuro88 - a mnie jakoś wyjątkowo się nie spieszy i nie mam ciśnienia. Ja raczej nie będę testować. Na razie to mnie kłuje w boku, a silny okresowy ból brzucha miałam w piątkową noc - myślałam, że się skręcę ![]() guerka - czasami też odnoszę takie wrażenie, że miesiąc za miesiącem mija szybko, a tu nic ![]() mandy - jak się czujesz? ![]() Edytowane przez izasalamon Czas edycji: 2014-10-20 o 10:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Wtajemniczenie
|
A przypadkiem nie liczy sie 5 msc od skończonego 18 tc a nie zaczętego? Bo Ty pisałas ze wg tyg liczysz?
Prawidłowo powinno się przyjmować poniższe wytyczne. 1 miesiąc - 0-4,5 tyg. 2 miesiąc - 4,5-9 tyg. 3 miesiąc - 9-13,5 tyg. 4 miesiąc - 13,5-18 tyg. 5 miesiąc - 18-22,5 tyg. 6 miesiąc - 22,5-27 tyg. 7 miesiąc - 27-31,5 tyg. 8 miesiąc - 31,5-36 tyg. 9 miesiąc - 36-40 tyg. Z innej strony: Podział ciąży na tygodnie i miesiące przedstawia się następująco: 1 miesiąc ciąży trwa od 0 do 4 tygodnia ciąży, 2 miesiąc ciąży trwa od 5 do 9 tygodnia ciąży, 3 miesiąc ciąży trwa od 10 do 13 tygodnia ciąży, 4 miesiąc ciąży trwa od 14 do 18 tygodnia ciąży, 5 miesiąc ciąży trwa od 19 do 22 tygodnia ciąży, 6 miesiąc ciąży trwa od 23 do 26 tygodnia ciąży, 7 miesiąc ciąży trwa od 27 do 31 tygodnia ciąży, 8 miesiąc ciąży trwa od 32 do 36 tygodnia ciąży, 9 miesiąc ciąży trwa od 37 do 40 tygodnia ciąży. ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Ja tam na łatwiznę idę i do 14 każdego miesiąca liczę, bo sie nie bede zastanawiać ![]() Iza cos moze wstawie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jesteś w 18 tygodniu ciąży (17 tyg. i 0 dni) Miesiąc: 5 Trymestr: 2 Ostatnio9 znalam taki przelicznik I TRYMESTR 1 miesiąc ciąży w przybliżeniu trwa od 1 do 4 tygodnia. (1t 1d - 3t 6d) 2 miesiąc ciąży w przybliżeniu trwa od 5 do 8 tygodnia. (4t 1d - 7t 6d) 3 miesiąc ciąży w przybliżeniu trwa od 9 do 13 tygodnia. (8t 1d - 12t 6d) II TRYMESTR 4 miesiąc ciąży w przybliżeniu trwa od 14 do 17 tygodnia. (13t 1d - 16t 6d) 5 miesiąc ciąży w przybliżeniu trwa od 18 do 22 tygodnia. (17t 1d - 21t 6d) 6 miesiąc ciąży w przybliżeniu trwa od 23 do 27 tygodnia.(22t 1d - 26t 6d) III TRYMESTR 7 miesiąc ciąży w przybliżeniu trwa od 28 do 31 tygodnia. (27t 1d - 30t 6d) 8 miesiąc ciąży w przybliżeniu trwa od 32 do 35 tygodnia. (31t 1d - 34t 6d) 9 miesiąc ciąży w przybliżeniu trwa od 36 do 40 tygodnia. (35t 1d - 39t 6d) Wiec widze ze jest kiloka wersji. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#179 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
Martusia, gratuluję 5 miesiąca
![]() ![]() My zaczynamy w środę, a kalendarzowo w sobotę, nie wiem kiedy to przeleciało... ![]() ![]() Ewunia - super, że dotarliście na badania, choć po Twojej liście wierzę, że wyszliście z tamtąd sporo biedniejsi ![]()
Bo zawsze jest jakieś wyjście z sytuacji ![]() Wymienię Razem od 08.07.2009 ![]() Zaręczeni 17.09.2011 ![]() Ślubujemy 06.09.2014 ![]() Edytowane przez Nati_kk Czas edycji: 2014-10-20 o 10:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.