Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-20, 00:16   #1681
ParoleParole
Zakorzenienie

Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
Ja mialam skarpetki zluszczajace kupione w biedronce i jakos tak bez szalu. Tam gdzie skora byla gorsza, malo co to ruszylo. A u mnie noszenie rajstop czy rajstopowych skarpetek niestety mocno szkodzi stopom
Duzo bardziej wole stosowac sztyft scholl z mocznikiem i jakis mocny peeling. A natluscic raz na jakis czas mascia babydream np(ktora oczywiscie musiala zniknac z naszych rossmanow) Z kremow lubie lawendowy krem do stop yr, moze dlatego ze kocham zapach lawendy.
miałam te skarpetki z biedry i nic nie zrobiły
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ja zamiast tych skarpetek, to polecam za radą jednej z wizażanek: maść na odciski Aflofarm, koszt ok. 2zł w aptece, mała tubka. Smarować stopy codziennie, aż do końca tubki (starczy na ok. 4 dni). Potem poczekać i stopy zaczną się pięknie i mocno złuszczać.
mamuśce ostatnio tą maścią robiłam i ekstra zeszła skóra

Byłam dzisiaj do 16 na uczelni Teraz ogarnęłam kuchnię i paznokcie pomalowałam.

Jutro pierwszy dzień pracy. Nie lubię początków
Stary 2014-10-20, 07:59   #1682
Arya90
Zakorzenienie

Dzień dobry

Rozpoczynam weekend

Ja skarpetek złuszczających nie miałam. Ogólnie malo używam takich złuszczających rzeczy, nie mam wielkich problemów ze zrogowaciałym naskórkiem, więc tylko delikatny peeling od czasu do czasu robię

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 08:13   #1683
201604250957
Konto usunięte

dzień dobry ależ koszmarnie się dziś wstawało dobrze pamiętam, że w przyszłą sobotę przesuwamy godzinę do tyłu?

Parole powodzenia w pierwszym dniu pracy
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 08:21   #1684
Miss Saeki
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Zatankowałam dziś za 4,99 zł za litr 95
Stary 2014-10-20, 08:27   #1685
201604250957
Konto usunięte

Miss super cena my jak wracaliśmy z Krakowa musieliśmy się dotankować dosłownie kilka litrów ale cena nas zabiła: 5,80zł/l

właśnie w wiadomościach mówili, że cena ma zejść nawet poniżej 5zł
Stary 2014-10-20, 08:30   #1686
Arya90
Zakorzenienie

O! Dobrze by było. U mnie ostatnio cena ok. 5,40. U nas w ogóle w regionie drogie paliwo. A co śmieszniejsze wjedziemy do większego miasta obok i mają taniej

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 08:58   #1687
Dotka90
Zakorzenienie

Oooo zapomnialam kompletnie o zmianie czasu ! To super

Ja dziś nie idę do pracy, jade z mamą na zakupy, a potem na wieś zajrzeć jak się remont posuwa.
Zamówiliśmy w sobotę 2 brakujące szafki i blat do kuchni. Wreszcie będę miała jak gotować, u nas tu gdzie teraz mieszkamy, prawie nie ma 'powierzchni roboczej'.
Mamy 1 szafkę 40tkę koło kuchenki. Potem 1 80tkę, ale na niej stoi czajnik, filtr brita i inne rzeczy, od niedawna też TM, więc w ogóle
I tak dobrze, że w IKEI dokupiliśmy stół przykręcany do ściany, bo myślałam,że oszaleję

A na wsi będzie 1x 40tka, 2x 80tka i do tego sam blat: 1,25m

Dzisiaj muszę dokupić karnisze, a jutro jedziemy do IKEI po meble. Nasze konto już ledwo zipie
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 09:10   #1688
201604250957
Konto usunięte

Dotka robiłaś kiedyś owsiankę z budyniem? szukam jakiegoś sprawdzonego przepisu
Stary 2014-10-20, 09:13   #1689
Blondi2989
Blond forever!

Hej
Witam się w sumie po udanym weekendzie Co prawda cały wieczór w piątek przespałam (padłam na twarz...), ale w sobotę zaliczyliśmy miłą wizytę u znajomych, a w sobotę spacer nad morzem i oglądaliśmy pierwsze mieszkanie do kupna - wrażenia pozytywne Jedynie co to są dość wysokie opłaty i chcemy jeszcze coś pooglądać, żeby mieć punkt odniesienia

Czytałam burzliwą dyskusję na temat zaręczyn/ślubu - ja dodam tylko od siebie, że cieszę się, że u nas było "po kolej" - przyjaźń, związek, po 3 latach zaręczyny, okres narzeczeństwa, 1,5 roku później ślub, wspólne zamieszkanie i radość z małżeństwa
Stary 2014-10-20, 09:14   #1690
Dotka90
Zakorzenienie

Oj niestety, ale nie
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 09:17   #1691
_agg_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zamiast tych skarpetek, to polecam za radą jednej z wizażanek: maść na odciski Aflofarm, koszt ok. 2zł w aptece, mała tubka. Smarować stopy codziennie, aż do końca tubki (starczy na ok. 4 dni). Potem poczekać i stopy zaczną się pięknie i mocno złuszczać.
o, spróbuję sobie tego skoro można tanim kosztem, to czemu nie

i witam

już po śniadaniu, zaraz idę robić zieloną herbatę
taaaaaaaak mi się nie chciało rano wstawać

a wieczorem siłka dzień 1 boję się

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

a jeszcze co do tematu PM, to niech sobie robią co chcą, ale takie co wymuszają zaręczyny i całą resztę, to.. bez przegięć.. jakby na mnie ktoś coś wymuszał płaczem, to tym bardziej bym tego nie zrobiła
_agg_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 09:21   #1692
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Oj niestety, ale nie
szkoda, w takim razie zdam się na net a w ogóle to muszę sobie zamówić znów odżywkę białkową bo jednak z nią owsianka smakowała mi najbardziej i nie musiałam się martwić o białko w tym posiłku

agg trzymam kciuki! ja wracam do hula-hop bo mój brzuch znów sobie za bardzo zaczyna poczyniać
Stary 2014-10-20, 09:23   #1693
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
Miss super cena my jak wracaliśmy z Krakowa musieliśmy się dotankować dosłownie kilka litrów ale cena nas zabiła: 5,80zł/l

właśnie w wiadomościach mówili, że cena ma zejść nawet poniżej 5zł
Prawie w całym Wrocławiu w weekend jest taniej. Zwykle tankowałam na BP za jakieś 5,10-5,15 zł.

Po drodze do pracy, już poza Wrocławiem, mam taką stację-kogucik. F1 się nazywa, paliwa dostarcza im Orlen. Ludzie z pracy polecali, że paliwo jest ok, to się odważyłam. 4,99 za benzynkę a olej kosztował chyba 4,95 zł

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Napisane przez _agg_ Pokaż wiadomość
o, spróbuję sobie tego skoro można tanim kosztem, to czemu nie

i witam

już po śniadaniu, zaraz idę robić zieloną herbatę
taaaaaaaak mi się nie chciało rano wstawać

a wieczorem siłka dzień 1 boję się :lol:

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

a jeszcze co do tematu PM, to niech sobie robią co chcą, ale takie co wymuszają zaręczyny i całą resztę, to.. bez przegięć.. jakby na mnie ktoś coś wymuszał płaczem, to tym bardziej bym tego nie zrobiła

Gdzie się wybierasz? Dasz radę
Stary 2014-10-20, 09:29   #1694
_agg_
Zakorzenienie

Cytat:
szkoda, w takim razie zdam się na net a w ogóle to muszę sobie zamówić znów odżywkę białkową bo jednak z nią owsianka smakowała mi najbardziej i nie musiałam się martwić o białko w tym posiłku

agg trzymam kciuki! ja wracam do hula-hop bo mój brzuch znów sobie za bardzo zaczyna poczyniać
jak będziesz miała jakieś fit przepisy megan dobre, to dawaj znać, bo teraz niestety nie ma jedzenia kanapek w pracy

i trzymaj trzymaj, bo się przydadzą tż już mi grozi ile to będę biegać na bieżni, żeby zrzucić masę
Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość

Gdzie się wybierasz? Dasz radę
do sky'a
Stary 2014-10-20, 09:33   #1695
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
jak będziesz miała jakieś fit przepisy megan dobre, to dawaj znać, bo teraz niestety nie ma jedzenia kanapek w pracy

i trzymaj trzymaj, bo się przydadzą tż już mi grozi ile to będę biegać na bieżni, żeby zrzucić masę

do sky'a
FA w sky? Daj znać czy warto tam Bo znam tylko Koronę.

Co do przepisów to się dołączam. Poszukuję czegoś innego, zdrowszego a mi samej już się pomysły kończą...
Stary 2014-10-20, 09:36   #1696
_agg_
Zakorzenienie

Cytat:
FA w sky? Daj znać czy warto tam Bo znam tylko Koronę.

Co do przepisów to się dołączam. Poszukuję czegoś innego, zdrowszego a mi samej już się pomysły kończą...
wczoraj ukladaliśmy jadłospis na dzisiaj z tżtem, a dzisiaj będę sama walczyć z tym, żeby wiedzieć co na jutro zrobić do pracy.

a do FA idę, bo mam parę kroków z domu, no i tż tam chodzi, więc jako, że ma się spełnić jako trener pers. to muszę tam iść idę dzisiaj na bezpłatną wejściówkę
Stary 2014-10-20, 09:40   #1697
Luzia
Zakorzenienie

My mamy autko na gas, więc benzyny tankuje jakieś małe ilości, więc już przestałam zwracać uwagę na jej cene

Dziewczyny jakie macie zdanie co do zakupu mieszkań? Jesteście za rynkiem pierwotnym czy wtórnym?
W moim mieście za 200tys można dostać mieszkanie z rynku wtórnego po generalnym remoncie, fajnie zrobione, takie tylko do odmalowania. Za 260tys od dewelopera, wiadomo lekką ręką pójdzie 50tys na remont.
Oczywiście metraż ten sam :tak:
Tak zastanawiamy się z Tżtem co będzie lepszą decyzją. Wiadomo nowe budownictwo ma wiele plusów, ale też płaci się za "dziurę w ziemi" a mieszkanie dopiero się buduje. No i cena sporo wyższa.

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 09:53   #1698
201604250957
Konto usunięte

Agg polecam przepisy z tego bloga: http://feed-me-better.blogspot.com/

Luzia nas czeka wzięcie kredytu na mieszkanie i będziemy raczej skłaniać się do rynku wtórnego, właśnie ze względu na lepszy stosunek ceny do metrażu poza tym w takim mieszkaniu można szybko zamieszkać i remont robić stopniowo a w nowym wiadomo że najpierw trzeba wszystko zrobić bo ciężko żyć bez łazienki czy kuchni
Stary 2014-10-20, 10:04   #1699
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
idę od jutra na siłkę i robiłam jedzenie na jutro do pracy myślałam, że już nie skończę skończyło się na 4 pojemnikach
To dużo naszykowałaś. Co dobrego?
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 10:10   #1700
_agg_
Zakorzenienie

dużo, 4 pojemniki w sumie na śniadanie miałam kanapki z sałatą, jajkiem, pomidorem i ogórem

na przekąskę mam serek biały z jogurtem i bananem, potem obiad ryz, kurczak, oliwa z oliwek, pomidor i cebula i to tyle, ptem już w domu będę jeść
Stary 2014-10-20, 10:16   #1701
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Luzia nas czeka wzięcie kredytu na mieszkanie i będziemy raczej skłaniać się do rynku wtórnego, właśnie ze względu na lepszy stosunek ceny do metrażu poza tym w takim mieszkaniu można szybko zamieszkać i remont robić stopniowo a w nowym wiadomo że najpierw trzeba wszystko zrobić bo ciężko żyć bez łazienki czy kuchni
Też się właśnie skłaniam bardziej ku wtórnemu z tych względów. Ale jednak wciąż gdzieś tam kusi nowe osiedle

Kiedy planujecie zakup?

Stary 2014-10-20, 10:23   #1702
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość

My mamy autko na gas, więc benzyny tankuje jakieś małe ilości, więc już przestałam zwracać uwagę na jej cene

Dziewczyny jakie macie zdanie co do zakupu mieszkań? Jesteście za rynkiem pierwotnym czy wtórnym?
W moim mieście za 200tys można dostać mieszkanie z rynku wtórnego po generalnym remoncie, fajnie zrobione, takie tylko do odmalowania. Za 260tys od dewelopera, wiadomo lekką ręką pójdzie 50tys na remont.
Tak zastanawiamy się z Tżtem co będzie lepszą decyzją. Wiadomo nowe budownictwo ma wiele plusów, ale też płaci się za "dziurę w ziemi" a mieszkanie dopiero się buduje. No i cena sporo wyższa.
Ja jestem za rynkiem wtórnym. Cena niższa, a mieszkanie po remoncie.
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 10:27   #1703
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
My aktualnie poszukujemy mieszkania i z rynku wtórnego - TŻ pracuje u dewelopera i powiedział, że po tym co widzi nowego nie chce
Powiem Ci tak, dyskusja jest tutaj trudna, bo każda z opcji ma swoje plusy i minusy. My decydujemy się na mieszkanie z rynku wtórnego, bo:
- lepszy układ mieszkania - zależy nam na zamkniętej kuchni, a tego już nie robią w deweloperce
- kasa - chcemy się w miarę szybko wprowadzić, choć bierzemy opcję remontu, ale to kwestia 2-3 miesięcy, a u dewelopera najczęściej kupujesz mieszkanie, już spłacasz kredyt, a mieszkanie dostajesz dopiero np za pół roku (jeżeli odbiór się nie przesunie)
- widzisz co kupujesz - budynek pracuje już kilka lat, wiadomo co jest dobrze, źle, jacy są sąsiedzi, masz opinię jaka okolica, jaka spółdzielnia/wspólnota
Stary 2014-10-20, 10:31   #1704
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:

Niekoniecznie! Ja jestem za nowymi mieszkaniami (wszystkie instalacje masz nowe, gwarancje, wykanczasz w całości po swojemu).

Ja swoje mieszkanie kupowałam w tym roku. Nowe, od dewelopera. 26 stycznia podpisałam umowę u notariusza, dwa miesiące później odebrałam mieszkanie - więc istnieje też możliwość kupna gotowych już mieszkań a nie dziury w ziemi.

Ale tu trzeba brać pod uwagę też lokalizację, stan budynku (jeśli wtórny) oraz to, że rynek wtórny to też niektóre wydatki których nie ma przy deweloperze.

PS. Z deweloperem można negocjować. Ja zaoszczędziłam w ten sposób 20 tys.
Stary 2014-10-20, 10:43   #1705
Luzia
Zakorzenienie

Miss, u mnie w mieście wygląda to tak, że budynek jeszcze w połowie nie zrobiony a mieszkania wykupione. Ewentualnie zostają te skrajne i metraż nie ten. Wiem że można trafić, ale jeżeli już to wole wybrać konkretne mieszkanie.
Pomiędzy zakupem u developera a wtórnym jest jakieś 4tys różnicy w opłatach około zakupowych

No i u mnie jest to co Blondi wspomniała- to jak pracuje sam budynek. Mieszkam na terenie kopalń i nie ma bata- pękną ściany. W starym budownictwie to co miało pęknąć już to zrobiło. Wiem bo w tym momencie mam mieszkanie kupione w stanie deweloperskim, aczkolwiek nie był to nowy budynek a i tak robili nowe ściany wewnątrz budynku i teraz mam piękne ślady pęknięć.

Stary 2014-10-20, 11:19   #1706
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Też się właśnie skłaniam bardziej ku wtórnemu z tych względów. Ale jednak wciąż gdzieś tam kusi nowe osiedle

Kiedy planujecie zakup?
jakby to ode mnie zależało to już wynajmujemy mieszkanie i wizja kredytu i tak nas prędzej czy później czeka więc teoretycznie im prędzej tym lepiej bo po co płacić komuś jak można spłacać swoje ALE praktycznie to już nie takie łatwe przede wszystkim mój Tż musi zmienić pracę super by było jakby udało się nam go wziąć pod koniec przyszłego roku wkład własny na szczęście mamy
Stary 2014-10-20, 11:22   #1707
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
jakby to ode mnie zależało to już wynajmujemy mieszkanie i wizja kredytu i tak nas prędzej czy później czeka więc teoretycznie im prędzej tym lepiej bo po co płacić komuś jak można spłacać swoje ALE praktycznie to już nie takie łatwe przede wszystkim mój Tż musi zmienić pracę super by było jakby udało się nam go wziąć pod koniec przyszłego roku wkład własny na szczęście mamy
to planujecie coś koło tego co my ile % wkładu własnego planujecie wpłacić ? i macie na oku jakiś konkretny metraż czy jesteście elastyczni?

Stary 2014-10-20, 11:23   #1708
Miss Saeki
Zakorzenienie

Kurcze, ale mam dziś głoda. A to jeszcze nie moja pora obiadowa

Co zwykle zabieracie do pracy i ile posiłków jadacie w ciągu tych 8h?
Stary 2014-10-20, 11:32   #1709
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Ja na razie nie planuje niczego zabierac, bo sukcesywnie probuje kolejnych muffinow w pracy zjadlam juz 4 rodzaje z 32. Mozemy je jesc bez ograniczen, a dzis dostalam 6 na koniec pracy (Tz sie bardzo ucieszyl!)

Plus w CH jest masa, doslownie MASA barow sushi z bardzo dobrymi cenami - wiadomo, konkurencja. A ze sushi uwielbiam to tez bede pewnie probowala.
Stary 2014-10-20, 11:37   #1710
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
to planujecie coś koło tego co my ile % wkładu własnego planujecie wpłacić ? i macie na oku jakiś konkretny metraż czy jesteście elastyczni?
mamy ok 50tyś a jeśli chodzi o metraż to jeszcze się nie zastanawialiśmy, ja na pewno chcę 3 pokoje i osobną kuchnię ale co nam z tego wyjdzie to się okaże

Cytat:
Kurcze, ale mam dziś głoda. A to jeszcze nie moja pora obiadowa

Co zwykle zabieracie do pracy i ile posiłków jadacie w ciągu tych 8h?
ja 3 posiłki:

I 8:00 domowa granola z jogurtem naturalnym i owocami
II 11:00 ciemna bułka z ziarnami, wędliną i warzywami
III 14:00 serek wiejski lekki i sałatka z warzyw z dodatkiem orzechów/oliwy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości