![]() |
#781 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 2
Cytat:
![]() ![]() Co do chust, u mnie w przychodni to jakaś nagonka była ![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Zadomowienie
|
![]() Cześć Dziewczyny jak po weekendzie ? Mi tak szybko minął, że czuję się jakby go wgle nie było. Całą sobotę nie odzywaliśmy się z mężem do siebie ![]() ![]() ![]() Ooo wózkach, nosidełkach, chustach nie wypowiadam się również ponieważ jestem w tym temacie ciemnogród totalny. Żadne nazwy do mnie nie przemawiają - ja tam raczej wzrokowcem jestem więc patrze żeby tylko ot tak popatrzyć, co o funkcjonalności nie wspomnę nawet ![]() ![]() Dziś 11t1dz. ![]()
#783 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I kolejna cenna porada - TienShan dzięki! Ważna rzecz, na jaką warto będzie zwrócić uwagę przy kupowaniu wózka - pewnie na przyszłą zimę spacerówki pójdą w ruch, więc budka, śpiworek i w miarę zabudowana spacerówka być musi, racja ![]() trzymam kciuki za wizyty dziś ![]()
![]() |
#784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Wtajemniczenie
|
ja to też ciemnogród. jedyne, co będę bez opinii kupować to ubranka
![]() mnie TŻ ciągle męczy żeby kupić nowe auto. już mnie szlag trafia z tym jego marudzeniem ;P
#786 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Asiuk u mnie sprawa z cc jest bardziej skomplikowana, bo mam poważne obciążenia zdrowotne dla ciąży i porodu, a do tego moja ginka zauważyła jakąś pustą przestrzeń przy prawym końcu blizny po cc i stwierdziła, że stanowi to ryzyko pęknięcia macicy przy normalnej akcji skurczowej, więc od razu mi zaordynowała cc bez dyskusji ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Zadomowienie
|
Ja przyłączam się do ponurych nastrojów - nie mogłam w nocy spać od 3 do rana, brzuch mnie zaczął boleć i oczywiscie stres
![]() Wczoraj byliśmy u dobrych znajomych, którzy mają dwóch synków i powiedzieliśmy im o ciąży, a oni że też są w ciąży - 3 tyg młodszej od mojej ![]() Przeleciałam Was weekendowo ![]() ![]() W temacie wózków - ja mam po córce graco quattro tour deluxe i to jest naprawdę fajny wózek, tylko dużo zajmuje miejsca w samochodzie po złożeniu. Nasz jest już zdezelowany, bo kupiłam używany i był mocno eksploatowany, więc zostanie jako wózek wakacyjny. Ale rozejrzę się za takim samym w lepszym stanie (raczej nowego nie planuję z zasady) ![]() Nie jest może bardzo ładny, ale wygodny dla mamy i dziecka. |
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Zakorzenienie
|
Nooo, podtuczylam się od ostatniej wizyty
![]() ![]() A doktorek mnie przyjmie ale dziś trzeba długo czekać jakaś nagła sytuacja... Ale, nie będę 50x latać na termin i poczekam ![]()
Edytowane przez Czarnulka7891 Czas edycji: 2014-10-20 o 10:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Zadomowienie
|
A co do badań.Mi to moja ginka wyjaśniła tak jasno i klarownie że nie mam złudzeń na to pierwsze badanie idę do niej.
Oczywiście poinformowała mnie,że mogę je zrobić je u wyspecjalizowanych lekarzy i na specjalnym sprzecie z bajerami , ale na tym etapie nie ma 100% gwarancji że badanie wyjdzie dokładnie to tylko ludzie i maszyny. Zawsze może wyjść coś nie tak na 1szym jak i na połówkowym mimo że jest wszystko w porządku i stres nie potrzebny a do tego 2x wiecej trzeba zaplacić a stwierdziła ze u siebie rownież może mi takie badania porobić, te pomiary itd tyle że w szpitalu a nie u siebie w gabinecie. Przytoczyła mi historię pewnej pacjentki u której na tym 1szym badaniu stwierdzono wady u dziecka i niedorozwój jakiś - kobieta sie załamała , chciała dziecko usunąć... i dobrze, że tego nie zrobiła bo na połówkowym wyszło wszystko OK i jest zdrowe. Ja na te 1sze (prawdopodobnie 30tego ) idę do mojej ginki a na te połówkowe zdecyduję się może w Kato u tej lekarki którą mi poleciła, ale na to mam jeszcze czas zeby sie zastanowić ![]()
#790 | |
BAN stały
|
Cytat:
To moze ustalimy sobie jeden konkretny dzien na wstawianie? ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Czarnulka daj znac co lekarz powiedzial |
|
![]() ![]() |
![]() |
#791 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, przy dwójce to na pewno staje się bardziej potrzebny sprzęt. Moja Ewa nie była dzieckiem w pełni zdrowym, bo miała dość mocną asymetrię i mieszane (obniżone i podwyższone) napięcie mięśniowe. Zdrowym dzieciom krzywda się w chuście nie stanie ![]() Cytat:
![]() Mnie ginka też od razu nastraszyła pęknięciem macicy ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
BAN stały
|
Ciekawe jak tam Olka
![]() Wrzucaj zdjecia z wesela :P |
![]() ![]() |
![]() |
#793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście dam znać ![]() Wykupilam usg przez cala ciążę... także będziemy malucha podglądać na każdej wizycie ![]()
![]() |
#794 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
to może ustalmy, że dodajemy foty co 2 tyg? Bo część jeszcze pracuje i nie zawsze ma na to czas... ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
Ja podglądam na każdej wizycie ![]() ![]()
![]() |
#795 |
BAN stały
|
To moze kazda raz na tydzien, niewazne w jaki dzien.
Ja swoja Mala tez na kazdej wizycie podgladam bo prywatnie |
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Zakorzenienie
|
Santi-150e jednorazowo czyli 600zl, ale na niemieckie warunki to w sumie nie wiele. Jakbym chciała kupować sobie usg co wizytę to bym płaciła po 50euro.
A ogólnie to 3 ultraschall przysługuje mi na ubezpieczenie w czasie ciąży.
Edytowane przez Czarnulka7891 Czas edycji: 2014-10-20 o 10:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#797 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak z ciekawości się zapytam, czy w ciąży z E brałaś nospę? Pytam, bo trafiłam ostatnio na info, że branie nospy w ciąży skutkuje wzmożonym napięciem mięśniowym u dziecka i w sumie u mnie się sprawdziło i zaczęłam się zastanawiać czy rzeczywiście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#798 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mojej gin USG na wizycie 130 zł ![]()
![]() |
#799 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
|
No to mnie gin nie pocieszył
![]() Tzn maluch ok, ma 5 cm i z nim wszystko Oki. Ale krwiaczka w dalszym ciągu mam... Może jeszcze krwawić a nie musi... Mam leżeć w domu, żadnych sportów, seksow i jak najmniej wstawać. Tylko na Jedzenie i do toalety... ![]()
#801 | |
BAN stały
|
Cytat:
Polezysz troche i wszystko wroci do normy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#802 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() także leż i koniec! TV i wizaż Ci pozostaje ![]()
![]() |
#803 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o kurcze, biedulka ![]() ![]() ważne, że dzidzia pięknie rośnie ![]()
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A się okazało, że całe szczęście, że cc zrobili, bo Ewa prawdopodobnie by nie przeżyła - oprócz 2 punktów Apgar za tętno i 1 za oddech więcej w pierwszej minucie nie dostała. Brałam Nospę. Ale nie wiem,czy u mnie było to powiązane. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Raczkowanie
|
Kinga ja brałam chyba 2 albo 3 razy dziennie tą na receptę (chyba też max
![]() ![]() Asiuk z tego co piszesz to największe szczęście, że Ci zrobili cc, bo dzięki takiej decyzji masz przy sobie śliczną i zdrową E ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#807 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No tak maluch ruchliwy serduszko bije, to najważniejsze ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że mam wizaż ![]() ![]() Poleciał priv z terminem wizyty ![]() Cytat:
![]() Dzidzius urósł do takich rozmiarów, że dowcipnie juz nie mógł go obmierzyć ![]() Przez brzuch dopiero zmierzył i ma 5 cm a nawet troche z hakiem bo 2x mierzył i za drugim razem wyszło 5,3cm. Zmierzył nawet nóżki i moja malusia stopka ma 8mm ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- A krwiak ma 3cm... Ale doktor mówi ze spokojnie, że widział większe.... Ech...
![]() |
#808 |
Konto usunięte
|
hej Wam
![]() wesele się udało. ![]() ale zdjęcie mamy jedno , kumpel nam tel zrobił, muszę zobaczyć jak to na kompie bd wyglądało ![]() pozatym to resztę zdj , tych od fotografa, dostaniemy jak będzie płyta z wesela. no i tez nie wiem czy dobrze tam wyszliśmy ![]() zdj brzuszka to na razie nie bd wrzucać, bo aż takiej różnicy to nie widze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
BAN stały
|
Inne maja gorsze problemy w ciazy i daja rade to dlaczego Ty masz sobie nie poradzic.
Cierpliwosci a wszystko bedzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Raczkowanie
|
Czarnulka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.