Styczniowe mamusie 2015, cz. VI - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-20, 11:10   #1921
dusiolka
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Lilijka dużo czytalam opinii ,że ręczny jest beznadziejny. Ja mialam elektryczny i faktycznie jest przydatny.

Zalezy kto do czego potrzebuje,bo jak tylko od okazji ściągać nadmiar np to po co elektryczny..jak któraś musiałaby tylko ściągać i tak karmić dziecko to wtedy moze byc to rzeczywiście męczące i elektryxzny ułatwi sprawę.
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 11:13   #1922
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Lilijka dużo czytalam opinii ,że ręczny jest beznadziejny. Ja mialam elektryczny i faktycznie jest przydatny.
zastanowiłaś mnie, jak nie TT to wezmę Aventa.... jeszcze przemyślę sprawę, bo to że chcę ręczny to już pewniak...... dla mnie ma być to na sporadyczne odciąganie, a nie na co dzień.
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 11:14   #1923
Kinqaa
Zakorzenienie

Ja dziewczyny tak czytalam, ze ręcznym trzeba miec wprawe/się znać ,żeby cos tam ściągnąć. Nie to co elektryczny robi za ciebie praktycznie całą robotę.
Wiem,że droższa "impreza" ,ale coś za coś.
Ja na razie nie kupię, jak będzie potrzebny to wtedy

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 11:17   #1924
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
byłam przeziębiona ze 2 tyg temu, qrcze czytam że normy dla kobiet w ciąży są troche inne niz "normalnie" więc moze jest ok
no nic zobaczymy co powie lekarz w piatek.
a no widzisz , czyli jak powiesz to ginowi, to on to weźmie na poprawkę i w tym momencie wyniki będą ok
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 11:21   #1925
akrolowa
Zadomowienie

hej hej
Cały weekend byłam zabiegana. odebraliśmy siostrę ze szpitala, a że porusza się jak kaleka to praktycznie cały dzień u niej zostałam, zrobiłam jej obiad, trochę posprzątałam. Wczoraj z racji ładnej pogody zrobiliśmy rundkę po cmentarzach, poszliśmy na spacer, odwiedziliśmy rodzinkę, a po powrocie padłam. Dzisiaj od rana też wzięłam się za rozmrażanie lodówki, pranie, prasowanie...
Stary 2014-10-20, 11:22   #1926
kleo111
Zakorzenienie

Cytat:
byłam przeziębiona ze 2 tyg temu, qrcze czytam że normy dla kobiet w ciąży są troche inne niz "normalnie" więc moze jest ok
no nic zobaczymy co powie lekarz w piatek.

Asiu nie martw się na zapas! Rzeczywiście normy dla kobiet w ciąży przy poszczególnych badaniach mogą odbiegać od normy, ja też tak mam i jest wporządku

Ja już po śniadanku, zaraz zabieram się za sprzątanie, a na 18 do lekarza Ciekawa jestem ile nasz bobasek waży i mierzy

Wczoraj byliśmy z TŻ na imieninach i po kilkugodzinnym siedzeniu przy suto zastawionym stole wróciłam tak wymęczona i przejedzona, że szok

Ale dziś pogoda, taki zimny i nieprzyjemny wiatr się zrobił. A czytałam rano na WP, że niedługo zima do nas zawita Ciekawe czy się sprawdzi, oby tylko nie było ślizgawicy na drogach.

Instagram
kleo111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 11:22   #1927
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
a no widzisz , czyli jak powiesz to ginowi, to on to weźmie na poprawkę i w tym momencie wyniki będą ok
dziękuję za rady byle do piątku

mam pytanko, w związku z tym, że rodzimy wszystkie zimą to jak planujecie ubrać malucha na wyjście ze szpitala? jakie ciuszki zabieracie ze soba na poród (dla maleństwa)? wiem, że pewnie się juz przewinęło kilka razy takie pyatnie, ale szukam i nie mogę znaleźć...

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 11:22   #1928
alb
Zadomowienie

Mi był potrzebny laktator już w szpitalu żeby rozkręcić laktację. Miałam ręczny medela i teraz pewnie będę mieć ten sam chociaż dla mnie nie był rewelacyjny ale boję się że inne mogą być jeszcze gorsze. Nawału pokarmu nie miałam, ale przydawał się jak gdzieś wychodziłam i nie mogłam nakarmić - to wtedy odciągałam bo by mi cycki pękły
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 11:26   #1929
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:

mam pytanko, w związku z tym, że rodzimy wszystkie zimą to jak planujecie ubrać malucha na wyjście ze szpitala? jakie ciuszki zabieracie ze soba na poród (dla maleństwa)? wiem, że pewnie się juz przewinęło kilka razy takie pyatnie, ale szukam i nie mogę znaleźć...

Mysle ze cieżko przewidzieć w co bo nie wiadomo jak zimno bedzie;d a do czasu porodu pewnie pytanie powtórzy sie nie raz.
Stary 2014-10-20, 11:26   #1930
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja zabieram zestawy typu czapeczka cienka,body na dl.rekaw lub krótki, pajacyk plus kocyk lub rozek.

you have lost a diamond

Stary 2014-10-20, 11:28   #1931
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kleo111 Pokaż wiadomość
Asiu nie martw się na zapas! Rzeczywiście normy dla kobiet w ciąży przy poszczególnych badaniach mogą odbiegać od normy, ja też tak mam i jest wporządku

Ja już po śniadanku, zaraz zabieram się za sprzątanie, a na 18 do lekarza Ciekawa jestem ile nasz bobasek waży i mierzy

Wczoraj byliśmy z TŻ na imieninach i po kilkugodzinnym siedzeniu przy suto zastawionym stole wróciłam tak wymęczona i przejedzona, że szok

Ale dziś pogoda, taki zimny i nieprzyjemny wiatr się zrobił. A czytałam rano na WP, że niedługo zima do nas zawita Ciekawe czy się sprawdzi, oby tylko nie było ślizgawicy na drogach.
dziękuję

mam nadzieję że prognozy pogody się nie sprawdzą jednak z lata zrobi się nagle zima

na Podkarpaciu w ubiegłym tygoniu było po 20 kilka stopni i pełnia słońca, a dzis zimno bardzo, deszcz i silny wiatr nie lubie takiej pogody.

Jak czytam jakie Wy aktywne jestęscie w ciązy to aż mi głupio, ja to prawie nic nie robię, gotuję obiad, pranie robię ale właściwie nic poza tym. Nawet sprzątanie rozkładam sobie w czasie i tak dziś zajmę się myciem podłóg, jutro sprzątaniem łazienki itp...co zacznę ropbić to zaraz dyszę jak lokomotywa, brzuch przesłania mi cały świat ale najgorsze jest twardneinie brzucha i ból pachwin, kości ogonowej. kaleka ze mnie...

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Ja zabieram zestawy typu czapeczka cienka,body na dl.rekaw lub krótki, pajacyk plus kocyk lub rozek.
dziękuję

Stary 2014-10-20, 11:32   #1932
Kinqaa
Zakorzenienie

Wczoraj Tz mi kupił szlafrok do szpitala mam błękitny w chmurki

you have lost a diamond

Stary 2014-10-20, 11:36   #1933
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj Tz mi kupił szlafrok do szpitala mam błękitny w chmurki

Ja mam niebieski w białe misie:d ale to juz naprawdę stary szlafrok i zastanawiam sie czy kupic nowy czy nie;p

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Jeszcze mam aki jedwabny ale zal mi do szpitala akurat;p
Stary 2014-10-20, 11:37   #1934
TOMORROW
Zakorzenienie

hej, ja po glukozie...
wypiłam na lajcie,ale po 30 min. to już mi było tak słabo i niedobrze, że szok (a w brzuchu oczywiście szał ciał)
lepiej poczułam się dopiero w domu po śniadaniu, ale przy myciu zębów jak zwykle odruch wymiotny-tyle, że w połączeniu z tym, że wcześniej przez 2 h chciało mi się wymiotować-nastąpił kryzys i chwilę poklęczałam nad WC, ale udało się uratować śniadanko

Cytat:
a o teściowej nie pisz, bo moja powaliła mnie dzisiaj tekstem jak na 7 miesiąc "dyszysz jak lokomotywa i chodzisz jak kaczka" przy czym zademonstrowała to jeszcze
Cytat:
aaa i kiedyś usłyszałam najgorszy tekst w życiu "bo ty nie masz dzieci" od własnej szefowej
i co zaszłam, a to małpa do mnie "wykorzystałaś mnie" no brak taktu

Cytat:
Napisane przez teja1 Pokaż wiadomość
Ten nowy (5*), czy ten starszy(4*)?
raczej ten nowy, bo nasz beżowy kolor w starej wersji nie występował, a tu był też
Cytat:
Napisane przez teja1 Pokaż wiadomość
I mój 15letni brat mnie dzisiaj pięknie przywitał (nie widzieliśmy się prawie miesiąc): "świetnie! Ruszaj tyłek z tej kanapy, nie jesteś na szczęście taka gruba, jak się obawiałem, idziemy na górę rysować"
dobre
Cytat:
w sumie zależy i od laktatora i od użytkownika
siostra ręcznym ściąga w 5 minut jedzonko, ale może to i wprawa przy 3 dziecku
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 11:38   #1935
alb
Zadomowienie

Czy któraś z Was stosowała może jakąś odżywkę do rzęs? Po przedłużaniu bardzo mi się osłabiły i przerzedziły możecie coś polecić?
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 11:39   #1936
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja dziewczyny tak czytalam, ze ręcznym trzeba miec wprawe/się znać ,żeby cos tam ściągnąć. Nie to co elektryczny robi za ciebie praktycznie całą robotę.
Wiem,że droższa "impreza" ,ale coś za coś.
Ja na razie nie kupię, jak będzie potrzebny to wtedy
Moja kol miała ręczny avent i mowi ze beznadziejny. Ręka ja od tego tak bolała ze nie dawała rady a mało co leciało. Ja jesli bede musiała kupic to elektryczny madela, podobno najlepsze z tej firmy. Ale to jak co po porodzie.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 11:39   #1937
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was stosowała może jakąś odżywkę do rzęs? Po przedłużaniu bardzo mi się osłabiły i przerzedziły możecie coś polecić?

Ja stosowałam ale na okres ciazy nie jest wskazana ;p
Stary 2014-10-20, 11:43   #1938
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Karoloo najbardziej pamietam ze gdzieś ja, Ty i moja siostra (haha) jechałyśmy Twoim białym samochodem typu suv ;p i byłyśmy gdzieś spóźnione;p

No proszę, proszę

A takim autem bym nie pogardziła

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 11:48   #1939
charliss
Zadomowienie

Alb a olejek rycynowy?

Ja wlasnie tez mysle o laktatorze ze na razie nie kupuje a jak bedzie potrzeba to wysle tzta do sklepu po jakis prosty reczny. Bo nie zamierzam korzystac czesto, moze pare razy. Tylko w takim razie jaki skoro nie avent i nie medela
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 11:48   #1940
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
mam pytanko, w związku z tym, że rodzimy wszystkie zimą to jak planujecie ubrać malucha na wyjście ze szpitala? jakie ciuszki zabieracie ze soba na poród (dla maleństwa)?
ja ubiorę jakoś normalnie (w sensie lekko-2 warstwy ubrań, czapka i chusta pod szyję) i zapakuję do śpiworka-zamówiłam na allegro taki i do gondoli i do fotelika, w dziurkami na pasy-całkowicie odpinany z przodu, to w aucie będzie można odpiąć, żeby się nie kisiło
jak będzie fajny, to Wam polecę, ale czekam na przesyłkę
Cytat:
Jak czytam jakie Wy aktywne jestęscie w ciązy to aż mi głupio, ja to prawie nic nie robię, gotuję obiad, pranie robię ale właściwie nic poza tym. Nawet sprzątanie rozkładam sobie w czasie i tak dziś zajmę się myciem podłóg, jutro sprzątaniem łazienki itp...
jak Cię to pocieszy, to ja z domowych rzeczy tylko robię pranie i prasuję, reszta mąż
Cytat:
zastanowiłaś mnie, jak nie TT to wezmę Aventa.... jeszcze przemyślę sprawę, bo to że chcę ręczny to już pewniak...... dla mnie ma być to na sporadyczne odciąganie, a nie na co dzień.
siostra ma Avent isis (ja kupię natural, bo coś tego isisa nie mogę znaleźć)
i mówi, że jak dobrze przystawi, to tylko 3 razy naciśnie "klamkę" i potem już samo leci

dziewczyny, co już kupowały u "poleconego sprzedawcy"-a zamówiłyście coś, co jednak okazało się kiepskie i raczej nie polecałybyście od niego? Bo mi tam też kilka stów pęknie u niego
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 11:49   #1941
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
Alb a olejek rycynowy?

Ja wlasnie tez mysle o laktatorze ze na razie nie kupuje a jak bedzie potrzeba to wysle tzta do sklepu po jakis prosty reczny. Bo nie zamierzam korzystac czesto, moze pare razy. Tylko w takim razie jaki skoro nie avent i nie medela

Charliss jak nie chcesz czesto korzystać i ma byc prosty ręczny to w aptekach sa takie po 14zl;d taki to nawet na start mozna kupic zeby leżał w torbie szpitalnej;p
Stary 2014-10-20, 11:51   #1942
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Moja kol miała ręczny avent i mowi ze beznadziejny. Ręka ja od tego tak bolała ze nie dawała rady a mało co leciało. Ja jesli bede musiała kupic to elektryczny madela, podobno najlepsze z tej firmy. Ale to jak co po porodzie.
zgadzam się.
Mialam avent ręczny kupiony w razie czego, jak próbowałam odciagac, taka membrana wpadala do środka po trzech razach, musiałam rozkręcac wlozyc spowrotem i tak w kółko
poleciał szybko do kosza, bo więcej mleka wylalam niż ściągnęłam,
mąż kupił szybko medele reczna i bez porównania, w 5min ściągnęła cała butelkę
teraz kupiłam uzywke medela electric I właśnie szukam nowych części żeby wymienić tzn tylko ten motorek będzie używany.
Zaoszczedzilam 50% ceny około.
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 11:55   #1943
ewka555
Zakorzenienie

hej
wróciłam od rodziców i dzisiaj pierwsze co to wzięłam się za sprzątanie, bo teściowa oczywiście nic przez weekend nie zrobiła.
wczoraj było 20 stopni, a dzisiaj u mnie okropna pogoda i pada
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 12:01   #1944
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Co do używanych laktatorów to tylko bym wzięła po kims z rodziny,nie wiem ale jakos mnie to brzydzi;p na teraz nie zamierzam kupować,a jak bedzie jakas potrzeba w stylu nawał mleka to moge poratować sie najzwyklejszym ze zwykłych a jak uznam ze jest mi potrzebny jakis lepszy na dluzej to wtedy kupie
mnie też brzydzi, zresztą jak obczaiłam ceny - 8zł za jeden dzień to jakiś średni biznes.

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Mi był potrzebny laktator już w szpitalu żeby rozkręcić laktację. Miałam ręczny medela i teraz pewnie będę mieć ten sam chociaż dla mnie nie był rewelacyjny ale boję się że inne mogą być jeszcze gorsze. Nawału pokarmu nie miałam, ale przydawał się jak gdzieś wychodziłam i nie mogłam nakarmić - to wtedy odciągałam bo by mi cycki pękły
a te ręczne dają rade? bo zastanawiam się nad elektrycznym, przy założeniu, że np. raz w tygodniu na 100% nie mam jak karmić i ściągam pokarm.

Cytat:
mam to samo, boli mnie strasznie pachwina z jednej strony, kłucie, ciągnięcie, masakra, do tego kość ogonowa, chodzę jak paralityk

Odebrałam wyniki badań i tal:

glukoza 74 mg/dl -norma 70-99

po 2 h - 142 - norma <140

powinnam się martwić ? czy to nieznaczne przekroczenie normy wskazuje już na cukrzycę? do lekarza idę w piątek więc na pewno z nim porozmawiam ale martwię się juz teraz.

I standardowo zle wyniki krwi:
za niskie : RBC, HGB, HCt, MPV, LYM, MONO

za wysokie: NEUT

nie jakoś bardzo ale jednak nie w normach, czytam na necie co i jak ale im więcej czytam tym mniej wiem...
a po godzinie jaka Ci wyszła?

dziewczyny, co mają bakterie w moczu! czy miałyście robiony posiew?
Stary 2014-10-20, 12:08   #1945
Kinqaa
Zakorzenienie

Elvira dokładnie. Ja mialam elektryczny medeli cudo!

you have lost a diamond

Stary 2014-10-20, 12:12   #1946
pepa_
Rozeznanie

AsiaW** kiedys juz pisalam- mi gin podal normy dla ciezarowek: 92 na poczatek, 180 po 1 h, 153 po 2h, wiec cukrem raczej nie masz co sie martwic

suszarka ja mialam bakterie i zeby skuteczenie zaczac leczyc powinien byc posiew zrobiony z antybiogramem, by np. nie brac lekarstw, na ktore bakteria jest oporna. ja juz do konca ciazy " za kare" mam robic posiew razem z moczem

Edytowane przez pepa_
Czas edycji: 2014-10-20 o 12:17
pepa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 12:18   #1947
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
mnie też brzydzi, zresztą jak obczaiłam ceny - 8zł za jeden dzień to jakiś średni biznes.

a te ręczne dają rade? bo zastanawiam się nad elektrycznym, przy założeniu, że np. raz w tygodniu na 100% nie mam jak karmić i ściągam pokarm.

a po godzinie jaka Ci wyszła?

dziewczyny, co mają bakterie w moczu! czy miałyście robiony posiew?

nie miałam pobrania po 1 h, miałam jednio na czczo i 2 po wypiciu glukozy 75 g po 2 h.

Stary 2014-10-20, 12:32   #1948
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
On nie jest taktownym człowiekiem mówiąc kulturalnie :-P trzymam kciuki za badanie! Daj znać jak już będziesz po
Jestem juz po. Troche mnie brzuch ciagnie. Ogolnie szyjka w porzadku..

Mala ma 940g

Wlasnie czekam na wypis..

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016

Edytowane przez olena90
Czas edycji: 2014-10-20 o 12:34
olena90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 12:32   #1949
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
hej hej
Cały weekend byłam zabiegana. odebraliśmy siostrę ze szpitala, a że porusza się jak kaleka to praktycznie cały dzień u niej zostałam, zrobiłam jej obiad, trochę posprzątałam. Wczoraj z racji ładnej pogody zrobiliśmy rundkę po cmentarzach, poszliśmy na spacer, odwiedziliśmy rodzinkę, a po powrocie padłam. Dzisiaj od rana też wzięłam się za rozmrażanie lodówki, pranie, prasowanie...
to faktycznie siostra nieźle połamana biedna

Cytat:
Napisane przez kleo111 Pokaż wiadomość
i oby krótka zima była jak w tym roku

Cytat:
body długi rękaw na to pajacyk i do śpiworka ciepłego. oczywiście czapka i chustka pod szyjkę i do auta

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
ja mam medelę polecam w 100%. siedziałam i mleko samo się odciągało a ja książkę czytałam albo na komórce coś robiłam

Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
medela tak ale elektryczna

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość
dziewczyny, co już kupowały u "poleconego sprzedawcy"-a zamówiłyście coś, co jednak okazało się kiepskie i raczej nie polecałybyście od niego? Bo mi tam też kilka stów pęknie u niego
mi się ni zdarzyło a dużo u niego poprzednio brałam. ale to było 4 lata temu prawie jedyne co to wzięłam podkłądy bella te czerwone ale one nie są dobre. teraz wzięłam canpola bodajże.

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 12:37   #1950
simonee
Zakorzenienie

Dobrze ze piszecie o laktatorach. Zastanawiam się czy kupić wcześniej i jaki ?
Termin mam na 31.12 ale boję się że jeśli nie kupię a będzie mi potrzebny to tylko będę się denerwować a do tego moze dojsc brak możliwości szybkiego kupna.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości