Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staraniach - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-20, 10:37   #2281
Trusiulandia
Zakorzenienie

Dot.: Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staraniach

Buu a to nie.powinien Ci gin teraz zrobić? Mi robił w ciąży chyba w.wakacje jakoś hmm upomnij się no co to ma być żebyś się tak.męczyła. Ja się we wrześniu upomnialam bo miałam dużo sluzu ale.mi.powiedział że.jak nie pieczę i nie swedzi to jest ok że cyto była nie dawno.i nie.trzeba

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 10:43   #2282
soniuska
Zakorzenienie

Dot.: Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staraniach

Cytat:
Napisane przez buu007 Pokaż wiadomość
Trusia mialam cyto chyba pod koniec tamtego roku jak dobrze pamietam

sonia ale slicznosci a ten kombinezon,ale Ci sie trafilo za taka cene,przesliczny,pewnie ze brac go a co
kurde no, powimien posiew Ci zrobic, wez moze zagadaj ze chcesz posiew i juz.

no trafil mi sie :P
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 10:54   #2283
nowa8686
Zakorzenienie

Trusia teraz/sie martwisz to tak jak ja wczesniej a/teraz moje dxiecko sie nie pcha na/swiat

Buu niefajnie z infekcja. Ja tfu tfu cala ciaze nic.

Sonia super ciuszki.

Z tym seksem to chyba g.... Prawda. Moja kol. 2 tyg codzien po przeterminowaniu i co.,, i tak trzeba bylo wywolywac.ehhh

Masuje sutki podobno to bardziej sprawdzone.

Kuzwa w czwartek moj dzien niby taaaaa

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 10:58   #2284
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
Trusia teraz/sie martwisz to tak jak ja wczesniej a/teraz moje dxiecko sie nie pcha na/swiat

Buu niefajnie z infekcja. Ja tfu tfu cala ciaze nic.

Sonia super ciuszki.

Z tym seksem to chyba g.... Prawda. Moja kol. 2 tyg codzien po przeterminowaniu i co.,, i tak trzeba bylo wywolywac.ehhh

Masuje sutki podobno to bardziej sprawdzone.

Kuzwa w czwartek moj dzien niby taaaaa
kochana jeszcze Cie moze zaskoczy
Stary 2014-10-20, 11:13   #2285
Trusiulandia
Zakorzenienie

Nowa no właśnie jak to cholera jest :-/ albo ciężko donosic albo niewiadomo kiedy w końcu wyjdzie. Kurde domyślam się że też wolisz żeby to naturalnie poszło a nie żeby wywolywali.. Może się zacznie lada dzień :-*

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-10-20, 11:15   #2286
nowa8686
Zakorzenienie

Mam nadzieje Soniu. Bo to juz meczace takie czekanie.

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Nowa no właśnie jak to cholera jest :-/ albo ciężko donosic albo niewiadomo kiedy w końcu wyjdzie. Kurde domyślam się że też wolisz żeby to naturalnie poszło a nie żeby wywolywali.. Może się zacznie lada dzień :-*
Do wywołania mam 1.5 tyg. Takze licze na to, ze moja córka w tym czasie sie zdecyduje...
Teraz tez juz sie martwie bo to roznie bywa.... Zielone wody itd...

Fasolinka
Stary 2014-10-20, 11:15   #2287
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieje Soniu. Bo to juz meczace takie czekanie.

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Do wywołania mam 1.5 tyg. Takze licze na to, ze moja córka w tym czasie sie zdecyduje...
Teraz tez juz sie martwie bo to roznie bywa.... Zielone wody itd...
nie dziwie sie,bo tez bym juz malenstwo chciala..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-20, 11:20   #2288
201606011622
Konto usunięte

hej Wam
ja wróciłam dziś do rzeczywistości, wesele się udało, ale cóż, co dobre szybko się kończy
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 11:22   #2289
soniuska
Zakorzenienie

dziewczyny patrzcie co na pewno kupie dzidzi

http://www.ceneo.pl/6377885#tab=reviews
Stary 2014-10-20, 11:25   #2290
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość

ale fajne
Stary 2014-10-20, 11:29   #2291
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
ale fajne
podobno dzieci baaaardzo lubia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-20, 11:31   #2292
201606011622
Konto usunięte

to warto kupić
Stary 2014-10-20, 11:34   #2293
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
to warto kupić
takze polecam
Stary 2014-10-20, 12:15   #2294
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Sonia właśnie powiem Ci szczerze że coś mi się wydaje że brzuch mi opadł hmm i nie boję się.porodu tylko o Maluszka się martwię tyle ech..mam skończone 33 tc i zaczęłam dzisiaj 34 tc chociaż chciałabym 36 skończyć no nic to niezależny ode mnie zobaczymy..
Sonia to widzę że.i humor dobry u Ciebie i samopoczucie
Trusiu podobno porod siedzi w glowie...wiec jak mozesz to mysl by jeszcze dzieciaczek poczekal chwilke.
Co do wszelkich oznak zblizajacego sie porodu to jest roznie. Mi nie opadl brzuch, nie odszedl czop i nie pekl worek plodowy..ten ostatni przebijali mi na partych jak juz dziecko wychodzilo.

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość

Fajniutkie...dzieeczyny naprawde kupxie po 2-3 takie zabawki i koniec. Ja mam peeeelno a najwiecej z lamaze bo mi sie podobaly. Tylko po co? Dziecko sie pobawilo moze chwilke.

U nas ogolnie przygodowo. Po kolei:
- ja zdrowa caly czas
- Daro w zeszly pon.poszedl do zlobka ale z wt.na sr.mial juz katar ale postanowilam tym razem zawalczyc woda morska, poprosic go o dmuchanie i w sumie po 2-3 dniach katar byl nikly bo oddychal swobodnie. W miedzyczasie chodzil do zlobka caly czas bo lekarz powiedzial ze katar to nie choroba i nikt nie bierze l4 jak ma katar. Ciagle jeszcze walczymy z tym kaszlem po zapaleniu co mnie stresuje. Odwiedzilam jednak laryngologa w miedzyczasie, dal nam syrop a ja daje Darkowi czas do sr./cz i pojde z nim znow na kontrole
- nadal nie mamy imienia choc sa rozne opcje
- 28.10 mam polowkowe i w sumie nie moge sie doczekax
- ze zlobkiem wyszla niezla jazda i niestety bedzie afera. A mjanowicie Daro poszedl do tefo zlobka i okazalo sie ze zaczal popychac w swojen grupie dziec ( jest obecnie w grupie do 1.5roku i juz sie tam mocno nudzi co same opiekunki stwierdzily) z tefo co zdazylam wyczytac w literaturze to jest to niestety taki etap gdy wyrazanie frustracji i egoizmu przybiera na sile..a ze Dark najwiekszy to tez mu latwiej. No i jedyna metoda na to to mowienie mowienie i mowienie oraz zajexie czyms innym. Niestety Pani w zlobku mowiac nam o tym ( bylismy w szoku bo w domu tego nie widzielismy ale w domj nie ma dziexi) powiedziala nam tez se w zwiazku z tym stosuje taka kare ze zamyka go na chwile w innym pokoju samego i jak zacznie plakac to go zabiera znow do nixh. Troche zwatpilismy i w szoku nic nie powiedzielismy. Nastepnego dnia TZ zapytal czy dalej tak robi to juz odpowiedziala zw nie. Jednak mielismy pewne obawy bo Darek zaczal plakac przy oddawaniu wiec zadzwonilam do Dyrektorkk. Nie zrobilam tego zlosliwie tylko myslalam ze jest to metoda ktora po prostu sie stosuje w tym zlobku ( w niektorych jest karne krzeselko czy karny jezyk) no i chcialam jej powiedziec ze nie chcemy by stosowali takie metody bo jako zwolennik rodzicielstwa bliskosci uwqzam se nic to nie wnosi. Jednak Dyrektorka byla zaskoczona i powiedsiala ze dziw pogada o tym z dziewczynami ( bylo to w pt). Dzis dzwoni i mowi ze zadna z dziewczyn sie do tego nie przyznaje wiec uprzejmie prosi nas bysmy pojawili sie w srmi sytuacje wyjasnili. Dobrze ze TZ byl ze mna gdy tamta opiekunka to mowila bo normalnie bym zwatpila juz czy na pewno dobrze slyszalam, ale slyszelismy to oboje. Szkoda tylko ze opiekunka sie nie przyznaje bo kazdy blad moze popelnic a ona nast.dnia sama go naprawila. W momencie gdy sie nie przyznaje na pewno na spotkaniu zrobi sie nieciekawie bo sie bedzie wypierala a my bedziwmy musieli twierdzic ze tak mowila.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 12:22   #2295
aggo_di
Wtajemniczenie

MLEBI- jak tam

SONIA- to ja widziałam o takiego misia:
http://mamygadzety.pl/szumisie/
aggo_di jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 12:27   #2296
Trusiulandia
Zakorzenienie

Magiusa jestem.w szoku jakby mi tak dziecko w.pokoju zamknęli to bym ich chyba opier.. Z góry do dołu i zmienila żłobek zdecydowanie..ja jjestem za RB i nie wyobrażam sobie czegoś takiego no.potraktowali Was niefajnie..

To ja myślę zdecydowanie że jeszcze porodu nie będzie!

Zdrowka dla Daro i nie dajcie się w końcu Wy jesteście rodzicami więc Wy decydujecie :-*

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-10-20, 12:27   #2297
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Trusiu podobno porod siedzi w glowie...wiec jak mozesz to mysl by jeszcze dzieciaczek poczekal chwilke.
Co do wszelkich oznak zblizajacego sie porodu to jest roznie. Mi nie opadl brzuch, nie odszedl czop i nie pekl worek plodowy..ten ostatni przebijali mi na partych jak juz dziecko wychodzilo.

Fajniutkie...dzieeczyny naprawde kupxie po 2-3 takie zabawki i koniec. Ja mam peeeelno a najwiecej z lamaze bo mi sie podobaly. Tylko po co? Dziecko sie pobawilo moze chwilke.

U nas ogolnie przygodowo. Po kolei:
- ja zdrowa caly czas
- Daro w zeszly pon.poszedl do zlobka ale z wt.na sr.mial juz katar ale postanowilam tym razem zawalczyc woda morska, poprosic go o dmuchanie i w sumie po 2-3 dniach katar byl nikly bo oddychal swobodnie. W miedzyczasie chodzil do zlobka caly czas bo lekarz powiedzial ze katar to nie choroba i nikt nie bierze l4 jak ma katar. Ciagle jeszcze walczymy z tym kaszlem po zapaleniu co mnie stresuje. Odwiedzilam jednak laryngologa w miedzyczasie, dal nam syrop a ja daje Darkowi czas do sr./cz i pojde z nim znow na kontrole
- nadal nie mamy imienia choc sa rozne opcje
- 28.10 mam polowkowe i w sumie nie moge sie doczekax
- ze zlobkiem wyszla niezla jazda i niestety bedzie afera. A mjanowicie Daro poszedl do tefo zlobka i okazalo sie ze zaczal popychac w swojen grupie dziec ( jest obecnie w grupie do 1.5roku i juz sie tam mocno nudzi co same opiekunki stwierdzily) z tefo co zdazylam wyczytac w literaturze to jest to niestety taki etap gdy wyrazanie frustracji i egoizmu przybiera na sile..a ze Dark najwiekszy to tez mu latwiej. No i jedyna metoda na to to mowienie mowienie i mowienie oraz zajexie czyms innym. Niestety Pani w zlobku mowiac nam o tym ( bylismy w szoku bo w domu tego nie widzielismy ale w domj nie ma dziexi) powiedziala nam tez se w zwiazku z tym stosuje taka kare ze zamyka go na chwile w innym pokoju samego i jak zacznie plakac to go zabiera znow do nixh. Troche zwatpilismy i w szoku nic nie powiedzielismy. Nastepnego dnia TZ zapytal czy dalej tak robi to juz odpowiedziala zw nie. Jednak mielismy pewne obawy bo Darek zaczal plakac przy oddawaniu wiec zadzwonilam do Dyrektorkk. Nie zrobilam tego zlosliwie tylko myslalam ze jest to metoda ktora po prostu sie stosuje w tym zlobku ( w niektorych jest karne krzeselko czy karny jezyk) no i chcialam jej powiedziec ze nie chcemy by stosowali takie metody bo jako zwolennik rodzicielstwa bliskosci uwqzam se nic to nie wnosi. Jednak Dyrektorka byla zaskoczona i powiedsiala ze dziw pogada o tym z dziewczynami ( bylo to w pt). Dzis dzwoni i mowi ze zadna z dziewczyn sie do tego nie przyznaje wiec uprzejmie prosi nas bysmy pojawili sie w srmi sytuacje wyjasnili. Dobrze ze TZ byl ze mna gdy tamta opiekunka to mowila bo normalnie bym zwatpila juz czy na pewno dobrze slyszalam, ale slyszelismy to oboje. Szkoda tylko ze opiekunka sie nie przyznaje bo kazdy blad moze popelnic a ona nast.dnia sama go naprawila. W momencie gdy sie nie przyznaje na pewno na spotkaniu zrobi sie nieciekawie bo sie bedzie wypierala a my bedziwmy musieli twierdzic ze tak mowila.

czekamy na wiesci z polowkowego i moim zdaniem taka kar ajest chora!
sa karne jezyki itd..ale bez przesady ;/
Cytat:
Napisane przez aggo_di Pokaż wiadomość
MLEBI- jak tam

SONIA- to ja widziałam o takiego misia:
http://mamygadzety.pl/szumisie/
oo tez fajny;*
Stary 2014-10-20, 12:58   #2298
buu007
Zakorzenienie

Trusia no upomne sie jutro,bo wizytuje o 16:30
tylko mi cyto zawsze wychodzila I grupa,nawet przed staraniami sie zastanawiamc zy jak cyto wychodzi I to cos tam sie dziac moze
bo w pierwszej ciazy tez mialam caly czas I,niby zadnych infekcji,ale po tym co bylo po porodzie,nie mogli mnie zszyc,wszystko sie rozwarstwialo tam doszli do wniosku ze infekcje niedoleczona miec musialam

Cytat:
hej Wam
ja wróciłam dziś do rzeczywistości, wesele się udało, ale cóż, co dobre szybko się kończy
a no,powrot do rzeczywistosci

magiusa no co Ty piszesz
mam nadzieje ze sytuacja sie wyjasni,skoro babka tak powiedziala to pewnie tak zrobila a teraz sie moze boi konsekwencji skoro zadzwonilas do dyrektorki,mam nadzieje ze sie przyzna,i ze jakos ta rozmowa bedzie na poziomie a nie ze beda to przepychanki jej slowo przeciwko waszemu
dzieci maja rozne okresy,czasem bija gryza jak nie robia tego w domu dla rodzicow to jest szok,ale madra nauczycielka jakis sposob znajdzie na to,tylko przykre ze ona wymyslila ze go na chwile zamknie samego :/

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

sonius o tym koniku juz slyszalam hehe
my mamy takiego grajacego kroliczka

ago a ten szumis-niezly,ale cena mnie powalila

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

buu007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 13:00   #2299
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buu007 Pokaż wiadomość
Trusia no upomne sie jutro,bo wizytuje o 16:30
tylko mi cyto zawsze wychodzila I grupa,nawet przed staraniami sie zastanawiamc zy jak cyto wychodzi I to cos tam sie dziac moze
bo w pierwszej ciazy tez mialam caly czas I,niby zadnych infekcji,ale po tym co bylo po porodzie,nie mogli mnie zszyc,wszystko sie rozwarstwialo tam doszli do wniosku ze infekcje niedoleczona miec musialam

a no,powrot do rzeczywistosci

magiusa no co Ty piszesz
mam nadzieje ze sytuacja sie wyjasni,skoro babka tak powiedziala to pewnie tak zrobila a teraz sie moze boi konsekwencji skoro zadzwonilas do dyrektorki,mam nadzieje ze sie przyzna,i ze jakos ta rozmowa bedzie na poziomie a nie ze beda to przepychanki jej slowo przeciwko waszemu
dzieci maja rozne okresy,czasem bija gryza jak nie robia tego w domu dla rodzicow to jest szok,ale madra nauczycielka jakis sposob znajdzie na to,tylko przykre ze ona wymyslila ze go na chwile zamknie samego :/

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

sonius o tym koniku juz slyszalam hehe
my mamy takiego grajacego kroliczka

ago a ten szumis-niezly,ale cena mnie powalila
tez fajnie
Stary 2014-10-20, 13:48   #2300
nowa8686
Zakorzenienie

Magiusa to ona chyba wziela przyklad z opiekunki z naxwspolnej ehhh... I daj tu dziecko do przedszkola...

Wlasnie byla rundka z i na 8 pietro

Fasolinka
Stary 2014-10-20, 14:14   #2301
aggo_di
Wtajemniczenie

BUU- cena mnie też powaliła ale jak widzę, ile pieniędzy wydają niektóre ciotki na pierwsze lepsze zabawki, które potem stoją i się kurzą to może jak by sobie zażyczyć to?
Stary 2014-10-20, 14:18   #2302
soniuska
Zakorzenienie

a co do misia to fakt, juz wole konika hehe

i podoba mi sie ta mata tez,bo jest duza..i ma naprawde wiele atrakcji, podoba mi sie opcja kopania nozkami w te takie lapki i one graja
ale 200zl troszke duzo.. choc chyba wole taka niz zwykla za 100 zl

http://allegro.pl/tiny-love-mata-edu...681539688.html
Stary 2014-10-20, 14:21   #2303
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aggo_di Pokaż wiadomość
BUU- cena mnie też powaliła ale jak widzę, ile pieniędzy wydają niektóre ciotki na pierwsze lepsze zabawki, które potem stoją i się kurzą to może jak by sobie zażyczyć to?
O tak. Ja jestem takim przykladem. Zobaczylybysxie asortyment Darka to byscie zemdlaly. Ma naprawde chyba z 50 roznych zabawek...no i wiekszosc sie kurzy. Bzdura i bzdura i bzdura. Szkoda ze nie bylam madrzejsza

Odnosnie zlobka to obawiam sie ze beda przepychanki ale dlatefo idzie tez moj TZ no bo we dwojke to juz omamow sluchowych nie moglismy miec

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 14:22   #2304
nowa8686
Zakorzenienie

Nam mate kol. Pozyczy. Takze nie wydaje kasy. Na zabawki mamy jeszcze czas.

Fasolinka
Stary 2014-10-20, 14:23   #2305
201704210903
Konto usunięte

Już po. Leże i czekam aż ktoś mi ktoś mi powie czy mogę jeść i pić. Też kupię tego konika

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 14:24   #2306
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
O tak. Ja jestem takim przykladem. Zobaczylybysxie asortyment Darka to byscie zemdlaly. Ma naprawde chyba z 50 roznych zabawek...no i wiekszosc sie kurzy. Bzdura i bzdura i bzdura. Szkoda ze nie bylam madrzejsza

Odnosnie zlobka to obawiam sie ze beda przepychanki ale dlatefo idzie tez moj TZ no bo we dwojke to juz omamow sluchowych nie moglismy miec

no i dobrze. czzekamy na wiesci
Cytat:
Nam mate kol. Pozyczy. Takze nie wydaje kasy. Na zabawki mamy jeszcze czas.
super, ja nie mam niestety od kogo..ale konika kupie;p

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
Już po. Leże i czekam aż ktoś mi ktoś mi powie czy mogę jeść i pić. Też kupię tego konika

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
widze kochana ze konik sie spodoba;*

trzymamy kciuki
Stary 2014-10-20, 14:46   #2307
aggo_di
Wtajemniczenie

Cytat:

powodzenia na rozmowie!

ja nie wiem, jak zmieścimy dziecko z łóżeczkiem i ubrankami, a co dopiero z zabawkami
Patrząc po znajomych to niezależnie od ilości zabawek, zajmują się jedną, albo łyżkami i miskami

ad. maty- moja siostra używała maty na początku, żeby odłożyć córcie, ona sobie tam majtała tymi zabawkami, ale jak tylko zaczęła się przewracać na boki to po chwili była poza nią. A przy raczkowaniu to posuwała się razem z materiałem. I wtedy daliśmy w prezencie taką mate-puzzle piankowe i akurat podpasowało jej na jakiś czas. Ale potem doszła do etapu glamania brzegów i literek

Konik fajny w funkcjonalności, może kiedyś poszukam też innych wariantów

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-20, 16:14   #2308
Trusiulandia
Zakorzenienie

Byłam z Tz na szkole rodzenia i one tam zawsze robią ktg i pytam o ten brzuch a położna mi mówi że faktycznie mi opadł i ze to nie powiedziane że coś się.będzie działo ale dobrze że wizyta za tydzień to lekarz sprawdzi co i jak

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-10-20, 16:27   #2309
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam z Tz na szkole rodzenia i one tam zawsze robią ktg i pytam o ten brzuch a położna mi mówi że faktycznie mi opadł i ze to nie powiedziane że coś się.będzie działo ale dobrze że wizyta za tydzień to lekarz sprawdzi co i jak
o kurcze
Stary 2014-10-20, 16:46   #2310
nowa8686
Zakorzenienie

Trusia mi polozne dawno mowily ze brzuch nisko i co dupa . Takze no stress

Fasolinka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości