Wszystko o Avonie - Część III - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-26, 11:46   #3061
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

Dot.: Wszystko o Avonie - Część III

a ile on kosztuje w katalogu 9, bo akurat nie mam pod reka.? i na ile starcza i jak go sie stosuje? bo FW trzeba trzymac przez 60 sekund :[
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-26, 11:46   #3062
violisia
Zadomowienie

[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;4859388]dlatego jak dla mnie to forum powinno byc dla konsultantek, ale nie jestesmy w stanie sprawdzac kto nia jest a kto nie, dlatego ja jestem zawzyczaj na innym forum o avonie. stosuje własnie peeling z foot works i nic nie działa. :/[/quote]

ja polecam diamentowy scrub (jak to sie wlasciwie czyta...?) jest swietny..
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-26, 11:47   #3063
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
bo tak patrzac na bycie konsultantka, to wcale nie jest meczace, ani nei zabiera duzo czasu, ja np. zamówienie robie raz na katalog i klientki nie narzekaja wrecz przeciwnie, zamawiaja raz a porzadnie.. ale dobra przechodzac do rzeczy(uwielbiam to stwierdfzenie hehe) bycie konsultantka, to poswiecenie w ciagu jednego dnia, 2 godzinki, na rozniesienie katalogów, nastepna godzinka innego dnia na pozbieranie zamówien, wpisanie i wysłanie.. potem rozwiezienie tego w ciagu np 2 godzinek(max) to naprawde niewiele, a zawsze mamy kosmetyki do siebie, i nawet majac dzieci mozna to robic z nimi, wiadomo jak ma sie klientki ktore sa znajomymi, to zawsze mozna sie umówic na kawe, lub w ramach spacerku przejsc sie do klientki ja np, nawiazałam znajomosci z klientkami, bo wiadomo ze trzeba poznac wymagania, itp.. i to kolejny plus. Jedyny minus to czasami braki, ale jak zaznaczy sie na poczatku i wyjasni ze jakby nie bylo jakiegos produktu to to nie nasza wina, i ze przysylaja w nastepnym zamowieniu.. to wtedy napewno nie ma nieprzyjemnosci..
ja wprawdzie nie mam dzieci ale zamierzam je miec w przyszłości i absolutnie nie chce rezygnowac z avonu! Ja mam podobnie jak Ty... Tym bardziej, ze jak już pisałam ja uwielbiam to robic! Uwielbiam rozdawac katalogi, zbierac zamóienia, pakowac paczuszki, dawac gratisiki... Kręci mnie to porządnie
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-26, 11:49   #3064
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;4859497]a ile on kosztuje w katalogu 9, bo akurat nie mam pod reka.? i na ile starcza i jak go sie stosuje? bo FW trzeba trzymac przez 60 sekund :[[/QUOTE]
kosztyuje 12,90 i tez sie trzyma przez 60 sekund na stópkach a potem wmasowuje... wtedy tak fajnie wszystko schodzi ze stópek... a potem wystarczy doskładnie spłukac nóżki mi się on bardzo podoba dziewczyny tutaj mi go poleciły i kupiłam. oczywiście nie żźałuje... jest baredzo przyjemny w stosowaniu... kremowa konsustenja i czuc taki chłodek lekki po nałozeniu
Stary 2007-07-26, 11:50   #3065
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
ja wprawdzie nie mam dzieci ale zamierzam je miec w przyszłości i absolutnie nie chce rezygnowac z avonu! Ja mam podobnie jak Ty... Tym bardziej, ze jak już pisałam ja uwielbiam to robic! Uwielbiam rozdawac katalogi, zbierac zamóienia, pakowac paczuszki, dawac gratisiki... Kręci mnie to porządnie
dokłądnie, no ja nie zaznaczylam ze też nie mam dzieci, ale chce w przyszlosci miec, i napewno z tego nie zrezygnuje bo to tak naprawde sama przyjemnosc, a na wady mozna znalezc sposób (braki-zaznaczyc ze jak w kazdym "sklepie" moga sie zdarzyc.. mnie frajda znowu czeka we wtorek hehe.. Braków zero z K9 pozdrawiam
Stary 2007-07-26, 11:52   #3066
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Cytat:
ja polecam diamentowy scrub (jak to sie wlasciwie czyta...?) jest swietny..
ja mówie na to skrub
Stary 2007-07-26, 11:52   #3067
violisia
Zadomowienie

Caroline_1988 widze ze wiek ten sam hehehe co ja avomaniaczka kolejna( brat mój na mnie maniak;P hehehe ciekawe dlaczego..?! heheh)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-07-26, 11:54   #3068
violisia
Zadomowienie

Cytat:
ja mówie na to skrub
ja ja narazie mówiłam "ten diamentowy" hehehe.. no ale jest świetny to trzeba przyznac
Stary 2007-07-26, 11:56   #3069
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

hehe ja wpradzie konsultantką jestem od niedawna bo k9 to dopiero moja tzrecia kampania w karierze ale już mnie to wciąga a się tak broniłam na początku przed tym AVONEM! a mi najbardziej to TŻ dogaduje :P i krzyczy , że mnie kiedys w końcu te kosmetyki zasypią
Stary 2007-07-26, 11:59   #3070
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Cytat:
ja ja narazie mówiłam "ten diamentowy" hehehe.. no ale jest świetny to trzeba przyznac
mi jak już pisałam poleciły go avonki z naszego wątku bo też na początku chciałam wziąc peeling ale mówie sobie co tam spróbuje... w koncu jestem konsultantką to powinnam chociaż niektóre kosmetyki znac i wypróbowac na sobie no i teraz nie żałuje... chociaż 12,90 to troche dużo... noa le z opustem nie wychodzi tak źle :P a teraz mamz amiar z k10 wziąc sobie lawendowa maseczke do stóp... avonki pisały, ze jest goda kupienia więc spróbuję
Stary 2007-07-26, 12:02   #3071
aiso87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dwi071 Pokaż wiadomość
... ja tez za zamówienie powyzej 50 zł daje jakiś gratis i raczej to sie opłaca, bo klientka zawsze wróci z kolejnym zamówieniem, często tez powyzej 50 zł.
Cytat:
Napisane przez anetka_m Pokaż wiadomość
Caroline dobrym wyjściem jest kupowanie rzeczy z katalogu. Czasem są promocje np. na kremy do rąk, balsamy do ust, jakieś kremy czy inne kosmetyki w mini opakowaniach. Cena w katalogu nie przekracza 5 zł, a Ty automatycznie pobijasz sobie wartość zamówienia i opust zarazem. Ja bardzo rzadko korzystam z ofert internetowej czy netto.
To naprawde dobry pomysł,zeby dawać klientkom prezenty z katalogu,bo rzeczywiście mozliw,że skusi je to do zakupy w przyszłosci Ja dopiero zaczynam rozdawać prezenty i ostatnio dałam jednej klientce kosmetyczke z netto z Naturals i tak sie dziewczyna ucieszyła,że naprawde miło mi sie zrobiło. Lubie jak Avon daje różne prezenty (tj teraz spa),bo one rewelacyjnie nadaja się na upominki (jezeli oczywiście nam samym coś nie podpasuje ).
No i zawsze są próbki...Tylko troche drogie są,ale w pełni to rozumiem.

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
Ja nagminnie spotykam się z prośbami o sprzedaż produktów z ofert wiązanych, oczywiście bez wymaganego zamawiania drugiego produktu i jest to jedyny kosmetyk, który chce z katalogu. Już nie mam siły tłumaczyć, że przeciez nie kupię kolejnego szamponu, czy kremu do stóp, żeby ona mogła mieć żele Senses XXL (np. teraz oferta w K09).
Oczywiście często bywają tacy, którzy nie korzystają z takich ofert, jeśli muszą za drugi produkt zapłacić, ale co innego, jak stała klientka prosi o dodatkowy krem do stóp, mimo że teraz zamawia tylko jeden produkt.
czasem mi sie wydaje,że klientki nie czytają szczegółów ofert wiązanych i zamawiają po obniżonych cenach,u mnie zdarza sie to nagminnie i niestety chyba naiwna czy cos jestem,bo kupuje coś,żeby one mogły z tej oferty skorzystać (nie chce,zeby pomyślały,ze ich konsultatnka to problemy tylko robi).
Tak było w tym katalogu z błyszczykami ucr,ale wiem,ze jedna z moich klientek planuje zakup pudru prasowanego (tylko czeka na wypłate),wiec kiedys jej to sprzedam.Ale nie wiem na ile jeszcze takich akcji starczy mi cierpliwości

Kasia/Katarzyna poprostu
aiso87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-26, 12:07   #3072
violisia
Zadomowienie

Cytat:
hehe ja wpradzie konsultantką jestem od niedawna bo k9 to dopiero moja tzrecia kampania w karierze ale już mnie to wciąga a się tak broniłam na początku przed tym AVONEM! a mi najbardziej to TŻ dogaduje :P i krzyczy , że mnie kiedys w końcu te kosmetyki zasypią
czyli zaczynałaś od k7? ja tak samo.. hehe wiec widzisz kariera i wiek ten sam hehe.. Mój tż to na poczatku jak widzial mnie z katalogiem to mial dosyc, i uciekal do drugiego pokoju, hehe ale ostatnio( po 2 kampaniach) stwierdzil, ze moze dac kumplowi katalog dla żony, cioci weznie, a nawet zaoferowal ze pogada z mam czy by nie wziela do znajomych ktore przychodza do sklepu w ktorym pracuje( z tego zrezygnowalam..) tak wiec moj Tz we wtorek stanie sie posiadaczem kolejnego 2 juz zelu pod prysznic, IB dla niego (deo) z czego ma juz 2 fuull speed.. i wczoraj pojechal ze mna do biura i dzielnie sie trzymal jak ja ogladalam kosmetyki..hehe
Stary 2007-07-26, 12:07   #3073
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Cytat:
Napisane przez aiso87 Pokaż wiadomość
To naprawde dobry pomysł,zeby dawać klientkom prezenty z katalogu,bo rzeczywiście mozliw,że skusi je to do zakupy w przyszłosci Ja dopiero zaczynam rozdawać prezenty i ostatnio dałam jednej klientce kosmetyczke z netto z Naturals i tak sie dziewczyna ucieszyła,że naprawde miło mi sie zrobiło. Lubie jak Avon daje różne prezenty (tj teraz spa),bo one rewelacyjnie nadaja się na upominki (jezeli oczywiście nam samym coś nie podpasuje ).
No i zawsze są próbki...Tylko troche drogie są,ale w pełni to rozumiem.

czasem mi sie wydaje,że klientki nie czytają szczegółów ofert wiązanych i zamawiają po obniżonych cenach,u mnie zdarza sie to nagminnie i niestety chyba naiwna czy cos jestem,bo kupuje coś,żeby one mogły z tej oferty skorzystać (nie chce,zeby pomyślały,ze ich konsultatnka to problemy tylko robi).
Tak było w tym katalogu z błyszczykami ucr,ale wiem,ze jedna z moich klientek planuje zakup pudru prasowanego (tylko czeka na wypłate),wiec kiedys jej to sprzedam.Ale nie wiem na ile jeszcze takich akcji starczy mi cierpliwości
ja poprostu mówie, ze nie da rady zamówic, bo nie mam innych ofert właśnie też tak miałam z błyszczykiem UCR i w końcu dziewczyna sie zdecydowała, ze go zmaówi w k10... oczywiście rodzince i zaufanym klientkom czasem ide na rękę ale nigdy tak żebym miała na tym tracic

ja ostatnio ałam dziewczynie balsam SPA sake i ryż który dostałam z TPS za 50 gr i tez się ucieszyła może zamówi coś jesczze z tej serii... A macie jakies pomysły co warto dac na prezencik przy zamówieniach z k10? Ja trak myślałam nad zelami Senses jesli oczywiście ich nie zamówi klientka...
Stary 2007-07-26, 12:11   #3074
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Cytat:
czyli zaczynałaś od k7? ja tak samo.. hehe wiec widzisz kariera i wiek ten sam hehe.. Mój tż to na poczatku jak widzial mnie z katalogiem to mial dosyc, i uciekal do drugiego pokoju, hehe ale ostatnio( po 2 kampaniach) stwierdzil, ze moze dac kumplowi katalog dla żony, cioci weznie, a nawet zaoferowal ze pogada z mam czy by nie wziela do znajomych ktore przychodza do sklepu w ktorym pracuje( z tego zrezygnowalam..) tak wiec moj Tz we wtorek stanie sie posiadaczem kolejnego 2 juz zelu pod prysznic, IB dla niego (deo) z czego ma juz 2 fuull speed.. i wczoraj pojechal ze mna do biura i dzielnie sie trzymal jak ja ogladalam kosmetyki..hehe
ja zaczynałam od drugiego terminu w k7 i to było moje pierwsze zamówienie... a jesli chodzi o TŻ to ostatnio zrobiłam mu odnowę biologoiczną i mu się bardzo spodobało potem sie mnie wypytywał na czym polegaja te opusty itd oglądał z zaciekawieniem fakturki miał wziąc katalog do siebie do pracy ale w końcu powiedział, ze nie będzie latał z katalogami jak baba no to mu dałam już spokó a wczoraj dostał ode mnie na imieninki wode Tomorrow for him i jest bardzoz adowolony

a tak na marginesie to zdawałas w tym roku maturke? jak ci poszło? wybierasz się gdzieś dalej? bo ja jak widzisz w moim opisie ide na studia
Stary 2007-07-26, 12:15   #3075
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

jest cos z avonu dobrego na wagry?
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-07-26, 12:15   #3076
kolmanka
Wtajemniczenie

heheh to chyba nie tylko mój Tż sie na mnie wydziera ile ja to rzeczy mam i po co mi tyle zapasów, bo jemu to wystarczy woda i ręcznik , bo po co więcej? Chociaż odkąd jestem w firmach kosmetycznych i prezentuje mu perfumy to cały czas się psika a uzależnił się calkowicie od kulek pod pachy z Avonu , co katalog 3-4 bierze

Studentka medycyny
molekularnej

Maniaaa wizazowaniaaa

Blog Kolmanki
kolmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-26, 12:17   #3077
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

mój TŻ się jesczze nie przekonał aż tak zeby miał sam zamawiac dla siebie ja przeważnie jak coś to mu biore jakiś żel i wogóle... Zresztą jemu to wszystko jedno... nawet szare mydło by mu wystarczyło pewnie ale już sie powoli przyzwyczaja do mojego maniactwa i się śmiał, że ostatnio dla klientki wstałam o 7 rano chociaz mam wakacje żeby się z nia spotkac bo o innej porze jej nie pasowało
Stary 2007-07-26, 12:18   #3078
aiso87
Rozeznanie

Cytat:
ja ostatnio ałam dziewczynie balsam SPA sake i ryż który dostałam z TPS za 50 gr i tez się ucieszyła może zamówi coś jesczze z tej serii... A macie jakies pomysły co warto dac na prezencik przy zamówieniach z k10? Ja trak myślałam nad zelami Senses jesli oczywiście ich nie zamówi klientka...
super upominkiem,będą balsamy do ust naturals! (one wchodza chyba włąśnie w k10?) dzięki temu klientki beda mogły też poznać zapachy naturals

Kasia/Katarzyna poprostu
Stary 2007-07-26, 12:19   #3079
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

w serii clearskin jest seria na wągry... jest jak się nie myle żel do mycia twarzy i tonik no ale ja nie uzywałam i nie miałam styczności z nimi więc nic ci poradzic nie mogę... spreawdż może na KWC... na pewno coś będzie
Stary 2007-07-26, 12:19   #3080
violisia
Zadomowienie

Cytat:
a tak na marginesie to zdawałas w tym roku maturke? jak ci poszło? wybierasz się gdzieś dalej? bo ja jak widzisz w moim opisie ide na studia
hihihi, tak zdawałam.. i zdałam hehe i to bez giertychowskiej amnestii. hehe wybieram sie na studium policealne do " studium zdrowia i urody" na technika uslug kosmetycznych.. i wreszcze bede mogla robic to co uwielbiam.. a w miedzyczasie chce zrobic kurs stylizacji paznokci... i gratuluje dostania sie na studia mam nadzieje, ze po wakacjach dogadamy sie ze szkola, i bedziemy mogly wynienic spostrzezeniami i materialami Pozdrawiam Serdecznie
Stary 2007-07-26, 12:20   #3081
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Cytat:
Napisane przez aiso87 Pokaż wiadomość
super upominkiem,będą balsamy do ust naturals! (one wchodza chyba włąśnie w k10?) dzięki temu klientki beda mogły też poznać zapachy naturals
te balsamy do ust wchodzą w k11 dopiero... a szkoda bo własnie też nam nimi myslałam a potem się zgapiłam bo to przeciez dopiero w k11... ja jak cos to chyba dam coś z naturalsów no i zele senses jesli nikt nie zamówi
Stary 2007-07-26, 12:22   #3082
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Cytat:
hihihi, tak zdawałam.. i zdałam hehe i to bez giertychowskiej amnestii. hehe wybieram sie na studium policealne do " studium zdrowia i urody" na technika uslug kosmetycznych.. i wreszcze bede mogla robic to co uwielbiam.. a w miedzyczasie chce zrobic kurs stylizacji paznokci... i gratuluje dostania sie na studia mam nadzieje, ze po wakacjach dogadamy sie ze szkola, i bedziemy mogly wynienic spostrzezeniami i materialami Pozdrawiam Serdecznie
no myślę, ze bedzimey miał o czym dyskutowac ale obawiam się, ze ty będziesz uczyła się barziej w przyśpieszonym tempie bo studium w końcu trwa 2 latka a studia mam 3-letnie a idziesz na dzienne czy zaoczne? bo ja na zaoczne...
Stary 2007-07-26, 12:27   #3083
aiso87
Rozeznanie

Cytat:
te balsamy do ust wchodzą w k11 dopiero... a szkoda bo własnie też nam nimi myslałam a potem się zgapiłam bo to przeciez dopiero w k11... ja jak cos to chyba dam coś z naturalsów no i zele senses jesli nikt nie zamówi
aaa,szkoda,ale dizęki za sprostowanie no wałśnie żele senses bedą super pomysłem (jak dla nas za 4,5zł to fajny gift)

Kasia/Katarzyna poprostu
Stary 2007-07-26, 12:38   #3084
kolmanka
Wtajemniczenie

ja po moich studiach 5 letnich chyba też wybiorę się dodatkowo na studium ksometyczne bo to naprawdę fajna rzecz. Moja mamuska skonczyła je z 4 lata temu i z tego co wiem to było więcej smiechu , zabawy, ciekawych spotkan ze znanymi wizazystami niż samej nauki , także na prawde super. No i wazne, zeby studiowac to , co sie lubi A moze w tym roku pociagne sobie dwa kierunki hmm pomysle o tej kosmetologii

Studentka medycyny
molekularnej

Maniaaa wizazowaniaaa

Blog Kolmanki
kolmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-26, 12:47   #3085
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Cytat:
Napisane przez kolmanka Pokaż wiadomość
ja po moich studiach 5 letnich chyba też wybiorę się dodatkowo na studium ksometyczne bo to naprawdę fajna rzecz. Moja mamuska skonczyła je z 4 lata temu i z tego co wiem to było więcej smiechu , zabawy, ciekawych spotkan ze znanymi wizazystami niż samej nauki , także na prawde super. No i wazne, zeby studiowac to , co sie lubi A moze w tym roku pociagne sobie dwa kierunki hmm pomysle o tej kosmetologii
ja własnie to lubie i dlatego wybrałam te studia jesli masz możliwośc studiowania dwóch kierunków no to pewnie czemu nie masz spróbowac?
Stary 2007-07-26, 13:05   #3086
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
ja mówie na to skrub
Ja mówię skrab :P
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-26, 13:08   #3087
kana23
Raczkowanie

[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;4859776]jest cos z avonu dobrego na wagry? [/quote]

Z tego co mówiły mi klientki i z własnego doświadczenia wiem że dobry jest sztyft na wągry z serii clearskin jak i z tej samej serii płatki peelingujące które weszły niedawno. I do codziennego użytku super jest również żel do mycia twarzy z mikrodrobinkami (mogłam nazwe przekręcić) oczywiście też z serii clearskin
kana23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-26, 13:10   #3088
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Cytat:
Napisane przez kana23 Pokaż wiadomość
Z tego co mówiły mi klientki i z własnego doświadczenia wiem że dobry jest sztyft na wągry z serii clearskin jak i z tej samej serii płatki peelingujące które weszły niedawno. I do codziennego użytku super jest również żel do mycia twarzy z mikrodrobinkami (mogłam nazwe przekręcić) oczywiście też z serii clearskin
musze wypróbowac ten sztyft :P
Stary 2007-07-26, 13:14   #3089
madzik87
Raczkowanie

GG do madzik87

co do kosmetologii to nie wiecie czy są w tym kierunku jakieś studia dzienne w Krakowie? co prawda jedne dzienne już ciągnę i zajmują mi dużo czasu, ale może na 3 roku dałabym radę mieć 2 kierunki ?
madzik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-26, 13:16   #3090
madzik87
Raczkowanie

GG do madzik87

ja z serii clearskin polecam płatki peelingujące, mam już 2 opakowanie i bardzo je lubię, no i świetnie sprawdzają się podczas wyjazdu na wakacje, bo wiadomo że wtedy wszystkich kosmetyków nie da się ze sobą zabrać.
madzik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości