|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać II
|
|
|
|
#1442 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1444 |
|
Zadomowienie
|
Jestem spoza Warszawy ale tutaj się uczę i wynajmuję mieszkanie. Muszę wyrwać 3 zęby aby założyć aparat ortodontyczny, niestety w moim mieście nie ma już miejsc na NFZ do chirurga, czy mogę w Warszawie wyrwać państwowo zęby u chirurga czy muszę to zrobić w rodzinnym mieście? Jeśli istnieje taka możliwość to gdzie w stolicy mogę to zrobić? W jakich przychodniach? Jestem ubezpieczona w Krusie przy rodzicach.
|
|
|
|
#1445 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatecznie byłam w Synevo na Dzikiej i jestem bardzo zadowolona - pobranie było szybkie i praktycznie bezbolesne Inna sprawa, że koszt badań powalający, bo za hormony tarczycy, glukozę i jakieś dodatkowe witaminy zapłaciłam ponad 450 zł ![]() Cytat:
Ktoś wie, gdzie jeszcze mogę je kupić?
|
||||
|
|
|
#1446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Całą rodziną robimy tam okulary (rozne, mniej i bardziej skomplikowane szkla) od lat i zawsze sa niezawodni. Nie wiem jakich szkiel potrzebujesz, ale zadzwon i zapytaj o ceny - moze sie okaze ze sa atrakcyjne na moje okulary i mamy zawsze byly sporo nizsze niz w sieciowkach.
|
|
|
|
|
#1447 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie nie pamiętam
Idąc od ronda w kierunku przystanku Stefanika, idziesz po prawej stronie, wzdłuż całego pasażu sklepów. Najpierw są dwie sieciowe piekarnie, jakiś czas później Żabka i za Żabką ta piekarnia z ciastem dyniowym Po 23 zł/kg, jest dosyć lekkie, jak na ciasto dyniowe
|
|
|
|
#1448 | |
|
Zakorzenienie
|
Że co???!!!
Cytat:
Może nie do końca tu miejsce na takie pytanie, ale... Wiecie może czy refleksy są nadal modne? A jeśli tak, to gdzie zrobią mi dobrze bardzo delikatne, w złocie?
![]() Edytowane przez --Olka-- Czas edycji: 2014-10-20 o 17:44 |
|
|
|
|
#1449 |
|
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny
![]() o optyku na duracza kiedys myslalam, nawet tam kiedys dzwonilam, ale nie znalam zadnej opinii mieli dobra cene z tego co pamietam. dobrze ze ktos sprawdzil
|
|
|
|
#1450 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Polecam laboratorium Nasze Zdrowie przy ul. Etiudy Rewolucyjnej miło szybko (a mam baaardzo ciężkie żyły...), bez kolejek
|
||
|
|
|
#1451 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o badania to bardzo zadowolona jestem z Enel-Med w Arkadii. Pielęgniarki rozumieją, że mam trudno widoczne żyły i nie wbijają mi igieł na oślep (tak, miałam takie przejścia, ale w innym mieście). Nie wiem jak wygląda sprawa z cenami- mam pakiet medyczny i prawie wszystkie badania mam w cenie.
Swoją drogą to chyba najlepsza w Warszawie opcja jeśli chodzi o prywatne ubezpieczenie zdrowotne. Znalazłam tutaj idealnego ginekologa specjalizującego się w trudnych przypadkach (onkologa, nie bagatelizuje nawet najdrobniejszej anomalii) i endokrynologa. Na prywatne wizyty + badania wydałabym pewnie fortunę ;/ |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze bez wtop. Jedynie czas oczekiwania, zwlaszcza na bardziej nietypowe szkla, jest dluzszy niz w sieciowkach itd.
|
|
|
|
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety prywatne badania i wizyty pochłaniają fortunę Ja musiałam jeszcze zrobić USG oddzielnie, do tego dwie wizyty i 1000 zł poszło..
|
|
|
|
|
#1455 |
|
Zadomowienie
|
ja mialam w pracy lux med, potem enel med i bylam bardzo niezadowolona - strasznie dlugo czeka sie na wizyty u specjalistow, do dobrych nie sposob sie dostac, co z tego ze pakiet szeroki (bo te pakiety owszem maja bardzo szeroki zakres) skoro na usg jamy brzusznej 2 miesiace oczekiwania…
polecam pakiety z firm ubezpieczeniowych, mozna kupic przez banki albo bezposrednio, we wszystkich praktycznie jest tez enel med ale tez inne placowki wiec kazdej specjalnosci lekarz jest dostepny od reki. i wiekszy wybor dobrych specjalistow. To moja prywatna opinia. Wg mnie najlepsi lekarze wszelkich specjalnosci, a szczegolnie pod katem zdrowia kobiet sa w klinice wellmed na dlugiej. to moja subiektywna opinia, ale podzielal ja praktycznie kazdy kto z enelem lub luxmedem mial do czynienia i z kim wymienialam doswiadczenia. |
|
|
|
#1456 |
|
Zadomowienie
|
Szukam dobrego psychologa na nfz na Targówku, tarchominie lub Pradze północ.
|
|
|
|
#1457 |
|
Zadomowienie
|
Co do luxmedu i czasu oczekiwania to niestety zgadzam się
|
#1458 |
|
Raczkowanie
|
Luxmed to dramat- podstawowy pakiet dawał mi dostęp do beznadziejnych lekarzy, a praktycznie każde badanie było płatne :/
Enel-med mam z pracy, bodajże pakiet PREMIUM. Jak dotąd z badań które robiłam tylko kolposkopii nie miałam wliczonej w pakiet. Do swojego ginekologa zapisywałam się zazwyczaj tydzień wcześniej, w przypadku endokrynologa był to miesiąc. Czas oczekiwania na USG ginekologiczne/piersi to około tygodnia, jednak ze względu na wytyczne lekarza prowadzącego (konkretny dzień cyklu) czasem zapisywałam się na kolejny miesiąc. Naprawdę, Enel-med a Luxmed to niebo a ziemia. Przez długi czas chodziłam na wizyty w Alfa-Leku, ale uważam że tamtejsi lekarze wyciągali tylko ze mnie kasę. |
|
|
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie jade na wizyte
|
|
|
|
|
#1460 | |
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1461 |
|
Zadomowienie
|
ja mialam w luxmedzie najszerszy pakiet (aczkolwiek w ubezpieczeniu firmowym), faktycznie ani razu za zadne badanie nie musialam doplacac - a jestem z tych czesto korzystajacych z uslug medycznych - ale skoro czas oczekiwania na wizyty byl tak samo dramatyczny wlasnie w najwyzszym pakiecie to zrezygnowalam z luxmedu. I ani razu tam juz potem nie bylam, mimo ze mam ciagle mozliwosc w ramach innego ubezpieczenia.. Nie skorzystalam, bo - nie bylo miejsc
|
|
|
|
#1462 |
|
Raczkowanie
|
Owszem, jest różnica, ale już sam wybór lekarzy mówił mi wszystko... Nie słyszałam o tym, by dostęp do jakiegokolwiek lekarza w Enel-med był dodatkowo płatny, bez względu na pakiet (oczywiście w ramach specjalizacji objętych pakietem). W przypadku Lux-medu w miałam do wyboru zaledwie kilku ginekologów- najlepsi pozostawali niedostępni dla zwykłego klienta. Przerobiłam tam w zasadzie WSZYSTKICH lekarzy tej specjalizacji i traktowali mnie tylko jako obiekt do wciskania recept. Badania? Phi.
No i ten nieszczęsny czas oczekiwania: Lux-med jest jednak bardziej popularny i siłą rzeczy trudniej dostać się do upatrzonego lekarza. Jak wspominałam, na wizyty i badania w Enel-med nie czekałam długo. |
|
|
|
#1463 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1464 |
|
Raczkowanie
|
czytam i wierzyć mi się nie chce, że tak strasznie jest w lux medzie a innych tego typu placówkach raj! sama korzystam z LM i nie narzekam, wiadomo ze czasami trzeba poczekać dłuzej, ale nie ma tragedii, innym razem umawiam sie z dnia na dzień. Różnie bywa i jestem pewna ze wszedzie jest podobnie.
|
|
|
|
#1465 |
|
Raczkowanie
|
Kkażdy ma inne doświadczenia. Dlatego dobrze, by jak najwięcej osób się wypowiadało
|
|
|
|
#1466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pakiet mam z pracy meza.
|
|
|
|
|
#1467 |
|
Raczkowanie
|
Może to rzeczywiście kwestia wersji pakietu albo farta?
Mój partner potrzebował na szybko usg stawu kolanowego- zaproponowano mu termin odległy o miesiąc, ostatecznie ogarnęliśmy to wszystko w publicznej przychodni w ciągu tygodnia. Ginekolog to długa i skomplikowana sprawa w moim przypadku, ale tylko w Lux-medzie trafiłam na lekarzy, którzy w ogóle nie spojrzeli na kartę przebiegu leczenia ze szpitala, przepisywali mi uparcie pigułki antykoncepcyjne które już brałam i na które reagowałam źle, bagatelizowali wyniki cytologii i usg. Żeby nie było- nie zmieniam lekarzy bez powodu, przeszłam długie i skomplikowane leczenie w innym mieście i nie mam obecnie możliwości dojazdu do mojego ówczesnego lekarza. Jak to ujęła moja koleżanka z pracy- ginekolodzy z naszego pakietu są nieźli do prowadzenia niepowikłanej ciąży i wystawiania L4 ![]() Ciekawie też wyglądała sprawa z dermatologiem i testowaniem na mnie różnych leków sterydowych przez kilka miesięcy, mimo informacji o problemach z wątrobą
|
|
|
|
#1468 |
|
404 Not Found
|
Ja jestem z lux medu bardzo zadowolona.
|
|
|
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na NFZ na wizyte czeka sie minimum pol roku. Psychologia to moja branża, w związku z czym niestety wiem co mowię. iPhone
|
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
Spróbuj na Dolnej. wiem, że nie po drodze ale ja tam się dostałam kiedy nie mogłam znaleźć już nic innego, w sensie - brak miejsc.
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

Ktoś wie, gdzie jeszcze mogę je kupić? 

Ja musiałam jeszcze zrobić USG oddzielnie, do tego dwie wizyty i 1000 zł poszło..