WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać II - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-20, 09:43   #1441
201705250955
Konto usunięte

Dot.: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać II

Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość
O to daj znac czy jest, to i ja moze sobie podejde
Sorry, nie widziałam wcześniej, kupiłam ostatecznie ciasto dyniowe na pętli Nowodwory (w jakiejś chyba nowej piekarni, bo wcześniej ich tam nie widziałam). Było pyszne
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 12:54   #1442
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Sorry, nie widziałam wcześniej, kupiłam ostatecznie ciasto dyniowe na pętli Nowodwory (w jakiejś chyba nowej piekarni, bo wcześniej ich tam nie widziałam). Było pyszne
A pamietasz nazwe? Sweet home moze?

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 13:24   #1443
Varga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
Potrzebuję namiarów na dobrego, ale niedrogiego optyka w Warszawie. Przy mojej wadzie koszt soczewek okularowych w "sieciówkach" typu Vision Express przekracza 1600 zł, poza tym takie szkła maja nie najlepsza opinie. Wiem, ze mozna zrobic szkła w granicach 1000 zł - ktoś zna jakis adres? Mały, solidny, zakład optyczny?
Lokalizacja na terenie Warszawy dowolna
Cena zależy od producenta szkieł. Podaj mi na priv lub tutaj swoją wadę i wybiorę Ci najtańsze szkła i powiem, gdzie je możesz nabyć
Varga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 15:06   #1444
april_20
Zadomowienie

Jestem spoza Warszawy ale tutaj się uczę i wynajmuję mieszkanie. Muszę wyrwać 3 zęby aby założyć aparat ortodontyczny, niestety w moim mieście nie ma już miejsc na NFZ do chirurga, czy mogę w Warszawie wyrwać państwowo zęby u chirurga czy muszę to zrobić w rodzinnym mieście? Jeśli istnieje taka możliwość to gdzie w stolicy mogę to zrobić? W jakich przychodniach? Jestem ubezpieczona w Krusie przy rodzicach.
april_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 15:15   #1445
charlotte89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
temat był wałkowany kilka razy, także w tym watku... ja polecam; http://www.lecznica_dla_ciebie.republika.pl/lab.htm

Pracują tam starsze doświadczone panie, które bezboleśnie i delikatnie pobierają krew, więc powinnaś być zadowolona.
Cytat:
Napisane przez Zielona_Porzeczka Pokaż wiadomość
Ja robiłam dwa razy już tutaj: http://polskiepunktypobran.pl/ na Powstańców Śląskich. Wyniki tego samego dnia, badania wykonują od ręki, nawet nie musisz się zapisywać. Bezstresowo.
Cytat:
Napisane przez Varga Pokaż wiadomość
Zdecydowanie NIE POLECAM Twojej Przychodni na Marszałkowskiej, mam bardzo widoczne żyły, pani nie mogła mi się wbić, zrobiła ogromnego krwiaka, grzebała w ramieniu, aż w końcu ja sobie sama musiałam pobrać krew :/
Ale polecam Alfa Lek na Nowym Świecie (choć niestety drogo...)
Dziękuję dziewczyny za rady Ostatecznie byłam w Synevo na Dzikiej i jestem bardzo zadowolona - pobranie było szybkie i praktycznie bezbolesne Inna sprawa, że koszt badań powalający, bo za hormony tarczycy, glukozę i jakieś dodatkowe witaminy zapłaciłam ponad 450 zł

Cytat:
Szkoda, że tak daleko, bo ostatnio chodzi za mną właśnie ciasto dyniowe Ktoś wie, gdzie jeszcze mogę je kupić?
charlotte89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 15:20   #1446
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Potrzebuję namiarów na dobrego, ale niedrogiego optyka w Warszawie. Przy mojej wadzie koszt soczewek okularowych w "sieciówkach" typu Vision Express przekracza 1600 zł, poza tym takie szkła maja nie najlepsza opinie. Wiem, ze mozna zrobic szkła w granicach 1000 zł - ktoś zna jakis adres? Mały, solidny, zakład optyczny?
Lokalizacja na terenie Warszawy dowolna
Optyk na Broniewskiego 57, Bielany, przy przyst.tramwajowym "Duracza". Tel 22 633 28 02 (grunt to miec ich banner przed oknem )
Całą rodziną robimy tam okulary (rozne, mniej i bardziej skomplikowane szkla) od lat i zawsze sa niezawodni. Nie wiem jakich szkiel potrzebujesz, ale zadzwon i zapytaj o ceny - moze sie okaze ze sa atrakcyjne na moje okulary i mamy zawsze byly sporo nizsze niz w sieciowkach.
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 17:04   #1447
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość
A pamietasz nazwe? Sweet home moze?
Właśnie nie pamiętam Idąc od ronda w kierunku przystanku Stefanika, idziesz po prawej stronie, wzdłuż całego pasażu sklepów. Najpierw są dwie sieciowe piekarnie, jakiś czas później Żabka i za Żabką ta piekarnia z ciastem dyniowym Po 23 zł/kg, jest dosyć lekkie, jak na ciasto dyniowe
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 17:41   #1448
--Olka--
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Varga Pokaż wiadomość
aż w końcu ja sobie sama musiałam pobrać krew :/
Że co???!!!

Cytat:
Napisane przez charlotte89 Pokaż wiadomość
Inna sprawa, że koszt badań powalający, bo za hormony tarczycy, glukozę i jakieś dodatkowe witaminy zapłaciłam ponad 450 zł
Łączę się w bólu.

Może nie do końca tu miejsce na takie pytanie, ale... Wiecie może czy refleksy są nadal modne? A jeśli tak, to gdzie zrobią mi dobrze bardzo delikatne, w złocie?

Edytowane przez --Olka--
Czas edycji: 2014-10-20 o 17:44
--Olka-- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 19:34   #1449
charliss
Zadomowienie

dzięki dziewczyny

o optyku na duracza kiedys myslalam, nawet tam kiedys dzwonilam, ale nie znalam zadnej opinii mieli dobra cene z tego co pamietam. dobrze ze ktos sprawdzil
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 20:03   #1450
Sibbyl
Zadomowienie

Cytat:
dzięki dziewczyny

o optyku na duracza kiedys myslalam, nawet tam kiedys dzwonilam, ale nie znalam zadnej opinii mieli dobra cene z tego co pamietam. dobrze ze ktos sprawdzil
Ja polecam jeszcze MegaOptics, ale salon maja dosc dalego bo w okolicach ul. Kaliskiego (nie pamiętam dokładnie). Za oprawki i szkła zapłaciłam 290 (!) zł (ale nie miałam wymagań, zwykłe z antyrefeksem), do tego bardzo miła obsługa i dodatkowo miałam skorygowany pomiar, który poprzedni okulista źle zrobił... I odbiór w ciągu 3dni (w tym weekend)
Cytat:
Napisane przez charlotte89 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za rady Ostatecznie byłam w Synevo na Dzikiej i jestem bardzo zadowolona - pobranie było szybkie i praktycznie bezbolesne Inna sprawa, że koszt badań powalający, bo za hormony tarczycy, glukozę i jakieś dodatkowe witaminy zapłaciłam ponad 450 zł

Szkoda, że tak daleko, bo ostatnio chodzi za mną właśnie ciasto dyniowe Ktoś wie, gdzie jeszcze mogę je kupić?
Synevo to strasznie drogie laboratorium :-/ za badania tam policzyli mi 150zl, w innym zrobiłam to samo za 80...
Polecam laboratorium Nasze Zdrowie przy ul. Etiudy Rewolucyjnej miło szybko (a mam baaardzo ciężkie żyły...), bez kolejek
Sibbyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 20:34   #1451
k9871
Raczkowanie

Jeśli chodzi o badania to bardzo zadowolona jestem z Enel-Med w Arkadii. Pielęgniarki rozumieją, że mam trudno widoczne żyły i nie wbijają mi igieł na oślep (tak, miałam takie przejścia, ale w innym mieście). Nie wiem jak wygląda sprawa z cenami- mam pakiet medyczny i prawie wszystkie badania mam w cenie.

Swoją drogą to chyba najlepsza w Warszawie opcja jeśli chodzi o prywatne ubezpieczenie zdrowotne. Znalazłam tutaj idealnego ginekologa specjalizującego się w trudnych przypadkach (onkologa, nie bagatelizuje nawet najdrobniejszej anomalii) i endokrynologa. Na prywatne wizyty + badania wydałabym pewnie fortunę ;/
k9871 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 20:54   #1452
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczyny

Oni sie przeniesli niedawno, bo do tej pory byli faktycznie na Duracza, bodajze 6, a od niecalego roku chyba sa po drugiej stronie Broniewskiego. Robie u nich okulary od 2005 roku chyba, a moja mama jeszcze dluzej zawsze bez wtop. Jedynie czas oczekiwania, zwlaszcza na bardziej nietypowe szkla, jest dluzszy niz w sieciowkach itd.
Stary 2014-10-20, 20:56   #1453
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k9871 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o badania to bardzo zadowolona jestem z Enel-Med w Arkadii. Pielęgniarki rozumieją, że mam trudno widoczne żyły i nie wbijają mi igieł na oślep (tak, miałam takie przejścia, ale w innym mieście). Nie wiem jak wygląda sprawa z cenami- mam pakiet medyczny i prawie wszystkie badania mam w cenie.

Swoją drogą to chyba najlepsza w Warszawie opcja jeśli chodzi o prywatne ubezpieczenie zdrowotne. Znalazłam tutaj idealnego ginekologa specjalizującego się w trudnych przypadkach (onkologa, nie bagatelizuje nawet najdrobniejszej anomalii) i endokrynologa. Na prywatne wizyty + badania wydałabym pewnie fortunę ;/
Możesz napisać coś więcej, jak to wygląda w EnelMed? Interesuje mnie ten pakiet indywidualny, nazywany ubezpieczeniem, tak? Będę wdzięczna
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 21:09   #1454
charlotte89
Zakorzenienie

Cytat:

A mogłabyś napisać, jaki konkretnie masz pakiet? Wiem, że mogę od przyszłego miesiąca dostać ubezpieczenie zdrowotne do Enel Medu w pracy i tak się zastanawiam, czy np. badania krwi, ginekologa i endokrynologa też będą one obejmowały Niestety prywatne badania i wizyty pochłaniają fortunę Ja musiałam jeszcze zrobić USG oddzielnie, do tego dwie wizyty i 1000 zł poszło..
charlotte89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 22:05   #1455
charliss
Zadomowienie

ja mialam w pracy lux med, potem enel med i bylam bardzo niezadowolona - strasznie dlugo czeka sie na wizyty u specjalistow, do dobrych nie sposob sie dostac, co z tego ze pakiet szeroki (bo te pakiety owszem maja bardzo szeroki zakres) skoro na usg jamy brzusznej 2 miesiace oczekiwania…
polecam pakiety z firm ubezpieczeniowych, mozna kupic przez banki albo bezposrednio, we wszystkich praktycznie jest tez enel med ale tez inne placowki wiec kazdej specjalnosci lekarz jest dostepny od reki. i wiekszy wybor dobrych specjalistow. To moja prywatna opinia.
Wg mnie najlepsi lekarze wszelkich specjalnosci, a szczegolnie pod katem zdrowia kobiet sa w klinice wellmed na dlugiej.
to moja subiektywna opinia, ale podzielal ja praktycznie kazdy kto z enelem lub luxmedem mial do czynienia i z kim wymienialam doswiadczenia.
Stary 2014-10-20, 22:06   #1456
akot80
Zadomowienie

Szukam dobrego psychologa na nfz na Targówku, tarchominie lub Pradze północ.

"Niech pożywienie będzie Twoim lekarstwem..."
akot80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 22:29   #1457
JohnLena
Zadomowienie

Co do luxmedu i czasu oczekiwania to niestety zgadzam się

Я свободен, словно птица в небесах,
Я свободен, я забыл, что значит страх.

Sowa, córka piekarza
JohnLena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 23:02   #1458
k9871
Raczkowanie

Luxmed to dramat- podstawowy pakiet dawał mi dostęp do beznadziejnych lekarzy, a praktycznie każde badanie było płatne :/
Enel-med mam z pracy, bodajże pakiet PREMIUM. Jak dotąd z badań które robiłam tylko kolposkopii nie miałam wliczonej w pakiet. Do swojego ginekologa zapisywałam się zazwyczaj tydzień wcześniej, w przypadku endokrynologa był to miesiąc. Czas oczekiwania na USG ginekologiczne/piersi to około tygodnia, jednak ze względu na wytyczne lekarza prowadzącego (konkretny dzień cyklu) czasem zapisywałam się na kolejny miesiąc.

Naprawdę, Enel-med a Luxmed to niebo a ziemia. Przez długi czas chodziłam na wizyty w Alfa-Leku, ale uważam że tamtejsi lekarze wyciągali tylko ze mnie kasę.
Stary 2014-10-21, 06:42   #1459
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Luxmed to dramat- podstawowy pakiet dawał mi dostęp do beznadziejnych lekarzy, a praktycznie każde badanie było płatne :/
Enel-med mam z pracy, bodajże pakiet PREMIUM. Jak dotąd z badań które robiłam tylko kolposkopii nie miałam wliczonej w pakiet. Do swojego ginekologa zapisywałam się zazwyczaj tydzień wcześniej, w przypadku endokrynologa był to miesiąc. Czas oczekiwania na USG ginekologiczne/piersi to około tygodnia, jednak ze względu na wytyczne lekarza prowadzącego (konkretny dzień cyklu) czasem zapisywałam się na kolejny miesiąc.

Naprawdę, Enel-med a Luxmed to niebo a ziemia. Przez długi czas chodziłam na wizyty w Alfa-Leku, ale uważam że tamtejsi lekarze wyciągali tylko ze mnie kasę.
ja tez mam enel med i w pelni polecam wlasnie jade na wizyte
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 09:11   #1460
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:

Moim zdaniem trochę bez sensu porównywać jest pakiet podstawowy, gdzie za wszystko musisz dopłacać z własnej kieszeni, do premium. Mam wykupiony indywidualnie pakiet w LuxMedzie i jestem zadowolona, no może poza czasem oczekiwania na wizytę do niektórych lekarzy. Wiadomo, że jak i wszędzie można trafić na dobrego lekarza z sercem na dłoni, a można trafić na takiego, że tylko podnosi człowiekowi ciśnienie, niestety. W zeszłym roku miałam poważny wypadek samochodowy i gdybym musiała dodatkowo dopłacać za wszystkie badania, które wtedy musiałam mieć wykonane, poszłabym chyba z torbami
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 10:39   #1461
charliss
Zadomowienie

ja mialam w luxmedzie najszerszy pakiet (aczkolwiek w ubezpieczeniu firmowym), faktycznie ani razu za zadne badanie nie musialam doplacac - a jestem z tych czesto korzystajacych z uslug medycznych - ale skoro czas oczekiwania na wizyty byl tak samo dramatyczny wlasnie w najwyzszym pakiecie to zrezygnowalam z luxmedu. I ani razu tam juz potem nie bylam, mimo ze mam ciagle mozliwosc w ramach innego ubezpieczenia.. Nie skorzystalam, bo - nie bylo miejsc
Stary 2014-10-21, 10:44   #1462
k9871
Raczkowanie

Owszem, jest różnica, ale już sam wybór lekarzy mówił mi wszystko... Nie słyszałam o tym, by dostęp do jakiegokolwiek lekarza w Enel-med był dodatkowo płatny, bez względu na pakiet (oczywiście w ramach specjalizacji objętych pakietem). W przypadku Lux-medu w miałam do wyboru zaledwie kilku ginekologów- najlepsi pozostawali niedostępni dla zwykłego klienta. Przerobiłam tam w zasadzie WSZYSTKICH lekarzy tej specjalizacji i traktowali mnie tylko jako obiekt do wciskania recept. Badania? Phi.
No i ten nieszczęsny czas oczekiwania: Lux-med jest jednak bardziej popularny i siłą rzeczy trudniej dostać się do upatrzonego lekarza. Jak wspominałam, na wizyty i badania w Enel-med nie czekałam długo.
Stary 2014-10-21, 14:06   #1463
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Właśnie nie pamiętam Idąc od ronda w kierunku przystanku Stefanika, idziesz po prawej stronie, wzdłuż całego pasażu sklepów. Najpierw są dwie sieciowe piekarnie, jakiś czas później Żabka i za Żabką ta piekarnia z ciastem dyniowym Po 23 zł/kg, jest dosyć lekkie, jak na ciasto dyniowe
To musze sie rozejrzec

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 14:34   #1464
misioqlka1202
Raczkowanie

czytam i wierzyć mi się nie chce, że tak strasznie jest w lux medzie a innych tego typu placówkach raj! sama korzystam z LM i nie narzekam, wiadomo ze czasami trzeba poczekać dłuzej, ale nie ma tragedii, innym razem umawiam sie z dnia na dzień. Różnie bywa i jestem pewna ze wszedzie jest podobnie.
misioqlka1202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 14:37   #1465
k9871
Raczkowanie

Kkażdy ma inne doświadczenia. Dlatego dobrze, by jak najwięcej osób się wypowiadało
Stary 2014-10-21, 14:45   #1466
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misioqlka1202 Pokaż wiadomość
czytam i wierzyć mi się nie chce, że tak strasznie jest w lux medzie a innych tego typu placówkach raj! sama korzystam z LM i nie narzekam, wiadomo ze czasami trzeba poczekać dłuzej, ale nie ma tragedii, innym razem umawiam sie z dnia na dzień. Różnie bywa i jestem pewna ze wszedzie jest podobnie.
Wlasnie mam podobnie, korzystam z LM od 6 lat przynajmniej, owszem, sa specjslisci do ktorych musz poczekac miesiac, ale jak byla syt.awaryjna i potrzebowalam reumatologa na cito to mi wizyte na 3 dzien zalatwili. Co do ginekooogow to moj nigdy mi nie oemowil zadnych badan, ba, sam z siebie proponujee takie o jakich bym nie pomyslala, podobnie bylo z reumatologiem, inernista itd. Moze mam farta po prostu. No i uwielbiam luxmed za pomoc dorazna na raclawickiej, jak potrzebuje internisty na cito to jade i juz, bez zadnego kombinowania, czekania jako "dodatek" itd. I udzielili mi tam konstruktywnej pomocy nie tylko przy bolu gardla, ale i przy zapaleniu stawow, uszkodzenia stopy (m.in zorganizowali mi w ciagu 20 minut rtg i usg stopy) czy zaslabnieciu w pracy. Nie, nie pracuje tam pakiet mam z pracy meza.
Stary 2014-10-21, 15:10   #1467
k9871
Raczkowanie

Może to rzeczywiście kwestia wersji pakietu albo farta?
Mój partner potrzebował na szybko usg stawu kolanowego- zaproponowano mu termin odległy o miesiąc, ostatecznie ogarnęliśmy to wszystko w publicznej przychodni w ciągu tygodnia.
Ginekolog to długa i skomplikowana sprawa w moim przypadku, ale tylko w Lux-medzie trafiłam na lekarzy, którzy w ogóle nie spojrzeli na kartę przebiegu leczenia ze szpitala, przepisywali mi uparcie pigułki antykoncepcyjne które już brałam i na które reagowałam źle, bagatelizowali wyniki cytologii i usg. Żeby nie było- nie zmieniam lekarzy bez powodu, przeszłam długie i skomplikowane leczenie w innym mieście i nie mam obecnie możliwości dojazdu do mojego ówczesnego lekarza.
Jak to ujęła moja koleżanka z pracy- ginekolodzy z naszego pakietu są nieźli do prowadzenia niepowikłanej ciąży i wystawiania L4
Ciekawie też wyglądała sprawa z dermatologiem i testowaniem na mnie różnych leków sterydowych przez kilka miesięcy, mimo informacji o problemach z wątrobą
Stary 2014-10-21, 15:44   #1468
Emilia 25
404 Not Found

Ja jestem z lux medu bardzo zadowolona. raz zapłaciłam za badanie, ale to tylko dlatego, że nie miałam skierowania, bo chciałam na szybko. A dostałam na badanie zniżkę 10%.
Stary 2014-10-21, 15:48   #1469
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akot80 Pokaż wiadomość

Na NFZ na wizyte czeka sie minimum pol roku. Psychologia to moja branża, w związku z czym niestety wiem co mowię.

iPhone
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 15:59   #1470
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akot80 Pokaż wiadomość
Spróbuj na Dolnej. wiem, że nie po drodze ale ja tam się dostałam kiedy nie mogłam znaleźć już nic innego, w sensie - brak miejsc.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości