Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX) - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-20, 11:08   #1321
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
My bylismy ostatnio na sky fall ;p
no to faktycznie dawno, my byliśmy w zeszłym tyg na służbach specjalnych, chciałabym przed porodem jeszcze raz do kina pojsc, w zeszłej ciąży to do opery latalam
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 11:16   #1322
hope01
Zakorzenienie

marsi i jak się podobało? moi rodzice też byli

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 11:37   #1323
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
marsi i jak się podobało? moi rodzice też byli
podobało mi sie szczegolnie rola Janusza Chabiora, rewelacja
niestety Kamila Baar straaaaasznie mdla jak zwykle a szkoda bo jej postac byla naprawde ciekawa w filmie
po dluzszym namysle mozna stwierdzic,że film wymagalby dopracowania, szczrgolnie postaci nie do konca byly dopracowane ale ogolnie uwazam,ze to jednen z lepszych polskich filmow
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 12:05   #1324
ewulkaaa
Wtajemniczenie

napisałam długaśnego posta i mi skasowało

napiszę tylko, że nadrobię jutro bo kompletnie nie mam czasu

miłego dnia!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 12:32   #1325
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
a ja byłam jeszcze przed ciążą już nawet nie pamiętam na czym

TZ uważa że to marnowanie kasy bo w necie to samo w efekcie ANI RAZ nie byliśmy RAZEM w kinie
Omajgad
To faktycznie ciezki przypadek
W sumie po czesci sie zgadzam (koszt biletow dla calej rodziny to jakis koszmar), dlatego chodze od wielkiego dzwonu.
Ale raz na jakis czas warto

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Ma problem to niech sam ze szmata zapieprza! Jak ja nie lubie takich wyrzutow, jak moj tak glupio ☠☠☠☠☠☠☠i to mowie mu wprost- sam sobie sprzataj, a jak cos nie pasi to babe zmien

Hope czytalam posta, ale musieli im cisnienie podniesc, w sumie sie nie dziwie!

Nawijko szok zrobil to przy Kubie?

Bylismy w spoldzielni i co? Zgadlyscie- gowno. "My tego piecyka nie zakladalismy, to w panstwa gestii". I chuj tyle czasu czekalismy, zeby sie dowiedziec, ze sami musimy w to gowno hajs wladowac. Jak bedzie do wymiany to sie w☠☠☠☠ie bardziej niz teraz ;/ Nienawidze tej rudery, jak tylko w koncu ktos mnie zatrudni na normalna umowe to wale to, bierzemy kredyt i wynosimy sie stad!
Twierdzi, ze jak Kuba sie kapal.
W sumie duzo roboty nie mial, bo my sie jeszcze mebli nie dorobilismy
Ale liczy sie gest!

Ale slabo z ta spoldzielnia :/

W sumie to chcialam isc z TZ do kina, a nie z kolezanka, ale jemu ciagle cos nie pasowalo. A to najciezsza choroba swiata czyli katar, a to zmeczony, film nie taki, itp.
Wkurzylam sie i poszlam z kolezanka i chyba go zabolalo, bo dzis stwierdzil, ze moze bysmy sie w piatek wybrali do kina... :P

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-10-20 o 12:34
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 12:54   #1326
nancykenator
Zakorzenienie

Ja w kinie nie byłam... aaaa ze 3 lata :/

little współczuję sprawy w spółdzielni :/

nawijko dla tż za wysprzątanie

Deli jak tam Amelka w żłobku? I jak Twoje samopoczucie?

aaaa i jeszcze Wam pokażę jaka niespodzianka czekała w piątek na Kubę u moich rodziców
http://allegro.pl/jeep-olbrzym-na-pe...679446511.html
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 13:05   #1327
Delicjanka
Zakorzenienie

Nancy lipa.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 13:15   #1328
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Ma problem to niech sam ze szmata zapieprza! Jak ja nie lubie takich wyrzutow, jak moj tak glupio ☠☠☠☠☠☠☠i to mowie mu wprost- sam sobie sprzataj, a jak cos nie pasi to babe zmien

Hope czytalam posta, ale musieli im cisnienie podniesc, w sumie sie nie dziwie!

Nawijko szok zrobil to przy Kubie?

Bylismy w spoldzielni i co? Zgadlyscie- gowno. "My tego piecyka nie zakladalismy, to w panstwa gestii". I chuj tyle czasu czekalismy, zeby sie dowiedziec, ze sami musimy w to gowno hajs wladowac. Jak bedzie do wymiany to sie w☠☠☠☠ie bardziej niz teraz ;/ Nienawidze tej rudery, jak tylko w koncu ktos mnie zatrudni na normalna umowe to wale to, bierzemy kredyt i wynosimy sie stad!

Cytat:
My bylismy ostatnio na sky fall ;p
my też
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Ja w kinie nie byłam... aaaa ze 3 lata :/

little współczuję sprawy w spółdzielni :/

nawijko dla tż za wysprzątanie

Deli jak tam Amelka w żłobku? I jak Twoje samopoczucie?

aaaa i jeszcze Wam pokażę jaka niespodzianka czekała w piątek na Kubę u moich rodziców
ale fajny, Kubie się podobał?

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 13:23   #1329
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Nancy lipa.

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

my też

ale fajny, Kubie się podobał?
na początku trochę się go bał ale potem jeździł tzn albo go pchał albo siadał na foteliku i kazał się wozić (sam nie dosięga do pedałów jeszcze)
dziadek się podobno uparł i ma jeszcze dokupić przyczepkę
Stary 2014-10-20, 13:29   #1330
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Jestem. .. tęsknily?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 13:32   #1331
misiaeel
Wtajemniczenie

nawijko Ty masz ten wózek baby jogger city? jesteś zadowolona? bo chcę sprzedać xlandera i lirę i kupic jeden i myslę właśnie o tym i xlander xfit;p

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-10-20, 13:41   #1332
Delicjanka
Zakorzenienie

Odebralam amelke ze zlibka. Ciocie mowilt ze juz jest lepiej. Mala spala szok i zjadla obiadek! Moze nie bedzie tak zle.... jejuuu spaaaac mi sie chce... kawy!

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 13:49   #1333
insolito
Zadomowienie

Hej kochane głupio mi tak wpadać od czasu do czasu ,ale jakoś nie mogę się ogarnąć ze wszystkim U nas wszystko dobrze, byliśmy ostatnio na usg i jak narazie wychodzi na to że będzie drugi synek ale wcześniej jeszcze bardzo więc się nie nastawiamy. tyle rzeczy miałam wam pisać ale jak siadłam to nie pamiętam co

Buziaki dla wszystkich

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 13:52   #1334
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ciekawe jak tam Pietraszko i Polcia???
Zdrowa!

My ostatnio byliśmy w kinie na "Pod nocnym aniołem"

Kurde, wiecie, zauważyłam taką "kiepską" zależność. Jak jesteśmy z Polą same w domu, to jest ok, jemy w miarę dobrze, ze słodkości praktycznie same owoce, dużo spacerów, zabawy, młoda od 3 tyg. może kilka razy oglądała tv (i to tylko piosenki) wieczorem przed spaniem, w dzień w ogóle, super się sobą zajmuje sama, itp. A co, przychodzi weekend, przyjeżdża tż i jest SAJGON. Oczywiście najlepiej, jakby 15 h przesiedziała przed tv, no bo się jej podoba, a on nie musi się męczyć zajmując się nią. Już nawet nie działają argumenty, żeby się nie żalił, że młoda nie mówi, jak tv jest najgorszym co może być na rozwój mowy.. Notorycznie kupuje jej słodycze, czekolady, ciepłe lody, jakieś słodkie napoje, gumy rozpuszczalne Ona przez jeden weekend zjada tyle słodkiego, ile przez 2 tyg. nieraz nie zdąży... A ja z nim oczywiście do maca na syfiaste żarcie.... Ja wiem, że on dla Poli robi wszystko, bo chce dobrze, rzadko ją widzi i chce nadrobić przez te dwa/trzy dni, ale kurde, czemu w tą stronę?
Coś chce jej kupić, mówię, może jakąś książkę, grę, puzzle nawet? E gdzie tam, przecież fajniejsza jest kolejna drąca się zabawka...
Z tv szczególnie mnie to dotyka, bo wiecie, jak u nas z tym było, a teraz naprawdę szło w dobrą stronę. A przychodzi weekend i wszystko idzie się walić. Jak jedziemy do t., to już w ogóle, bo tam 3 telewizory idą non stop od rana do wieczora jednocześnie. A teraz jeszcze tata przyjechał na min. 2 tyg. i co, przecież mu nie zabronię oglądać rano wiadomości, czy czegokolwiek w ciągu dnia, jak przecież to jego sprawa, co robi w wolnym czasie... No i tak jest
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 13:53   #1335
insolito
Zadomowienie

misia,ja miałam jogger a od siostry, ale właściwie krótko nim się woziliśmy, bo Piotrek przestal akceptowac jakikolwiek wozek. Moge powiesziec,ze byl ok, denerwowala mnie tylko krotka raczka, ale ja wysoka jestem

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 13:58   #1336
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Hej kochane głupio mi tak wpadać od czasu do czasu ,ale jakoś nie mogę się ogarnąć ze wszystkim U nas wszystko dobrze, byliśmy ostatnio na usg i jak narazie wychodzi na to że będzie drugi synek ale wcześniej jeszcze bardzo więc się nie nastawiamy. tyle rzeczy miałam wam pisać ale jak siadłam to nie pamiętam co

Buziaki dla wszystkich

czekamy na wiecej wiesci od Ciebie!

Cytat:
Nawijka- ciągle sie czepia, że jest bałagan i że nie ogarnięta chata, no ale skoro nie ma mnie pół dnia w domu, robią łazienke.... później jakiś obiad, bo to wiadomo, że nie ogarne wszystkiego w tyfzień, no sorry...
wrrrrrrrrrrrrr

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
DELI, jak ja nie znosze takich pretensji :/
Pan i wladca sie znalazl, przeciez nie ogarniesz sama wszystkiego :/
otototototo!!

Cytat:

mój miał wczoraj urodziny, dostał portfel i stwierdził że on go schowa, bo mu szkoda
o

Cytat:

wow!!!

-----------------
aaaaaaaaaaaaaa, wreszcie mamy w szkole xero!!!!!!!! : jupi::j upi::ju pi::jup i::jupi :

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 14:00   #1337
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Odebralam amelke ze zlibka. Ciocie mowilt ze juz jest lepiej. Mala spala szok i zjadla obiadek! Moze nie bedzie tak zle.... jejuuu spaaaac mi sie chce... kawy!
na pewno będzie lepiej

hje a jak z nim rozmawiasz jak go nie ma i opowiadasz mu, co robiłyście z Polą, to co mówi? Mówisz mu, że fajnie spędzacie czas bez tv, że Pola naprawdę fajnie je i że sama nie ciągnie do słodyczy? Jak Twój tż na to reaguje?

U nas niewielki problem ze słodyczami i moją mamą, no nie ogarnia kobita, że Kuba nie je słodkiego tzn coś tam zje np herbatnika, ciasto domowe, ale nie jest to coś co daję mu zawsze, wolę żeby zjadł owoce które lubi i chętnie zjada. A moja mam co kupiła Kubusiowi? Herbatniki w kształcie zwierzątek w czekoladzie i jeszcze twierdzi, że tam tej czekolady jest niewiele oczywiście wytłumaczyłam itd ale i tak się obraziła :/
Stary 2014-10-20, 14:05   #1338
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Kurde, wiecie, zauważyłam taką "kiepską" zależność. Jak jesteśmy z Polą same w domu, to jest ok, jemy w miarę dobrze, ze słodkości praktycznie same owoce, dużo spacerów, zabawy, młoda od 3 tyg. może kilka razy oglądała tv (i to tylko piosenki) wieczorem przed spaniem, w dzień w ogóle, super się sobą zajmuje sama, itp. A co, przychodzi weekend, przyjeżdża tż i jest SAJGON. Oczywiście najlepiej, jakby 15 h przesiedziała przed tv, no bo się jej podoba, a on nie musi się męczyć zajmując się nią. Już nawet nie działają argumenty, żeby się nie żalił, że młoda nie mówi, jak tv jest najgorszym co może być na rozwój mowy.. Notorycznie kupuje jej słodycze, czekolady, ciepłe lody, jakieś słodkie napoje, gumy rozpuszczalne Ona przez jeden weekend zjada tyle słodkiego, ile przez 2 tyg. nieraz nie zdąży... A ja z nim oczywiście do maca na syfiaste żarcie.... Ja wiem, że on dla Poli robi wszystko, bo chce dobrze, rzadko ją widzi i chce nadrobić przez te dwa/trzy dni, ale kurde, czemu w tą stronę?
Coś chce jej kupić, mówię, może jakąś książkę, grę, puzzle nawet? E gdzie tam, przecież fajniejsza jest kolejna drąca się zabawka...
Z tv szczególnie mnie to dotyka, bo wiecie, jak u nas z tym było, a teraz naprawdę szło w dobrą stronę. A przychodzi weekend i wszystko idzie się walić. Jak jedziemy do t., to już w ogóle, bo tam 3 telewizory idą non stop od rana do wieczora jednocześnie. A teraz jeszcze tata przyjechał na min. 2 tyg. i co, przecież mu nie zabronię oglądać rano wiadomości, czy czegokolwiek w ciągu dnia, jak przecież to jego sprawa, co robi w wolnym czasie... No i tak jest
no dokladnie, typowy sposob nadrobienia nieobecnosci pRZez rodzicaxxxxxxxxxzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz``
````````````````````````` ``````
musisz z nim rozmiawiac i tlumaczyc , ltumaczyc, ltumaczyc bo robi jej ogromna krzywde w ten sposob

oo, widze ze macie pozdro od K.

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2014-10-20 o 14:06
pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 14:07   #1339
hje
Zakorzenienie

Nancy, odpowiedź tż praktycznie taka sama, w zależności co mu powiem; albo: no to miałyście ciekawy dzień; albo: no to się dzisiaj nudziłyście. A na słodycze ma argument, że przecież u nich w domu zawsze dużo jedli (ojjj, baaardzo dużo) i do tej pory jedzą, i przecież zdrowy jest I Polę do słodyczy ciągnie niestety, tylko że ja jakoś potrafię albo jej dać co innego do zjedzenia, albo w ogóle zająć czymś innym, i ona po czasie zapomina. A on od razu daje.

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2014-10-20 o 14:09
Stary 2014-10-20, 14:19   #1340
Debrah
Zakorzenienie

Cześć!
Coś mi się z dzieckiem porobiło - wstała o 7:30 , poszła spać na godzinę przed 10! , a teraz znów śpi od 40 minut. Jak zwykle tego nie robię to chyba dziś ją obudzę przed 15, bo jak wstanie później to o 3 w nocy położę ją spać.
Problem bycia u mamy jest taki, że tam wieczorem życie się dopiero rozkręca i ja nie mogę spokojnie położyć jej spać, bo np mama ogląda wszystkie seriale po kolei niemal na cały regulator. W drugim pokoju, ale dziecko słyszy, że coś się tam dzieje, zrywa się na równe nogi z na wpół zamkniętymi oczami i leciiii.
No niestety, jak to mama sama określa jej jedyną życiową rozrywką jest tv, to też przecież jest u siebie i wieczorem się tak relaksuje, że ogląda tv i zasypia przy nim ( raz jak Ami nie mogła zasnąć to stwierdziła, że my z sis to kładłyśmy się i zasypiałyśmy przy bajce, że dzieci tak zasypiają, że sobie leżą, oglądają i śpią.. ;/) no ale ja mam inne sposoby i na szczęście jakoś kompromis jest, zgarniam Ami z jej pokoju proponując coś innego, zwykle działa. Tym co ciągle dziecko tam najbardziej jest mamy kotka, bo młoda ma bzika na tle kotków, i biega za nią ciągle cały dzień.

Hje : kurczę, wiesz, to wychodzi tak, że Tż powiela wzorzec na którym sam się wychował i dobrze go wspomina (przecież to atrakcyjne dla dziecka jest mieć górę słodyczy i bajki prawda?) więc domyślam się, że trudno się argumentuje i rozmawia...
No i tak jak sama piszesz, Tż pewnie dzięki temu "zyskuje trochę spokoju" - a nigdy nie zauważył jakichś negatywnych objawów u Poli które łączy z oglądaniem tv? A słodycze i np popsute zęby i małego dziecka go nie przerażają? zastanawiam się od której strony próbować.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 14:27   #1341
hje
Zakorzenienie

Debrah, on sam ma zepsute zęby, ale tego ze słodyczami nie łączy, skąd
Co do tv - on nie zauważa, bo on z Polą jest tylko do zabawy, a resztę robię ja. I ja akurat zauważyłam, że Pola szybciej zasypia, jeszcze bardziej się rozgadała (dalej po swojemu, ale jednak), jest dużo mniej histerii, wzięła się za "czytanie" książek, wymyśla sobie sama różne zabawy. Tak mi się to akurat łączy z tym "odstawieniem" tv, bo zaczęło się mniej więcej w tym samym czasie. No, czyli jak oglądała dawniej tv odużozadużo, to włąśnie z tym wszystkim był problem. A tż w życiu by na coś takiego nie zwrócił uwagi.
Stary 2014-10-20, 14:38   #1342
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Debrah, on sam ma zepsute zęby, ale tego ze słodyczami nie łączy, skąd
Co do tv - on nie zauważa, bo on z Polą jest tylko do zabawy, a resztę robię ja. I ja akurat zauważyłam, że Pola szybciej zasypia, jeszcze bardziej się rozgadała (dalej po swojemu, ale jednak), jest dużo mniej histerii, wzięła się za "czytanie" książek, wymyśla sobie sama różne zabawy. Tak mi się to akurat łączy z tym "odstawieniem" tv, bo zaczęło się mniej więcej w tym samym czasie. No, czyli jak oglądała dawniej tv odużozadużo, to włąśnie z tym wszystkim był problem. A tż w życiu by na coś takiego nie zwrócił uwagi.
Są takie badania, które to potwierdzają - tzn gorszą koncentrację uwagi, zdolność do samodzielnej zabawy ( i wymyślania tychże) u dzieci oglądających dużo tv
No i mowa i jej blokowanie - też prawda, ostatnio o tym czytałam, nie ta półkula mózgowa. A może zamieńcie tv na słuchanie muzyki z radia ( muy tak robimy) , co by nie było bodźców z dużym natężeniem tzn obraz migający + dźwięk bo właśnie to jest szkodliwe, a Pola muzykę lubi??? T ż słucha??

Uświadamiam sobie, że mam mega szczęście w tym, że w większości ( bo nie we wszystkim, o nie) zgadzamy się z Tż co do wychowania Ami, nawet słodyczowe poglądy moje on akceptuje, jest nieco bardziej luźny niż ja, ale mamy kompromis, bo gdyby mój Tż był np jak Twój to byśmy wiecznie byli w stanie wojny i on zwariowałby ze mną a ja z nim..
Aczkolwiek dietę mój Tż ma beznadziejną, ma zrywy, że pracuje nad nią,ale krótkie i chociaż te wszystkie śmieci stara się jeść wieczorem jak młode śpi..
Stary 2014-10-20, 14:54   #1343
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Są takie badania, które to potwierdzają - tzn gorszą koncentrację uwagi, zdolność do samodzielnej zabawy ( i wymyślania tychże) u dzieci oglądających dużo tv
No i mowa i jej blokowanie - też prawda, ostatnio o tym czytałam, nie ta półkula mózgowa. A może zamieńcie tv na słuchanie muzyki z radia ( muy tak robimy) , co by nie było bodźców z dużym natężeniem tzn obraz migający + dźwięk bo właśnie to jest szkodliwe, a Pola muzykę lubi??? T ż słucha??

Uświadamiam sobie, że mam mega szczęście w tym, że w większości ( bo nie we wszystkim, o nie) zgadzamy się z Tż co do wychowania Ami, nawet słodyczowe poglądy moje on akceptuje, jest nieco bardziej luźny niż ja, ale mamy kompromis, bo gdyby mój Tż był np jak Twój to byśmy wiecznie byli w stanie wojny i on zwariowałby ze mną a ja z nim..
Aczkolwiek dietę mój Tż ma beznadziejną, ma zrywy, że pracuje nad nią,ale krótkie i chociaż te wszystkie śmieci stara się jeść wieczorem jak młode śpi..
O to tak, u nas ogólnie radio jest takim przerywnikiem ciszy od zawsze. Jak tylko rano ktoś wstanie, to pierwsze co - idzie do kuchni i włącza radio I właśnie tak robię teraz zawsze. Tzn. dopóki Pola nie potrzebuje, to w ogóle cicho w domu. A jak widzę, że zaczyna ją "nosić" , to włączam My wszyscy w domu bardzo lubimy muzyki słuchać i właśnie już się tak przyzwyczailiśmy, że radio ciągle musi towarzyszyć.

Tyle że teraz, jak mój tata w domu jest, to tak jak pisałam, kiedy on chce tv włączyć, to ego sprawa. On musi sobie każde wiadomości sportowe obejrzeć, w ogóle jakieś informacje, czasem odmóżdżacz typu "Trudne sprawy" Ale cóż, na razie robię tak, że jak on kończy oglądanie, i włącza "dla Poli" na eskę, i wychodzi, to ja od razu wyłączam tv. Już mu mówiłam o tym i w sumie widzę, że czasami wyłączy sam z siebie, także idzie do przodu

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2014-10-20 o 14:57
Stary 2014-10-20, 15:04   #1344
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
O to tak, u nas ogólnie radio jest takim przerywnikiem ciszy od zawsze. Jak tylko rano ktoś wstanie, to pierwsze co - idzie do kuchni i włącza radio I właśnie tak robię teraz zawsze. Tzn. dopóki Pola nie potrzebuje, to w ogóle cicho w domu. A jak widzę, że zaczyna ją "nosić" , to włączam My wszyscy w domu bardzo lubimy muzyki słuchać i właśnie już się tak przyzwyczailiśmy, że radio ciągle musi towarzyszyć.

Tyle że teraz, jak mój tata w domu jest, to tak jak pisałam, kiedy on chce tv włączyć, to ego sprawa. On musi sobie każde wiadomości sportowe obejrzeć, w ogóle jakieś informacje, czasem odmóżdżacz typu "Trudne sprawy" Ale cóż, na razie robię tak, że jak on kończy oglądanie, i włącza "dla Poli" na eskę, i wychodzi, to ja od razu wyłączam tv. Już mu mówiłam o tym i w sumie widzę, że czasami wyłączy sam z siebie, także idzie do przodu
Rozumiem
Mój Tata ma tak samo ale wtedy idziemy się bawić do drugiego pokoju jeśli to możliwe
Stary 2014-10-20, 15:16   #1345
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Rozumiem
Mój Tata ma tak samo ale wtedy idziemy się bawić do drugiego pokoju jeśli to możliwe
U nas na szczęście jest tak, że tego typu programy, jak właśnie jakieś informacyjne, czy filmy w ogóle, nawet bajki - nie interesują Poli. Gorzej z reklamami..
Stary 2014-10-20, 15:45   #1346
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej.

Zapisałam Oskara na ostatnie szczepienie (zanim się tam dodzwoniłam... ). Idziemy w czwartek.

Wiecie może jak wygląda przeniesienie karty dziecka z jednej przychodni do drugiej???

Debrah-podpowiesz mi jak w delikatny sposób przygotować małego na szczepienie? Nie chce go wystraszyć ale chce uświadomić po co jedziemy.

Nancy-my dla małego mamy quad'a na akumulator i boi się go jak ognia Trochę brzęczy jak jedzie więc pewnie to go odstrasza,ale na wiosnę będzie jak znalazł (o ile się oswoi ).
Teraz dostał motor na dwóch kółkach na którym trzeba się odpychać i nawet mu to idzie jakoś,ale pchacz samochodzik i tak króluje

Meneq-szczęśliwej podróży
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 15:56   #1347
misiaeel
Wtajemniczenie

mała przychodnie same wysyłają między sobą kartę szczepień. musisz zanieść do tej obecnej adres tej nowej. przynajmniej u nas tak było.

pstryczku padłam z Twojej radości z ksero

hje mam nadzieję, że jakoś wyperswadujesz Tż takie spędzanie czasu

isolito dziękuję za odpowiedź
i chłopczyk

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-10-20, 15:58   #1348
sarah67
Zadomowienie

Nie odnosze sie BK nie mam humoru wszystko przeczytalam dzks do i z przedszkola szkoly zawiozl mnie kolega z pracy meza

Niemiec, jak sobie wypije to pieprzy za przeproszeniem ze musze gadac po niemiecku, ciekawe z Kim jak nkkt ze mna nie gada

A teraz byla okazja w aucie pogadac i co zero nic sie nie odzywaj to ja cos tam zagadywalam co potrafilam
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 16:52   #1349
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej.

Zapisałam Oskara na ostatnie szczepienie (zanim się tam dodzwoniłam... ). Idziemy w czwartek.

Wiecie może jak wygląda przeniesienie karty dziecka z jednej przychodni do drugiej???

Debrah-podpowiesz mi jak w delikatny sposób przygotować małego na szczepienie? Nie chce go wystraszyć ale chce uświadomić po co jedziemy.

Nancy-my dla małego mamy quad'a na akumulator i boi się go jak ognia Trochę brzęczy jak jedzie więc pewnie to go odstrasza,ale na wiosnę będzie jak znalazł (o ile się oswoi ).
Teraz dostał motor na dwóch kółkach na którym trzeba się odpychać i nawet mu to idzie jakoś,ale pchacz samochodzik i tak króluje

Meneq-szczęśliwej podróży
Ja bym mówiła prawdę. Przegadala co się będzie działo po kolei, przećwiczyła 'na niby " (więcej niż raz przypominała' a gdzie jutro pójdziemy? Po co? Żeby sobie utrwalil, Ale bez straszenia, żadnego' nie będzie bolało' , raczej ze gdyby się bal Pani albo coś było nie tak to będziecie się mocno przytulać/trzymać za ręce o Taaaak (pokazalabym jak) i tak parę razy w odstępach czasowych.
Mówię to też z perspektywy dziecka które przeszło ogrom takich sytuacji także jako bardzo mały brzdąc. Bez takiego przygotowania
Stary 2014-10-20, 21:07   #1350
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
Zbieramy sie do domu O kciuki prosze!
powodzenia

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hello witam się w nowym tygodniu

Meneq-szczesliwej podróży, rany jak to zleciało, oby przywitanie z TZ było owocne, ten tego wiesz co mam na myśli

Szaja Ty kochasz zabawki- byłam w takim mega wielkim sklepie toy4us- ale cuda, nie wiedziałam za co mam się zabrać,myślałam,że oszaleje
mój Leoś uparł się na ciuchcie- kupiłam taką piękną drewnianą i do tego wagoniki, w sklepie aż piszczał, przyszliśmy do domu TZ zaczął składać tory to ten porozwalał wszystko i ma w nosie- i weź tu bądź dobrym rodzicem i kup dziecku fajną zabawkę
eee znam sklep od lat nigdy nie byłam, bo w katowicach (najlbliżej duże miasto) nie ma, ale z Wawy mąż jeszcze Agatce Dorę przywoził i te same wrażenia: wszedłem i nie wiem na co patrzeć a w ogóle to ja mu kazałam tam wejść, gdy tylko dowiedziałam się, ze obok sklepu szkolenie ma

Cytat:
Nawijko, jak ja bym poszła do kina... to brawa dla TZta

mój miał wczoraj urodziny, dostał portfel i stwierdził że on go schowa, bo mu szkoda

a Dadusia coś w dupę dziś chyba ugryzło nie to dziecko
no co, jeszcze się zużyje albo co

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
HOPE, wlasnie mi tez sie strasznie chcialo kina, bo wczesniej bylam w ciazy
TZ nie chce pojsc?

widzę, że ty taka sama kinomaniaczka odwrotna jak ja

Cytat:

fajny!

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Jestem. .. tęsknily?
si polewaj!

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Buziaki dla wszystkich
i fajnie, szybko się zaczną razem bawić
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości