|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2761 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
Dzisiaj zaczęłam propozycję treningu 10-tygodniowego
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w ogóle to dzień dobry, bo ja tu chyba pierwszy raz ![]()
![]() |
#2763 |
Zakorzenienie
|
Zimą twardziele też biegają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2764 |
Zakorzenienie
|
Zanim się przekonam, czy jestem twardzielem, zacznę od bieżni
![]() ![]()
#2765 |
Zakorzenienie
|
Ridja zalezy jaka bieznia swego czasu biegalismy w korytarzach ze sniegu, po dwoch stronach toru sniegu po pachy, nawet zdjecia gdzies jeszcze powinnam miec
Ja daje sobie miesiac rozbiegania i potem jakas 30tke by wypadalo machnac..... Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#2766 |
Zakorzenienie
|
30tke, łał
![]() Dziś biegałam z koleżanką,dawno się nie widziałyśmy i wzięło nam się na pogaduchy więc trochę pospacerowałyśmy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2767 |
BAN stały
|
Dot.: Biega mi się coraz ciężej
W ogóle jak można zacząć biegać bez badań, nie rozumiem tego. Wiele już się naczytałam jakie to są konsekwencje, nie tylko urazy, ale też problemy z sercem np. Nikt nigdy nie wie czy nie ma jakiś problemów, często to się dzieje bezobjawowo i dopiero specjalistyczne badania mogą wykazać czy coś nam dolega. Co roku chodzę do centrum medycznego rehabilis na komleksowe badania , ekg, próba wysiłkowa, echo serca, holter ekg. I o dziwo zawsze robię to w jednym miejscu, więc się da… bo też raz moja koleżanka narzekała, ze jak chce robić te badania to musi chodzić po różnych lekarzach , nie wiem o co chodziło powiem szczerze. Biegam od 6 lat bardzo regularnie, najcześciej zaczynam na wiosnę i kończę późną jesienią - zimą nie biegam , bo po prostu nie lubię biegać jak jest bardzo zimno. I takie badania pozwalają mi sprawdzać mój organizm czy na pewno po zimie nic się nie zmieniło i po prostu mogę wiosną wyruszyć do parku. Naprawdę, biegajmy z głową, proszę!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2768 |
Rozeznanie
|
Dot.: Biega mi się coraz ciężej
Przebadać się trzeba, to prawda. Zwłaszcza pod względem ewentualnej arytmii serca. Sama na początku popełniałam grzeszki. Trochę niewygodne buty - 'a co tam, rozejdą się', brak ćwiczeń pomiędzy biegami, bo i po co skoro biegam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2769 |
Konto usunięte
|
Co oznacza, jeśli po przebiegnięciu jakichś 2-3 km bolą mnie płuca? Jest to takie uczucie, jakbym nie mogła głębokiego wdechu zaczerpnąć
|
![]() ![]() |
![]() |
#2770 |
Raczkowanie
|
[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;48464812]Co oznacza, jeśli po przebiegnięciu jakichś 2-3 km bolą mnie płuca? Jest to takie uczucie, jakbym nie mogła głębokiego wdechu zaczerpnąć[/QUOTE]
Kiedy przestajesz biec czy oddech powraca do normalnego stanu? I czy podczas szybkiego marszu tez masz podobne dolegliwosci? Najprawdopodobniej biegasz za szybko lub za duzo jak na swoja kondycje, byc moze to tez wynik wdychania zimnego powietrza. Sprobuj zwolnic troche, przeplatac bieg marszem i zobacz czy to pomoze. |
![]() ![]() |
![]() |
#2771 |
Konto usunięte
|
Jeśli przestaję biec, to jest ok. Widocznie zależy to od dnia. Bywało, że biegło mi się naprawdę fajnie, a czasem, łapała mnie kolka i bolały właśnie płuca. I tak sądzę, że biegam powoli
|
![]() ![]() |
![]() |
#2772 |
Zakorzenienie
|
Hej,
Dziewczyny czy ubieracie do biegania takie specjalne podkolanka? W UK nazywaja sie compression socks. Jeśli tak to podajcie linki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2773 |
Konto usunięte
|
Ja nie zakładam nic z tych rzeczy, bo jestem jeszcze laikiem w tym. A co sądzicie o tych bluzach z biedronki, co niedawno były w ofercie? Warto inwestować? Fajnie je przecenili teraz u mnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2774 |
Zakorzenienie
|
ja tam cale życie biegałam w bawełnianych bluzach i żyłam
![]() ale bardzo fajne są w tchibo, uwielbiam je!!! no i nowa polska firma Nessi jest, jaaaakie mają piękne kolory ich rzeczy, 3 pary ledżinsów już kupiłam ![]() cacajuate jak tam insanity? robisz? mój mąż właśie się męczy ![]() jak to się ma do biegania? ma to sens? boję się, że się zajadę a 7go grudnia półmaraton :p Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2014-10-10 o 20:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem ile chcesz wydać, najbardziej popularne i podobno najlepsze są CEP, W uk możesz dość dobre na sam początek wypróbowania kompresji Karrimory podkolanówki. [1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;48477935]Ja nie zakładam nic z tych rzeczy, bo jestem jeszcze laikiem w tym. A co sądzicie o tych bluzach z biedronki, co niedawno były w ofercie? Warto inwestować? Fajnie je przecenili teraz u mnie[/QUOTE] Te bluzy były tanie, jak jeszcze przecenili to warto kupić. LadyWhisper ja ćwiczę Insanity ale nie codziennie, nie jestem w stanie ćwiczyć w dni gdy mam trening biegowy, u mnie osłabia kolana, ale efekty są to ćwiczę z 3 razy w tygodniu. W zimie może będę trochę częściej ---------- Dopisano o 05:32 ---------- Poprzedni post napisano o 05:31 ---------- Jutro Maraton Poznań, trzymajcie za mnie kciuki ![]() początek tygodnia przeleżałam chora, i niestety na antybiotykach byłam, więc nie liczę na życiówkę.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dziś wystartowałam w Kielceckiej Dyszce, jestem z siebie dumna i z moich suk tez ![]()
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maraton dobiegnięty, życiówka mimo choroby o minutę polepszona ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2778 |
Zakorzenienie
|
Rany, jaka piękna koszulka i chustki dla suk
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z dwiema biegam ![]() Maz zaprojektowal ![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Teraz mam w planach na wiosne, kielecki bieg górski ![]() ![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() Edytowane przez czarna_kawa80 Czas edycji: 2014-10-19 o 18:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2780 |
Zakorzenienie
|
Z koroną może ruszę od nowego roku. Orlen się nie liczy do korony, a Poznań pobiegłam za koleżankę bo niestety losowo nie mogło, a tam przepisać nie było można. Ale o koronie pomyśle
![]()
![]() |
#2781 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() a mozna wiedziec, jaki mialas czas? dasz rade przebiec maraton bez zatrzymywania sie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2782 |
Zakorzenienie
|
Oj czas bardzo kiepski bo 4.30, myślę że spokojnie na 4.00 mogłabym iść bez zatrzymywania, ale jakies fatum bo drugi maraton co w trakcie choroby i pierwszy dzień @, a to człowiek już ostrożniej biegnie. Za to w Poznaniu rewelacyjni kibice, sporo ludzi poznałam, tylko te pod biegi na minus, w w-wie teren dużo bardziej płaski
![]() |
#2783 |
Konto usunięte
|
Zakupiłam bluzę do biegania z Biedronki, jest bardzo fajna, bo nie czuję w niej żadnego wiatru gdy wieje, ogólnie jestem zadowolona. Ostatnio jak biegłam, to tak zmokłam w czwartek, że do dziś czuję tego skutki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2784 | |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Biegacie? Ja jeszcze nie, jestem prawie, 4 tygodnie po porodzie więc myślę że za niedługo będę mogła coś zacząć działać . Chociaż zanim zacznę biegać to trochę minie, bo moja kondycja pozostawia wiele do życzenia. No i jeszcze niestety zostało mi sporo kilogramów -więcej niż po pierwszej ciąży. Ale nic powoli wszystko ogarnę. Póki co muszę zaopatrzyć sie w jakiś biustonosz bo karmię piersią i z racji tego piersi są dość spore Cytat:
Fajni, aktywni kibice to skarb. Dają niesamowicie dużo powera. U nas w mieście wczoraj po raz pierwszy odbył się półmaraton. Startowal mój mąż i teść. My kibicowalismy. I u nas z kibicami cienko. Nawet jesli byli kibice na trasie to siedzieli cicho. Mnie od kibicowania boli gardło ![]() Mam nadzieję że z każdym kolejnym biegiem będzie więcej kibiców i mniej narzekających na utrudnienia w ruchu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2785 |
Zakorzenienie
|
Madzia gratuluję!
Czarna kawa, czadowo!!! Twoje psiaki? Są rasowe czy mieszańce? My planujemy czarnego labradora ![]() Ala pokaż bluzę? ![]() Mandragorrka ode mnie 7 osób startowało wczoraj u was ![]() ![]() Ja nie biegam, tzn ogółem zaczęłam insanity ![]() ![]()
#2786 |
Zakorzenienie
|
Dot.: bieganie po artroskopii kolana
No właśnie organizatorzy pisali że to będzie ok 10km
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2787 |
Rozeznanie
|
Chodzi o półmaraton w Gliwicach?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2788 |
Konto usunięte
|
http://4.bp.blogspot.com/-qu7RU_JmZn...0/IMG_4981.JPG zdjęcia nie moje, ale taką kupiłam bluzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2789 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.