Mamusie lutowe 2015 - cz. 3 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-20, 14:45   #541
kano1003
Raczkowanie

Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 3

madzik taki własnie był plan, ale przy układaniu się pomyliłam Po wypraniu będzie odwrotnie
Stary 2014-10-20, 14:46   #542
maladT
Zakorzenienie

przerwa nastała.. żrem fryty... :P

ja isofixa nie kupuje, ostatnio fajnie mi sie moj fotelik zapinało. fakt ze pierwsze 5 razy bedzie z zamotaniem, ale potem to juz pojdzie

co do prania rzeczy to ja tez mysle po 11 listopada zaczac, ale najpierw segregacja bo mam wiele rozmiarów

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 14:46   #543
kano1003
Raczkowanie

buu dziękuję
Stary 2014-10-20, 14:54   #544
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Aga super, że na wizycie wszystko ok, a opis mega
Ewa a wiesz, że ja w życiu nie robiłam pierogów? i nawet nie wiem jak sie na nie zabrać? chociaż będę się musiała nauczyć wreszcie, bo mam ochotę coś pokombinowac pierogowo... ze szpinakiem właśnie, albo z dynią?

dziewczyny, piękne macie te komody! u mnie na raze rzeczy poupychane po kątach ale jak zrobię miejsce w mojej szafie to będę miała wszystko w jednym miejscu

ja prać planuję jakoś tuż przed świętami/około sylwestra. Zeby te 3 tygodnie wcześniej, czyli do połowy stycznia mieć już wszystko przygotowane. Chociaż myśle, że teraz jakoś, może na początku listopada popiorę większość - szczególnie używki, w zwykłym proszku, żeby były takie bardziej "swoje"

a z fotelikami to sprzedawca wręcz powinien zabrać fotelik do Waszego auta i pokazać jak go zamontować i sprawdzić czy pasuje. Tak mówił pan od fotelików na Bezpiecznym maluchu, bo nie każdy fotelik pasuje do każdego auta ze względu na rózne pasy bezpieczeństwa i coś tam jeszcze, i nie chodzi tylko o isofixy, które są bardziej zunifikowane
Panna Migotka 86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 15:00   #545
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Migotka 86 Pokaż wiadomość
Aga super, że na wizycie wszystko ok, a opis mega
Ewa a wiesz, że ja w życiu nie robiłam pierogów? i nawet nie wiem jak sie na nie zabrać? chociaż będę się musiała nauczyć wreszcie, bo mam ochotę coś pokombinowac pierogowo... ze szpinakiem właśnie, albo z dynią?

dziewczyny, piękne macie te komody! u mnie na raze rzeczy poupychane po kątach ale jak zrobię miejsce w mojej szafie to będę miała wszystko w jednym miejscu

ja prać planuję jakoś tuż przed świętami/około sylwestra. Zeby te 3 tygodnie wcześniej, czyli do połowy stycznia mieć już wszystko przygotowane. Chociaż myśle, że teraz jakoś, może na początku listopada popiorę większość - szczególnie używki, w zwykłym proszku, żeby były takie bardziej "swoje"

a z fotelikami to sprzedawca wręcz powinien zabrać fotelik do Waszego auta i pokazać jak go zamontować i sprawdzić czy pasuje. Tak mówił pan od fotelików na Bezpiecznym maluchu, bo nie każdy fotelik pasuje do każdego auta ze względu na rózne pasy bezpieczeństwa i coś tam jeszcze, i nie chodzi tylko o isofixy, które są bardziej zunifikowane
noo chodzi tez o ułożenie siedziska foteli ...my mamy pod skosem, a podobno lepiej jak jest proste.

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 15:13   #546
ewek000
Zadomowienie

migotka, ja za pierogi wzięłam się dosyć późno, bo zawsze chodziłam do mojej mamy, ja się uczyłam z tej strony robić pierwszy raz ciasto na pierogi
http://kotlet.tv/przepisy/pierogi/
a teraz robię już na oko
ewek000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 15:15   #547
buu007
Zakorzenienie

maciejka nasza kanapa tylna tez pod skosem,i jakos tak kazdy fotelik na niej nie do konca idealnie lezy :/

ja myslalam o praniu w styczniu,choc jak bedziemy na swietach,to tesciowa sie zaoferowala ze u nich mam poprac,bo gdzie to bede suszyc w domu,i ona wypierze tylko sobie mam to zabrac i wyprasowac sama

a ja sie ciagle zbieram zeby wam wklic moje ubranka,kiedys wam juz komplet pandy pokazywalam,a oprocz tego mam niewiele,tzn kilka sztuk od kolezanki i to co sama kupilam
ale reszta u tesciowej
spodenki z serduszkami sa mocno fioletowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20141020_144231.jpg (85,1 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141020_144255.jpg (96,1 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141020_144645.jpg (75,0 KB, 19 załadowań)

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

buu007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 15:24   #548
kano1003
Raczkowanie

buu pięknie Jednak ubranka dla dziewczynek mają coś w sobie
Stary 2014-10-20, 15:24   #549
ewek000
Zadomowienie

buu fajne ciuszki, spodenki fajowe
Stary 2014-10-20, 15:26   #550
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

A ja małej ubranka po Zuzi też chciałam wyprać w zwykłym proszu z Vaniszem a później w dzieciowym ale to bez sensu 2 razy wkładać wieszać, suszyć. Wypiorę raz po raz i już
Stary 2014-10-20, 15:27   #551
1141655
Zakorzenienie

Buuu sliczne ciuszki
Male spodenki mnie zawsze rozczulaja

a ja oczywiscie musialam poczytac w internecie o przodujacym brzegowo lozysku
i zaczynam sie stresowac
a taka luzara bylam po wyjsciu z gabinetu
a w internetach oczywiscie same masakry
krwawienia, transfuzje, CC oczywiscie
aaaaaaaaaa
ale wiecie jak to jest jak sie czyta- wiec przestaje
zaczne sie martwic jak zaczne krwawic, albo jak sie lozysko nie oddali do 30tc

a na razie wdech wydech
niby tylko mam sie oszczedzac w jezdzie autem
ale spacerowac chyba moge nie ?
nie zapytalam tez o bara bara cholerka

masakra

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 15:30   #552
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość
Obiecane zdjęcia komody hehehhe a właściwie jej wnętrza, które na pewno się zmieni, bo co chwilę coś przekładam, a jak przyjdzie czas prania drugiego i prasowania to będzie jeszcze inaczej

1 szuflada od góry:
tetry, flanelki, słonik w foliowym by się nie zakurzył choć i tak go będę prała , wkładki laktacyjne co dostałam , śliniaki i koszule nocne x3 do szpitala

2. szuflada:
bodziaki z krótkim rękawkiem, półspiochy/legginsy/cienkie spodenki bawełniane, grube welurowe pajace
bodziaki z długim rękawem,czapeczki, butki, skarpetki

3. szuflada
przescieradlo rossman, jeansy/spodnie/ogrodniczki, rampersy i pajace bawelniane, koszulki i bluzeczki, siata z dziewczynskimi rzeczami, dresy i bluzy

4. szuflada bałaganowa
rozek na pierwszym planie, w kartonie podgrzewacz,reczniczki kapielowe, spiworek do spania, kombinezony, i pod spodem sa tez dwa koce

Wiecej miejsca nie ma, musze kupic kartony chyba
Wow ładnie to wszystko wygląda

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Agusia cudna komoda, pieknie wszystko poukładane

Kiedy planujecie prac ciuszki, pieluszki? Ja myśle ze zacznę końcem listopada/ początkiem grudnia. Zanim wszystko wypiore, zanim to wyschnie. U nas w zimie schnie dużo gorzej niż latem, wiadomo. Pozniej prasowanie, a brzuch bedzie coraz większy. Ja mam termin na początek lutego, wiec liczę ze listopad, grudzień, styczeń to moje 3 miesiace ostatnie.
No ja chciałam w listopadzie żeby już spokój mieć ale nie mam komody i nie mam gdzie tego uładać więc pewnie grudzień/styczeń.

Cytat:
Napisane przez lui_89 Pokaż wiadomość
Laski ważne pytanie odnośnie mej ukochanej instytucji- ZUS. Kiedy na zwolnieniu dostajecie pieniążki? W dniu wypłaty? Czy oni jakoś w innym dniu wypłacają? Czy jak im się podoba?

I zwolnienie zanosicie do zakładu pracy? Bo mi szefowa powiedziała ze sama mam z nim biegać do Zus ale chyba ja coś pokręciło

to nie jest tak ze przychodnia do Zus wysyła a to zwolnienie co jej daje to do moich akt idzie?

Któraś pisała ze jest księgowa! Liczę na odzew, bo już mam wrażenie ze zaczyna nosem kręcić i jednak do 14.02 powinnam pracować, a potem z młodą ludzi przyjmować

jakieś fatum nade mną od wczoraj
Ja zanoszę do pracy, oni dają księgowej a później do zusu.
A pieniądze to różnie wysyłają więc nigdy nie wiem kiedy wyślą.

Byliśmy z mężem w Mama i ja , i w Akpolu. Mieliśmy nadzieje że będą wózki ale inne kolory.. i du.... albo jest jeden wózek na cały sklep albo ze 3 wózki i zawsze te same kolory które już widziałam ehhh.
Ale kupiliśmy na pocieszenie 2 ręczniki z kapturkiem

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 15:31   #553
201704210903
Konto usunięte

Hej. Ja już po. Czekam aż mały zacznie kopac

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 15:31   #554
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Dziękuję Ewa mam nadzieję że się zmobilizuje do pierogów w najbliższym czasie
buu fajnie, że teściowa się zaoferowała... szczególnie, że ma miejsce na suszenie, bo zimą to róznie bywa i schnie nawet kilka dni...
a spodenki z serduszkami przesłodkie!
Stary 2014-10-20, 15:33   #555
aggo_di
Wtajemniczenie

LUI- jak założysz sobie konto na pue zus to będziesz miała podgląd kiedy pójdzie przelew może to być powiązane z datami zwolnienia. Ale przelewy zazwyczaj wychodzą we wtorki i czwartki.
zwolnienie przekazujesz do pracodawcy (oryginał lekarz wysyła do zusu, 1 kopia dla Ciebie, druga zostaje w dokumentacji ośrodka)

Cytat:
aggo to ciązowe zdjęcie ? wooooooooow, szok Ty to się przynajmniej w kurtkę dopniesz
fota z soboty na razie się dopinam, ale myślę że pewnego dnia obudzę się rano, a tu brzuch! Ostatnio tak się pojawił- z dnia na dzień

Cytat:
Napisane przez buu007 Pokaż wiadomość
maciejka a nie masz gdzies w okolicy takich sklepow typowo z wozkami czy fotelikami,czy akcesoriami dzieciecymi ?
mysle ze pozwola,zawsze ktos moze isc z wami do samochodu,ja bym wolala taka opcje

tak pisalyscie tez o tych cybexach chyba,ze musze sobie je sprawdzic
wprawdzie mamy fotelik,ale po malej,i dla mnie byl bardzo niewygodny,ale juz widze znow miny wszystkich jak powiem ze chcemy nowy fotelik

aga no komoda sie super prezentuje

aggo gdzie Twoj brzuszek
w albumie

Cytat:
Napisane przez ewek000 Pokaż wiadomość
migotka, ja za pierogi wzięłam się dosyć późno, bo zawsze chodziłam do mojej mamy, ja się uczyłam z tej strony robić pierwszy raz ciasto na pierogi
http://kotlet.tv/przepisy/pierogi/
a teraz robię już na oko
ja też wzorowałam się tymi przepisami jedną porcję zrobiłam z jajkiem, druga bez, jeszcze kilka kombinacji i będą idealne
aggo_di jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 15:36   #556
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Cytat:
a ja oczywiscie musialam poczytac w internecie o przodujacym brzegowo lozysku
i zaczynam sie stresowac
a taka luzara bylam po wyjsciu z gabinetu
a w internetach oczywiscie same masakry
krwawienia, transfuzje, CC oczywiscie
aaaaaaaaaa
ale wiecie jak to jest jak sie czyta- wiec przestaje
zaczne sie martwic jak zaczne krwawic, albo jak sie lozysko nie oddali do 30tc
a na razie wdech wydech
niby tylko mam sie oszczedzac w jezdzie autem
ale spacerowac chyba moge nie ?
nie zapytalam tez o bara bara cholerka

masakra
myślę, że gdyby był zakaz to lekarz by powiedział wprost... a łożyskiem bym się bardzo nie nakręcała, bo moje też wwchodzi na przednią ścianę macicy (ale dopiero na następnej wizycie będzie usg dowcipne żeby ocenić dokładne położenie) i lekarz powiedział ze o ewentualnym przodującym łożysku i w ogóle o nieprawidłowym ułożeniu łożyska można mówić najwcześniej po 30tc, bo wszystko może się pozmieniać bardzo...

Cytat:
Napisane przez MaamaaZuzi Pokaż wiadomość
A ja małej ubranka po Zuzi też chciałam wyprać w zwykłym proszu z Vaniszem a później w dzieciowym ale to bez sensu 2 razy wkładać wieszać, suszyć. Wypiorę raz po raz i już
hmmm... no w sumie coś w tym jest... nie ma jak praktyczne podejście doświadczonej mamy

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
dobrze, że już po wszystkim
może zjedz coś? u mnie szczególnie po sokach mały wariuje
Stary 2014-10-20, 15:38   #557
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lui_89 Pokaż wiadomość
Laski ważne pytanie odnośnie mej ukochanej instytucji- ZUS. Kiedy na zwolnieniu dostajecie pieniążki? W dniu wypłaty? Czy oni jakoś w innym dniu wypłacają? Czy jak im się podoba?

I zwolnienie zanosicie do zakładu pracy? Bo mi szefowa powiedziała ze sama mam z nim biegać do Zus ale chyba ja coś pokręciło

to nie jest tak ze przychodnia do Zus wysyła a to zwolnienie co jej daje to do moich akt idzie?

Któraś pisała ze jest księgowa! Liczę na odzew, bo już mam wrażenie ze zaczyna nosem kręcić i jednak do 14.02 powinnam pracować, a potem z młodą ludzi przyjmować

jakieś fatum nade mną od wczoraj
Mi się wydaje, że Twój zakład pracy jest odpowiedzialny za zwolnienia, który później przekazuje do Zus-u. Ja zanoszę zwolnienie do pracy, zwolnienie wprowadzają w system i archiwizują je. Myślę, że tak to działa. Wynagrodzenie dostaję na czas.

kano1003 fajne zoorganizowanie komody Muszę powoli rozglądać się za komodami najlepiej z przewijakiem, żeby zacząć wszytko segregować. Jak na razie musi wystarczyć karton

Buu ładne ubranka, z tego co pamiętam spodziewasz się bliźniaków ?
Ollllciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 15:40   #558
1141655
Zakorzenienie

Magda to jeszcze chyba bobowozki na Karwinach zostaja do obejrzenia wozka ...bo nie wiem gdzie jeszcze moglyby byc
w Smyku na Matarni jest kilka kolorow, szary i jakies tam jeszcze, ale jasnych ni ma

Stary 2014-10-20, 15:40   #559
aggo_di
Wtajemniczenie

AGA- łożysko u mnie było na przedniej ścianie, teraz jest na tylnej, więc ono się przemieszcza jak widać
możesz czytać dalej i zamartwiać się, że i Tobie się przydarzy jedno, czy drugie, ale to tak jak by siedzieć i myśleć, czy uderzy we mnie meteor? A może potknę się i złamię rękę? Nie przewidzisz tego
Jeśli lekarz nie powiedział Ci: masz leżeć i oddychać tylko, to rób to co dotychczas

a w ogóle, to popatrzyłam na Twoje szuflady i przekonałam się do zakupu pudełek
i już wiem, jak można składać ubranka, bo ostatnio jak składaliśmy nasze rzeczy, to Mąż wypalił z pytaniem, jak się składa takie małe ciuszki... no i nie wiedzieliśmy

Nie daleko mnie będą te warsztaty bezpieczny maluch w czwartek i zapisałam się z Mężem. Część z Was chwali, część nie, więc sama sprawdzę

MLEBI
Stary 2014-10-20, 15:44   #560
1141655
Zakorzenienie

Migotka no wlasnie moj tez mowil, ze prawie kazdej zmigruje to lozysko w gore wiec mam byc spokojna , bo jak nie mialam do tej pory krwawien i plamien to nie mam sie przejmowac, jedynie oszczedniej z jazda- pytal np. czy nie wybieram sie na groby 1 listopada na koniec Polski :P
ale gdzies tam z tylu glowy zapalila sie taka lampka, ale wieeeeeeeeeeeem, ze nie moge sie nakrecac,bo nie ma powodu

Oczywiscie Wam moge sie wygadac, bo jak zaczne mezowi stekac,to on mi powie,ze lekarz wyraznie powiedzial,ze to nic takiego na razie i mam sie uspokoic:P

Mlebi dobrze,ze juz po

Ciekawe jak Alunia ajjajj, jakas poddenerwowana caly czas ejstem , chcialabym by sie juz odezwala

aggo hehe dzieki za slowa otuchy z tym meteorem dokladnie tak to jest
lezec i oddychac oj tak sie nie da chyba,ze musem bede sie zachowywala jak dotychczas spoko tak tylko lekko swirowalam
Lozysko wedruje i moje tez pojdzie w gore ole
A jak nie to bede stala na glowie przy scianie

i mi sie Bezpieczny Maluch bardzo podobaly warsztaty

Edytowane przez 1141655
Czas edycji: 2014-10-20 o 15:46
Stary 2014-10-20, 15:44   #561
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Najważniejsze, ze zdenerwowanie związane z szyjką minęło. Odpoczywaj
Ollllciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 15:46   #562
emdzik
Zakorzenienie

Haha i dowód na to, że zus płaci różnie - właśnie weszłam na konto i patrze ooo przelew od zusu.. a zwolnienie mam teraz do 25. Więc wysłali mi nawet przed końcem.

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Magda to jeszcze chyba bobowozki na Karwinach zostaja do obejrzenia wozka ...bo nie wiem gdzie jeszcze moglyby byc
w Smyku na Matarni jest kilka kolorow, szary i jakies tam jeszcze, ale jasnych ni ma
No właśnie na Matarni wtedy byliśmy.
Jeszcze w bobowózkach nie byliśmy i o Mapu jeszcze myślimy, żeby podjechać.

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 15:47   #563
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Haha i dowód na to, że zus płaci różnie - właśnie weszłam na konto i patrze ooo przelew od zusu.. a zwolnienie mam teraz do 25. Więc wysłali mi nawet przed końcem.
No proszę, mówisz , że mamy ten sam ZUS ? Może i moi beda mi tak ladnie wysylac
zaloze chyba sobie ten profil na stronie ZUSU

Stary 2014-10-20, 15:52   #564
aggo_di
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

No właśnie na Matarni wtedy byliśmy.
Jeszcze w bobowózkach nie byliśmy i o Mapu jeszcze myślimy, żeby podjechać.
czyli człowiek nie przewidzi jak to z zusem jest
Stary 2014-10-20, 15:52   #565
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaamaaZuzi Pokaż wiadomość
ja tylko ubranka z lumpka piorę wstępnie w zwykłym proszku, bo bałam się, że jedno pranie w samym dzidziusiowym nie da rady

Mlebi i kiedy wychodzisz??

Mam dziś mega głoda... mała szaleje i czuję ją coraz wyżej..dzis jak kopała to ciutkę nad pępkiem podskakiwal brzuch

6.2.15

Stary 2014-10-20, 15:53   #566
aggo_di
Wtajemniczenie

Cytat:
jak założysz to będziesz widziała, kiedy zwolnienie Ci wstukają, a także kod choroby no i kiedy przeleją pieniądze
Stary 2014-10-20, 15:54   #567
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
mi płaci pracodawca , także dostaję wypłatę normalnie, tak jak dostawałam gdy pracowałam...

6.2.15

Stary 2014-10-20, 15:58   #568
aggo_di
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
mi płaci pracodawca , także dostaję wypłatę normalnie, tak jak dostawałam gdy pracowałam...
jeśli firma zatrudnia >20 pracowników to zajmuje się tym sama (zus robi przelew do nich), a jak <20 to przejmuje to zus.
Stary 2014-10-20, 15:59   #569
ewek000
Zadomowienie

Dziewczyny Ala już jest po amniopunkcji, teraz leży i odpoczywa no i czeka na wynik .
Melbi super że już w domku,, mi też zjedzenie czegokolwiek powoduje że mała robi się aktywana
Stary 2014-10-20, 16:06   #570
1141655
Zakorzenienie

No to super Ewek ,dzieki za wiesci, wysciskaj ją smsowo od nas

No zarejestrowalam sie na tym PUE ZUS, ale musze jechac do ZUSU by dokonczyc rejestracje :/ grrrrrrrrr

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości