|
|
#541 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 3
madzik taki własnie był plan, ale przy układaniu się pomyliłam
Po wypraniu będzie odwrotnie
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
przerwa nastała.. żrem fryty... :P
ja isofixa nie kupuje, ostatnio fajnie mi sie moj fotelik zapinało. fakt ze pierwsze 5 razy bedzie z zamotaniem, ale potem to juz pojdzie co do prania rzeczy to ja tez mysle po 11 listopada zaczac, ale najpierw segregacja bo mam wiele rozmiarów
|
#543 |
|
Raczkowanie
|
buu dziękuję
|
#544 |
|
Zadomowienie
|
Aga super, że na wizycie wszystko ok, a opis mega
Ewa a wiesz, że ja w życiu nie robiłam pierogów? i nawet nie wiem jak sie na nie zabrać? chociaż będę się musiała nauczyć wreszcie, bo mam ochotę coś pokombinowac pierogowo... ze szpinakiem właśnie, albo z dynią?dziewczyny, piękne macie te komody! u mnie na raze rzeczy poupychane po kątach ale jak zrobię miejsce w mojej szafie to będę miała wszystko w jednym miejscu ja prać planuję jakoś tuż przed świętami/około sylwestra. Zeby te 3 tygodnie wcześniej, czyli do połowy stycznia mieć już wszystko przygotowane. Chociaż myśle, że teraz jakoś, może na początku listopada popiorę większość - szczególnie używki, w zwykłym proszku, żeby były takie bardziej "swoje" a z fotelikami to sprzedawca wręcz powinien zabrać fotelik do Waszego auta i pokazać jak go zamontować i sprawdzić czy pasuje. Tak mówił pan od fotelików na Bezpiecznym maluchu, bo nie każdy fotelik pasuje do każdego auta ze względu na rózne pasy bezpieczeństwa i coś tam jeszcze, i nie chodzi tylko o isofixy, które są bardziej zunifikowane |
|
|
|
#545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#546 |
|
Zadomowienie
|
migotka, ja za pierogi wzięłam się dosyć późno, bo zawsze chodziłam do mojej mamy, ja się uczyłam z tej strony robić pierwszy raz ciasto na pierogi
http://kotlet.tv/przepisy/pierogi/ a teraz robię już na oko |
|
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
maciejka nasza kanapa tylna tez pod skosem,i jakos tak kazdy fotelik na niej nie do konca idealnie lezy :/
ja myslalam o praniu w styczniu,choc jak bedziemy na swietach,to tesciowa sie zaoferowala ze u nich mam poprac,bo gdzie to bede suszyc w domu,i ona wypierze tylko sobie mam to zabrac i wyprasowac sama a ja sie ciagle zbieram zeby wam wklic moje ubranka,kiedys wam juz komplet pandy pokazywalam,a oprocz tego mam niewiele,tzn kilka sztuk od kolezanki i to co sama kupilam ale reszta u tesciowej spodenki z serduszkami sa mocno fioletowe |
|
|
|
#548 |
|
Raczkowanie
|
buu pięknie
|
#549 |
|
Zadomowienie
|
buu fajne ciuszki, spodenki fajowe
|
|
|
|
#550 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja małej ubranka po Zuzi też chciałam wyprać w zwykłym proszu z Vaniszem a później w dzieciowym ale to bez sensu 2 razy wkładać wieszać, suszyć. Wypiorę raz po raz i już
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
Buuu sliczne ciuszki
![]() Male spodenki mnie zawsze rozczulaja ![]() a ja oczywiscie musialam poczytac w internecie o przodujacym brzegowo lozysku i zaczynam sie stresowac a taka luzara bylam po wyjsciu z gabinetu a w internetach oczywiscie same masakry krwawienia, transfuzje, CC oczywiscie aaaaaaaaaa ale wiecie jak to jest jak sie czyta- wiec przestaje zaczne sie martwic jak zaczne krwawic, albo jak sie lozysko nie oddali do 30tc ![]() a na razie wdech wydech niby tylko mam sie oszczedzac w jezdzie autem ale spacerowac chyba moge nie ? nie zapytalam tez o bara bara cholerka masakra
|
|
#552 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A pieniądze to różnie wysyłają więc nigdy nie wiem kiedy wyślą. Byliśmy z mężem w Mama i ja , i w Akpolu. Mieliśmy nadzieje że będą wózki ale inne kolory.. i du.... albo jest jeden wózek na cały sklep albo ze 3 wózki i zawsze te same kolory które już widziałam ehhh. Ale kupiliśmy na pocieszenie 2 ręczniki z kapturkiem
|
|
#553 |
|
Konto usunięte
|
Hej. Ja już po. Czekam aż mały zacznie kopac
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#554 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Ewa
![]() buu fajnie, że teściowa się zaoferowała... szczególnie, że ma miejsce na suszenie, bo zimą to róznie bywa i schnie nawet kilka dni... a spodenki z serduszkami przesłodkie! |
|
|
|
#555 | |||
|
Wtajemniczenie
|
LUI- jak założysz sobie konto na pue zus to będziesz miała podgląd kiedy pójdzie przelew
może to być powiązane z datami zwolnienia. Ale przelewy zazwyczaj wychodzą we wtorki i czwartki. zwolnienie przekazujesz do pracodawcy (oryginał lekarz wysyła do zusu, 1 kopia dla Ciebie, druga zostaje w dokumentacji ośrodka) Cytat:
na razie się dopinam, ale myślę że pewnego dnia obudzę się rano, a tu brzuch! Ostatnio tak się pojawił- z dnia na dzień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jedną porcję zrobiłam z jajkiem, druga bez, jeszcze kilka kombinacji i będą idealne
|
|||
|
|
|
#556 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dobrze, że już po wszystkim może zjedz coś? u mnie szczególnie po sokach mały wariuje
|
||
|
|
|
#557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kano1003 fajne zoorganizowanie komody ![]() Buu ładne ubranka, z tego co pamiętam spodziewasz się bliźniaków ?
|
|
|
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
Magda to jeszcze chyba bobowozki na Karwinach zostaja do obejrzenia wozka ...bo nie wiem gdzie jeszcze moglyby byc
w Smyku na Matarni jest kilka kolorow, szary i jakies tam jeszcze, ale jasnych ni ma
|
|
#559 |
|
Wtajemniczenie
|
AGA- łożysko u mnie było na przedniej ścianie, teraz jest na tylnej, więc ono się przemieszcza jak widać
![]() możesz czytać dalej i zamartwiać się, że i Tobie się przydarzy jedno, czy drugie, ale to tak jak by siedzieć i myśleć, czy uderzy we mnie meteor? A może potknę się i złamię rękę? Nie przewidzisz tego Jeśli lekarz nie powiedział Ci: masz leżeć i oddychać tylko, to rób to co dotychczas ![]() a w ogóle, to popatrzyłam na Twoje szuflady i przekonałam się do zakupu pudełek ![]() i już wiem, jak można składać ubranka, bo ostatnio jak składaliśmy nasze rzeczy, to Mąż wypalił z pytaniem, jak się składa takie małe ciuszki... no i nie wiedzieliśmy ![]() Nie daleko mnie będą te warsztaty bezpieczny maluch w czwartek i zapisałam się z Mężem. Część z Was chwali, część nie, więc sama sprawdzę ![]() MLEBI
|
|
|
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
Migotka no wlasnie moj tez mowil, ze prawie kazdej zmigruje to lozysko w gore wiec mam byc spokojna , bo jak nie mialam do tej pory krwawien i plamien to nie mam sie przejmowac, jedynie oszczedniej z jazda- pytal np. czy nie wybieram sie na groby 1 listopada na koniec Polski :P
ale gdzies tam z tylu glowy zapalila sie taka lampka, ale wieeeeeeeeeeeem, ze nie moge sie nakrecac,bo nie ma powodu ![]() Oczywiscie Wam moge sie wygadac, bo jak zaczne mezowi stekac,to on mi powie,ze lekarz wyraznie powiedzial,ze to nic takiego na razie i mam sie uspokoic:P Mlebi dobrze,ze juz po ![]() Ciekawe jak Alunia ajjajj, jakas poddenerwowana caly czas ejstem , chcialabym by sie juz odezwala ![]() aggo hehe dzieki za slowa otuchy z tym meteorem dokladnie tak to jest lezec i oddychac oj tak sie nie da chyba,ze musem bede sie zachowywala jak dotychczas spoko tak tylko lekko swirowalam![]() Lozysko wedruje i moje tez pojdzie w gore ole ![]() A jak nie to bede stala na glowie przy scianie i mi sie Bezpieczny Maluch bardzo podobaly warsztaty
Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2014-10-20 o 15:46 |
|
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#562 | |
|
Zakorzenienie
|
Haha i dowód na to, że zus płaci różnie - właśnie weszłam na konto i patrze ooo przelew od zusu.. a zwolnienie mam teraz do 25. Więc wysłali mi nawet przed końcem.
---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
Jeszcze w bobowózkach nie byliśmy i o Mapu jeszcze myślimy, żeby podjechać.
|
|
#563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może i moi beda mi tak ladnie wysylac ![]() zaloze chyba sobie ten profil na stronie ZUSU
|
|
|
#564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mlebi i kiedy wychodzisz?? Mam dziś mega głoda... mała szaleje i czuję ją coraz wyżej..dzis jak kopała to ciutkę nad pępkiem podskakiwal brzuch
|
|
#566 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
mi płaci pracodawca , także dostaję wypłatę normalnie, tak jak dostawałam gdy pracowałam...
|
#568 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#569 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny Ala już jest po amniopunkcji, teraz leży i odpoczywa no i czeka na wynik .
Melbi super że już w domku, |
|
|
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
No to super Ewek ,dzieki za wiesci, wysciskaj ją smsowo od nas
![]() No zarejestrowalam sie na tym PUE ZUS, ale musze jechac do ZUSU by dokonczyc rejestracje :/ grrrrrrrrr
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

Po wypraniu będzie odwrotnie

i nawet nie wiem jak sie na nie zabrać? chociaż będę się musiała nauczyć wreszcie, bo mam ochotę coś pokombinowac pierogowo... ze szpinakiem właśnie, albo z dynią?
ale jak zrobię miejsce w mojej szafie to będę miała wszystko w jednym miejscu 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

może to być powiązane z datami zwolnienia. Ale przelewy zazwyczaj wychodzą we wtorki i czwartki.