Mamusie Kwietniowe 2015! cz.III - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-20, 15:44   #2011
soniuska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.III

[QUOTE=madzixx88;48599571]zapisuję filmik
i życzę powodzenia !
też się chętnie poruszam, przed ciążą chodziłam na zumbę w tamtym fitness clubie są takie zajęcia "aktywne 9 miesięcy" ale jak widziałam te mamusie to wszystkie już z brzuszkami chodzą, to bym odstawała

ja w domu się w ogóle nie maluję do sklepu na osiedle też rozleniwiłam się

o mamuniu, brzmi pysznie

nie denerwuj się !! w 1 ciąży to nic groźnego
i masz taką grupę jak mój mąż

hehe znam to ja prawie miesiąc wybierałam zaproszenia w necie, zamówiłam próbki paru i mi się na żywo nie podobałam i w końcu zrobiliśmy swój projekt, nasza pani fotograf cyknęła nam sweet focie i wyszły super

to piona, ja tak samo

będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Boleczka no zobaczysz jak szybko to zleci, nawet nie zauważysz kiedy! Wiem co mówię, też jestem tegoroczną PMką I jak sobie pomyślę jak szybko minął nam prawie rok przygotowań, to wciąż w to nie wierzę [/OUOTE]

dokładnie bałam się, że po ślubie nagle jak życie zwolni obroty to będzie mi brakowało tego zamieszania, wybierania, planowania teraz na szczęście jak dzidzia ma się pojawić, to można się na niej skupić
hehe a ja dzis mam makijaz, az ze szczescia sie pomalowalam haha ;p
matko u Was tez leje ? ;/ i tak wieje w dodatku?
chyba na te lody to autem..;/

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
U nas przy 1szym dziecku z chrzestnymi nie było problemu. Było jasne, że siostra Tż i mój brat, a teraz to nie mam pojęcia. Chciałabym takich chrzestnych dla drugiego żeby byli z nami blisko, żeby nie miał gorszych niż pierwszy że zobaczy raz na rok itp.
moja przyjaciolka teraz mieszka 3 h drogi od nas,ale jest z tego samego miasta to mam nadzieje ze wroci..

a brat M mieszka w tym samym miescie
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 15:45   #2012
boleczka93
Zakorzenienie

[QUOTE=madzixx88;48599571]zapisuję filmik
i życzę powodzenia !
też się chętnie poruszam, przed ciążą chodziłam na zumbę w tamtym fitness clubie są takie zajęcia "aktywne 9 miesięcy" ale jak widziałam te mamusie to wszystkie już z brzuszkami chodzą, to bym odstawała

ja w domu się w ogóle nie maluję do sklepu na osiedle też rozleniwiłam się

o mamuniu, brzmi pysznie

nie denerwuj się !! w 1 ciąży to nic groźnego
i masz taką grupę jak mój mąż

hehe znam to ja prawie miesiąc wybierałam zaproszenia w necie, zamówiłam próbki paru i mi się na żywo nie podobałam i w końcu zrobiliśmy swój projekt, nasza pani fotograf cyknęła nam sweet focie i wyszły super

to piona, ja tak samo

będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Boleczka no zobaczysz jak szybko to zleci, nawet nie zauważysz kiedy! Wiem co mówię, też jestem tegoroczną PMką I jak sobie pomyślę jak szybko minął nam prawie rok przygotowań, to wciąż w to nie wierzę [/OUOTE]

dokładnie bałam się, że po ślubie nagle jak życie zwolni obroty to będzie mi brakowało tego zamieszania, wybierania, planowania teraz na szczęście jak dzidzia ma się pojawić, to można się na niej skupić
Haha no to ja tez po slubie bede miala 4 miesiace zeby dac sobie na luz i skorzystac jeszcze a potem juz bedzie dzidzius i bede miala znowu zajecie

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 15:45   #2013
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
A ja jestem wlasnie w trakcie tworzenia szkicu naszych zaproszen na slub... musze je dzisiaj wyspac meile do wydruku. niby takie przyjemne ale meczace ehh
Skąd ja to znam... też muszę zamówić tzn szwagierka bo ona jest w Polsce, ja tylko wybrałam ona musi nam to ogarnąć ;P i w czerwcu mam ślub a w kwietniu rodzę od domu jesteśmy 1000km.... więc po nowym roku pewnie do Polski już nie pojedziemy bo strach żebym nie zaczęła rodzić gdzieś na trasie

Cytat:
Tez ogladam

Powiem wam apropo slubu ze naprawde nie moge sie doczekac tego dnia ale przugotowania mnie co raz bardziej przerazaja. Zostalo nam dwa miesiace i tydzien.
W tym tugodniu mamy wgl multum zalatwiania, spotkan itd.. chce to juz miec za soba.. a najbardziej nie chce mi sie jezdzic od rodziny do rodziny i zapraszac. Boje sie ze coponiektorzy podejda krytycznie do tego ze jestem w ciazy. Chyba mam dzisiaj gorszy dzien, ostatnio takich nie brakuje, czuje ze hormony buzuja

A przecież nie musisz wszystkim mówić że w ciąży jesteś... po co się spowiadac zwłaszcza jak podejrzewasz że reakcja nie bd taka jak powinna... To raz a dwa u nas tez bd gadanie bo zaczeliśmy w tym roku odkładać na ślub i w lipcu zaszłam i tez bd gadanie że ślubujemy bo ciąża ale ważne że Ci co mają wiedzieć jak jest na prawdę to wiedzą a reszta i tak dupę obrobi... ale to świadczy o nich

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 15:48   #2014
madzixx88
Zakorzenienie

haha Dziewczyny oglądajcie o 16:00 rozmowy w toku, będzie temat "dzieciaka piastujesz a mnie zaniedbujesz"
jeden tatuś się wypowiadał w spojlerze, haha masakra, wystawiłabym takiego za drzwi :P
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 15:50   #2015
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
No zdobycze takie sobie, ale cieszę się że wyszłam z domu mimo że padało :-P

Wrzucam ciuszki, spodnie 5zl, bluzka 9zl a czapa 5zl w pepco :-D
piekne! a ta czapulka

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
soniuska ja się w tej zakochałam http://allegro.pl/canpol-wesola-farm...710015573.html ale to dopiero po nowym roku kupię żeby mi nie leżała teraz

no i sie pokusiłam i kupiłam znów coś..
superowe!

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 15:51   #2016
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
haha Dziewczyny oglądajcie o 16:00 rozmowy w toku, będzie temat "dzieciaka piastujesz a mnie zaniedbujesz"
jeden tatuś się wypowiadał w spojlerze, haha masakra, wystawiłabym takiego za drzwi :P
ja bede ogladac masterchefa na tlc
z gordonem

a co do rozmow to nie ogladam bo sa podstawione i mnie wkurzaja;p
sa przerysowane, kiedys byly spoko.

ludzie ode mnie z wioski byli dla kasy i klamali ze ona nawet w kiblu na fejsie siedzi itd a on o to zly i byla jeszcze druga parka to ze ona jest zla-sa malzenstwem a on pozyczek pozaciagal;p
Stary 2014-10-20, 15:51   #2017
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam... też muszę zamówić tzn szwagierka bo ona jest w Polsce, ja tylko wybrałam ona musi nam to ogarnąć ;P i w czerwcu mam ślub a w kwietniu rodzę od domu jesteśmy 1000km.... więc po nowym roku pewnie do Polski już nie pojedziemy bo strach żebym nie zaczęła rodzić gdzieś na trasie

A przecież nie musisz wszystkim mówić że w ciąży jesteś... po co się spowiadac zwłaszcza jak podejrzewasz że reakcja nie bd taka jak powinna... To raz a dwa u nas tez bd gadanie bo zaczeliśmy w tym roku odkładać na ślub i w lipcu zaszłam i tez bd gadanie że ślubujemy bo ciąża ale ważne że Ci co mają wiedzieć jak jest na prawdę to wiedzą a reszta i tak dupę obrobi... ale to świadczy o nich
Nooo tez macie urwanie glowy, jeszcze z daleka od domu, podziwiam ale napewno tez sie wszystko uda i tez zleci :P
A co do ciazy i slubu to wlasnie to jest najprzykrzejsze dla mnie w tym wszystkim ze niektorzy mysla ze bierzemy slub bo dzidzius a tak naprawde to chcielismy ten slub wziac bo poprostu nam na tym zalezy a dziecko tylko nam to przyspieszylo bo planowalismy od 3 lat a zebrac sie nie moglismy. Ale tak jak mowisz kto ma wiedziec to wie jak jest i na czym nam naprawde zalezy a reszta niech spada :P

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 15:51   #2018
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie masz racje ale stresuje sie przed reakcja niektorych..

miej to w nosie!
to wasz dzien i napewno bedzie jednym z najpiekniejszych w waszym zyciu!

JAŚ

Stary 2014-10-20, 15:51   #2019
gosiak0512
Zakorzenienie

soniuska ja na siostrę juz nie liczę.. odmówiła mi podania drugiego synka do chrztu, pierwszego podawał jej facet. Na ślubie była świadkową i do dziś żałuję że dałam się mamie na to namówić bo zachowywała się jakby to był jej dzień i mało tego zaczęła w pewnym momencie zapraszać mi swoje koleżanki na ślub! Po za tym okłamała mnie bo do spowiedzi nie poszła a tak ją prosiłam żeby wszystko było jak należy a ona myśli że jak powie "że się wstydziła" to załatwi sprawę.. ostatnio coś zaczęła głosić temat że bez dyskusji podaje małe do chrztu to jej otwarcie powiedziałam że mnie okłamała ok jakoś to zboleję ale dziecka do chrztu bez spowiedzi nie poda. Nie jestem nie wiadomo jak "święta" ale do kościoła chodzę w niedzielę i w boga wierzę i nie pozwolę sobie na to żeby ona tak traktowała wiarę, nie wierzy jej problem ale dziecka w tym momencie nie poda bo ma być pełen chrzest a po za tym mąż nie kategorycznie odmówił po tym jak odstawiła numer ze ślubem i odmówiła wcześniej bycia chrzestną. Z kolej marcina siostra podawa już pierwszego synka i tu nam się rodzeństwo kończy więc trzeba szukać w dalszej rodzinie już.

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 15:53   #2020
rosarioV
Zakorzenienie

Co to ten konik? ??
Ide na drzemkę muli mnie strasznie

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 15:55   #2021
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
zapisuję filmik
i życzę powodzenia !

ha! dzieki! trzymam kciuki rowniez i za ciebie!

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:

mała cebulę kroją w pół plastry, zasypuję cukrem w słoiku i zamykam i czekam aż się syrop wytrąci.
dzieki, tez tak robie ale tym razem dodalam jeszcze cytryne i miod i zastanawiam sie czy mi to dobrze syrop pusci

JAŚ

Stary 2014-10-20, 15:55   #2022
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
soniuska ja na siostrę juz nie liczę.. odmówiła mi podania drugiego synka do chrztu, pierwszego podawał jej facet. Na ślubie była świadkową i do dziś żałuję że dałam się mamie na to namówić bo zachowywała się jakby to był jej dzień i mało tego zaczęła w pewnym momencie zapraszać mi swoje koleżanki na ślub! Po za tym okłamała mnie bo do spowiedzi nie poszła a tak ją prosiłam żeby wszystko było jak należy a ona myśli że jak powie "że się wstydziła" to załatwi sprawę.. ostatnio coś zaczęła głosić temat że bez dyskusji podaje małe do chrztu to jej otwarcie powiedziałam że mnie okłamała ok jakoś to zboleję ale dziecka do chrztu bez spowiedzi nie poda. Nie jestem nie wiadomo jak "święta" ale do kościoła chodzę w niedzielę i w boga wierzę i nie pozwolę sobie na to żeby ona tak traktowała wiarę, nie wierzy jej problem ale dziecka w tym momencie nie poda bo ma być pełen chrzest a po za tym mąż nie kategorycznie odmówił po tym jak odstawiła numer ze ślubem i odmówiła wcześniej bycia chrzestną. Z kolej marcina siostra podawa już pierwszego synka i tu nam się rodzeństwo kończy więc trzeba szukać w dalszej rodzinie już.
dokladnie nie mam kontaktu ze swoja siostra..i ona nawet nie wie co ja lubie wiec jakby miala byc swiadkowa.
na pewno nie bedzie to dobrze w rodzinie odebrane..ze M brat i moja przyjaciolka,ale ja mam to gdzies.
moja przyjacillka kiedys na slubie tez bedzie swiadkowa.
Stary 2014-10-20, 15:57   #2023
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
ja bede ogladac masterchefa na tlc
z gordonem

a co do rozmow to nie ogladam bo sa podstawione i mnie wkurzaja;p
sa przerysowane, kiedys byly spoko.

ludzie ode mnie z wioski byli dla kasy i klamali ze ona nawet w kiblu na fejsie siedzi itd a on o to zly i byla jeszcze druga parka to ze ona jest zla-sa malzenstwem a on pozyczek pozaciagal;p
no właśnie, też mi się wydawało, że kiedyś to był fajny program a teraz trochę żenada..
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 15:59   #2024
gosiak0512
Zakorzenienie

boleczka my jak zaczęliśmy ślub planować to stwierdziliśmy że nam sie za długo z tym zejdzie a chcieliśmy mieć dzidziusia przy 2 cyklu sie udało i cywilkę podpisywałam w kiecce rozmiar 44 i 5 miesiąc ciąży mały miał rok i 3 mieszki jak się postaraliśmy o rodzeństwo dla niego i mamy różnicę 2 lata 2 tygodnie potem jakoś tak się ciągneło aż sie zebraliśmy i w tamtym roku zaklepaliśmy salę i w tym roku zaczeliśmy łazić za tymi papierami wszystkimi a to ubrania dla nas, dla chłopaków a to kwiaty, zaproszenia... trochę tego było ale warto

Stary 2014-10-20, 16:00   #2025
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie, też mi się wydawało, że kiedyś to był fajny program a teraz trochę żenada..
serrio..tez tak uwazam bo tematy sie skonczyly, ludzie juz zmyslaja.. ;/

ktoras ma mama coffe?
Stary 2014-10-20, 16:00   #2026
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie

Majka-zdrówka dla Malucha

na TLC oglądam 'ciąża z zaskoczenia', nie wiem na ile to wyreżyserowane,a na ile prawdziwie ale w głowie mi się nie mieści, że się można nie zorientować, że się jest w ciąży
dla mnie też to wyreżyserowane
Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Oj wierz mi że tak może być moja koleżanka dowiedziała się o ciąży w 5 miesiacu na rutynowej kontroli u lekarza... to było zaskoczenie też miała problemy ginekologiczne i okres raz na jakiś czas więc się nie zorientowała i brzuszka w ogóle nie miała
no ale 5 miesiąc to co innego niż zorientować się jak się zaczyna rodzić
Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Z moim rzyganiem to bym miala powazne niedobory gdyby nie witaminy.
Serio z tymi duzymi dziecmi? Moj mial 3,6 kg a bralam witaminy. W Niemczech by lekarze do opieki spolecznej chyba doniesli na matki co witamin nie biora.
ja rzygałam okropnie, ale na szczęście wyniki mam idealne
Cytat:
Napisane przez _Madison_ Pokaż wiadomość
Dobry

BRID - ten izi sleep to rozkłada się na płasko tak?
On podoba mi się, ale tylko bodaj w wersji na rynek uk ma tam świetną budkę. No i foteliko be safe mają pozytywne noty w testach adac.

Miłego :-*
tak, sleep to ten rozkładany
przeraża jedynie jego waga. Izi go lżejszy
Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Z jakiej firmy masz adapter?

Nic sie nie martw przy pierwszej ciazy
BeSafe.
Nie kupowałam, a wypożyczałam.
W wielu sklepach w Polsce można to zrobić
Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Dziewczyny słuchajcie... następną wizytę mam za ponad trzy tygodnie, czyli będę w 17 tygodniu... Myslicie, żeby zapisać sie na wizytę teraz w związku z tą krwią, coś wyczytałam, że w 16 tygodniu podaje się coś.. nie wiem co mam robić... nie chce wyjśc u lekarza na jakąś desperatke
zadzwoń do gina lub położnej
Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość

dzisiaj sie dowiedzialam ze moj ojczym zwariowal hehe
i chce dla mnie kolyske na zamowienie zamawiac,ale podsunelam mamie pomysl ze wolalabym jakis lezaczek bujaczek niz kolyske mega kochany jest.

no i jeszcze z nowin to mam bardzo dobre wyniki odnosnie mojej choroby
super nowiny
no i łupy też udane. Ten kombinezon
Cytat:
soniuska ja się w tej zakochałam http://allegro.pl/canpol-wesola-farm...710015573.html ale to dopiero po nowym roku kupię żeby mi nie leżała teraz

no i sie pokusiłam i kupiłam znów coś..
ja maty na razie nie kupuję, dzieciaczek na początku i tak z niej nie skorzysta
Kupię po porodzie.

ja dziś pojechałam do lumpka - chciałam kupić sobie jakaś tunikę i spodni ciążowych poszukać i nic
ale za to obłowiłam maluszka jutro wkleje foty zdobyczy

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 16:01   #2027
gosiak0512
Zakorzenienie

soniuska bo taka prawda że często obcy nam ludzie są życzliwsi niż własna rodzina.. smutne ale prawdziwe..

idę chyba i ja poleżę i książkę poczytam, skorzystam że chłopaki malowidłami się zajęli teraz

Stary 2014-10-20, 16:03   #2028
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
dla mnie też to wyreżyserowane

no ale 5 miesiąc to co innego niż zorientować się jak się zaczyna rodzić

ja rzygałam okropnie, ale na szczęście wyniki mam idealne

tak, sleep to ten rozkładany
przeraża jedynie jego waga. Izi go lżejszy

BeSafe.
Nie kupowałam, a wypożyczałam.
W wielu sklepach w Polsce można to zrobić

zadzwoń do gina lub położnej

super nowiny
no i łupy też udane. Ten kombinezon

ja maty na razie nie kupuję, dzieciaczek na początku i tak z niej nie skorzysta
Kupię po porodzie.

ja dziś pojechałam do lumpka - chciałam kupić sobie jakaś tunikę i spodni ciążowych poszukać i nic
ale za to obłowiłam maluszka jutro wkleje foty zdobyczy
o jak super, czekamy!
ja w lumpie tym co chodze do tej pory to dla mnie tez nic nie ma ale dla dzidzi jest. i kombinezon to xakup roku:P

Cytat:
soniuska bo taka prawda że często obcy nam ludzie są życzliwsi niż własna rodzina.. smutne ale prawdziwe..

idę chyba i ja poleżę i książkę poczytam, skorzystam że chłopaki malowidłami się zajęli teraz
nooo..racja;/ mam to samo;*

caluski;*
Stary 2014-10-20, 16:03   #2029
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

do mnie przyszedl kocyk dali gryzaka gratis? wiecie w jakim kolorze/ rozowy. na warsztatach niedrapki rozowe, teraz gryzak. jak bedziesz synek a tak mysle (chyba ze sie milo zaskocze) nie bedzie zachwycony

JAŚ

Stary 2014-10-20, 16:04   #2030
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
ha! dzieki! trzymam kciuki rowniez i za ciebie!

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

dzieki, tez tak robie ale tym razem dodalam jeszcze cytryne i miod i zastanawiam sie czy mi to dobrze syrop pusci
Połóż w ciepłe miejsce najlepiej na kaloryfer szybciej Ci się zrobi

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2014-10-20, 16:04   #2031
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
do mnie przyszedl kocyk dali gryzaka gratis? wiecie w jakim kolorze/ rozowy. na warsztatach niedrapki rozowe, teraz gryzak. jak bedziesz synek a tak mysle (chyba ze sie milo zaskocze) nie bedzie zachwycony
hehe kochana to moze laseczka:P

ja zamowilam dzis tez ten kocyk malpke;P
Stary 2014-10-20, 16:05   #2032
Majka232
Zakorzenienie

A ja Wam napiszę o czymś co mnie irytuje.
Uważam że trzeba promować karmienie piersią, sama karmiłam synka i teraz też bardzo bym chciała, ale jak widzę fotki matek karmiących dwulatki to nie mogę, no nie mogę, bo dla mnie to już nie jest normalne. Tzn.jak ktoś chce to może tak karmić i dłuzej, ale w miejscu publicznym dwulatkowi można dać zupę, kiełbasę, jogurt, owoc itd.
Karmienie w miejscach publicznych dla mnie osobiście jest krępujące i ja tego nie robiłam, ale uważam, że to naturalne (kobieta powinna być dyskretna, a nie wywalać pierś na ladę, bo dla otoczenia to może być lekko niezręczne) ale jeśli chodzi o dziecko kilku m-czne a nie chłopak 2 latka co wcina mielonego na obiad podbiega do mamy a ta hyc i cyc
Przed chwilą zobaczyłam fotki znajomej co promuje wszystko co naturalne - pieluchy wielorazowe, ekologia, nie kąpanie codziennie, kąpiel niemowlaka w mleku matki itd. i patrzę synek 2 latek i ona na zdjęciu z nim w parku przy piersi
Stary 2014-10-20, 16:07   #2033
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez mialam dobra kolezanke jako swiadkowa i mysle ze to byl najlepszy wybor chrzestnymi jednak bedzie nasze rodzenstwo. moj brat i siostra tzta, jeszcze nic nie wiedza ale mysle ze nie bedzie problemu

JAŚ

Stary 2014-10-20, 16:07   #2034
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
A ja Wam napiszę o czymś co mnie irytuje.
Uważam że trzeba promować karmienie piersią, sama karmiłam synka i teraz też bardzo bym chciała, ale jak widzę fotki matek karmiących dwulatki to nie mogę, no nie mogę, bo dla mnie to już nie jest normalne. Tzn.jak ktoś chce to może tak karmić i dłuzej, ale w miejscu publicznym dwulatkowi można dać zupę, kiełbasę, jogurt, owoc itd.
Karmienie w miejscach publicznych dla mnie osobiście jest krępujące i ja tego nie robiłam, ale uważam, że to naturalne (kobieta powinna być dyskretna, a nie wywalać pierś na ladę, bo dla otoczenia to może być lekko niezręczne) ale jeśli chodzi o dziecko kilku m-czne a nie chłopak 2 latka co wcina mielonego na obiad podbiega do mamy a ta hyc i cyc
Przed chwilą zobaczyłam fotki znajomej co promuje wszystko co naturalne - pieluchy wielorazowe, ekologia, nie kąpanie codziennie, kąpiel niemowlaka w mleku matki itd. i patrzę synek 2 latek i ona na zdjęciu z nim w parku przy piersi
dla mnie piers to do 6mcy -10 mcy
Stary 2014-10-20, 16:07   #2035
lekkaatletka
Zadomowienie

Cytat:
Pewnie masz racje ale stresuje sie przed reakcja niektorych..

My zaczelismy przygotowania miesiac temu czyli na 3 przed slubem wiec juz wgl na wariackich papierach :P ale nie narzekam moje marzenie sie spelni i sami wybralismy tak szybko

My slub i obiad po slubie w 3 mies.zorganizowalismy i wszystko bylo super choc samo zalatwianie mialo w sobie troche szalenstwa
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 16:07   #2036
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Połóż w ciepłe miejsce najlepiej na kaloryfer szybciej Ci się zrobi
stoi na parapecie nad kaloryferem

JAŚ

Stary 2014-10-20, 16:07   #2037
gossip_girl21
Zakorzenienie

A ja dalej mam zawroty głowy... na chwile przechodzi i zaraz znów;/ nie ma pojęcia co jest grane ;/

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2014-10-20, 16:08   #2038
gosiak0512
Zakorzenienie

majka ja miałam taką agentkę w robocie co 3latka karmiła swojego jeszcze, dla mnie to już nie smaczne jest, za duże dziecko już jak dla mnie.

Stary 2014-10-20, 16:08   #2039
lekkaatletka
Zadomowienie

Kupilam w HM dzinsy ciazowe i buty na zime w CCC
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 16:09   #2040
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
A ja dalej mam zawroty głowy... na chwile przechodzi i zaraz znów;/ nie ma pojęcia co jest grane ;/
wczesniej tez mialam straszne,teraz juz lepiej,ale czasem dalej sie czuje "niepewnie"

oby przeszlo szybko;*

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Kupilam w HM dzinsy ciazowe i buty na zime w CCC
super
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości