Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-20, 15:29   #871
minka26
Wtajemniczenie

Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV

Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość
spokojnie może tak u Ciebie tylko organizm reaguje ale wcale nie musi to znaczyć że poród się zbliża

ja kupiłam masło shea na necie gdzieś w jakimś sklepie i nie mogłam używać bo dostałam jakiś krostek na ciele i bałabym się dziecko nim smarowac skoro ja nigdy nie mająca problemów ze skórą i alergiami tak na masło zareagowałam...
masło czyste? bez dodatków zapachowych?
może się tak zdarzyć, że kogoś uczuli, ale to samo może być z każdym kremem. Masło shea właśnie jest mało alergizujące, poleca się je małym dzieciom, więc nie wiem.
Albo trafiłaś na jakieś może zanieczyszczone, albo tak na ciebie działa.
Stary 2014-10-20, 15:30   #872
19Inka90
Wtajemniczenie

Mysza malenstwa mają juz malo miejsca w brzuszku to i się wija tak śmiesznie Emilię to czuje w całym brzuchu nie wiem jak ona to robi a najbardziej do kopania to upodobała sobie żebra momentami jest to strasznie mało wygodne

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 15:40   #873
mysza88
Rozeznanie

no serio minka czyste bezzapachowe...nie wiem własnie czemu akurat to mnie uczuliło...

Inka mi pod żebra młoda sie nie pcha ale tez jest wszędzie po prostu wszędzie czasami nawet poczuję jak "zakreci" się koło pęcherza
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 16:15   #874
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Ładna torba jest, ale ja bym się nie zdecydowała na nią i to jeszcze za 300zł.. Właśnie chociażby z uwagi na przemakający materiał, a my w sumie zimowe dzieci będziemy miały więc jakby nie patrzeć zawsze jakiś śnieg czy deszcz nas złapie na spacerze czy na jakimś wyjściu wózkowym.
no właśnie.

pytałam męża, to on skłonny żeby kupić tą skip hopa, że materiał prędzej taki wyjściowy niż te co ja jej dam.

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Ale Emilce smakuja pierogi drożdżowe z jagodami
nie masz serca

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 16:44   #875
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość
czy wasze dzieci też próbują wam wyjśc przez brzuch? moja się wije jak jakiś obcy i naciąga mi skórę na brzuchu wygląda to kosmicznie!!

u listopadówek już leci, wczoraj 3 urodziła ciekawe jak to u nas będzie nie liczac hasiap i alekaz :P
Oj moja tak się wierci, a dzisiaj to już szczególnie. Ból niemiłosierny Z tym, że u mnie zdecydowanie sobie upodobała moje żebra, głównie po prawej stronie.

Czy któraś z Was pije Mama Coffee ?? Byłam w aptece po tabletki bo mi się skończyły i znajoma farmaceutka mi dała za darmo. Miło zaskoczyła mnie
Stary 2014-10-20, 17:13   #876
Trusiulandia
Zakorzenienie

Byłam z Tz na szkole rodzenia i one tam zawsze robią ktg i pytam o ten brzuch a położna mi mówi że faktycznie mi opadł i ze to nie powiedziane że coś się.będzie działo ale dobrze że wizyta za tydzień to lekarz sprawdzi co się dzieję ale tętno ładne choć jakoś szczególnie kopania nie czuję wielkiego ;-)

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 17:21   #877
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Byłam z Tz na szkole rodzenia i one tam zawsze robią ktg i pytam o ten brzuch a położna mi mówi że faktycznie mi opadł i ze to nie powiedziane że coś się.będzie działo ale dobrze że wizyta za tydzień to lekarz sprawdzi co się dzieję ale tętno ładne choć jakoś szczególnie kopania nie czuję wielkiego ;-)
No to tylko się cieszyć, że zawsze masz ktg. Można zobaczyć czy nic się nie dzieje.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 18:05   #878
Trusiulandia
Zakorzenienie

No nic będzie dobrze tętno ładne to już dobrze

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 18:17   #879
Basjenia
Zadomowienie

Trusia mój też jest ewidentnie niższy a od doły ma kształt trójkąta. dziecko się tak układa i już....
u mnie przed każdą wizytą jest ktg a pod koniec jestem umówiona na cotygodniowe kontrolne... tylko z tego co mówi lekarz u którego mam rodzić (inny niż prowadzący) to ja do 1.12 powinnam urodzić....

pojechałam do centrum pochodzić po sklepach za prezentami trochę to taki szajs...a jak zobaczyłam w bershce napis "okazja!parka 359zl" to mnie z butów wyrwało...też mi okazja...
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 18:26   #880
Justyssia87
Rozeznanie

dziewczyny wy tez sie tak mizernie czujecie? Mi od paru dni dokucza biegunka, ciagle mi niedobrze i w glowie mi sie kręci, już mam dość czyzby kolejny wirus panował? ostatni tez tak mialam... ehh... jeszcze 4tyg i moge sie faszerowac prochami
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 18:31   #881
alekaz1
Zakorzenienie

Mnie od 3 dni zab pobolewa lekko. Kirde bylam w 3 biedronkach i nigdzie nie bylo chusteczek z dady przeceninych. Ale wzielam odzywki po 3 zl i szampon garniera za 5 zl. Tz znalaz przyprawe do grzanego piwa i wina za 19 groszy za opakowanie heheh
Stary 2014-10-20, 18:36   #882
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
a przy oikazji....bo rozmawiałyśmy o koszulach do karmienia ok... ale na sam czas porodu...co planujecie? żeby było wygodnie pod prysznic wejść tyłkiem nie świecić i skóra do skóry żeby było szybko?
w szpitalu w którym planuje rodzić najpierw jest skóra do skóry a potem dopiero odcinają pępowine i po 2h zabierają dziecko do mierzenia i ubierania...
Nam położna mówiła aby na czas porodu wziąć koszule której nie szkoda nam wywalić, albo duży podkoszulek męża, taty, bo często jest tak że nawet w prani ciężko jest ją doprać.
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 18:44   #883
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
Roksi już tak zaczęłam myśleć-gdzie ty łazisz!
co do wyprawki.... mój też zapytał ile...ile da!jak mi coś zostanie to wydam na siebie.albo skitram i będzie na później. wiem że pewnie masz inne podejście do tego ale nawet jakbym sobie miała tylko totalnie zbędny błyszczyk kupić-należy się a co!

Hasiap ja to nawet o mszy nie myślałam tylko żeby cyk świeczka bo to dla mnie bardziej tradycja i szacunek niż kwestia duchowa.
mój jak się źle ułoży i ciśnie w coś to go chamsko przepychama co!
kawkę wypiłam i trochę jakby...żywsza jestem
Łażę po dworze po całych dniach. Tak mi się ten szpital dał we znaki, że nie mogę usiedzieć na tyłku ;p leżenie to nie w moim stylu ;p Ja z wyprawką ograniczam się w tej chwili do rzeczy koniecznych. Resztę dokupię jak ktoś rzuci jakiś grosz dla małej, lub za pieniądze z becikowego. Jednak Tż powiedziałam, że muszę koniecznie włosy pomalować, bo nie mam zamiaru się zapuszczać, bo jeszcze popadnę w depresję

Ja bym na Twoim miejscu pojechała. Mi teraz dają się we znaki podróże nawet 20 km do miasta. Pobolewa mnie brzuch po tym, no, ale mam wrażliwy na te twardnienia, to tak pewnie musi być. Jak Tobie nic z tych rzeczy nie dolega to jedź śmiało. Najwyżej zróbcie jakieś przerwy w trasie na rozprostowanie nóg, bo i pewnie będą puchły jak szalone w aucie. Na wszelki wypadek zawsze można wziąć torbę do szpitala ale myślę, że jak się dobrze czujesz to spokojnie nie urodzisz w trasie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Mnie strasznie bolą pachwiny szczegolnie w nocy jak muszę siusiu (wtedy najmocniej) i chcę przekręcić się na drugi bok, albo wstać z łóżka. Jak zakładam spodnie na stojąco i jak za szybko idę (i za długo )
Niedługo z łóżka nie wstanę

Roksape kiedy zamierzasz kompletować wyprawkę?

A właśnie miałam o coś zapytać. Ostatnio przewinął się temat zrastającej czy też sklejającej sie pipki a czy do smarowania jej wystarczy zwykła wazelina kosmetyczna?

Dzisiaj mam wizytę
Kciuki za wizytę
Tak na chłopski rozum to ja chyba już powinnam wyprawkę robić, bo przecież nie leżę, a urodzić mogę w każdej chwili...
Jak da radę to już coś kupię w tym miesiącu, teściowa powiedziała, że becik i pieluchy tetrowe kupi to już niewiele, ale mi odpada
Resztę mam zamiar kupić po 10.11, bo tż ma wypłatę i mam nadzieję już mieć torbę skompletowaną, bo różnie bywa, a tak czy siak przed andrzejkami doktor ściągnie mi pessar w szpitalu.

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Basjenia Ja na Twoim miejscu bym pojechala skoro to rzeczywiscie dla Ciebie wazne Przeciez Ty kobieto jestes okazem zdrowia i nic nie zapowiada przedwczesnego porodu

Roksi tez juz sie zastanawialam gdzies Ty sie nam podziala

A gdzie zgubila sie Paulinkus ??
W domu była

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Na bank mi brzuch opadł mówie Wam
Mi się wydaje, że mój też nisko już jest.

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Oj moja tak się wierci, a dzisiaj to już szczególnie. Ból niemiłosierny Z tym, że u mnie zdecydowanie sobie upodobała moje żebra, głównie po prawej stronie.

Czy któraś z Was pije Mama Coffee ?? Byłam w aptece po tabletki bo mi się skończyły i znajoma farmaceutka mi dała za darmo. Miło zaskoczyła mnie
Moja też się rozpycha i to potrafi nieźle boleć. Chyba już jest spora
Mama Cafe jest droga
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 18:48   #884
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Mnie od 3 dni zab pobolewa lekko. Kirde bylam w 3 biedronkach i nigdzie nie bylo chusteczek z dady przeceninych. Ale wzielam odzywki po 3 zl i szampon garniera za 5 zl. Tz znalaz przyprawe do grzanego piwa i wina za 19 groszy za opakowanie heheh
Ja dziś byłam też na wyprzedaży w B. ale wzięłam tylko płyn do naczyń za 1,49

Stary 2014-10-20, 18:50   #885
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Ja dziś byłam też na wyprzedaży w B. ale wzięłam tylko płyn do naczyń za 1,49
ciezko znalesc to co chcialam
Stary 2014-10-20, 18:54   #886
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
ciezko znalesc to co chcialam
Listy wyprzedażowe były długie ale żeby coś znaleźć ciekawego to graniczy z cudem.

Stary 2014-10-20, 19:03   #887
Karo89
Zakorzenienie

Inka narobiłaś mi takiego smaka, że musiałam zjeść coś owocowego. mąż mi zamówił pierogi z borówkami i truskawkami raj dla podniebienia

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Odebrałam wyniki morfologii. płytki znów spadły
jutro ta wizyta na Hematologii. trzymajcie kciuki

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 19:26   #888
sasia25
Rozeznanie

Melduję się po wizycie, mała waży 1920g (w miesiąc przybyło jej 800g) i jest główką do dołu
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 19:29   #889
19Inka90
Wtajemniczenie

Sasia super ze wszystko w jak najlepszym porządku

Emilka
Stary 2014-10-20, 19:31   #890
Suqub
Zakorzenienie

SASIA duża dziewuszka już ważne, że wszystko dobrze jest
mi w szpitalu powiedzieli, że Mała waży 1800 g Ale u nich to w ogóle dziwnie było bo i inny tydzień ciąży miałam i inny termin porodu

Stary 2014-10-20, 19:47   #891
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Melduję się po wizycie, mała waży 1920g (w miesiąc przybyło jej 800g) i jest główką do dołu
gratki po wizycie
Stary 2014-10-20, 19:52   #892
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Sasia gratki moja tez tyle przybrala w miesiac jak tak dalej pojdzie to my olbrzymy urodzimy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 20:02   #893
Suqub
Zakorzenienie

Obejrzałam trochę programu Uwaga i już mi starczy...

Gdzie jest madziqqq?

Stary 2014-10-20, 20:04   #894
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
O to spora dziewczynka już gratulacje oby moja tak szybko nie rosła bo mi do 2 kg dobije ma następna wizytę :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-10-20, 20:04   #895
Basjenia
Zadomowienie

a mnie spanie położyło... co ja będę robić w nocy?...
przyszła paczka z gemini-karton jakbym co najmniej szpital polowy otwierała!nie dziwne jak oni wsyzstko w folie owijają....cierpliwi!
wy mnie dziewczyny z tą biedrą wyprzedażową nie denerwujcie! u mnie 2tyg była zamknięta bo remont to tyle odnowili że jakieś światło jaśniejsze jest i pozamieniali kolejność półek! też mi...remont
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 20:06   #896
maczuma
Rozeznanie

Suqub, właśnie oglądam... Szok...

Sasia, gratuluję wizyty Mam nadzieję, że i mój Janek ruszy z wagą Dziś usiadłam w fotelu koło jego łóżeczka i tak sobie pomyślałam, że niedługo będę właśnie tu go tulić...
Stary 2014-10-20, 20:07   #897
19Inka90
Wtajemniczenie

Sugub o co chodziło w tej uwadze ?? Bo przelaczylam dopiero jak przeczytalam...
Tez właśnie się zastanawiał gdzie jest madziqqq ??

Emilka
Stary 2014-10-20, 20:09   #898
Justyssia87
Rozeznanie

teraz w uwadze bylo o odziale polozniczym w szpitalu gdzies tam...ze dziecko zmarlo przy porodzie bo za duze bylo i jej cc nie zrobili, opis tego byl okropny,pisac nie bede, i ze takich przypadkow duzo tam ze dzieci chore teraz sa i jak chcialam sn mocno tak teraz znow chyba cc, obłęd.
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 20:11   #899
maczuma
Rozeznanie

Basjenia, moje popołudniowe drzemki też ostatnio się przeciągają przez co wczoraj poszłam spać o 2 :/ dziś przypuszczam powtórka z rozrywki filmy w nocy oglądam albo czytam

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

To było o szpitalu w Zduńskiej Woli
Stary 2014-10-20, 20:23   #900
Chemisette
Rozeznanie

Hej wreszcie was nadrobiłam

Co do torby na wózek to mi się wydaje że lepsza będzie tak gotowa niż szyta. Tak jak dziewczyny pisały ten materiał może nie być wodoszczelny i łatwo się brudzić, zwłaszcza że to jednak trochę drogo wychodzi

Co do brzuszka jak mały był głową w dół to taki ładny i okrągły był a jak teraz ułożył się poprzecznie to taki placek szeroki mam w okolicy pępka, a pępek który już prawie wychodził na wierzch jest z powrotem wklęsły i zapadnięty. Jeszcze tak mi opadł. Nam na szkole rodzenia mówili że opadający brzuch to zwiastun porodu, zwykle 4 tyg przed terminem opada, ale to nie jest reguła, zdarza się że 2 miesiące wcześniej opadnie, albo nawet dzień przed porodem. Więc nie należy się denerwować, zwłaszcza że dzidzia może się przemieszczać w brzuszku i ten kształt brzucha się zmienia.

Basjena trochę daleko to jest, ale jak bym ja miała taką możliwość to bym pojechała. Drogi nie są złe, a po za tym jak byś miała zacząć rodzić to zawsze możesz zawrócić, i to na pewno wcześniej będziesz miała jakieś oznaki porodu więc się wyrobisz w czasie. Zobaczysz jak będziesz się dzień wcześniej czuła i rano w ten dzień. A spotkanie z rodziną może Cię rozluźnić i pozwoli Ci nałapać pozytywnej energii Bo nie wiadomo kiedy będziesz miała możliwość znowu zobaczyć się ze wszystkim jak przyjdzie na świat dzidziuś.

Doloresd fajnie że masz już szpital załatwiony i już wiesz wszystko co i jak Teraz tylko spokojnie do porodu możesz się szykować

Karo będę trzymać kciuki, mam nadzieję że dowiedzą się dlaczego tak się dzieje.

Sasia super Mała do już duża dziewczynka

A ja dziś byłam na wizycie, wyniki mam dobre, szyjka długa i twarda, mały dalej ułożony poprzecznie, gin powiedziała żeby się nie martwić ma jeszcze czas aby się obrócić. Następna wizyta 17 listopada. Mam zrobić badanie PTA, ale kompletnie nie wiem co to jest, jeszcze nie szukałam na internecie o co chodzi.
Poszłam też do empiku i kupiłam te arkusze z filcu naszukałam się tego ale w końcu znalazłam teraz muszę znaleźć czas aby coś z niego uszyć
Byłam też w odwiedzinach u dziadka, a potem pojechałam do koleżanki do lumpka i kupiłam się ładną sukienkę dzianinową i trochę rzeczy dla maluszka Pojechaliśmy z tz do Black Red&White bo promocja na komody jest i nic ciekawego nie było. Jakieś takie płytkie te komody były i rzeczy dla Młodego by się nie zmieściły. Będziemy szukać dalej. Jak dziś długo chodziłam to brzuch twardy się zrobił i tak zaczął się ciągnąć że musiałam siąść i odpocząć, potem przeszło. A i w pracy załatwiłam sobie z sprawę z urlopem macierzyńskim, macierzyńskim dodatkowym i rodzicielskim. A teraz padam...

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

I jeszcze w cztery tygodnie przytyłam 4,5 kg
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości