|
|
#31 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Straż Miejska pobiła 20 latka.
Cytat:
którzy chcieliby nie musieć jechać sie szarpać z jakąś bandą pijanych śmierdzących wyrostków , chcieliby skończyć interwencje jak najszybciej i wrócić do ciepłego pokoju się choćby 20 minut zdrzemnąć, a nie "pokazywać władzę"
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Konto usunięte
|
Dla mnie ta historia jest mocno grubymi nićmi szyta. Bo nie ma nagrania video tylko dyktafon, a chłopaczek mógł mówić "na potrzeby sytuacji" bo wiadomo że na palcach ręki stolarza można wymienić ludzi którzy lubią straż miejską. Średnio chce mi się w to wierzyć.
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
komendant też bez powodu nie oświadczyłby publicznie, że oddaje się do dyspozycji burmistrza Douglasa ;]
|
|
|
#34 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
BAN stały
|
Przeraża mnie "Pani Justyna" z ośrodka zdrowia czy szpitala ... Widać, że straż miejska lubi nocne walki i ma kogoś, kto załatwia sprawę od strony medycznej.
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie, że ktokolwiek akceptuje takie zachowanie. Nawet jeśli ten chłopak zrobił coś złego, nikt nie ma prawa go bić. A znając postawę straży miejskiej i policji ja wierzę, że oni to robili. To się zdarza szczególnie w małych miejscowościach, a np. wypicie piwa w miejscu publicznym powoduje, że mogą cię traktować jak śmiecia.
Sens istnienia SM jest tylko wtedy gdy ma ona pomagać, a nie być kolejnym odziałem policji czy oddziałem do dawania mandatów. A na razie chyba nigdzie nie spełnia tej właściwej funkcji. A i co do tego, że jak ktoś potrzebuje nie pomogą, a miałam dziwną sytuacją z policja. Kiedyś spadłam ze schodów, było ich kilka, więc mogło wyglądać to dość dramatycznie. Obok przechodził patrol policji, tylko spojrzeli na mnie leżącą i poszli dalej, jak gdyby nigdy nic. Ogólnie nic mi się nie stało, kilak siniaków i skręcona noga, ale myślałam, że takie służby w tej sytuacji powinny podejść i zapytać czy wszystko ok. Może za dużo wymagam. |
|
|
|
|
#37 |
|
BAN stały
|
Jak się idzie spokojnie i się nie drze gęby to się nie czepiają. Po tym filmiku z yt ciężko stwierdzić co tam się stało. Język mnie nie rusza.Zwykłe przekleństwa.
|
|
|
|
|
#38 | |
|
DOMator
|
Cytat:
|
|
|
#39 | |
|
BAN stały
|
Widziałaś , żeby ktoś kogoś bił? Bo ja nie. ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
Tak w ogóle jestem za tym, żeby policja i straż miejska filmowała akcje Na pewno wtedy ten niewinny 20 latek im podziękuje A i funkcjonariusze będą dbać o słownictwo |
|
|
|
|
|
#40 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Najbardziej mi się podoba jak ktoś dorwał numer telefonu do jednego z tych strażników i biedak podobno musiał go wyłączyć. Oczywiście podam imię i nazwisko tego Pana, co był gwiazdą w okładaniu chłopaka: xxxx Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a Czas edycji: 2014-10-22 o 15:37 |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#42 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
, żeby im się wtedy nie tylko upiekło to co przeskrobali , to w dodatku jeszcze się zemszczą i to oni "pokażą władzę" (a mieć władzę nad życiem innych, np sprawic, ze kogoś zwolnią z pracy - jak tego strażnika, pewnie lubi każdy cwaniaczek, przestępcy w szczególności), a jeszcze odszkodowanie może się da wyłudzić. Same korzyści. ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
rousse cóż przecież w naszym kraju katolicy to większość zatem już w ogóle nie powinno sie odczekiwać bicia bo przecież bliźniemu się przebacza.
A ogólnie to jest państwo, jest prawo (nie wnikam jak działa bo wiadomo iż niedobrze) i faktem jest, że nikt nie ma prawa nikogo bić i koniec. I jeśli myślicie, że biją tylko tych co "zasłużyli" w waszym chorym mniemaniu to radzę poszerzyć nieco główki bo to ile takich spraw nie widzi światła dziennego to nawet nie macie pojęcia
|
|
|
|
|
#44 |
|
Konto usunięte
|
Widocznie zasłużył.
|
|
|
|
|
#45 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
(a wprowadzając go do radiowozu musieli użyć siły i mieli prawo). Podobnie jak 20latek nieco nadużył słowa "niewinny człowiek" bo skoro zakłócał spokój nocny, stawiał opór straży i nie miał dokumentu jak sam przyznał -a jest obowiązek ich noszenia wiec to już złamanie paru paragrafów.---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- A jednak bohater zajścia nie przebaczył strażnikom 40 interwencji ze swoim udziałem. Teraz jakiś człowiek/ ludzie, stracili pracę, może mają w domu małe dziecko na utrzymaniu, i zostali z niczym poza zszarganą przez media opinią mimo braku wyroku/dowodów, a wszystko przez jakiegoś bezrobotnego 20 letniego trutnia co po nocach pije pod blokiem Jest super w naszym kraju.
|
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-Zakłócenie spokoju nie jest zbrodnią... -Stawianie oporu hmmmm ale w tym sensie, że nie chciał podpisać czegoś co jak twierdzi nie widział Jeśli będziemy akceptowali użycie siły, bo ktoś zakłóca ciszę nocną, co będzie dalej? Takie rzeczy powinno dusić się w zarodku, szczególnie, że chodzi o straż miejską, a nie policje. Ona w ogóle nie powinna mieć uprawnień do użycia siły, a w takich wypadkach powinni wezwać policję. |
|
|
|
|
|
#47 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
W każdym razie nie może zatajać danych przed funkcjonariuszami, a świstek w przypapdku interwencji jak nie ma dowodu musi podpisać Inaczej jak ktoś już pisał, na dołek. Tu chyba ewidentnie chłopak nie chciał podpisać, bo nie chciał kolejnego 40któregoś wpisu w rejestrze.Smieszne, ze co jakiś czas słyszy się w tv reportaże typu "pobił żonę xx razy a go wypuścili z aresztu i znowu ja/dzieck pobił/zabił" i "czemu w Polsce nie traktuje się szczególnie recydywistów, przeciez jak zrobił coś xx razy to święty nie jest powinein być odizolowany żeby nei popełniał kolejnych przestępstw" a tutaj: "jak oni śmią chłopaka źle traktować za bycie notowanym 40 razy" ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
i poszedłby do izby wytrzeźwień. Policja się nie patyczkuje, a straż ma tendencję do załatwiania spraw polubownie szczególnie ze "stałymi klientami". Żle zrobili też, że odwieźli go do szpitala, powinni albo go wysadzić gdzie był, albo raczej do izby wytrzeźwień, a tu chcieli mu zafundować darmową taksówkę.
|
||
|
|
|
|
#48 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I kwestia tego czy SM nadużywa swoich uprawnień i tego, że w Polsce bagatelizuje się przemoc domową nie łączą się zupełnie. Facet pobił żonę, powinien mieć sprawę w sądzie, dostać wyrok i najlepiej od razu zostać odizolowany od tej żony, a nią powinien zająć się psycholog. ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
Co do szpitala, skoro miał uszkodzone ciało, to chyba ich obowiązkiem jest mu pomóc i zawiedź do tego szpitala, a nie wysadzać przed. |
||
|
|
|
|
#49 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Co do prac społecznych się zgodzę, powinno coś takiego być. ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#50 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#51 |
|
Konto usunięte
|
Czyim CHORYM mniemaniu? Tych osób które niespecjalnie żałują młodego bandziorka z 40 wykroczeniami na koncie? Bo o tym jest mowa. Inaczej byś mówiła gdyby taki właśnie gostek zakłócał ci spokój, zaczepiał, gnębił. To nie jest kilka wykroczeń ale 40. Same mu z nieba nie spadły.
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
System jest zły, działania SM są nieskuteczne, kimś takim powinna zająć się policja. Ale nie będę przejmować się cwaniaczkiem, który zasłużył na poniesienie kary za swoje czyny. W takiej sytuacji powinny wstydzić się dwie strony: SM (choć niewiele w zasadzie wiemy, co tam się stało) i ten pan. A doszło do tego, że pan jest niewinną ofiarą. |
|
|
|
|
|
#53 |
|
BAN stały
|
Jeśli uważacie, że wymuszanie podpisywania zeznań przemocą fizyczną dla ułatwienia sobie pracy jest normalną sprawą, to powinniście dostać bilet do Korei Północnej w jedną stronę. W czasach stalinowskich funkcjonariusze też starali się wymusić zeznania siłą. Mieli trochę większą wyobraźnię, jednak myślę, że bohater nagrania (xxx) świetnie odnalazłby się w tamtej epoce.
Ogólnie jak to jest, że jeśli ktoś szturchnie policjanta i strażnika miejskiego, dostaje od razu wyrok, zaś policjantowi i strażnikowi miejskiemu nie grozi nawet dołek przy ewidentnych dowodach? Ja cieszę się z tego incydentu - założę się, że w niedługim czasie przynajmniej 3 straże miejskie znikną z Polski dzięki temu. Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2014-10-23 o 21:20 Powód: Dane osobowe. |
|
|
|
|
#54 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pisz sobie co chcesz, o Korei, czy księżycu czy Marsie, nie obchodzi mnie to. Natomiast ja wiem jedno, że współczynnik tolerancji dla gościa który ma 40 wykroczeń w swoim dwudziestoletnim życiorysie mam znacznie obniżony. Nie jestem miłośniczką straży miejskiej bo przypadki z którymi się stykałam to zwykłe chamy i tyle, ale nie dam sobie wmówić że młodociany bandziorek w tym przypadku wyszedł na ofiarę. Winni są tu i tu. Edytowane przez Senses Woman Czas edycji: 2014-10-21 o 19:54 |
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miałam się nie odnosić do Twoich wypowiedzi w tym wątku ale na to już nie pozostałam obojętna, otóż: 1. Albo sobie zartujesz 2. Albo mentalnością i myślami jesteś w poprzednim systemie. Nie ma obowiązku noszenia przy sobie dokumentu tozsamości |
|
|
|
|
|
#56 |
|
BAN stały
|
Przecież został skazany ten policjant co na marszu niepodległości pobił gościa i go nagrali.
|
|
|
|
|
#57 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#58 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Uszkodzone ciało? Co najwyżej faktycznie mógł mieć podrażnione spojówki po gazie i mogł rzygać po alkoholu, tudziez mógł sobie uderzać faktycznie tą głową, ale w obdukcji uszkodzenia od pieści/butów/pałki można odróżnić od takich co sobie sam zrobił uderzając o wnętrze samochodu poczekajmy na eksperytyzę lekarza sądowego. Gdyby go pobili to nie odwozili by go do szpitala tylko wykopali by na bruk , prawda? Tak, należało mu wezwać karetkę być może, ale mógł sobie wezwać też sam, może nie chciał.Ja nei widziałam u niego w tv żadnych obrażeń typu podbite oko, czy zadrapania, zasinienia, a Ty coś widziałaś? Jedyne co ja widziałam, to wylew podspojówkowy w jednym oku, który mogł być następstwem np. rzygania po alkoholu ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
(w dodsatku bez pokrycia, bo jak pisałam, gazu w samochodzie nie można użyć bo strażnicy dostali by też nim w twarz, więc nie było takiej opcji ), a nie "przemocą". To też nielegalne i ten strażnik co chciał go w ten sposób postraszyć poniósł karę ![]()
Edytowane przez rousse Czas edycji: 2014-10-22 o 12:45 |
||
|
|
|
|
#59 |
|
Konto usunięte
|
ahh ci biedni strażnicy miejscy, niewinni tacy
![]() wszyscy się na nich uwzięli, a oni tacy dobrzy bandziory tylko na nich pułapki zastawiają polecam: http://demotywatory.pl/4407716/Nowy-...razy-Miejskiej rzucenie na ziemię kobietę, która wyszła na spacer z rocznym dzieckiem i psem aaa, rzeczniczka stwierdziła, że jedynym błędem SM było potraktowanie tej kobiety łagodnie pozdrawiam wszystkich, którzy twierdzą, że SM jest taka super i wcale nie uderza do niewinnych(niegroźnych) osób Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2014-10-25 o 14:03 |
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
wobec chłopaaka było paredziesiąt interwencji, ewidentnie chłopak podjudzał już wcześniej strażników, może go pobili może nie, słowo przeciw słowu. teatrzyk odstawiony i skutek jest taki że oczywiście winni Strażnicy a nikt nikogo za rękę nie złapał, jest tylko nagranie.
cóż, właśnie ta sprawa pokazuje jak można łatwo wprowadzić Strażników czy Poicjantów w złej pozycji a wyobraźcie sobie że każdy ma w d... wymiar sprawiedliwości.. zaczną się burdy, bijatyki, morderstwa, pobicia i ine rzeczy bo policja czy straż będzie sie bała postępowania wobec nich. może jeszcze będą głaskać takich i prosić o wszystko... wyżywacie się na strażnikach a tak naprawdę patrząc na to wszystko to się zaczyna robić niebezpiecznie bo jeden z drugim będą łobuzować a policja czy straż nie będzie mogła z tym nic zrobić jakoś w innych krajach, chociażby w Ameryce czy Niemczech nikt się nie cacka z idiotami |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.

którzy chcieliby nie musieć jechać sie szarpać z jakąś bandą pijanych śmierdzących wyrostków , chcieliby skończyć interwencje jak najszybciej i wrócić do ciepłego pokoju się choćby 20 minut zdrzemnąć, a nie "pokazywać władzę" 

komendant też bez powodu nie oświadczyłby publicznie, że oddaje się do dyspozycji burmistrza Douglasa ;]
A jak widzą agresywnych, niespokojnych to robią wszystko żeby czasem ich ktoś nie zobaczył

Na pewno wtedy ten niewinny 20 latek im podziękuje 

Co najwyżej faktycznie mógł mieć podrażnione spojówki po gazie i mogł rzygać po alkoholu, tudziez mógł sobie uderzać faktycznie tą głową, ale w obdukcji uszkodzenia od pieści/butów/pałki można odróżnić od takich co sobie sam zrobił uderzając o wnętrze samochodu