Mamusie Kwietniowe 2015! cz.III - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-20, 18:51   #2161
malinka1984
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.III

Koperco super obiad,ja te foty zrobiłam po obiadku a były sajgonki z ryżem i surówką z okolicznego Bambusa
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 18:52   #2162
sunny_eyes
Zakorzenienie

Koperco zdjęcia adapterów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20141020_161243.jpg (33,8 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141020_144253.jpg (20,8 KB, 7 załadowań)
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 18:54   #2163
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Majka się śmiejesz z 3latka, ja tego nie pamiętam, ale mama opowiadała, że jakaś tam dalsza ciotka byli na weselu, a dziecko co chwile po coś do niej przychodziło i mówiło na ucho i w końcu mały powiedział troche głośniej "mama dydu chce!". Myśleli, że o smoczek chodzi, a ona 6latkowi się potem okazało cyca nadal dawała... Mina wszystkich babek była podobno bezcenna.

A my właśnie po wizycie, tż nas do domu podrzucił i pojechał prosto do pracy i znowu nuuuuda.
Maleństwo pomierzone wzdłuż i wszerz, ponad 20 minut dziś je oglądaliśmy Wszystko dobrze, od zeszłego tygodnia urosło prawie 2cm, pokazała nam mózg żołądek kręgosłup itd, ale i tak najlepsze było jak zrobiła zbliżenie na główkę a tam dwie piąstki pakowane do buźki i było wrecz widać wystawiony kciuk do ssania
Jeju coś pięknego
Nagrała nam dziś kolejną płytkę i nic nie wzięła za wizyte.
Super ze z dzidzia wszystko dobrze
A jesli chodzi o karmienie to mnie to poprostu obrzydza...

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Spokojnie, przeleci Wam raz dwa a potem będziesz się cieszyć, że już jesteście po
My przygotowania zaczęliśmy ponad dwa lata szybciej (przede wszystkim sala i zespół takie terminy odległe u nas mają) i pod koniec mimo, że nie miałam dużo to mnie to już po prostu męczyło z tym, że my podeszliśmy do ślubu na totalnym luzie, stresu przed nie mieliśmy w ogóle, TŻ tylko pierwszym tańcem się stresował (bo był całkowity spontan), w kościele to mieliśmy ubaw po pachy przy przysiędze i w ogóle
Prawda jest taka, że nigdy wszystkim się nie da dogodzić i i tak na pewno Was obgadają U nas o ciąży większość dowiedziała się w trakcie wesela
W weekend wreszcie posprzątałam wszystkie pozostałości po weselnych przygotowaniach i powiem Ci, że fajnie było ale drugi raz się na coś takiego bym nie pisała
W Krakowie niby tez trzeba zaczac sie przygotowywac rok lun dwa wczesniej ale my nie mamy wymyslnej sali po za tym nie w sezonie bo grudniu wiec z dostepnascia latwiej. Zagra nam nasz kolega ktory jest dj i ma caly osprzet, fotografa tez nie bedziemy wynajmowac tylko poprosimy kogos znajomego zeby sie tym zajal. Wszystko totalnie na spontanie. Teraz sie denerwuje ale wiem ze pp bede mega szczesliwa i zadowolona.

Cytat:
Jeny dziewczyny trzymcie mnie, bo zaraz wyjde z siebie.
Kiedyś pisałam, że rodzina mojego chrześniaka to jakby patologia jak się czasami słucha i patrzy. Teraz zadzwoniłam zapytać co tam, jak mały w szkole - chodzi do 2klasy. I usłyszałam, że nie chce mu się uczyć woli grać na xboxie czy co oni tam mają , nie chce mu się czytać, w ogóle się nie przykłada i ogółem tragedia. No to powiedziałam co myślę na ten temat i co usłyszałam?!?! Że najwyżej zostanie w tej klasie jak mu się nie będzie chciało dalej uczyć i będzie chodził razem z młodszą siostrą. Totalny mamtowdupizm.
Ale mi się ciśnienie podniosło, no litości...! Po prostu zakończyłam rozmowę bo chyba mogłabym powiedzieć o kilka słów za dużo.

Zal mi takich dzieci, potem z nich rosnie kolejne nie wiadomo co..

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Z pozdrowieniami
Aleee piekny i duzy

I wgl dzieki dziewczyny ze mnie dzisiaj tak wsparlyscie za wasza sparwa odzyskalam humor a teraz wrocilismy z ogladania sali. Wszystko sobie wyobrazilam i jestem mega zadowolona, wgl sie okazalo ze dzieki mojej mamie bedziemy miec sale o polowe taniej bo sie zna z babka ktora wynajmuje.
Ide jesc ze szczescia

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 18:58   #2164
rosarioV
Zakorzenienie

Co do karmienia piersią jak da rade to chce karmić do ukończenia roku
A ja nie mam TLC i robicie mi smaka
Gossip idź do lekarza i zrób krew.może anemia.
Sunny super! ! Ja musze czekać do 13 listopada aby zobaczyć dzidzie .to musiał być cudowny widok
Blackberry też mi szkoda że nie mogę nic za bardzo kupić bo nie ma
Patusia już 20 tydzień! !! Gratulacje
Malinka widzę Twój brzuch na tel! ! Jaki fajowski! !
Sorki że nic nie zacytowałam ale na tel nie mogę cytować kilka razy :P
Byłam zapisać się na wizytę i przy okazji spytać się o ten konflikt krwi. Pani doktor akurat nie miała pacjenta więc wzięła mnie do gabinetu i wytłumaczyła że przy pierwszej ciąży nie mam się czym stresować i na wizyte przyjść normalnie w listopadzie nie jest potrzebna wcześniejsza uspokoiła mnie a tak w ogóle czy ktoś robił grupe krwi prywatnie? Chce wysłać Tż aby mieć na papierze jego przeklęte Rh+ :P

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 19:01   #2165
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Kiedyś czytałam, że te przeciwciała w mleku matki to są najbardziej wartościowe do 3 m-cy chyba, a potem to już tylko sposób karmienia. Ja bym chciała min.pół roku a max tak do roku
Ja bym chciała podobnie karmić, min. pół roku, ale jak dam radę i wszystko będzie ok to dłużej, ale max do roku.

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Nad tym ostatnim się zastanawiałam, bo podobno do suchej cery dobry, ale tak mnie wywaliło w ciąży i czerwona jak burak chodzę i właśnie teraz nie wiem... A revlon'u tego używałaś? Nie masz odczucia, że wysusza? Bo widziałam chyba w e-kobiecej w dobrej cenie i tak też myślałam, że może zakryje moją facjatę
Colorstay dobrze kryje, ale mnie kiedyś zapychał.
Ja używam Estee Lauder Double Wear, tylko cena wysoka... Teraz na "mniejsze" wyjścia kupiłam Maybelline Affinitone w promocji za 15zł i za tę cenę jestem zadowolona.

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Sonia: http://allegro.pl/ocieplane-ciazowe-...636514859.html

Przekonało mnie to że są polskie, mam nadzieje że się nie rozczaruję
Daj znać jak dotrą do Ciebie czy warto, bo też się na nie czaiłam

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
O masakra!! Ale niedługo nas też to czeka!

Cytat:
Z pozdrowieniami
Super

Sunny eyes super że po wizycie wszystko ok!!!

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
a tak w ogóle czy ktoś robił grupe krwi prywatnie? Chce wysłać Tż aby mieć na papierze jego przeklęte Rh+ :P
Ja robiłam prywatnie, a dlaczego?
Widzisz nie ma co się martwić!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 19:01   #2166
rosarioV
Zakorzenienie

Aaa i nic nie wzięła za udzielenie mi porady niejeden lekarz kazałby przyjść specjalnie aby zarobić

Stary 2014-10-20, 19:03   #2167
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
a tak w ogóle czy ktoś robił grupe krwi prywatnie? Chce wysłać Tż aby mieć na papierze jego przeklęte Rh+ :P
Robiłam prywatnie kilka lat temu, płaciłam chyba 35zł.

Nasze dziecko będzie miało cudowną grupę krwi AB rh+

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-20, 19:06   #2168
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Robiłam prywatnie kilka lat temu, płaciłam chyba 35zł.

Nasze dziecko będzie miało cudowną grupę krwi AB rh+
Mój Tż ma tą cudowną grupę krwi :P
Teraz to pewnie z 60 zl :/

Stary 2014-10-20, 19:08   #2169
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Ja dziś na obiad zrobiłam zupę krem z dyni z pestkamii słonecznika i grzankami i pakorę z sosoem pomidorowym i czosnkowym - leżę brzuchem do góry tak się najadłam

A teraz pestki dyni suszę..
Hehe ale pycha

Cytat:

o musze zobaczyv jak wejde z kompa,bo mylam sie i z tel pisze

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Super ze z dzidzia wszystko dobrze
A jesli chodzi o karmienie to mnie to poprostu obrzydza...

W Krakowie niby tez trzeba zaczac sie przygotowywac rok lun dwa wczesniej ale my nie mamy wymyslnej sali po za tym nie w sezonie bo grudniu wiec z dostepnascia latwiej. Zagra nam nasz kolega ktory jest dj i ma caly osprzet, fotografa tez nie bedziemy wynajmowac tylko poprosimy kogos znajomego zeby sie tym zajal. Wszystko totalnie na spontanie. Teraz sie denerwuje ale wiem ze pp bede mega szczesliwa i zadowolona.

Zal mi takich dzieci, potem z nich rosnie kolejne nie wiadomo co..

Aleee piekny i duzy

I wgl dzieki dziewczyny ze mnie dzisiaj tak wsparlyscie za wasza sparwa odzyskalam humor a teraz wrocilismy z ogladania sali. Wszystko sobie wyobrazilam i jestem mega zadowolona, wgl sie okazalo ze dzieki mojej mamie bedziemy miec sale o polowe taniej bo sie zna z babka ktora wynajmuje.
Ide jesc ze szczescia

super
O i jak tanio
Cytat:
Co do karmienia piersią jak da rade to chce karmić do ukończenia roku
A ja nie mam TLC i robicie mi smaka
Gossip idź do lekarza i zrób krew.może anemia.
Sunny super! ! Ja musze czekać do 13 listopada aby zobaczyć dzidzie .to musiał być cudowny widok
Blackberry też mi szkoda że nie mogę nic za bardzo kupić bo nie ma
Patusia już 20 tydzień! !! Gratulacje
Malinka widzę Twój brzuch na tel! ! Jaki fajowski! !
Sorki że nic nie zacytowałam ale na tel nie mogę cytować kilka razy :P
Byłam zapisać się na wizytę i przy okazji spytać się o ten konflikt krwi. Pani doktor akurat nie miała pacjenta więc wzięła mnie do gabinetu i wytłumaczyła że przy pierwszej ciąży nie mam się czym stresować i na wizyte przyjść normalnie w listopadzie nie jest potrzebna wcześniejsza uspokoiła mnie a tak w ogóle czy ktoś robił grupe krwi prywatnie? Chce wysłać Tż aby mieć na papierze jego przeklęte Rh+ :P
kochana ja robilam prywatnie, diagnostyka chyba 32zl

My oboje mamy 0rh+
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 19:09   #2170
aagatrycze
Raczkowanie

Hej wieczornie
Cytat:
I wszystko jasne

Kiedyś czytałam, że te przeciwciała w mleku matki to są najbardziej wartościowe do 3 m-cy chyba, a potem to już tylko sposób karmienia.
Ja bym chciała min.pół roku a max tak do roku

Jaką kolorystykę wybraliście? Czegoś konkretnego szukasz?
Ja tak bym chciała już jakieś ciuszki kupować. Na razie się wstrzymuję do 100% potw.płci i szwagierka ma mi pożyczyć swoje ubranka, więc zobaczę czego mi brakuje. Jak coś wystrzałowego zobaczę to na pewno kupię

Ja właśnie zrobiłam szubę Stoi w lodówce i czekam aż się "smaki przegryzą"

Ja mam już kilka par ale tylko ze ściągaczem mi się podobają no i dziecko łydek nie ma na wierzchu

Sporo moich koleżanek chwali Revlon (jest wersja dla cery suchej oraz normalnej i mieszanej)
A gdzie to czytałaś? Nie był to czasem artykuł sponsorowany przez jakąś firmę co mm sprzedaje?
Ja jakąś wielką fanatyczką kp nie jestem. Przy córci udało mi się karmić tylko 4 miesiące, ale nigdy nie wątpiłam w to, że jednak mleko matki dla dziecka jest najlepsze. Jak ktoś chce sobie karmić do 2- 3 rż, niech karmi, tyle, że faktycznie nie na widoku publicznym Ten 6 latek na weselu też mnie zszokował no ale najwidoczniej niektórzy nie umieją przeciąć pępowiny
Jeśli ktoś ma ochotę poczytać, to wrzucam bardzo fajny artykuł o kp i mm http://dziecisawazne.pl/magda-karpie...modyfikowanym/

Ktoś też wcześniej pytał o laktator Ja miałam medelę elektryczną. Dobra, ale skubana głośna jest. Podobno bardzo dobry i bardziej cichy jest elektryczny lovi

Pędzicie dziewczyny z tymi wyprawkami Ja jaki już wcześniej pisałam, praktycznie wszystko mam nawet gdybym nie miała, to i tak bym się wstrzymała z kupowaniem co najmniej do stycznia Dużo czasu jeszcze na to będzie. W poprzedniej ciąży pierwszą rzecz kupiłam koło 14 tygodnia, ale to tak bardziej na szczęście, aby ciąża się dobrze skończyła Resztę to dopiero tak koło 7 miesiąca dopiero. Wolałam wiedzieć że wszystko jest dobrze i znać płeć zanim coś kupię
Stary 2014-10-20, 19:13   #2171
lekkaatletka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
wlasnie mi moj DR odpisal ze po tescie Pappa i wolnej Bhcg ryzyko zmalalo do 1:12545
Jak świetnie wynik rewelacja
Cytat:
Z pozdrowieniami
Pięękny brzuszek

Flightless Bird - dzięki, właśnie o tym myślałam. Mieszkam na wsi, dojazd po wypożyczenie adaptera i potem po oddanie nei opłaci się chyba, na jedno wyjdzie kupić, odsprzedam potem
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-20, 19:14   #2172
sunny_eyes
Zakorzenienie

Ktoś coś pisał o monitorze oddechu wczoraj i tak teraz postanowiłam poczytać o nim. Coś pięknego jak jest to opisane tutaj:
http://makoweczki.pl/bezdech/
Oczywiście łezki popłynęły.
Stary 2014-10-20, 19:18   #2173
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda słów, tam takich historii można by na pęczki pisać jakie oni mają podejście do dzieci.
Jak w przedszkolu młody nie chciał słuchać pani to poszli do lekarza, że ma nadpobudliwość. A już kiedyś zasugerowałam coś, tak przez ogródek owijając 10razy w bawełnę, to usłyszałam od jej męża, że to ich rodzinne sprawy. Już się trochę uspokoiłam, ale z takim podejściem rodziców to oni dojdą do nikąd... Albo jeszcze gorzej. Powiem wam, że co tam jadę to mały jest coraz gorszy, ale teraz to przeszli sami siebie. Muszę przemyśleć czy w ogóle się w to wtrącać.

Dla relaksu pooglądałam dziecięce rzeczy
Czy któraś z Was może miała styczność z tymi całymi MINKY?
http://allegro.pl/jesienny-kocyk-mal...625906522.html
Ja bym się nie wtracala bo nic nie zmienisz a jeszcze ci się oberwie i złości narobisz. Smutne to no ale co zrobisz, ich sprawa... :-(
Minky jest super ale też się zastanawiam czy te koce przez to wypełnienie nie są sztywne?
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 19:19   #2174
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Jak świetnie wynik rewelacja

Pięękny brzuszek

Flightless Bird - dzięki, właśnie o tym myślałam. Mieszkam na wsi, dojazd po wypożyczenie adaptera i potem po oddanie nei opłaci się chyba, na jedno wyjdzie kupić, odsprzedam potem

hmm
Ja tez kupie chyba

Cytat:
Ja bym się nie wtracala bo nic nie zmienisz a jeszcze ci się oberwie i złości narobisz. Smutne to no ale co zrobisz, ich sprawa... :-(
Minky jest super ale też się zastanawiam czy te koce przez to wypełnienie nie są sztywne?
I sie wydajr ze miekkie
Stary 2014-10-20, 19:19   #2175
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aagatrycze Pokaż wiadomość
Hej wieczornie

A gdzie to czytałaś? Nie był to czasem artykuł sponsorowany przez jakąś firmę co mm sprzedaje?
Ja jakąś wielką fanatyczką kp nie jestem. Przy córci udało mi się karmić tylko 4 miesiące, ale nigdy nie wątpiłam w to, że jednak mleko matki dla dziecka jest najlepsze. Jak ktoś chce sobie karmić do 2- 3 rż, niech karmi, tyle, że faktycznie nie na widoku publicznym Ten 6 latek na weselu też mnie zszokował no ale najwidoczniej niektórzy nie umieją przeciąć pępowiny
Jeśli ktoś ma ochotę poczytać, to wrzucam bardzo fajny artykuł o kp i mm http://dziecisawazne.pl/magda-karpie...modyfikowanym/

Ktoś też wcześniej pytał o laktator Ja miałam medelę elektryczną. Dobra, ale skubana głośna jest. Podobno bardzo dobry i bardziej cichy jest elektryczny lovi

Pędzicie dziewczyny z tymi wyprawkami Ja jaki już wcześniej pisałam, praktycznie wszystko mam nawet gdybym nie miała, to i tak bym się wstrzymała z kupowaniem co najmniej do stycznia Dużo czasu jeszcze na to będzie. W poprzedniej ciąży pierwszą rzecz kupiłam koło 14 tygodnia, ale to tak bardziej na szczęście, aby ciąża się dobrze skończyła Resztę to dopiero tak koło 7 miesiąca dopiero. Wolałam wiedzieć że wszystko jest dobrze i znać płeć zanim coś kupię
Gdzieś w necie chyba był ten artykuł.
Ja nie wierzę, że taki 2-latek potrzebuje mleka z piersi, bardziej to kwestia odcięcia pępowiny, tak uważam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-20, 19:32   #2176
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Ktoś coś pisał o monitorze oddechu wczoraj i tak teraz postanowiłam poczytać o nim. Coś pięknego jak jest to opisane tutaj:
http://makoweczki.pl/bezdech/
Oczywiście łezki popłynęły.
przeczytalam eehh...

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

kuzyna zona urodzila dzisiaj coreczke 3 tyg przed terminem. 2,5 kg 43 cm malenstwo ma do ostatniej chwili czekala w domu bo myslal ze to bol watroby, miala z nia problem w ciazy ale jak juz nie mogla wytrzymac kuzyn zabral ja na szpital i co? urodzila w 15 minut. rozumiecie? 15 MINUT wlasnie widzialam jej zdjecie i muse przynac ze zuzanka jest przecudna!

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 19:38   #2177
gosiak0512
Zakorzenienie

Rosario ja grupe mialam za darmo ale dlatego ze krew honorowo oddaje i mi karte wyrobili za darmo od razu.

Mala super porod ja cos kolo 5h od wyjscia z domu

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 19:40   #2178
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
przeczytalam eehh...

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

kuzyna zona urodzila dzisiaj coreczke 3 tyg przed terminem. 2,5 kg 43 cm malenstwo ma do ostatniej chwili czekala w domu bo myslal ze to bol watroby, miala z nia problem w ciazy ale jak juz nie mogla wytrzymac kuzyn zabral ja na szpital i co? urodzila w 15 minut. rozumiecie? 15 MINUT wlasnie widzialam jej zdjecie i muse przynac ze zuzanka jest przecudna!
O mamo ale super
Stary 2014-10-20, 20:00   #2179
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
przeczytalam eehh...

Też tak chce
Mam dziś zły dzień... krzycze z byle powodu :/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-20, 20:04   #2180
boleczka93
Zakorzenienie

Ale pojadlam

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
Stary 2014-10-20, 20:06   #2181
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak chce
Mam dziś zły dzień... krzycze z byle powodu :/
a i u mnie nie lepiej. bez kija nie podchodz. dobrze, ze tzt spi od 18:00 :/denerwuje mnie bo jest przeziebiony czyt. umierajacy. i nic mu nie przechodzi o matko bosko jest takiii kaszlacy smarkajacy kichajacy i ochh on jest chory przeciez! wiec mam sie nad nim litowac!
jak mnie plecy bola jak skur...wy...syn to sie nade mna nikt nie lituje. wrr..

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Ale pojadlam
ja wszamalam wlasnie shcaba ktory z obiadu zostal i surowke z kapuchy kiszonej, ale cos mi sie jeszcze chce ale nie... wezme sobie mandarynki :P

JAŚ

Stary 2014-10-20, 20:10   #2182
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Koperco super obiad,ja te foty zrobiłam po obiadku a były sajgonki z ryżem i surówką z okolicznego Bambusa
oj też przepysznie! Ja po takim jedzeniu tu normalnie jak 7 miesiacu ciązy wyglądam a rano tak na 4:P

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
DZIĘKUJĘ DOBRA KOBIETO!!! A ma toto jakąś homologację czy coś takiego??

Bo się poważnie zastanawiam na tym. Szybko się montuje/demontuje?
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 20:21   #2183
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
a i u mnie nie lepiej. bez kija nie podchodz. dobrze, ze tzt spi od 18:00 :/denerwuje mnie bo jest przeziebiony czyt. umierajacy. i nic mu nie przechodzi o matko bosko jest takiii kaszlacy smarkajacy kichajacy i ochh on jest chory przeciez! wiec mam sie nad nim litowac!
jak mnie plecy bola jak skur...wy...syn to sie nade mna nikt nie lituje. wrr..

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

ja wszamalam wlasnie shcaba ktory z obiadu zostal i surowke z kapuchy kiszonej, ale cos mi sie jeszcze chce ale nie... wezme sobie mandarynki :P
O tak, u mnie to samo, w sobote chciałam żeby M posprzątał troche to biednego w kosciach łupało i nie mógł się z łóżka podnieść i pytał co chwile "nie mam gorączki? "
A wgl to najbardziej mnie wkurza jak prosze go o coś i on mówi "już" albo "ok za chwile" i siedzi np. na laptopie dalej...

ja zjadlam pierś i mizerie, ale też zaraz coś sobie chyba jeszcze zrobie

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
Stary 2014-10-20, 20:30   #2184
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
s
ktoras ma mama coffe?
mam, ale ja oddam szwagierce, bo ja nie lubie kaawy, wiec nawet nie wiem jak ta smakuje
Cytat:
Ja jak pomyślę o siedzeniu w laboratorium 1 lub 2 godziny i piciu wody z glukozą to mnie trzęsie. Kiedy się robi ta krzywą cukrową?
kolo 20 tygodnia, wiec niedlugo
Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
No bo bez przesady... ja nie mówię żeby jeśc wszystko ale przecież jak się oduczymy wszystkiego to bd potem masakra przyzwyczaic organizm... ja bym ponad roku nie wytrzymała bez śledzia... no bo wliczyłam ciąże i potem karmienie po przy karmieniu jest dopiero dieta
o sledzi chodzi, ze surowe, a nie ze dzidzzi szkodza, tylko mozna listerioza sie zarazic
Cytat:
Wiecie co troche mi smutno że nie mam za bardzo kasy żeby poszaleć z ciuszkami w drogich sklepach nawet nie drogich, a normalnych... mi sie wydaję strasznie drogo za dres dla dziecka 60zł a są takie śliczne. Kiedy są jakieś wyprzedaże? Czy jak na koniec roku po swietach są dla nas to dzieciowe też w sieciówkach wyprzedają?
dla mnie tez 60zl to drogo, u mnie w outlecie smyku sa fajne i tanie, ja uwazam, ze na 1 miesiac to szkoda tyle kasy wydawac, przy Mai tez nie kupowalam jakos duzo tego, a przy drugim dziecku to juz w ogole inaczej sie podchodzi Teraz szaleje z ciuchami dla Mai, bo nosi je dlugo, a i pozniej je sprzedaje w dobrej cenie, to sie oplaca

Cytat:

Dla relaksu pooglądałam dziecięce rzeczy
Czy któraś z Was może miała styczność z tymi całymi MINKY?
http://allegro.pl/jesienny-kocyk-mal...625906522.html
o jakie piekne! Widzisz, a chcialam kocyk la milou, a tu jest tansza alternatywa

Cytat:

Coś czuję, że się wybiorę do Tesco. Jakie Tesco w W-wie polecacie?[COLOR="Silver"]
:
no ja polecam ten na stalowej, bo tam jezdze zazwyczaj

Malinka jaki fajny brzus

Ja wcielam mase kopytek wyszly pyszne, miesko wolowe juz tz cale zjadl i nie mam na jutro objadu, a mial byc na dwa dni

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 20:36   #2185
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Ja wcielam mase kopytek wyszly pyszne, miesko wolowe juz tz cale zjadl i nie mam na jutro objadu, a mial byc na dwa dni
Bardzo często mam ten sam problem

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
Stary 2014-10-20, 20:40   #2186
_Madison_
Zadomowienie

Ja podkładu uzywam bourjois 123 perfect, a korektor loreal lumi magique i super jest. Wykańczam wszystko ostatnim opakowaniem pudru dream mat i nie mam pojęcia jaki puder teraz kupić więc SONIA help me:p

SUNNY - podejście rodziców chrzesniaka - porażka

MALINKA - piękny brzunio

BLACK - daj znać jak leginsy dojdą

Pranie po części uratowane, troszkę ciuszków do wyrzucenia, ale niektóre uratuję
ROSI - super, że lekarka ci wszystko wytłumaczyłq.

BOLECZKA - świetnie, że z sali jesteście zadowoleni. Jej jak dawno u nas to wszystko było
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF
_Madison_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 20:41   #2187
gosiak0512
Zakorzenienie

wylicytowałam kombinezon
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4697213809.jpg (102,1 KB, 20 załadowań)

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 20:42   #2188
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość

DZIĘKUJĘ DOBRA KOBIETO!!! A ma toto jakąś homologację czy coś takiego??

Bo się poważnie zastanawiam na tym. Szybko się montuje/demontuje?
Pojęcia nie mam, przyszło tz rozwalił opakowanie i założył wiec nawet nie wiem.
Trzeba odkrecic srubke, założyć na pas i skręcić z powrotem.
Stary 2014-10-20, 20:49   #2189
_Madison_
Zadomowienie

aaa MAŁA i gratki dla kuzyna i jego żony!! Zdrówka dla Zuzki :-*

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

No dziewczyny z wyprawkami to lecicie ja sporą część mam już, ale do stycznia/lutego chcę mieć wszystko kupione. W grudniu się wezmę na pewno:p teraz nawet weny na to nie mam duuużo z tym roboty
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF
_Madison_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 20:51   #2190
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
robilas kopytka sama?

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
wylicytowałam kombinezon
super duzo ci wyszlo?

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
Napisane przez _Madison_ Pokaż wiadomość
aaa MAŁA i gratki dla kuzyna i jego żony!! Zdrówka dla Zuzki :-*

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

No dziewczyny z wyprawkami to lecicie ja sporą część mam już, ale do stycznia/lutego chcę mieć wszystko kupione. W grudniu się wezmę na pewno:p teraz nawet weny na to nie mam duuużo z tym roboty
dziekuje ci kochana!
jak patrze na wyprawki dziewczyn to az mi glupio, ja tylko ogladam i ogladam musze sie w koncu za porzadna segregacje i liste wziac

JAŚ

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości