![]() |
#2851 |
Zadomowienie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część VIII
Kasiula_ super, że nie ma nadwyżki, teraz się pilnuj już
![]() żyrafko_ co tam słychać????/
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" |
![]() ![]() |
![]() |
#2852 |
Zadomowienie
|
Miss, powoli staję na nogi... z dietą lepiej, ale do ideału jeszcze daleko. Póki co spadło mi 1,5 kg.
#2853 |
Zakorzenienie
|
KASIULA wskoczyło mi 0,5 kh w środe i tak się trzyma.
teraz mam inne zmartwienie.Napiszę wieczorem w K bo teraz nie mam już czasu i potem bedę wiedzieć coś więcej.
#2854 |
Rozeznanie
|
Hej dziewcvzyny, u mnie weeknd całkiem spoko. Wczoraj trochę przedobrzyłam, ale nie tak jak się obawiałam. Nie ograniczałam się z jedzeniem w weekend ale same dietetyczne rzeczy jadłam - marchewki, szynkę, majonez na serkach wiejskich, seler naciowy. Jestem dumna, bo zero chipsów, i innych tego typu. Zaraz mam zamiar iść znów pobiegać 20 min. Tylko muszę przetrawić obiad.
Teraz dopiero zważę się w piątek. w poprzedni piątek miałam 88,5 kg. Mam nadzieję, zobaczyć teraz chociaż 87 kg. Jadło dziś: I. Kasza manna na mleku z cukrem, 1 kromka ciemnego z jajkiem i pomidorem. II. Kisiel z ziarnami słonecznika, 3 śliwki, 2 chrupki kukurydziane. III. Jabłko IV. Papryki nadziewane (Kasza jęczmienna z kukurydzą, fasolą i pieczarkami) z czego zjadłam tylko farsz, bo już nie miałam ochoty na paprykę. V. Jogurt naturalny warzywami. Jadło na jutro: I. Zupa mleczna, 1 kanapka (nie wiem z czym), papryka II. Kisiel z ziarnami dyni. III. Jabłko IV. Barszcz czerwony na gęsto (czyli ze wszystkimi warzywami w środku) V. Serek wiejski z warzywami. W ogóle mam postanowienie, że minimum 2 razy w tygodniu będę biegać. W poniedziałki i czwartki. Taki sobie plan treningowy zrobiłam. W tym tygodniu po 20 min, a w przyszłym już 30 min. Żyrawfkoooo, mega się cieszę, że wracasz do diety ![]() ![]() ![]()
Moja dzidzia przyjdzie na świat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez YennaSnape Czas edycji: 2014-10-20 o 18:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2855 |
Wtajemniczenie
|
eh, nadwyżka z weekendu mi się trzyma i @ :/
poza tym wczoraj przegrzebałam szafy z ubraniami letnimi i za małymi moimi i tż... masakra ![]() Dziś na uczelni oszamałam na dwa razy sałatkę, którą sobie przyniosłam z domu, taka na winie ![]() ![]() Dopiero wróciłam z zajęć, zdążyłam się rozebrać i herbatę sobie zrobić i padam na pysk ;_; wrzucam tabelinkę: 20.10.2014 Bilans tygodnia: +0,5kg (przepraszam, to przeze mnie tak ;_ ![]() Ordery niebieskich mord: ja i Eliza :bicz: oklaski dla Kasiuli ![]() Edytowane przez thenerdqueen Czas edycji: 2014-10-20 o 18:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2856 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Moja dzidzia przyjdzie na świat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez YennaSnape Czas edycji: 2014-10-20 o 18:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2857 |
Zadomowienie
|
Nie no nie mogę! Od kilku ostatnich dni zawalam dietę a wy mi dajecie złotą gwiazdkę
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Yenna barrrrdzo malutko tego jedzenia w Twoim menu ![]() ![]() ![]() Poza tym wyznaczasz sobie ciężkie i niezdrowe cele. 1,5 kg w tydzień to za dużo. Jedząc takie głodowe porcje na pewno masz na to szanse tylko czy to na pewno jest zdrowe i nie spowoduje rzucenia się na jedzenie i jo-jo? Szczerze mówiąc wątpię. ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Szczurku dobrze że Tobie i tż-owi wylali ten kubeł zimnej wody. Może tż też zmotywuje się do diety. Wiadomo że razem raźniej na diecie. Nie kusiłby Ciebie śmieciowym żarciem i pilnowałby siebie i przy okazji Ciebie ![]() ![]() Mam nadzieję że po @ waga pokaże ładniejszy wynik ![]() ![]() ![]() Edytowane przez K_A_S_I_U_L_A Czas edycji: 2014-10-20 o 18:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2858 |
Wtajemniczenie
|
no właśnie to raczej tż sobie uświadomił trochę w końcu jak zobaczył pustą szafę i to, że mieści się w JEDNĄ koszulę (poza służbowymi), więc chyba w końcu dotrze do niego, żeby jednak tych słodyczy do domu nie przynosić, niezależnie od tego jaki humor mamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2859 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2860 |
Zadomowienie
|
Yenna w twoim menu śniadania jeszcze są w miarę ok ale później już jest duuuużo gorzej. Ja mówię ci co o tym myślę a ty zrobisz jak uważasz, ja już tracę cierpliwość do tłumaczenia ci tego wszystkiego któryś raz z kolei. Dziewczyny też ci to zawsze piszą ale to jak rzucanie grochem o ścianę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2861 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2862 |
Zadomowienie
|
Yenna ja też nie będę się kłócić. Napisałam że odpuszczam i że nie będę Ci już więcej tłumaczyć że za mało jesz. To twoja sprawa i ty poniesiesz tego konsekwencje. Koniec tematu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2863 |
Zadomowienie
|
yenna_ a liczysz może kalorie? Ile Ci wyszło z tego dzisiejszego jadłospisu? Ciężko oszacowac, bo nie podajesz ilości
![]()
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" |
![]() ![]() |
![]() |
#2864 |
Zadomowienie
|
Miss co oznacza Twój nowy podpis? Te cyfry do 14?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2865 |
Zadomowienie
|
Kasiula_ napiszę za parę dni w K. jeśli wypali, póki co nie chcę zapeszać
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2866 |
Zadomowienie
|
Miss będę cierpliwie czekać i trzymam kciuki
![]() Jadę na zakupy. Może tym razem uda mi się coś kupić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2867 |
Raczkowanie
|
Heja gratuluje spadków
![]() Nie odzywałam się bo pracowałam a i na urodzinkach byłam 2 dni hehe. Mam taki dylemt z dietką bo jak jestem na rannej znaminie to pracuję od 6.00 do 18.00 przerwy mam o 8.00, 11.00 i 15.00 i wtedy potrafię ogarnąć dietkę bo jem sniadanie około 5.00 później w pracy 2 przekąski i albo jakiś obiad z domu ,albo jak nie mam wyjscia to kanapki i do domu jak wracam koleacje po 18.00 . Ale chodzę też na nocki :/ i to glupie takie bo dostaje smsa ze ide na nocke tego samego dnia wiec jestem juz naprzykład po 4 posiłkach a na nocce tez robię się głodna i nie wiem co wtedy jesc , Nocki cą od 18.00 do 5.00 i przerwy są o 23.00 i 3.00 . Na początku robiłam sobie 2 podwojne kanapki . Nie możemy brac tez do pracy chleba z ziarnami , orzechów.... wszystkiego co jest silnym alergenem . Nawet jak bierzemy chleb bialy to musi byc bez maku . Anglicy nie mają tego problemu bo chleb tostowy wpierdzielaja ,ale nie smakuje i kupuje polski chleb . Pogubiłam się juz i nie wiem jak jesc w taakich sytuacjach .
#2868 |
Zadomowienie
|
Kasiula_ dziękuję
![]() ![]() jmz_ nie licz posiłków, tylko jedz normalnie, wtedy kiedy możesz, czyli w przerwach. Pracujesz przez ten cały czas, więc siłą rzeczy spalasz kalorie i musisz pieć jakieś "paliwo". Wiem o jakim chlebie mówisz, bo mnie Anglicy tez nim karmili jak byłam w Londynie i nawet tego nie kupuj. Tam jest więcej chemii niż chleba, na co najlepszym dowodem jest to, że ten produkt może stać i stać w kuchni i nic mu się nie dzieje. Jeśli nie możesz ciemnego chleba, to trudno - zrób sobie jedną podwójną kanapkę z pszennym, ale świeżym, z piekarni a nie z torebki plastikowej. Natomiast na ten drugi posiłek przygotuj sobie może jakąś sałatkę? Najlepiej z dodatkiem zdrowych węgli (np. makaronu pełnoziarnistego).
![]() ![]() |
![]() |
#2869 |
Zakorzenienie
|
ja i szczurek dwie paskudy popsułyśmy całą tabelkę
![]() musimy się poprawić ![]()
![]() |
#2870 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Jadło dziś: I. 2 kanapki z ciemnego z masłem, szynką i rzodkiewką. II. Jabłko 300 g III. Kisiel, kilka ziaren dyni. IV. Barszcz czerwony niezabielany na bulionie z warzyw, kawałek ciasta marchewkowego z gorącymi przyprawami (kardamon, cynamon, imbir) V. Omlet z jednego jajka, (łyżeczka mąki, jajko, szczypior) Dołożyłam kawałek ciasta, ponieważ za mało mi kalorii wyszło, a do tego to marchewkowe ciasto robiłam sama, i to moje pierwsze ciasto w życiu więc chciałam go spróbować. Dołożyłam też białą fasolę jaś do barszczu, żeby było zdrowo i więcej kalorii ![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
Jmz mi się też wydaje, że skoro w nocy pracujesz to powinnaś normalnie jeść w przerwach. Sałatka z makaronem brzmi smakowicie i pożywnie. ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Dziewczyny, czytałyście może o diecie 3D chili. Powiem Wam, że sama dieta mi nie odpowiada, bo jednak nie ma w niej dań dla mnie odpowiednich, ale opiera się ona na przyprawach.
![]()
Moja dzidzia przyjdzie na świat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez YennaSnape Czas edycji: 2014-10-21 o 17:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2871 |
Zadomowienie
|
yenna_ ano widzisz, jak się przeliczy kalorie to wychodzi czarno na białym
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2872 |
Zadomowienie
|
Yenna najważniejsze to umieć przyznać się do błędu
![]() Słyszałam o tym że przyprawy przyspieszają metabolizm. Ostatnio staram się sporo ich używać. Zwłaszcza cynamonu. Zamiast jeść surowe jabłka, to najpierw je gotuję i dodaję dużo cynamonu. Uwielbiam takie jabłuszka ![]() Dzisiaj jestem cały dzień zalatana i zajęta. Najpierw zakupy, później szybko obiad i znowu zakupy (tym razem spożywka), później 2 godz. uczyłam córę czytać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2873 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 25 min biegu zaliczone, cieknie ze mnie jak ze szczura(sorki Szczurku ![]() ![]() ![]()
Moja dzidzia przyjdzie na świat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez YennaSnape Czas edycji: 2014-10-21 o 19:32 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2874 |
Zadomowienie
|
Kasiula_ pochwal się co kupiłaś
![]() yenna_ wielkie brawa za biegi! ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- yenna_ jesli chodzi o dietę, o której wspominasz, to ja osobiście nie słyszałam i nie mam pojęcia jakie tam są przykładowe jadłospisy i ogólne zasady, więc sie nie wypowiem. Natomiast przyprawy i to w ilości jak największej są świetnym pomysłem, bo bardzo korzystnie wpływają na trawienie. W ogóle proponuję zrezygnować całkowicie z soli a używać za to wielu przypraw. Ja na przykład uwielbiam kurczaka smażonego na odrobinie oliwy z dużą ilością chili i słodkiej papryki (jako przyprawy) i do tego krojoną czerwoną papryką. Usmażyłam sobie tak dzisiaj podlewając co chwila wodą i na koniec dodałam pół torebki ugotowanej juz kaszy gryczanej - pychota!
![]() ![]() |
![]() |
#2875 |
Zadomowienie
|
Hello! Czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta?
![]() Pozdrawiam wszystkie Panie cieplutko ![]() Założycielka I części wątku
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! ![]() obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... |
![]() ![]() |
![]() |
#2876 |
Zadomowienie
|
Wow, Medziu, co za niespodznianka!!!! Oczywście , żo nas wracaj!!! Co tam u Ciebie sychać????
![]() ![]() |
![]() |
#2877 |
Wtajemniczenie
|
Yenna ja uwielbiam przyprawy! Nie ma nic lepszego od herbaty z imbirem. Papryczki chilli uzywam namietnie
![]() Super, ze w koncu policzylas kalorie ![]() Medzia no jak mam Cie nie pamietac ![]() ![]() Wracaj do nas, do diety czy nie - milo bedzie Cie tu znowu miec na watku. Eliza mi niewiele brakowalo by polozyc tabelke tez ![]() ![]() ![]()
#2878 |
Zadomowienie
|
Miss kupiłam sobie bluzkę/sweterek w Mohito
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak w końcu schudnę to mąż jeszcze będzie mnie błagał żebym przestała jeździć na zakupy ![]() ![]() Medzia suuuuuuuper że wróciłaś do nas ![]() ![]() ![]() No w końcu i Martuszka się odezwała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2879 |
Zadomowienie
|
Kupiłam sobie te jeansy
![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Do jasnej cholerci co tu takie pustki???? Dziewczyny piszcie coś bo przeniosę się na inny wątek ![]() Kotori gdzie się podziewasz???? |
![]() ![]() |
![]() |
#2880 |
Zakorzenienie
|
KASIULA nigdzie się nie wynoś
![]() ja już bedę regularnie ![]() jaka okropna pogoda ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.