Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-20, 21:47   #931
Trusiulandia
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV

Karo antybakteryjny to jest pokarm najlepszy więc nim smarować najlepiej a poki nie będzie albo coś to myślę że dobrze mieć masc

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 21:48   #932
Basjenia
Zadomowienie

Sroka nie narzeka na ten maltan.... no i dziewczyny chwaliły że dobry...zresztą co tu dużo mówić-jakby człowiek chciał skład idealny to chyba nie istnieje taki kosmetyk....
ja w zasadzie też już chyba mam wszystko.... ma do mnie jeszcze dotrzeć paczka od znajomej ale że po jej maluchu to już nie będę tak rystrykcyjna jak przy nowych rzeczach
a powiedzcie mi....te wszsytkie smoczki, butelki, gryzaki.... jak i kiedy to wyparzyć?bo gdzieś czytałam gotować 5min...
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 21:48   #933
Trusiulandia
Zakorzenienie

Sasia no widzisz zależy co się zamawialo

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-10-20, 21:50   #934
Roksape
Zadomowienie

Wy tak o produktach z apteki i te majtki co Karo pokazywała to miałam i polecam. Wygodne, używałam nawet w domu jak miałam jeszcze szwy i chciałam żeby rana się wietrzyła.

Ja chyba sobie na te moje przecieki sprawię coś takiego http://allegro.pl/zestaw-muszle-lakt...691319774.html bo znowu będę cała w mleku ;p
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 21:54   #935
Basjenia
Zadomowienie

Roksi też o tym myślałam bo to jeden ze sposobów zbierania mleka... ale nie wiem czy to dobre na podrażnione brodawki...

a w ogóle...ostatnio pomyślałam o oczywistej rzeczy...moje tzn bobasowe kombinezony nie mają rękawiczek!! niedrapki będą zdecydowanie za cienkie więc chyba takie ortaliony nakładane lepiej hm?
Stary 2014-10-20, 22:13   #936
Chemisette
Rozeznanie

Albo wełniane rękawiczki z kciukiem, w środku mają polarek.

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Ale tz miał ze mnie teraz ubaw, dopasowałam sobie meble do pokoju, weszły mi na styk, a on mi mówi że źle zmierzyłam odległość rurki od ściany i to nie jest 4cm tylko 10cm, nie uwierzyłam mu i poszłam sama zmierzyć i faktycznie, zamiast na cm popatrzyłam na cale i mam o 6 cm za szerokie meble Muszę jeszcze raz kombinować
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 22:13   #937
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
teraz w uwadze bylo o odziale polozniczym w szpitalu gdzies tam...ze dziecko zmarlo przy porodzie bo za duze bylo i jej cc nie zrobili, opis tego byl okropny,pisac nie bede, i ze takich przypadkow duzo tam ze dzieci chore teraz sa i jak chcialam sn mocno tak teraz znow chyba cc, obłęd.
Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
[/COLOR]To było o szpitalu w Zduńskiej Woli
to 14km ode mnie znam sprawę, przykro strasznie a lekarz teraz w kaliszu pracuje

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Truska kobieto zamówienie w Gemini na 460 zł ?? To cos Ty zamawiala ?? Ja dopiero nie długo się za to wezme to weź mnie nie przerazaj

Madziqqqq za to siedzenie cicho

Co do maści to tez mam maltan.
460zł ja dziś zamówiłam ze szwagierką za 400zł (mojego było ok. 200zł), ale same pierdy brałam, podkłady, podpaski, probiotyki i kilka innych rzeczy, nie wiem skąd mi się 200zł zrobiło

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
majtki dziewczyny jak kupujecie to te http://www.aptekagemini.pl/majtki-higieniczne-poporodowe-38-40-2-sztuki.html
nie te drugie, bo tamte to masakra, zaparzycie bożenę.
a czemu zaparzycie, że złe sa inne?
ja po pierwszym porodzie w normalnych bawełnianych majtkach chodziłam, nikt mi tam nie zaglądał, nic mi się nie działo
teraz kupiłam paczkę tych jednorazowych w razie gdyby w szpitalu się czepiali, ale zamierzam chodzić w swoich

zgaga mi wróciła dziś już chyba 10 raz mam
Stary 2014-10-20, 22:14   #938
Linka1984
Zakorzenienie

http://www.smyk.com/cool-club-rekawi...a-dla-dzieci-p

Rękawiczki 56/68 bez palców , podwójny materiał polarowy - polecam

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 22:21   #939
Trusiulandia
Zakorzenienie

Ja mam w komplecie z kombinezonem rękawiczki ale wiem że.sa w pepco ładne.tanie

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
Sroka nie narzeka na ten maltan.... no i dziewczyny chwaliły że dobry...zresztą co tu dużo mówić-jakby człowiek chciał skład idealny to chyba nie istnieje taki kosmetyk....
ja w zasadzie też już chyba mam wszystko.... ma do mnie jeszcze dotrzeć paczka od znajomej ale że po jej maluchu to już nie będę tak rystrykcyjna jak przy nowych rzeczach
a powiedzcie mi....te wszsytkie smoczki, butelki, gryzaki.... jak i kiedy to wyparzyć?bo gdzieś czytałam gotować 5min...
Ja nie kupuje to nie pomogę

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-10-20, 22:31   #940
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Wy tak o produktach z apteki i te majtki co Karo pokazywała to miałam i polecam. Wygodne, używałam nawet w domu jak miałam jeszcze szwy i chciałam żeby rana się wietrzyła.

Ja chyba sobie na te moje przecieki sprawię coś takiego http://allegro.pl/zestaw-muszle-lakt...691319774.html bo znowu będę cała w mleku ;p
miałam to, dwa minusy, jak się schyliłam to wylewało mi się to co się nazbierało, i dwa, uwierało mnie w biustonoszu. ale fakt dawało ulgę, jednak nie udało mi się wyleczyć do końca tych brodawek, bo nie dałam rady zbyt długo ich nosić.

Cytat:
jakby człowiek chciał... no właśnie i tu się zaczyna i kończy podejście niektórych.
Ja jestem z tych co lubią wyszukać, by nie pchać w siebie czy dziecko czegoś co nie do końca mi odpowiada bo taka moda, bo ktoś za to dostaje kase, że poleci, cokolwiek, nie istotny jest powód wyboru.
lubię szukać, sprawdzać. w dzisiejszych czasach są dobre kosmetyki, leki, i nie trzeba wydawać na to fortuny. wystarczy troszkę poszperać, a mi się chce, więc drążę temat. Ale nikogo do tego nie zmuszam, chciałam zwyczajnie poznać opinię.

Trusia tak tak, tylko tutaj piszę o samej maści. podają, że maść jest antybakteryjna, a skład tutaj nijak się ma do tego
chemikiem nie jestem, zaczerpnęłam wiedzy w innym źródle, ale każda decyduje oczywiście i wybiera to co uważa za słuszne lub jak podpowiada intuicja

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
a czemu zaparzycie, że złe sa inne?
ja po pierwszym porodzie w normalnych bawełnianych majtkach chodziłam, nikt mi tam nie zaglądał, nic mi się nie działo
teraz kupiłam paczkę tych jednorazowych w razie gdyby w szpitalu się czepiali, ale zamierzam chodzić w swoich
nie inne, tylko te "drugie", a moja odpowiedź tyczyła się tych flizelinowych. w bawełnianych to ja też chodziłam, ale na początku mnie uwierały w ranę, więc chodziłam w siateczkowym bo miały gumkę delikatniejszą.

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 22:36   #941
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Roksi też o tym myślałam bo to jeden ze sposobów zbierania mleka... ale nie wiem czy to dobre na podrażnione brodawki...

a w ogóle...ostatnio pomyślałam o oczywistej rzeczy...moje tzn bobasowe kombinezony nie mają rękawiczek!! niedrapki będą zdecydowanie za cienkie więc chyba takie ortaliony nakładane lepiej hm?
U mnie mleka będzie dużo i dlatego nad tym myślę, bo zmieniać co 15 min wkładkę to te muszle wyjdą taniej niby pisze, że te wkładki są dobre na poranione brodawki, ale ile w tym prawdy to nie mam pojęcia.

A nie było w kombinezonie doczepionych na guziczek rękawiczek ? Przeważnie to tak jest w tych kombinezonach
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 22:52   #942
basiabasia989
Rozeznanie

Ja tak jak Karo też patrzyłam na skład co to ten maltan jest i jak dla mnie to antybakteryjnie to on nie działa i teraz myślę co kupić na brodawki. A też jestem na etapie zamówienia aptecznego

Więc ponawiam pytanie o środek przeciwgoraczkowy? Coś kupić i w razie gorączki podać dziecku czy dopiero po konsultacji z lekarzem takiemu maleństwu coś można podać? A jeśli tak to co kupujecie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Na moim smoczku pisało jak wyparzac ale kiedy to nie wiem, chyba mąż wyparzy jak.urodzę i dowiezie.

Stary 2014-10-20, 22:54   #943
19Inka90
Wtajemniczenie

Basia powiem Ci szczerze ze jeszcze się nie zastanawialam nad czymś przeciwgoraczkowym ... Sama nie wiem,chyba jakieś czopki ??

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 22:58   #944
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
Więc ponawiam pytanie o środek przeciwgoraczkowy? Coś kupić i w razie gorączki podać dziecku czy dopiero po konsultacji z lekarzem takiemu maleństwu coś można podać? A jeśli tak to co kupujecie?.
Ja nie wiem co ale wiem że trzeba mieć w domu coś dla brzdąca na zbicie gorączki i ważne też żeby mieć i w czopkach i w syropku, bo jak ma i gorączke i sraczkę to podajesz górą a jak wymiotuje to dołem, smacznego
bimbunia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 22:59   #945
basiabasia989
Rozeznanie

I pytanie za 100 punktów do doświadczonych mam ten linomag zielony to do smarowania pupy zaczerwienionej czy zapobiegawczo? Przy każdej zmianie pieluszki smarujemy i jeśli tak to czym?

Stary 2014-10-20, 23:04   #946
maczuma
Rozeznanie

Cytat:
Więc ponawiam pytanie o środek przeciwgoraczkowy? Coś kupić i w razie gorączki podać dziecku czy dopiero po konsultacji z lekarzem takiemu maleństwu coś można podać? A jeśli tak to co kupujecie?
.
Takiemu małemu do 3 miesiąca to tylko czopki, potem Ibum albo coś w tym stylu. Ja mam z tym dobrze, że siostra w aptece pracuje i ja jej tylko listę daję a ona już mi wybierze. To, czego nie będzie miała u siebie, to zamówię w gemini.
Stary 2014-10-20, 23:07   #947
sasia25
Rozeznanie

Karo a to Twoje łóżeczko o którym już mi wspominałaś, ma odpinane wyjście dla dziecka? bo właśnie chciałabym zamówić chyba podobne do Twojego, o takie http://www.wozkifoteliki.pl/lozeczka...abycenter.html ale widzę, że ono nie ma tego wyjścia no i teraz sama nie wiem czy to jest minus jak dziecko podrośnie i będzie mi wyć, że chce wyjść i będę musiała je za każdym razem sama wyciągać
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 23:10   #948
Basjenia
Zadomowienie

Karo absolutnie zgadzam się że warto drążyć temat. dla mnie to co wyczytałam jest wystarczające. równie dobrze po karmieniu czy raz dziennie można psiknąć np.octaniseptem.
też czytałam że trzeba smarować już teraz i hartować. ostatnio zauważyłam że mi skóra zeszła

Linka fajne te rękawiczki. i w miarę cena sensowna bo jak zobaczyłam smyk w linku to spodziewałam się jakies 30zl
Stary 2014-10-20, 23:13   #949
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
Karo absolutnie zgadzam się że warto drążyć temat. dla mnie to co wyczytałam jest wystarczające. równie dobrze po karmieniu czy raz dziennie można psiknąć np.octaniseptem.
też czytałam że trzeba smarować już teraz i hartować. ostatnio zauważyłam że mi skóra zeszła)
Kurde mi też zeszla skóra z sutków, jak jaszczurka się poczułam
Stary 2014-10-20, 23:19   #950
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Takiemu małemu do 3 miesiąca to tylko czopki, potem Ibum albo coś w tym stylu. Ja mam z tym dobrze, że siostra w aptece pracuje i ja jej tylko listę daję a ona już mi wybierze. To, czego nie będzie miała u siebie, to zamówię w gemini.
Odnośnie czopków to wszystkie jakie widziałam w gemini są od 3 miesiąca życia. A są jakieś od 1 dnia życia? Bo do ust to znalazłam zawiesinę od urodzenia, ale czopków to nie.
Stary 2014-10-20, 23:28   #951
NaamaH6669
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Karo a to Twoje łóżeczko o którym już mi wspominałaś, ma odpinane wyjście dla dziecka? bo właśnie chciałabym zamówić chyba podobne do Twojego, o takie http://www.wozkifoteliki.pl/lozeczka...abycenter.html ale widzę, że ono nie ma tego wyjścia no i teraz sama nie wiem czy to jest minus jak dziecko podrośnie i będzie mi wyć, że chce wyjść i będę musiała je za każdym razem sama wyciągać

Tez myślałam nad tym łóżeczkiem, jest najładniejsze ze wszystkich jakie widziałam. Z tego co czytałam to niestety nie ma tego odpłatnego wyjścia z boku. Ale czy to problematyczne? Hmm chyba nie

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

SYNEK STAŚ 25.12.2014 SN 3660 g 57 cm <3
NaamaH6669 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 23:29   #952
Basjenia
Zadomowienie

mi moja mama cały czas przypomina żeby hartować. robię to głównie po kąpieli ciągne szczypie wykręcam i drapię szczotką. myślałam że schodzi od tego....
Stary 2014-10-20, 23:40   #953
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak jak Karo też patrzyłam na skład co to ten maltan jest i jak dla mnie to antybakteryjnie to on nie działa i teraz myślę co kupić na brodawki. A też jestem na etapie zamówienia aptecznego

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Na moim smoczku pisało jak wyparzac ale kiedy to nie wiem, chyba mąż wyparzy jak.urodzę i dowiezie.

czopki, no i mam w domu nurofen w syropie dla dzieci, ale nie wiem od kiedy można go podawać.

Cytat:
I pytanie za 100 punktów do doświadczonych mam ten linomag zielony to do smarowania pupy zaczerwienionej czy zapobiegawczo? Przy każdej zmianie pieluszki smarujemy i jeśli tak to czym?

ja smarowałam przy każdej a jak były problemy z odparzeniami to stosowałam już czymś innym.
konkretniej to maścią robioną, ale nie wiem co to za cudo było, bo to znajomego teściowa pracuje na noworodkach i nam to załatwił. My mieliśmy problem odparzeniowy z tymi pampersami pampersa i ta maść nas uratowała no i zmiana pampków w tedy oczywiście.to tak nawiasem.

Sasia bardzo podobne do tego espritowego co my mamy. i niestety minus taki, że nie ma wyjścia z łóżeczka tego odpinanego, co jednak u nas okazało się plusem
wkładałam dziecko i miałam 99% pewności, że nie wyjdzie. ten 1% zostawiałam jako ewentualność, że czmychnie mi górą.
ale nigdy tak nie było. Spała w tym łóżeczku przeszło dwa lata, i zdarzało jej się wyciągać nogę na ramę, że chce wyjść, ale nigdy nie wyszła. nie zostawiałam ją bez słowa, to raz, zawsze mówiłam że zaraz wracam idę gdzieś tam siku, otworzyć drzwi listonoszce etc. no i plus kilka zabawek, które wiedziałam że będzie się bawić.
Były płacze, ale to jak była mniejsza, ale w tedy szans na ucieczkę nie było, bo nie wyspindrałaby się

Mam nadzieję, że nie zniknie mi koszyk z apteki, więc zamykam lapka na otwartej przeglądarce, byle zakupy się utrzymały do jutra.

A teraz lecę spać. dopiero. mam nadzieję, że wstanę o tej 6 spokojnie.

Kciuki za jutrzejsze wizyty dziewczyny! śpijcie dobrze.

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 23:48   #954
sasia25
Rozeznanie

Karo, jak jestes zarejestrowana, to koszyk zostanie, a jak nie to raczej zniknie .
Co do lozeczka, właśnie myslalam, ze takie odpięcie jest wygodne, bo dziecko może wyjsc po spaniu, ale z drugiej moze lepiej nie i tak jak mowisz, ma sie pewnosc, ze tam siedzi.
Hmmm zastanowię się do jutra.

aa jeszcze w wolnej chwili napisz mi czy kupowałaś do tego łóżeczka taki normalny materac jak do drewnianego?

Namah a też chcesz turystyczne zamiast drewnianego? masz jakieś inne na oku?
Faktycznie to jest najładniejsze ze wszystkich (są jeszcze w innych kolorach, widziałam w google grafika, ale niedostępne lub droższe o nawet kilka stów).
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 23:56   #955
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
mi moja mama cały czas przypomina żeby hartować. robię to głównie po kąpieli ciągne szczypie wykręcam i drapię szczotką. myślałam że schodzi od tego....
Ja się od nich trzymam z dala i też zeszła więc u Ciebie to może nie od tortur
Stary 2014-10-21, 00:13   #956
NaamaH6669
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Karo, jak jestes zarejestrowana, to koszyk zostanie, a jak nie to raczej zniknie .

Co do lozeczka, właśnie myslalam, ze takie odpięcie jest wygodne, bo dziecko może wyjsc po spaniu, ale z drugiej moze lepiej nie i tak jak mowisz, ma sie pewnosc, ze tam siedzi.

Hmmm zastanowię się do jutra.

aa jeszcze w wolnej chwili napisz mi czy kupowałaś do tego łóżeczka taki normalny materac jak do drewnianego?

Namah a też chcesz turystyczne zamiast drewnianego? masz jakieś inne na oku?

Faktycznie to jest najładniejsze ze wszystkich (są jeszcze w innych kolorach, widziałam w google grafika, ale niedostępne lub droższe o nawet kilka stów).

Tak zamiast drewnianego dokupie dobry materac i będzie idealne -taka mam nadzieje te disneya są śliczne ale faktycznie droższe. Z innych to ewentualnie BabyOno i Baby Mix myślałam.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

SYNEK STAŚ 25.12.2014 SN 3660 g 57 cm <3
NaamaH6669 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 00:19   #957
Chemisette
Rozeznanie

Zmykam dziewczyny, życzę spokojnej nocy
Stary 2014-10-21, 06:59   #958
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:

Zapobiegawczo się nie smaruje tylko jak już coś jest odparzone. Nie ma co napychać dziecka maściami.

Cytat:
Pierwsze slysze to jakieś straszne zabobony są sutkow sie nie hartuje tylko nawilza żeby właśnie skóra nie zeszła..mi skóra nie zeszła.. Smaruje w kąpieli czasem oliwka i później maltanem i są ładne nawilzone a jak czuję że.siara leci to i nią smaruje.

Ja dziewczyny bym raczej niczym nie "odkazala" jak już będziecie karmić przecież pokarm jest najlepszy i antybakteryjny nie dajmy się zwariowac żeby drzec pumeksem i odkazac spirytusem :-D

Zapraszam na bloga hafija.pl !

Co do skladu maści ona ma raczej nawilzyc dlatego smaruje.się też lanolina i mascia puralen a nie odkazyć bo od tego jest sam pokarm przecież..

---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ----------

Aaa zarejestrujcie się to Wam koszyk.z zakupami na pewno nie zniknie ;-)

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-10-21, 07:06   #959
alekaz1
Zakorzenienie

Dobry. Tz wstal przed 5 i od tej pory wdumie weget
uje a nie spie. Zaraz jade kolezanke zawiesc na dworzec. Potem przyjade poleze do 10 i na 11,30 na wizyte
Stary 2014-10-21, 07:14   #960
sjero
Raczkowanie

witam się i ja, jako prawie zombiak dziś taka śpiąca jestem, że masakra jadąc do pracy pilnowałam się, żeby nie zasnąć za kierownicą najchętniej bym wlazła pod biurko i się zdrzemnęła
sjero jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości