Mamusie lutowe 2015 - cz. 3 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-20, 21:14   #631
emdzik
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 3

Dupa mnie boli od warsztatów

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 21:22   #632
1141655
Zakorzenienie

nicki jeju historie Twojej siostry coś strasznego, żeby mieć takie pechy straszne ..a co do kradziezy,to nie wyobrazam sobie jakie to musi byc okropne uczucie,ze ktos ci w domu w katy zagladal,pozabieral itd
....

Magdalenoooooooo opowiadaj co bylo, a nie o dupie mowisz
Co dawali?

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 21:30   #633
201704210903
Konto usunięte

Ala mam nadzieję że będzie dobrze że się badanie cie uspokoi. Bez badania to byś się do porodu denerwowała.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 21:48   #634
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość

Magdalenoooooooo opowiadaj co bylo, a nie o dupie mowisz
Co dawali?
już pisze musze sie skupic

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Hehe ogolnie takie warsztaty chyba nie dla mnie.. tzn nie umiem tak długo siedzieć... to jak mnie plecy i brzuch bolały to jeszcze jakoś przeżyłam... ale moja dupa i dosłownie całe krocze ... aua! powinni dawać poduszki żeby się lepiej siedziało.. było widać, że te wszystkie ciężarne tylko co chwile szukały innej pozycji jak wygodnie usiąść...
Żadnej w sumie przerwy.. bo miało niby być 15 min ale że mieli małe opóźnienie to w sumie było przejście z jednej sali do drugiej, zajęcie miejsc i już naciskali na to żeby zaczynać :/

No była oczywiście pierwsza pomoc. Było to ciekawe ale moim zdaniem krótko. Zdążyli tylko powiedziec o RKO i pokazali co robić jak się dziecko zakrztusiło i połknęło np jakąś zabawke. Nie zdążyli powiedzieć nic na temat oparzeń, porażeń prądem czy czegokolwiek.
No i pan dawał jakieś głupie punkty jak ktoś sie odzywał żeby 2 najlepsze osoby coś dostały... i co dostały ? batonika Wase która była dostępna przy wejściu
Później Pani z Johnson's na temat pielęgnacji noworodka. W sumie ładnie i ciekawie wszystko powiedziała, pokazała kąpiel, jak smarować, jak przewijać itp. Pokazała nawet jak którą stroną ubiera się pampersy żeby panowie wiedzieli mój mąż stwierdził że w końcu nie będzie sie mylił
Pani z enfamilu gadała o mleku oczywiście jakie to dobre jest ale nie naciskała jakoś na ich produkt, opowiadała o ich mleku ale zawsze mówiła "lub innym które państwo ew wybiorą".
Jakaś babka o tabletkach ich gadała. O DHA , witaminie D itp.
Aaaa i zarąbista jest ta położna Iwona Guć ona jakies ADHD ma ale się uśmialiśmy jak przez chwile prowadziła temat o karmieniu piersią. Mówiła oczywiście jakie to ważne, i żeby się nie poddawać pod żadnym pozorem Pokazywała jak karmić przy pomocy poduszki, miała "doklejanego" cyca bo ona to taka szczupła ze oooo jaaa... i żeby cycka nie gnieść i nie "wyduszać" mleka bo mamy jakieś 2 rodzaje gruczołów (czy czegoś tam ) i te jedne są kruche i kobieta robi sobie wtedy krzywde. Mówiła żeby lepiej facet wtedy robił masaż.. taki miły , odprężający, że kobiecie aż przyjemnie i hormony zaczynają pracować wtedy nawet na mleko
Ona to wszystko tak śmiesznie gadała że naprawdę myślałam że się posikam.
I na szybko pokazywała jak się powinno oddychać. Mieliśmy próbować. Ale mi to nie wychodzi
No i facet od tych fotelików wykład robił ale już byłam tak padnięta że połowy nie słyszałam. Reklamował oczywiście jakie to foteliki recaro (czy jakaś taka firma ) są najlepsze, najbezpieczniejsze i w ogóle cud malina.

Szło wygrać właśnie jeden z tych fotelików ale wygrał go ktoś w drugiej grupie więc nie wiemy nawet kto i co ułożył. Bo to tam było z tym hasłem "mamo to ja" . U mnie w grupie to auaaa babki już se miały wręcz wiersze poprzygotowane. No i dostały pampersy i te najlepsze rzeczy.
A mój TŻ wygrał ręczniczek enfamilu (a dzisiaj sami dwa kupiliśmy ręczniki ) . a ja nic nie wygrałam
A w tych wszystkich siatkach to pełno ulotek oczywiście, śliniaczek enfamil, 3szt pampersów dada 4...jakby chociaz trójek nie mogli dać, smoczek, kawa mama coffee, próbki palmersów, gazeta mamo to ja ze stycznia , zniżka 10% na te foteliki , i nie wiem czy coś jeszcze było...

27.01.2015 <3
Stary 2014-10-20, 22:19   #635
1141655
Zakorzenienie

Ale Iwonę Guć poznałaś, ona jest ZARĄBISTA no kurcze z taką mogłabym rodzić naprawdę Ten sztuczny cycek nam też pokazywała
Nie no jak bede miala problemy
z laktacja, to sie do niej zglosze, bo prowadzi poradnie, przyjezdza tez do domu

No a te warsztaty wszystkie to w wiekszosci reklamowe spotkania, ale malo tego i tak, mogloby byc wiecej nawet propozycji promocji, wiecej marek kosmetykow a nie ,ze jedna itd... czlowiek chenie by poznal cos wiecej tak samo jak piszesz- pierwsza pomoc,zawsze wiaze sie z pokazem oddechowym itp
a wlasnie prad tez wazna sprawa noooooo

a z tym wysiedzeniem to sie zgodze, katastrofaaaaaaaaa
na szczescie na tych dwoch warsztatach co bylam przerwy co ok 30-40 min byly takie na 10 min rozprostowania kosci
aale i tak wiercilam sie jak nie wiem
inne jakos tak spokojniej siedzialy
nawet te w zaawansowanej ciazy
stwierdzilam,ze one juz chyba nie maja sily sie wiercic

Doczytalas, to co napisalam,ze 1.12 rusza szkola rodzenia w redlowie ?

Edytowane przez 1141655
Czas edycji: 2014-10-20 o 22:22
Stary 2014-10-20, 22:39   #636
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Iwonę Guć poznałaś, ona jest ZARĄBISTA no kurcze z taką mogłabym rodzić naprawdę Ten sztuczny cycek nam też pokazywała
Nie no jak bede miala problemy
z laktacja, to sie do niej zglosze, bo prowadzi poradnie, przyjezdza tez do domu

No a te warsztaty wszystkie to w wiekszosci reklamowe spotkania, ale malo tego i tak, mogloby byc wiecej nawet propozycji promocji, wiecej marek kosmetykow a nie ,ze jedna itd... czlowiek chenie by poznal cos wiecej tak samo jak piszesz- pierwsza pomoc,zawsze wiaze sie z pokazem oddechowym itp
a wlasnie prad tez wazna sprawa noooooo

a z tym wysiedzeniem to sie zgodze, katastrofaaaaaaaaa
na szczescie na tych dwoch warsztatach co bylam przerwy co ok 30-40 min byly takie na 10 min rozprostowania kosci
aale i tak wiercilam sie jak nie wiem
inne jakos tak spokojniej siedzialy
nawet te w zaawansowanej ciazy
stwierdzilam,ze one juz chyba nie maja sily sie wiercic

Doczytalas, to co napisalam,ze 1.12 rusza szkola rodzenia w redlowie ?
No babka super! Mojej mamie teraz opowiadała, też właśnie mówiła że ją zna.. nie osobiście ale że też dużo o niej słyszała itp.
Pozytywna. Ale pewnie jakieś terminy ma itp.. dużo u niej chętnych

No nam brakowało niektórych zagadnień.. a tak pędzili z czasem... No ale co poradzić.

Tu oprócz tego "przejścia" nie było żadnej przerwy...
No wiadomo, że można było sobie wyjść czy coś, ale też głupio tak, no i człowiek chce słuchać i w ogóle.

Aaa no i o krwi pępowinowej było...

Tak właśnie doczytałam wszystko.
Super z tą SR! Ciekawe jak to będzie wyglądać i czy nie za późno dla mnie

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

I Ci powiem w ogóle, że się załamałam .. jak sie gapiłam na te wszystkie brzuchatki to stwierdziłam, że one po prostu są chyba też z lutego.. identyczne brzuchy. I jak się wpisywaliśmy na kartke taką to przynajmniej 3 z tej mojej grupy były na luty, ale kartke widziałam z początku bo siedzieliśmy bliżej... a za mną jeszcze tyle babek się wpisywało, że jak zaleje ten szpital w lutym to ciekawe czy dla nas miejsca starczy
Naprawdę myśle, że większość była przedział styczeń-marzec. Kilka może było takich już bliżej że gdzies listopad grudzień. I kilka takich co praktycznie brzucha nie mialy. Reszta stawiam, że luty

27.01.2015 <3
Stary 2014-10-20, 22:52   #637
1141655
Zakorzenienie

No co ty.... nie strasz
na tych warsztatach co ja bylam to w wiekszosci taaaaaaaaaaaakie brzucholki,choc to kurka nigdy nie wiadomo nie no musi byc dla nas miejscowka
gdzie my biedne mamy jechac taki kawal:P

Ciekawe ile ta SR bedzie trwala
jak miesiac
to sie wyrobisz
ja moge do stycznia robic chyba

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-20, 22:56   #638
emdzik
Zakorzenienie

No serio... zmówiły się chyba wszystkie.. no ale luty taaaki dłuuugi że na pewno każda urodzi innego dnia

A gdzie Ty o tym przeczytałaś że w grudniu się zaczyna? bo ja nie widze

27.01.2015 <3
Stary 2014-10-20, 22:58   #639
1141655
Zakorzenienie

glowna strona szpitala pod informacja o mammografii (bodajze trzecia notka)

Stary 2014-10-20, 23:01   #640
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:
glowna strona szpitala pod informacja o mammografii (bodajze trzecia notka)
a ja w zakładke wchodziłam gdzie maja o szkole rodzenia a tam pusto

27.01.2015 <3
Stary 2014-10-21, 06:10   #641
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Alunia ciesze się bardzo że lepiej przechodzisz to wszystko z nami
Nicki coś siostrze życie daje popalić

U nas ja mam jedno imię, M 2 i Zuzka też. Chciałam żeby miała jedno, ale M babcie tak ciepło zawsze wspominał że sama zaproponowałam mu że jak chce może Zuzia mieć drugie imię po jego babci Magdalena będzie miała najprawdopodobniej jedno

Ja jak byłam na tych drugich warsztatach to czas minął bardzo szybko. Były na prawdę bardzo ciekawe i śmiechowe
Emdzik dostałaś jakieś fajne gadżety? Czy same ulotki?
My chyba na te Mamo to ja nie pojedziemy. M nie chce a z Zuzką bym się tylko umęczyła.

---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ----------

Dzień dobry wtorkowo
Ale pogoda wrrr, zimno wietrznie, mam nadzieję że ok południa będzie tak jak wczoraj i wyjdzie ładne słoneczko Na dzisiaj umówiłam się z 2 koleżankami na ploteczki. Wrócę do domu i padnę znowu bo jedne spotkanie przed południem drugie po południu

Ostatnie kilka dni to u mnie ciągłe jedzenie. Mogę jeść wszystko i każde ilości, już się boje co gin powie na wizycie Sama czuje że sobie się taka rozlana Mój brzuchol rośnie na boki bardziej niż do przodu
Stary 2014-10-21, 06:33   #642
maciejka1987
Zakorzenienie

MamaZuzi przybij piątkę... ja wczoraj miałam dzień wielkiego głoda... Mam nadzieję, że dzisiaj się opamiętam. Ale coś czuję, że w tym miesiącu będzie na plusie ze 2 kg. Nie przeszkadzałoby mi to, gdybym wiedziała, że jadłam w pełni zdrowo :P a tak nie do końca mam czyste sumienie...

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 06:38   #643
201704210903
Konto usunięte

Ciekawe ile ją będę ważyć po tym szpitalu bo na pewno coś spadne na wadze. W ogóle nie jem słodkiego ale jak wyjde to sobie zażycze coś niezdrowego
Moja kluseczka w piątek miała już 650 g

Stary 2014-10-21, 06:43   #644
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Mlebi oj tak po takim pobycie to nie żałuj sobie i zjedz coś kalorycznego
Ciekawe ile moja kluska waży
Dobrze się czujesz? Nic nie boli?

Maciejka wieczorem miałam ochotę na spacer i tak sobie myślałam że gdyby to było lato bym cie na spacer wyciągnęła.
Stary 2014-10-21, 06:57   #645
1141655
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Ja też jakiegoś wielkiego głoda mam od wczoraj, myślę tylko o jedzeniu- to straszne. Jadłabym wszystko.....

Stary 2014-10-21, 07:11   #646
ewek000
Zadomowienie

Witam się wtorkowo
duszona łóżeczko śliczne
ewcik- ja kupiłam te rajstopy i jestem z nich zadowolona, są bardzo wytrzymałe,swoje mam już 2 miesiące i wydaje mi się że są lepsze od gatty
Paulina to chyba na zmianę pogody, bo ja tez od wczoraj chodzę po domu i ciągle jem, a moje cukry się buntują , wagą sie nie martw, będziemy gubić po tak grupowo
Melbi, ja też uważam że po szpitalu masz pełne prawo sobie to zrekompensować czymś niezdrowym , a zakupy internetowe też fajowe, i zobacz ile cie ominie obowiązków np sprzątania przedświątecznego - będziesz jak koordynator na leżąco wydająca dyspozycje, a tak na poważnie to trzyma kciuki za ciebie
Ala tak na osłodę dzisiejszego dnia
Ja dzisiaj o 11 jadę do Wawy z tż na rezonans, a że on po nocy to ja jadę do towarzystwa jako budzik, ewentualnie zapasowy kierowca, chociaż z tym to może być lipa, bo mi ręce tak dają popalić od dwóch dni że prawie nie sypiam. Jak z prawą jest w miarę, to lewa masakra, aż jakieś popuchnięte guzy mi wylazły i bolą, no ale dobrze że prawa ok to może mi sie uda poszydełkować
No i kupiłam sobie wczoraj zieloną herbatkę z wanilią w Lidlu i własnie się delektuję pysznym smakiem ale jeszcze fajniejszym zapachem
ewek000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 07:31   #647
aggo_di
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
Coraz lepiej się czuje. Do końca ciąży będę musiała leżeć więc wszystko zamówień przez internet. Biedny tz będzie musiał prasowac ubranka

Mlebiś, ja tam po sklepach nie lubię chodzić, więc i tak przez internet zamierzałam zamawiać, więc wierzę, że się da wszystko zdalnie zrobić

U nas prasuje Mąż i ostatnio stwierdził, że takie małe ubranka to żaden problem, dwa razy przykładasz żelazko i po kłopocie jeszcze nigdy owego nie prasował, ale skoro tak mówi, to wierzę, że tak jest

Cytat:
Napisane przez buu007 Pokaż wiadomość
aggo wiem ze w albumie,ale ja go nie widze
...
a ja tak przeczytałam i myślę sobie, jak to nie widzisz, skoro nawet skomentowałaś hehehe

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Jak zaglądnąć do tych albumów w których umieszczacie zdjęcia?

Ewek oczywiście, że znam Twoje zdanie i moje jest dokładnie takie samo Hoope pięknie pisze. Dobrze, że wierzy w to o czym mówi, ale jak wiadomo, jak napisałaś, życie lubi płatać figle i pisać przekorne scenariusze. Ja od dziecka miałam pod górkę, więc chyba powinnam do tego przywyknąć. A ja ciągle mam nadzieję...

Dziewczyny współczuję wam tych remontów. Eh mnie czeka pokój dzieci, bo maleństwo będzie miało pokój z moją pasierbicą. Muszę to jakoś pogodzić.
ALUNIA- ja wrzucałam do albumu, który mam widoczny dla znajomych- już zaakceptowałam Twoje zaproszenie, więc powinnaś zobaczyć.

A ja remonty lubię zazwyczaj robimy większość rzeczy sami, bo sprawia nam to dużo frajdy tylko niestety schodzi sporo czasu, bo zawsze dojdzie jeszcze kilka rzeczy do zrobienia.

Alu, nadzieja jest zawsze! Nie chcę, żeby zabrzmiało to moralizatorsko, czy nawet infantylnie, ale ja wiele razy po prostu zawierzałam Bogu w niektórych sprawach i modliłam się, bo nic innego nie umiałam już zrobić. I niezależnie, jak się potoczyło, to wiedziałam, że dam radę...

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Dupa mnie boli od warsztatów
ja idę w czwartek na bezpiecznego malucha, ale nie wiem, właśnie czy wysiedzę... po imieninach teściowej było ciężko- w końcu ortopeda nakazał mi półleżeć, a nie siedzieć
aggo_di jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 07:56   #648
karolcia8828
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!

Ciężko Was nadrobić, mimo tylko jednego dnia przerwy

Melbi super że już po Teraz musisz duużo odpoczywać, a TŻ powinien się wykazać. W końcu obie musimy dotrwać do 9 lutego bo chyba ten sam termin mamy. A co do prasowania przez TZ, to bardzo dobry moment, na przekazanie tej czynności)

Alunia, aż mnie zatkało jak napisalaś o braku znieczulenia. Podziwiam Cię - wracajcie szybciutko do formy i teraz to już tylko samych pozytywnych wiadomości

1141655, Kano jak już będę wreszcie mogła nabyć własną komódkę to chyba Was zaproszę.....uroczo wyglądają te posegregowane ciuszki i inne pierdółki.

1141655 Kochana, no właśnie u mnie, ten remont jest przekleństwem. Musimy go zrobić, w dodatku w ramach oszczędności bez fachowców (TŻ jeździ po pracy, z teściem i tatą - a jeździ bo obecnie mieszkamy 50km od naszego mieszkanka), a ja nawet posprzatać nie daje rady, bo zadyszka mnie szybko łapie(ze względu na chore serducho jeszcze szybciej sie męcze).
Wczoraj tak jak pisałam pół dnia spędziłam użerając się z panią od ceramiki, a i tak gnida mnie olała. Idąc za radą Ewek poszukałam ostatecznie gresu dostępnego od ręki.
Stary 2014-10-21, 07:59   #649
1141655
Zakorzenienie

Oj Karolcia to w takiej samej sytuacji bylismy, z tym,ze do nas mielismy ok 20km
wiec troche mniej :/
I nie bylo ciazy,wiec lżej wszystko sie sprzatalo itd...
teraz sobie nie wyobrazam
Ale juz bluzej niz dalej? Na jakim etapie jestescie ?

Ja to pamietam, jak wykonczylismy ze stanu surowego na zrobione podlogi i sciany to nawet nie mialam sily sie cieszyc taka padnieta bylam

ja juz po tostach Bo maz jechal pozniej do pracy to mu tez zrobilam :P
i zjedlismy , mniam mniam
teraz w wyrku leze by moje lozysko szlo w gore jak szalone
Nie no wiecie ,ze mi sie dzis ono snilo masakra

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-21, 08:07   #650
Asia1105
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny

Ala, Mlebijak się dzisiaj czujecie?

Miłego dnia kochane
My dzisiaj kolejne zajęcia w szkole rodzenia

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Buu za wizytę
Asia1105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 08:08   #651
karolcia8828
Raczkowanie

Panele się wczoraj ułożyły, i wstępnie zamontowane są ościeżnice - ale mimo, już przygotowanych otworów, znów było kłucie ścian do 21 - bo a to nie trzymały pionu, a to jakieś wybrzuszenie. Łazienki wcale nie mamy jeszcze:P a w kuchni tylko płytki na ścianie. Czeka na nas poprawka gładzi, gipsowanie wokół ościeżnic, malowanie no i płytki + wyposażenie. Czekam na ostatni etap, to już będę lubiła

Poza tym, nie wiem co my mamy z tym głodem. Ja najchętniej wchłonę wszystko, tylko później cierp żołądku TŻ prowiant na remont sobie naszykował - a ja oczywiście go objadłam
Teraz jakis soczek byłby najlepszy.
Stary 2014-10-21, 08:12   #652
201704210903
Konto usunięte

Co do jedzenia to ją dostałam na śniadanie jajko zalane jakimś majonezem i chleb. Koleżanka z cukrzyca jogurt naturalny otręby śliwki jajko bez sosu i chleb. Zaczęłam jej zazdrość że ma takie pyszności

Stary 2014-10-21, 08:17   #653
1141655
Zakorzenienie

Mlebi ja kiedys slyszalam,ze w szpitalach cukrzycowi lepsze jedzonko dostaja, jak widac to prawda.... ajjajjaj
pomysl, jeszcze chwilke i bedziesz w domku

Mi odpisala babeczka od spraw organizacyjnych Szpitala Morskiego zapisala mnie na listę do SR W polowie listopada bedzie znany koszt i program Ale sie ciesze, biore w ciemno

Stary 2014-10-21, 08:17   #654
ewek000
Zadomowienie

karolcia8828- to masz dalej ode mnie ja mam 20 km, super że na coś się przydałam.
Ja byłam w niedzielę, grabić liście a mój ogród ma 1200 m i pełno drzew owocowych i kilka brzóz, zmachałam się jak osioł, mąż malował pokój córki. No i przyjechali moi rodzice zobaczyć postępy prac, i oczywiście usłyszałam ze się guzdrzemy że burdel jak był tak jest, a ogród to wysypisko śmieci i powinnam bardziej zadbać o teren dookoła domu. Myślałam że ich z stamtąd wywalę, kumacie ogród jest ważniejszy niż dom w środku. No i na koniec usłyszałam, że powinnam brać przykład z brata który w czerwcu kupił dom pod Gdynią i już w nim mieszka a my już dwa lata robimy remont i nic
Tylko wiecie mój brat kupił dom już w stanie gotowym do zamieszkania, sprzedał da swoje mieszkania i ma wszystko w duu.., a my mamy stary dom który był domem letniskowym który rozebraliśmy do fundamentów, i zaczęliśmy go przekształcać w całoroczny i nie za kredyt tylko za to co oszczędzimy w danym momencie
Stary 2014-10-21, 08:31   #655
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Ewa ja sobie wyobrażam jak tam u Was pięknie na działce jest

Dzieci nasze rosną jak na drożdzach i domagają się więcej
Tak sobie tłumaczę hi

Karolcia z dnia na dzień będzie coraz więcej widać Fajnie tak

Mlebi ja miałam też dietę w szpitalu związaną z zatruciem i dostawałam pyszności jak na warunki szpitalne. Wszystkie na sali mi zazdrościły. Bułeczki jabłuszka, marcheweczki

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Odkąd M zajął się odkurzaniem w mieszkaniu zaczął zauważać jak szybko się brudzi i że 2 razy w tygodniu odkurzyć to za mało bo przecież zawsze czysto było a teraz co się dzieje
Stary 2014-10-21, 08:32   #656
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki Wstałam, chociaż tak mi się nie chciało...szaro, buro, ponuro, pada deszcz w skrócie. Ogarniam się i wychodzę na lumpki. Mam nadzieję, ze coś znajdę...

Melbi, już dzisiaj wtorek, jeszcze trochę i wychodzisz Jak się czujesz? Nie masz skutków ubocznych po zabiegu?
Alunia jak dzisiaj się czujesz?

Cytat:
Napisane przez karolcia8828 Pokaż wiadomość
Panele się wczoraj ułożyły, i wstępnie zamontowane są ościeżnice - ale mimo, już przygotowanych otworów, znów było kłucie ścian do 21 - bo a to nie trzymały pionu, a to jakieś wybrzuszenie. Łazienki wcale nie mamy jeszcze:P a w kuchni tylko płytki na ścianie. Czeka na nas poprawka gładzi, gipsowanie wokół ościeżnic, malowanie no i płytki + wyposażenie. Czekam na ostatni etap, to już będę lubiła

Poza tym, nie wiem co my mamy z tym głodem. Ja najchętniej wchłonę wszystko, tylko później cierp żołądku TŻ prowiant na remont sobie naszykował - a ja oczywiście go objadłam
Teraz jakis soczek byłby najlepszy.
Cytat:
Napisane przez ewek000 Pokaż wiadomość
karolcia8828- to masz dalej ode mnie ja mam 20 km, super że na coś się przydałam.
Ja byłam w niedzielę, grabić liście a mój ogród ma 1200 m i pełno drzew owocowych i kilka brzóz, zmachałam się jak osioł, mąż malował pokój córki. No i przyjechali moi rodzice zobaczyć postępy prac, i oczywiście usłyszałam ze się guzdrzemy że burdel jak był tak jest, a ogród to wysypisko śmieci i powinnam bardziej zadbać o teren dookoła domu. Myślałam że ich z stamtąd wywalę, kumacie ogród jest ważniejszy niż dom w środku. No i na koniec usłyszałam, że powinnam brać przykład z brata który w czerwcu kupił dom pod Gdynią i już w nim mieszka a my już dwa lata robimy remont i nic
Tylko wiecie mój brat kupił dom już w stanie gotowym do zamieszkania, sprzedał da swoje mieszkania i ma wszystko w duu.., a my mamy stary dom który był domem letniskowym który rozebraliśmy do fundamentów, i zaczęliśmy go przekształcać w całoroczny i nie za kredyt tylko za to co oszczędzimy w danym momencie
Karolcia, już jedną nogą jesteś w domu Teraz juz tylko długi finisz Ewkoo, dom to nie taka prosta sprawa. My też kupiliśmy stary dom do kapitalnego remontu. Mąż wszystko zburzył do fundamentów i wszystko robił od nowa. A pieniędzy idzie bardzo dużo (studnia bez dna) bo dom to inwestycja na całe życie
Ollllciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 08:33   #657
ewek000
Zadomowienie

Paulina na wakacje zapraszam, dzieciaki będą miały super i te młodsze i te starsze bo jeziorko dwie minuty drogi od domu i bardzo długo przy brzegu płytko więc zero zmartwień że Zuzia wejdzie za głęboko
Znalazłam na stronie swojego szpitala jak się przygotować do porodu, i dziewczyny z Wawy na karowej szkoła rodzenia jest za darmo

CO ZABRAĆ ZE SOBĄ DO SZPITALA?

DOKUMENTY I WYNIKI BADAŃ

Kliknij aby powiększyć
Pamiętaj o dokumentach
Do porodu nie jest potrzebne skierowanie.
Należy mieć ze sobą:
- kartę przebiegu ciąży.
- dokument tożsamości, numer NIP własny i pracodawcy. Pacjentki w ciąży, również nieubezpieczone, ale posiadające obywatelstwo polskie i posiadające miejsce zamieszkania na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej mają prawo do korzystania ze świadczeń opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych na zasadach kreślonych w Ustawie z dnia 27 sierpnia 2004 r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych (Dz. U. nr 210 z 2004 r, poz. 2135 z pózn. zm.). Zobacz też tu.

Wyniki badań wykonanych w naszym szpitalu i w innych placówkach medycznych:
- grupy krwi i Rh z pieczęcią ZOZ i imienną osoby wykonującej badanie;
- WR, HbsAg,
- cytologii;
- posiewu z kanału szyjki macicy;
- USG;
- inne badania wykonywane w ciąży.
Należy pamiętać o konsultacjach specjalistycznych, kartach wypisowych ze szpitali.
Do planowego cięcia cesarskiego potrzebne będą również takie badania jak: układ krzepnięcia (wynik najpóźniej sprzed tygodnia), morfologia, elektrolity, badanie ogólne moczu oraz skierowanie ze wskazaniem do cięcia cesarskiego z zaświadczeniem uzasadniającym skierowanie do operacji.

RZECZY DLA SIEBIE
Kliknij aby powiększyć
Rzeczy osobiste spakuj zawczasu

Na trzy tygodnie przed planowanym terminem porodu należy przygotować rzeczy, które mogą przydać się w szpitalu:

- koszule nocne bawełniane umożliwiające karmienie;
- szlafrok;
- kapcie, klapki pod prysznic;
- skarpetki;
- biustonosz ciążowy (wzmocniony) lub do karmienia (z otwieranymi miskami), wkładki do biustonosza, wkładki higieniczne (nie z siateczką i bezzapachowe!), jak największe, np. typu nocnego lub maxi;
- przybory toaletowe, chusteczki higieniczne, kosmetyki;
- dwa ręczniki;
- kubek lub filiżankę;
- wszystkie przedmioty umilające Pani pobyt;
- karty telefoniczne na chip lub telefon komórkowy;
- odciągacz do pokarmu (można też wypożyczyć w Oddziale Położniczym).

DLA DZIECKA (dotyczy równiez Oddziału Patologii Noworodka oraz Oddziału Intensywnej Terapii Noworodka)

Kliknij aby powiększyć
Ubranka i kosmetyki dla dziecka
Należy zabrać ze sobą: - 3-5 szt. ciepłych i cienkich kaftaników;
- 3-5 szt. śpiochów lub pajacyków, body;
- skarpety, czapeczki bez wiązania;
- kocyk lub śpiworek, jasiek przydatny przy karmieniu;
- kosmetyki do kąpieli, chusteczki do pielęgnacji, ręcznik;
- paczkę pieluch jednorazowych dla noworodka (typu newborn), flanelowe i tetrowe pieluchy.
Bielizna noworodka powinna być wykonana z naturalnych włókien, najlepiej bawełny. Wszystkie te rzeczy powinny być świeżo uprane w specjalnym proszku do prania dziecięcej bielizny oraz wyprasowane.
W dniu wypisu w sezonie zimowym należy przynieść grubszy kocyk, śpiwór, ciepłą czapkę, sweterek, kombinezon lub dodatkowy ciepły kocyk.
Uprzejmie informujemy, że szpital nie pierze rzeczy osobistych pacjentek i noworodków. Brudne rzeczy należy zabierać do domu.
Stary 2014-10-21, 08:34   #658
1141655
Zakorzenienie

ewek ja sie totalnie nie przejmuje tym co inni mowia, wszystko robimy w swoim tempie, kurcze mieszkamy juz 10msc ale ciagle nie mamy drugiej lazienki zrobionej, mebli w salonie pod tv , drzwi do szaf , rolet , mnostwo pracy i pieniazkow jeszcze, nie mowiac o dodatkach
ale wiem,ze takie gadanie wkurza...
Na pewno wasz ogrod wyglada pieknie nie powinien nikt dodawac swoich uwag dot tego co ejszcze musicie zrobic itd to nieładnie
szczegolnie,ze full roboty, a ty w 6msc ciazy no kurcze i tak duzo robisz, takie grabienie to nie przelewki
eh ale niektorzy to zawsze 3 gr swoje musza...

Olcia koniecznie sie pochwal łupami
Ja też chcę do lumpkaaaaaaaaa, to mi daje takaaaaaaaa radosc

Edytowane przez 1141655
Czas edycji: 2014-10-21 o 08:36
Stary 2014-10-21, 08:35   #659
ewek000
Zadomowienie

Ollllciaaa- święta prawda, czasami żałuję że nie zburzyliśmy wszystkiego i nie postawiliśmy od nowa całego domu, chyba byłoby szybciej
Stary 2014-10-21, 08:47   #660
karolcia8828
Raczkowanie

Ewek zawsze znajdzie się ktoś kto podetnie skrzydła. Starasz się, starasz, tym bardziej, że jesteś w ciąży, a i tak nie doceniają. Przykre, ale i na to jest metoda - jednym uchem wpuścić drugim wypuścić, a w miedzyczasie myśleć o czymś innym. A jak napisałaś o jeziorku to już się rozmarzyłam i nawet niezagrabiony ogród mi tu ładnie się komponuje
Z moimi mam podobnie, a to drzwi takie sobie, kolor paneli nie za bardzo, plany zabudowy takie sobie, niedostatecznie posprzątane. A w nawiązaniu do apetytu to nawet złą przyszłą matką bywam Bo czasem mnie na pizze najdzie ochota, albo kebabika....:P Ale co tam, szczęśliwa matka to i dziecko szczęśliwe, prawda??

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości