![]() |
#631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 3
Dupa mnie boli od warsztatów
![]()
#632 |
Zakorzenienie
|
nicki jeju historie Twojej siostry coś strasznego, żeby mieć takie pechy straszne ..a co do kradziezy,to nie wyobrazam sobie jakie to musi byc okropne uczucie,ze ktos ci w domu w katy zagladal,pozabieral itd
.... ![]() Magdalenoooooooo opowiadaj co bylo, a nie o dupie mowisz ![]() Co dawali? ![]()
#633 |
Konto usunięte
|
Ala mam nadzieję że będzie dobrze że się badanie cie uspokoi. Bez badania to byś się do porodu denerwowała.
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Zakorzenienie
|
już pisze
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Hehe ogolnie takie warsztaty chyba nie dla mnie.. tzn nie umiem tak długo siedzieć... to jak mnie plecy i brzuch bolały to jeszcze jakoś przeżyłam... ale moja dupa i dosłownie całe krocze ... aua! powinni dawać poduszki żeby się lepiej siedziało.. było widać, że te wszystkie ciężarne tylko co chwile szukały innej pozycji jak wygodnie usiąść... Żadnej w sumie przerwy.. bo miało niby być 15 min ale że mieli małe opóźnienie to w sumie było przejście z jednej sali do drugiej, zajęcie miejsc i już naciskali na to żeby zaczynać :/ No była oczywiście pierwsza pomoc. Było to ciekawe ale moim zdaniem krótko. Zdążyli tylko powiedziec o RKO i pokazali co robić jak się dziecko zakrztusiło i połknęło np jakąś zabawke. Nie zdążyli powiedzieć nic na temat oparzeń, porażeń prądem czy czegokolwiek. No i pan dawał jakieś głupie punkty jak ktoś sie odzywał żeby 2 najlepsze osoby coś dostały... i co dostały ? batonika Wase która była dostępna przy wejściu ![]() Później Pani z Johnson's na temat pielęgnacji noworodka. W sumie ładnie i ciekawie wszystko powiedziała, pokazała kąpiel, jak smarować, jak przewijać itp. Pokazała nawet jak którą stroną ubiera się pampersy żeby panowie wiedzieli ![]() ![]() Pani z enfamilu gadała o mleku oczywiście jakie to dobre jest ![]() Jakaś babka o tabletkach ich gadała. O DHA , witaminie D itp. Aaaa i zarąbista jest ta położna Iwona Guć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ona to wszystko tak śmiesznie gadała że naprawdę myślałam że się posikam. I na szybko pokazywała jak się powinno oddychać. Mieliśmy próbować. Ale mi to nie wychodzi ![]() No i facet od tych fotelików wykład robił ale już byłam tak padnięta że połowy nie słyszałam. Reklamował oczywiście jakie to foteliki recaro (czy jakaś taka firma ![]() ![]() Szło wygrać właśnie jeden z tych fotelików ale wygrał go ktoś w drugiej grupie ![]() A mój TŻ wygrał ręczniczek enfamilu ![]() ![]() ![]() A w tych wszystkich siatkach to pełno ulotek oczywiście, śliniaczek enfamil, 3szt pampersów dada 4...jakby chociaz trójek nie mogli dać, smoczek, kawa mama coffee, próbki palmersów, gazeta mamo to ja ze stycznia ![]() ![]()
#635 |
Zakorzenienie
|
Ale Iwonę Guć poznałaś, ona jest ZARĄBISTA no kurcze z taką mogłabym rodzić naprawdę
![]() Nie no jak bede miala problemy z laktacja, to sie do niej zglosze, bo prowadzi poradnie, przyjezdza tez do domu ![]() No a te warsztaty wszystkie to w wiekszosci reklamowe spotkania, ale malo tego i tak, mogloby byc wiecej nawet propozycji promocji, wiecej marek kosmetykow a nie ,ze jedna itd... czlowiek chenie by poznal cos wiecej ![]() a wlasnie prad tez wazna sprawa noooooo a z tym wysiedzeniem to sie zgodze, katastrofaaaaaaaaa na szczescie na tych dwoch warsztatach co bylam przerwy co ok 30-40 min byly takie na 10 min rozprostowania kosci aale i tak wiercilam sie jak nie wiem inne jakos tak spokojniej siedzialy nawet te w zaawansowanej ciazy stwierdzilam,ze one juz chyba nie maja sily sie wiercic ![]() Doczytalas, to co napisalam,ze 1.12 rusza szkola rodzenia w redlowie ? ![]()
http://agicosmoholic.blogspot.com/ Mój wlasny, prywatny blog. ![]() http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/ Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach ![]() Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2014-10-20 o 22:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozytywna. Ale pewnie jakieś terminy ma itp.. dużo u niej chętnych ![]() No nam brakowało niektórych zagadnień.. a tak pędzili z czasem... No ale co poradzić. Tu oprócz tego "przejścia" nie było żadnej przerwy... ![]() No wiadomo, że można było sobie wyjść czy coś, ale też głupio tak, no i człowiek chce słuchać i w ogóle. Aaa no i o krwi pępowinowej było... Tak właśnie doczytałam wszystko. Super z tą SR! Ciekawe jak to będzie wyglądać i czy nie za późno dla mnie ![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- I Ci powiem w ogóle, że się załamałam .. jak sie gapiłam na te wszystkie brzuchatki to stwierdziłam, że one po prostu są chyba też z lutego.. identyczne brzuchy. I jak się wpisywaliśmy na kartke taką to przynajmniej 3 z tej mojej grupy były na luty, ale kartke widziałam z początku bo siedzieliśmy bliżej... a za mną jeszcze tyle babek się wpisywało, że jak zaleje ten szpital w lutym to ciekawe czy dla nas miejsca starczy ![]() Naprawdę myśle, że większość była przedział styczeń-marzec. Kilka może było takich już bliżej że gdzies listopad grudzień. I kilka takich co praktycznie brzucha nie mialy. Reszta stawiam, że luty ![]()
![]() |
#637 |
Zakorzenienie
|
No co ty.... nie strasz
na tych warsztatach co ja bylam to w wiekszosci taaaaaaaaaaaakie brzucholki,choc to kurka nigdy nie wiadomo ![]() ![]() gdzie my biedne mamy jechac taki kawal:P Ciekawe ile ta SR bedzie trwala jak miesiac to sie wyrobisz ![]() ja moge do stycznia robic ![]() ![]()
#638 |
Zakorzenienie
|
No serio... zmówiły się chyba wszystkie.. no ale luty taaaki dłuuugi że na pewno każda urodzi innego dnia
![]() A gdzie Ty o tym przeczytałaś że w grudniu się zaczyna? bo ja nie widze ![]()
#639 |
Zakorzenienie
|
glowna strona szpitala pod informacja o mammografii (bodajze trzecia notka)
#640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#641 |
Wtajemniczenie
|
Alunia ciesze się bardzo że lepiej przechodzisz to wszystko z nami
![]() Nicki coś siostrze życie daje popalić ![]() U nas ja mam jedno imię, M 2 i Zuzka też. Chciałam żeby miała jedno, ale M babcie tak ciepło zawsze wspominał że sama zaproponowałam mu że jak chce może Zuzia mieć drugie imię po jego babci ![]() ![]() Ja jak byłam na tych drugich warsztatach to czas minął bardzo szybko. Były na prawdę bardzo ciekawe i śmiechowe ![]() Emdzik dostałaś jakieś fajne gadżety? Czy same ulotki? My chyba na te Mamo to ja nie pojedziemy. M nie chce a z Zuzką bym się tylko umęczyła. ---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Dzień dobry wtorkowo ![]() Ale pogoda wrrr, zimno wietrznie, mam nadzieję że ok południa będzie tak jak wczoraj i wyjdzie ładne słoneczko ![]() ![]() Ostatnie kilka dni to u mnie ciągłe jedzenie. Mogę jeść wszystko i każde ilości, już się boje co gin powie na wizycie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#642 |
Zakorzenienie
|
MamaZuzi przybij piątkę... ja wczoraj miałam dzień wielkiego głoda... Mam nadzieję, że dzisiaj się opamiętam. Ale coś czuję, że w tym miesiącu będzie na plusie ze 2 kg. Nie przeszkadzałoby mi to, gdybym wiedziała, że jadłam w pełni zdrowo :P a tak nie do końca mam czyste sumienie...
#643 |
Konto usunięte
|
Ciekawe ile ją będę ważyć po tym szpitalu bo na pewno coś spadne na wadze. W ogóle nie jem słodkiego ale jak wyjde to sobie zażycze coś niezdrowego
![]() Moja kluseczka w piątek miała już 650 g Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Wtajemniczenie
|
Mlebi oj tak po takim pobycie to nie żałuj sobie i zjedz coś kalorycznego
![]() Ciekawe ile moja kluska waży ![]() Dobrze się czujesz? Nic nie boli? Maciejka wieczorem miałam ochotę na spacer i tak sobie myślałam że gdyby to było lato bym cie na spacer wyciągnęła.
#645 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja też jakiegoś wielkiego głoda mam od wczoraj, myślę tylko o jedzeniu- to straszne. Jadłabym wszystko.....
#646 |
Zadomowienie
|
Witam się wtorkowo
duszona łóżeczko śliczne ewcik- ja kupiłam te rajstopy i jestem z nich zadowolona, są bardzo wytrzymałe,swoje mam już 2 miesiące i wydaje mi się że są lepsze od gatty Paulina to chyba na zmianę pogody, bo ja tez od wczoraj chodzę po domu i ciągle jem, a moje cukry się buntują , wagą sie nie martw, będziemy gubić po tak grupowo ![]() Melbi, ja też uważam że po szpitalu masz pełne prawo sobie to zrekompensować czymś niezdrowym ![]() ![]() ![]() ![]() Ala ![]() ![]() Ja dzisiaj o 11 jadę do Wawy z tż na rezonans, a że on po nocy to ja jadę do towarzystwa jako budzik, ewentualnie zapasowy kierowca, chociaż z tym to może być lipa, bo mi ręce tak dają popalić od dwóch dni że prawie nie sypiam. Jak z prawą jest w miarę, to lewa masakra, aż jakieś popuchnięte guzy mi wylazły i bolą, no ale dobrze że prawa ok to może mi sie uda poszydełkować ![]() No i kupiłam sobie wczoraj zieloną herbatkę z wanilią w Lidlu i własnie się delektuję pysznym smakiem ale jeszcze fajniejszym zapachem |
![]() ![]() |
![]() |
#647 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas prasuje Mąż i ostatnio stwierdził, że takie małe ubranka to żaden problem, dwa razy przykładasz żelazko i po kłopocie ![]() ![]() ... a ja tak przeczytałam i myślę sobie, jak to nie widzisz, skoro nawet skomentowałaś ![]() Cytat:
A ja remonty lubię ![]() ![]() Alu, nadzieja jest zawsze! Nie chcę, żeby zabrzmiało to moralizatorsko, czy nawet infantylnie, ale ja wiele razy po prostu zawierzałam Bogu w niektórych sprawach i modliłam się, bo nic innego nie umiałam już zrobić. I niezależnie, jak się potoczyło, to wiedziałam, że dam radę... ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- ja idę w czwartek na bezpiecznego malucha, ale nie wiem, właśnie czy wysiedzę... po imieninach teściowej było ciężko- w końcu ortopeda nakazał mi półleżeć, a nie siedzieć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Ciężko Was nadrobić, mimo tylko jednego dnia przerwy ![]() Melbi super że już po ![]() ![]() ![]() Alunia, aż mnie zatkało jak napisalaś o braku znieczulenia. Podziwiam Cię - wracajcie szybciutko do formy i teraz to już tylko samych pozytywnych wiadomości ![]() 1141655, Kano jak już będę wreszcie mogła nabyć własną komódkę to chyba Was zaproszę.....uroczo wyglądają te posegregowane ciuszki i inne pierdółki. 1141655 Kochana, no właśnie u mnie, ten remont jest przekleństwem. Musimy go zrobić, w dodatku w ramach oszczędności bez fachowców (TŻ jeździ po pracy, z teściem i tatą - a jeździ bo obecnie mieszkamy 50km od naszego mieszkanka), a ja nawet posprzatać nie daje rady, bo zadyszka mnie szybko łapie(ze względu na chore serducho jeszcze szybciej sie męcze). Wczoraj tak jak pisałam pół dnia spędziłam użerając się z panią od ceramiki, a i tak gnida mnie olała. Idąc za radą Ewek poszukałam ostatecznie gresu dostępnego od ręki.
#649 |
Zakorzenienie
|
Oj Karolcia to w takiej samej sytuacji bylismy, z tym,ze do nas mielismy ok 20km
wiec troche mniej :/ I nie bylo ciazy,wiec lżej wszystko sie sprzatalo itd... teraz sobie nie wyobrazam ![]() Ale juz bluzej niz dalej? Na jakim etapie jestescie ? ![]() Ja to pamietam, jak wykonczylismy ze stanu surowego na zrobione podlogi i sciany to nawet nie mialam sily sie cieszyc taka padnieta bylam ![]() ja juz po tostach ![]() i zjedlismy , mniam mniam teraz w wyrku leze by moje lozysko szlo w gore jak szalone ![]() Nie no wiecie ,ze mi sie dzis ono snilo ![]()
#650 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Ala, Mlebijak się dzisiaj czujecie? Miłego dnia kochane ![]() My dzisiaj kolejne zajęcia w szkole rodzenia ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Buu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Raczkowanie
|
Panele się wczoraj ułożyły, i wstępnie zamontowane są ościeżnice - ale mimo, już przygotowanych otworów, znów było kłucie ścian do 21 - bo a to nie trzymały pionu, a to jakieś wybrzuszenie. Łazienki wcale nie mamy jeszcze:P a w kuchni tylko płytki na ścianie. Czeka na nas poprawka gładzi, gipsowanie wokół ościeżnic, malowanie no i płytki + wyposażenie. Czekam na ostatni etap, to już będę lubiła
![]() Poza tym, nie wiem co my mamy z tym głodem. Ja najchętniej wchłonę wszystko, tylko później cierp żołądku ![]() ![]() Teraz jakis soczek byłby najlepszy.
#652 |
Konto usunięte
|
Co do jedzenia to ją dostałam na śniadanie jajko zalane jakimś majonezem i chleb. Koleżanka z cukrzyca jogurt naturalny otręby śliwki jajko bez sosu i chleb. Zaczęłam jej zazdrość że ma takie pyszności
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Zakorzenienie
|
Mlebi ja kiedys slyszalam,ze w szpitalach cukrzycowi lepsze jedzonko dostaja, jak widac to prawda.... ajjajjaj
pomysl, jeszcze chwilke i bedziesz w domku ![]() Mi odpisala babeczka od spraw organizacyjnych Szpitala Morskiego ![]() ![]() ![]() ![]()
#654 |
Zadomowienie
|
karolcia8828- to masz dalej ode mnie ja mam 20 km, super że na coś się przydałam.
Ja byłam w niedzielę, grabić liście a mój ogród ma 1200 m i pełno drzew owocowych i kilka brzóz, zmachałam się jak osioł, mąż malował pokój córki. No i przyjechali moi rodzice zobaczyć postępy prac, i oczywiście usłyszałam ze się guzdrzemy że burdel jak był tak jest, a ogród to wysypisko śmieci i powinnam bardziej zadbać o teren dookoła domu. Myślałam że ich z stamtąd wywalę, kumacie ogród jest ważniejszy niż dom w środku. No i na koniec usłyszałam, że powinnam brać przykład z brata który w czerwcu kupił dom pod Gdynią i już w nim mieszka a my już dwa lata robimy remont i nic ![]() Tylko wiecie mój brat kupił dom już w stanie gotowym do zamieszkania, sprzedał da swoje mieszkania i ma wszystko w duu.., a my mamy stary dom który był domem letniskowym który rozebraliśmy do fundamentów, i zaczęliśmy go przekształcać w całoroczny i nie za kredyt tylko za to co oszczędzimy w danym momencie |
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Wtajemniczenie
|
Ewa ja sobie wyobrażam jak tam u Was pięknie na działce jest
![]() Dzieci nasze rosną jak na drożdzach i domagają się więcej ![]() Tak sobie tłumaczę hi ![]() Karolcia z dnia na dzień będzie coraz więcej widać ![]() ![]() Mlebi ja miałam też dietę w szpitalu związaną z zatruciem i dostawałam pyszności jak na warunki szpitalne. Wszystkie na sali mi zazdrościły. Bułeczki jabłuszka, marcheweczki ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Odkąd M zajął się odkurzaniem w mieszkaniu zaczął zauważać jak szybko się brudzi ![]() ![]() ![]()
#656 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() ![]() Melbi, już dzisiaj wtorek, jeszcze trochę i wychodzisz ![]() Alunia jak dzisiaj się czujesz? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Zadomowienie
|
Paulina na wakacje zapraszam, dzieciaki będą miały super i te młodsze i te starsze bo jeziorko dwie minuty drogi od domu i bardzo długo przy brzegu płytko więc zero zmartwień że Zuzia wejdzie za głęboko
![]() Znalazłam na stronie swojego szpitala jak się przygotować do porodu, i dziewczyny z Wawy na karowej szkoła rodzenia jest za darmo CO ZABRAĆ ZE SOBĄ DO SZPITALA? DOKUMENTY I WYNIKI BADAŃ Kliknij aby powiększyć Pamiętaj o dokumentach Do porodu nie jest potrzebne skierowanie. Należy mieć ze sobą: - kartę przebiegu ciąży. - dokument tożsamości, numer NIP własny i pracodawcy. Pacjentki w ciąży, również nieubezpieczone, ale posiadające obywatelstwo polskie i posiadające miejsce zamieszkania na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej mają prawo do korzystania ze świadczeń opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych na zasadach kreślonych w Ustawie z dnia 27 sierpnia 2004 r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych (Dz. U. nr 210 z 2004 r, poz. 2135 z pózn. zm.). Zobacz też tu. Wyniki badań wykonanych w naszym szpitalu i w innych placówkach medycznych: - grupy krwi i Rh z pieczęcią ZOZ i imienną osoby wykonującej badanie; - WR, HbsAg, - cytologii; - posiewu z kanału szyjki macicy; - USG; - inne badania wykonywane w ciąży. Należy pamiętać o konsultacjach specjalistycznych, kartach wypisowych ze szpitali. Do planowego cięcia cesarskiego potrzebne będą również takie badania jak: układ krzepnięcia (wynik najpóźniej sprzed tygodnia), morfologia, elektrolity, badanie ogólne moczu oraz skierowanie ze wskazaniem do cięcia cesarskiego z zaświadczeniem uzasadniającym skierowanie do operacji. RZECZY DLA SIEBIE Kliknij aby powiększyć Rzeczy osobiste spakuj zawczasu Na trzy tygodnie przed planowanym terminem porodu należy przygotować rzeczy, które mogą przydać się w szpitalu: - koszule nocne bawełniane umożliwiające karmienie; - szlafrok; - kapcie, klapki pod prysznic; - skarpetki; - biustonosz ciążowy (wzmocniony) lub do karmienia (z otwieranymi miskami), wkładki do biustonosza, wkładki higieniczne (nie z siateczką i bezzapachowe!), jak największe, np. typu nocnego lub maxi; - przybory toaletowe, chusteczki higieniczne, kosmetyki; - dwa ręczniki; - kubek lub filiżankę; - wszystkie przedmioty umilające Pani pobyt; - karty telefoniczne na chip lub telefon komórkowy; - odciągacz do pokarmu (można też wypożyczyć w Oddziale Położniczym). DLA DZIECKA (dotyczy równiez Oddziału Patologii Noworodka oraz Oddziału Intensywnej Terapii Noworodka) Kliknij aby powiększyć Ubranka i kosmetyki dla dziecka Należy zabrać ze sobą: - 3-5 szt. ciepłych i cienkich kaftaników; - 3-5 szt. śpiochów lub pajacyków, body; - skarpety, czapeczki bez wiązania; - kocyk lub śpiworek, jasiek przydatny przy karmieniu; - kosmetyki do kąpieli, chusteczki do pielęgnacji, ręcznik; - paczkę pieluch jednorazowych dla noworodka (typu newborn), flanelowe i tetrowe pieluchy. Bielizna noworodka powinna być wykonana z naturalnych włókien, najlepiej bawełny. Wszystkie te rzeczy powinny być świeżo uprane w specjalnym proszku do prania dziecięcej bielizny oraz wyprasowane. W dniu wypisu w sezonie zimowym należy przynieść grubszy kocyk, śpiwór, ciepłą czapkę, sweterek, kombinezon lub dodatkowy ciepły kocyk. Uprzejmie informujemy, że szpital nie pierze rzeczy osobistych pacjentek i noworodków. Brudne rzeczy należy zabierać do domu. |
![]() ![]() |
![]() |
#658 |
Zakorzenienie
|
ewek ja sie totalnie nie przejmuje tym co inni mowia, wszystko robimy w swoim tempie, kurcze mieszkamy juz 10msc ale ciagle nie mamy drugiej lazienki zrobionej, mebli w salonie pod tv , drzwi do szaf
![]() ale wiem,ze takie gadanie wkurza... Na pewno wasz ogrod wyglada pieknie ![]() szczegolnie,ze full roboty, a ty w 6msc ciazy no kurcze i tak duzo robisz, takie grabienie to nie przelewki eh ale niektorzy to zawsze 3 gr swoje musza... Olcia koniecznie sie pochwal łupami ![]() Ja też chcę do lumpkaaaaaaaaa, to mi daje takaaaaaaaa radosc ![]()
http://agicosmoholic.blogspot.com/ Mój wlasny, prywatny blog. ![]() http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/ Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach ![]() Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2014-10-21 o 08:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Zadomowienie
|
Ollllciaaa- święta prawda, czasami żałuję że nie zburzyliśmy wszystkiego i nie postawiliśmy od nowa całego domu, chyba byłoby szybciej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Raczkowanie
|
Ewek zawsze znajdzie się ktoś kto podetnie skrzydła. Starasz się, starasz, tym bardziej, że jesteś w ciąży, a i tak nie doceniają. Przykre, ale i na to jest metoda - jednym uchem wpuścić drugim wypuścić, a w miedzyczasie myśleć o czymś innym. A jak napisałaś o jeziorku to już się rozmarzyłam i nawet niezagrabiony ogród mi tu ładnie się komponuje
![]() Z moimi mam podobnie, a to drzwi takie sobie, kolor paneli nie za bardzo, plany zabudowy takie sobie, niedostatecznie posprzątane. A w nawiązaniu do apetytu to nawet złą przyszłą matką bywam ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.