|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
|
1 | 3,23% |
| Glowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! |
|
12 | 38,71% |
| Nasze maluchy biegają i skaczą, a mamy się ciągle za głowę łapią |
|
0 | 0% |
| Jemy już wszystko, mamy pełno siły, spokojne chwile już się skończyły! |
|
3 | 9,68% |
| Nasze dzieci nie są już małe, to już roczniaki są wspaniałe |
|
0 | 0% |
| Wszystkie dzieci roczek mają , teraz drugi zaczynają. |
|
3 | 9,68% |
| Za nami pierwsze urodzinki, wszyscy mamy uśmiechnięte minki. |
|
1 | 3,23% |
| Każdy "roczniak" rośnie zdrowo, zachowuje się wzorowo. |
|
0 | 0% |
| Już po pierwszych urodzinach. Drugi roczek się zaczyna. |
|
3 | 9,68% |
| Wszystkie chodzą i gadają , nasze dzieci roczek mają. |
|
2 | 6,45% |
| Uśmiechnięte , rozkrzyczane to roczniaki ukochane. |
|
4 | 12,90% |
| Pierwszy roczek minął kolorowo, drugi zaczyna się przebojowo. |
|
2 | 6,45% |
| Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
witam wieczorkiem
![]() mało piszecie więc można nadrobić ![]() Motyl spoko, na pewno ktoś się znajdzie do pisania z Tobą Ja: ) fajna ta mamusia nie ma co ![]() w pracy ok, szybko minęło bo 7h, w środę jadę na szkolenie, ale jednodniowe więc luz Mikołajek chyba tęsknił bo jak wróciłam to się tulił i mnie całował, że całą twarz miałam oślinioną
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Czyli nie było t a k źle jak myslalas?
Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w sumie to dopiero pierwszy dzień więc może zmienię zdanie
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jutro idziesz juz bez stresu?
Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wszystko mi zniknęło, co miałam pocytowane Więc z tego, co pamiętam:Poli Ola ma też cienkie paznokcie u stóp i ciągle połamane, zresztą od rąk też ma połamane, ale ona jeszcze dużo raczkuje, więc myślałam, że to od tego. Jutro z nią chyba p[ójdę do lekarza na bilans, to zapytam. Może to jednak na wyrost diagnoza? Ja straszna ta matka na placu zabaw, naprawdę szkoda dziewczynki ![]() Kasia super, że nie było tak źle w pracy ![]() Passion zdrówka dla Mai ![]() Isabel oby zęby odpuściły na dłużej, żebyś trochę pospała w nocy
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupuje raczej bez palców.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4028 | |||||||
|
Zadomowienie
|
ło matko, wszędobylski ten twój Bartuś
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() albo ja jestem tępa albo co, ale nie kumam o co kaman na tym rysunkuCytat:
Cytat:
też oglądałam rozmowy w toku, ja kładłam małego do łożeczka i wisiałam tak przy nim aż zasną , róznie było raz marudził, raz leżał ale jakoś poszło przykro mi ale nie mam pomysłu kto mógłby doradzić jak sobie poradzić z samodzielnym zasypianiem Cytat:
---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
a Miki cudny, stęsknił się za tobą nawet nie wiesz ja bardzo chcę zeby twoje słowa się spełniły, bo po ostatnich tygodniach to mam zwyczajnie dość , od dzisiaj w właściwie troszkę już od wczoraj wracamy do normy z jedzeniem, spaniem, dziennymi drzemkami , wiadomo że ząbki wyjść muszą to nieuniknione, oby tylko znowu nie kilka na raz Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-10-20 o 21:10 |
|||||||
|
|
|
#4029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj tam, bedzie dobrze i jutro skoro dzis bylo gitara ![]() my po wizycie u lekarza. dostalismy antybiotyk, powiedziala ze badania moczu fatalne ale w sumie to nie wiecej bo nie da sie tak powiedziec skad takie wyniki poza tym ze infekcja. kazala zrobic posiew, ale ja juz rano i tak zrobilam, no i dala skierowanie na usg brzucha zeby upewnic sie czy zaraza nie bierze sie z wewnatrz (cos nie tak z ukladem, oby nie ). w poniedzialek idziemy na usg, wiec juz prosze o kciuki.poza tym osluchowo czysto, wszystko gra i buczy. |
|
|
|
|
#4030 | |
|
Zadomowienie
|
aha zapomniałam się pochwalić, znalazłam niańkę
---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- mam pytanie do mam które podają dzieciom kaszki mleczno-ryżowe, mleczno-zbożowe ogólnie zawierające mleko czy jeśli robicie taka kaszkę to dodajecie do niej jeszcze mm? |
|
|
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
Isabell gratuluję niani i dzięki za porady o spaniu
|
#4032 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() Kurcze, może i my się wybierzemy do dermatologa. Zwłaszcza, że on też od urodzenia ma mały łysy placek nad skronią a w koło niego normalnie rosną włosy. Wcześniej myślałam, że mu zarośnie, ale minął już ponad rok i nie zanosi się na to.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2014-10-20 o 21:49 |
|
|
|
|
#4033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki za kciuki prosze trzymac do poniedzialku!
|
|
|
|
|
#4034 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jednej kupiłam w hm, a inne na takim stoisku z rajstopami itp ![]() no, oby długo ![]() Cytat:
![]() ja to ostatnio uznałam,że moja bratowa też jest taką mało czułą mamą... Cytat:
![]() !Cytat:
Cytat:
takie kożuszkowe dla Tusi, w Wiśle.Mega cieplutkie. bo do tej pory ciągle chodziłąm po sklepie i nic nie znalazłam.a o ompletach to już w ogóle mogę pomarzyć...
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2014-10-20 o 21:48 |
|||||
|
|
|
#4035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Apropo kapci akurat dzis rozmawialam na ten temat z rehabilitantka bo tez zastanawialam sie nad tymi z decathlonu i ona ogolnie jest na nie. Mowila zeby ubrac zima dodakowe skarpetki z abs (zadnych butow po domu) i jak najwiecej dac dziecku na boso biegac |
|
|
|
|
#4036 | |
|
Zadomowienie
|
pszczouła -
dla malucha, i super ze neurologa macie już z głowy---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4038 | |
|
Zadomowienie
|
czy wasze dzieci chodzą na palcach, ?
klusek chodzi i nie wiem co mam z tym zrobić, poradźcie coś czy wybrać się z tym gdzieś do lekarza ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj bratanek tak chodzil na poczatku i powiedzili mu ze na poczatku to normalne i powinno zaniknac po jakims czasie. Pola jeszcze nie chodzi wiec sie nie wypowiadam
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
Heeeeeej dziewuchy
![]() ![]() Planowałam się nie powtarzać,ale.. CZASU MI BRAK ![]() U nas wszystko po staremu (dziewczyny trochę przeziębione,ale prócz tegowszystko gra i buczy). Podczytuję Was troszeczkę,ale ciężko mi się wbić tak' na szybko' :/
|
|
#4041 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobry wieczór. Ja po pracy i nadrabiam dalej ![]() Ja bardzo się cieszę że w końcu przestało boleć ![]() Kaśka fajnie że w pracy spoko. Oby tak dalej. Rusałko zdrówka dla Jasia ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
o to super
![]() Motylek Igor też ma takie paznokcie u dużych palców stóp jak piszesz
|
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
Hej czarna
jak tam sytuacja z laptopem? Udało się uratować? Kurcze muszę z kompa wejść zobaczyć to zdjęcie paznokci bo Ola tez ma duże takie dziwne, a zaczęło się to wtedy gdy dużo leżała na brzuszku i uderzala stopami a raczej palcami w podłogę i to mocno, tak sobie machala i uderzala i wtedy się nadlamal jeden Ale nie myślałam że coś to może oznaczać
|
#4044 |
|
Raczkowanie
|
w i t a m się po długiej nieobecności( z braku czasu)
nie wiem ile musiałabym nadrobić czytania , bo podczytuję tylko a nie wiem czy gdzieś pisałyście o bucikach na tę porę na dwór?? jeśli tak to chętnie nadrobię zaległości w czytaniu , tylko niech Ktoś mi da znać czy to gdzieś już było. A jeśli nie to napiszcie jakie butki na tę porę mają wasze bobaski moja na razie w trampeczkach chodzi ale trochę za cienkie są bo nóżki zimne, mamy rozmiar 20 i nie wiem jakiej firmy teraz kupić żeby się ładnie zginały były ciepłe, zdrowe no i ładne |
|
|
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
hej ho
![]() no zobaczymy jak długo popracuję, bo wiadomo- rotacja
|
#4046 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
|
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś Pierwsze Urodziny świętuje:
Polusia
![]() Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantki ![]() Sto Lat Kochana Śmieszko
|
|
#4048 |
|
Rozeznanie
|
Nie, bo w składzie jest już mleko.
|
|
|
|
#4049 |
|
Zadomowienie
|
hej,
witam się po kolejnej nocy z akcją katar i zęby ![]() szukam w necie jakiejś fajnej kurtki i nic mi się nie podoba
|
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
Daniela, dziewczyny co jakiś czas pisza o butkach. Poszukaj w tym wątku, powinno być. Teraz pisały chyba o kapciuchach, nie wglebialam się ![]() Kaśka, jak nowa załoga? Nie składałas na 7/8 etatu? Malz pojechał z dziećmi do żłobka/przedszkola. Ja pije kawę, robię zarelko do pracy i cos tam w chacie ogarniam. ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Dziewczyny, zdrowia dla małych Chorowitkow |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.

i wydają wygodne
bo wszystko zdejmuje i wyrzuca poza wózek 
Więc z tego, co pamiętam:

a ja już nie wiem co robic z tym zasypianiem przy piersi
myslałam żeby z położną pogadać, bo już nie wiem gdzie szukać porady jak to zrobić żeby leoś zasypiał jakkolwiek inaczej
jak myślicie kto by mógł mi dać jakieś wskazówki? dałam sobie czas do roczku żeby jakoś luźno do tego podejść...
). w poniedzialek idziemy na usg, wiec juz prosze o kciuki.

dla malucha, i super ze neurologa macie już z głowy
dla szefa za kombinacje