|
|
#2491 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VI :-)
Dziewczyny zdrowka
|
#2492 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W ciąży donoszonej witam się i ja. Cytat:
|
||||
|
|
|
#2493 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam małe pampki 1 - 28szt. i jedno opakowanie dwójek 96szt, promocje są co chwilę. Cytat:
Będzie dobrze, zobaczyszCytat:
Ale chociaż wypierz te rzeczy z piwnicy, żeby były w domu. Powodzenia w przedszkolu ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja na zamówienie z Gemini czekałam rózno 7 dni. Cytat:
Szybkawolna, opis hardcorowy, ale wszystko dobrze się skończyło, dlatego właśnie nie przekonują mnie porody domowe, bo jak jest dobrze, to jest dobrze, ale jak coś się dzieje, to jednak błyskawiczna pomoc medyczna jest nieoceniona. Anetka, mi też gin kazała już zapisywać ruchy i jak mi cokolwiek nie będzie się podobało, to mam się nie wahać i jechać do szpitala Ja sobie leżę w piżamie, zawsze mam coś z rana do zrobienia albo odprowadzam małego do przedszkola i jestem "zrobiona" przed 8, a dziś luz i sobie poleżę (brudna łazienka na mnie warczy woła do sprzątania, ale potem). Mnie też zaczepiają sąsiedzi, ekspedientki w sklepie i pytają, czy długo jeszcze, bo ja już tak długo w tej ciąży chodzę i jak Stasiu reaguje, ale staram się nie wdawać w dyskusje, tylko zdawkowo odpowiadam. Jak mi źle, to mogę napisać wam, ale ludziom na ulicy nie mam zamiaru się ani żalić ani chwalić.
|
|
#2494 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny za posty, wczoraj mialam totalny kryzys i musialam gdzies to wylac, dzis juz jest zdecydowanie lepiej
![]() Widze, ze niektore terminy maja i juz troche spokojniejsze ![]() Gratulacje nowych tygodni! Ja ide spac dopoki mam godzinke wolna
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Przesyłam uściski dla chorowitków. Gratuluję tym w 38 tc. Fajnie, że ciaze juz donoszone i można być spokojną. U mnie kiepska noc. Krecilam się z boku na bok nie mogąc spać. Za to jak juz zasnelam to obudzilam się dopiero teraz zamiast wziąć leki koło 7.30. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
U nas ładna pogoda się zapowiada wiec wlaczylam nasza pościel i córki,no i wypadaloby odkurzyc.....
Póki co mam lenia
|
#2497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A nie ma szans, żeby zostawił Tobie samochód?
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś pogorszenie pogody, zimno, buro i niefajnie. Właśnie zabieram się za smażenie naleśników na śniadanie (masła brak do kanapek a nie chce mi się lecieć do sklepu).
|
|
|
|
#2499 |
|
Rozeznanie
|
witam
![]() gratulacje donoszonych ciąż martha może to już dziś będziesz królową porodówki ![]() indra no tak promocje są tylko ja do najbliższego rossa/tesco mam 40km i tak po same papki jechać to nie bardzo a że miałam nakaz leżenia to mało kiedy przez ciąże jeździłam gdziekolwiek i stad moje zaległości. no i torba też spakowana bo do szpitala mam prawie 60km w jedną stronę to wolę żeby tż był przy mnie niż kursował za czymś tam i spowrotem.
|
#2500 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pieluch nie chcę kupować za dużo, bo mogą nie pasować skórze dziecka, albo wyrośnie szybko i co ja zrobię z nadmiarem. Nie chce mi się i nie będę miała czasu na aukcjach wystawiać. Dla syna nie miałam jedynek wcale, dwójek niewiele zużył, jeszcze goście przynieśli. A zakupy do domu twój TZ i tak będzie musiał zrobic, to pieluchy kupi przecież.
|
|
#2501 |
|
Rozeznanie
|
witam sie po ciezkiej nocy ...
rodzilam chyba z 5 razy :p cholerne sny :P tak sie zmeczylam sennymi porodami ... za kazdym razem budzilam sie z "bolu" ale chyba pecherza ;p i bylam siku taka zaspana i "zmeczona" porodem i bylo taki smieszne "plum" i ni ch*ja nie wiem co to bylo czasami sama siebie nie ogarniam :P
|
#2502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prognozy pokazują na weekend 3 stopnie w ciągu dnia. Do |
|
|
|
|
#2503 |
|
Wtajemniczenie
|
Szybkawolna, uważaj, zebyś się w łóżko nie zesikała albo gorzej
![]() W taką pogodę najgorsze jest to, że gastro faza mi się włącza i chcę żreć!!!
|
#2504 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wstałam, ta kropelka krwi to było raczej obtarcie bo ostatnio się za intensywnie goliłam Ale nie lubię tego i zawsze się stresuję. Zasnęłam i już lepiej spałam, mam tylko problem z tym bebolem napiety jest jak nie wiem co i już nie odróżniam, kiedy mam jakiś skurcz, a kiedy dziecko mi się wypycha ![]() Zbieram się do diabetologa, to chyba nasze ostatnie spotkanie
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym pakowaniem torby to mnie zmobilizował pobyt w szpitalu. Jak na szybko mówiłam tż co ma mi przywieźć do szpitala to nie pamiętałam o wielu rzeczach. A biorąc pod uwagę, że na porodówkę muszę zabrać o wiele więcej to marne szanse, że spakowalibyśmy wszystko jadąc do porodu i potem by się okazało pewnie, że nie mam koszuli albo klapki zostały w domu.
|
|
|
|
#2507 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry
![]() Gratuluje nowych tygodni ![]() Zycze zdrowka tym, ktore sie pochorowaly Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() a ja dzisiaj zaczelam 40tc ![]() od paru dni mam bole w krzyzu i od czasu do czasu w podbrzuszu (z tego co slyszalam to takie bole moga sie pojawic nawet pare tygodni pezd porodem), ale nadal licze, ze mala nie postanowi wyjsc przynajmniej do jutra do polnocy
|
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to kurde nawet jeszcze w 9msc nie jestem ;/ dopiero jutro skoncze 35tc ;/ a wizyta 30go
![]() Jade zaraz do kumpeli- tez w ciąży wiec razem ponarzekamy... ale ona ma gorzej bo dopiero 27tc ;p |
|
|
|
#2509 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mi się śnił okres i to taki obfity, że łohooo jak nigdy Cytat:
no i oby mała się posłuchała i poczekała jeszcze troszkę, choć już prawie nastał jej czas ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2510 |
|
Rozeznanie
|
Szybka, jaki sen! Buahaha!
Jak w końcu zasnęłam to spałam do za dziesięć ósma więc wszystko na jednej nodze. M.znów urządziła mi przedszkolną histerię-najpierw w chacie, potem w przedszkolu. Płakać mi się chce, a jak urodzi się dzieć to będzie pewnie jeszcze gorzej! Pojechałam wymienić czapkę dla M.i wyszłam na śniadanie do maka, stwierdziłam, że przy M.wpieprzałam jak głupia i byłam gruba, a teraz w ogóle do maka nie chodzę i też jestem tak samo gruba więc idę zrobić coś spożywczo złego i ch*j! Dziś festyn w przedszkolu i urodziny mojego taty i jeszcze gin więc musiałam zrobić też coś dla siebie. Za chwilę polecę do domu zrobić ciasto na ten festyn, ogarnąć ciało i bożysławę, spakować prezent dla taty i do przedszkola, jeśli nie po to by pomóc to chociaż by prowadzić życie towarzyskie... |
|
|
|
#2511 |
|
Rozeznanie
|
Ja też miewam ostatnio dziwne sny. Przed ostatnią noc ciągle myslalam, ze mi wody odchodzą. Dziś cala noc szczepilam. Mocno mecza te sny.
|
#2512 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie dołować się!
Ciąża to stan błogosławiony i najpiękniejszy czas w życiu kobiety! Powiedziałam HOUK ![]()
|
#2513 | |
|
Zadomowienie
|
Co do snów to ja tez dzisiaj mi sie snilo ze jestem uczestniczka powstania warszawskiego heh i ukrywałam sie po jakichś piwnicach masakra
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
Hahaha dobra z błogosławionym to sue zgodzę ale z t najpiękniejszym to bym polemizowala ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2515 |
|
Zakorzenienie
|
Ale bym sobie coś z Maka wszamała
|
|
|
|
#2516 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() opis porodu mamy pazdziernikowej mnie totalnie rozwalil..plakalam jak glupia.. Cytat:
Cytat:
Ja tez dzis wkraczam w 38tc/wg.gina/ umoralniona w chu...u mnie piekna pogoda,umyje tylko te okna gdzie widac z drogi..potem ogarne swoje komnaty i zabiore sie za pisanie prac do szkoly i pracy dyplomowej. Czy Panie przedszkolanki maja jakies materialy odnosnie bajek terapeutycznych i ich wplywu na rozwoj dziecka przedszkolnego? w lodowce mam swiatlo...uuuu...swiatlo nosisz je w sobie... do 20 dzis nie rodze..tz pojechal w trase i bedzie dopiero po 21.. dobrze,ze za 2 dni juz czwartek..znow sie poschizowalam..to,ze sluzu od jakis 3 tygodni jest mega duzo to ale mam wrazenie,ze wstajac rano od paru dni mam az mokro..nie wiem jakbym miala wyhaczyc te saczace sie wody
|
|
#2517 |
|
Rozeznanie
|
Pol nocy mialam dreszcze i nid wiem czy cos mnie bierze i jak reagować miodj nie wolno, mleka nie wolno aa
|
|
|
|
#2518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja zaczynam w niedzielę![]() witam sie z pracy, jakos dziwnie mi troche ale szczerze mówiąc wstałam z przyjemnościa rano i wyszłam do pracy po 3 miesiącach...kupiłam jeszcze dzisiaj w SF pampki paczkę 2 (80 sztuk) więc jak tak policze to te dwie duze paczki co mam to góra na miesiąc starczą to chyba nie jest to jakiś duży zapas ![]() miałam noc do du...y nie spie od 4.30 więc nie wiem jak wytrzymam do 15.30
|
||
|
|
|
#2519 |
|
Wtajemniczenie
|
Esti, na ciebie to brak słów, co za słownictwo, co za skojarzenia
Ze mnie cały czas cieknie śluz, wiec też mogę wody przegapić.Gonia, czosneczek szamaj Kostka, co ty robisz w pracy? tzn siedzisz i kawę pijesz czy mają ci co dać do roboty, tak się zastanawiam, bo ja to bym nie miała co robić, chyba tylko koperty kleić, wszystkie moje obowiązki i sprawy ktoś przejął i tyle
|
#2520 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny jesteście boskie ![]() Trzymajcie kciuki za wizytę moją dzisiejszą ![]() ![]() ![]() Idę robić chłopakom placki z jabłkami, tatuś im dzisiaj pozwolił zostać w domu i poszli do lasu na spacer... jak wrócą pewnie konia z kopytami zjedzą...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:16.

sama nie wiem czy kupowac więcej...??

dla rozpoczynajacych nowe tygodnie

do końca tygodnia przyjdzie Gemini to w weekend zapakuję.