Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-21, 07:26   #961
sasia25
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV

Ja też nie śpię odkąd tz wstał do pracy czyli już od godz tyle dobrze, że mam okno w dachu i patrze sobie w gwiazdy i przelatujące chmurki, a nie w sufit

A co do tortur Baski, to ja nigdy nie słyszałam o takim zaprawianiu się, ale na samą myśl przechodzą mnie dreszcze

Dzisiaj mam ambitny plan- wyprac ubranka małej, bo jak tak dalej pojdzie to do porodu tego nie zrobie
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 08:04   #962
basiabasia989
Rozeznanie

Dzień dobry

O te czopki zapytam w stacjonarnej aptece bo na gemini nie ma tak jak Chemisette mówiła jest tylko zawiesina z paracetamolem chyba.

Chyba też ten maltan kupię bo purelan to drożyzna. I najlepiej ta większa tubke?

Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-10-21, 08:09   #963
Roksape
Zadomowienie

Basjenia ja swoich sutków nie hartuje. Wątpie żeby to coś pomogło. Teraz będzie moje trzecie podejście do karmienia piersią i znowu będą obolałe, a przecież po dwójce dzieci powinny być już zaprawione w tym boju :p wszystko zależy od umiejętności przystawiania do piersi, bo jak nie wychodzi to i te sutki będą mocno poranione i będzie się to powtarzać. Ja za drugim razem miałam poranione brodawki w szpitalu tylko, ale krwi nie było. Bolały trochę. Nie zrezygnowałam z karmienia tą piersią, robiłam grymas i przystawiałam, a ból po kilku sekundach znikał i nie czułam bólu. Na trzeci dzień były zagojone i ani razu więcej takiej sytuacji. Jeżeli brodawki będą pękać nadal to znak, że dziecko jest źle przystawiane do piersi i trzeba poprawić technikę, lub do położnej żeby pomogła teraz na pewno tak będzie, że znowu będę miała poranione w szpitalu, bo dziecko będzie ssać.

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Środki na gorączkę w tym czopki są po trzecim miesiącu życia. Ten pedicetamol jest chyba od pierwszych dni życia, ale on dopiero nie dawno wyszedł na rynek. Tak to w razie gorączki u maluszka pewnie trzeba konsultacji z lekarzem, który na pewno pozwoli na paracetamol lub nurofen tylko sam ustali dawkę, bo przecież są takie maluszki co chorują za malutkiego i nawet niektóre muszą brać antybiotyki. Zaopatrzcie się w te zawiesiny od 3 m-ca,ja tam czopkom nie ufam, bo zaraz wracały z kupą ale to moje doświadczenie i będziecie się konsultować ze swoimi pediatrami
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 08:14   #964
Trusiulandia
Zakorzenienie

To widzę że nie tylko ja już nie śpię

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

O te czopki zapytam w stacjonarnej aptece bo na gemini nie ma tak jak Chemisette mówiła jest tylko zawiesina z paracetamolem chyba.

Chyba też ten maltan kupię bo purelan to drożyzna. I najlepiej ta większa tubke?

Ja ta większą kupiłam ale to dlatego że ja już smaruje ;-)

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Roksape właśnie położne u mnie mówiły o tym pedicetamolu dobrze że mi nazwe przypomnialas ja to w.razie czego i tak bym się chciała skonsultować zanim podam takiemu Makuszkowi coś.

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 08:43   #965
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
chemikiem nie jestem, zaczerpnęłam wiedzy w innym źródle, ale każda decyduje oczywiście i wybiera to co uważa za słuszne lub jak podpowiada intuicja
ja jestem chemikiem w składzie maltanu chodzi o stężenie - dokładnie glukozy, która w dużym stężeniu działa antybakteryjnie bo wyciąga wodę z bakterii (zjawisko osmozy) - na podobnej zasadzie działa antybakteryjnie miód ale to tak zupełnie na marginesie.

Bardzo mi się fajnie czyta informacje które wyszukujecie odnośnie składów i uwagi dotyczące kosmetyków czy akcesoriów, bo trochę łatwiej mi się ogarnia temat opierając się na opiniach osób już doświadczonych

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
mi moja mama cały czas przypomina żeby hartować. robię to głównie po kąpieli ciągne szczypie wykręcam i drapię szczotką. myślałam że schodzi od tego....
też mi schodzi... a jakoś specjalnie ich nie hartuję

Cytat:
Napisane przez sjero Pokaż wiadomość
witam się i ja, jako prawie zombiak dziś taka śpiąca jestem, że masakra jadąc do pracy pilnowałam się, żeby nie zasnąć za kierownicą najchętniej bym wlazła pod biurko i się zdrzemnęła
no to tylko sobie ładnie miejsce umościć i do spania a tak poważnie to rozumiem, też mi dziś się okrutnie chce spać...

Gratuluję wszystkich udanych wizyt, trzymam kciuki za wszystkie kolejne

Miłego dnia Mamuśki

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 08:48   #966
Justyssia87
Rozeznanie

hejo.
Dziewczyny z sutkami nic nie róbcie, polożna na sr mowila ze hartowanie sutkow to nawieksze barbazyństwo ktore nic nie daje, bo jak maly dobrze pije to to i tak nie boli. A drażnienie sutkow powoduje wytwarzanie oxytocyny imozecie sobie porod wywolać, wiec zaleca sie ale jak jest sie po terminie juz ale nie prędzej. A ja ściskalam moje suty

na sr polozna polecala maltan i bepanthen.

Z tymi czopkami u maluchow to można używać czopków ale nie całych, pediatra wam powie, u takiego maluszka to np. 1/3czopka lub pół.

Edytowane przez Justyssia87
Czas edycji: 2014-10-21 o 08:49
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 09:04   #967
19Inka90
Wtajemniczenie

Hej Laski

Ale zrobilo sie u mnie mokro i ponuro,nawet kotka rano stala przed drzwiami na balkon nie do konca zdecydowana czy na pewno chce jej sie az tak siku

Co do sutkow,masci,itp... Ja tez slyszalam zeby zahartowac,ale ze Ja wogole regularna nie jestem to oczywiscie zawsze wydawalo mi sie ze aaa Ja to jeszcze mam czas

Ja wlasnie lekarstw na zapas nie za bardzo chce kupowac bo i tak bezkonsultacji z lekarzem to nic nie podam,a wiadomo ze leki maja termin waznosci...

Sasia milego prania i prasowania,mi zostala jeszcze jedna partia ale jakos niemoge sie zebrac w sobie

Trusia To mowisz zupelnie co innego odnosnie tego Linomagu niz dziewczyny pisaly jakis czas temu... Bo z tego co Ja zrozumialam wczesniej to ten Linomag nalezy tez samrowac zapobiegawczo przy zmianie pieluszki

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 09:11   #968
karooka
Raczkowanie

Ja miałam dziś najgorsza noc ever. Tż chory zasmarkany krecil sie i wiercil, nie mógł spać, a jak już zasnął to tak chrapal ze myślałam że zwariuję. Nie miałam sumienia ciągle go trącać żeby nie chrapal wiec wzielam poduszkę, koc i poszłam spać na kanapę do salonu.
Teraz zalegam i nie wiem o której się zwlokę
karooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 09:26   #969
Trusiulandia
Zakorzenienie

Inka no położne mówiły że to bezsensu zdrową pupe czymś smarowac. Woda czysta przegotowana i wacik do przemywania i już

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-10-21, 09:39   #970
Suqub
Zakorzenienie

Heloł.
Ja miałam kiepską noc bo śniły mi się koszmary jak jeden się skończył to drugi zaczął. No tragedia
Mi położna w szpitalu mówiła aby nie dotykać piersi, no ale wychodzi ze co człowiek to inne opinie.
Próbuje się zwlec z łóżka ale to takie trudne jest.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 09:59   #971
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Hej Laski

Ale zrobilo sie u mnie mokro i ponuro,nawet kotka rano stala przed drzwiami na balkon nie do konca zdecydowana czy na pewno chce jej sie az tak siku

Co do sutkow,masci,itp... Ja tez slyszalam zeby zahartowac,ale ze Ja wogole regularna nie jestem to oczywiscie zawsze wydawalo mi sie ze aaa Ja to jeszcze mam czas

Ja wlasnie lekarstw na zapas nie za bardzo chce kupowac bo i tak bezkonsultacji z lekarzem to nic nie podam,a wiadomo ze leki maja termin waznosci...

Sasia milego prania i prasowania,mi zostala jeszcze jedna partia ale jakos niemoge sie zebrac w sobie

Trusia To mowisz zupelnie co innego odnosnie tego Linomagu niz dziewczyny pisaly jakis czas temu... Bo z tego co Ja zrozumialam wczesniej to ten Linomag nalezy tez samrowac zapobiegawczo przy zmianie pieluszki
Nam też na szkole rodzenia pielęgniarka z neonatologicznego mówiła żeby smarować Linomagiem po zmianie pieluszki ale nie za każdym razem tylko 3 razy dziennie, a najlepiej też po kąpieli. Jeśli odparzenia się pojawią to dopiero sudocremem. Podobno do trzech dni po porodzie skóra dziecka może być lekko różowa i nie trzeba się tym przejmować bo skóra tak reaguje na ocieranie się o ubranka. W brzuchu chroniły go wody płodowe, a teraz skóra musi przyzwyczaić się do ubranek. Więc nie należy przesadzać z kosmetykami i ich nie nadużywać. Linomagu też tak nie wiele stosować
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 10:00   #972
maczuma
Rozeznanie

A przy okazji snów - mi sie dzisiaj śniło, że urodziłam... ziemniaka (!) i słabe tętno miał
Stary 2014-10-21, 10:02   #973
alekaz1
Zakorzenienie

Przysnelo mi sie. I mam godzine zeby sie ogarnac wyjsc z psem tesciow, odebrac wyniki i na wizyte.
Stary 2014-10-21, 10:10   #974
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Przysnelo mi sie. I mam godzine zeby sie ogarnac wyjsc z psem tesciow, odebrac wyniki i na wizyte.
Trzymam kciuki za wizytę
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 10:15   #975
mysza88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
A przy okazji snów - mi sie dzisiaj śniło, że urodziłam... ziemniaka (!) i słabe tętno miał
hahaha maczuma no to poleciałas ja myslałam że mam dziwne sny ale pobiłaś mnie
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 10:35   #976
Ollliwka
Zakorzenienie

hej

ja to w sumie chciałabym mieć taki problem "jak zwlec się z łóżka o godzinie 9 czy 10 albo nawet i później?"
A tu szara rzeczywistość, trzecie zapalenie oskrzeli córki odkąd chodzi do przedszkola i w głowie mi tylko syropki, antybiotyk, inhalacje i przeliczanie jak co wykonać i podać żeby były dobre odstępy i córka spać o 22 nie poszła
Super po prostu.

To i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Stary 2014-10-21, 11:09   #977
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Hahaha to się uśmiałam przez Ciebie ziemniaka

Stary 2014-10-21, 11:29   #978
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Ja tak jak Karo też patrzyłam na skład co to ten maltan jest i jak dla mnie to antybakteryjnie to on nie działa i teraz myślę co kupić na brodawki. A też jestem na etapie zamówienia aptecznego
Hej!

Ja przy poprzedniej ciazy używałam Bepanthen - akurat miałam dla synka na pupę.
Teraz zamówiłam małą tubkę. Tylko trzeba to zmywać, zresztą jakby pisało, że nie trzeba to i tak bym zmywała bo nie chce, zeby maleństwo jadło jakąś masc
A na takie problemy i tak najlepiej mlekiem swoim posmarować.

-----
Witam w 33 tygodniu. Cesarki planowane są na 38,39 tydzien także do tp czyli 15 grudnia na bank nie dotrwam. Ja bym chciała jak najszybciej
Coraz wiecej mysle o tej operacji. Przeraza mnie wizja, ze bede musiała wszystko sama robic czy małej - w tym szpitalu polozne pomagaja tylko pierworódkom Jest nawet wanienka, wiec bedziemy musieli mała kąpać tam - Kube myły polozne. No i okazuje sie, ze po cc lezy sie 5 dni szlag by to wział szkoda ze nie dluzej

Duzo o tym mysle, bardzo duzo..jak to bedzie
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 11:33   #979
19Inka90
Wtajemniczenie

Demeter a Ty dlaczego masz mieć cesarke ?? Bo jakoś nie kojarze ...

Emilka
Stary 2014-10-21, 11:39   #980
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

[QUOTE=basiabasia989;48606 243]J
Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
hejo.
Dziewczyny z sutkami nic nie róbcie, polożna na sr mowila ze hartowanie sutkow to nawieksze barbazyństwo ktore nic nie daje, bo jak maly dobrze pije to to i tak nie boli. A drażnienie sutkow powoduje wytwarzanie oxytocyny imozecie sobie porod wywolać, wiec zaleca sie ale jak jest sie po terminie juz ale nie prędzej. A ja ściskalam moje suty

Hartować można, ale po 38 tc tak tez polozna mi mowila jak byłam w ciazy z Kubą.

Co do Linomagu - my używalismy tylko Linomag Bobo A+E rózowy krem od pierwszych dni na pupę, ale tez nie za kazdym razem. Ten zielony ma tlenek cynku, wiec lepiej nie smarowac za kazdym razem, tylko jak sie odparzenie pojawi.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Demeter a Ty dlaczego masz mieć cesarke ?? Bo jakoś nie kojarze ...
Kochana bo mam synka z kwietnia 2013r. i przerwa jest mniejsza niż 2 lata między porodami Ponadto mam torbiela na jajniku, którego 'przy okazji' wytną. Także to jest wskazanie do cc.
Moj lekarz i ordynator mi powiedzieli już, ze cesarke sie robi w takich przypadkach, nie ryzykują krwotokami, pęknieciem macicy, blizny, itp.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 11:56   #981
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Witamy sie z Lila w 33 tyg

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 11:58   #982
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
że on w ogóle miał jakiekolwiek tętno You made my day!

Kurcze a mi się ostatnio nic nie śni - takie perełki tracić

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 12:06   #983
Basjenia
Zadomowienie

czołem kuleczki
z tym hartowaniem to ja też nie codziennie....mówiła położna wspominała znajoma co dopiero rodziła i mówiła mama z teściową które rodziły 40lat temu... wydaje mi się że jak nie pomoże to i nie zaszkodzi.... to tak jak z masowaniem krocza...
ja po porannym treningu jestem pełna energii! oczywiście zerwałam się rano z TŻem bo trening i jakoś na nieświadomce pojechałam 30min wcześniej. to jeszcze siłka karna za wczorajszą nieobecność...

dorwałam słoiczek dzemu truskawkowego...o matko jakie to pycha!
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 12:07   #984
Trusiulandia
Zakorzenienie

Ziemniak

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-10-21, 12:08   #985
sasia25
Rozeznanie

O, a mi się przysnęło i teraz mam takiego lenia, że nie chce mi się wyjsc z łóżka

maczuma Twoj ziemnior przebił moje wszystkie głupie sny

Ja miałam 2 dni temu sen, że urodziłam Nadkę i była taka śliczna, tylko zastanawiałam się dlaczego ma niebieskei oczy jak ja, a nie brązowe jak tz takie sny mogłabym mieć codziennie
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 12:19   #986
skrzatek24
Rozeznanie

Maczuma

Życzę wam wszystkim (i sobie) takiego bezproblemowego karmienia jakie ja miałam przy synku. Żadnego hartowania piersi nie uskuteczniałam, żadnych maści, wkładek laktacyjnych, nawału pokarmu. Miałam tylko trochę problem z przystawieniem dziecka do lewej piersi na samiutkim początku, ale to kwestia ułożenia malucha, jakoś nie mogłam znaleźć dogodnej pozycji. Marzy mi się, żeby teraz było podobnie...

Co prawda gryzaki na początek się nie przydadzą, ale pytałaś czy można je wygotować. Kiedyś inteligentnie wrzuciłam do wrzątku taki wodny gryzak a wyjęłam skurczonego wypierda, więc nie polecam. Nie wiem jak ze smoczkami bo nie używaliśmy. Butelek w sumie też nie, ale miałam na wszelki wypadek wygotowaną.

Powiem Wam szczerze, że ja to chyba mam lajtowe podejście jeżeli chodzi o wyprawkę. Nie kupuję butelek, smoczków, rurek do odgazowania, maści do sutków, wkładek laktacyjnych i wielu innych rzeczy. Przy pierwszym dziecku było inaczej. Chciałam być przygotowana na każdą ewentualność, a sporo rzeczy pozostało nietkniętych i nawet nie miałam komu oddać. W zasadzie wszystko co się w danej chwili okaże niezbędne kupię na miejscu (no może poza sab simplexem). Może jakbym się nie liczyła z kasą, byłoby mi wszystko jedno, ale wrzuciłam na oszczędzanie (na tym na czym się da oczywiście), bo wiem, że po narodzinach dziecka wydatki mnożą się w ekspresowym tempie. O taką przyjęłam postawę

A tak w ogóle jestem po wizycie. Póki co wszystko jest ok., chociaż pojawia się już trochę śluzu z szyjki. Wyniki nie najgorsze. Hgb 11,5 więc nie ma tragedii, a bałam się, że po tym zatruciu będzie gorzej. Ale ginka zaleciła mi tardyferon, żeby trochę wzmocnić organizm przed porodem. Kolejną wizytę wyznaczyła mi za dwa tygodnie, więc jestem spokojna, że nie muszę czekać dłużej. Ponarzekałam jej na tego lekarza, który robił mi usg. Sama powiedziała, że nie rozumie jak można na wizytach prywatnych być miłym dla pacjenta, a na refundowanych mieć totalną olewkę. Mam szczęście, że trafiłam na ginkę z takim podejściem. Zdziwiłam się bo dała mi skierowanie na jeszcze jedno USG już przed porodem (myślałam, że gdzieś prywatnie pójdę) i powiedziała, żeby przyjść do niej zanim jeszcze zacznie planowo przyjmować pacjentki. Mam nadzieję, że jej nie przechwalę, ale jak dotąd obala mit lekarza przyjmującego na NFZ. Oby tylko ostatecznie okazała się równie kompetentna jak miła.
A i nie przybrałam na wadze ani grama od czterech tygodni. Stanęło na 61,5kg. Tak samo miałam w poprzedniej ciąży. W trzecim trymestrze niewiele przybierałam. Położna mówiła mi dziś, że tak się często zdarza. Ale żeby nie było - absolutnie się nie głodzę się Myślę, że może po tej jelitówce trochę wody zeszło mi z organizmu.
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 12:21   #987
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
[/COLOR]
nie inne, tylko te "drugie", a moja odpowiedź tyczyła się tych flizelinowych. w bawełnianych to ja też chodziłam, ale na początku mnie uwierały w ranę, więc chodziłam w siateczkowym bo miały gumkę delikatniejszą.
kumam ja kupiłam, nawet nie wiem jakie mam nadzieję, że te lepsze, a jak nie to mam bawełniane nowe naszykowane

Cytat:

Więc ponawiam pytanie o środek przeciwgoraczkowy? Coś kupić i w razie gorączki podać dziecku czy dopiero po konsultacji z lekarzem takiemu maleństwu coś można podać? A jeśli tak to co kupujecie?

.
Cytat:
Basia powiem Ci szczerze ze jeszcze się nie zastanawialam nad czymś przeciwgoraczkowym ... Sama nie wiem,chyba jakieś czopki ??
ja nie pamiętam kiedy podałam małej pierwszy raz coś przeciwgorączkowego, na bank nie przez pierwsze 3 miesiące, pamiętajcie, że nie trzeba gorączki zbijać jak dziecko ma np. 38 stopni. Gorączka jest potrzebna, żeby organizm walczył z wirusami i bakteriami.
Ja czopków nigdy nie używałam, nie potrafie po prosty nic dziecku w tyłek wsadzić

Cytat:
I pytanie za 100 punktów do doświadczonych mam ten linomag zielony to do smarowania pupy zaczerwienionej czy zapobiegawczo? Przy każdej zmianie pieluszki smarujemy i jeśli tak to czym?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja nie smarowałam przy każdej zmianie pieluchy, nie ma co syfu nakładac na pupę tak często.

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
mi moja mama cały czas przypomina żeby hartować. robię to głównie po kąpieli ciągne szczypie wykręcam i drapię szczotką. myślałam że schodzi od tego....
tez o tym słyszałam w pierwszej ciąży, ale nie pomogło mi pierwsze dni karmienia były straszne, ale później już luz

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Zapobiegawczo się nie smaruje tylko jak już coś jest odparzone. Nie ma co napychać dziecka maściami.

Ja dziewczyny bym raczej niczym nie "odkazala" jak już będziecie karmić przecież pokarm jest najlepszy i antybakteryjny nie dajmy się zwariowac żeby drzec pumeksem i odkazac spirytusem :-D
zgadzam się!!

Cytat:
umarłam !!
Stary 2014-10-21, 12:25   #988
Trusiulandia
Zakorzenienie

Skrzatek to da się bez butelek i smoczkow?? Ufff wszyscy mi.odradzaja i każą kupować a ja się uparlam że jak przyjdzie potrzeba to sklepy są

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Aaa i gratuluje wizyty udanej!

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-10-21, 12:26   #989
19Inka90
Wtajemniczenie

Skrzatek Co masz na mysli ze pojawil sie juz sluz z szyjki ?? w sensie dlaczego warto zwrocic na to uwage ??

Emilka
Stary 2014-10-21, 12:32   #990
Suqub
Zakorzenienie

SKRZATEK mi po szpitalu kazali brać tardyferon ale nie wpisali recepty a wizytę mam za tydzień dopiero

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości