Styczniowe mamusie 2015, cz. VI - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-21, 10:46   #2161
fashionaddicted
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI

Cytat:
Napisane przez kleo111 Pokaż wiadomość
Brawurka trzymaj się Kochana, nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić co czujesz. Ja z moimi psiakami jestem tak związania (szczególnie z Yorkiem, który jest moim oczkiem w głowie), że gdyby coś mu się stało to nie wiem

Smerfetko
A ja po wczorajszej wizycie u ginki jestem zadowolona Wszystko w najlepszym porządku, nasz Skarb waży już 1250 gram i mierzy ponad 30 cm (tutaj babka nie jest w stanie precyzyjnie określić, bo dziecko podkurcza nóżki). Jestem w 29 tygodniu ciąży, 28 skończony, bo lekarze liczą właśnie te skończone [/COLOR]
Super,że wszystko w porządku i dzidziuś ładnie rośnie
A teściową się nie przejmuj,moja też czasami gada takie głupoty, że ręce opadają.
Ona uważa, że jak ona rodziła prawie 30 lat temu przez cesarkę a potem miała normalny poród tzn, że teraz też tak jest i że nie ważne ile się ma cesarek, że to nie ma wpływu,że można mieć ile się chce ciąż i rodzić potem przez SN.
Tak samo z przesądami ma.

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Fashion tamte 2 widziałam na zywo i maz tez teraz hehe;p wczoraj wybrał wanienkę dla małej uparł sie na różowa z kaczuszka jednak nie kupuje ręczników z kapturkiem,mam te bambusowe to kombinować nie bede [COLOR="Silver"]
oo no to jak widziałaś to super
Skłaniasz się do któregoś bardziej czy jeszcze nie

Ja się z jednej strony cieszę, że już mam wózek a z drugiej brakuje mi tego szukania, czekania, analizowania :P
Stary 2014-10-21, 10:51   #2162
bajlaga
Zadomowienie

kleo za wizytę

Szczeperka ja mam 158 cm, Tż 30 cm więcej i wybór wózka będzie ciężki... przy niektórych wózkach wyglądam komicznie

Tż kupił mi wczoraj Hity, nie jadłam ich ohoho, kilka dooobrych lat, teraz się nimi obżeram
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 10:52   #2163
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
kleo za wizytę

Szczeperka ja mam 158 cm, Tż 30 cm więcej i wybór wózka będzie ciężki... przy niektórych wózkach wyglądam komicznie

Tż kupił mi wczoraj Hity, nie jadłam ich ohoho, kilka dooobrych lat, teraz się nimi obżeram
Ja mam tyle samo - a mąż185cm :P
Ale CI powiem, że nawet przy mojej krowiastej Daldze wyglądam ok
Stary 2014-10-21, 10:57   #2164
mmgi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Ja się z jednej strony cieszę, że już mam wózek a z drugiej brakuje mi tego szukania, czekania, analizowania :P
A ja Ci zazdroszczę, że już masz to z głowy, bo ja ciągle o wózku myślę i już mam powoli tego dość
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 10:59   #2165
Martusia1499
Rozeznanie

Hej
Wróciłam właśnie z SR, utwierdziłam się dzisiaj w przekonaniu, że super prowadząca mi się trafiła. Nic nie narzuca, nie krytykuje, szanuje wybory mam i powtarza, że jest od doradzania, wspierania i pomagania. Widać, że można do niej się zwrócić z każdym problemem
Stary 2014-10-21, 11:03   #2166
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
A ja po wczorajszej wizycie u ginki jestem zadowolona Wszystko w najlepszym porządku, nasz Skarb waży już 1250 gram i mierzy ponad 30 cm (tutaj babka nie jest w stanie precyzyjnie określić, bo dziecko podkurcza nóżki). Jestem w 29 tygodniu ciąży, 28 skończony, bo lekarze liczą właśnie te skończone będzie

a teściowej nie słuchaj jednym uchem wpuszczaj drugim wypuszczaj

Cytat:
Eirene1987 - super,że już po i że doświadczyłaś miłego zachowania
Kurcze ja właśnie nie wiem co robić z butelką... ale w sumie mam jeszcze czas to jakby co to kupie
ja to taka jestem że wolę mieć wszystko już zresztą wiem że butelka mi się na bank przyda jak nie na początku to potem ale fakt - zawsze można kupić. a teraz kup sobie jedną awaryjną.

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Wy już czujecie dzieci pod żebrami, a ja dalej całkiem nisko, najwyższe miejsce w jakim czuję małą to okolice pępka :/
to zależy od ułożenia. mój np leży w poprzek i czuję go w dole i po bokach brzucha jak mój synek leżał główką w dół to czułam go wysoko wtedy.

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 11:03   #2167
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze;p
Ma.ko fajna ta posciel tez wkoncu musze jakas kupic;p stwierdziłam ze dzidziol bedzie spał na pościeli;p

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

A i dzisiaj równy 30t0d
dziwne to jest, że om mamy inne, a termin ten sam :P

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
ja już po badaniu krwi zostałam przepuszczona w kolejce przez dwie młode dziewczyny

dokładnie

Smerfetko trzymaj się

Kinqaa zdrówka. może to jakiś wirus. córa wymiotowała ty masz biegunkę...

Ma.ko 397zł oprócz kosmetyków o których pisałam to pierdo.ły np.butelki avent 3 sztuki smoczki, smoczek avent, przypinka, pieluchy tetrowe 10sztuk, frida do nosa, nakładki na tzytzki, podkłady, gaziki,majty... w sumie prawie wszystko co mi było potrzebne
u innego sprzedawcy domówiłam staniki do karmienia i inne pierdółki.
właśnie słyszałam że bostonka panuje kurcze a ja niedaleko mieszkam ciekawe kiedy do nas przyjdzie to
podaj proszę linka do tego sprzedawcy wiem, że był tu 1000 razy, ale wcześniej miałam kupować w stacjonarmym sklepie gdzieś, a teraz zaczęłam się zastanawiać, żeby z all zamowic ..

Cytat:
Ahoj

Kinqaa ja czasami robię najprostszą sałatkę na świecie - tuńczyk, kukurydza, majonez i z chlebkiem pysznym + herbata z cytryną

dusiolka ja właśnie ostatnio zaczęłam się zastanawiać czy jednak nie kupić kołdry, pościeli i kłaść Młodego na pościel, ale w rożku czy w czym tam w końcu będzie spał... ale potem sobie myślę, kurde, to od razu dwie, bo przecież wyprać to trzeba i sama już nic nie wiem
ja też chcę na pościeli kłaść ...i nie wiem czy 2 od razu kupić ? ...

Cytat:
Brawurka trzymaj się Kochana, nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić co czujesz. Ja z moimi psiakami jestem tak związania (szczególnie z Yorkiem, który jest moim oczkiem w głowie), że gdyby coś mu się stało to nie wiem

Smerfetko powodzenia, już niedługo będzie po wszystkim Dla mnie wypicie też nie było trudne, znośne, ale po też mnie tak mdliło, a jak wróciłam do domu musiałam się zaraz położyć, bo mi stało to na żołądku I tak w sumie było do wieczora

A ja po wczorajszej wizycie u ginki jestem zadowolona Wszystko w najlepszym porządku, nasz Skarb waży już 1250 gram i mierzy ponad 30 cm (tutaj babka nie jest w stanie precyzyjnie określić, bo dziecko podkurcza nóżki). Jestem w 29 tygodniu ciąży, 28 skończony, bo lekarze liczą właśnie te skończone

Troszkę mnie tylko wczoraj wkurzyła teściowa z siostrą z TŻ, bo mój mąż jak się urodził był dosyć dużym dzieckiem (ja byłam długa- chyba 58 cm, ale wagowo standardowa- 3650 g), a one odkąd dowiedziały się, że jestem w ciązy non stop przy każdej wzmiance o Małym powtarzają, że to będzie bardzo duże dziecko, bardzo duże dziecko i tak w kółko. Wczoraj oczywiście też i wiecie jak mnie drażni to ich przekonanie? I co z tego, że mój TŻ miał dosyć dużą wagę urodzeniową? Czy to znaczy, że ja za przeproszeniem też muszę urodzić klopsa ponad 4,5 kg? Bo wg nich tak NA PEWNO będzie
za wizytę !
wiem co czujesz... mój tż jak się urodził ważył prawie 5 kg, teraz ma równe 2 metry wzrostu, ja też malutka jakaś nie jestem, bo 1,70 mam i też teściowa ciągle mi gada, że niepotrzebnie ja tyle małych ubranek kupiłam (a co, miałam od razu na 74 czy 80 kupić?), że dzidzia będzie wielka i w ogole...
Cytat:
ma.ko - bardzo ładna ta pościel
ewka - myślisz,że to tylko chwilowe czy raczej coś z krążeniem? może miałaś złą pozycję we śnie??
Eirene1987 - super,że już po i że doświadczyłaś miłego zachowania
Kurcze ja właśnie nie wiem co robić z butelką... ale w sumie mam jeszcze czas to jakby co to kupie

Ja czekam na kuriera - ma być dzisiaj komoda.
i powinien wreszcie być fotelik - wczoraj nie dotarł, a producent pisał do sklepu, że wysłali jeszcze w piątek:/ oby dzisiaj był, bo już jakoś chce go mieć w domu
nie wiem właśnie, śpię na cebuszce na boku, czasem bez, ale generalnie często zmieniam pozycję we śnie, a od kilku dni już tak mam że się budzę i całe dłonie napuchnięte aż ruszać palcami ciężko

Cytat:
Hej

Ja też już dziś po badaniu i kupiłam sobie czarne spodnie ciążowe. Pierwszy mój zakup ciążowy jeśli chodzi o garderobę

Wy już czujecie dzieci pod żebrami, a ja dalej całkiem nisko, najwyższe miejsce w jakim czuję małą to okolice pępka :/

Wieczorami też ciężko mi wstać z łóżka, bo bolą mnie plecy i spojenie łonowe. Na szczęście trochę mniej niż wcześniej, bo chociaż w dzień mogę się poruszać w normalnym tempie. Czasem sobie zapominam i np wbiegam po schodach, a nie powinnam tak robić.

Czkawki małej też jeszcze nigdy nie czułam.

Ma.ko pościel śliczna też zamówiłam kilka rzeczy na tej wyprzedaży ze smyka i wzięłam kilka rzeczy na lato, bo te były po kilka zł

A zgagę mam straszną, na szczęście tylko wieczorami, ale jak to prawda z tymi włoskami, to urodzę małpkę
w którym tyg jesteś ? u mnie zaczęty 31 tc, a dopiero kilka dni temu zaczęłam małą wyżej czuć, wcześniej też cały czas niziutko. i te ruchy pod żebrami mam rzadko, zdecydowanie czesciej są niżej więc się nie przejmuj
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 11:08   #2168
mmgi
Zadomowienie

Cytat:

to zależy od ułożenia. mój np leży w poprzek i czuję go w dole i po bokach brzucha jak mój synek leżał główką w dół to czułam go wysoko wtedy.
Moje dziecko też podobno główką w dół.

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość

w którym tyg jesteś ? u mnie zaczęty 31 tc, a dopiero kilka dni temu zaczęłam małą wyżej czuć, wcześniej też cały czas niziutko. i te ruchy pod żebrami mam rzadko, zdecydowanie czesciej są niżej więc się nie przejmuj
Dzisiaj 29t0d, może faktycznie jeszcze wcześnie.
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 11:08   #2169
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
ja to taka jestem że wolę mieć wszystko już zresztą wiem że butelka mi się na bank przyda jak nie na początku to potem ale fakt - zawsze można kupić. a teraz kup sobie jedną awaryjną.
ja też wole miec wszystko na zapas, tylko z tą butelką jakoś tak nie wiem...
Proszę doradźcie jaką kupić tak na wszelki wypadek - myślę o Avencie ale totalnie nie wiem jaką,czy coś tam ma znaczenie czy po prostu wziąć jakąś niedużą przeznaczoną dla noworodków
Jutro będę w tesco prawdopodobnie i mogłabym kupić bo tam jest dość duży wybór tych butelek.
Czy to bardziej o smoczek chodzi??

Edytowane przez fashionaddicted
Czas edycji: 2014-10-21 o 11:12
fashionaddicted jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 11:09   #2170
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam tyle samo - a mąż185cm :P
Ale CI powiem, że nawet przy mojej krowiastej Daldze wyglądam ok
Ja się oglądałam w lustrze z jakimś Tako, na początku ciąży, to wyglądałam komicznie sprzedawcy zapominają, że lustro to przydatna rzecz w sklepie tam akurat było, ale poza wózkami Tako i jakimiś innymi nie wiem jakimi, nie było nic ciekawego...

sprzedawca to: r_p77

ja też nie wiem czy kupować butelkę czy nie, ale jeśli mam zamiar karmić piersią to jedna jakaś w razie czego wystarczy? i co musi pisać na takiej butelce? kompletnie się na tym nie znam...

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-10-21 o 11:10
Stary 2014-10-21, 11:10   #2171
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość

podaj proszę linka do tego sprzedawcy wiem, że był tu 1000 razy, ale wcześniej miałam kupować w stacjonarmym sklepie gdzieś, a teraz zaczęłam się zastanawiać, żeby z all zamowic ..
proszę http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=4222926

Stary 2014-10-21, 11:12   #2172
suszarka
Buc

Cytat:

ja mam 158 cm, Tż 30 cm więcej i wybór wózka będzie ciężki... przy niektórych wózkach wyglądam komicznie
to i tak jesteś wyższa ode mnie.
Stary 2014-10-21, 11:15   #2173
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
to i tak jesteś wyższa ode mnie.
oooo, niemożliwe zawsze dziwnie się czuję wśród rodziny Tż, bo u niego wszyscy są wysocy niższych ode mnie osób to znam bardzo mało

powiedzcie mi, na początek to taka mała butelka wystarczy w razie czego? (poj. 125-150?)
Stary 2014-10-21, 11:19   #2174
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się oglądałam w lustrze z jakimś Tako, na początku ciąży, to wyglądałam komicznie sprzedawcy zapominają, że lustro to przydatna rzecz w sklepie tam akurat było, ale poza wózkami Tako i jakimiś innymi nie wiem jakimi, nie było nic ciekawego...

sprzedawca to: r_p77

ja też nie wiem czy kupować butelkę czy nie, ale jeśli mam zamiar karmić piersią to jedna jakaś w razie czego wystarczy? i co musi pisać na takiej butelce? kompletnie się na tym nie znam...
mi zrobili zdjecia z wózkiem zanim kupiłam żebym się zobaczyła bo też się bałam, że będę komicznie wyglądać
I później jak już po ogrodzie łaziłam z nim to też mi zrobili zdjęcia
Stary 2014-10-21, 11:21   #2175
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę doradźcie jaką kupić tak na wszelki wypadek - myślę o Avencie ale totalnie nie wiem jaką,czy coś tam ma znaczenie czy po prostu wziąć jakąś niedużą przeznaczoną dla noworodków
Jutro będę w tesco prawdopodobnie i mogłabym kupić bo tam jest dość duży wybór tych butelek.
Czy to bardziej o smoczek chodzi??
ja mam tą http://allegro.pl/avent-butelka-natu...665783259.html

i takie 2 http://allegro.pl/philips-avent-bute...681268700.html

po synku została mi jeszcze taka zwykła avent http://allegro.pl/avent-butelka-anty...688401821.html ze zwykłym smoczkiem

Bajlaga 125ml wystarczy spokojnie dzidziuś zjada na początku 30ml mleka potem 60 itd więc spokojnie starczy na początek do dokarmiania tylko.

Stary 2014-10-21, 11:27   #2176
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
kleo za wizytę

No to u mnie podobnie bo tz ma 193 cm dla równowagi. Oby dzieci odziedziczyły jego wzrost :-P

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 11:28   #2177
bajlaga
Zadomowienie

Dziękuję za odpowiedź
wstyd przyznać, ale jakoś nie miałam w planach kupować butelki, teraz dopiero do mnie dotarło, że warto przecież kupić... nie chcę kupowac kompletów, bo jak dziecku nie podpasuje to klops

a czy to prawda, żeby trzymać się jednej firmy i kupować potem większe butelki z tej samej firmy?

Szczeperka no to prawie tak samo

fashion ooo, robienie zdjęć będzie ok, potem sobie porównam chciałabym już mieć wybrany wózek, który będzie Nam pasował...

w ogóle to wózki 2w1 są według mnie trochę głupie... bo tyle pieniedzy to kosztuje, a często i tak ludzie wymieniają spacerówkę na zwykłą parasolkę, bo się składa, bo lekka... więc w sumie płaci się tyle kasy za gondolę... zapewne my też wymienimy potem na zwykłą spacerówką

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-10-21 o 11:33
Stary 2014-10-21, 11:36   #2178
smerfetka2808
Zakorzenienie

o ludzie przeżyłam
oprócz tego że raz mi się słabo zrobiło, ale mąż szybko zareagował, i mnie muliło to było nawet spoko tylko spać mi się strasznie chciało i nadal chce :ziew:
zrobię obiad i idę w kimę

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
no to żebyś jej nie zwróciła

Cytat:
Smerfetko powodzenia, już niedługo będzie po wszystkim Dla mnie wypicie też nie było trudne, znośne, ale po też mnie tak mdliło, a jak wróciłam do domu musiałam się zaraz położyć, bo mi stało to na żołądku I tak w sumie było do wieczora

A ja po wczorajszej wizycie u ginki jestem zadowolona Wszystko w najlepszym porządku, nasz Skarb waży już 1250 gram i mierzy ponad 30 cm (tutaj babka nie jest w stanie precyzyjnie określić, bo dziecko podkurcza nóżki). Jestem w 29 tygodniu ciąży, 28 skończony, bo lekarze liczą właśnie te skończone
dziękuję
ojej ale duża dzidzia
kurcze ciekawe ile nasz Mały waży ah

Cytat:

Wieczorami też ciężko mi wstać z łóżka, bo bolą mnie plecy i spojenie łonowe. Na szczęście trochę mniej niż wcześniej, bo chociaż w dzień mogę się poruszać w normalnym tempie. Czasem sobie zapominam i np wbiegam po schodach, a nie powinnam tak robić.

ja też czuję bardzo nisko, i zazwyczaj w poprzek
czasami mnie kopnie powyżej pępka ale to musi mieć dobry dzień
a co do czkawki też jeszcze Mały nie miał

Cytat:
ja też lata ich nie jadłam

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

a powiedzcie mi, mam głupie pytanie, jak robicie zamówienia z all? dodajecie wszystko do koszyka a potem kup teraz czy jak? nigdy nie kupowałam kilku rzeczy u jednego sprzedawcy nie i mam pojęcia jak to zrobić

Dusiolka, Kinqa i inne, zawitałyście dzisiaj w moim śnie
siedziałyśmy wszystkie przed szpitalem, na jakimś murku, i każda z nas czekała na skurcze
potem jak się rozkręciło to hoho a Dusiolka nie miała nic kupione i tylko do męża wydzwaniała i się śmiała z Kinqi, że ma całą wyprawkę zrobioną przed porodem
Kinqa urodziła pierwsza a ja z Dusiolką 02.02
no co za sen to szok! i jeszcze wszystkie takie wystrojone byłyśmy na tym murku że masakra, jakieś szpile krótkie czarne mini, rajstopy i takiee wielkie brzuchy
Stary 2014-10-21, 11:37   #2179
kleo111
Zakorzenienie

AsiaW, mmgi, Montanka, fashionaddicted, bajlaga, Eirene1987, ewka555 dziękuję za słowa otuchy.

Ahh kawały o teściowej chyba nie są przypadkowe, choć ja na swoją aż tak bardzo narzekać nie mogę, bo to dobra kobieta, ale chyba tylko dlatego, że nie mieszkamy razem i mi się we wszystko nie wtrąca A jeszcze jakiś czas temu mnie wkurzyła tekstem "po co ja tyle wszystkiego kupuję", przecież jest jeszcze duuuuużo czasu, a i na pewno jak ktoś będzie nas odwiedzał jak się Mały urodzi to coś przyniesie. No super, tylko od niej niestety póki co nie dostaliśmy nic, a liczyć na kogoś w styczniu? Przecież wyprawka musi być wyprana w płynie dla dzieci, wyprasowana i uszykowana odpowiednio wcześnej

Fashionaddicted też już macie wózek? Biało- granatowy? Wielki jest, no nie? Ja się śmieje do TŻ, że Dalga to taka fura terenowa, hehe Ale plusem w niej jest to, że jest wysoka i nie trzeba się będzie zginać w pół do dzieciaczka

Bajlanga my już mamy butelki, chyba nawet z 5 Kupiliśmy całą wyprawkę z Aventu jak była promocja. Wiesz ja też chciałabym karmić piersią, ale na pewno zdarzą się sytuacje, że np. będę poza domem, więc wtedy jakoś trzeba będzie podać ściągnięte mleczko. Pozatym jak skończy się karmić piersią dziecko zacznie pić soczki/herbatki to butelki się przydadzą

Instagram
kleo111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 11:44   #2180
bajlaga
Zadomowienie

kleo dzięki za odpowiedź

chyba na razie kupimy jedną małą butelkę, najwyżej Tż dokupi, laktator też

smerfetka
haha, super sen no i super, że glukoza już za Tobą a Ty jakie butelki kupujesz/kupiłaś? i ile?
Stary 2014-10-21, 11:54   #2181
simonee
Zakorzenienie

Tak jak pisałam to tak zrobiłam i obudziłam się po 10, drugie śniadanie tez już zjedzone

Smerfetka ty to miałaś sen ale ja też dziś miałam kolorowo w snach
Stary 2014-10-21, 12:00   #2182
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
Ma.ko fajna ta posciel tez wkoncu musze jakas kupic;p stwierdziłam ze dzidziol bedzie spał na pościeli

A i dzisiaj równy 30t0d
nasz synek będzie spał pod kocykiem, ale chcę mieć pościel skompletowaną już na później

Cytat:
ja już po badaniu krwi zostałam przepuszczona w kolejce przez dwie młode dziewczyny

Ma.ko 397zł oprócz kosmetyków o których pisałam to pierdo.ły np.butelki avent 3 sztuki smoczki, smoczek avent, przypinka, pieluchy tetrowe 10sztuk, frida do nosa, nakładki na tzytzki, podkłady, gaziki,majty... w sumie prawie wszystko co mi było potrzebne
u innego sprzedawcy domówiłam staniki do karmienia i inne pierdółki.
właśnie słyszałam że bostonka panuje kurcze a ja niedaleko mieszkam ciekawe kiedy do nas przyjdzie to
wow, ja wczoraj kupiłam mięso bez kolejki (AŻ dwa schabowe haha) to myślałam, ze mnie dwie babki po 30-tce wzrokiem zjedzą
ooo to super, ja chyba też tak zrobie, bo ciągle sie zastanawiam czy smoczki, butelki itp na gemini czy na all, ale na all chyba taniej, to chyba nie ma znaczenia czy sie w sklepie kupi czy w aptece?

Cytat:
[COLOR=Red]
[B]A ja po wczorajszej wizycie u ginki jestem zadowolona Wszystko w najlepszym porządku, nasz Skarb waży już 1250 gram i mierzy ponad 30 cm (tutaj babka nie jest w stanie precyzyjnie określić, bo dziecko podkurcza nóżki). Jestem w 29 tygodniu ciąży, 28 skończony, bo lekarze

Troszkę mnie tylko wczoraj wkurzyła teściowa z siostrą z TŻ, bo mój mąż jak się urodził był dosyć dużym dzieckiem (ja byłam długa- chyba 58 cm, ale wagowo standardowa- 3650 g), a one odkąd dowiedziały się, że jestem w ciązy non stop przy każdej wzmiance o Małym powtarzają, że to będzie bardzo duże dziecko, bardzo duże dziecko i tak w kółko. Wczoraj oczywiście też i wiecie jak mnie drażni to ich przekonanie? I co z tego, że mój TŻ miał dosyć dużą wagę urodzeniową? Czy to znaczy, że ja za przeproszeniem też muszę urodzić klopsa ponad 4,5 kg? Bo wg nich tak NA PEWNO będzie
super, ze wszystko dobrze
I tak nie masz wpływu na to jakie duże dziecko się urodzi heh

Cytat:
ma.ko - bardzo ładna ta pościel

Ja czekam na kuriera - ma być dzisiaj komoda.
i powinien wreszcie być fotelik - wczoraj nie dotarł, a producent pisał do sklepu, że wysłali jeszcze w piątek:/ oby dzisiaj był, bo już jakoś chce go mieć w domu
chyba się na nią zdecyduję
super, ze wszyzstko przyjdzie dzisiaj

Cytat:
Fashion tamte 2 widziałam na zywo i maz tez teraz hehe;p wczoraj wybrał wanienkę dla małej uparł sie na różowa z kaczuszka jednak nie kupuje ręczników z kapturkiem,mam te bambusowe to kombinować nie bede
hehe, słodka wanienka
ja kupiłam jeden 100x100 ale jest ogromny :md

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
162 cm na palcach
to tyle co j w kapeluszu haha

Cytat:
Ja też już dziś po badaniu i kupiłam sobie czarne spodnie ciążowe. Pierwszy mój zakup ciążowy jeśli chodzi o garderobę

Ma.ko pościel śliczna też zamówiłam kilka rzeczy na tej wyprzedaży ze smyka i wzięłam kilka rzeczy na lato, bo te były po kilka zł

A zgagę mam straszną, na szczęście tylko wieczorami, ale jak to prawda z tymi włoskami, to urodzę małpkę
długo wytrzymałaś bez ciążowych spodni. Ja już jedne odkładam, bo mnie gniotą. Teraz już do końca przerzucam się na getry ;D jedne fajne w pepitke widziałam
to pod żebrami wcale takie przyjemne nie jest. Czasem jak krzykne, to mąż mówi, ze odgłosy godowe wydaję
czkawka na początku to fajna, taka śmieszna, ale codziennie po kilka minut to już średnio hehe. Ale doczekasz się i Ty :P
ja już mam w koszyku zakupy za ponad 100, jeszcze chyba tą pościel zamówie i pewnie na tym nie poprzestane haha
na zgage polecam łyk mleka, mi pomaga

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 12:06   #2183
Montanka
Rozeznanie

Brawurka, przykro mi z powodu czworonoga

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
Wpadam na jednej nodze...... godzinę temu wróciłam z pracy do tego chyba będę musiała przyspieszyć swoją wizytę u gina, bo coś jest nie tak i dzisiaj zaczęło mnie kłuć i zwiększyła się wydzielina ehhhhhh Zaczęłam się martwić.... Bo to pewnie przez ten silny stres.......
A najgorsze jest to, że wróciłam, a moja córa z uporem maniaka czekała na mnie aż wrócę i ją umyję.... prosiłam teścia i męża, aby to zrobili dzisiaj za mnie

montanka już trochę napisała, że jednak TT słaby... trzeba jednak poczytać. Pamiętam, że jedna Pani właśnie miała tego Aventa i bardzo sobie chwaliła. Mówiła, że 10 minut i po sprawie.

Ja Masz dar wynajdywania w lumpku fajnych rzeczy

też tak przeczytałam.......

Bajlaga
bo jak ty coś napiszesz to można boki zrywać. A że dzisiaj temat laktatorów to jak widać laktator=lokator
Brawurka współczuję psiny
monique hehe każda wydaje u niego z 300-400zł
elvira fajna kurtka i sukienka
Montanka dzięki za opinie o laktatorach

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

a to Ci news..... zdaje mi się że pierwsze też kwietniowe która mnie oświeci?
nie ma za co. Mnie ten TT drażnił, bo ta lejek na cycki nie przylegał dobrze i wpływało mi pod niegomleko. Często miałam wszystko upaprane mlekiem. Pompować, też dobrze nie pompował. Ale to mój. Może któraś trafi na lepszy egzemplarz.

Jak się dziś czujesz? Lepiej?
Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
Kochana ty ogranicz trochę ten stres ! Spakuj ta swoją lokatorke która cię przyprawia o zawrót głowy.

Zgaga gości u mnie juz co wieczór.. Taka mała tradycja oby mała urodziła sie chociaż z wielka czupryna :p
padłam
współczuję zgagi.
Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
hejo
Karolo, jak patrzę na te twoje 31 pod podpisem, to zazdraszczam. Też juz bym chciała być tak daleko. Ja za 5 tyg od 31 syna miałam już przy sobie
Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość

Dzwoniły dziś do mnie dziewczyny z pracy. Pogadałyśmy troche i zabroniły mi przychodzić, bo ich dzieci chore na grype bostońską

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

AA i robie małe zamówienie w smyku póki jeszcze -70% i zakochałam się w tym http://www.smyk.com/motherhood-kompl...t-niemowlaka-p
super pościel
Widzę, że cała Polska obsypaną wysypka bostońską.. ech, u nas też w zeszłym tyg. dzieciaki w pkolu poodpadały. Syn siedział przez to tydzień dłużej w domu, bo nie chciałam go narażać. Wczoraj też jeszcze nie poszedł, ale dziś już go posłaliśmy i nie wiem, czy dobrze, bo wolę w sumie mieć zdrowego w domu, niż chorego. Tym bardziej z taka wysypką. Tfu!! Ale musiał już iść, bo siedział 2 tyg i 1 dzień.

Cytat:
ja mam tą http://allegro.pl/avent-butelka-natu...665783259.html

i takie 2 http://allegro.pl/philips-avent-bute...681268700.html

po synku została mi jeszcze taka zwykła avent http://allegro.pl/avent-butelka-anty...688401821.html ze zwykłym smoczkiem

Bajlaga 125ml wystarczy spokojnie dzidziuś zjada na początku 30ml mleka potem 60 itd więc spokojnie starczy na początek do dokarmiania tylko.
Jak oceniasz te butelki na żywo? Nie brałam ich, bo trochę tanie mi się wydawały w porównaniu z małymi naturalsami.
Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
o ludzie przeżyłam
oprócz tego że raz mi się słabo zrobiło, ale mąż szybko zareagował, i mnie muliło to było nawet spoko tylko spać mi się strasznie chciało i nadal chce :ziew:
zrobię obiad i idę w kimę

dziękuję
ojej ale duża dzidzia
kurcze ciekawe ile nasz Mały waży ah

ja też czuję bardzo nisko, i zazwyczaj w poprzek
czasami mnie kopnie powyżej pępka ale to musi mieć dobry dzień
a co do czkawki też jeszcze Mały nie miał

ja też lata ich nie jadłam

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

a powiedzcie mi, mam głupie pytanie, jak robicie zamówienia z all? dodajecie wszystko do koszyka a potem kup teraz czy jak? nigdy nie kupowałam kilku rzeczy u jednego sprzedawcy nie i mam pojęcia jak to zrobić

Dusiolka, Kinqa i inne, zawitałyście dzisiaj w moim śnie
siedziałyśmy wszystkie przed szpitalem, na jakimś murku, i każda z nas czekała na skurcze
potem jak się rozkręciło to hoho a Dusiolka nie miała nic kupione i tylko do męża wydzwaniała i się śmiała z Kinqi, że ma całą wyprawkę zrobioną przed porodem
Kinqa urodziła pierwsza a ja z Dusiolką 02.02
no co za sen to szok! i jeszcze wszystkie takie wystrojone byłyśmy na tym murku że masakra, jakieś szpile krótkie czarne mini, rajstopy i takiee wielkie brzuchy
sen niezły. Widzisz, już masz po badanku
Stary 2014-10-21, 12:06   #2184
kleo111
Zakorzenienie

Zapomniałam jeszcze dodać, ze od ostatniej wizyty jest cały czas ułożony główką w dół

Kurcze, ale mnie coś zołądek boli Idę po kawkę i zabieram się za porządki w biżuterii, bo wczoraj kupiłam sobie w Biedrze takie fajne pudełeczka/organizery do biżuterii

Instagram
kleo111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 12:21   #2185
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję bardzo

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź
wstyd przyznać, ale jakoś nie miałam w planach kupować butelki, teraz dopiero do mnie dotarło, że warto przecież kupić... nie chcę kupowac kompletów, bo jak dziecku nie podpasuje to klops

a czy to prawda, żeby trzymać się jednej firmy i kupować potem większe butelki z tej samej firmy?

Szczeperka no to prawie tak samo

fashion ooo, robienie zdjęć będzie ok, potem sobie porównam chciałabym już mieć wybrany wózek, który będzie Nam pasował...

w ogóle to wózki 2w1 są według mnie trochę głupie... bo tyle pieniedzy to kosztuje, a często i tak ludzie wymieniają spacerówkę na zwykłą parasolkę, bo się składa, bo lekka... więc w sumie płaci się tyle kasy za gondolę... zapewne my też wymienimy potem na zwykłą spacerówką
Co do spacerówki - masz rację, ale mi się wydaje, że taka parasolka - przynajmneij te które ja widuję i które mam na myśli, nie dałaby rady od samego początku i nie na cały czas.
Ja widuję, że ludzie mają takie bardzo zwykłe, lekkie, rzadko dobrze wyglądające w sensie wykonania, urody, solidności, które mają np w samochodzie czy na jakieś krótkie wyjscie do sklepu czy coś takiego.
Ja sobie nie wyobrażam, żeby następnej zimy, kiedy dziecko prawdopodobnie wskoczy już w spacerówkę, pokonywać właśnie taką spacerówko-parasolką, ale zakładam,że w pewnym momencie też taką kupię
Aczkolwiek pisze to ja laik w tym temacie więc mogę się mylić
Stary 2014-10-21, 12:21   #2186
Brawurka_29
Zakorzenienie

Dobry

Katerina, Kinga, Elvirka u Was też taka wichura ?

Wlasnie jem sniadanie i popijam ciepłą herbatka.a tu trzeba do sklepu wyjsc

Fashion dziękuję

Dusiolka mnie tez chwile po glowie chodzila ta mura 4 . Ale juz sie zdecydowalam.oczywiscie mąż zbyt pomocny nie byl :/ jaki Ci sie podoba to taki weź . Ooo

Eirene dzieki za przypomnienie muszę zamowic pieluchy tetrowe !

Kleo dziekuje
I brawo za wizytę

Mmgi ja też moją mala czuje nisko , ale polozna kazala mi sie nie martwić

Smerferka jesteśmy z Ciebie dumne !

Kinga jak Kornelka ?

Montanka

Ktos tu miał wstawić przepus na warstwowa salatke z tuńczykiem ?

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 12:25   #2187
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
AsiaW, mmgi, Montanka, fashionaddicted, bajlaga, Eirene1987, ewka555 dziękuję za słowa otuchy.

Ahh kawały o teściowej chyba nie są przypadkowe, choć ja na swoją aż tak bardzo narzekać nie mogę, bo to dobra kobieta, ale chyba tylko dlatego, że nie mieszkamy razem i mi się we wszystko nie wtrąca A jeszcze jakiś czas temu mnie wkurzyła tekstem "po co ja tyle wszystkiego kupuję", przecież jest jeszcze duuuuużo czasu, a i na pewno jak ktoś będzie nas odwiedzał jak się Mały urodzi to coś przyniesie. No super, tylko od niej niestety póki co nie dostaliśmy nic, a liczyć na kogoś w styczniu? Przecież wyprawka musi być wyprana w płynie dla dzieci, wyprasowana i uszykowana odpowiednio wcześnej

Fashionaddicted też już macie wózek? Biało- granatowy? Wielki jest, no nie? Ja się śmieje do TŻ, że Dalga to taka fura terenowa, hehe Ale plusem w niej jest to, że jest wysoka i nie trzeba się będzie zginać w pół do dzieciaczka

Bajlanga my już mamy butelki, chyba nawet z 5 Kupiliśmy całą wyprawkę z Aventu jak była promocja. Wiesz ja też chciałabym karmić piersią, ale na pewno zdarzą się sytuacje, że np. będę poza domem, więc wtedy jakoś trzeba będzie podać ściągnięte mleczko. Pozatym jak skończy się karmić piersią dziecko zacznie pić soczki/herbatki to butelki się przydadzą
Pisałam CI tego samego dnia co kupiłam - czyli w tyzień temu w poniedziałek,posta, że go mam i jest cudowny I wklejałam kilka zdjęć wtedy
POwiem CI, że myślałam mimo wszystko że bedzie wiekszy - zrobili mi zdjęcia z nim w każdej kompilacji i jestem zaskoczona, że całkiem spoko z nim wyglądam :P

Moja teściowa raczej jest zdziwiona, że już wszystko pokupowałam i czasem jak mówię, co kupiłam to wydaje mi się, że patrzy tak "a właściwie po co Ci to..."
Ale to też super kobieta jest, ma tak małe wady, że rzadko mi przeszkadzają:P
Stary 2014-10-21, 12:25   #2188
bajlaga
Zadomowienie

fashion różne są spacerówki, aczkolwiek ja też nie wyobrażam sobie zimy z taką parasolką ... choć z drugiej strony ludzie naprawdę sobie tak radzą wokół widzę, że spacerówki z wózków 2w1 często są wymieniane na właśnie takie, proste, szybkie w składaniu, zajmujące mało miejsca, standardowe cudownie byłoby znaleźć coś idealnego, no ale jak się mieszka na II piętrze, windy brak, bo to 3piętrowy blok a zostawianie wózka na dole lub samego stelaża ... to nigdy nic nie wiadomo no i jeszcze dobranie wózka do wzrostu, by nie wyglądać jak 9 latka

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-10-21 o 12:27
Stary 2014-10-21, 12:35   #2189
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
fashion różne są spacerówki, aczkolwiek ja też nie wyobrażam sobie zimy z taką parasolką ... choć z drugiej strony ludzie naprawdę sobie tak radzą wokół widzę, że spacerówki z wózków 2w1 często są wymieniane na właśnie takie, proste, szybkie w składaniu, zajmujące mało miejsca, standardowe cudownie byłoby znaleźć coś idealnego, no ale jak się mieszka na II piętrze, windy brak, bo to 3piętrowy blok a zostawianie wózka na dole lub samego stelaża ... to nigdy nic nie wiadomo no i jeszcze dobranie wózka do wzrostu, by nie wyglądać jak 9 latka
DLatego może za killa miesięcy całkiem zmienię zdanie na ten temat hehe
Ja mieszkam na 3 piętrze bez windy, ale jeśli będę wracać do domu po spacerze a w domu nie będzie męża to będe zostawiać stelaż przypięty na samym dole lub na pierwszym półpiętrze i on weźmie jak już wróci do domu. Innego wyjścia nie mam
Ja kupując wiedziałam,że wózka i dziecka na raz nie wniosę na to 3 piętro czy będzie ważył 13kg+dziecko czy 16+dziecko. Po prostu jestem małym słabeuszem :P
Stary 2014-10-21, 12:38   #2190
simonee
Zakorzenienie

Dziewczyny czy macie zamiar ograniczyć jedzenie cytrusów w 3 trymestrze?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości