Czerwcowe Mamusie 2015 :) - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-21, 09:01   #1231
masija
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015 :)

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48608952]Masija a masz możliwość podejść do lekarza?

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]
Właśnie nie mogę się do mojego dodzwonić...
Nie wiem czy się przejmować bardzo tym..

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 09:06   #1232
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Właśnie nie mogę się do mojego dodzwonić...
Nie wiem czy się przejmować bardzo tym..
Nie wiem JAK Ciebie boli, ale mnie też boli podbrzusze i ogólenie mam takie spięte. I gin to też zauważył podczas badania. ale powiedział ze jest ok, żebym łykała nospę w takich sytuacjach. i łyknęłam dziś niedawno i mi lepiej

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 09:06   #1233
poldzik
Zadomowienie

dziendobry dziewczyny!

gratuluje wizyt i bijacych serduszek! Gryzia pewnie juz w poczekalni u gina trzymam kciuki!!!
Katarzynka jak sie czujesz? poszlas do pracy?

ja przedwczoraj i dzisiaj rano mam troche bolesnych skurczow w dole brzucha po lewej.. nie plamie, wiec staram sie nie martwic, ale nieprzyjemne sa i promieniuja po udzie az do kolana dziwne...
z tym nasieniem i prostaglandynami to nie wiedzialam, moze to od tego? (bo zbiega sie rzeczywiscie w czasie z przytulankami z mezem...)

a w ogole dziewczyny, zbijcie mnie i zlinczujcie, ale... po zeszlorocznych przejsciach (poronienie w 8 tc) mam takie mysli, ze jesli ciaza miala by byc zagrozona bo zarodek jest slaby /dziecko moze byc chore, to ja bym chyba nie chciala jej na sile podtrzymywac, lezec i lykac hormony... wole, zeby "natura zrobila jak chce"... za duzo slyszalam o przypadkach mam, ktore lezaly cala ciaze, podtrzymywaly i chuchaly i lykaly mnostwo lekarstw, a potem dziecko rodzilo sie chore, bo to byla ciaza, ktora w "naturalnych" warunkach by sie nie utrzymala... nie pisze tego zeby kogokolwiek nastraszyc ani nic... ale co o tym myslicie? bo znam tez przypadki mam, ktore wlasciwie na siebie nie uwazaly wcale (o zgrozo robily tez rzeczy w ciazy zabronione, tego oczywiscie nie pochwalam) a ciaza byla silna i zdrowa i dzieci urodzily sie idealne.. takze ja jakos tak ufam naturze / panu Bogu /przenaczeniu i stwierdzam, ze bedzie jak ma byc...
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 09:10   #1234
MalaPikanteria
Zadomowienie

Cytat:
gkatarzynka
No to ja się chyba będę musiała z wami pożegnać...bo obudzilam się w nocy i była krew na wkładce...leżeć nie mam możliwości i zaraz idę do pracy...znów 36 dzień cyklu i krew...
Idź do lekarza! Daj znać co i jak

Witam wszystkie nowe Mamy

Gratuluję tym które usłyszały serduszko

Przepraszam, że nie odpisuję tak na bieżąco i każdej z osobna ale nie mam siły na tyle czasu przed kompem

U mnie w sumie bez zmian. W sobotę byłam na uczelni, a w niedzielę leniuchowałam.
Mdłości są, nie ma ostatnio. Ogólnie źle się czuję, nie mam sił na nic mam lekkie bóle podbrzusza i drętwieją mi ręce. W końcu 8h dziennie spędzam w pracy przy komputerze... Ogólnie nie mogę się doczekać wizyty u gin, a to dopiero za tydzień...

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
a w ogole dziewczyny, zbijcie mnie i zlinczujcie, ale... po zeszlorocznych przejsciach (poronienie w 8 tc) mam takie mysli, ze jesli ciaza miala by byc zagrozona bo zarodek jest slaby /dziecko moze byc chore, to ja bym chyba nie chciala jej na sile podtrzymywac, lezec i lykac hormony... wole, zeby "natura zrobila jak chce"... za duzo slyszalam o przypadkach mam, ktore lezaly cala ciaze, podtrzymywaly i chuchaly i lykaly mnostwo lekarstw, a potem dziecko rodzilo sie chore, bo to byla ciaza, ktora w "naturalnych" warunkach by sie nie utrzymala... nie pisze tego zeby kogokolwiek nastraszyc ani nic... ale co o tym myslicie? bo znam tez przypadki mam, ktore wlasciwie na siebie nie uwazaly wcale (o zgrozo robily tez rzeczy w ciazy zabronione, tego oczywiscie nie pochwalam) a ciaza byla silna i zdrowa i dzieci urodzily sie idealne.. takze ja jakos tak ufam naturze / panu Bogu /przenaczeniu i stwierdzam, ze bedzie jak ma byc...
Powiem Ci szczerze, że nigdy o tym nie myślałam, ale Twój post nakłonił mnie do refleksji. I stwierdziłam, że myślę tak samo jak Ty
Ale nie martw się, teraz się uda i natura zrobi swoje

MOJA WYMIANKA
MalaPikanteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 09:12   #1235
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
dziendobry dziewczyny!

gratuluje wizyt i bijacych serduszek! Gryzia pewnie juz w poczekalni u gina trzymam kciuki!!!

ja przedwczoraj i dzisiaj rano mam troche bolesnych skurczow w dole brzucha po lewej.. nie plamie, wiec staram sie nie martwic, ale nieprzyjemne sa i promieniuja po udzie az do kolana dziwne...
z tym nasieniem i prostaglandynami to nie wiedzialam, moze to od tego? (bo zbiega sie rzeczywiscie w czasie z przytulankami z mezem...)

Wiesz co mój gin ma takie podejście i moze to przykre, ale myśle że to 'zdrowe' podejście. Pamietam kiedyś na wykładach w szkole jakąs pani doktor tez się o tym wypowiadała, że poronienie we wczesnych tyg to w pewnym sensie 'obrona' organizmu przed słabym i chorym płodem.

Lena
Stary 2014-10-21, 09:12   #1236
Słodkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość

To tak jak i u mnie

Mhmm.. tak 'wywoływałam' pierwszy poród

Byłam wczoraj na wizycie, gin potwierdził ciążę, ok 4/5 tyg. nie ma jeszcze serduszka. Kazał mi przyjść za dwa tyg. Czyli następna wizyta 3 listopada
No to jstesmy na podobnym etapie. Ja mam wizytę 7 listopada

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
ooo...czyli ciąża 2 tygodnie młodsza? wyliczył Ci nowy termin porodu? pewnie owulacja była później

słyszałam, ale w zdrowej ciąży nasienie nie ma aż takiego wpływu na szyjkę. W zagrożone już inaczej i wtedy powinno się robić tak jak piszesz

ja do Wrocka mam jakieś 100km

Ja wiedziałam, że tak będzie. Owulkę miałam ok 22-23 września.
Także termin porodu wyznaczy mi na następnej wizycie.

Cytat:
nie, powiedział, że 3 listopada ustali. ale skoro to 4 tydz to BBF dobrze mi pokazuje i tp wyznacza mi na 16.06

Ja podejrzewam, że będe miała termin na koniec czerwca. BO z terminu OM wynika 13 czerwca, ale ciąża jest 2 tyg. młodsza
Słodkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 09:18   #1237
poldzik
Zadomowienie

Slodka w sumie dlatego licza ciaze od OM... owulacje mozna oszacowac ale w sumie rzedko sie wie dokladnie kiedy nastapila... no chyba, ze w tym cyklu np wspolzylas tylko raz wtedy wiesz, ze zaplodnienie musialo nastapic wlasnie w ten okreslony dzien...

Kaja moj gin tez ma takie podejscie jak zadzwonilam do niego to powiedzial "ciesze sie ale nie gratuluje" i jeszcze "tylko niech sie pani wstrzyma z kupowaniem ciuszkow tak do 4 miesiaca"...

Edytowane przez poldzik
Czas edycji: 2014-10-21 o 09:19
Stary 2014-10-21, 09:23   #1238
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Słodkaaa Pokaż wiadomość
No to jstesmy na podobnym etapie. Ja mam wizytę 7 listopada

Ja wiedziałam, że tak będzie. Owulkę miałam ok 22-23 września.
Także termin porodu wyznaczy mi na następnej wizycie.

Ja podejrzewam, że będe miała termin na koniec czerwca. BO z terminu OM wynika 13 czerwca, ale ciąża jest 2 tyg. młodsza
Z terminu OM to ja mam termin na 25 maja
Bardzo chciałam znów być majową mamą, ale wiem ze to nierealne Czerwcówki też ok, ważne ze przed konkretnym latem

Cytat:
Slodka w sumie dlatego licza ciaze od OM... owulacje mozna oszacowac ale w sumie rzedko sie wie dokladnie kiedy nastapila... no chyba, ze w tym cyklu np wspolzylas tylko raz wtedy wiesz, ze zaplodnienie musialo nastapic wlasnie w ten okreslony dzien...

Kaja moj gin tez ma takie podejscie jak zadzwonilam do niego to powiedzial "ciesze sie ale nie gratuluje" i jeszcze "tylko niech sie pani wstrzyma z kupowaniem ciuszkow tak do 4 miesiaca"...
Mój mi pogratulował Mimo wszystko powiedział że ciąża prawidłowa i na tyle ile może powiedzieć to zdrowa

Ale zastrzegł, że wszystko może się wydarzyć, że prosi normalnie funkcjonować, w razie krwawień dzwonić itd.

Lena
Stary 2014-10-21, 09:33   #1239
Weridiana1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Tutaj każa zrobić betę i powtórzyć po 48godz i jak będzie rosnać to dopiero wtedy przyjmuja. Już to przechodziłam... a w pracy trochę mniej będę myśleć.
Szczerze - Twoje zachowanie jest cholernie nieodpowiedzialne wg mnie. Krwawisz i nawet do gina nie idziesz.. ? Jak jeden nie pomoże to idź do drugiego.. Ja też plamiłam, miałam 39 stopni gorączki, skurcze.. I był to dopiero 4 tc, dokładnie 4w5d, a jednak dostałam Duphaston, już po jednym dniu przestałam plamić i nie było więcej żadnych komplikacji.. niebawem będę na połówce i nie wyobrażam sobie postąpić tak jak Ty..

Edytowane przez Weridiana1986
Czas edycji: 2014-10-24 o 10:09
Weridiana1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 09:34   #1240
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem JAK Ciebie boli, ale mnie też boli podbrzusze i ogólenie mam takie spięte. I gin to też zauważył podczas badania. ale powiedział ze jest ok, żebym łykała nospę w takich sytuacjach. i łyknęłam dziś niedawno i mi lepiej
Mi też mówił, żebym brała nospę jak będzie bolało.
Plamienia nie ma, sprawdzam cały czas.
To jest tak, że powoli przechodzi, za chwilę znowu boli i chwilę się utrzymuje. Ogólnie brzuch mam wzdęty i bolący..

Stary 2014-10-21, 09:38   #1241
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
nie, powiedział, że 3 listopada ustali. ale skoro to 4 tydz to BBF dobrze mi pokazuje i tp wyznacza mi na 16.06

Ojj moja tak samo. Schowała sobie to zdjęcie
Wróciłam wczoraj przed 22 i nie spała, czekała na zdjęcie dzidziusia

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

to i tak jakoś wcześnie ten termin. Bo ja mam na 10.06 a jutro kończę 7 tydzień no ale za dwa tygodnie będzie mógł lepiej pomierzyć i się wyjaśni

Cytat:
dziendobry dziewczyny!

ja mam takie samo podejście Tylko czasem zarodek jest zdrowy, a problem leży po stronie matki. A nie da się tego ocenić ani zbadać.

Ja miałam w pierwszej ciąży krwiaka, brałam leki i leżałam 2 tygodnie plackiem. Nie wiem co by było gdybym mieszkała w Anglii i nikt by mnie nie zbadał przed 12 tygodniem

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-21, 09:39   #1242
gkatarzynka
Zadomowienie

No właśnie u mnie lekarze też tak podchodza do sprawy.Na IP dziś moja lekarka więc wiem co uslyszę. Oszczędzam się dziś trochę,ale to wszystko wyglada jak normalna @. Martwię się tym wszystkim i mam totalnego doła,ale też brak mi sił,żeby jeździć po szpitalch
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 09:43   #1243
gabisun
Zakorzenienie

Masija a w którym ty tygodniu jesteś? mnie też na początku bolało podbrzusze brałam nospę i magnez teraz nie boli uż wcale, gdzieś tak od tygodnia

Stary 2014-10-21, 09:43   #1244
Weridiana1986
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny a mnie od rana dosyć mocno boli podbrzusze...
Nie wiem co mam robić. Nie wiem czy to nadal normalne ale nie bolało mnie aż tak wcześniej..
A masz jakieś skurcze? Ja też zawsze panikowałam jak tylko mnie coś zabolało. Teraz trochę odpuściłam. Może po prostu jesteś przemęczona? Ja jak musiałam w pracy dużo towaru rozpakowywać to też mnie brzuch bolał, mimo, że się nie przeciążałam. Nie dźwigałam nic ciężkiego. Ale nawet lekkie rzeczy w dużej ilości zrobią swoje. Z czasem postanowiłam sobie, że dopóki nie krwawię i nie mam skurczy to będę starała się być spokojna, bo w końcu wszystko musi się porozciągać itd
Stary 2014-10-21, 09:46   #1245
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

Cytat:
No właśnie u mnie lekarze też tak podchodza do sprawy.Na IP dziś moja lekarka więc wiem co uslyszę. Oszczędzam się dziś trochę,ale to wszystko wyglada jak normalna @. Martwię się tym wszystkim i mam totalnego doła,ale też brak mi sił,żeby jeździć po szpitalch
trzymaj się dzielnie Kasiu, może akurat uda się uratować małego szkraba. Bardzo mi przykro, ale sama wiesz nic nie dzieje się bez przyczyny.:przyt ul:

Jeżeli któraś ma problem z zaparciami, to mi z rana na czczo pomogła ciepła woda z cytryną.
ankaya jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-21, 09:47   #1246
gabisun
Zakorzenienie

Katarzynka jakieś dziwne podejście u tych lekarzy przecież w takich sytuacjach od razu dają leki na podtrzymanie. Leć do innego lekarza! i bierz zwolnienie.

Ja jakbym była po poronieniu, to w kolejnej ciąży bym chyba od początku na zwolnieniu była, przecież to ciąża podwyższonego ryzyka, tym bardziej z krwawieniem.

Nie rozumiem lekarza, który kobiecie w zagrożonej ciąży, nie da zwolnienia

Stary 2014-10-21, 09:47   #1247
Słodkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

...
Ja w sierpniu miałam obserwacje owulacji i z tego wniknęło, że moja owulka jest o 4-5 dni później niż "zazwyczaj" wypada. Także w sierpniu jeszcze nie, ale we wrześniu się udało

Cytat:
Z terminu OM to ja mam termin na 25 maja
Bardzo chciałam znów być majową mamą, ale wiem ze to nierealne Czerwcówki też ok, ważne ze przed konkretnym latem

Mój mi pogratulował Mimo wszystko powiedział że ciąża prawidłowa i na tyle ile może powiedzieć to zdrowa

Ale zastrzegł, że wszystko może się wydarzyć, że prosi normalnie funkcjonować, w razie krwawień dzwonić itd.
Ja tam będę pierwszy raz mamą. Termin czerwcowy wydaje mi sie ok. Przynajmniej zimę przechodzę "normalnie", a jak będzie ciepło to będę z brzuszkiem biegać.

Cytat:
Napisane przez Weridiana1986 Pokaż wiadomość
J

Szczerze - Twoje zachowanie jest cholernie nieodpowiedzialne wg mnie. Krwawisz i nawet do gina nie idziesz.. ? Jak jeden nie pomoże to idź do drugiego.. Ja też plamiłam, miałam 39 stopni gorączki, skurcze.. I był to dopiero 4 tc, dokładnie 4w5d, a jednak dostałam Duphaston, już po jednym dniu przestałam plamić i nie było więcej żadnych komplikacji.. niebawem będę na połówce i nie wyobrażam sobie postąpić tak jak Ty..
Ja myślę, że to Kasi sprawa co robi. Ocenianie jest przy takiej okazji trochę nie na miejscu uważam

Cytat:
A może po pracy mogłabyś gdzieś podjechać i sprawdzić??
Stary 2014-10-21, 09:49   #1248
Weridiana1986
Zadomowienie

Cytat:
Zrób jak uważasz ale moim zdaniem skoro wiesz lepiej niż lekarze, to nie powinnaś później narzekać ODPUKAĆ! jeśli się wydarzy coś złego. Moja koleżanka mówi, że tak mocno krwawiła przez kilka dni jakby miała normalną miesiączkę. Brała tabl na podtrzymanie i jej synek za 3 msc skończy rok. No ale to Twój wybór.
Stary 2014-10-21, 09:51   #1249
poldzik
Zadomowienie

katarzynka trzymaj sie... idz idz do lekarza... na IP czy co...

ja nie mam zaparc wrecz przeciwnie i wzdecia
wczoraj wieczorem spotkalam sie ze znajomymi to pierwsze co mi powiedzieli, ze cos przytlam i czy czasem w ciazy nie jestem... musialam sie przyznac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-21, 09:51   #1250
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Zrób jak uważasz ale moim zdaniem skoro wiesz lepiej niż lekarze, to nie powinnaś później narzekać ODPUKAĆ! jeśli się wydarzy coś złego. Moja koleżanka mówi, że tak mocno krwawiła przez kilka dni jakby miała normalną miesiączkę. Brała tabl na podtrzymanie i jej synek za 3 msc skończy rok. No ale to Twój wybór.
ja przy krwiaku też mocno krwawiłam pierwszy raz to mi zalało prześcieradło

Trzeba działać i tyle

Stary 2014-10-21, 10:00   #1251
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Ja tylko na szybko. Jest dzidziuś, jest serduszko, 125 uderzeń na minutę wszystko prawidłowe

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 10:01   #1252
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Masija a w którym ty tygodniu jesteś? mnie też na początku bolało podbrzusze brałam nospę i magnez teraz nie boli uż wcale, gdzieś tak od tygodnia
Jestem w 7 tygodniu.
Na początku bolało mnie podbrzuche w 4 tygodniu. I przeszło. Od tamtego czasu dzisiaj mam 1 raz taki ból.
Wzięłam nospę-zobaczę co będzie.
Cytat:
A masz jakieś skurcze? Ja też zawsze panikowałam jak tylko mnie coś zabolało. Teraz trochę odpuściłam. Może po prostu jesteś przemęczona? Ja jak musiałam w pracy dużo towaru rozpakowywać to też mnie brzuch bolał, mimo, że się nie przeciążałam. Nie dźwigałam nic ciężkiego. Ale nawet lekkie rzeczy w dużej ilości zrobią swoje. Z czasem postanowiłam sobie, że dopóki nie krwawię i nie mam skurczy to będę starała się być spokojna, bo w końcu wszystko musi się porozciągać itd
Nie, nie mam.
Tzn. ogólnie od wczoraj źle się czułam. Zjadłam obiad i nagle wzdęty jeszcze bardziej brzuch, dosyć mocno bolał ale brzuch-nie podbrzusze. Bardziej chyba z tego wzdęcia.
Dzisiaj rano wstałam i brzuch dalej pobolewał, do tego doszło podbrzusze..
Wzięłam nospę, idę się zaraz położyć. Jestem tak totalnie zmięta i niewyspana Chodzę spać o 20 a spać mogłabym do 11.

Stary 2014-10-21, 10:04   #1253
gabisun
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48609826]Ja tylko na szybko. Jest dzidziuś, jest serduszko, 125 uderzeń na minutę wszystko prawidłowe

super gratulacje

Masija to może te bóle to bardziej jakaś niestrawność jak po obiedzie się zaczęło?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-21, 10:05   #1254
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
to i tak jakoś wcześnie ten termin. Bo ja mam na 10.06 a jutro kończę 7 tydzień no ale za dwa tygodnie będzie mógł lepiej pomierzyć i się wyjaśni
No wiesz, to internetowy kalkulator

Ale będe z pewnością posługiwać się datą z pierwszego USG, poprzednio mi sie sprawdziło więc teraz też

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48609826]Ja tylko na szybko. Jest dzidziuś, jest serduszko, 125 uderzeń na minutę wszystko prawidłowe

Lena
Stary 2014-10-21, 10:13   #1255
masija
Zakorzenienie

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Gratulacje!!!

Cytat:
super gratulacje

Masija to może te bóle to bardziej jakaś niestrawność jak po obiedzie się zaczęło?
Ale podbrzusze by bolało od tego?

Stary 2014-10-21, 10:14   #1256
Weridiana1986
Zadomowienie

Cytat:
ja przy krwiaku też mocno krwawiłam pierwszy raz to mi zalało prześcieradło

Trzeba działać i tyle
No dokładnie! Naprawdę nie rozumiem takiego podejścia. Bądźmy poważne przecież tu chodzi o dziecko.. ja też plamiłam właśnie ze względu na krwiaka i "wina" nie leżała absolutnie po stronie maluszka. Nie chciałabym później żyć ze świadomością, że nie zrobiłam nic by uratować to dziecko i udawałam mądrzejszą od lekarzy.

Cytat:
Nie rozumiem lekarza, który kobiecie w zagrożonej ciąży, nie da zwolnienia
Szczerze - jeszcze się nie spotkałam z tym by lekarz nie dał zwolnienia kobiecie, która plami i ma zagrożoną ciążę..

Cytat:
Ja myślę, że to Kasi sprawa co robi. Ocenianie jest przy takiej okazji trochę nie na miejscu uważam
Po części masz rację - nie moja sprawa czy ktoś chce mieć dziecko czy chce jego kosztem bawić się w lekarza i nie uważam, żeby moje "ocenianie" było nie na miejscu, o ile można to nazwać ocenianiem. Uważam, że to normalne racjonalne myślenie, ale jak kto woli
Niech Kasia robi co chce, to jej życie i jej decyzje
Stary 2014-10-21, 10:14   #1257
Słodkaaa
Zakorzenienie

Super - teraz wszystko będzie ok
Stary 2014-10-21, 10:14   #1258
poldzik
Zadomowienie

gryzia gratulacje!

ja sie juz nie moge doczekac... no ale coz najpierw w przyszly poniedzialek druga beta a potem sie umowie na wizyte... uzbrajam sie w cierpliwosc bedzie co ma byc!
Stary 2014-10-21, 10:27   #1259
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
No wiesz, to internetowy kalkulator

Ale będe z pewnością posługiwać się datą z pierwszego USG, poprzednio mi sie sprawdziło więc teraz też

aaaa...zapomniałam, że to termin z Belly
U mnie termin z usg kompletnie nie pokrywał się z OM, a okres miałam zawsze regularny. Przy taki to pewniejszy z OM, bo pomiary mają duży zakres błędu. U mnie różnica była 2 tygodnie potem tydzień.

Ponoć najbardziej wiarygodny jest ten termin z 13 tygodnia, bo potem maluch rośnie w różnym tempie. Zobaczymy

Cytat:
Gratulacje!!!

Ale podbrzusze by bolało od tego?
ale to typowe skurcze jak na okres, czy boli? bo jelita są właśnie w dole brzucha jak jest jakaś niestrawność to zawsze najpierw boli żołądek a potem jelita. Jak ja mam wzdęcia to też czasmi właśnie dołem mnie kłuje.
Jeśli to macica, to będą skurcze jak na okres, a jak jelita to będą ukłucia
A po nospie przeszło?

Stary 2014-10-21, 10:28   #1260
MalaPikanteria
Zadomowienie

Cytat:

Ja tam będę pierwszy raz mamą. Termin czerwcowy wydaje mi sie ok. Przynajmniej zimę przechodzę "normalnie", a jak będzie ciepło to będę z brzuszkiem biegać.
Heh też mnie to cieszy, bo córkę rodziłam w styczniu i miałam problem z wciśnięciem się w jakąkolwiek kurtkę
Cytat:
ja nie mam zaparc wrecz przeciwnie i wzdecia
wczoraj wieczorem spotkalam sie ze znajomymi to pierwsze co mi powiedzieli, ze cos przytlam i czy czasem w ciazy nie jestem... musialam sie przyznac
Też mam wzdęcia ja od czasu OM do 5 tyg schudłam 1,5kg....

[/QUOTE]
Super!! Gratulacje!

MOJA WYMIANKA
MalaPikanteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości