|
|
#2521 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VI :-)
Witam się i ja.
Pospałam dziś. Co prawda z przerwami ale nie było źle. Chorowitki zdrówka zyczę ![]() dla kolejnych rozpoczętych tygodni i ciąz donoszonych !!!!! RESPECT Kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Szybka, Esti Sprawiacie że moja macica ze smiechu dostaje mega skurczy Indra ![]() Anuszka jedziemy na jednym wózku. Ja też nadal w 8 mc... Dziwnie mi tak przy dziewczynach z ciążami donoszonymi Tylko się nie dołuj z ta kumpelą... Grunt to pozytywnie myśleć ! JustynaW współczuję akcji z pralką. FAK ! Jesteś w czarnej U mnie pogoda też do ![]() Ale nic, kończę pić kawkę i wsiadam na surfing... Tyle mam prasowania, że aż mi się gorąco robi... Kasia
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-10-21 o 11:11 |
|
|
|
#2522 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze ze humory dopisuja ESti,szybka
Wstawilam na gulasz indyczy i kasza gryczana do tego. Mam zakaz chodzenia po córkę,wiec tato będzie mnie wozil ![]() Zwariuje .......spaceru mi zabraniają no ale to prawie 2km jest wiec piechotka w końcówce ciąży IDE tam dlugo ![]() Zaraz odkurzam ,a potem zrobię maraton po schodach -musze mieć jakiś ruch
|
#2523 | |
|
Rozeznanie
|
Gonia,herbatka, cytrynka,prenalen i lezing przed ti-wi-ngiem
Indra,wybacz mam ostatnio jakies lewe dni ![]() Kasia ![]() Paulina Ty jeszcze nie rodz.. ja bym chciala ze smiechu jakis skurczy dostac a na mnie nic nie dziala ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
|
|
#2524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W końcu znalazłaś jakiś pozytyw, że ktoś ma gorzej ![]() Dasz radę jeszcze chwila i ciąża będzie donoszona ![]() Rosalie 40 tc to pakuj torbę. Ja zaczynam 4o w czwartek. W Macu byłam tylko raz w ciąży, ale zjadłabym coś tyle, że mam daleko. Pieluszki mam tylko 1 paczkę jedynek taką małą i domek 2 dady i na tym koniec. U mnie pogoda do dupy. Wogóle coś trzeba roić żeby urodzić, a ja okien nienawidzę myć i wogóle bym musiała łazić po stołku, a często mi się duszno robi i się boję. ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Kasiu kciuki
|
|
#2525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kasza gryczana ![]() dlaczego zakazali spacerów wydawało mi się, ze to bardzo pozytywne szczególnie jak już byłby czas żeby urodzić mój gin mnie zachęca do spokojnej aktywności fizycznej - głównie spacerów
|
||
|
|
|
#2526 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny
![]() Cytat:
![]() jutro mam wizyte u poloznej to sie zapytam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
torba nadal czeka na spakowanie a ja siedze i ogladam przyjaciolki![]() Cytat:
![]() nie byl to dobry pomysl Kasia trzymam kciuki za wizyte ![]() Cytat:
tak samo jak wczoraj, przedwczoraj i tydzien temu![]()
|
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu trzymam kciuki za wizytę.
Ja wcinam czekoladę i szukam fotografa bo mnie olśniło, że chcę mieć jakieś zdjęcie z okresu ciąży. A mam 2 czy 3 robione komórką w lustrze więc kicha a nie pamiątka. |
|
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
Kostka boja sie ze dostane akcji porodowej pod przedszkolem,nosze telefon przecież,ale niech im bedzie
|
#2530 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
Nie było mnie wczoraj bo miałam beznadziejny dzień, jestem chora, chyba zaraziłam się od małej... noc nieprzespana bo tak mnie migdały napier....... musiałam wziąć apap dopiero po nim zasnęłam ale to już byla godz. 3.. taka ładna pogoda ale chyba się nie wynurzamy domu...strasnie mi gorąco i się pocę... wczoraj byłam na gbs, Keithlyn byłaś też? Beata Marcina serdecznie gratuluję Alea przytulam mocno, nie poddawaj się, a jak nic nie leci z piersi to spróbuj odciagać pokarm metodą 7/5/3 - najpierw 7 minut z jednej, potem z drugiej piersi, potem 5 min z 1 i 5 min z 2 piersi i potem po 3 minuty, moja koleżanka tym sposobem rozkręciła laktację a ja nadal nie mogę się zdecydować który bujaczek kupić |
|
|
|
#2531 |
|
Zadomowienie
|
Esti, pierdziele dziś nie rodzę bo nie mam nic poprasowane i torba nie spakowana
Czekoladka ale smaka narobiłaś. U mnie dziś ogórkowa :slina;
|
#2532 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny jakie polecacie laktatory??
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Używany bujaczek to dobry pomysł, niektórzy używają krótko i wyglądają jak nowe, a i zaoszczędzić można czasem sporo. Widzę, że dużo z Was łapie jakieś choróbska, ja nie chcę już nic złapać na tym etapie i odpukać mi się udaje. Ogólnie dużo mniej choruje odkąd mam wyprostowana przegrodę nosową o tym czasie to już bym była po 3 chorobach.
|
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
Oj trzeba się pilnować bo z katarem na porodówce to będzie kiepsko
|
|
|
|
#2536 |
|
Raczkowanie
|
ja też miałam sie wstrzymywac ale tak pomyślalam, że nawet jak będziemy w szpitalu a maluch nie będzie chciał ssać to trzeba będzie odciągać ile się da. Więc myślę że i tak trzeba będzie kupić.
tylko ta cena;/ wolalabym coś tańszego, bo za ponad 100 zl to za drogo tak myślę
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
Futbolowa no wlasnie nie da rady...a auto jedno
cos jeszcze wymozdzymy ![]() Gratuluje wszystkim nowych tygodni ![]() Rosalie Ty sie lepiej juz spakuj ![]() Esti haha jesteś niemożliwa ![]() Wszystkim zycze udanych wizyt ![]() Begie zdrowka ![]() Ja laktatora na razie nie kupuje. Szpitale przewaznie maja jeden lub dwa na stanie. Na elektryczny mi szkoda kasy, wiec jak bedzie trzeba to chyba kupie reczny avent natural Moj maly szaleje na maksa, ze az boli. A ja gotuje leczo, bo pomidorow sporo dostalam ![]() Moze chalupke troche ogarne po obiedzie
|
#2538 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja miałam ręczny laktator Canpola, ale wolałam ręcznie spuszczać jak byłą potrzeba.
Teraz się wstrzymam, jakby był problem z karmieniem spory to dopiero coś zakupię. Kurujcie sie chorowitki, trzeba mieć duzo siły i drożny nos do prawidłowego oddychania przeponą!!! (wiem, łatwo powiedzieć, sama bralam antybiotyk w 4 miesiącu, ale tak serio przestałąm chorować tyle jak usunęlam migdały). Strasznie ciężko mi się oddycha, Lilka chyba pomyliła kierunki i górą chce wyjść, a ja coś porobię i zaraz muszę usiąsć bo mi słabo i duszno.
|
#2539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zanim kupisz to najpierw zorientuj się czy w szpitalu nie mają laktatorów... z reguły maja na stanie kilka dla pacjentek więc unikniesz wydatku. Tym bardziej, że jeszcze zdążysz kupić w razie potrzeby. Ja na początku też się napaliłam na elektryczny Lovi ale dziewczyny mi go wybiły z głowy. Dać 300-350zł to nie problem... tylko czy na pewno będzie on potrzebny ????? Wiec ochłonęłam i zmieniłam preferencje na ręczny Avent.
|
|
#2540 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Przespałam dziś pierwszą noc od nie pamiętam jak dawna. Obudziłam się o 6 z twardym brzuchem. Napinał się bezboleśnie co pół godziny (25-35min, no dość regularnie), a o 11.30 się spiął i zabolał okresowo. Czy to znaczy, że coś się zaczyna rozkręcać? Teraz jest twardawy, nie tak całkiem rozluźniony, i ćmi jak na okres... Czy powinnam powoli się szykować do wyjścia? Czy może to tylko przepowiadacz? Nie miałam do tej pory bolesnych skurczy. Jedynie twardniejący brzuch i pobolewanie jak na okres. No i wiercenie w szyjce i napieranie (chyba) na odbyt. Jutro mam wizytę, na poprzedniej 3 tyg temu lekarz powiedział, żeby jechać na IP dopiero z bolesnymi skurczami co 10 min. Siedzę z lapkiem na kolanach i spoglądam nerwowo na zegarek do chwila... Strach mnie przeleciał, nie ma co... |
|
|
|
#2541 |
|
Zadomowienie
|
Dobra.... Pierdu.... Pierdu... a rowery kradną !!!
IDĘ PRASOWAĆ!!!!!!! Zajrzę do Was później. Miłego popołudnia !
|
#2542 |
|
Raczkowanie
|
może macie rację i wstrzymam się z tym laktatorem do przyjscia synka na świat, moze akurat będzie nam dobrze szło karmienie
|
#2543 |
|
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny
Manieczka Ty pijesz syrop prenalen czy coś innego ? Właśnie zastanawiam sie jakbym teraz miała rodzić to potem chora mam leżeć z innymi mamami i noworodkami w jednej sali Co do bujaczka to wczoraj wymyśliłam, że moglby być w sumie używany, gdyby to bylo moje 1 dziecko to kupiłabym nowy, żeby dla drugiego jeszcze mieć a teraz... tylko najgorsze, że nie wiadomo w jakim naprawdę będzie stanie...
|
|
|
|
#2544 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=unheeded;48610658]Cześć dziewczyny!
Przespałam dziś pierwszą noc od nie pamiętam jak dawna. Obudziłam się o 6 z twardym brzuchem. Napinał się bezboleśnie co pół godziny (25-35min, no dość regularnie), a o 11.30 się spiął i zabolał okresowo. Czy to znaczy, że coś się zaczyna rozkręcać? Teraz jest twardawy, nie tak całkiem rozluźniony, i ćmi jak na okres... Czy powinnam powoli się szykować do wyjścia? Czy może to tylko przepowiadacz? Nie miałam do tej pory bolesnych skurczy. Jedynie twardniejący brzuch i pobolewanie jak na okres. No i wiercenie w szyjce i napieranie (chyba) na odbyt. Jutro mam wizytę, na poprzedniej 3 tyg temu lekarz powiedział, żeby jechać na IP dopiero z bolesnymi skurczami co 10 min. Siedzę z lapkiem na kolanach i spoglądam nerwowo na zegarek do chwila ja bym na twoim miejscu pojechała na IP, lepiej dmuchać na zimne
|
#2545 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie zaczelo sie poprzednio od okresowych wlasnie ale chyba nie jechac na IP. Jak krwi nie ma, wody nie odeszly to mozna w domu posiedziec jeszcze. Miej na uwadze.
Poprzedni gin mi mowil zeby wziąć 2 nospy. Jak przepowiadacze to przejda, jak porodowe to nie przejda. Mi nie przeszly wtedy
|
#2546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2547 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie jesli o te przygotowania chodzi to nie luz tylko vhyba slaba organizacja, lenistwo albo lek ze jsk to wszystko zrobie to jyz nie bedzie odwrotu. A przeciez i tak nie ma....
Mialam wymowke ze Jasiek w domu ze polpasiec. Od czwattku przedszkole wiec i ja postaram sie ruszyc z tym wszystkim pelna para. No niby 35 tc i mam czas, ale jak widac to tylko teoria ciekawa jestem wizyty jak tam moje klódki, zamkniete czy otwierają sie...
|
#2548 |
|
Raczkowanie
|
mam jeszcze pytanie czy każdy termometr owulacyjny nadaje się dla dzidziusia??
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
Moje źródła niezależnie od siebie polecają madelę. Głównie model mini electric. Wszystkie koleżanki zgodnie radzą nie brać ręcznego.
Co by tu zrobić na obiad? Jakoś mało kreatywna kulinarnie jestem w ciąży. |
|
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
Troche dziwnie sie czuje jak Was czytam, jak nieodpowiedzialna matka?
Skurcze mam co wieczor, jeszcze mi do glowy nie wpadlo zeby z nimi jechac na IP... wczoraj na przyklad mialam od 20tej do 1:30 w nocy czy jaos tak (juz nie ogarnialam); z czego od 22:30 do polnocy z hakiem rowniutko co 5 minut (dokladnie 5min przerwy i 1:10 skurczu), ale olalam sprawe bo bolaly raczej umiarkowanie no i nie przybieraly na sile... jakbym pojechala na ip to jeszcze by mnie tam zoetawili na obserwacji i bym lezala bez sensu tam zamiast siedziec w domu. Po co mi to? No i przeszly oczywiscie. Nie wyobrazam sobie zeby z kazrym skurczem jezdzic do szpitala... moze dlatego ze sam szpital stresuje mnie bardziej niz cokolwiek innego
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

dla kolejnych rozpoczętych tygodni i ciąz donoszonych !!!!! RESPECT 
Sprawiacie że moja macica ze smiechu dostaje mega skurczy 

wydawało mi się, ze to bardzo pozytywne szczególnie jak już byłby czas żeby urodzić 

23.06.2011
01.06.2013