Mamusie Kwietniowe 2015! cz.III - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-21, 10:16   #2371
blackberry89
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.III

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
ej dzis M w ramach moich dobrych wynikow chce mi kfc przywiezc i mam dylemat haha
czy box strips czy kubelek 15 hot wings;p
Ja hot wings nie lubię, a na obiad kebaba zamawiamy bo nowy się otworzył a my rządni
nowych smaków Tzcik dziś chyba wstawi okno do łazienki. No i myślę że do połowy listopada remont będzie zrobiony a wtedy sprzatanko w końcu

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Soniuska glowa do gory! Bedziesz blisko z maluszkiem kochana a to ze sama nie mozesz karmic to nie twoja wina!

Co do wyprawek to ja nie lubie kaftanow, podwija sie to to i do niczego wole do spiochow dac body, albo sam pajac.

Ja też kaftanow niet, body sie nie ściągaja jak się dzidzie nosi

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Wczoraj kupiliśmy w biedronie pomarańcza, a wzięliśmy tylko 4 bo nie wiedziałam jak smakowo.
Są przepyszne, słodkie i soczyste.
Ja kupiłam w intermarche i też pyszne są
Pawcio 13.04.2015

Edytowane przez blackberry89
Czas edycji: 2014-10-21 o 10:18
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 10:17   #2372
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Czytam teraz o szpitalu, gdzie chciałabym rodzić..Nie mam porównania, ale wydaje mi się, że warunki okej. Co myślicie??

Izba Przyjęć

Można obejrzeć oddział położniczy przed porodem. Dokumenty potrzebne przy przyjęciu do szpitala: dowód osobisty, wyniki badań – USG, antygen HBS, przeciwciała HCV, HIV, wymaz w kierunku GBS, grupa krwi, odczyn WR. Plan porodu jest dołączony do dokumentacji. Rodząca, przy przyjęciu do szpitala, podpisuje ogólną zgodę na proponowane leczenie oraz podpisuje zgodę na wykonanie cesarskiego cięcia i znieczulenia dolędźwiowego. Nie ma golenia. Lewatywa na prośbę pacjentki.

Warunki i wyposażenie

2 sale jednoosobowe dostępne dla wszystkich rodzących, bez opłat. Do dyspozycji rodzących worek sako, piłka, drabinki, lina.

Poród

Wenflon jest zakładany tylko jest jeśli sytuacja tego wymaga (w trakcie porodu lub po). Plan porodu omawiany jest w sali porodowej z położną. Zapis KTG w porodzie niskiego ryzyka prowadzony jest co 2 godziny przez 20-30 minut. Badania wewnętrzne wykonywane są co 2 godziny przez położną. Można pić, ale nie można jeść. Personel zachęca do aktywności.
Dostępne sposoby łagodzenia bólu:
- niefarmakologiczne: prysznic, piłka, muzykoterapia.
- farmakologiczne: znieczulenie dolędźwiowe.
Wszystkie metody łagodzenia bólu są omawiane z rodzącą. Znieczulenie dolędźwiowe nieodpłatne ze wskazań medycznych oraz płatne na życzenie pacjentki. W znieczuleniu pacjentka może się poruszać.
Parcie:
II okres porodu najczęściej przebiega w pozycji wertykalnej. Personel, z własnej inicjatywy, informuje rodzącą o przebiegu porodu i stosowanych środkach i zabiegach. Obecność studentów tylko za zgodą rodzącej. Życzenia rodzącej (dotyczące ochrony krocza, parcia w wybranej pozycji etc.) są uwzględniane w większości sytuacji.

Poród z osobą towarzyszącą

Możliwy poród z osobami towarzyszącymi. Zarówno rodzącej jak i jej partnerowi może towarzyszyć doula. Osoba towarzysząca może zostać ile chce, również w oddziale położniczym. W trakcie cesarskiego cięcia osoba towarzysząca może być obecna, jeżeli ubrana jest w jednorazowy strój operacyjny, może też kangurować dziecka po porodzie. Przystawienie dziecka do piersi jest możliwe w ciągu pół godziny od narodzin.

Kontakt z dzieckiem

Zdrowy noworodek kładziony jest matce na piersi i pozostaje z nią w nieprzerwanym kontakcie minimum 2 godziny. Pierwsze karmienie odbywa się w pierwszej minucie od narodzin. Ojciec może przeciąć pępowinę. Ocena Apgar dokonywana jest na brzuchu matki przez lekarza neonatologa. W trakcie szycia krocza dziecko nie jest zabierane od matki. Mierzenie i ważenie odbywa się w kąciku noworodka po 2 godzinach od narodzin. Osoba towarzysząca może być przy tym obecna. Pierwsza kąpiel po 24 godzinach od narodzin.

Po porodzie

Można obejrzeć oddział neonatologiczny przed porodem. Oddział pracuje w systemie rooming –in. Matki przebywają dziećmi przez całą dobę, ale mają możliwość oddania dziecka na parę godzin pod opiekę personelu. Jeśli dziecko z powodów zdrowotnych znajduje się osobno, to matka może być z nim bez ograniczeń, gdy tylko chce. Pobyt w oddziale trwa średnio 2 dni po porodzie drogami natury, po porodzie zabiegowym i po cesarskim cięciu. Na prośbę kobiety jest możliwy szybszy wypis ze szpitala. Każda mama jest uczona jak pielęgnować dziecko, a wszystkie zabiegi pielęgnacyjne odbywają się w jej obecności. Personel, z własnej inicjatywy informuje o stanie zdrowia dziecka. Matka (lub ojciec), jeśli poproszą, mogą być obecni w trakcie badania lekarskiego i szczepień dziecka. Matki uczone są jak karmić piersią. Mogą też korzystać z porad certyfikowanego doradcy laktacyjnego, tel.: 42 611 51 15. Noworodki są dokarmiane sztucznym mlekiem na prośbę matki. Jest możliwość konsultacji z psychologiem.Odwiedziny o każdej porze w sali, w której leży matka.

Moim zdaniem super na 6+

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 10:17   #2373
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Oj tam nie aż tyle , no chyba że ciuszki od projektantów
Ja mam sweterek Diora i kilka rzeczy Calvina Kleina - dostałam z Ameryki
W niemchech sa o wiele drozsze, nie ma sh, przynajmniej w mojej okolicy. Glupie body 5 eu, a trzeba ich kilkanascie na jeden rozmiar. Do tego inne rzeczy.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 10:19   #2374
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
ej dzis M w ramach moich dobrych wynikow chce mi kfc przywiezc i mam dylemat haha
czy box strips czy kubelek 15 hot wings;p
ojeju. Ja Cie podziwiam, że Ty tak często umiesz te świństwa jeść

Cytat:
w tesco dobra jakosc..
to fakt ale ceny bez wyprzedaży też powalają

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 10:20   #2375
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
haha
powiem Ci ze wybralismy kubelek 11/11 i kubelek frytek do tego

hehe kochana ja wlasnie tez a M sie denerwuje ze wydaje kase na durnoty, on uwaza ze to co juz zdobylam w lumpie wystarczy a jak cos sie dokupi, no moze i ma racje, ale.. musze jeszcze polspiochow kupic i pajacy troche - bo najlatwiej ubrac pajac albo polspiochy z bodziakiem
no i oczywiscie bluzki,sweterki i bluzy jak na wyjscie na dwor sie przydadza..
tylko ze ja wiem ze on ma racje,ze jak urodze to spokojnie moge to kupic,ale wiem ze wtedey dojdzie mi wydatek w postaci puszki mleka MM - jakies 60zl tygodniowo..(tak mysle)..do tego pampersy, jakies wlasnie kremy itd dla dzidziusia.. i bedzie z tym gorzej,choc wiadomo nie dam rady kupic tak wyprawki zeby czegos nie brakowalo - no chyba ze przesadze i wiekszosci dziecku nie ubiore;p
i znowu to M uwaza ze ja wydaje kade na glupoty jakies swoje zamiast odkladac;P
a ja nic sobie nie kupuje, no podklad teraz za 30zl a tusz od kolezanki w prezencie dostalam
jak kupisz sobie ciuszki teraz to pozniej bedziesz miala z glowy dlaczego m uwaza ze to co juz masz starczy? az tak duzo tego masz? z tego co okazywalas to wcale nie a jak dziecku bedzie sie ulewalo to bedzie 2 razy dziennie prala i co wteyd zalozysz? a poza tym kupujesz ciuszki w roznych rozmiarach, nikt nie mowi ze masz kupowac teraz tylko na 56, czy nawet 62 ale te wieksze tez mozna, beda na zas

u nas uwazam ze to ja mam racje a nie tz a juz w ogole wkurzylo mnie jak powuiedzial ze kolega mu mowil, ze dla dziecka takiego malego to wszystko w lumpku kupowali bo sie nie ooplaca nowych. a za chwile pyta czy cos tam sobie moze zamowic. no jaka nerwe mialam! oczywiscie zgadzam sie ze cos tam mozna w lumoku kupic, ale jego podejscie ze dziecku w lumpku szkoda a na pierodly dla siebie to mozna! i sie postawilam ze ja dziecku bielizny nie bede kupowala w lumpku, to mine mial srednia..
oczywiscie kupowala uzywki bede ale tylko ja o tym wiem

ale monolog walnelam.

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 10:20   #2376
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
ha! sie wie!

jestem zlosliwa, co? :P

ale blackberry jest w tym lepsza. ona miala lepsze pomysly nie raz
hahahah
Cytat:
ja Ci nie pomoge bo dla mnie to trudny temat;p

o no to super,m moze to i metoda

no to idz no:P

kochana, ja mysle ze ...
jutro bedzie dziewuszka o kurcze bedzie dziewuszka!

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

rob kochana po swojemu i kupuj. malo tego juz zmawiaj do domu rodzicow paczki oplacone i niech Ci skladuja.
hahaha dobry pomysł laski TVN STYLE WIEM CO JEM I WIEM CO KUPUJE O PODKŁADACH JEST!!!!!!!

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2014-10-21, 10:21   #2377
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
o jak Ci dobrze, moj to o 6 wstaje i o 7 juz do pracy gna :P
moj ma trzy zmiany wiec jak mu sie przypomni to cos tam wysmysli z rana. ale pamiec ma slaba

JAŚ

Stary 2014-10-21, 10:22   #2378
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość

Ja oglądałam dziś w DDTVN ten materiał o karmieniu piersią, i jak zobaczyłam maluszka aż się wzruszyłam. Hormony szaleją I dopiero teraz rozumiem, jak kiedyś koleżanki mówiły że wolą kupować rzeczy dla dzidziusia niż dla siebie. Teraz też ciągle myślę co chcę mu kupić, dla siebie już nie czuję takiej potrzeby, a wcześniej non stop kupowałam ciuchy i inne pierdółki
Ja dla dziecka nic nie kupilam bo niewiele potrzebuje, a dla siebie to musialam bo inaczej gola bym chodzila.
Stary 2014-10-21, 10:22   #2379
FlightlessBird
Zakorzenienie

Soniuska jak już urodzisz to po lumpku nie pochodzisz A teraz mżesz okazyjnie ciuszki kupować.

Stary 2014-10-21, 10:24   #2380
kordelka85
BAN stały

Cytat:
tylko ze ja wiem ze on ma racje,ze jak urodze to spokojnie moge to kupic,ale wiem ze wtedey dojdzie mi wydatek w postaci puszki mleka MM - jakies 60zl tygodniowo..(tak mysle)..do tego pampersy, jakies wlasnie kremy itd dla dzidziusia.. i bedzie z tym gorzej,choc wiadomo nie dam rady kupic tak wyprawki zeby czegos nie brakowalo - no chyba ze przesadze i wiekszosci dziecku nie ubiore;p
i znowu to M uwaza ze ja wydaje kade na glupoty jakies swoje zamiast odkladac;P
Nie ma racji, bo teraz popolujesz po lumpach, a jak przyjdzie kupic na gwalt to nie bedzie na to czasu to wydasz o wiele wiecej.
Ja tak mialam za malo ciuszkow i nie mialam kasy zeby dokupic wiec sie meczylam, nie dosc ze ciagle karmienie odciaganie, przebieranie przewijanie, mycie butelek, to jeszcze suszenie zelazkiem, bo nie byloby dzieca w co ubrac.
Stary 2014-10-21, 10:25   #2381
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Czytam teraz o szpitalu, gdzie chciałabym rodzić..Nie mam porównania, ale wydaje mi się, że warunki okej. Co myślicie??

Izba Przyjęć

Można obejrzeć oddział położniczy przed porodem. Dokumenty potrzebne przy przyjęciu do szpitala: dowód osobisty, wyniki badań – USG, antygen HBS, przeciwciała HCV, HIV, wymaz w kierunku GBS, grupa krwi, odczyn WR. Plan porodu jest dołączony do dokumentacji. Rodząca, przy przyjęciu do szpitala, podpisuje ogólną zgodę na proponowane leczenie oraz podpisuje zgodę na wykonanie cesarskiego cięcia i znieczulenia dolędźwiowego. Nie ma golenia. Lewatywa na prośbę pacjentki.

Warunki i wyposażenie

2 sale jednoosobowe dostępne dla wszystkich rodzących, bez opłat. Do dyspozycji rodzących worek sako, piłka, drabinki, lina.

Poród

Wenflon jest zakładany tylko jest jeśli sytuacja tego wymaga (w trakcie porodu lub po). Plan porodu omawiany jest w sali porodowej z położną. Zapis KTG w porodzie niskiego ryzyka prowadzony jest co 2 godziny przez 20-30 minut. Badania wewnętrzne wykonywane są co 2 godziny przez położną. Można pić, ale nie można jeść. Personel zachęca do aktywności.
Dostępne sposoby łagodzenia bólu:
- niefarmakologiczne: prysznic, piłka, muzykoterapia.
- farmakologiczne: znieczulenie dolędźwiowe.
Wszystkie metody łagodzenia bólu są omawiane z rodzącą. Znieczulenie dolędźwiowe nieodpłatne ze wskazań medycznych oraz płatne na życzenie pacjentki. W znieczuleniu pacjentka może się poruszać.
Parcie:
II okres porodu najczęściej przebiega w pozycji wertykalnej. Personel, z własnej inicjatywy, informuje rodzącą o przebiegu porodu i stosowanych środkach i zabiegach. Obecność studentów tylko za zgodą rodzącej. Życzenia rodzącej (dotyczące ochrony krocza, parcia w wybranej pozycji etc.) są uwzględniane w większości sytuacji.

Poród z osobą towarzyszącą

Możliwy poród z osobami towarzyszącymi. Zarówno rodzącej jak i jej partnerowi może towarzyszyć doula. Osoba towarzysząca może zostać ile chce, również w oddziale położniczym. W trakcie cesarskiego cięcia osoba towarzysząca może być obecna, jeżeli ubrana jest w jednorazowy strój operacyjny, może też kangurować dziecka po porodzie. Przystawienie dziecka do piersi jest możliwe w ciągu pół godziny od narodzin.

Kontakt z dzieckiem

Zdrowy noworodek kładziony jest matce na piersi i pozostaje z nią w nieprzerwanym kontakcie minimum 2 godziny. Pierwsze karmienie odbywa się w pierwszej minucie od narodzin. Ojciec może przeciąć pępowinę. Ocena Apgar dokonywana jest na brzuchu matki przez lekarza neonatologa. W trakcie szycia krocza dziecko nie jest zabierane od matki. Mierzenie i ważenie odbywa się w kąciku noworodka po 2 godzinach od narodzin. Osoba towarzysząca może być przy tym obecna. Pierwsza kąpiel po 24 godzinach od narodzin.

Po porodzie

Można obejrzeć oddział neonatologiczny przed porodem. Oddział pracuje w systemie rooming –in. Matki przebywają dziećmi przez całą dobę, ale mają możliwość oddania dziecka na parę godzin pod opiekę personelu. Jeśli dziecko z powodów zdrowotnych znajduje się osobno, to matka może być z nim bez ograniczeń, gdy tylko chce. Pobyt w oddziale trwa średnio 2 dni po porodzie drogami natury, po porodzie zabiegowym i po cesarskim cięciu. Na prośbę kobiety jest możliwy szybszy wypis ze szpitala. Każda mama jest uczona jak pielęgnować dziecko, a wszystkie zabiegi pielęgnacyjne odbywają się w jej obecności. Personel, z własnej inicjatywy informuje o stanie zdrowia dziecka. Matka (lub ojciec), jeśli poproszą, mogą być obecni w trakcie badania lekarskiego i szczepień dziecka. Matki uczone są jak karmić piersią. Mogą też korzystać z porad certyfikowanego doradcy laktacyjnego, tel.: 42 611 51 15. Noworodki są dokarmiane sztucznym mlekiem na prośbę matki. Jest możliwość konsultacji z psychologiem.Odwiedziny o każdej porze w sali, w której leży matka.
Brzmi super

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Ale ja mam podobnie z Tż mówię mu że zaczne kupować w grudniu wyprawkę żeby ja mięc tu żeby nie musieć tu latać za wszystkim bo jest trudniej bo bd mi się źle dogadac w aptece na przykład i mówie mu że praktycznie cała gotowa wyprawkę chce mieć w grudniu w Polsce kupiona to on zadziwiony i widzę miny jego rodziny jak zobacza że ja kupuję już BO NIE WOLNO bo za wczas... a kufa nie pomyślą, nie biorą sobie tego do łba nie wiem.... że przecież mi tu bd ciężej i drożej wszystko kupić... i juz wiem że bedzie ☠☠☠☠☠☠☠enie zabobony kurde.... a lepiej kupowac po trochu niz wszystko na raz!

e tam u mnie też tak gadali a jak zobaczyli ze i tak kupuje to nic nie mówią...

Cytat:
ha! sie wie!

jestem zlosliwa, co? :P

ale blackberry jest w tym lepsza. ona miala lepsze pomysly nie raz
Jaaa!? Nie pamiętam :-P
musisz mi przypomnieć co ja za pomysły miałam :-D
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-21, 10:25   #2382
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja mam podobnie z Tż mówię mu że zaczne kupować w grudniu wyprawkę żeby ja mięc tu żeby nie musieć tu latać za wszystkim bo jest trudniej bo bd mi się źle dogadac w aptece na przykład i mówie mu że praktycznie cała gotowa wyprawkę chce mieć w grudniu w Polsce kupiona to on zadziwiony i widzę miny jego rodziny jak zobacza że ja kupuję już BO NIE WOLNO bo za wczas... a kufa nie pomyślą, nie biorą sobie tego do łba nie wiem.... że przecież mi tu bd ciężej i drożej wszystko kupić... i juz wiem że bedzie ☠☠☠☠☠☠☠enie zabobony kurde.... a lepiej kupowac po trochu niz wszystko na raz!
sraj na to niech sobie gadaja przeciez to twoje dziecko, twoje pieniadze i twoja wyprawka i zorb tak jak uwazaz ze dla was bedzie najlepiej. ludziom nie dogodzisz , taka ich mentalnosc ze kazdy wie najlepiej co jest dobre dla innego czlowieka. a jestem pewna e samiw takiej sytuacji postapili by zupelnie inaczej

pamietaj ze to WY jestescie tu najwazniejsi!

JAŚ

Stary 2014-10-21, 10:26   #2383
kordelka85
BAN stały

Cytat:
No wlasnie tu drozej

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:

o no to super,m moze to i metoda

.
Akurat maly mial odparzenia wiec dlatego z tym sokiem.
Stary 2014-10-21, 10:26   #2384
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Wczoraj kupiliśmy w biedronie pomarańcza, a wzięliśmy tylko 4 bo nie wiedziałam jak smakowo.
Są przepyszne, słodkie i soczyste.

Mam nadzieję że u mnie też dobre, bo mąż przed pracą jeździł mi do Biedry po owoce, i pomarańcze też wziął. Mam chcicę na owoce ostatnio

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 10:28   #2385
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
kochana, ja mysle ze ...
jutro bedzie dziewuszka o kurcze bedzie dziewuszka!
.
tak myslisz? ja powiem szczerze ze ja troszke tez ale wszystkim mowie ze chlopak, dlatego tez ze np tesciu caly czas mowi ze on by wolal dziewczynke, jakby to co on woli bylo wazne ;/ i nie on jeden w rodzinie. dlatego zapieram sie ze ja mysle ze beedzie chlopak po czesci dlatego zeby troche ludzi nastawic na chlopaka

sama chlopczyka czulam na poczatku a teraz nie wiem.. moze cora? najwazniejsze ze bede kochala najbardziej na swiecie zarownko chlopca jak i dziewczynke!

JAŚ

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-21, 10:32   #2386
czajelka
Rozeznanie

A mi to ostatnio jedynie podchodzi chleb z maslem...

teraz gotuje pierś z kurczaka, zrobie salatke z płatkami migdalowymi i ananasem, filet, moze smak mi podejdzie

II kreseczki 30.07.2014

Czekamy na nasza Malutką Miłość
czajelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 10:32   #2387
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość

achhh umie? ja tez umiem! i nawet czesto umiem!

tylko cholera jasna nie chce
ale jak sie chce to co zrobisz?oka nie wyjmiesz
i te swinstwa sa takie pycha

JAŚ

Stary 2014-10-21, 10:34   #2388
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
e tam u mnie też tak gadali a jak zobaczyli ze i tak kupuje to nic nie mówią...
Tylko jakby nie daj Bóg coś się złego stało to powiedzą że przez to że ja kupowałam za wczas ubranka....

Cytat:
sraj na to niech sobie gadaja przeciez to twoje dziecko, twoje pieniadze i twoja wyprawka i zorb tak jak uwazaz ze dla was bedzie najlepiej. ludziom nie dogodzisz , taka ich mentalnosc ze kazdy wie najlepiej co jest dobre dla innego czlowieka. a jestem pewna e samiw takiej sytuacji postapili by zupelnie inaczej

pamietaj ze to WY jestescie tu najwazniejsi!
wiem wiem tylko gadaniny znieśc nie mogę a Tz ma takie samo zdanie jak oni bo to u niego tak gadaja

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2014-10-21, 10:34   #2389
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Jaaa!? Nie pamiętam :-P
musisz mi przypomnieć co ja za pomysły miałam :-D
nie przytocze, bo pamiec juz nie ta. ale tak- to ty!

JAŚ

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-21, 10:35   #2390
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
achhh umie? ja tez umiem! i nawet czesto umiem!

tylko cholera jasna nie chce
ale jak sie chce to co zrobisz?oka nie wyjmiesz
i te swinstwa sa takie pycha
no ale jednak moim zdaniem nie warto z nimi przesadzać
zdrowe to nie jest, dziecku korzyści nie przynosi
a tylko du.pa rośnie
ja wolę sobie sama hamburgera lub hot doga w domu pyknąć

Edytowane przez FlightlessBird
Czas edycji: 2014-10-21 o 10:36
Stary 2014-10-21, 10:37   #2391
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czajelka Pokaż wiadomość

teraz gotuje pierś z kurczaka, zrobie salatke z płatkami migdalowymi i ananasem, filet, moze smak mi podejdzie
gdzie bylas jak cie nie bylo ostatnio? brzmi pysznie.

kurcze jak mozna nie jesc.. ja za to jem jak slon! :/

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
no ale jednak moim zdaniem nie warto z nimi przesadzać
zdrowe to nie jest, dziecku korzyści nie przynosi
a tylko du.pa rośnie
ja wolę sobie sama hamburgera lub hot doga w domu pyknąć
ojj rosnie rosnie
hhmm dalas pomysl na kolacje, dzieki!

JAŚ

Stary 2014-10-21, 10:46   #2392
czajelka
Rozeznanie

Cytat:
gdzie bylas jak cie nie bylo ostatnio? brzmi pysznie.

kurcze jak mozna nie jesc.. ja za to jem jak slon! :/

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

ojj rosnie rosnie
hhmm dalas pomysl na kolacje, dzieki!
u teściów, i tam nie bylo dostepu do neta, bo jest nastolatka ktora non stop siedzi na necie
a wczoraj u lekarza i potem zakupy wrocilismy późno i juz nie wchodzialam na wizaż

II kreseczki 30.07.2014

Czekamy na nasza Malutką Miłość
czajelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 10:50   #2393
Koperco
Zakorzenienie

ja też miałam ulewający przypadek. I też się M ze mnie śmiał i narzekał że naukpowałam jak głupia a teściowa to wszystkim gadała na około (mi oczywiście nie) że jestem psycho że po co to tyle a potem sie okazało że ledwie starczało. Jak gdzieś wychodziliśmy to 2 dodatkowe zestawy ciuchów trzeba było brać żeby mokry nie był. Ja bym nie żalowała, zwłaszcza, że w lumpku bodziaki czy inne takie małe to tanie jak barszcz i niezniszczone.

Chyba ide poćwiczyć, ale dziś nie mam weny jakoś. Nie wiem co na obiad oprócz zupy dynio-krem z wczoraj..
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 10:50   #2394
gossip_girl21
Zakorzenienie

podkłady na tvn style

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2014-10-21, 10:52   #2395
Koperco
Zakorzenienie

A i zapomniałam - Gratuluję SYNKÓW!!
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 11:00   #2396
gossip_girl21
Zakorzenienie

Faceci to są tępoty... przyszedł Tż na kawę i mówię że chce już coś zamawiać kupować bo potem bd miec na raz za duzo wydatków to wzruszył ramionami bo teraz za wcześnie....

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2014-10-21, 11:01   #2397
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja hot wings nie lubię, a na obiad kebaba zamawiamy bo nowy się otworzył a my rządni
nowych smaków Tzcik dziś chyba wstawi okno do łazienki. No i myślę że do połowy listopada remont będzie zrobiony a wtedy sprzatanko w końcu

Ja też kaftanow niet, body sie nie ściągaja jak się dzidzie nosi

Ja kupiłam w intermarche i też pyszne są
o to super,ze remont w toku

Cytat:

kochana kocham pikantne kurczaczki

Cytat:
jak kupisz sobie ciuszki teraz to pozniej bedziesz miala z glowy dlaczego m uwaza ze to co juz masz starczy? az tak duzo tego masz? z tego co okazywalas to wcale nie a jak dziecku bedzie sie ulewalo to bedzie 2 razy dziennie prala i co wteyd zalozysz? a poza tym kupujesz ciuszki w roznych rozmiarach, nikt nie mowi ze masz kupowac teraz tylko na 56, czy nawet 62 ale te wieksze tez mozna, beda na zas

u nas uwazam ze to ja mam racje a nie tz a juz w ogole wkurzylo mnie jak powuiedzial ze kolega mu mowil, ze dla dziecka takiego malego to wszystko w lumpku kupowali bo sie nie ooplaca nowych. a za chwile pyta czy cos tam sobie moze zamowic. no jaka nerwe mialam! oczywiscie zgadzam sie ze cos tam mozna w lumoku kupic, ale jego podejscie ze dziecku w lumpku szkoda a na pierodly dla siebie to mozna! i sie postawilam ze ja dziecku bielizny nie bede kupowala w lumpku, to mine mial srednia..
oczywiscie kupowala uzywki bede ale tylko ja o tym wiem

ale monolog walnelam.
no ja kupuje duzo w lumpie,a nowe jak sa jakies wlasnie mega okazje,bo tak to szkoda mki kasy na bodziaki/bluze ktora dziecko ubierze 2-3 razy za 40 zl czy cos w ten desen wiadomo.
no to u nas odwrotnie, choc ja zwariowalam na punkcie dzieciaczka
Cytat:
moj ma trzy zmiany wiec jak mu sie przypomni to cos tam wysmysli z rana. ale pamiec ma slaba
no jak milo,naprawde
moj zawsze na rano teraz ma fajna prace bo tez sie nie przemecza ale kasa slaba;/

Cytat:
Soniuska jak już urodzisz to po lumpku nie pochodzisz A teraz mżesz okazyjnie ciuszki kupować.
no to fakt, ze nie bede miala ochoty i sily;/
tylko sama nie chce zabrnac w to za mocno bo nie znam sie co kupowac, na ludzki rozum chce wlasnie body, polspiochy, pajace i jakies cieplejsze bluzki/bluzy/sweeterki a co do spodni to kupie jak juz urodze i plec poznam.

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Nie ma racji, bo teraz popolujesz po lumpach, a jak przyjdzie kupic na gwalt to nie bedzie na to czasu to wydasz o wiele wiecej.
Ja tak mialam za malo ciuszkow i nie mialam kasy zeby dokupic wiec sie meczylam, nie dosc ze ciagle karmienie odciaganie, przebieranie przewijanie, mycie butelek, to jeszcze suszenie zelazkiem, bo nie byloby dzieca w co ubrac.
no wlasnie.. tak to ja tez nie chce ;/
a przy mm to ja jeszcze musze sie zaopatrzyc w kilka butelek - ze 3 ;/
tylko najpierw chyba kupie jedna zeby sprawdzic czy dziecku pasuje,tak?
Cytat:
tak myslisz? ja powiem szczerze ze ja troszke tez ale wszystkim mowie ze chlopak, dlatego tez ze np tesciu caly czas mowi ze on by wolal dziewczynke, jakby to co on woli bylo wazne ;/ i nie on jeden w rodzinie. dlatego zapieram sie ze ja mysle ze beedzie chlopak po czesci dlatego zeby troche ludzi nastawic na chlopaka

sama chlopczyka czulam na poczatku a teraz nie wiem.. moze cora? najwazniejsze ze bede kochala najbardziej na swiecie zarownko chlopca jak i dziewczynke!
hehe kochana ja chcialam bardzo chlopca zawsze!
od zawsze na zawsze!
a teraz w ciazy jak jestem i na poczatku pomyslalam ze dziewucha to zwariowalam!
chcialabym coreczke!
choc z chlopca bede sie tez mega cieszyc
Cytat:
Napisane przez czajelka Pokaż wiadomość

o jakie dobroci!!!!
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 11:02   #2398
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

my dzis zamiast obiadu robimy dzis jajecznice a co! ide sie szykowac, usmazyc jaja i zbieram sie do mamy na kawke

robia mi sie rozstepy na cyckach...

JAŚ

Stary 2014-10-21, 11:02   #2399
lekkaatletka
Zadomowienie

Cytat:
Taa uwielbiam takie gadanie.. niech Ci zasponsoruja wyprawke w DE jak tacy madrzy
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 11:03   #2400
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Faceci to są tępoty... przyszedł Tż na kawę i mówię że chce już coś zamawiać kupować bo potem bd miec na raz za duzo wydatków to wzruszył ramionami bo teraz za wcześnie....
powiedz mu z eu nas wszystkie maja juz prawie gotowe wyprawki

JAŚ

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości