|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.20
facepalm ogladam dzien dobry tvn, młodzi ludzie, klasyczna historia pt josem ze wsi i do bloka nie pójde bo tam jest ciasno. wzięli w cztery osoby kredyt na ogromny dom i działki które leżą, okazuje się że rzecz jasna na to ich nie stać. kredyt wzięty na dom tych ludzi oraz na działki rodziców
i te ich wielkie oczy gdy doradca powiedział że należy sprzedać działki które leżą odłogiem a młodzi spłacają ziemię rodziców oraz niewykończony dom na który ich nie stać >_> serio ktoś jest zaskoczony? facet codziennie robił 100 km w drodze do pracy i zasugerował wynajem mieszkania blisko miejsca roboty. ale zonk ola-boga. co takimi ludźmi kieruje? |
|
|
|
#3992 | |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3993 |
|
Konto usunięte
|
dopiero przeczytałam co napisałam
"i te ich wielkie oczy gdy doradca powiedział że należy sprzedać działki które leżą odłogiem a młodzi spłacają ziemię rodziców oraz niewykończony dom na który ich nie stać" chodziło o to: Młodzi spłacają ziemię rodziców, teoretycznie, bo w racie kredytu zawiera się ich niewykończony dom oraz ta ziemia. Na co ich nie stać. Doradca zasugerował więc sprzedaż wszystkiego. no, teraz jasno
|
|
|
|
#3994 | |
|
O RLY?
|
Cytat:
Dokładnie. Jak ja się wyprowadzałam do 100licy i babcia oczywiście musiała pochwalić się wnusią przed koleżankami (<3) to też u mnie na wsi było biadolenie, że będę musiała kisić się w bloku. Znajomi też - jak to? Do bloku?
|
|
|
#3995 |
|
Konto usunięte
|
moja kuzynka podobnież mnie rozwaliła.
z trójką dzieci i mężem mieszka na dwóch pokojach u teściów na parterze - to nie jest oddzielne mieszkanie tylko część domu które stanowią integralną całość, kuchnia dzielona łazienka itp. dla mnie, to jest komunałka i choćby mi ktoś płacił to bym na to nie poszła, a ona z kolei nie rozumie mieszkania w bloku. konflikt interesów ;P |
|
|
|
#3996 | |
|
O RLY?
|
Cytat:
Wszyscy moi znajomi z mojego rocznika ('90) z mojej wsi tak mieszkają - często z dziećmi i partnerami. Ale to jest DOM - masz własny ogród, nie musisz płacić czynszu, sąsiad nie wierci Ci nad głową etc. etc. Zresztą u mnie parę razy padło pytanie czy w tym pokoju co wynajmuje mam tylko łóżko bo więcej się nie zmieści
|
|
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę walka domy vs bloki?
Ciekawe kiedy padnie koronny argument, że w domeczku można razem gotować? Bo w bloku to wiadomo, blokowa policja zabrania.
|
|
|
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale może też być masakrą. Serio nie czaję brania kredytu na 200 lat i odmawiania sobie wszystkiego w imię domu. ( inna rzecz że mieszkania w centrum kosztują tyle co dom na obrzeżach, ale tu nie o tym) |
|
|
|
|
#3999 |
|
Konto usunięte
|
http://www.tvn24.pl/nasiusiac-slonio...,479696,s.html to jest to zadanie domowe gdzie penisy sięgają gwiazd.
Mieszkam całe zycie w bloku, chciałam zawsze domek. Ale nie stać mnie, ludzie chyba nie do końca wiedzą też ile dom kosztuje tak rocznie. Ja tu mam ogrzewanie miejskie, jak odkręce ciepłą wode to leci, nie czekam aż sie nagrzeje. Ale ta kwestia kredytów mnie trochę też dziwi. Mam na Kaszubach taką daleeeką rodzinę, nie mają co do gara włożyć, że wszyscy sie zaczynają budować około 18stki. Nikt na wsi kredytu na dom nie bierze bo się sprzedaje kawał ziemi i jest na budowę. A przynajmniej rozsądni ludzie tak robią. Działka budowlana to ogromny biznes. Widziałam nawet działke, która miała pozwolenie na budowę hali i poszła za 6 milionów za 1 ha. I dziwią mnie takie wioski na 3-4 domy, ktoś w nich mieszka? W moich okolicach jest pełno takich miejsc, ktoś chyba wybudował willę za miastem ale nawet tam nie zagląda bo strach tam być w środku lasu samemu. |
|
|
|
#4000 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
|
|
#4001 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A ja wolę mieszkać w bloku. Jak pomyślę ile by było sprzątania w domku*, odśnieżania zimą i ile by kosztowało ogrzewanie to mi się odechciewa. *chyba, ze taki malutki domek, widziałam parę takich. Na oko mają chyba ze dwa pokoje, kuchnie i łazienkę |
|
|
|
|
#4002 |
|
Konto usunięte
|
Nie mam nic przeciwko gołym rysunkowym ludzikom w pracach domowych. Ludzkie ciało powinno być oswajane, nie straszmy nim dzieci, że nie mają patrzeć bo to coś złego. Ale nie potrafię zrozumieć obrazków na których ktoś sika w zwierzęta i jakieś penisy do gwiazd.
|
|
|
|
#4003 |
|
Konto usunięte
|
Chyba z czynnosciami tez to ma sie kojarzyc? Ale poziom tych rysunkow, no jak dla mnie to zakrawa na parodie, ktora ktos potraktowal powaznie. Ale głupi dzieciak moze przytrzasnie sobie wacka szafa bo to tak fajnie wyglada na rysunku.
Na ym rysunku z szafa zwroccie uwage na obraz wiszacy na scianie, tam jest sado maso. Ja zrozumiem oswajanie dzieci z ciałem ale XD przciez ci chlopcy dorosna i zobacza ze waclaw nie siega gwiazd, wpadna w kompleksy. Ja niestety musze miec cieplo, tak zeby chodzic na krotki rekaw. Ja nie jestem z tych co zima zaloza kilka swetrow i juz. A jak po domach chodze to ludzie oszczedzaja na ogrzewaniu jak moga. Takze idealny bylby chyba taki apartament z poddaszem albo szeregowiec ewentualnie, |
|
|
|
#4004 |
|
Konto usunięte
|
O borze, jak ja was totalnie nie rozumiem
|
|
|
|
#4005 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
![]() Ale się uśmiałam przy obrazku, na którym z szafy wystaje penis ;] Edytowane przez Azmika88 Czas edycji: 2014-10-21 o 12:51 |
||
|
|
|
#4006 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;48610881]
A ja wolę mieszkać w bloku. Jak pomyślę ile by było sprzątania w domku*, odśnieżania zimą i ile by kosztowało ogrzewanie to mi się odechciewa. *chyba, ze taki malutki domek, widziałam parę takich. Na oko mają chyba ze dwa pokoje, kuchnie i łazienkę[/QUOTE] Jeśli wezmę kiedyś kredyt to tylko na dom. Ale tylko wtedy, kiedy będę miała kasę żeby go spłacić. Ja mieszkałam w blokach w dzieciństwie, potem się przeprowadziliśmy do domu, na studiach wynajmowałam mieszkanie, dlatego nie rozumiem strachu przed blokiem, ale też nie przeraża mnie kwestia palenia w piecu i odśnieżania. Pamiętam jak w dzieciństwie marzyłam o domu wielkości niemal pałacu, a teraz nawet ten w którym mieszkam dla mnie, ewentualnego męża i dzieci byłby za duży.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2014-10-21 o 12:51 |
|
|
|
#4007 |
|
Konto usunięte
|
Nie sądzę. Na obrazku gdzie dziecko miało zgadnąć słowa jabłko czy słoń, mamy chlopca sikającego słoniu w trąbę. Bardzo to trafne. Poza tym moim zdaniem może to uczyć przyzwolenia na takie dokuczanie zwierzętom czy ludziom, szczególnie gdy sam minister twierdzi, że to zabawne
![]() I gang bang! Jakiś zboczeniec to rysował. Chyba się jara jak małe dzieci oglądają takie rysnki. |
|
|
|
#4008 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;48610881]Ale paskudne są te rysunki. I czy na jednym te ludziki strzelają spermą do ptaków? [/QUOTE] Rzekłabym, że to jakaś skawalona sperma o_O.
|
|
|
#4009 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zastanawia mnie proses myslowy autora, zapewne pedagoga. Mam robic dydaktyczne ćwiczenie na alfabet, więc wrzucę kilka Bożen, Wacławów do gwiazd, gang bang i psa sikającego obok, żeby było dydaktyczniej? |
|
|
|
|
#4010 |
|
Konto usunięte
|
A ja nie kumam co ludzie mają z tym paleniem w piecu i odśnieżaniem. Domy zwykle stoją w jakiejś tam sensownej odległości od siebie, no ale przy drodze, tak? Przy chodniku jednym, tworzą jakieś osiedle. Ściepa co miesiąc ileś tam złotych i proszę bardzo, przy każdym śniegu pojawia się ekipa zewnętrznej firmy i odśnieża. Ścieżki z domu nie muszę odśnieżać, mogę sobie po śniegu deptać. 27 lat mieszkam w domu i węgiel widziałam tylko na obrazku plus taki uformowany do rysowania. Nie wiem jak wygląda ekogroszek. Takie coś
wisi sobie w kotłowni, programuję go jak chcę, włącza się kiedy zimno albo kiedy ja mu powiem, mój pokój grzeje inaczej niż salon, bo tak nam pasuje. Wodę ciepłą chcę to odkręcam kran i mam. Jeszcze się nie zdarzyło żeby któreś z nas miało zimną wodę pod prysznicem a rano myjemy się jedno po drugim. Dom =/= wrzucanie do pieca i odśnieżanie. |
|
|
|
#4011 |
|
Szef ds. Wymianek
|
Palenia w piecu też nie znam, za to odśnieżanie mnie wnerwia^^. Ale oczywiście nie na tyle, żeby stwierdzić, że z tak błahego powodu lepsze jest mieszkanie w bloku. Tak że nie mam wątpliwości przy wyborze atrakcyjniejszej, w mojej ocenie, opcji.
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znam i odśnieżanie i palenie węglem. Chociaż palenia to nigdy nie ogarnę i nie chcę tak mieć w życiu, że też będę musiała
|
|
|
|
#4013 |
|
Konto usunięte
|
Judith- taki dom jak Ty masz to chyba $$$$ kosztuje w eksploatacji, piece żrą jak oszalałe. A ściepa to ciężka sprawa, wynajmowałam kiedyś pokój w bloku, który nie należał do spółdzielni, był nieocieplony i nie miał miejskiego. Rocznie to wychodziło około 10-15 tys za ogrzewanie mieszkania (100m2), było wiecznie zimno, w pokoju najdalej od pieca było +5 stopni zima. Ale mało który sąsiad wpłacił kwotę na ocieplenie. Ten nie da bo ten nie uważa, że potrzebne, ten nie bo nie ma, ten nie bo to spisek.
Ja za rok ciągłego grzania i utrzymywania temperatury ponad 20c w mieszkaniu tak 60m2 moge zaplacic gora 1000 zl, ale zwykle to jest kolo 500. |
|
|
|
#4014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A odśnieżanie: przecież podwórko swoje też musisz odśnieżyć, choćby po to, żeby wyjechać samochodem? Domy zwykle nie tworzą osiedla, na wsi tak nie jest. Edytowane przez Azmika88 Czas edycji: 2014-10-21 o 13:22 |
|
|
|
|
#4015 | |
|
O RLY?
|
Cytat:
Jednak w dyskusji blok vs dom - dla mnie zawsze wygra dom. Odśnieżanie jak dla mnie jest demonizowane - ulicę odśnieżają albo służby miejskie, albo tak jak u mnie na wsi - sąsiad z początku ulicy podczepia pług do traktora i przelatuje przez całą. Wystarczy u siebie odśnieżyć tylko chodnik do furtki i wjazd do garażu. Natomiast jeśli chodzi o ogrzewanie - fakt może wyjść drogo. U mnie pali się węglem - tona dobrego węgla kosztuje około 850zł (kupujemy bezpośrednio z kopalni, bez pośredników) - w zeszłym roku poszło ponad 3,5 tony. ------ Dziwi mnie łapanka do Rozmów w Toku na wizażu - teraz miejscem polowań stało się podforum 30 z plusem.
Edytowane przez aer Czas edycji: 2014-10-21 o 13:27 |
|
|
|
|
#4016 |
|
Zadomowienie
|
Byłam obiektem łapanki, ale do pytania na śniadanie czy innej telewizji śniadaniowej, zaproponowano mi, żebym sobie przyjechała, przespała się u znajomych (bo oczywiście każdy ma znajomych w Warszawie) i przyszła do programu na 5 minut.
|
|
|
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miezskam w domu, wode mam caly czas i kiedy chce i jaka chce, odsniezam pod garazami swoimi i powiem, ze to nie jest zadna robota, bo traktuje to jak cwiczenia fizyczne na swiezym powietrzu.
![]() Ulice odsnieza miasto. Mieszkam w bardzo malym miasteczku, jak dla mnie to wies ![]() Mieszkalam w bloku, w mieszkaniach wynajmowanych itd. Wole dom.
|
#4018 |
|
O RLY?
|
a od czego miałaś być ekszpertem ;>
|
|
#4019 | |
|
Konto usunięte
|
Poświęciłam się i policzyłam roczną opłatę za gaz, od 10.2013 do 10.2014. Wyszło mi 3464.35. Gazem grzejemy dom, wodę w kranach i czasami zdarza się nam gotować na gazie jak potrzebujemy więcej palników niż jest na indukcji, albo jak postanowią wyłączyć prąd a ja chcę herbatę, albo jak muszę ugotować coś w garnku, którego nie łapie indukcja.
Aer mówi: Cytat:
To ja wybieram gaz. Nie muszę mieć miejsca do składowania węgla, nie muszę pamiętać żeby napalić, nie muszę nic robić tylko macham nogą i klikam w regulator w moim pokoju. Plus u mnie jest odrobina gotowania wliczona. Muszę odśnieżyć tylko na tyle, żeby zamknęła się brama garażu. U mnie w rodzinie są suvy i crossovery, jedynie ja mogę mieć problem z przejechaniem przez zaspę, ale mój Słoń udowodnił już, że dla niego nie ma rzeczy niemożliwych. |
|
|
|
|
#4020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.

Ciekawe kiedy padnie koronny argument, że w domeczku można razem gotować? Bo w bloku to wiadomo, blokowa policja zabrania.