|
Notka |
|
W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
Poka¿ wyniki sondy: Jak uzy¶kaæ te piêkne loki? | |||
.. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
19 | 48,72% |
.. |
7 | 17,95% |
.. |
5 | 12,82% |
.. |
8 | 20,51% |
G³osuj±cy: 39. Nie mo¿esz g³osowaæ w tej sondzie |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1111 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 654
|
![]()
mo¿e mi kto¶ wyt³umaczyc na czym polega dzia³anie kosmetyków do w³osów krêconych?
czy maj± za zadanie zmniejszenie puszenia i nawil¿enie i tym samym na prostych by obci±¿y³y, czy maja podkre¶liæ skrêt i pobudziæ do krêcenia? i wtedy proste ale podatne na skrêt w³osy by siê pofalowa³y? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1112 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 27
|
![]()
Nie wiem, jak innych firm, ale Nivea ma za zadanie, podkre¶liæ skrêt loków i fal, nadaæ im sprê¿ysto¶ci i puszysto¶ci. Po u¿yciu szamponu i od¿ywki oraz pianki Nivea, zauwa¿y³am ze bardziej s± podatne na te gniecenia ni¿ przy innym szamponie i ¿elu, jak robi³am wcze¶niej
![]() rozmarynek- jak ta guma, nie za bardzo usztywnia w³osy, nie powstaj± Ci takie str±ki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1113 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 411
|
Dot.: Loki z foty - jak uzyskaæ takie cudo? ^_^
Ja tez chcialabym miec tkaie slicznee fale jak koniczynka
![]() A takie jak ma doda w teledysku, ktore podala ktoras z wizazanek na poprzendiej stronie, to u mnie bez problemu wychodza. Poprostu na mokre, umyte wlosy wklepuje pianke a potem susze suszarka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1114 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
a jaka masz suszark z dyfuzorem? ja mia³±m sprobowac tej fryzurki co ma koniczynka ale ciagle zapominam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1115 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 411
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1116 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
Dot.: efekt gniecionych w³osów
Ja na lekko mokre w³osy nak³adam takie wa³ki a'la drobne loki ;D
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1117 |
Zadomowienie
|
Dot.: W³osy jak Vanessa Hudgens
Dziêki za t± stronkê. Co prawda mia³am nadziejê, ¿e jednak takie w³oski da siê osi±gn±æ przez wa³ki, no ale lepiej znaæ prawdê
![]() ![]() P.S. Loczki na za³±czonym zdjêciu nie s± ju¿ tak idealne jak na poprzednich. My¶licie ¿e to wina czêstego u¿ywania lokówki, czy moze jednak mo¿na u³ozy¿ tak± fryzurê przy pomocy wa³ków? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1118 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 70
|
Dot.: efekt gniecionych w³osów
Kiedy¶ fryzjer mi takie zrobi³.
Na³o¿y³ na mokre w³osy piankê, ugniata³, suszy³ dyfuzorem, polakierowa³ i gotowe. Ale to tez zalezy od rodzaju w³osów. Jak masz podatne to spokojnie mo¿esz pokombinowaæ ;] Pozdrawiam.
![]() |
#1119 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 144
|
hejka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1120 |
Zadomowienie
|
Ta instrukcja jest rzeczywi¶cie tak nie za bardzo napisana...Na szczê¶cie razem z koleg± s³ownikiem doszli¶my o co tam chodzi i pozwoli³am sobie napisaæ t³umaczenie.
Brzmi ono tak : Jak uzyskaæ fryzurê Vanessy Hudgens : Do stworzenia tej fryzury bedziesz potrzebowa³a lokówki o ¶rednicy 1,5 cala (cal = ok3,41cm). Twoje w³osy powinny byæ d³ugie i wycieniowane oraz grube i pe³ne objêto¶ci aby uzyskaæ najlepsze rezultaty. Instrukcja "krok po kroku" 1.Umyj w³osy poprzedniego dnia wieczorem i nie u¿ywaj suszarki (to przesuszy Twoje w³osy). Je¶li koniecznie musisz u¿yæ suszarki, skorzystaj z takiej z funkcj± jonizacji. 2.Podgrzej lokówkê (to dzieje siê ju¿ rano ![]() 3.U¿yj serum które uchroni twoje w³osy przed przesuszeniem 4.Zakrêcaj w³osy warstwami. W³osy Vanessy na górze s± u³o¿one w lekkie fale, które powoli przechodz± w du¿e, grube loki. Zacznij podkêcaæ w³osy od góry i delikatnie je zakrêæ. Zrób tak z ca³± górn± warstw±. Ni¿ej zakrêcaj w³osy mocniej (pewnie chodzi o to ¿eby d³u¿ej trzymac ![]() 5.Spryskaj lakierem do w³osów. Wskazówki Vanessa Hudgens ma profesionalnego osobistego stylistê, wiêc je¶li nie uda Wam siê uzyskaæ takiego efektu, nie rozpaczajcie, tylko udajcie siê do fryzjera. ![]() Uwaga *Podczas tworzenie tej fryzury mo¿esz siê poparzyæ *Twoje w³osy moga siê staæ suche i po³amane na koncach. Ok to tyle. Z góry mówiê, ze nie t³umaczy³am "s³owo w s³owo", bo nie chcia³am ¿eby brzmia³o to po chiñsku ![]() ¯yczê sukcesów przy tworzeniu tej wspania³ej fryzury ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1121 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 14
|
Dziekuje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1122 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 023
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1123 |
Wtajemniczenie
|
mo¿e ona ma doczepiane te w³osy?? albo bardzo grube/geste??mnie tez marzy siê taka fryzura...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1124 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 349
|
Fryzura Fergie.
Dziewczyny mam nastêpuj±ce pytanie: w jaki naprostszy (lub ewentualnie-niestety-niekoniecznie prosy
![]() Z góry dziêkujê za pomoc i rady. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1125 |
Zadomowienie
|
Dot.: Fryzura Fergie.
Ja takze poczekam z Tob± na odp. Te fale s± ¶wietne
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1126 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 77
|
Jejku, ja te¿ poczekam na odpowiedzi.
![]() ![]()
Wszystkie na ciele znaki Zapis bezcennych chwil Jak z pamiêtnika kartki Kropek i kresek szyfr Mapa wspomnieñ i krêtych dróg Szkielet utwardza mi W klatce z ko¶ci miêsieñ wiotki Pulsuje, przyspiesza rytm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1128 |
Zadomowienie
|
a mo¿e da siê to uzyskaæ po jakim¶ lu¼nym warkoczu? Próbowa³y¶cie mo¿e?
![]() |
#1129 |
Raczkowanie
|
ja my¶le,¿e moze to byæ falownic± zrobione.
![]()
![]() |
#1130 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 516
|
uwielbiam t± piosenkê
![]() fale wygl±daj± na robione falownic±,jak mówi Sanaa. U mnie taki efekt jest nastêpnego dnia po zakrêceniu na lokówkê ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1131 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ech te¿ chcia³abym mieæ takie w³oski, ale jako¶ boje siê tego ca³ego doczepiania. Do tego trzeba mieæ mocne, gêste w³osy, a ja mam raczej takie sianko ![]() Jeszcze wrócê do tych lokówek.. Podoba mi siê ten model http://allegro.pl/item215885741_loko...wnia_aga_.html ale jak na tak± ofertê cena jest dziwnie niska... Co o tym s±dzicie? Mo¿e mog³yby¶cie mi poleciæ jaki¶ inny dobry produkt tego typu? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1133 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 88
|
Kiedys próbowa³am sobie cos takiego zrobiæ - nie wysz³o!
![]() Lokówk± za bardzo sie krêci³y, a po warkoczu by³y jakies takie... dziwne(?) zbyt drobne te fale wysz³y... ale ¿eby jakis luzniejszy warkocz (francuz) by³ to mo¿e by by³o dobrze... ![]() Pok±binuje na dniach, bo mi tak¿e podoba sie taka fryzurka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1134 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 288
|
a je¶li nie macie falownicy to mo¿e prostownic±??
s³ysza³am co¶ ¿e bierze sie male pasmo w³osków, potem skrêca siê go na palcach i takie skrêcone wk³±da do prostownicy.... z tym ¿e ³atwo sie tym poparzyæ ;/ u¿yjcie wyszukiwarki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1135 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 341
|
ja nauczylam sie robic oli za pomoca prostownicy, ale i tak pozniej opadaja i wygladaja jak proste. Ja taki efekt kiedys mialam, zrobilam sobie jednego francuza przez cala glowe, i te fale wlasnie byly takie delikatne
![]()
![]() |
![]() |
#1136 |
Raczkowanie
|
niom ale myslac racjonalnie to przeciez ona nie robila sobie specjalnie francuzy na glowie zeby wystapic na drugi dzien w teledysku, zwlaszcza ze oni robia parenascie scen na dzien i zmieniaja image non stop. Spewnoscia to zasluga tego cacka
![]()
![]() |
![]() |
#1137 |
Zadomowienie
|
A jak zrobiæ fryzurê tak± sam± niby,ale ¿eby w³osy nie wygl±da³y na t³uste(moim zdaniem tak wygl±daj± - s± oklapniête przy czubk).Mi w³osy krêc± siê lekko naturalnie,ale w³a¶nie s± jakie¶ ciê¿kie przy nasadzie g³owy i narazie zadna pianka i lakier nie pomog³y
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1138 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 349
|
Cytat:
![]() ![]() Ale mo¿e to kwestia techniki...? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1139 |
Raczkowanie
|
spewnoscia moze to zasluga jej rodzaju wlosow, bo z tego co sie wpatrzylam to ona ma gladkie wlosy ktore nie dlugo utrzymuja tego rodzaju fale. Moze i dlatego tak wygladaja . Widac na 1szym zdj ze ma robione falownica bo fala ma duzy odstep od glowy. pozatym idealnie wykrecone ma te wlosy
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1140 |
Zadomowienie
|
A tak na marginesie to cieszê siê, ¿e t³umaczenie siê przyda³o
![]() ![]()
Just when you think the world is going nowhere Just when you almost gave up on your dreams They take you by the hand And show you that you can There're no boundaries... Edytowane przez Choomik Czas edycji: 2007-07-26 o 16:05 Powód: b³±d w tre¶ci |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.