Listopad- Grudzień 2014- część VI :-) - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-21, 14:55   #2611
silesianna
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VI :-)

Rosalie strasznie mi przykro z powodu tych trefnych lekarzy a z mama jak? Czy pisalas w klubie? (Dawno mnie tam nie bylo)
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 14:59   #2612
alekaz1
Zakorzenienie

dobry dobry ja po wizycie. eh naczekalam sie znowu. Ktg piekne, usg mi nie zrobila bo robila dwa tygodnie temu wedlugo badania na fotelu mam rozwarcie na 1.5 cm mnije wiecej i mam sie oszczedzac. kolejna wizyta za dwa tygodnie.
Stary 2014-10-21, 15:01   #2613
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Z OM na 7.11 ale od początku każde usg pokazuje, że Buła jest młodsza i termin wychodzi na 17.11.
Lubię jak piszesz o małej "buła" jakoś tak cieplutko to się czyta

Wybieram te leginsy i naoglądałam się tych chudych tyłków, aż mnie zazdrość bierze!!

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 15:03   #2614
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rosalie01 Pokaż wiadomość

odwoluje wszytsko, co do tej pory napisalam dobrego o polskiej sluzbie zdrowia
moja mama znowu trafila dzisaj do szpitala, jak sie okazalo leczenie, ktore wdrozyla (a raczej miala zamiar, bo zwlekala z tym ponad mieisac)jedna pani doktor bylo zupelnie bezsensu, w ten oto sposob szanowna pani lekarka skorcila i tak juz krotkie zycie mojej mamy o kolejne pare miesiecy
Rosalie strasznie mi przykro...

ja mam laktator z Canpola i elektryczny z Baby Ono ale nie wiem czy sa cos warte dostałam od koleżanki zobaczy się...
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 15:13   #2615
martha330
Zakorzenienie

Rosalie ehhhh ci lekarze! Nic tylko zalamuja rece, gdzie ich powolanie ja sie pytam? Zamiast pomoc, utrudniaja tylko..

Alekaz to Ty tez z rozwarciem ?!? no to sie tu porobilo!

Ja mam laktaro reczny avent, doswiadczenia nie mam, wiec sie nie wypowiem...

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 15:20   #2616
alekaz1
Zakorzenienie

Martha dwa tygodnie temu nie bylo rozwarcia.
Stary 2014-10-21, 15:24   #2617
benetta
Zadomowienie

Rosalie przykro mi :-( kurcze...

Słoneczko Ja się dzisiaj załamałam - wyciągnęłam spodnie ciążowe od siostry - wydawało mi się że są wieeeelkie więc je schowałam na końcówke - i co i są dla mnie za małe....

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 15:36   #2618
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Czy myśmy się nie minęły przypadkiem w tej poczekalni ?? Tak mi się wydawało że to może ty ale nie byłam pewna hahaha !!
Ja kochana sama kupowałam używany leżaczek, w sumie TŻ wylicytował i nawet sporo dał bo 55 zł( a sama miałam na oku takie za 26 zł ale przegapiłam licytacje) ...ale wygląda jak nowy! myslę że warto. Zajrzyj na pewno będą jakieś oferty z Tychów

Dziś TŻ jak przyjdzie ma misję mycia okien a ja jakoś poprasuję firanki na siedząco ... może dam radę
ale jaja, ja byłam na 15:00 , niska, gruba, no jak kulka już wyglądam trudno nie zwrócić uwagi a Ty byłaś może z tż? siedział na krzesełkach jak ubierałam kurtkę?
a tak poza tym to kurde nieprzyjemne było to badanie, w poprzedniej ciąży to tak delikatnie mi robiła babka, że nawet nie poczułam ( robiłam gdzie indziej).

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

a co do bujaczka to te co mnie interesują kosztują grubo ponad 100zł :/ a tam gdzie jest 10 osób licytujących to raczej nie mam szans

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 15:42   #2619
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Rosalie, przykro mi, że akurat na taką lekarkę musiała trafić Twoja mama

A z tymi bujaczkami, to od kiedy one się przydają? Od początku można tam dziecia wkładać? I jeszcze jedno, kupuje któraś chustę? Fajne to całe chustonoszenie się wydaje, co o tym sądzicie?
Stary 2014-10-21, 15:50   #2620
happywoman
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość

Wybieram te leginsy i naoglądałam się tych chudych tyłków, aż mnie zazdrość bierze!!
Buła fajnie brzmi. Ja na swojego mówię Kluska )

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 15:55   #2621
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość

A z tymi bujaczkami, to od kiedy one się przydają? Od początku można tam dziecia wkładać? I jeszcze jedno, kupuje któraś chustę? Fajne to całe chustonoszenie się wydaje, co o tym sądzicie?
Ja miałam leżaczek bujaczek od początku i od początku go używałam, zabierałam ze sobą do kuchni, łazienki, żeby mieć małego na oku, tylko wtedy trzeba mieć taki rozkładany na płasko. Nie miałam żadnych wibracji, melodyjek itp.

Chusta mi się podoba, ale chyba nie dla dzieci rodzonych jesienią/zimą, po domu nie będę nosić, bo w mojej willi 47m2 to bez sensu, na dwór raczej wózek, a w zimie to bym się bała, że się przewrócę na dziecko.
Przy pierwszym nie miałam i nie odczułam braku.
Stary 2014-10-21, 16:29   #2622
manieczka1
Zakorzenienie

A ja Wam powiem, ze od jakiegos tygodnia nie mam zgagi (tfu, tfu)
Benetta ja chyba tez mam wrazenie, ze lekko opada, ale maz mowi, ze sobie wkrecam, bo za bardzo chce
Rosalie...ehhh...straszni e mi przykro... nie mam na to slow normalnie...
Alekaz no to odpoczywaj w takim razie
Benetta ja spodnie ciazowe kupowalam pod koniec kwietnia i co? Ani razu ich nie zalozylam, zrobilo sie bardzo cieplo i teraz juz w nie ledwo wchodze. Wejde, ale cisna mnie, wiec pomykam w legginach...
Sweet ja mam dwa bujaczki od kolezanek - jeden dla takiego maluszka, a drugi juz troche dla wiekszego dziecka.
A ja zrobilam leczo, ogarnelam mieszkanie, odkurzylam i wymopowalam teraz oczywiscie umieram. Jak powiedzialam mezowi to mnie okrzyczal, ze on by zrobil czesc jak z pracy wroci ale ja madrzejsza i zrobilam sobie u niego zamowienie na cos z Maca
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 16:30   #2623
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość
ja mam Aventa recznego wysysacza..jakos sceptycznie podchodze do tych elektrycznych..skojarzeni e mam z dojarka

moje okna umyte od razy lepszy widok na swiatoprocz tego umylam balkon i ugotowalam pieczarkowa ...torbe musze przepakowac bo rzeczy ktore bd potrzebne do ubioru na IP na samym dnie

mama wlasnie przywiozla mojego psiurka od fryzjera..bossssie jaki on jest obrazony,ze go dalismy opitolic..foch z przytupem i melodyjka.. nawet plasterek szynki olal..buuu..
Skojarzenie z dojarką ja mam je nawet przy ręcznym laktatorze, ble
Ale pieseczek fajny, kilka dni temu głaskałam takiego pudelka po raz pierwszy w życiu i..ale one mięciutkie są

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
W ogole to pochwalcie mnie bo zamowilam kocyk minky
za dobry wybór

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Jeszcze trochę i zacznę wam zazdrościć tych bóli U mnie cisza, zero przepowiadaczy, zero bóli jak na @. brzuch się napina od wielkiego dzwonu jak za dużo chodzę. Moja Leniwa Buła szybko wychodzić nie zamierza i pewnie przenoszę.
Witam się w klubie pań bez skurczy itp.

Cytat:
Ela w takim razie za zakup

Witam nowa mamusie

Benetta sprytne te maluchy

aleksandrettaa a moze sie jeszcze okazac, ze pierwsza i szybko urodzisz, te bole i przepowiadacze o niczym nie swiadcza

ja mam nadzieje, ze porod rozpoznam dosc szybko i bede jeszcze miala czas na prysznic, ogolenie nog i ewentualne spakowanie torby, do szpitala mam 15 min. samochodem, no chybaze sa korki to mze byc i nawet godzina

moja mama znowu trafila dzisaj do szpitala, jak sie okazalo leczenie, ktore wdrozyla (a raczej miala zamiar, bo zwlekala z tym ponad mieisac)jedna pani doktor bylo zupelnie bezsensu, w ten oto sposob szanowna pani lekarka skorcila i tak juz krotkie zycie mojej mamy o kolejne pare miesiecy
Bardzo mi przykro i współczuję, że tak mama trafiła, ale pewnie była jakaś nadzieja z tą lekarką, a że okazało się jak się okazało..to niestety normalne w naszej polskiej rzeczywistości...

Cytat:

Może są to magiczne legginsy? Zakładasz i pupcia się robi jaku pań ze zdjęć?

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 16:44   #2624
alekaz1
Zakorzenienie

Co do laktatorow ja bym chciala medala swing ale kurde drogi jest. Musze sie szybko ogarnac z czyms tanszym. Jutro ostatnie pranie dla malej plus dopakuje torbe a zostalo malo do dorzucenia. I potem moge lezec i pachniec
Stary 2014-10-21, 16:49   #2625
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
Rosalie przykro mi :-( kurcze...

Słoneczko Ja się dzisiaj załamałam - wyciągnęłam spodnie ciążowe od siostry - wydawało mi się że są wieeeelkie więc je schowałam na końcówke - i co i są dla mnie za małe....
Do mnie tez przyszly leginsy i moja szafa się w nie nie miesci ;/ na moje dupsko to chyba wory jedynie...
Moje dziecko dzisiaj ostro daje do wiwatu. W dodatku w ogole dzis nie spala ;/ czasami sobie mysle po co mi to bylo, jeszcze drugie do klocenia porozszylam do zlobkow/przedszkoli i do roboty, bo nie wyobrazam sobie inaczej przetrwac tego...
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 16:57   #2626
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:

Co za konowały! Przykre to bardzo...

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
dobry dobry ja po wizycie. eh naczekalam sie znowu. Ktg piekne, usg mi nie zrobila bo robila dwa tygodnie temu wedlugo badania na fotelu mam rozwarcie na 1.5 cm mnije wiecej i mam sie oszczedzac. kolejna wizyta za dwa tygodnie.
No to miłego odpoczynku życzę. Dbaj o siebie.

Cytat:
Bo to taka czuła ksywka

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
A ja Wam powiem, ze od jakiegos tygodnia nie mam zgagi (tfu, tfu)
Benetta ja chyba tez mam wrazenie, ze lekko opada, ale maz mowi, ze sobie wkrecam, bo za bardzo chce
Skoro nie masz zgagi to bardzo prawdopodobne, że się obniżył.

Cytat:
Co do laktatorow ja bym chciala medala swing ale kurde drogi jest. Musze sie szybko ogarnac z czyms tanszym. Jutro ostatnie pranie dla malej plus dopakuje torbe a zostalo malo do dorzucenia. I potem moge lezec i pachniec
Ponoć świetny jest ale ta cena to jednak kosmiczna trochę.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 17:05   #2627
sloneczko_1201
Zadomowienie

Wymoczyłam sobie stopki i ogarnęłam paznokcie... o jak fajnie się teraz czuję, ale łatwe to nie było! Mam nadzieję, że to ostatni raz przed porodem

Ja też nie miała zgagi kilka dni, ale brzuch mi się nie obniżył, teraz już mnie tak nie męczy trochę mi się odbija, ale już mnie przełyk nie pali.

Coraz ciszej robi się na forum...
Rodzicie beze mnie?

Gonia jak tam 3 dni przed terminem?

Razem możemy więcej...
Stary 2014-10-21, 17:13   #2628
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Wymoczyłam sobie stopki i ogarnęłam paznokcie... o jak fajnie się teraz czuję, ale łatwe to nie było! Mam nadzieję, że to ostatni raz przed porodem

Ja też nie miała zgagi kilka dni, ale brzuch mi się nie obniżył, teraz już mnie tak nie męczy trochę mi się odbija, ale już mnie przełyk nie pali.

Coraz ciszej robi się na forum...
Rodzicie beze mnie?

Gonia jak tam 3 dni przed terminem?
Mam teorię, że aktywność na forum przychodzi falami i największa jest, gdy my, słomiane wdowy, siedzimy w domach, a mężowie siedzą w pracy, np. teraz się ciszej zrobiło, bo pora obiadowa

Zmotywowałaś mnie do wymoczenia stópek

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 17:24   #2629
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

[/COLOR]a co do bujaczka to te co mnie interesują kosztują grubo ponad 100zł :/ a tam gdzie jest 10 osób licytujących to raczej nie mam szans
A jaki masz upatrzony?

Co do chusty, fajne to jest ale motanie tego raczej nie na moje nerwy a i noszenie nie na kregoslup...poza tym zima na kurtke to juz wogole nie widze chusty nie wszyskie dzieci tez lubia wiec lepiej porzyczyc i sprawdzic, ja jezeli to pomysle na wiosne o dobrym nosidelku ale my najczesciej rowerami sie przemieszczamy i bedziemy kupowac wiosna przyczepke wiec wogole musze to przemyslec.
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 17:24   #2630
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mgds Pokaż wiadomość
Mam teorię, że aktywność na forum przychodzi falami i największa jest, gdy my, słomiane wdowy, siedzimy w domach, a mężowie siedzą w pracy, np. teraz się ciszej zrobiło, bo pora obiadowa

Zmotywowałaś mnie do wymoczenia stópek
Pewnie tak mój mąż wychodzi rano a wraca wieczorem, więc mam nadmiar czasu dla siebie, ale przeważnie nic mi się nie chce

Razem możemy więcej...
Stary 2014-10-21, 17:27   #2631
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Wrocilam z młoda z tańców,wciagnelam kanapkę i IDE układać puzzle

Alekaz rozwarcie nono

Rosalie przykro mi

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 17:33   #2632
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość

Mam chusty - elastyczna chu....kowa "tqnia" z allegro, ktora sie do niczego nie nadaje, oraz tkanego lennylamba. Malwa byla za bardzo ponapinana zeby ja nosic w chuscie, jak juz ją rozluznilam to bylo ok i nosilam w tkanej, ale szybko byla za ciezka na noszenie z przodu a z tylu jakos sie nie nauczylam... i kicha. Ogolnie jestem za, moze nie jestem z tych co to 18h na dobe by chustowaly, ale uwazam ze to bardso dobra aletrnatywa dla wozka na krotkie wyjscia. Teraz jestem mocno zmotywowana do chusty bo zima bede musiqla Malwe z przedszkola odbierac i znoszenie wozka na 15min mi totwlnie nie w smak. Takze na poczatek kupuje chuste kolkowa (zrazilam sie do elastykow, a kolkowa mozna potem jeszcze dlugo wykorzystywac) a na pozniej mam jeszcze tę wiązaną tkaną. Ogolnie polecam zainwestowac w lepsiejsze (z lepszych najtansze ma chyba wlasnie lenny lamb) niz w tanioszki po kilkadziesiat zl bo one srednio sie do czegos nadaja....
Stary 2014-10-21, 17:34   #2633
alekaz1
Zakorzenienie

Eh ale ja nie chce tego rozwarcia heheh. jeszcze nie
Stary 2014-10-21, 17:35   #2634
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Ja jestem dowodem, że rozwarcie jeszcze nic nie znaczy, więc nie martw się tylko odpoczywaj

Razem możemy więcej...
Stary 2014-10-21, 17:37   #2635
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Swing podobno najwypasniejszy na rynku, ale medela mini electric tez jest bardzo wporzo, a cena duuuuuzo przystepniejsza. Tzn na mnie zaden laktator nie dzialal, mialam mini wlasnie, ale kolezanki mialy i swingi, i mini i polecaly oba.
Stary 2014-10-21, 17:38   #2636
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Własnie- pewnie i tak szybciej nie urodzisz, nie łudź się ;p
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 17:44   #2637
benetta
Zadomowienie

Z tymi spodniami od siostry to jeszcze bardziej mnie dobila bo właśnie ja pytałam i ona w nich do końca chodziła a ja ich na siłami nie. Wcisne

Chusty mi się baaaardzo podobają, tylko te dobre są drogie więc na razie się wstrzymamy. Wyjdzie w praniu czy się przyda, dokupić zawsze można.

Co do obniżania to misie wydaję że jak masz wrażenie że jest niżej to faktycznie jest. Ciezarna chyba dokładniej i częściej ogląda brzuch więc się nawet niuansiki zauważy

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 17:51   #2638
tiera
Raczkowanie

Rosalie01 przykro mi..

Miałam chusty, nosidełka- mi się nic nie przydało. No oprócz takiego nosidła w góry ale to już nie na co dzień. Za to leżaczek przydał się od samego początku więc teraz też chcę zainwestować w jakiś.

Mój mąż od paru dni jest w domu, ale u nas każdy ma swoje zajęcia i tak w zasadzie to nawet nie wiem co on teraz robi.
tiera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 18:06   #2639
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Własnie- pewnie i tak szybciej nie urodzisz, nie łudź się ;p

ja sie nie mam zamiaru wpychac w kolejke

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
Swing podobno najwypasniejszy na rynku, ale medela mini electric tez jest bardzo wporzo, a cena duuuuuzo przystepniejsza. Tzn na mnie zaden laktator nie dzialal, mialam mini wlasnie, ale kolezanki mialy i swingi, i mini i polecaly oba.
wlasnie oba sa polecane. Uzywanego swinga idzie dostac w miare przystepnej cenie ale hmm laktator uzywany nie wiem wlasnie.
Stary 2014-10-21, 18:11   #2640
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
ja sie nie mam zamiaru wpychac w kolejke

wlasnie oba sa polecane. Uzywanego swinga idzie dostac w miare przystepnej cenie ale hmm laktator uzywany nie wiem wlasnie.
Ja mialam uzywanwgo mini. Potem poszedl dalej. Wszystkie czesci ktore maja kontakt ze skora i mlekiem mozna wyparzyc, wg mnie to wystarcza jakbym miala kupowac to chyba wlasnie uzywany, bo ceny nowych sa kosmiczne.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości