|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy |
|
3 | 9,09% |
| Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe |
|
5 | 15,15% |
| Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują |
|
4 | 12,12% |
| Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy |
|
1 | 3,03% |
| Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 |
|
24 | 72,73% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014
Cytat:
![]() Jaki bujaczek? Pochwal się ![]() My musimy etapami kupować żeby finansowo dawać rade dlatego czekam ma pieniążki małej i zaszaleje
|
|
|
|
|
#3422 |
|
Zadomowienie
|
Karoseria nio jak nie mozna to nie. Tak jak radzi KASIA daj wody rumianku czy koperku przed jedzeniem.
U nas byl problem z piciem syropu Gastrotus bo jest mega kleisty ale synek sie nauczyl ze najpierw jest syrop i jak go ladnie wypije to dostanie jesc.Teraz je ten syrop chetnie gdy jest glodny bo wie ze im szybciej go wypije tym szybciej dostanie piers. Ogolnie polecam ten syrop bo nam mocno zmniejszyl problem ulewania. Jak go nie dalam na probe przez dzien to znow mam cale dziecko mokre od mleka. |
|
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy wasze maluchy śpią na poduszkach?
|
|
|
|
#3424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam tez pelna szafe ciuszkow 68-92 :mdleje Moj spi na plasko, chyba ze zasnie mi na klacie to wtula glowe w cyce ![]() W moim wozku gondola ma regulowane dno do podnoszenia jakby klin, kiedy to sie uzywa? |
|
|
|
|
#3425 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My bylismy na weselu 11 pazdziernika. Mały praktycznie cały czas spal. Posiedzielismy dwie godziny i go odwiezlismy. Siedzielismy daleko od glosnikow i jakby za takim rogiem więc sie tak nie niósł dzwiek i malemu nie przeszkadzalo. Tylko kuzynka męza do mnie podeszła: ALE SIE ZARAZKÓW DZISIAJ NAŁAPIE MAŁY.... Wiecie jak czytam wasze posty to się zastanawiam czy z moim dzieckiem wszystko ok. Wiem, że to glupio zabrzmi ale on jest aż za grzeczny. Może raz dziennie się rozplacze jak mu się nudzi po kąpieli ubieranie. A tak to jak coś chce to tylko jęczy. Nigdy nie plakał mi tak,że nie wiadomo bylo co zrobić. Zadnych kolek nic. Siedzi sobie spokojnie i rozmawia. Jak mu się znudzi to jęczy. Zasypia sam w łóżeczku jak widze, że jest zmęczony. Spi prawie całe noce. Wiem, że powinnam sie cieszyć ale czasami to się zastanawiam czy wszystko ok.
|
|
#3426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czy na jakiej zasadzie to dziala? u nas na ulewanie jak na razie zdaje egzamin nutriton i wiem ze to jest po prostu maczka chleba swietojanskiego, wiec produkt naturalny. tyle, ze powoduje te zaparcia ![]() wczoraj przed jedzeniem wlalam w core 30ml herbatki i dzisiaj z rana kupka-jajecznica ![]() przyszla mi dzisiaj herbatka "uspokajajaca" z hippa. Podobno jest smaczniejsza dla dzieci, zobaczymy
|
|
|
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3428 | |
|
Wtajemniczenie
|
nie? czasami chwile po jedzeniu, żeby jej mleczko nie wyplynelo
![]() za to obnizylismy w niedziele lozeczko, bo karuzela byla na wyciagniecie raczek i sie balam ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3429 |
|
Zadomowienie
|
mój śpi na tym klinie ale i tak wiecznie z niego zjeżdża a jak ulewa to w dzień więc zastnawiam sie czy go nie wyciagnac z łóżeczka.
|
|
|
|
#3430 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3431 | |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny które robią chrzciny w zimę(grudzień , styczeń) specjalne kombinezony kupujecie białe na chrzciny???
---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
Fajnie jest coś dostać, ja tez nic nie dostałam....Chociaż tata fundował mi wózek, ale ty mówisz o rzeczach raczej od kogoś nie???Fajnie macie że takie dofinansowanie dostajecie na dziecko. |
|
|
|
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Kasia wielkie dzięki
![]() Karmię tak jak pisałaś i widzę już różnice ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
mała dostała tylko cos od obcych i od Tz taty a tak to od mojej mamy ani od Tz nic nie dostała trochę mi przykro z tego powodu ale cóż
|
|
|
|
|
#3433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, Za kazdym razem obiecuje że będzie i sie nie zjawia |
|
|
|
|
#3434 |
|
Zadomowienie
|
W wozku mamy podniesione oparcie wlasnie przez ulewanie i nie zjezdza. Gdy zacznie siadac to je postawimy bardziej.
Lozeczko stoi na bardzo wysokich klockach z jednej strony i ma spadek ok 30% Aaaa dziecko zakochalo sie w odglosie wirujacej pranie pralki |
|
|
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci ze my z Tz na święta czy na urodziny zawsze mamy prezent dla jego młodszego brata i powiem że nie byle jaki bo Tż bardzo kocha i kupuje mu to czym się najbardziej jara za każdym razem jest to lego i kupuje mu zawsze z górnej pułki mniej więcej za 100 euro ale tu nie chodzi o pieniądze chodzi mi o to ze mnie to trochę boli przed narodzinami małej tz mama powiedziała ze na razie nic nie kupi żeby nie zapeszac ( niestety odebrałam to tak jakby miała znowu poronic) Mała się urodziła i widziała ja od narodzin 4 razy ( już pisałam ze mieszka 10 minut od nas ) Liczylam na to ze będzie się interesowała Olivka oprócz niej nie ma tu innej rodziny .. pomyliłam się jest mi z tym źle ze mała nie będzie miała kontaktu takiego z dziadkami ... i jeszcze co mnie wkurzylo siostra przyjeżdża do nas na ferie i mama się zapytała czy też może .. napisałam fajnie i ze nie ma problemu a jak teraz jej się spytałam to napisała nie wiem i mnie zbyla. nie takiej reakcji się spodziewałam po narodzinach małej .. |
|
|
|
|
#3436 |
|
Zadomowienie
|
Tak gastrotuss baby zageszcza mleko w zoladku i nadaje sie zarowno do kp jak mm. Ma w skladzie gume ksantanowa, alginian magnezu i symetykon(!). Ni e jest naturalny jak Nutriton
![]() Nutriton przy kp oznaczalby raczej sciaganie mleka i butelkowanie. Boje sie takiego rozwiazania bo przez laktatorowanie i butlowanie malego mialam juz raz przez kilka tyg problem ze zbyt mala iloscia pokarmu i dokarmialam mm. Dziecko na samym kp alb samym mm jest spoko bo kazde rozwiazanie ma swoje plusy. A przy mieszanym kupy sa dziwne i nigdy nie wiadomo czy sa ok. |
|
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka jestem mądra w teorii kp, tyle się maczytałam w ciązy, a własnego dziecka nie dałam rady karmić... Ale cieszę się, że działa, jestem ciocia dobra rada, Tobie piersi się wyrównują, Ninka Karoserii zaczęła pić wodę ech te nauczycielskie skłonności nawet na macierzyńskim mnie trzymają |
|
|
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Starałas sir ale niestety nie wyszło najważniejsze że się Starałas
|
|
|
|
|
#3439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Uwielbiam jak mlody ta swoja malutka raczka lapie mnie za palec tak mocno ze przestaje mi w nim plynac krew a potem wklada go sobie do paszczu
|
|
|
|
|
#3440 |
|
Zadomowienie
|
Jaka temp macie teraz w domu? Jak ubieracie dzieci w domu?
Synek wciaz pod kocykiem lezy ubrany bo mu zimno. Ubrany jest w body z krotkim rekawem body z dlugim rekawem spodnie i skarpetki. Moze lepiej mu na to bluze lub sweter nalozyc i zabrac kocyk? Sama nie wiem |
|
|
|
#3441 |
|
Zadomowienie
|
U mnie jest ciepło, ja chodze w spodenkach do kolan i koszulce. Tymek ma body na krotki rekaw, spodnie i skarpy, tylko jak zasnie to przykrywam go lekkim kocykiem.
|
|
|
|
#3442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała ma ubrany body na długi rękaw leginsy skarpetki i cienka bluzkę |
|
|
|
|
#3443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Twój taki zmarźluszek? |
|
|
|
|
#3444 |
|
Rozeznanie
|
moj jest straszny zmarzluch. w domu 23-22 stopnie a on ma body z dlugin rekawem, polspiochy skarpetki bluzke z dlugim rekawen i bluze polarowa czasem jeszcze kocyk ma ale bywa tez tak ze najac to ma zimne rece czkawke i mu sie broda trzesie
Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
|
#3445 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
pewnie że wszystko ok, są różne dzieci...tak jak dorosli uwaga uwaga!! Iga spi już 2h! w łózeczku...nie wierzę... ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3446 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak ja mojej założę chociaż bluzę to już płacze cała rozgrzana ![]() Rączki ma czasami chłodne, ale to podobno nie świadczy o tym, że jest zimno. Sprawdzam zawsze na karczku i ma cieplutki
|
|
|
|
|
#3447 |
|
Rozeznanie
|
on tak ma od urodzenia wiec co ja na to poradze. jak ubiorr samo body i spodenki to jest mu zimno wiec musze ubrac cos wiecej. moje dziecko nie jest wyvredne i nie przeszkadza mu tyle warstw i nie narudzi. a w ciasne ubrania go nie wciskam wiec ma luzy
Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 23 stopnie, dziś synek ma bodziaka z któtkim rękawem i na to dresik, na nogach skarpetki i takie miękkie butki ze snoopym z h&m, butki są warstwą zatrzymującą skarpetki na swoim miejscu, bez nich Maksym skopuje każde skarpetki w mniej niż minutę.
Edytowane przez kasia_ruda Czas edycji: 2014-10-21 o 16:35 |
|
|
|
#3449 |
|
Wtajemniczenie
|
właczylam skalpel tej calej Chodakowskieji po 12 min padłam
![]() nie mam kondycji wcale |
|
|
|
#3450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziś nas strasznie deszcz złapał, tak wiało ze parasol wywijalo, Tz biegł z wózkiem, a mały ani drgnal :-D spał sobie smacznie. A my cali mokrzy;-) U nas w domu ciepło, ok 23st,mały ma zazwyczaj body na długi rękaw i spodnie,jak śpi to kocyk Zmykam,trzeba wykorzystać to,że tz ma wolne :-D Będziemy robić pierogi :-P
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

no i dzisiaj czekam na kuriera z nowym bujaczkiem. 

czasem trzeba walnąć w ścianę, przeklnąć porządnie i pomyśleć, że to ja jestem dla Ciebie i muszę sobie poradzić z Toba maluszku...bo to Ty na mnie patrzysz i czekasz że zrozumiem czego Ci trzeba. Masz tylko mnie i tylko na mnie mozesz polegać, dzięki mnie żyjesz i jesteś na tym świecie i tylko ja mogę dać Ci wszystko abys był szczęśliwy.