|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe |
5 | 15,15% |
Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują |
4 | 12,12% |
Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy |
1 | 3,03% |
Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 |
24 | 72,73% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014
No to może o odchudzaniu teraz co?
![]() Nie chcecie wiedzieć ile mam w biodrach po ciąży ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Zakorzenienie
|
O diecie to ja chetnie porozmawiam
![]() U mnie masakra! Myslalam ze zostalo mi 10 kg a zostalo 11 ![]() Thefall ile masz w tych biodrach gadaj no tutaj:P? Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Zakorzenienie
|
U mnie dalej 3-4 kilo ale mam to w nosie, za to brzuch odstający i sflaczały mi przeszkadza...
Swoją drogą kupiłam dziś jakieś serum na rozstępy Ziaji - ma działać też na stare. Zobaczymy..
#3485 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3486 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Taki mieliśmy dziś zapał do tych pierogów ze tylko farsz zrobiliśmy. Jutro reszta ;-)
![]() |
#3487 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3488 |
Zakorzenienie
|
ja mam 1 kg na plusie, ale biodra mi się trochę poszerzyły. Najgorszy jest brzuch
![]() ![]()
Zosia 26.03.2010 r. ![]() Franio 24.07.2014 r. ![]() Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-10-21 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tz 2 h zbierał się z kanapy żeby ziemniaki obrać, jak juz je obrał to się Tobi obudził ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Sara dziękuję za linka z butami ;-) musze poszukać u nas c&a.
![]() |
#3490 |
Zadomowienie
|
Chodzilo mi o specjalny kubek do karmienia niemowlat Medela -koszt ok 5zl, wielkosci kieliszka,podzialka pozioma i ukosna
Nati pil z takiego nie majac 2tygodni skonczonych |
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3492 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja to dostałam od siostry i sie zastanawiałam ki diabel to to jest..... ![]() To teraz ja już wiem. ![]() The fall u mnie ta sama waga i te same wymiary i ani drgnie. Cwicze ale podobno waga od tego nie spada bo jak sie tworzą mięsnie to i waża swoje. Brzuch mam taki jak słoninka. Nie taka obwisła skora ale taki bebzon.
![]() |
#3493 |
Zakorzenienie
|
Thefall to ja nie lepsza bo 103 cm
![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Zakorzenienie
|
Nie stac mnie zeby z dnia na dzien wymienic cala garderobe
![]() ![]() Dobrze ze chociaz buty sa jeszcze dobre hehe ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Raczkowanie
|
A i dodam jeszcze ze cały czas jestem głodna
![]() Nie wiem czy to przez kp czy może przez tabletki. Ale raczej to drugie.. Pokroilam sobie marchew i jak mnie ssie to nią zazeram. A jak widze ciatka to mam wrażenie, że za chwile mi bedzie ślina ciekła. No i jeszcze kupuje sobie platki pszenne, żyto prasowane i mix 6 zbóz i tym zażeram. Oczywiście jem normalne posiłki.
#3496 |
Zadomowienie
|
swietny temat
![]() ja mam juz 5 na plusie, mi kg az tak bardzo nie przeszkadzaja, bo te kg na szczescie nie sa widoczne, ale moj brzuch kazdego dnia jest gorszy ![]() moj maly juz od pol gdz sobie spi, ja tez dzis jestem padnieta... narzekam na kg a dzis najadlam sie blinow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Zadomowienie
|
zuken ja to i z butami miaalam problem, na obrone w dniiu bbrony lecialam do sklepu, bo godzine przed obrona zorientowalam sie ze sa za male ....
|
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Zakorzenienie
|
Moni no to niezle
![]() ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#3500 | ||
Zakorzenienie
|
Ołłł nołłłł..odchudzanie to zły temat
![]() Ja mam dalej 5-6 kg na plusie. I one już chyba na zawsze mi zostaną ![]() ![]() Nie wspomnę już o tym, że miałam plan po ciąży schudnąć jeszcze z 7-10 kg z wagi sprzed ciąży... Myślałam, że przy kp to pójdzie jak z płatka ... Kompletnie nie mam samozaparcia. Z jedne strony jem dużo warzyw, ryb, mięso tylko duszone, ryby z pary, warzywa duszone, dużo kaszy, ryż...żeby potem, wieczorem wciągnąć kurna całą paczkę ciastek z biedronki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A za słodycze bym się dała pokroić ![]() Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-10-21 o 21:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Rozeznanie
|
mi zostalo 10kg :banghead: z tym ze 14 juz schudlam. ale waga stpi i nie drgnie. takze chodakowska sie klania. wczoraj minelo 7 tyg. moge juz skalpela zaczac ? jak myslicie ?
Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
#3502 |
Rozeznanie
|
u mnie równiutkie 10 kg na plusie po ciąży - ważę teraz 62,4 kg! Musiałam kupić spodnie, bluzki i swetry żeby mieć w czym chodzić. W kurtkę jesienną ledwo się mieszczę, ale nie mogę sobie pozwolić na wymianę, w płaszcz zimowy mieszczę się tylko w cieniutkim sweterku, wymiana nie wchodzi w grę. Czasu na ćwiczenia brak, moje dziecko w dzień nie chce spać, a jak mąż wraca do domu, to są zawsze inne rzeczy ważniejsze do zrobienie i jak skończę, to już nie mam siły. (TŻ nie ma od 8 do 18 a potem pracuje jeszcze w domu, tak że czasem spędzam z Anią calutki dzień sam na sam). Ciasne mam nawet buty, co jest dla mnie najbardziej absurdalne. Brzuch zwisa, tyłek ogromy... Jedynie cycki mi tak zmalały, że nie mam ich wcale. Nie kp, więc same kg nie spadną. Chyba muszę się wreszcie ogarnąć
![]() Moją jedyną forma ruchu są spacery, które muszę odpuścić, bo nie umiem chodzić - tzn. umiem ale tylko na boso albo w japonkach (w nich latam po ogrodzie, bo dziecko trzeba wywietrzyć) ale nie umiem ubrać butów. Już mówię czemu. W niedzielę kopnęłam się w drewnianą nóżkę od fotela. Pech chciał, że trafiłam w kant.Paznokieć pęknięty, skóra naderwana. Palec opuchnięty do dziś, przybiera najrozmaitsze kolory. Myślałam, że złamałam, ale dzisiaj już nim ruszam, tylko boli non stop i problemy z chodzeniem są. Tak więc póki co siedzę na tyłku. W weekend idziemy na wesele i nie mam pojęcia jak ubiorę buty, jakiekolwiek, bo o obcasach nawet nie marzę.
#3503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja wczoraj dostałam 3 okres od porodu. To dopiero jaja! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3504 |
Rozeznanie
|
jak mi się noga wygoi planuję (aczkolwiek nie wiem co z tego wyjdzie)wrócić do ćwiczeń z Jillian Micheals. Ćwiczyłam już "z nią" i byłam zadowolona z efektów. Lubiłam strasznie ten prgram: https://www.youtube.com/watch?v=1Pc-NizMgg8 Przerobiłam wszystkie 3 levele. Ma też inne fajne cwiczenia. Już raz ćwiczeniami m.in. z Jillian, Mell B,8 min ABS z r= takim wypakowanym facetem i jeszcze z jedna Polką (nie pamiętam jak się nazwa) schudłam jakoś 14 kg w rok. Kręciłam wtedy też hula hop. Chodakowskiej nie lubię. Wolę innych trenerów.
Reasumując: za nim ćwiczyłam (chciałam schudnąć na ślub i się udało) ważyłam ok 63 kg, potem schudłam do niecałych 49, potem trochę chciałam przybrać, bo wyglądałam źle i z wagą ok 52 wyglądałam idealnie. Po ciąży wróciłam do wagi wyjściowej... Nie podoba mi się to. Ogarnę się, tylko niech mnie noga przestanie boleć ![]()
#3505 |
Zakorzenienie
|
Ja przed ciążą ćwiczyłam wdomu i nieźle mi szło, nie miałam problemów z mobilizacją, ale teraz boję się, że przy synku byłoby trudniej. Mam zamiar to robic, ale żeby mieć lepszą mobilizację, zapisałam się na fitness, zaczynam w poniedziałek, na razie spokojnie, od pilatesu. Potem jak się rozruszam, zmienię na tbc albo abt. I jak tż będzie ogarniał temat, to zmienię z raz na dwa razy w tygodniu, bo będę chodzić wieczorami, jak on wróci z pracy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Zadomowienie
|
10 kg do zrzutu
![]() A najgorsze, że moje lenistwo osiągnęło apogeum i oprócz opieki nad młodym, spacerów i Chodakowskiej razy na trzy dni nie robię zupełnie nic oprócz żarcia. Czy biodra powiększają się tylko przy sn, czy to ogólnie ciążowy motyw? Bo niby na biodrach mam tłuszczu tyle samo co wcześniej a jakoś mi ciaśniej we wszystkich spodniach. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cały czas intensywnie juz mam tego dość ![]() Tampony schodzą jak woda |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3508 |
Rozeznanie
|
jedynie to unikam słodyczy (ale oczywiście czasem je jem) unikam smażenia na tłuszczu, czasem gotuję na parze, piję tylko wodę mineralną, czasem kompot, który jest niedosłodzony. Za to wypijam hektolitry kawy z łyżeczką cukru każda.
#3509 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mi się biodra mocno zeszły. Cytat:
Jakie bierzesz? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja z niejedzeniem nie mam problemu bo jakoś apetytu brak, jem tylko żeby się najeść, obojętnie co ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.