![]() |
#1351 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015 :)
Slodka, nie bierz do serca tych slow. To nie prawda. Kazda kobieta ma inaczej. Jedne wogole nie maj mdlosci, nie wiedzą co to paw
![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Mysle ze usg kasi by wcale nie pomoglo, jak jest to krwiak to ugs i tak nic nie da w tym momencie, a podrazni oslabiony zarodek i wszytsko do okola, teraz potrzebny jest czas. Dobrze że ma dupka- progesteron. Mi ginekolodzy mowili ze nie medycznie nie jest zbyt dobrze robic zbyt wczesnie usg, fale ultrasonografu powodują ze pecherzyk/ zarodek aż wibruje, oscyluje. Niech wszytsko sie tam u kasi ładnie regeneruje. Beeeeeedzie dobrze. Musi byc! |
![]() ![]() |
![]() |
#1352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla oslody powiem Ci ze w pierwszej ciąży miałam objawy parę dni i zaczęły zanikać i nie działo mi się nic a teraz z każdym dniem jest coraz gorzej. Nir ma reguły wiec nie ma się absolutnie czym przejmować.
![]() |
#1353 |
Zakorzenienie
|
Mi ginka zleciła badanie tsh teraz na wizycie
![]() Mojej koleżance uaktywniła się niedoczynność albo nadczynność ( nie pamiętam, która wersja) o której nie wiedziała, potem zaszła w drugą ciążę i poroniła, za późno leki wprowadzili. Potem przeszła długie leczenie i teraz ma zdrowe drugie dziecko ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Lucy ja wiem o tym, dlatego na pierwszej wizycie w pierwszej ciąży nie miałam usg, ale jak pojawiło się krwawienie to musiała sprawdzić skąd to. I dobrze wiedzieć ,że to np. krwiak bo przy nim trzeba uważać na gwałtowne ruchy, leżeć. U mnie krwiak był blisko zarodka, jakby gwałtownie wyleciał to mógłby wylecieć razem zarodkiem... |
![]() ![]() |
![]() |
#1354 | ||
Zadomowienie
|
Katarzynka ja się nie znam na tych wszystkich sprawach, bo nigdy nie miałam z nimi do czynienia, a i zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu prób, dlatego nic Ci nie doradzę, nie podpowiem... Ale jestem z Tobą i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
![]() Także głowa do góry ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1355 |
Zakorzenienie
|
U Dziękuję dziewczyny.
Lucy, Tassia, Gryzelda, Mycha. Jestem ta osoba która ciągle myśli. Mój Mąż mówi, że kiedyś zwariuje od tego. Ze musze nauczyć się nie myśleć. Nie zastanawiać się. Wiem, że ma racje. Wiem, że Wy macie rację. Gdybym doradzają komuś, powiedziałabym tej osobie to samo co Wy mi. I miałabym rację. Musze zająć czymś myśli. Poczytam książkę. Lucy rąk jak mówisz, dziecko nie może siedzieć w zestresowanej matce. |
![]() ![]() |
![]() |
#1356 |
Zadomowienie
|
Dzięki Dziewczyny za te wszystkie dobre słowa
![]() Żadnych dodatkowych badań nie robiłam, bo w ciążę z Hanią zaszłam w drugim cyklu starań zaraz po ślubie, a w czerwcu moja gin powiedziała, że to była wada zarodka, bo wszystko wyglądało dobrze... ale teraz się chyba muszę gruntownie przebadać... |
![]() ![]() |
![]() |
#1357 |
Raczkowanie
|
Kasiu, sorki za pytanie, ile masz lat?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1358 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a ja mam chyba grzybice? moj partner zauwazyl wczoraj krostki i ranki na penisie, byl u derwatologa i powiedzial, ze to drozdzaki. a teraz i mnie swędzi. Nie wiem co robic, ginekologa mam dopiero we wtorek
|
![]() ![]() |
![]() |
#1359 |
Konto usunięte
|
Ale pędzicie, byłam dziś na becie i zrobiłam progesteron
![]() HCG 256 Progesteron 37,99 Katarzyna trzymaj się nam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1360 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1361 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1362 |
Raczkowanie
|
Ejoooo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1363 |
Zadomowienie
|
Lucy, dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1364 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Też zauważyłam ten progesteron, nawet przestraszyłam się na początku, że może za wysoki, ale przewaliłam internet i widzę, że nie ma czego się bać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1365 |
Konto usunięte
|
Szuu ładne wyniki
![]() Kasiu a miałaś badaną tarczycę? Często problemy z donoszeniem ciąży wynikają z nieleczonej tarczycy właśnie... Może masz niedoczynność a nawet o tym nie wiesz? Bo wbrew temu, że norma TSH jest do 4 coś, to dla starających się i kobiet w ciąży zaleca się max. 2.5... Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1366 |
Konto usunięte
|
Gryzelda
![]() Boli mnie gardło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1367 |
Konto usunięte
|
Szuu to tantum verde i takie tabletki do ssania laryng up pomarańczowe
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1368 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1369 |
Rozeznanie
|
Hej mamusie
![]() Trzymaj się Katarzynka ![]() ![]() Już któraś tu pisała- to takie niesprawiedliwe, że ludzie którzy pragną dziecka tak często mają z tym problem. A moja sąsiadka na przykład- w tym roku chyba 18 lat skończyła, ma dwoje dzieci(rok i prawie dwa lata) jak była w ciąży to stała pod blokiem z fajkami i piwkiem w ręce, a TZ ja kiedyś widział na balkonie jak zioło jarała ![]() ![]() Siedzę przy kawce, ale czuję że Marcinkowy pampers czeka na zmianę ![]() Miłego dnia kobietki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1370 |
Zakorzenienie
|
Te które maja juz dzieci do jakiego wieku zakladacie pampersy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1371 |
Konto usunięte
|
Ja o pierwszą ciążę starałam się 13 miesięcy, teraz 4, ale udało się dzięki testom owu. Także to prawda, że Ci co chcą to często mają problem, a jak ktoś nie chce/nie powinien mieć dzieci, to rozmnaża się na potęgę.
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1372 |
Rozeznanie
|
Ja bym chciała Marcinkowego odpieluchować (na koniec stycznia skończy 2 lata). Widzę, że potrafi już wstrzymywać- jak chodzi w majtkach to i ponad 2 godziny siku nie zrobi. Ale nie chce siadać na nocniku- a ja nie mam zamiaru go przymuszać, po co ma mu się źle kojarzyć... Ostatnio złapaliśmy pierwsze siusiu do nocnika, ale to było trochę głupie- on tam siedział a ja mu śpiewałam i wierszyki opowiadałam przez 1,5h, żeby chciał tam usiedzieć
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Zaznaczę jeszcze że nakładkę na sedes co najwyżej nałoży na głowę- TZ mu kiedyś pokazał, że wtedy wygląda jak strażak... ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1373 |
Zakorzenienie
|
Jak nocnik ma się źle kojarzyć jak z toalety będzie całe życie korzystał?
Tak pytam bo jak widzę dzieci które juz normalnie chodzą i maja założone takie wielkie pampersy czy to jest normalne. Mama opowiadała ze uczyła mnie i rodzeństwo chodzić do nocnika jak tylko zaczęliśmy chodzić. Tak samo w rodzinie nie pamiętam żeby dzieci chodzące nosiły pieluchy. Dzisiaj zobaczyłam na fb znajoma dodała zdj na którym córka która już od dawna sama chodzi ma ubrane pampersy. .. ile można? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgodnie ze wszelkimi prawami natury dziecka nie wolno uczyć sikac do nocnika przed momentem kiedy dziecko samo nie jest zainteresowane. Fizjologicznie może to trwać nawet 4 lata i jest w normie ponieważ tyle człowiek ma czasu na to żeby układ nerwowy dojarzal na tyle by moc kontrolować zwieracze. Niektóre dzieci są w stanie to robić jak naja półtora roku a inne dopiero jak maja 4. Należy podążać za dzieckiem. Wszelkie wysadzanie na nocnik na sile i kazanie dziecku siedzieć aż się nie zesiusia jest zwykłą przemoca. Człowiek jest zwierzęciem a żadne zwierzę nie sika sobie do gniazda wiec tak samo nauczy się tego człowiek w odpowiednim da siebie momencie.
![]() |
#1375 |
Zakorzenienie
|
Ale ja nie mówię o jakiejś przemocy czy coś na sile, bez przesady. Tylko zastanawiałam się czy rodzice w jakiś sposób tłumacza dziecku, zachęcają. ... czy czekają aż się samo stanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mowie o metodzie wysadzania dziecka - to jest przemoc. Zmuszanie dziecka do długiego siedzenia na nocniku " aż się nie wysika"
![]() |
#1377 | |
Zadomowienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48622175]Szuu ładne wyniki
![]() Kasiu a miałaś badaną tarczycę? Często problemy z donoszeniem ciąży wynikają z nieleczonej tarczycy właśnie... Może masz niedoczynność a nawet o tym nie wiesz? Bo wbrew temu, że norma TSH jest do 4 coś, to dla starających się i kobiet w ciąży zaleca się max. 2.5... Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() Nie miałam właśnie. Muszę po prostu zmienić lekarza i porobić wszystkie badania dokładnie. Cytat:
A co do pieluszek,to ważna jest jednak gotowość dziecka,ale tez systematyczność rodziców. Bo ja Hanie odpieluchowałam jak miała niespełna dwa latka,ale poszła do żłobka i pierwszego dnia nie zawołała,bo się zabawiła i panie kazaly dawać pieluche...a w domu chodziła bez. No ina wakacjach jak miała 2latka i 3miesiace pozbyliśmy się pieluchy już na stałe,nawetwvnocy. Choć nie mówię,wpadki się jeszcze zdarzaja nawet w dzień |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1378 |
Zakorzenienie
|
Jeśli rodzic nie pokaże dziecku nocnika i czasem nie posadzi to skąd ma się samo zainteresować. Samo sadzenie nie jest przemocą- chyba nikt nie przywiązuje dziecka i nie krzyczy bo akurat teraz ma tak zrobić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty masz swoje zdanie : ze dziecko chodzące i pampers to nienormalne. Ja chciałam podzielić się wiedza psychologow dziecięcych. Dziecko uczy się przez modelowanie. Jak widzi ze dorośli korzystają z kibelka to umie samo usiąść na nocnik. Zresztą pierwszym etapem jest ze dziecko wie kiedy sika. A później ze wie ze zaraz będzie sikac. A to zauważa jeszcze w pampersie Jak to unie ti wystarczy pokazać nocnik i w parę dni się dziecko nauczy oczywiście z nasza pomocą
![]() |
#1380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.