Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-22, 08:40   #451
mikusha
Raczkowanie

Dot.: Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI

Witajcie! U mnie dzis dla odmiany slonecznie. Wyspalam sie i popijam kawke. Zaraz trzeba na zakupy skoczyc i popoludnie w pracy.
Mandy????
Stary 2014-10-22, 08:41   #452
aneczka2238
Zakorzenienie

Dot.: Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI

Cytat:
Napisane przez ANNASAR Pokaż wiadomość
Aneczko jutro nasz dzien zobaczymy nasze dzidziusie

Mam nadzieję że tez zobaczę Bo na NFZ to niby tylko 3 usg przysługują, muszę coś wymyślić żeby był pretekst

Cytat:
Napisane przez 7koliberek7 Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj wstalam z okropnym bolem glowy ale narazie nie biore tabletki...moze dam rade... poszlam zrobic sniadanko i maly sie tak przekrecil ze znow rozbolal mnie brzuch z prawej strony tak ze zgielam sie w pol i od razu musialam sie polozyc i jak zmienil pozycje od razy przeszlo
Ale ten Twój maluch to jeszcze z pozycją wariuje Powiedz mu zeby się zdecydował bo mamusię bolą jego harce

Oluś

31.12.2014

Wymianka
aneczka2238 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 08:45   #453
malinOla1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izasalamon Pokaż wiadomość
U mnie @ się rozkręca, także nic z tego. Ale jakoś przełknęłam kolejną porażkę

Aaaa właśnie się zastanawiam czy podczas okresu można oddać mocz na badanie. Czy lepiej poczekać?
szkoda że ten @ przylazł
Nie poczekaj

Cytat:
Napisane przez dorotape1987 Pokaż wiadomość
ja wczoraj mialam kiepski wieczor ehhh albo mi cos zaszkodzilo albo tak juz bedzie mowilam wam ze od obiadu zle sie czulam pominelam podwieczorek bo mialam efekt pelnego zoladka do 7 cukier byl oki wiec spoko noi zjadlam ta kolacje i sie zaczelo od nowa
Bidulka jak męczy a to już tak wysoko w ciąży
owszem przyspiesza ale też bardzo boli

Cytat:
Napisane przez Ewunia_01 Pokaż wiadomość
A wczoraj sie mała nanosiłam i brzuch miałam twardy i tak napierał w dół dość mocno troche sie nastoje, cos poniosę, posprzątam i muszę sie kłaść bo mnie tak ciągnie
oszczędzaj się kochana a bierzesz magnez? może powinnaś też mieć dupka

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Witam się w 18 tygodniu tak w ogóle

malinOla1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 08:57   #454
aneczka2238
Zakorzenienie

A czy któraś z dziewczyn rodzących miała podaną oksytocynę w trakcie bólów? Zaczęło boleć bardziej?

Oluś

31.12.2014

Wymianka
Stary 2014-10-22, 09:11   #455
mandy27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aneczka2238 Pokaż wiadomość
A czy któraś z dziewczyn rodzących miała podaną oksytocynę w trakcie bólów? Zaczęło boleć bardziej?
Ją miałam przy 2porodzie bo to była niedziela wolno rozwarcie się robiło więc mi podłączył ból silniejszy ale ciągu pół godziny 5cm poszło ale bóle zdecydowan-dbardziej bolace
Stary 2014-10-22, 09:12   #456
dorotape1987
Wtajemniczenie

nati lecicie dziewczynki z tymi tygodniami ze szok juz prawie polmetek
aa to taki wal z ta oksytocyna to sie musze zastanowic bo nie wiedzialam ze bol moze sie nasilic
annasar wspolczujeee strasznie bolu kregoslupa u mnie od paru dni tez pobolewa ostatnio zrobilam sobie kapiel ale kurde 37-38 stopni to jak dla mnie zimnica a nie woda
zjadlam dzis sniadanie zeby bylo lekko to ser bialy i co 139 cukier pomimo insuliny ehhh juz to olewam poprostu swiruje ten cukier pod koniec ciazy i tyle
koliberek oby szybko Ci przeszlo i obylo sie bez lekow
Ewcia oszczedzaj sie tam kochana ja tez nie biore nospy ale moze dlatego ze na mnie nigdy ona nie dzialala a stawiajacy sie brzuszek i to ciagniecie w dol traktuje magnezem od dawna
zancia a co tak twojego wzielo zeby isc z toba do gina???
Stary 2014-10-22, 09:13   #457
kocuro88
Zakorzenienie

mandy jak tam Twoje plamienia??

Cynamon - widzę że nas podczytujesz. Nie chcesz dołączyć do Nas?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-22, 09:13   #458
ksuwka
Zadomowienie

Marzenka, jak Twoje plamienie, ustało?
ksuwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 09:16   #459
kocuro88
Zakorzenienie

Dorotko poprostu zapytałam się go czy pojedzie ze mną bo to nie w Oświęcimiu jest ten gin, a On ma lepsze rozeznanie w terenie
Stary 2014-10-22, 09:17   #460
ksuwka
Zadomowienie

Cytat:
Justynka - brawa dla szefowej widzisz, nie było tak źle

Ksuwcia - Twój szefuncio to najpierw zawału dostanie, a potem z płaczem będzie błagał na kolanach żebyś powiedziała że to żart
Ubawiłyście mnie wizjami reakcji mojego szefa. A może też mnie pozytywnie zaskoczy Zobaczymy jak to będzie. Na pewno będziecie na bieżąco w tym temacie.
Stary 2014-10-22, 09:18   #461
mandy27
Raczkowanie

Dostałam od lekarza luteine nam brać 3tabletki rano południe wieczór. I więcej się relaks a gdyby czasem nie było poprawy to nam się zgłośic do niego na oddział niby powiedział że plamienie minimalne więc nic strasznego zobaczymy
Stary 2014-10-22, 09:22   #462
Nati_kk
Zakorzenienie

Aniu Annasar - pamiętam, że Ty też Murę kupiłaś, ale Ewunia już ją testuje od dawna więc ma porównanie
No i własnie tak jak Ewunia mówi, jest spoko dopóki nie trzeba jej targać... My mieszkamy na parterze, więc pół biedy, ale nawet do mamy jechać to już trzeba targać na drugie piętro...

Zobaczymy jeszcze jak z tym wózkiem

A ja Wam powiem że mi się czasami brzuch tak jakby napina, ale nie wiem czy to wzdęcia (które męczą mnie niestety cały czas ) czy właśnie skurcze macicy...jak to odróżniacie? No i macie jakiś patent na wzdęcia może?

Mandy - super, że już masz lutka, oby pomogło!

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 09:25   #463
ksuwka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mandy27 Pokaż wiadomość
Dostałam od lekarza luteine nam brać 3tabletki rano południe wieczór. I więcej się relaks a gdyby czasem nie było poprawy to nam się zgłośic do niego na oddział niby powiedział że plamienie minimalne więc nic strasznego zobaczymy
To teraz bierz luteinę i odpoczywaj.
Stary 2014-10-22, 09:28   #464
dorotape1987
Wtajemniczenie

Eeee no to fajnie kocurek ze pojdziecie razem a niech zobaczy co i jak

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Nati ja na wzdecia biore espumisan ale do tej pory to moze mi sie zdarzylo z 2 razy kurde nie mialam problemow na poczatku z tym a te skurcze to tez ciemnogrod jestem bo ja to szczerze chyba jeszcze nie mialam albo nawet niewiem
Stary 2014-10-22, 09:28   #465
kocuro88
Zakorzenienie

no może gin będzie chciała też z nim pogadać, wyjasnić co i jak
w każdym razie mam nadzieje że nam pomoże!!
Stary 2014-10-22, 09:41   #466
7koliberek7
Zadomowienie

Mnie jak sie brzuch napina to wiem ze maly sie wypina bo taki krzywy mam brzuch... a on duzy i jeszcze sie probuje przekrecac...niesluchanie c maly...poza tym jak jestem w domu to luzik a jak tylko poza domem to mam wrazenie ze maly od razu sie do pecherza przytula bo co chwila musialabym do wc latac

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Dorotko ja tez nie wiem co to skurcze bo albo nie mialam jeszcze albo nie czulam

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

pochwale sie...dzisiaj sobie planuje kupic torbe zeby sie spakowac powoli bo maz mi zyc nie daje, i chyba juz dzisiaj zamowie brakujace rzeczy a czesc dokupie, wczoraj kupilam zel do kapieli i krem dla malucha wiec powoli brne do przodu. zastanawiam sie jaka ta torbe kupuc...jaka bedzie lepsza
nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki.
To ich krew, życie, to ich własne dziecię,
co im nad wszystko droższe jest na świecie...

SZYMONEK 09.12.2014
7koliberek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 10:03   #467
kordelka85
BAN stały

Cytat:

A z tymi mdlościami i to jakaś przesada Ja rozumiem że nas na początku męczyły ale teraz Co to ma znaczyć

A jeszcze mam pytanko odnośnie planu porodu - co myslicie o oksytocynie?
To mnie nie puscily a juz piaty miwesiac, ale na szczescie konczy sie zazwyczaj na jednym rzyganku z rana.
No ja mialam oksydocyna.

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Mandy, i jak tam sytuacja?

Dziewczyny a propo znieczuleń przy porodzie to wyczytałam właśnie, że u mnie w szpitalu jednak zzo jest i tak samo jest gaz wziewny i tak się zastanawiam czy w razie czego będę chciała brać, bo zawsze myślałam że u nas tego nie ma i nie miałam dylematu
Ja bym bnrala zzo.

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Meliska86 Pokaż wiadomość

ja tak nie czuje ruchów strasznie często (jakiegoś śpiocha mam w brzuchu) ale w ciągu dnia to kilka razy mnie posmyra
Mnie najczesciej wieczorem. Janek byl bardziej ruchliwy ,ale on na cukrze chodowany.

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
:

A oksytocyna przyspiesza ale podobno bóle są dużo mocniejsze
To na mnie chyba nie dzialala bo bylo ciezko i dlugo, ale mialam zzo wiec bolu nie czulam

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewunia_01 Pokaż wiadomość
Wiesz jak ja z lekami nie wezmę jesli nie bedzie trzeba koniecznie
Po nospie dużo dzieci podobno ma pozniej problemy z obniżonym napięciem mięśniowym, dlatego wolałabym nie brać dopóki nie bedzie źle. Mi przechodzi jak poleżę troche.
Tez o tym slyszalam, w poprzedniej ciazy bralam, ale tetaz wolalabym uniknac.Lepiej wiecej magnezu.

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Mandy dobrze ze jest ok.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 10:14   #468
Franka321
Zadomowienie

Dzien dobry. Ale mam pogode paskudna kupilam wczoraj mojemu prezent. Postawilam na zegarek mam nadzieje ze bransoleta bedzie dobra no i ze bedzie nosil. apropo znieczulenia to mi siostra mowila ze przy zzo moze rodzic co 9 miesiecy

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Mandy ciesze sie
Koliberek w koncu !!
Franka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 10:25   #469
aneczka2238
Zakorzenienie

Cytat:
Ją miałam przy 2porodzie bo to była niedziela wolno rozwarcie się robiło więc mi podłączył ból silniejszy ale ciągu pół godziny 5cm poszło ale bóle zdecydowan-dbardziej bolace
Ja oksytocynę też właśnie miałam, tylko odkąd mnie położyli, a jeszcze nie bolało, póżniej bolało mocno, ale nie mam porównania jak by było bez Ja w każdym bądź razie się chyba teraz też zdecyduje, o ile dotrę do szpitala w dwupaczku

Cytat:
No to teraz odpoczynek kochana A kiedy planujesz się wybrać na usg?

Cytat:
A ja Wam powiem że mi się czasami brzuch tak jakby napina, ale nie wiem czy to wzdęcia (które męczą mnie niestety cały czas ) czy właśnie skurcze macicy...jak to odróżniacie? No i macie jakiś patent na wzdęcia może?
Na wzdęcia można Espumisan, tak jak Dorotka pisała
A skurcze ja odczuwam tak, że brzuch się robi jak skała, mnie to trochę boli, ale może być też bezbolesne, i muszę na chwilę wstrzymać powietrze, bo nie jestem w stanie oddychać, nie do końca wiem jak to wytłumaczyć...

Aaaa i nie pamiętam żebym w pierwszej ciąży je miała. Dopiero tak mi się zaczęło napinać jak rodziłam, ale bezboleśnie

Oluś

31.12.2014

Wymianka

Edytowane przez aneczka2238
Czas edycji: 2014-10-22 o 10:27
Stary 2014-10-22, 10:29   #470
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Ja oksytocynę też właśnie miałam, tylko odkąd mnie położyli, a jeszcze nie bolało, póżniej bolało mocno, ale nie mam porównania jak by było bez Ja w każdym bądź razie się chyba teraz też zdecyduje, o ile dotrę do szpitala w dwupaczku

No to teraz odpoczynek kochana A kiedy planujesz się wybrać na usg?

Na wzdęcia można Espumisan, tak jak Dorotka pisała
A skurcze ja odczuwam tak, że brzuch się robi jak skała, mnie to trochę boli, ale może być też bezbolesne, i muszę na chwilę wstrzymać powietrze, bo nie jestem w stanie oddychać, nie do końca wiem jak to wytłumaczyć...

Aaaa i nie pamiętam żebym w pierwszej ciąży je miała. Dopiero tak mi się zaczęło napinać jak rodziłam, ale bezboleśnie
Aaa,to tak jeszcze nie miałam :-D

A espumisan biorę,ale zastanawiam się czy jest jakiś sposób żeby ich w ogóle uniknąć...

Marta no ja właśnie tego zzo nie chce za bardzo,boje się powikłań...

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Stary 2014-10-22, 10:31   #471
Meliska86
Wtajemniczenie

mandy odpoczywaj kochana

u nas się rozpadało na dobre
Córcia
Meliska86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 10:34   #472
ksuwka
Zadomowienie

Cytat:
mandy odpoczywaj kochana

To jak u Ciebie pada, to pewnie do mnie też wkrótce deszcz dotrze.
Stary 2014-10-22, 10:41   #473
aneczka2238
Zakorzenienie

Cytat:
A espumisan biorę,ale zastanawiam się czy jest jakiś sposób żeby ich w ogóle uniknąć...

Marta no ja właśnie tego zzo nie chce za bardzo,boje się powikłań...
Aaaa to nie wiem Ale powiem Ci że też mialam z tym problem, a z czasem minęło

Moja znajoma miała zzo i mówiła że był problem z parciem, bo wogóle nie wiedziała kiedy ma przeć, nie była zadowolona ze znieczulenia. Chyba nawet jak bym mogła, to bym się nie zdecydowała... No ale ja liczę na taki poród jak poprzednio, podczas pierwszego pewnie bym brała bez zastanowienia

Cytat:
U nas od rana leje, masakra

Oluś

31.12.2014

Wymianka
Stary 2014-10-22, 11:00   #474
malinOla1
Wtajemniczenie

Cytat:
Odpoczywaj mamuśko nasza Lepiej dmuchać na zimne

Cytat:
Napisane przez Franka321 Pokaż wiadomość
Dzien dobry. Ale mam pogode paskudna kupilam wczoraj mojemu prezent. Postawilam na zegarek mam nadzieje ze bransoleta bedzie dobra no i ze bedzie nosil. apropo znieczulenia to mi siostra mowila ze przy zzo moze rodzic co 9 miesiecy
U mnie też paskudnie, ciągle leje a musiałabym zanieść pocztę a mi się nie chce. Jakby bransoleta była za duża to zegarmistrz Ci zmniejszy

malinOla1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 11:05   #475
Franka321
Zadomowienie

Ja sie wlasnie boje ze bedzie za mala

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

juz w sumie mniej sie martwie czy mu sie spodoba.darowanemu sie w zeby nie zaglada nie

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

zegarek wyniosl mnie kolo 100 ale wymyslilam ze zapakuje w duze pudlo w to duze mniejsze i tak w sumie 4 pudelka wyszly i za te pudelka zaplacilam prawie drugie tyle haha ale ja glupia jestem

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

ja w sklepie i tu tak zimnoo. Klientow nie ma. No bo komu sie chce w taka pogode lazic

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

z tej firmy co cv skladalam jeszcze sie gosciu nie odezwal kurde fajnie by bylo jakbym dostala ta prace fajne pieniadze z niej sa
Stary 2014-10-22, 11:05   #476
Meliska86
Wtajemniczenie

mój też dostał na 30 stke zegarek to obnosi się z nim jak z jajkiem nawet ostatnio mnie opieprzył że położyłam mu na zegarku pudełko po pierścionku
Córcia
Meliska86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 11:11   #477
Franka321
Zadomowienie

Hahaha nie no mi sie wydaje ze i tak zaraz sprawdI cene i tak cY siak zegarek bedzie na szafce lezal...ale nie mialam pojecia co mu kupic

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

przynajmniej mam z glowy... z radoscia mu kupowalam ten zegarek bo nalazilam sie najezdzilam za nim i mam nadzieje ze trafilam no zobaczymy...on ogolnie nie nosi takich rzeczy... ale juz wczoraj sie go pytam czy mnie kocha i zrobi dla mnoe wszystko powiedzial tak no to nie bedzie mial wyjscia bedzie musial nosic.
Stary 2014-10-22, 11:18   #478
Nati_kk
Zakorzenienie

U nas już w nocy zaczęło padać, tak lało że aż mnie ten deszcz obudził
I tak leje cały czas...
Ja uciekam na spotkanie z opiekunką pracy, potem do koleżanki na kawusię i umówiłam się na popołudnie z babką co ma do sprzedania parę ciuchów ciążowych, więc pewnie będę wieczorem

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Frania, na pewno mu się spodoba, a jak nie to niech się cmoknie

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Stary 2014-10-22, 11:19   #479
kordelka85
BAN stały

Cytat:
A

Moja znajoma miała zzo i mówiła że był problem z parciem, bo wogóle nie wiedziała kiedy ma przeć, nie była zadowolona ze znieczulenia. Chyba nawet jak bym mogła, to bym się nie zdecydowała... No ale ja liczę na taki poród jak poprzednio, podczas pierwszego pewnie bym brała bez zastanowienia

r:
Moze jej za duzo dali, ja nie mialam problemu.Czulam skurcze jako takie rozsadzanie tylka, ale nie bolaly,
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 11:24   #480
Franka321
Zadomowienie

Cytat:
U nas już w nocy zaczęło padać, tak lało że aż mnie ten deszcz obudził
I tak leje cały czas...
Ja uciekam na spotkanie z opiekunką pracy, potem do koleżanki na kawusię i umówiłam się na popołudnie z babką co ma do sprzedania parę ciuchów ciążowych, więc pewnie będę wieczorem

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Frania, na pewno mu się spodoba, a jak nie to niech się cmoknie
Masz racje
Milego
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości