|
|
#2371 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI
Cytat:
powiedz o tym lekarzowi bo jak obrzęki się utrzymują po nocy to jest to podejrzane. W ciąży mogą występować obrzęki, ale takie jak piszesz, że nie możesz palców wyprostować to chyba normalne nie są.
|
|
|
|
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
Od osób które w tym nie siedzą,sorki
---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- No ja z ulotki nie czytam,mam bardziej dachowe ksiazki i źrodła. ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- I tych kategorii trzymają sie i lekarze i farmaceuci. |
|
|
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
ewka a moze zespół cieśni nadgarstka? moja znajoma miała w ciązy i chwile po, na szczęście przeszło bez zabiegu. Idz z tym do lekarza
![]() aska ja tez sie jeszcze wstrzymam. Bedzie łóżeczko, posciel, i ozdoby to wtedy zamówie jakieś zeby kolorystyke dobrac ![]() Jak to jest, że Wy kupujecie takie ładne kurtki/płaszcze, a ja nie moge nic znaleźć. A jak juz to ceny z kosmosu
|
#2374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z lekarzy to chyba tylko ginekolog wie co przepisywać... |
|
|
|
|
#2375 |
|
Zakorzenienie
|
Alb nigdy nie rodziłam i wszystko co jest związane z porodem przeraża mnie. Tak więc moja reakcja jest całkiem zrozumiała nie mam pojęcia czego mogę się spodziewać ale odwrotu juz nie ma
ważne by nic nie było malutkiej.Eirene to mnie pocieszyłas
|
#2376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ginekolog powinien wiedziec bo wkoncu do niego najczesciej ciężarna trafia. To rozumiem ze mam sie zalicZac do tego "szerokiego" grona które mozna pouczać. A moze to była techniczka?bo sorry sle nie chce mi sie wierzyć zeby doświadczony mgr nie miał pojęcia no chyba ze robi cały dzien w papierkach a obsłuży rekreacyjnie to moze sie cofać. Lekarze nawet mogą sobie na specjalnej str zagranicznej spr do jakiej kategorii w ciazy cos należy bo rozumiem ze trudno zapamietać wszystko,nikt nieomylny nie jest. Nienawidzę tego jak przychodzi pacjent z ulicy z wiedza od Google i mysli ze pozjadał wszystkie rozumy, nie tylko mnie- zreszta z takich kazdy sie śmieje. ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Alb pisząc większość to rozumiem ze większość na świecie i w Polsce poznałaś?no jak nie to bardzo krzywdząco podchodzisz do tematu ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
Dokładnie któraś strona musi wyjsć
|
||
|
|
|
#2377 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej hej dziewuszki
![]() tez się dziś nie wyspałam ![]() a pogoda mega do Cytat:
a raczej podobnie bo aż tak się nie wypycha ![]() ![]() Cytat:
i brawa za ciasto ![]() poszalalaś ![]() Cytat:
jak już się zacznie to trzeba skończyć wyjścia nie ma ;p Cytat:
napisałam do mnie Linda, że jest u rodziców cały czas. Teraz juz jest wszystko u niej w porządku ale była w szpitalu odnośnie cukrzycy bo Mały jej nie rosł, dopiero waży 970g i dlatego woli być u rodziców i mama jej gotuje pełnowartościowe jedzonko, teraz już się dużo lepiej czuje ale siedzi poza domem cały czas. Macie od niej pozdrowienia dla Was i Dzidziusiow
|
|
#2378 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Napisane przez dusiolka Jesli ten to niestety nie przeszedł badan na grupie kobiet w ciazy (subst w nim zawarta) takze z wielka ostrożnością bym go brała. Wiadomo ze nie znalazłyby sie żadne ochotniczki do takich eksperymentów w czaje ciazy;p chyba mało które leki są testowane na kobietach w ciąży. która kobieta by się zgodziła na takie eksperymenty dlatego pewnie na każdym leku profilaktycznie jest napisane żeby poradzić się lekarza albo nie stosować.fakt - mogłam dopisać - Dusiolka zgadzam się - wtedy byś skumała że to tylko potwierdzenie tego co napisałaś a nie negowanie....
|
|
#2379 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene nawet nie komentuje.
---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Przeciez ja nic nie rozumiem a lekarze i farmaceuci to dno dna,oddaje hołd. |
|
|
|
#2380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisałaś o tych lekach zgodziłam sie z tobą - przepraszam że śmiałam jaśnie pani dodać coś od siebie... noż kurcze. to już nie można nic od siebie napisać a propo farmaceutyki????? napisz mi co zrobiłam bo chyba głupia jestem jakaś... bo jeśli ktoś pisze zdanie że na kobietach nie testuje się leków a ktoś inny przytakuje że to prawda i dodaje coś od siebie a ta pierwsza strona ma focha to już nie wiem o co chodzi...
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2014-10-22 o 10:32 |
|
|
|
|
#2381 |
|
Zadomowienie
|
Ahoj
ale się nie wyspałam, a jaka dołująca pogoda, w dodatku obudziłam się z bólem gardła... ![]() aska super komoda a cukierki Dumle mmm, uwielbiałam, faktycznie nie widziałam ich dawno, ale w sumie nie rozglądałam się, narobiłaś mi smaka simonee cytrusy uwielbiam i raczej nie zrezygnuję ![]() elvira mi się cebuszka wyrobiła, z początku była taka 'sztywna' ma.ko przepiękna ta pościel marynarska, lubię takie ![]() teja super, że z maluchem wszystko ok a no i faktycznie nie dziwię się, że jesteś wściekła... trzeba w końcu coś zjeść...a nawet nie mam apetytu |
|
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
witam i ja
zaczęłam właśnie 27 tc![]() po południu mam zajęcia w SR, ale mam lenia strasznego, nic jeszcze nie zrobiłam
|
|
|
|
#2383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() taka pogoda chyba... mi się nic nie chce
|
|
#2384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A w aptece zazwyczaj jak o coś zapytam to panie sprawdzają w ulotce jak w każdym zawodzie są ludzie bardziej lub mniej zaangażowani i obeznani w temacie.
|
|
|
|
|
#2385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Juz sama nie wiem co lepsze. Ma.ko termometr ktory pokazuje temp w pokoju, zmienia tez kolory, niebieski jak jest za zimno, czerwony jak za goraco, żółty jak ok, pomarańczowy jak troche za ciepło, w ten sposob robi za lampkę nocna. |
|
|
|
|
#2386 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny
nie ma co sie spinac z rana- ja wyczytalam z postow, ze sie zgadzacie, wiec nie ma co sie zloscic, tak samo jak alb nie uogolniala zachowania i kompetencji lekarzy i farmaceutow wszelakich- tylko odniosla sie do tych, ktorych spotkala rownie dobrze podobne wytyczki mogly byc kilka dni wczesniej o strazy miejskiej czy policjantach- nie wszyscy pewnie sa tacy zli i niekompetentni, a jednak jakie wiekszosc ma o nich zdanie to wiadomo... wiec pomimo kiepskiej aury prosze o pogodny nastoj
|
|
|
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jest rano - nie każdy jeszcze rozbudzony więc rozumiem i ta pogoda senna
|
|
#2388 |
|
Rozeznanie
|
bajlaga, chyba pisalas niedawno o czkawce Twojego maluszka(?)... to takie reguralne co ok. 1 s lekkie pykanie w brzuch? bo nie wiem jak odbierac to cos czego wlasnie doswiadczylam
|
|
|
|
#2389 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak w ogole to wczoraj miałam studniówkę wiec dzis 99 dni zostało
|
|
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() mi 98
|
|
|
|
#2391 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2392 |
|
Rozeznanie
|
az sprawdzilam w aplikacji- wskazuje 71 dni do porodu... im mniejsza liczba tym jakis dziwny lek we mnie wstepuje i ogladanie porodow w tv jakies takie straszniejsze sie robi, a taka odwazna na poczatku bylam
|
|
|
|
#2393 |
|
Zakorzenienie
|
Elvira położna powiedziała ze zazwyczaj widzą że krocze pęknie wiec same nacinają bo w większości przypadków naturalne pęknięcie jest w stronę odbytu co równa się z okaleczeniem do końca życia, nawet nie chciałam o nic pytać co to znaczy jak wygląda itp. Jedynie mam zamiar zapytać o żel porodowy czy on serio może coś pomóc.
|
#2394 |
|
Rozeznanie
|
ojj tak, bo chyba w całym kraju dziś mega jesiennie niestety, a tak pieknie było...
![]() Narobiłyście mi smaka na sałatkę z tuńczykiem i wczoraj wieczorem zaciągnęłam męża do sklepu, zrobił mi taką bardziej zwykłą: ryż biały, tuńczyk, szynka, ananas, jajko, majonez jest pyyyszna i znalazłam na wagę podróbki dumle jak niewiele potrzeba do szczęścia ![]() gratlujace ![]() u mnie już tylko 82 dni... kiedy to zleciało Edytowane przez askaa02 Czas edycji: 2014-10-22 o 10:55 |
|
|
|
#2395 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki za opinię o legginsach, w takim razie wezmę te mniejsze, skoro obydwie z Kleo mówicie, że mogły być mniejsze (mimo, że nie wiem czy mam podobną figurę :P) Cytat:
Super, że u Lindy ok, fajnie, że się dowiedziałaś ![]() Cytat:
Muszę się wziąć za sprzątanie. Cytat:
Kleo, Fashion, mam jeszcze pytanie co sądzicie o fotelikach wpiętych do stelaża Dalgi? My kupimy albo Dalgę, albo Navingtona Caravel, tylko w ogóle mi się nie podoba jak wygląda fotelik w porównaniu do takiego dużego stelaża i tych wielkich kół :P A jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Ja myślę, że będziemy z tego korzystać rzadko :P Edytowane przez mmgi Czas edycji: 2014-10-22 o 11:03 |
||||
|
|
|
#2396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe czy w przypadku rodzących drugi raz też tak ochoczo nacinają
|
|
#2397 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene chyba nie jest to tak częste jak przy pierwszym razie.
|
#2398 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2400 |
|
Raczkowanie
|
Ale napięcie z rana...ehm
Byłam na szmatach i się obkupilam w 2 kurtki, ceratke do przewijania, 2z pieluszki tetrowe i to takie świetne ze ho ho bo z tych porządnych grubych i koszule do szpitala rozpinaną. To są te kurtki. Mam nadzieje ze choć jedna będzie do końca... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.

powiedz o tym lekarzowi bo jak obrzęki się utrzymują po nocy to jest to podejrzane. W ciąży mogą występować obrzęki, ale takie jak piszesz, że nie możesz palców wyprostować to chyba normalne nie są.

nie wiem jak jej się udało tak wypchnąć brzuch obok pępka
a raczej podobnie bo aż tak się nie wypycha