Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-22, 09:43   #1051
19Inka90
Wtajemniczenie

Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
właśnie zaczęłam czytać o tych balonikach, nigdy o tym nie słyszałam, a co do nacięcia to nawet na stronie o tych balonikach znalazłam takie info: "Podczas większości porodów z aplikowanym miejscowym masażem oraz kontrolą parcia powłoka waginalna bez problemu rozciągnie się oraz sama wróci do poprzedniego położenia. Gdy przypadkowo dojdzie do sytuacji, że zostanie ona naturalnie naderwana, rana jest mniejsza i mniej bolesna niż chirurgiczne nacięcie i zazwyczaj wymaga mniej szwów, niż epizjotomia. Co więcej przy naturalnym naderwaniu grozi mniejsze ryzyko infekcji niż w przypadku epizjotomii.

Aniball dzięki stopniowemu rozciąganiu okolicy krocza przygotuje kobietę do porodu bez nacięcia bądź z minimalnym nacięciem."

wiadomo, że może się zdarzyć niekontrolowane pęknięcie, ale z drugiej strony ciąć wszystkie kobiety jak leci to przegięcie!
u nas tną, bo szybciej poród idzie i położna może szybciej iść do domu

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

ale że urodziła??
Nie no nie,nic mi na ten temat nie napisala wiec na pewno nie

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 09:49   #1052
mysza88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
to taki tańszy odpowiednik epino
http://www.aniball.pl/
o kurde nie wiedziałam że coś takiego w ogóle istanieje

Cytat:
Napisane przez promolcia Pokaż wiadomość
ja zamierzam kupić taki sprzęt, i jeszcze masować się po ćwiczeniach olejem i naciągać, rozciągać we wszystkie strony...i ściskać kegla ... i jeśli się da nie rodzić na leżąco... bardzo, ale to bardzo nie chcę popękać

no a teraz do nauki...w piatek obrona
własnie chciałam zapytać czy któraś z was zamierza masowac krocze... jakim olejem będziesz się smarować?

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Hej

Podobnie jak reszta,tez mam problemy ze spaniem...

Chcialam przekazac wiadomosci,niepasowalo mi ze Paulinkus zniknela wiec wczoraj napisalam sms,
Paulinkus zniknela bo byla w szpitalu,na szczescie juz wyszli,napisala ze maly jest zdrowy a i ona czuje sie juz duzo lepiej. Obiecala ze jak sie ogarnie to sie do nas odezwie
ojej, mam nadzieję że u niej wszystko ok

u nas pochmurno i paskudnie, nie ma mnie często w domu bo moje życie towarzyskie chyba nigdy nie było tak rozwinięte jak teraz wszyscy znajomi chcą się spotykać więc korzystamy póki możemy
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 09:57   #1053
alekaz1
Zakorzenienie

tak na poprawe humor jak by któraś miała kiepski :0 http://www.aliexpress.com/store/prod....1998087720.55
Stary 2014-10-22, 10:11   #1054
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
otóż to, nikt się z tobą nie będzie cackał w szpitalu, bo są pewne godziny pracy i ilość czasu przeznaczona na pacjentkę. Gdybyś za szybko nie urodziła, zrobią wszystko, żeby to przyspieszyć
jasne, bo ja rodzę na taśmie i jak zaczynam rodzić godzinę przed zmianą to mam się w godzinę uwinąć ??
nie kupuję takiego podejścia

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Nie no nie,nic mi na ten temat nie napisala wiec na pewno nie
już myślałam napisałaś, że mały się dobrze czuje i myślałam, że coś mnie ominęło

Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość
własnie chciałam zapytać czy któraś z was zamierza masowac krocze... jakim olejem będziesz się smarować?
ja może jakoś szczególnie nie masuję, ale nacieram się i olejuję po każdym kąpaniu, to krocze też ja używam oleju kokosowego
Stary 2014-10-22, 10:15   #1055
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
jasne, bo ja rodzę na taśmie i jak zaczynam rodzić godzinę przed zmianą to mam się w godzinę uwinąć ??
nie kupuję takiego podejścia

Ja też żałuję, bo wolałabym bym traktowana indywidualnie, ale niestety rzeczywistość jest zgoła inna, nad czym też ubolewam
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 10:38   #1056
Trusiulandia
Zakorzenienie

Ja mam lniany do włosów myślicie że mogę nim też masowac się ??

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 10:39   #1057
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
o kurde nie wiedziałam że coś takiego w ogóle istanieje
ja się tak przeraziłam wizją popękania, nacinania itp itd, że po prostu poszukałam trochę na temat, jak temu przeciwdziałać i znalazłam Myślę, że 200 zł to nie jest dużo jak za cenę możliwości ochrony krocza.

Inka fajnie, że się odezwałaś do Paulinkus, bo zaczynałam się martwić o nią, dobrze, że jest ok

a co do tego, że w szpitalu chcą abyśmy rodzili jak najszybciej, ja mam nadzieję, że mi Tż pomoże, wyjaśnię mu wszystko, będzie za mnie walczył, jak położna będzie chciała mnie naciąć lub naciskać na mój brzuch
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 11:07   #1058
alekaz1
Zakorzenienie

Tata dzwonil ze kupiec na auto jest. I kurde chyba zosane bez samochodu buuu
Stary 2014-10-22, 11:15   #1059
19Inka90
Wtajemniczenie

To jakas porazka wczoraj umylam okno w kuchni i mialam zamiar tak codziennie jedno umyc bo w weekend tesciowa z UK przylatuje,to co dzisiaj leje tak ze masakra,☠☠☠☠zi jak cholera a u mnie jeszcze nie grzeja do tego nic mi sie nie chce siedze i gram w scrable na internecie

Emilka
Stary 2014-10-22, 11:15   #1060
mysza88
Rozeznanie

basjena czy Ty miałas już swoją sesję brzuszkową? pochwal się :P ja dostałam propozycję takiej sesji (za friko :P) i własnie szukam inspiracji... tylko z tego co kojarze Ty chciałas plener a ja bedę miała studio
Stary 2014-10-22, 11:17   #1061
19Inka90
Wtajemniczenie

Ringo czekam na wiadomosc od Ciebie z danymi na pierwsza strone,bo z tego co pamietam to dzisiaj masz wizyte ?? Oczywiscie kciuki

Emilka
Stary 2014-10-22, 11:39   #1062
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Ja mam lniany do włosów myślicie że mogę nim też masowac się ??
jak jest czysty to wg mnie jak najbardziej tak , ja mam zimnotłoczony i z małą go pijemy codziennie

a u mnie leje, aż się nic nie chce normalnie...
a od juta ma być jeszcze zimniej
Stary 2014-10-22, 11:41   #1063
Basjenia
Zadomowienie

cześć!
tak Mysza miałam ale wciąż czekam na zdjęcia z domu a z pleneru właśnie się wysyłają bo jest ich aż 80!!(bo to znajomi robili )
inspiracji szukasz?kochana internet jest pełen!!! dzisiaj widziałam nawet sesję w basenie

Inka okna....w 8 miesiącu gdzie masz się oszczędzać?tak ci się spieszy rodzić?

ja wciąż w szlafroku....pokłóciłam się wczoraj z TŻ i mimo że już zgoda i wszystko się wyjaśniło to mi źle bo chyba trochę za bardzo go cisne:/
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 12:13   #1064
Justyssia87
Rozeznanie

hejo.
U nas tez pada dzis, a niebawem mam iść zwiedzać szpital i w ogóle nie chce mi się tam wychodzić, jeszcze tak mnie boli brzuch z tego antybiotyku i tak już ponad pół roku ehhhh.

Czekam na paczke bo zamowilam kolejne rzeczy do Kubusia i czekam i czekam i coś ta paczka przyjśc nie umi aa dodam ze ja juz oczywiscie wszystko mam do małego i zamawiam pierdoły. Wczoraj też byłam w lumpku, mialam nic nie kupowac!!! no ale jak tu nie wziąć nic jak zayebiste ciuszki do maluszkow po 1,5zł !! toż to grzech no i nabralam i znow piore i chyba tez nie musze dodawać że budżet juz przekroczony Aaa wiecie ze dalej materaca nie mam?bo te dupki nie chcialy nam reklamacji uznac i ponad 2tyg sie wszystko ciagnie!!! musze nowy zamowic a tam stracilam kase na wysyłce, ale zła jestem

Tak sobie mysle ze zwiedzajac ten szpital dziś..moglabym juz tam zostać i miec maluszka ze soba oczywiscie jakby juz byl gotowy zeby przyjsc na świat. Ale moze lepiej nie krakać...
Przyspieszylam tez wizyte u gina, wariat wymyslil sobie ze za 4tyg mam mu sie pokazac a to bedzie 38tc i ide za 2tyg czyli 37tc.

zmykam sie zbierać powoli, miłego dzionka
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 12:41   #1065
Roksape
Zadomowienie

Hej

A ja bym chciała żeby do mnie ten deszcz od Was dotarł, bo Tż zrobił by wolne, mamy kilka spraw do załatwienia w gminie i w Krusie, a szkoda mu brać wolne jak jest co robić w pracy. Póki co to tylko lekkie zachmurzenie i 15 st czyli znośnie
Zapraszam na Klub
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 12:43   #1066
promolcia
Zadomowienie

smarować i rozciągać krocze można dowolnym olejem naturalnym, ja akurat mam ze słodkich migdałów, ale lniany, kokos, oliwa z oliwek i każdy inny, nawet od biedy rzepakowy, który używasz do smażenia będzie dobry

przykładowa "instrukcja obsługi" http://greenline-sklep.pl/p/213/128/...-i-pologu.html

te rozciągacze krocza są o tyle dobre, że ćwiczenia przed porodem pozwalają na uniknięcie pęknięcia, a ćwiczenia po porodzie na zapobieganie w przyszłości problemom z nietrzymaniem moczu i wypadaniem macicy
dla mnie to inwestycja w moje zdrowie, dzieciaczkom kupujemy pajacyki, mataracyki i inne sryki a o własnej dooopie już mało kto myśli...a przecież po porodzie dziecku jest najbardziej potrzebna sprawna matka, a nie taka co nie może usiąść na tyłku i go nakarmić, a i mąż nie powinien narzekać bo znacznie szybciej będzie można powrócić do współżycia... ja tam tylko same plusy wydania tych dwóch stów dostrzegam...a nawet jak mimo ćwiczeń coś się wydarzy to nie będę sobie pluła w brodę, że coś zaniedbałam

Edytowane przez promolcia
Czas edycji: 2014-10-22 o 13:12
promolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 12:45   #1067
Hasiap
Rozeznanie

Witajcie kobiety

U mnie dzisiaj też pogoda pod psem... W dodatku od rana bolał mnie strasznie brzuch i tylko leżałam. Teraz trochę jakby lepiej. Koleżanka miała do mnie wpaść, ale z tej niemocy odwołałam to spotkanie bo z łóżka i tak nie wychodzę dziś.

Dziś powinien już przyjść mi wózek. Cieszę się
Stary 2014-10-22, 12:50   #1068
87agata
Raczkowanie

Minka wlasnie z tym nacinaniem w Pl tak jest kolejny utarty standard, a jak sie chcesz od tego ustrzec to tlumacza ze mozesz peknac po sama doope, i ze to lepsze rozwiazanie tylko ciekawe dla kogo? ja wlasnie tutaj w Uk mialam malutkie pekniecie i na drugie dzien nawet o tym zapomnialam dopiero jak polozna chciala mi szwy sprawdzic to do mnie dotarlo ze cos mi tam szyli

bylam na wizycie u poloznej one tutaj wielkosc dziecka mierza centymetrem od spojenia lonowego do szczytu macicy i wiedza wtedy ile dziecko wazy ogolnie przyjmuje sie ze pomylka w wadze wynosi maxymalnie 200 gram takie specjalistki no i wyszlo mi w 34 tyg 35 cm wiec o centymetr za duzo i bede miala 3 badanie usg, bo dziecko troszeczke za duze aha i glowka juz na dole czyli gotowy do wyjscia , wstepnie ustalilismy plan porodu nie bede rodzila w szpitalu na oddziale tylko w birth centre bardzo popularne tutaj cos pomiedzy porodem domowym a szpitalnym plusy tego takie ze osobna sala do porodu z wlasna lazienka tv aromaterapia , mozliwosc rodzenia w wodzie,osobista polozna przez caly czas trwania porodu. po porodzie partner moze zostac cala noc nalezy mu sie tez wyzywienie cuda wianki , minusy ze nie ma mozliwosci dostania znieczulenia, i w razie problemow karetka do najblizszego szpitala , ale zdecydowalam sie poniewaz: znieczulenia nie chce, szpitali nie lubie, no i ostatnia kwestia moze sie wydac smieszne ale obawiam sie ze w grudniu Ebola to sie tutaj zadomowi na dobre a najwieksze ryzyko zarazenia sie bedzie wlasnie w szpitalu
Stary 2014-10-22, 12:51   #1069
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
hWczoraj też byłam w lumpku, mialam nic nie kupowac!!! no ale jak tu nie wziąć nic jak zayebiste ciuszki do maluszkow po 1,5zł !! toż to grzech no i nabralam i znow piore i chyba tez nie musze dodawać że budżet juz przekroczony
Skąd ja to znam Jutro tez lece do lumpka
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 12:57   #1070
doloresd
Wtajemniczenie

u mnie też pada
właśnie odebrałam paczkę od apteki gemini, rzeczywiście wszystko zapakowane i zabezpieczone elegancko. Już niewiele rzeczy zostało do kupienia. Choć w sumie chyba też najdroższe, bo materac do łóżeczka, nosidełko, fotelik.. ech
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 13:14   #1071
Basjenia
Zadomowienie

ja do masażu używam tej oliwki rossmanowej. ona jest z migdałów. skoro skórze nie szkodzi to szanownej chyba też nie?
Agata u nas to tzw dom narodzin-chociaż one zazwyczaj znajdują się w szpitalu tylko wyglądają jak zwykłe mieszkanie...
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 13:41   #1072
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 87agata Pokaż wiadomość
Minka wlasnie z tym nacinaniem w Pl tak jest kolejny utarty standard, a jak sie chcesz od tego ustrzec to tlumacza ze mozesz peknac po sama doope, i ze to lepsze rozwiazanie tylko ciekawe dla kogo? ja wlasnie tutaj w Uk mialam malutkie pekniecie i na drugie dzien nawet o tym zapomnialam dopiero jak polozna chciala mi szwy sprawdzic to do mnie dotarlo ze cos mi tam szyli

bylam na wizycie u poloznej one tutaj wielkosc dziecka mierza centymetrem od spojenia lonowego do szczytu macicy i wiedza wtedy ile dziecko wazy ogolnie przyjmuje sie ze pomylka w wadze wynosi maxymalnie 200 gram takie specjalistki no i wyszlo mi w 34 tyg 35 cm wiec o centymetr za duzo i bede miala 3 badanie usg, bo dziecko troszeczke za duze aha i glowka juz na dole czyli gotowy do wyjscia , wstepnie ustalilismy plan porodu nie bede rodzila w szpitalu na oddziale tylko w birth centre bardzo popularne tutaj cos pomiedzy porodem domowym a szpitalnym plusy tego takie ze osobna sala do porodu z wlasna lazienka tv aromaterapia , mozliwosc rodzenia w wodzie,osobista polozna przez caly czas trwania porodu. po porodzie partner moze zostac cala noc nalezy mu sie tez wyzywienie cuda wianki , minusy ze nie ma mozliwosci dostania znieczulenia, i w razie problemow karetka do najblizszego szpitala , ale zdecydowalam sie poniewaz: znieczulenia nie chce, szpitali nie lubie, no i ostatnia kwestia moze sie wydac smieszne ale obawiam sie ze w grudniu Ebola to sie tutaj zadomowi na dobre a najwieksze ryzyko zarazenia sie bedzie wlasnie w szpitalu

Fajne miejsce do porodu

Z tym nacinaniem to i tak już jest lepiej jak kiedyś. Przeważnie nacinają przy pierwszym porodzie, a kiedyś jak teściowa i mama rodziły to ich nacinali za każdym razem !? Tylko po co ? Ja chyba też zacznę z tym olejem skórę naciągać, mam nadzieję, że uda się bez nacinania jak tej cc nie będzie, bo chciała bym być sprawna. Troje dzieci to trzeba być na chodzie
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 13:50   #1073
antosia5
Rozeznanie

Witajcie
Ciągle Was tylko nadrabiam
Ciągle myslimy z męzem nad imieniem, i nic nam nie podoba Jeszcze bobas sie urodzi i nie bedziemy wiedzieć
Na szęście juz mam większośc rzeczy Jeszcze parę pierdołek dokupić i chyba zakupię tez trochę wiekszych ubranek
A nie wiem czy czytaliśice u sroki ostatanio o pielegnacji nowordoków- http://www.srokao.pl/2014/10/pielegn...emowlecia.html . Identiko mowili u nas na kursie

Ja sie zgodzę z Minka26 i 87Agata co to tego nacięcia itd. Rozmawiałam już i z lekarzem i polożna na ten temat bo sie strasznie boje tego nacięcia, a jednocześnie troche w glowie mi sie zakorzeniły lęki z pl z tym peknięciem. I one były bardzo zdziwione jak to przeżywam i że tak dużo kobiet u nas tną, a jeszcze ze one same tego chcą Wcale nie wygłada to tak jak u nas sie mówi- naprawdę takie tragiczne pęknięcia sie zdarzają mega rzadko, czasami przez ogromne dziecko bądź parcie nie kiedy trzeba- od położenej też zalezy, powinna dobrze poprowadzić. Zazwyczaj jak dochodzi do tego to pękniecia są bardzo malutkie, jeden szew i po paru dniach ani śladu, ani blizny.
I fakt, że w pl tnie sie przede wszytskim dla wygody położnych- sama znałam prywatnie takie i one mi to mówily, zeby wszytsko poszło szybciej. (m.in. przez te znajomości mieszkając w pl byłam nastawiona wyłącznie na cc)
Cytat:
smarować i rozciągać krocze można dowolnym olejem naturalnym, ja akurat mam ze słodkich migdałów, ale lniany, kokos, oliwa z oliwek i każdy inny, nawet od biedy rzepakowy, który używasz do smażenia będzie dobry

przykładowa "instrukcja obsługi" http://greenline-sklep.pl/p/213/128/...-i-pologu.html

te rozciągacze krocza są o tyle dobre, że ćwiczenia przed porodem pozwalają na uniknięcie pęknięcia, a ćwiczenia po porodzie na zapobieganie w przyszłości problemom z nietrzymaniem moczu i wypadaniem macicy
dla mnie to inwestycja w moje zdrowie, dzieciaczkom kupujemy pajacyki, mataracyki i inne sryki a o własnej dooopie już mało kto myśli...a przecież po porodzie dziecku jest najbardziej potrzebna sprawna matka, a nie taka co nie może usiąść na tyłku i go nakarmić, a i mąż nie powinien narzekać bo znacznie szybciej będzie można powrócić do współżycia... ja tam tylko same plusy wydania tych dwóch stów dostrzegam...a nawet jak mimo ćwiczeń coś się wydarzy to nie będę sobie pluła w brodę, że coś zaniedbałam
Popieram Ja sobie wlasnie zakupiłam ten olejek z linku i juz sie przygładałam instrukcji wizualnej Tam pisze ze od 34 tygodnia zacząc, ale w następnym tygodniu mam wizytę i zapytam czy już mogę Z tych babcinych metod to podobno dużo sexu (jak sie nie ma przeciwskazań) też działa Tżty napewno sie ucieszą z takich porad
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 14:01   #1074
alekaz1
Zakorzenienie

Leze i normlanie mam dosc nie wiem jak niektore moga przelezec pol ciazy bo maja taki nakaz. Zwariuje z nudow choc ogladam serial, ale przez to ze nie mam co robic caly czas chce mi sie jesc
Stary 2014-10-22, 14:20   #1075
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 87agata Pokaż wiadomość

no własnie mnie wkurza to, że u nas się wmawia kobietom, że tnie się dla ich dobra a one skąd mają wiedzieć, że może być inaczej? przecież teoretycznie położna powinna być od tego, żeby pomagać (ale u nas tylko teoretycznie), więc nagadają każdej kobiecie że może jej odbyt pęknąć, rozerwać ją na strzępy i biedne się boją i dają pokroić

a w takim domu narodzin koleżanka w Irlandii rodziła, chwaliła sobie

Cytat:
Napisane przez antosia5 Pokaż wiadomość

Ja sie zgodzę z Minka26 i 87Agata co to tego nacięcia itd. Rozmawiałam już i z lekarzem i polożna na ten temat bo sie strasznie boje tego nacięcia, a jednocześnie troche w glowie mi sie zakorzeniły lęki z pl z tym peknięciem. I one były bardzo zdziwione jak to przeżywam i że tak dużo kobiet u nas tną, a jeszcze ze one same tego chcą Wcale nie wygłada to tak jak u nas sie mówi- naprawdę takie tragiczne pęknięcia sie zdarzają mega rzadko, czasami przez ogromne dziecko bądź parcie nie kiedy trzeba- od położenej też zalezy, powinna dobrze poprowadzić. Zazwyczaj jak dochodzi do tego to pękniecia są bardzo malutkie, jeden szew i po paru dniach ani śladu, ani blizny.
I fakt, że w pl tnie sie przede wszytskim dla wygody położnych- sama znałam prywatnie takie i one mi to mówily, zeby wszytsko poszło szybciej. (m.in. przez te znajomości mieszkając w pl byłam nastawiona wyłącznie na cc)

Popieram Ja sobie wlasnie zakupiłam ten olejek z linku i juz sie przygładałam instrukcji wizualnej Tam pisze ze od 34 tygodnia zacząc, ale w następnym tygodniu mam wizytę i zapytam czy już mogę Z tych babcinych metod to podobno dużo sexu (jak sie nie ma przeciwskazań) też działa Tżty napewno sie ucieszą z takich porad
no właśnie dziwne, że wg tych teorii to tylko w Polsce tyle kobiet nie naciętych pęka

a byłam kiedyś u lekarza w łodzi w Salvie i jak mnie badał to zaczął sprawdzać czy mam ślad na brzuchu po cc, jak zobaczył, że nie mam, to się pytał jak rodziłam, więc mu powiedziałam, że sn, a on takie oczy wielkie zrobił, że jak to bez nacięcia i żadnych szyć!
aż pielęgniarka mi zaczęła między nogi zaglądać i bardzo się dziwili, bo powiedział, że oni z każdego NIE nacięcia tłumaczą się przełożonemu więc ich nie obchodzi zdanie pacjentki, czy ona się zgadza czy nie, ale to, że będą mieli przechlapane w szefa

ja nie byłam nacinana i nie pękłam, ale był już taki moment, że położna powiedziała, że dziecko zaczyna mieć nierówny puls i jak za tym pchnięciem nie pójdzie to będzie musiała mnie naciąć. Ja tak się przestraszyłam, że od razu mała wyszła i się udało
ja absolutnie nie uważam, że nigdy nie powinni nacinać, ale przede wszystkim wtedy kiedy trzeba, a nie wtedy kiedy im się spieszy

u nas pada, plucha straszna, ciemno i zimno. brrrrrr.....

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:

przeczytałam instrukcję tego masażu już widze minę tz'ta jak mnie na tym nakryje
Stary 2014-10-22, 14:44   #1076
mysza88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
cześć!
tak Mysza miałam ale wciąż czekam na zdjęcia z domu a z pleneru właśnie się wysyłają bo jest ich aż 80!!(bo to znajomi robili )
inspiracji szukasz?kochana internet jest pełen!!! dzisiaj widziałam nawet sesję w basenie

Inka okna....w 8 miesiącu gdzie masz się oszczędzać?tak ci się spieszy rodzić?

ja wciąż w szlafroku....pokłóciłam się wczoraj z TŻ i mimo że już zgoda i wszystko się wyjaśniło to mi źle bo chyba trochę za bardzo go cisne:/
wiem że jest ich dużo i to jest właśnie problem :P nie wiem na co się decydować

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
ja do masażu używam tej oliwki rossmanowej. ona jest z migdałów. skoro skórze nie szkodzi to szanownej chyba też nie?
Agata u nas to tzw dom narodzin-chociaż one zazwyczaj znajdują się w szpitalu tylko wyglądają jak zwykłe mieszkanie...
będziesz używać tej oliwki z babydream? ja tez własnie o niej myślę...
mam tylko obawy czy takie masaże nie przyprawią mnie zaraz o jakąś infekcję, bo mam skłonności
Stary 2014-10-22, 14:53   #1077
iwona_1987
Zadomowienie

Witam Brzuchatki

Czytam Was w miarę na bieżąco, ale nie mam weny żeby coś napisać
Pogoda u nas straszna, taka typowa deszczowa jesień, jest zimno i ponuro, przez co nic mi się nie chce. Na domiar złego zepsuła się nam zmywarka, a tu człowiek wygodnicki się zrobił i nawet gary teraz ciężko pozmywać A jeszcze żeby było śmieszniej to zamówiliśmy jakiś czas temu nową kanapę do mieszkania, miała być w poniedziałek, dlatego też w weekend pozbyliśmy się starego łóżka, bo nie mamy aż tyle miejsca w mieszkaniu żeby stały dwie kanapy i tym oto cudownym sposobem od niedzieli śpimy na podłodze czekając błagalnie na kanapę i nie wiadomo kiedy się doczekamy, no zabić się można, jak nie urok to sraczka

Wczoraj też byliśmy na kolejnych zajęciach w SR, był temat o kąpieli i pielęgnacji noworodka, w teorii wszystko fajne i proste, a jak przyszło co do czego, że trzeba było samemu lalkę wykąpać to już było trochę pod górkę
No ale jakoś daliśmy redę, mąż wczuwa się w rolę dzięki tym zajęciom, trochę mu się myślenie zmieniło na temat dziecka i wyprawki, z czego się bardzo cieszę, ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni że zdecydowaliśmy się chodzić do SR.
HANIA ur. 1.10.2016r.
iwona_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 14:54   #1078
antosia5
Rozeznanie

mysza88, ja używam tej oliwki po kąpieli/prysznicu na zamiane z czystym nierafinowanym maslem shea do smarowania ciala i przy okazji tam też Na szczeście jeszcze infekcji nie mialam, a tez mam sklonność

Edytowane przez antosia5
Czas edycji: 2014-10-22 o 14:57
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 15:02   #1079
mysza88
Rozeznanie

o widzisz to spróbują ją też i tam :P bo codziennie sie nią smaruję i jest ok tylko nie wiadomo jak w innym miejscu
zrobiłam rosół i farsz na pierogi, jutro wielkie lepienie... musze zrobić zapasy póki Lili nie ma i mam czas
Stary 2014-10-22, 15:04   #1080
promolcia
Zadomowienie

Cytat:

będziesz używać tej oliwki z babydream? ja tez własnie o niej myślę...
mam tylko obawy czy takie masaże nie przyprawią mnie zaraz o jakąś infekcję, bo mam skłonności
taki skład znalazłam w necie
Skład: Helianthus Annuus Seed Oil, Cetearyl Isononanoate, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Simmondsia Chinensis Oil, Caprylic/Capric Triglycerine, Chamomilla Recutica Flower Extract, Bisabolol, Calendula Officinalis Flower Extract, Tcopheryl Acetate, Tocopherol, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Parfum.
sprawdź proszę czy na opakowaniu jest identyczny, bo jeśli tak to generalnie jest ok tylko ten sztuczny zapach na końcu nie nadaje się dla wrażliwców, lepsza będzie zwykła oliwa z oliwek a to sobie zostaw do smarowania brzucha

Cytat:
no własnie mnie wkurza to, że u nas się wmawia kobietom, że tnie się dla ich dobra a one skąd mają wiedzieć, że może być inaczej? przecież teoretycznie położna powinna być od tego, żeby pomagać (ale u nas tylko teoretycznie), więc nagadają każdej kobiecie że może jej odbyt pęknąć, rozerwać ją na strzępy i biedne się boją i dają pokroić

a w takim domu narodzin koleżanka w Irlandii rodziła, chwaliła sobie

no właśnie dziwne, że wg tych teorii to tylko w Polsce tyle kobiet nie naciętych pęka

a byłam kiedyś u lekarza w łodzi w Salvie i jak mnie badał to zaczął sprawdzać czy mam ślad na brzuchu po cc, jak zobaczył, że nie mam, to się pytał jak rodziłam, więc mu powiedziałam, że sn, a on takie oczy wielkie zrobił, że jak to bez nacięcia i żadnych szyć!
aż pielęgniarka mi zaczęła między nogi zaglądać i bardzo się dziwili, bo powiedział, że oni z każdego NIE nacięcia tłumaczą się przełożonemu więc ich nie obchodzi zdanie pacjentki, czy ona się zgadza czy nie, ale to, że będą mieli przechlapane w szefa

ja nie byłam nacinana i nie pękłam, ale był już taki moment, że położna powiedziała, że dziecko zaczyna mieć nierówny puls i jak za tym pchnięciem nie pójdzie to będzie musiała mnie naciąć. Ja tak się przestraszyłam, że od razu mała wyszła i się udało
ja absolutnie nie uważam, że nigdy nie powinni nacinać, ale przede wszystkim wtedy kiedy trzeba, a nie wtedy kiedy im się spieszy

u nas pada, plucha straszna, ciemno i zimno. brrrrrr.....

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

przeczytałam instrukcję tego masażu już widze minę tz'ta jak mnie na tym nakryje
ale to mniej więcej to samo jest ze szczepieniami, przecież wszyscy wciskają, że to dla dobra naszych dzieci, tymczasem prawdziwą wiedzę o tym, że można inaczej trzeba zdobywać zupełnie gdzie indziej...sama jestem żywym dowodem na to, że gdybym ślepo słuchała lekarzy już dawno bym się przekręciła...
Cytat:
Napisane przez antosia5 Pokaż wiadomość
Witajcie
Ciągle Was tylko nadrabiam
Ciągle myslimy z męzem nad imieniem, i nic nam nie podoba Jeszcze bobas sie urodzi i nie bedziemy wiedzieć
Na szęście juz mam większośc rzeczy Jeszcze parę pierdołek dokupić i chyba zakupię tez trochę wiekszych ubranek
A nie wiem czy czytaliśice u sroki ostatanio o pielegnacji nowordoków- http://www.srokao.pl/2014/10/pielegn...emowlecia.html . Identiko mowili u nas na kursie

chyba ciężko nakręcić na ten temat filmik instruktażowy żeby z tego pornol nie wyszedł
promolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości