|
|
#1051 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Cytat:
|
|
#1052 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u nas pochmurno i paskudnie, nie ma mnie często w domu bo moje życie towarzyskie chyba nigdy nie było tak rozwinięte jak teraz wszyscy znajomi chcą się spotykać więc korzystamy póki możemy
|
|||
|
|
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
tak na poprawe humor jak by któraś miała kiepski :0 http://www.aliexpress.com/store/prod....1998087720.55
|
|
#1054 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jak zaczynam rodzić godzinę przed zmianą to mam się w godzinę uwinąć ?? nie kupuję takiego podejścia ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- już myślałam napisałaś, że mały się dobrze czuje i myślałam, że coś mnie ominęło ![]() Cytat:
ja używam oleju kokosowego
|
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam lniany do włosów myślicie że mogę nim też masowac się ??
|
#1057 |
|
Wtajemniczenie
|
ja się tak przeraziłam wizją popękania, nacinania itp itd, że po prostu poszukałam trochę na temat, jak temu przeciwdziałać i znalazłam
Myślę, że 200 zł to nie jest dużo jak za cenę możliwości ochrony krocza.Inka fajnie, że się odezwałaś do Paulinkus, bo zaczynałam się martwić o nią, dobrze, że jest ok ![]() a co do tego, że w szpitalu chcą abyśmy rodzili jak najszybciej, ja mam nadzieję, że mi Tż pomoże, wyjaśnię mu wszystko, będzie za mnie walczył, jak położna będzie chciała mnie naciąć lub naciskać na mój brzuch
|
|
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
Tata dzwonil ze kupiec na auto jest. I kurde chyba zosane bez samochodu buuu
|
|
#1059 |
|
Wtajemniczenie
|
To jakas porazka wczoraj umylam okno w kuchni i mialam zamiar tak codziennie jedno umyc bo w weekend tesciowa z UK przylatuje,to co dzisiaj leje tak ze masakra,☠☠☠☠zi jak cholera a u mnie jeszcze nie grzeja
siedze i gram w scrable na internecie
|
#1060 |
|
Rozeznanie
|
basjena czy Ty miałas już swoją sesję brzuszkową?
pochwal się :P ja dostałam propozycję takiej sesji (za friko :P) i własnie szukam inspiracji... tylko z tego co kojarze Ty chciałas plener a ja bedę miała studio
|
|
|
|
#1061 |
|
Wtajemniczenie
|
Ringo czekam na wiadomosc od Ciebie z danymi na pierwsza strone,bo z tego co pamietam to dzisiaj masz wizyte ??
Oczywiscie kciuki
|
#1062 |
|
Wtajemniczenie
|
jak jest czysty to wg mnie jak najbardziej tak
![]() a u mnie leje, aż się nic nie chce normalnie... a od juta ma być jeszcze zimniej
|
#1063 |
|
Zadomowienie
|
cześć!
tak Mysza miałam ale wciąż czekam na zdjęcia z domu a z pleneru właśnie się wysyłają bo jest ich aż 80!!(bo to znajomi robili )inspiracji szukasz?kochana internet jest pełen!!! dzisiaj widziałam nawet sesję w basenie ![]() Inka okna....w 8 miesiącu gdzie masz się oszczędzać?tak ci się spieszy rodzić? ![]() ja wciąż w szlafroku....pokłóciłam się wczoraj z TŻ i mimo że już zgoda i wszystko się wyjaśniło to mi źle bo chyba trochę za bardzo go cisne:/ |
|
|
|
#1064 |
|
Rozeznanie
|
hejo.
U nas tez pada dzis, a niebawem mam iść zwiedzać szpital i w ogóle nie chce mi się tam wychodzić, jeszcze tak mnie boli brzuch z tego antybiotyku Czekam na paczke bo zamowilam kolejne rzeczy do Kubusia i czekam i czekam i coś ta paczka przyjśc nie umi aa dodam ze ja juz oczywiscie wszystko mam do małego i zamawiam pierdoły. Wczoraj też byłam w lumpku, mialam nic nie kupowac!!! no ale jak tu nie wziąć nic jak zayebiste ciuszki do maluszkow po 1,5zł !! toż to grzech no i nabralam i znow piore ![]() Tak sobie mysle ze zwiedzajac ten szpital dziś..moglabym juz tam zostać i miec maluszka ze soba oczywiscie jakby juz byl gotowy zeby przyjsc na świat. Ale moze lepiej nie krakać...Przyspieszylam tez wizyte u gina, wariat wymyslil sobie ze za 4tyg mam mu sie pokazac a to bedzie 38tc i ide za 2tyg czyli 37tc.zmykam sie zbierać powoli, miłego dzionka
|
|
|
|
#1065 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() A ja bym chciała żeby do mnie ten deszcz od Was dotarł, bo Tż zrobił by wolne, mamy kilka spraw do załatwienia w gminie i w Krusie, a szkoda mu brać wolne jak jest co robić w pracy. Póki co to tylko lekkie zachmurzenie i 15 st czyli znośnie Zapraszam na Klub
|
|
#1066 |
|
Zadomowienie
|
smarować i rozciągać krocze można dowolnym olejem naturalnym, ja akurat mam ze słodkich migdałów, ale lniany, kokos, oliwa z oliwek i każdy inny, nawet od biedy rzepakowy, który używasz do smażenia będzie dobry
przykładowa "instrukcja obsługi" http://greenline-sklep.pl/p/213/128/...-i-pologu.html te rozciągacze krocza są o tyle dobre, że ćwiczenia przed porodem pozwalają na uniknięcie pęknięcia, a ćwiczenia po porodzie na zapobieganie w przyszłości problemom z nietrzymaniem moczu i wypadaniem macicy dla mnie to inwestycja w moje zdrowie, dzieciaczkom kupujemy pajacyki, mataracyki i inne sryki a o własnej dooopie już mało kto myśli...a przecież po porodzie dziecku jest najbardziej potrzebna sprawna matka, a nie taka co nie może usiąść na tyłku i go nakarmić, a i mąż nie powinien narzekać bo znacznie szybciej będzie można powrócić do współżycia... ja tam tylko same plusy wydania tych dwóch stów dostrzegam...a nawet jak mimo ćwiczeń coś się wydarzy to nie będę sobie pluła w brodę, że coś zaniedbałam Edytowane przez promolcia Czas edycji: 2014-10-22 o 13:12 |
|
|
|
#1067 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie kobiety
U mnie dzisiaj też pogoda pod psem... W dodatku od rana bolał mnie strasznie brzuch i tylko leżałam. Teraz trochę jakby lepiej. Koleżanka miała do mnie wpaść, ale z tej niemocy odwołałam to spotkanie bo z łóżka i tak nie wychodzę dziś. Dziś powinien już przyjść mi wózek. Cieszę się
|
#1068 |
|
Raczkowanie
|
Minka wlasnie z tym nacinaniem w Pl tak jest kolejny utarty standard, a jak sie chcesz od tego ustrzec to tlumacza ze mozesz peknac po sama doope, i ze to lepsze rozwiazanie
tylko ciekawe dla kogo? ja wlasnie tutaj w Uk mialam malutkie pekniecie i na drugie dzien nawet o tym zapomnialam dopiero jak polozna chciala mi szwy sprawdzic to do mnie dotarlo ze cos mi tam szylibylam na wizycie u poloznej one tutaj wielkosc dziecka mierza centymetrem od spojenia lonowego do szczytu macicy i wiedza wtedy ile dziecko wazy ogolnie przyjmuje sie ze pomylka w wadze wynosi maxymalnie 200 gram takie specjalistki no i wyszlo mi w 34 tyg 35 cm wiec o centymetr za duzo i bede miala 3 badanie usg, bo dziecko troszeczke za duze aha i glowka juz na dole czyli gotowy do wyjscia , wstepnie ustalilismy plan porodu nie bede rodzila w szpitalu na oddziale tylko w birth centre bardzo popularne tutaj cos pomiedzy porodem domowym a szpitalnym plusy tego takie ze osobna sala do porodu z wlasna lazienka tv aromaterapia , mozliwosc rodzenia w wodzie,osobista polozna przez caly czas trwania porodu. po porodzie partner moze zostac cala noc nalezy mu sie tez wyzywienie cuda wianki , minusy ze nie ma mozliwosci dostania znieczulenia, i w razie problemow karetka do najblizszego szpitala , ale zdecydowalam sie poniewaz: znieczulenia nie chce, szpitali nie lubie, no i ostatnia kwestia moze sie wydac smieszne ale obawiam sie ze w grudniu Ebola to sie tutaj zadomowi na dobre a najwieksze ryzyko zarazenia sie bedzie wlasnie w szpitalu
|
|
#1069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1070 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie też pada
![]() właśnie odebrałam paczkę od apteki gemini, rzeczywiście wszystko zapakowane i zabezpieczone elegancko. Już niewiele rzeczy zostało do kupienia. Choć w sumie chyba też najdroższe, bo materac do łóżeczka, nosidełko, fotelik.. ech
|
|
|
|
#1071 |
|
Zadomowienie
|
ja do masażu używam tej oliwki rossmanowej. ona jest z migdałów. skoro skórze nie szkodzi to szanownej chyba też nie?
Agata u nas to tzw dom narodzin-chociaż one zazwyczaj znajdują się w szpitalu tylko wyglądają jak zwykłe mieszkanie... |
|
|
|
#1072 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajne miejsce do porodu Z tym nacinaniem to i tak już jest lepiej jak kiedyś. Przeważnie nacinają przy pierwszym porodzie, a kiedyś jak teściowa i mama rodziły to ich nacinali za każdym razem !? Tylko po co ? Ja chyba też zacznę z tym olejem skórę naciągać, mam nadzieję, że uda się bez nacinania jak tej cc nie będzie, bo chciała bym być sprawna. Troje dzieci to trzeba być na chodzie
|
|
|
#1073 | |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Ciągle Was tylko nadrabiam Ciągle myslimy z męzem nad imieniem, i nic nam nie podoba Na szęście juz mam większośc rzeczy Jeszcze parę pierdołek dokupić i chyba zakupię tez trochę wiekszych ubranek![]() A nie wiem czy czytaliśice u sroki ostatanio o pielegnacji nowordoków- http://www.srokao.pl/2014/10/pielegn...emowlecia.html . Identiko mowili u nas na kursie ![]() Ja sie zgodzę z Minka26 i 87Agata co to tego nacięcia itd. Rozmawiałam już i z lekarzem i polożna na ten temat bo sie strasznie boje tego nacięcia, a jednocześnie troche w glowie mi sie zakorzeniły lęki z pl z tym peknięciem. I one były bardzo zdziwione jak to przeżywam i że tak dużo kobiet u nas tną, a jeszcze ze one same tego chcą Wcale nie wygłada to tak jak u nas sie mówi- naprawdę takie tragiczne pęknięcia sie zdarzają mega rzadko, czasami przez ogromne dziecko bądź parcie nie kiedy trzeba- od położenej też zalezy, powinna dobrze poprowadzić. Zazwyczaj jak dochodzi do tego to pękniecia są bardzo malutkie, jeden szew i po paru dniach ani śladu, ani blizny.I fakt, że w pl tnie sie przede wszytskim dla wygody położnych- sama znałam prywatnie takie i one mi to mówily, zeby wszytsko poszło szybciej. (m.in. przez te znajomości mieszkając w pl byłam nastawiona wyłącznie na cc) Cytat:
Tam pisze ze od 34 tygodnia zacząc, ale w następnym tygodniu mam wizytę i zapytam czy już mogę Z tych babcinych metod to podobno dużo sexu (jak sie nie ma przeciwskazań) też działa
|
|
|
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
Leze i normlanie mam dosc
nie wiem jak niektore moga przelezec pol ciazy bo maja taki nakaz. Zwariuje z nudow choc ogladam serial, ale przez to ze nie mam co robic caly czas chce mi sie jesc
|
|
#1075 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no własnie mnie wkurza to, że u nas się wmawia kobietom, że tnie się dla ich dobra ![]() a w takim domu narodzin koleżanka w Irlandii rodziła, chwaliła sobie Cytat:
![]() a byłam kiedyś u lekarza w łodzi w Salvie i jak mnie badał to zaczął sprawdzać czy mam ślad na brzuchu po cc, jak zobaczył, że nie mam, to się pytał jak rodziłam, więc mu powiedziałam, że sn, a on takie oczy wielkie zrobił, że jak to bez nacięcia aż pielęgniarka mi zaczęła między nogi zaglądać i bardzo się dziwili, bo powiedział, że oni z każdego NIE nacięcia tłumaczą się przełożonemu ![]() ja nie byłam nacinana i nie pękłam, ale był już taki moment, że położna powiedziała, że dziecko zaczyna mieć nierówny puls i jak za tym pchnięciem nie pójdzie to będzie musiała mnie naciąć. Ja tak się przestraszyłam, że od razu mała wyszła i się udało ![]() ja absolutnie nie uważam, że nigdy nie powinni nacinać, ale przede wszystkim wtedy kiedy trzeba, a nie wtedy kiedy im się spieszy ![]() u nas pada, plucha straszna, ciemno i zimno. brrrrrr..... ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
|
|
#1076 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
mam tylko obawy czy takie masaże nie przyprawią mnie zaraz o jakąś infekcję, bo mam skłonności |
||
|
|
|
#1077 |
|
Zadomowienie
|
Witam Brzuchatki
![]() Czytam Was w miarę na bieżąco, ale nie mam weny żeby coś napisać Pogoda u nas straszna, taka typowa deszczowa jesień, jest zimno i ponuro, przez co nic mi się nie chce. Na domiar złego zepsuła się nam zmywarka, a tu człowiek wygodnicki się zrobił i nawet gary teraz ciężko pozmywać Wczoraj też byliśmy na kolejnych zajęciach w SR, był temat o kąpieli i pielęgnacji noworodka, w teorii wszystko fajne i proste, a jak przyszło co do czego, że trzeba było samemu lalkę wykąpać to już było trochę pod górkę No ale jakoś daliśmy redę, mąż wczuwa się w rolę dzięki tym zajęciom, trochę mu się myślenie zmieniło na temat dziecka i wyprawki, z czego się bardzo cieszę, ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni że zdecydowaliśmy się chodzić do SR.
|
#1078 |
|
Rozeznanie
|
mysza88, ja używam tej oliwki po kąpieli/prysznicu na zamiane z czystym nierafinowanym maslem shea do smarowania ciala i przy okazji tam też
Edytowane przez antosia5 Czas edycji: 2014-10-22 o 14:57 |
|
|
|
#1079 |
|
Rozeznanie
|
o widzisz to spróbują ją też i tam :P bo codziennie sie nią smaruję i jest ok tylko nie wiadomo jak w innym miejscu
zrobiłam rosół i farsz na pierogi, jutro wielkie lepienie... musze zrobić zapasy póki Lili nie ma i mam czas
|
|
|
|
#1080 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skład: Helianthus Annuus Seed Oil, Cetearyl Isononanoate, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Simmondsia Chinensis Oil, Caprylic/Capric Triglycerine, Chamomilla Recutica Flower Extract, Bisabolol, Calendula Officinalis Flower Extract, Tcopheryl Acetate, Tocopherol, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Parfum. sprawdź proszę czy na opakowaniu jest identyczny, bo jeśli tak to generalnie jest ok tylko ten sztuczny zapach na końcu nie nadaje się dla wrażliwców, lepsza będzie zwykła oliwa z oliwek a to sobie zostaw do smarowania brzucha Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.

wszyscy znajomi chcą się spotykać więc korzystamy póki możemy

no i nabralam i znow piore 
i ide za 2tyg czyli 37tc.